Dodaj do ulubionych

Polski koszmar na placu Czerwonym

16.05.15, 20:40
Wredność Putina nie zna granic:

polski i pribałtycki koszmar, postrach - Nocne Wilki - otworzył niesamowity koncert z okazji Dnia Pabiedy na Placu Czerwonym (6 minuta w video) a zamknęły go flagi z sierpem i młotem. Brrr:-)

www.youtube.com/watch?v=53DyhoxqB48
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Polski koszmar na Placu Czerwonym 16.05.15, 20:48
      A tak na serio:
      niezwykły koncert, czegoś takiego na Zachodzie już nie ma. Jedyne parady jakie tu się urządza, to parady homoseksualistów.
      • lubat Re: Polski koszmar na Placu Czerwonym 16.05.15, 21:09
        eva15 napisała:

> niezwykły koncert, czegoś takiego na Zachodzie już nie ma. Jedyne parady jakie
        > tu się urządza, to parady homoseksualistów.

Nie tylko. Właśnie dzisiaj obiło mi się o uszy, że nawiedzi nas słynna Kończyta Wurst, tylko nie wiem kiedy i gdzie będzie się prezentować.
        A on/a przecież pięknie śpiewa;)
        • eva15 Re: Polski koszmar na Placu Czerwonym 16.05.15, 21:23
          Wiesz, gdy tak sobie patrzę na te zachodnie parady homosiów i inne mniejszości oraz na te rosyjskie parady, to jakoś czarno dla zachodniej cywilzacji widzę.
          Pomijam tu już nawet stronę moralną zjawiska, to epatowanie gołymi tyłkami, piersiami, potrząsanie penisami, rzecz jeszcze w czym innym. Rosyjskie parady służą jednoczeniu społeczeństwa wokół wspólnej tradycji, histprii, idei i przekazywaniu tego następnym pokoleniom. Parady zachodnie to wrzaskliwe narzucanie "norm" przez mniejszości i jakoś mam wrażenie, że jak co do czego przyjdzie, to to wspólne świętowanie szybko się skończy.
          • wujaszek_joe Re: Polski koszmar na Placu Czerwonym 18.05.15, 22:13
            jaką wy macie właściwie tradycję? taka Pabieda że jak was Hitler wyciulał to ledwo się wybroniliście. A tereny które dotąd zdobyliście straszą beznadzieją.
    • wojciech.2349 Re: Polski koszmar na placu Czerwonym 16.05.15, 20:56
      Effciu,
      teraz jestem na forum Kraj.
      Co się dzieje w Rosji?

Putin nadal rządzi?
      • eva15 Re: Polski koszmar na placu Czerwonym 16.05.15, 21:05
        Myślę, że poszedł spać. Nic nie musi robić, Zachód sam się pogrąża.
        • wojciech.2349 Re: Polski koszmar na placu Czerwonym 16.05.15, 21:08
          eva15 napisała:
          > Myślę, że poszedł spać. Nic nie musi robić, Zachód sam się pogrąża.
          -------------------------------------------
          Effciu,
          Ty to masz fantazję.
          Dolar trzyma się świetnie i ropa brent 67$.

Myślę, że ropa znowu zanurkuje pod 60$.
          • eva15 Re: Polski koszmar na placu Czerwonym 16.05.15, 21:30
            Wojtek, spróbuj opchnąć Putinowi kartofle. Może się uda, bo ostatnie kartofle dał Kerryemu!
    • wasyl_szuja Re: Polski koszmar na placu Czerwonym 16.05.15, 20:57
      U siebie mogą zrobić nawet kupę i to na Placu Czerwonym.
      • karbat Re: Polski koszmar na placu Czerwonym 16.05.15, 21:07
        ten koncert powinien byc obowiazkowym terminem dla np . Merkel.
        moze by cos zrozumiala z historii ruskich .

tym ruskim ludziom, uczestnikom koncertu, jego widziom,
        maja zaszkodzic obecne sankcje ....
        ktos sobie robi kpiny z elementarnej ludzkiej ineligencji .
    • eva15 Wojsko pozdrawia małego generała 16.05.15, 21:27
      www.youtube.com/watch?v=QdO6a1_i1Sw
      • eva15 Re: Wojsko pozdrawia małego generała 16.05.15, 21:45
        Obejrzyjcie to, bo jest fajne. Nawet rosyjski do tego niepotrzebny, da się zrozumieć bez słów.
      • walter622 Re: Wojsko pozdrawia małego generała 16.05.15, 23:50
        Faktycznie bardzo sympatyczny film.

www.youtube.com/watch?v=QdO6a1_i1Sw
    • eva15 Brawo Rosja! 4:0 z Amerykańcami w hokeju! 16.05.15, 21:29
      Jutro walka o puchar świata z Kanadą.
      • frompiter "Dlaczego Ruscy uzywaja Iphone i jesdza GM?":-) 16.05.15, 22:14
        eva15 napisała:
        > Jutro walka o puchar świata z Kanadą.

O to pyta cala ekipa bystrzakow na forum.
        Trzeba bylo widziec twarz amerikanskiego milionera Ovi, to znaczy Rosjanina Oweczkina tymczasowo grajacego w NHL, kiedy on dzis wbil szajbe Amerikanom:-)
        Przed meczem Oweczkin lecial z USA, spal 4 godziny, ale wlasnie po to przyjechal do Pragi.
        To samo dotyczy etnicznego Ukrainca Tarasenko, ktory gra w USA za "Saint Louis Blues", ktory wbil pierwsza szajbe i przelomil gre na rzecz naszej druzyny.
        • eva15 Ruska V. kolumna w USA (hokejowa) 16.05.15, 22:30
          Tak, wiem, że Owieczkin przyleciał nagle, wpół przytomny z jetlag, bo ojczyzna wzywa. O Tarasenko nie wiedziałam, mój znawca hokeja mnie o nim nie pouczył a ja sama guzik wiem, przynaję bez bicia-).

To, że Ruscy używają iphona, to można zrozumieć. Ale czemu jeżdżą GM? Przecież to żadne dobre auta, w Niemczech mało kto coś takiego kupuje.
          • frompiter Re: Ruska V. kolumna w USA (hokejowa) 16.05.15, 23:09
            eva15 napisała:
            > Tak, wiem, że Owieczkin przyleciał nagle, wpół przytomny z jetlag, bo ojczyzna wzywa.

I to jest to:-)

>O Tarasenko nie wiedziałam, mój znawca hokeja mnie o nim nie pouczył a ja sama guzik wiem, przynaję bez bicia-).

Nie szkodzi, tym bardziej e ja sie pomylilem:-)
            Pierwsza bramke zdobyl Moziakin, ale obu pochodza z Jaroslawlu, wiec sie pomylilem.
            Tarasenko to dobry gracz, utalentowany i wiesioly, tyle ze akurat w tym meczy nie zdobyl bramki.

> To, że Ruscy używają iphona, to można zrozumieć. Ale czemu jeżdżą GM? Przecież to żadne dobre auta, w Niemczech mało kto coś takiego kupuje.

A Opla?:-)

U nas kupuja duzy terenowcy GM.
            • eva15 Re: Ruska V. kolumna w USA (hokejowa) 16.05.15, 23:37
              Ja jestem z natury uważna, czyli zauważam to, co ważne. Gdzieś 2-3 dni temu przemknął mi w mediach Owieczkin identyfikujący się z "Wiecznym Pułkiem", no i dla mnie wszystko było jasne.

Niemcy kupują Opla, bo to produkt projektowany (Rüsselsheim) i produkowany w Niemczech. Ponadto - Opel to firma z gruntu niemiecka (Adam Opel) sprzedana USA w latach Wielkiego Kryzysu. Tak więc gra tym wszystkim jakąś rolę sentyment i świadomość ciągłości. Ale - Opla kupuje w Niemczech tzw. średnia klasa niższa.

• nie-tak Re: Ruska V. kolumna w USA (hokejowa) 16.05.15, 23:50
                Nie wiem jak w twoim rejonie, ale w moim jezdzi najwiecej rodzimej produkcji aut, naturalnie ople tez sa ale w przewadze te starsze, nowych bardzo malo. Przewaga: VW, Audi, BMW.
              • frompiter Cala banda z NHL... 17.05.15, 00:01
                eva15 napisała:
                > Ja jestem z natury uważna, czyli zauważam to, co ważne. Gdzieś 2-3 dni temu przemknął mi w mediach Owieczkin identyfikujący się z "Wiecznym Pułkiem", no i dla mnie wszystko było jasne.

...jest bardzo patriotyczna.

www.tourtrans.ru/ipb/uploads/post-21981-0-53331000-1400255434.jpg
                rsport.ru/images/74624/16/746241657.jpg

A Owieczkin to gosc:-)
                rsport.ru/images/74624/58/746245809.jpg
                www.inoprosport.ru/images/1400362618.jpg
          • malkontent6 Re: Ruska V. kolumna w USA (hokejowa) 17.05.15, 18:24
            eva15 napisała:

> Ale czemu jeżdżą GM? Przecież
            > to żadne dobre auta, w Niemczech mało kto coś takiego kupuje.

Nie widujesz na ulicach samochodów Opel?
        • walter622 Mozjakin 16.05.15, 23:27
          frompiter napisał(a):
          > wbil pierwsza szajbe

Pierwszą chyba wbił Mozjakin.
          • eva15 Co za różnica? 16.05.15, 23:39
            Amis dotali w tyłek i tylko to się liczy.
            Jutro będzie trudniej.
    • ufomax W którym miejscu ten polski koszmar? 16.05.15, 21:54
      ?
    • nie-tak Re: Polski koszmar na placu Czerwonym 16.05.15, 22:40
      Augenschmaus!!!
      Sa mistrzami insenizacji jak i wykonania, jak to ogladam przypomina mi sie zaraz Soczi.
      • eva15 Re: Polski koszmar na Placu Czerwonym 16.05.15, 22:56
        Rosjanie są dziś jedynymi mistrzami konsolidacji spolecznej, poczucia wpólnoty, histori i tradycji.
        Taki naród trudny będzie w razie czego do zwyciężenia przez parady zachodnich homoseksualistów z kolorowymi piórkami zatkniętymi w gołe tyłki.
        Potrząsanie penisami może się okazać słabszą bronią, niż to co pokazano w Moskwie:-)))
        • nie-tak Re: Polski koszmar na Placu Czerwonym 16.05.15, 23:06
          Narod ktory umie sie identyfikowac z swoja ojczyzna.
          Wyobraz sobie na 50 stanow w USA 40 stanow nie akceptuje tych z piorkmi jak piszesz, 10 w stosunku do nich jest liberalna (FAKT) i co miejszosc narzuca swiatu swoja ideologie i wymusza na innych tolerancje jak i akceotacje tego zjawiska.
        • drugiwojwa Re: Polski koszmar na Placu Czerwonym 17.05.15, 10:36
          Faktycznie, piękne i fascynujące przedstawienie.
          Dlatego zawsze z wielką przyjemnością oglądam rosyjską telewizję.
          • nie-tak Re: Polski koszmar na Placu Czerwonym 17.05.15, 11:28
            Powiedzcie w jaki sposob macie dostep do rosyjskiej TV? Kiedys przegladalam wszystkie kanaly i nie znalazlam rosyjskiej TV mimo ze mam TV z najnowsza technika.
            • eva15 Re: Polski koszmar na Placu Czerwonym 17.05.15, 11:43
              Rosyjską tv można w Niemczech oglądać tylko przez satelitę. Alternatywą jest internet.
              • nie-tak Re: Polski koszmar na Placu Czerwonym 17.05.15, 11:44
                eva15 napisała:
                Alternatywą jest in
                > ternet.
                --------------------
                Mogla bys podac namiary?
                • eva15 Re: Polski koszmar na Placu Czerwonym 17.05.15, 12:08
                  Daję poniżej kilka linków, zdaje się, że są jeszcze lepsze, Lubat kiedyś podawał, ale teraz na szybko nie mogę znaleźć.

Generalnie problem polega na tym, że to wszystko jest po rosyjsku:-), więc trudno Ci będzie z tego korzystać..

www.vesti.ru/onair/
                  www.vesti.ru/
                  live.russia.tv/index/index/channel_id/82

• karbat Re: Polski sukces, prezent dla Polski 17.05.15, 12:12
                  zwiazany z 70 -cio leciem zakonczenia II WS ->

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17927675,Poroszenko_podpisal_ustawe_uznajaca_prawny_status.html?lokale=local#BoxNewsLink
                  kazdy dostaje ... to ,na co w oczach innych ... zasluguje
                  kazdy... ma sukcesy .... na miare swoich mozliwosci
                • eva15 Re: Polski koszmar na Placu Czerwonym 17.05.15, 12:16
                  Tu masz RT po angielsku, ale to pewnie znasz.

rt.com/on-air/
                  rt.com/news/
                • walter622 namiary 17.05.15, 12:27
                  nie-tak napisała:
                  > Mogla byś podać namiary?

www.ontvtime.ru/
                  • eva15 Dobry link do różnych kanałów 17.05.15, 12:33
                    Problem w tym, że ona nie zna rosyjskiego....
                    • nie-tak Re: Dobry link do różnych kanałów 17.05.15, 12:51
                      Dziekuje sedecznie za pomoc, na was mozna zawsze liczyc.
                      Zapisalam sobie wszystkie linki, RT po angielsku mam w programach TV.
                      Licze na to ze obslucham sie jezyka rosyjskiego i latwiej przyjdzie mi nauka jak i mobilizacja do nauki jego, tak bylo tez z j. polskim.
                      Swrdeczne DZIEKI jeszcze raz.
                      • eva15 Re: Dobry link do różnych kanałów 17.05.15, 12:59
                        Powodzenia!
                        Znajomość polskiego bardzo ułatwia naukę rosyjskiego, to bratnie, pokrewne języki, inaczej niż w przypadku niemieckiego.
                    • walter622 Kilka uwag 17.05.15, 13:48
                      eva15 napisała:

> Problem w tym, że ona nie zna rosyjskiego....

Żaden problem.

>Dobry link do różnych kanałów

Szczerze mówiąc nie wiem czy "dobry" - nie porównywałem z innymi.

Odnośnie praktycznych uwag.
                      Pod ekranem jest program, z zaznaczeniem bieżącej emisji (na czerwono słowo
                      "Сейчac!")
                      Dodatkowe informacje o emisji ukryte pod podkreślonym słowem "пoдрoбнее".
                      Na tej stronie jest 16 stacji, w rozwinięciu chyba jakieś z 30.
                      Najciekawsze stajcie: Рoccия (1,2, 24, К), Первый Кaнaл, Пятый кaнaл (petersburski)

Przy okazji - taka zabawna strona dla tych co mają sporo czasu.

playserial.ru/
                      • nie-tak Re: Kilka uwag 17.05.15, 16:00
                        Wszystkie uwagi wrzucilam sobie na zakladke jak to Eva15 pisze, jak bede miala czas sobie poslucham, moja druga lepsza strona pomoze mi slowa zrozumiec mimo ze nie ma nic wspolnego z Rosja, zna jezyk rosyjski. Przyswajanie sobie slow przez sluch robi rewolucje w nauce jezyka przynajmniej ja tak twierdze.
                        Z mojego kregu znajomych jeden z kolegow ma na to pewna regule ze w ciagu paru miesiecy potrafi sie nauczyc biegle jezyka, niestety nie chce mi ja zdradzic.

_______________________________________________________________
                        zeitgeist-online.de/exklusivonline/nachdenkliches-und-schoengeistiges/1026-als-trojanischer-esel-der-nato-in-den-3-weltkrieg.html
                        quer-denken.tv/index.php/403-offener-brief-von-juergen-todenhoefer-an-obama
            • drugiwojwa Re: Polski koszmar na Placu Czerwonym 17.05.15, 12:32
              Na dachu antenę sat z konwerterem - podłączyłem tuner sat ze slotem na kartę , telewizor - ustawiłem antenę na satelitę, a właściwie grupę satelitów i mam dużo programów za darmo, jak potrzeba to wkładam kartę odkodowującą i mam programy dodatkowe płatne. Jak ktoś mieszka w bloku to antena też może być na dachu lub na balkonie.
    • malkontent6 Dobrze, że nie jesteś Polką. 17.05.15, 17:05
      Dobrze, że nie jesteś Polką, Ewciu, bo przeżywałabyś teraz koszmar.
    • wojciech.2349 o czym ten wątek? 17.05.15, 17:17
      Znowu jakiś Ruszt wylądował na nim?
      • x2014 Re: o czym ten wątek? 17.05.15, 17:54
        o czym ten watek?

reklama ruskiej tv, za umieszczenie linkow pare kopiejek wiecej
    • ufomax Gdzie ten Polski koszmar? O co chodzi? 17.05.15, 18:16
      Na Placu Czerwonym to Putin może biegać z gołymi jajami. Nic nam do tego.
      Zdecydowana większość ludzi w Polsce nie interesuje się igrzyskami na Placu Czerwonym.
      Nie czyta rosyjskiej prasy, nie ogląda rosyjskiej TV i nie słucha rosyjskiego radia.
      Na przekłamywanie rzeczywistości szkoda życia i czasu. Są bardziej interesujące rzeczy.
      • eva15 Re: Gdzie ten Polski koszmar? O co chodzi? 18.05.15, 00:19
        No i dlatego zabierasz tutaj głos:-) To tak w ramach braku zainteresowania:-)
        • ufomax Napisałaś polski koszmar, więc pytam o co chodzi, 18.05.15, 22:00
          bo w igrzyskach na Placu Czerwonym nie brałem udziału i nie oglądałem tego koszmaru w TV.
    • przechrztaimason Re: Polski koszmar na placu Czerwonym 18.05.15, 10:31
      Ewuniu dziecko ty moje specjalnej troski. Prorokowałaś czas temu jakiś, że polskie rolnictwo załamie się bez rosyjskiego rynku zbytu. A tymczasem eksport wzrósł o 5,5%. Obecnie eksport polskiej spożywki to 5 mld euro za pierwszy kwartał. Gdzie ta katastrofa Ewuniu. A tymczasem w kolejce po Uralmaszu Sibtruboprowdstroj w kolejce do rządowego cycka. Bo jeśli ta fabryka padnie, raczej trudno będzie o bezszwowe rury o wielkim przekroju. No chyba, że z Chin. Na kredyt. Pod zastaw Chabarowska.
    • lubat Re: Walter, podziękowanie! 18.05.15, 11:16
      Za namiary na www.ontvtime.ru/
      Nie znałem tej możliwości, bo też nie szukałem nazbyt intensywnie, jako że nawet kanału RTR-Planeta, który mam w swojej kablówce, nie mam czasu oglądać. Ale czasami zapowiadany jest jakiś koncert czy transmisja jakiegoś ciekawego spotkania sportowego na innych kanałach i już teraz będę mógł obejrzeć:)
      • walter622 Lubat - dla Ciebie bonus! 18.05.15, 21:38
        lubat napisał:

> i już teraz będę mógł obejrzeć:)

Cała przyjemność po mojej stronie.
        Też nie mam zbyt wiele czasu. Na dodatek nie mam TV - mieszkam w małej zabytkowej kamienicy, otoczonej wysokimi pudłami. Administracja zabrania instalowania anten (zabytek), a operatorom nie opłaca się ciągnąć kablówkę (zbyt mało mieszkań).
        Tak więc pozostaje internet (w sumie to Rosja K).

No i wspomniany w tytule bonus - tygodniowy program TV (wrażej).
        Rzecz jasna trza robić korektę czasową.

tv.rambler.ru
        tv.mail.ru
        • j-k a dla Ciebie minus :) 18.05.15, 22:46
          walter622 napisał:
          Na dodatek nie mam TV - mieszkam w małej zabytkowej kamienicy, otoczonej wysokimi pudłami. Administracja zabrania instalowania anten (zabytek),

tesz tak mam.
          instalujesz sobie antene (satelitarna - wewnatrz mieszkania)
          i wstawiasz plastikowa atrape szyby (coby nie wialo)
          • eva15 Re: a dla Ciebie minus :) 18.05.15, 22:59
            Ha, ha, też mieszkasz w małej, zabytkowej kamienicy... A Wohnungsamt do tego dopłaca?
            • karbat Re: a dla Ciebie minus :) 18.05.15, 23:23
              j-k napisał:

> tesz tak mam.
              > instalujesz sobie antene (satelitarna - wewnatrz mieszkania)
              > i wstawiasz plastikowa atrape szyby (coby nie wialo)

ciekawe. w zabytkowej kamienicy w niemczech, mozna wstawic ...
              plastikowa atrape szyby ...
              a sasiadami musza byc ... Turcy, ktorym to nie przeszkadza.

gdyz, sasiad niemiec... zobaczylby w zabytkowej kamienicy,
              w ktorej tez mieszka, plastikowa szybe ... zdjabys ja szybciej niz myslisz.

• nie-tak Re: a dla Ciebie minus :) 18.05.15, 23:25
                Karbat to samo pomyslalam, chlopczyna zdradzil sie w jakim giecie zyje.
          • walter622 Re: a dla Ciebie plus-:) 19.05.15, 00:02
            j-k napisał:
            > instalujesz sobie antene (satelitarna - wewnatrz mieszkania)
            > i wstawiasz plastikowa atrape szyby (coby nie wialo)

Zbyt skomplikowane. Na dodatek chyba niezbyt precyzyjnie się wyraziłem.
            Telewizor, tj. pudełko posiadam - podarek teściów, który stoi z powodu teściów - taka sobie egzotyczna pamiątka. Widać (jeżeli się dobrze przyjrzeć) jeden program, ale bez dźwięku. Mojemu kocurowi to wystarcza - uwielbia to to oglądać, siedząc w moim fotelu.
            Wszystko OK, tylko dlaczego on przy tym musi siedzieć w moim fotelu ?
            Masz jakiś pomysł ? -:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka