Dodaj do ulubionych

Marine Le Pen do psychuszki

20.09.18, 20:47
Marine Le Pen pokazala w 2015 przy pomocy twitera brutalne egzekucje Daechu dokonane ma mi. in. Jamesie Foleyu. W ten sposob dyskutowala z dziennikarzem J.J. Bourdin (o ktorym juz tu kiedys pisalem - PF). Trybunal w Nanterre zaczal analizowac jej przypadek, jako ze prawo karze rozpowszechnianie obrazow i propagandy zwiazanej z gwaltem.

Trybunal w koncu zadecydowal dzisiaj, ze Marine trzeba poddac analizie psychiatrycznej.:)

Tego rodzaju ekspertyza psychiatryczna jest dosc czesta w wypadkach rozpowszechniania obrazow gwaltow, ale Marine, wzburzona, nie chce sie poddac wyrokowi sadu i uwaza, ze traktuja ja jak Rosjanie swoich opozycjonistow, ktorych wysylali do psychuszki.

Czy Marine jest normalna czy nie trudno osadzic. Tym niemniej politycznie jest slaba i potrafi odgrywac powaznej roli jako opozycjonistka do obecnego rzadu. I to wysylanie do psychuszki jej obrazu nie poprawi.

PF
Obserwuj wątek
    • ola.z.opola Re: Marine Le Pen do psychuszki 20.09.18, 22:27
      I znowu bredzisz sensato z Abdery. Gdzie sie tego doczytales, ze "Marine Le Pen do psychuszki"???
      Jak informuje Le Figaro - "w tego typu przestępstwach, podobnie jak w przypadku przestępstw seksualnych, systematycznie wymaga się ekspertyzy psychiatrycznej".
      Ekspertyza psychiatryczna jest jak kazda inna ekspertyza na uzytek Trybunalu.
      W przypadku ewidentnego zaburzenia psychicznego stwierdzonego przez ekspertow sadowych, podmiot moze zostac skierowany do zakladu psychiatrycznego (jak napisales - psychuszki).
      Jestem pewna, ze Marine Le Pen to nie grozi, w przeciwienstwie do licznych przypadkow z tego forum.

polski_francuz napisał:
      > Marine wzburzona, nie chce sie poddac wyrokowi sad
      > u i uwaza, ze traktuja ja jak Rosjanie swoich opozycjonistow, ktorych wysylali
      > do psychuszki.
      > PF

Ekspertyza nie jest zadnym wyrokiem sadowym - nie bredz!
      Jedyna prawda w tym zdaniu jest fakt, ze Marin Le Pen nie zgadza sie na ekspertyze.
      Natomiast jak wyraznie pisze francuski mainstream i mowi telewizja, nie ona lecz jej zwolennicy potepiaja te decyzje Trybunalu w sieciach spolecznosciowych, porownujac ja z "represyjna psychiatria z czasow ZSRR" i "akt godny Brezniewa".
      Jezeli Marin Le Pen nie podporzadkuje sie wymaganiom Trybunalu , nie ryzykuje ona zbyt wiele. Ekspert wyda wowczas zaswiadczenie niestawienia sie, którego skutki zostaną ocenione przez sędziów.
      Jest malo prawdopodobne aby Marin Le Pen (posel francuskiego Parlamentu), mogla byc w jakikolwiek sposob za to ukarana.
      • ola.z.opola Link 20.09.18, 22:30
        www.lefigaro.fr/politique/le-scan/2018/09/20/25001-20180920ARTFIG00119-la-justice-soumet-marine-le-pen-a-une-expertise-psychiatrique.php
        • monalisa2016 Re: Link 21.09.18, 00:03
          Mikronowa mysl, idea, kilometrowy strzal w stope, jak dlugo to potrwa?
          Spoleczenstwa nie sa glupie, widza, czytaja, sluchaja, swoje mysla jak i oceniaja.
    • felusiak1 francuski homosovieticus 20.09.18, 22:50
      Wstydź się. We włosiennicy do Canossy idź.
      I przestań nazywać Islamski Terror Daech bo to twór sztuczny wprowadzony do waszych mediów aby uniknść ISIS gdzie jest słowo Islamic. A tym prawem to wytrzyj sobie doopę.
      To jest bezsprzecznie bolszewicki w swoim charakterze zamach na polityczną opozycję.
      I nie mów mi, ze prawo zabrania rozpowszechniania filmu z egzekucji szczególnie w protescie przeciwko takim egzekucjom wykonywanym przez islamistów. To jest twoja bolszewicka interpretacja.
      Przykro mi ale twoja głowa zostala zawładnięta przez propagandę derszpigiel i lefigaro.
      • a74-7 Re: francuski homosovieticus 20.09.18, 23:08
        Ja za felusiakiem murem .
      • eva15 Re: francuski homosovieticus 20.09.18, 23:43
        felusiak1 napisał:

> I przestań nazywać Islamski Terror Daech bo to twór sztuczny wprowadzony do was
        > zych mediów aby uniknść ISIS gdzie jest słowo Islamic.

Tja, swego czasu nazywano tych terrorystów po imieniu - IS. Ale ten skrót ze względu na asocjacje komuś nie pasował:-). Więc zamieniono go na ISIS. Tak to już jest z nazwami, że zawsze są manipulowane politycznie.
        • felusiak1 Re: francuski homosovieticus 21.09.18, 00:13
          U nas był ISIS (Obama używał ISIL) potem określani to IS a teraz znowu ISIS.
          ISIS= Islamic State of Iraq and Syria
          ISIL= Islamic State of Iraq and Levant
          IS = Islamic State
          Nigdy nie uzywano nazwy Daech.
          We wszystkich formach (ISIS, ISIL i IS) jest "islamic". A co to jest Daech? Skad ta nazwa?
          • walter622 Re: francuski homosovieticus 21.09.18, 18:54
            felusiak1 napisał:

> U nas był ISIS (Obama używał ISIL)
            > Nigdy nie uzywano nazwy Daech.

Na spotkaniu G20 w Antalyi (listopad 2015 ) B. Obama używał terminu "daesh". Można rzec - był jednym z propagatorów tego terminu na Zachodzie.
            Wcześniej było on stosowany głównie przez szyitów z uwagi na zbieżność w wymowie tego słowa w j. arabskim ze słowem oznaczającym "siejący zniszczenie/zamęt".

> We wszystkich formach (ISIS, ISIL i IS) jest "islamic". A co to jest Daech? Ska
            > d ta nazwa?

Jak już powyżej wyjaśniałem "daesh" jest to zapożyczeniem z j. arabskiego.

• felusiak1 Re: francuski homosovieticus 21.09.18, 19:07
              Ale nigdy nie uzuwałe tego w domu. Zawsze mówił ISIL podczas kiedy media uzywały ISIS. pewnie chciał sie wyrożnić.
              • walter622 Re: francuski homosovieticus 21.09.18, 19:26
                felusiak1 napisał:

> Ale nigdy nie uzuwałe tego w domu. Zawsze mówił ISIL podczas kiedy media uzywał
                > y ISIS. pewnie chciał sie wyróżnić.

To też wyczytałeś w Wikipedii ?

Nie znam przyczyn rozpowszechniania na zachodzie terminów ISIS i ISIL - na czym bardzo zależało bojówkarzom z IS, w odróżnieniu od terminu "daesh" . Chodziło o kwestię międzynarodowego uznania ich państwowości.
                • felusiak1 Re: francuski homosovieticus 21.09.18, 19:58
                  Nie. To wiem z autopsji kiedy mnie zanudzał swoimi tyradami.
            • lont12 Re: francuski homosovieticus 22.09.18, 00:21
              > Na spotkaniu G20 w Antalyi (listopad 2015 ) B. Obama używał terminu "daesh".

Widocznie mu ten termin Kerry podpowiedział, a Kerry podłapał go od Hollande'a.
      • yurek11111 Re: francuski homosovieticus 21.09.18, 02:27
        Strzal w dziesiatke , felusiak, z okresleniem...
        W propagandzie do igorczika sie PF upodabnia , niestety....
        • felusiak1 Re: francuski homosovieticus 21.09.18, 04:12
          pf nie jest propagandystą jak bolszewik igor. On przedstawia nam swoje przemyslenia na podsawie tego co przeczytał.
          Co mnie dziwi to fakt, ze jest bezkrytyczny. Mnie sytuacja z Le Pen oburza. Widzę to jako zamach na wolnośći obywatelskie, jemu nie przeszkadza. Pisze, że francuskie wladze czasto stosują psychiatrię do "zwalczania obrazów gwałtów". Ja widzę to jako bolszewicki proceder.
        • polski_francuz Re: francuski homosovieticus 21.09.18, 08:03
          Propaganda to przedstawianie programu jakiejs partii czy programu politycznego bez checi dyskusji ale z checia by ta partia wladze zdobyla czy do wladzy wrocila. Ja sie moze boje powrotu faszyzmu w Europie, ale jestem gotow do dyskusji. A dyskusja jest rozna od propagandy.

Kryzys europejski jest wlasnie zwiazany z emigracja i z rasizmem. I sa to dla mnie wazne tematy. I wazne tematy sie porusza bo sa, wlasnie, wazne.

PF
          • monalisa2016 Re: francuski homosovieticus 21.09.18, 12:03
            polski_francuz napisał:

Ja sie moze boje powrotu faszyzmu w Europie, ale jestem gotow do dyskusji.
            > A dyskusja jest rozna od propagandy.
            >
            > Kryzys europejski jest wlasnie zwiazany z emigracja i z rasizmem. I sa to dla m
            > nie wazne tematy. I wazne tematy sie porusza bo sa, wlasnie, wazne.
            >
            > PF
            ---------------
            Pefcia powiedz nam szczerze do jakiego systemu zaliczylbys decyzje w Francji jak i to co praktykuje sie w Europie wbrew woli spoleczenstw?
      • polski_francuz Glupoty 21.09.18, 07:58
        "I przestań nazywać Islamski Terror Daech"

Jak zwal tak zwal. I nie o tu tu chodzi. Ale o pokazywanie obrazow gwaltu.

"I nie mów mi, ze prawo zabrania rozpowszechniania filmu z egzekucji szczególnie w protescie przeciwko takim egzekucjom wykonywanym przez islamistów. To jest twoja bolszewicka interpretacja."

Czy prawo zabranie czy nie? Wrocmy do mego zrodla

Le bureau de lAssemblée nationale avait décidé de lever limmunité de la présidente du Front national au mois de novembre. Elle risque jusquà trois ans de prison et 75.000 euros damende. Le député apparenté FN du Gard, Gilbert Collard, a quant lui été mis en examen pour des faits similaires le 11 janvier dernier.

Marine (po tej dyskusji przy pomocy twitera) stracila immunitet parlementarny by ja poddac procedurze sadowej. W ktorej ryzykuje kare wiezienia i kare pieniezna.

Wnosze z tego, ze sa paragrafy w Kodeksie Karnym by ja ukarac.

"Przykro mi ale twoja głowa zostala zawładnięta przez propagandę derszpigiel i lefigaro."

I am not the issue, Marine is.

PF
        • felusiak1 Re: Glupoty 21.09.18, 10:37
          Uległeś indoktrynacji i nie dostrzegasz nic.
          Masz sowieckie podejście.
          • polski_francuz Re: Glupoty 21.09.18, 11:19
            Bo mam poglady jakie mam? Przekonaj mnie, to je zmienie.

PF
            • felusiak1 Re: Glupoty 21.09.18, 17:37
              Tu nie chodzi o poglady lecz o twoją reakcję na kryminalizację polityki.
              Jesteś całym sercem przeciwko faszyzmowi i dziwnym trafem nie dostrzegasz faszystowskiej taktyki stosowanej wobec Le Pen. Zapytasz pewnie dlaczego użyłem terminu "bolszewicki". Bolszewizm niewiele różni się od faszyzmu w metodach.
              • polski_francuz Re: Glupoty 21.09.18, 20:26
                Europa jest troche inna. O wiele wiecej narodowosci/m2 niz w Stanach i Kanadzie. I o wiele wiecej wrazliwosci na rasizm, szowinizm. Trudno zapomniec jak szybko sie rozwinely rzady Hitlera i jakim ludobojstwem sie skonczyly.

Mowiac inaczej, my tutaj politykow jak Trump nie mamy. Moze we Wloszech lubia takie cyrki medialne. I tak kiedys blaznowal Berlusconi a teraz blaznuje Salvini. Ale to jest, w moich oczach, wyjatek potwierdzajacy regule.

PF
                • lont12 Re: Glupoty 21.09.18, 23:56
                  > Europa jest troche inna. O wiele wiecej narodowosci/m2 niz w Stanach i Kanadzie
                  > . I o wiele wiecej wrazliwosci na rasizm, szowinizm.

W Ameryce mamy więcej narodowości niż w Europie, bo są tam reprezentanci wszyskich nacji europejskich plus Indianie, Latynosi, Eskimosi, no i Afrykanie i Azjaci wszelkich odmian są tam znacznie liczniejsi niż w Europie.

Co do wrażliwości na rasizm i szowinizm, to nie są to żadne wrażliwości, tylko poprawność polityczna. Szowinizm u Niemców ma się świetnie. Nie przekonasz ich że to nieprawda że Polacy żyją na terenie ukradzionego Niemcom Vaterlandu.
          • yurek11111 Re: Glupoty 21.09.18, 16:04
            Wlasnie to jest propaganda , lansowanie tezy bez obiektywnej oceny faktow w imie wyimaginowanych wyzszych celow , w przypadku PFa to zapobiezenie dla powrotu faszyzmu, igorczik bezkrytycznie podchodzil do dzialan putinowskiego Kremla i propagandzil za ruskim imperializmem ....
            Marina moze powiedziec ze to Macron do psychuszki , dyspozycyjny lekarz z taka diagnoza tez by sie znalazl i wielu by jej przytaknelo....

Re :

Uległeś indoktrynacji i nie dostrzegasz nic.
            Masz sowieckie podejście.
      • kylax4 Wyjątkowo się z Tobą zgadzam felusiak. 21.09.18, 16:28

• walter622 daesh 21.09.18, 18:29
        felusiak1 napisał:

> I przestań nazywać Islamski Terror Daech bo to twór sztuczny wprowadzony do waszych
        > mediów aby uniknść ISIS gdzie jest słowo Islamic.

Generalnie z twoim wywodami się zgadzam. Lecz w kwestii słowa "daesh" (nie "daech") nie do końca masz rację. Jest to bezpośrednie zapożyczenie z j. arabskiego skrótuداعش od nazwy الدولة الاسلامية في العراق والشام w tłumaczeniu na j. polski: "Państwo Islamskie w Iraku i Syrii". Jak widzisz słowo "islamskie" (الاسلامية) tu również występuje -:))).
        Na terenach opanowanych przez bojówki IS termin ten był surowo zakazany - za jego stosowanie karano śmiercią.
        • felusiak1 Re: daesh 21.09.18, 19:03
          Też mam wikipedię. Chodzi o rozmywanie i mgłę. Daesh jest jak nazi. W USA nie mówi się german occupation lecz nazi occupation i kiedy zapytasz jakiej narodowości byli okupanci to 70% studentów nie ma pojecia. W podobny sposób działa daesh. Jest różnica kiedy w telewizji, w radio i w prasie używa się daesh zamiast Etat islamique. To jest gra skojarzeniami.
          • walter622 Re: daesh 21.09.18, 19:18
            felusiak1 napisał:

> Też mam wikipedię.

Sadzac po twoich wypowiedziach to niewiele tam wyczytałeś -:)). To właśnie twój Prezydent - Obama rozpowszechnił ten termin na Zachodzie.
            • felusiak1 Re: daesh 21.09.18, 20:06
              Although most of the U.S. media refer to the terrorist group as ISIS or their preferred name, the Islamic State, President Obama almost exclusively refers to them as ISIL, newsok.com/article/feed/1087600/call-it-daesh-not-isil-or-isis

Nigdy nie słyszałem aby Obama uzywał terminu Daesh.
              Podczas konferencji prasowej w 2015 w Antalyi uzył ISIL 13 razy i Daesh ani razu.

skąd wziałeś, ze Obama rozpowszechnił ten termin na zachodzie?
              • walter622 Re: daesh 21.09.18, 21:11
                felusiak1 napisał:
                > skąd wziałeś, ze Obama rozpowszechnił ten termin na zachodzie?

A kto twoim zdaniem ??? Pewnikiem Putin -:)))
                • felusiak1 Re: daesh 21.09.18, 21:28
                  walter, mőwisz, że Obama a ja dałem ci dowőd, że on używał ISIL. Zatem nie mőgł rozpowszechnič. To grzecznie pytam z jakigo źrődła pochodzi twoja informacja?
                  • walter622 Re: daesh 21.09.18, 22:22
                    felusiak1 napisał:

> pytam z jakigo źrődła pochodzi twoja informacja?

Nawet polskie media o tym pisywały. Rzecz w tym, że G20 w Antalyi poprzedziły krwawe zamachy w Europie przypisywane bojówkom IS - z tego powodu Hollande nie było w Antalyi. Również z tego powodu daesh zastąpiono ISIS. Nie chodzi o "Islamic" (w tamtych krajach wszystko jest "Islamic")lecz o "State". Używając terminu ISIS faktycznie potwierdzano "państwowy" status tego tworu i werbalnie uznawano ten twór za podmiot prawa międzynarodowego.
                    • monalisa2016 Re: daesh 21.09.18, 22:47
                      O co sie spieracie? Nie rozumiem waszego powodu do sporu, moze Obama nie uzyl slowa "daesh" ale media zza oceanu nagminie go uzywaly nawet w TV, wiec jak jest z wami?
                      Na YouTube jest dowodow tego w brod.
                      • felusiak1 Re: daesh 21.09.18, 23:53
                        Media w USA zawsze uzywały terminu ISIS, nigdy daesh. Innymi slowy jesli zapytasz przeciętnego joe shmoe na ulicy to bedzie wiedzial co to ISIS i nie bedzie nic wiedział co to daesh. Ten termin być może jest i był uzywany w Europie ale nie w USA.
                        • monalisa2016 Re: daesh 21.09.18, 23:59
                          Nie klam!!
                          Poszukaj na YouTube i posluchaj sobie!
                          Zaczynasz sie juz z mna sprzeczac twoja malostkowoscia?
                        • lont12 Re: daesh 22.09.18, 00:09
                          W Australii też nikt nie będzie wiedział co to "daesh". Najwyraźniej nie jest to pojęcie ze świata anglosaskiego. Wygląda na to że słowo to ukuł prezydent Francji Hollande, a jego następca przyswoił na dobre. Kurdom za używanie słowa "daesh" ISIS obcina języki.
                          • monalisa2016 Re: daesh 22.09.18, 00:36
                            Objasnienie nazw, nawet John Kerry uzywa slowa daesh, wymyslili nazwy a teraz chcieli by sie bawic w malostkowosc powodujac sprzeczki na forum.
                            www.youtube.com/watch?v=lBUZWMmyJxA

Dziecinada!
                          • walter622 Re: daesh 22.09.18, 00:50
                            lont12 napisał:

> Wygląda na to że słowo to ukuł prezydent Francji Hollande, a jego następca przyswoił na dobre. Kurdom za używanie słowa "daesh" ISIS obcina języki.

Ten termin zanim się pojawił na zachodzie był stosowany przez szyitów - przeciwników IS.
                      • walter622 Re: daesh 22.09.18, 00:46
                        monalisa2016 napisał(a):

> O co sie spieracie?

O akcent. Co w nazwie Islamic State of Iraq and Syria ma bardziej istotne znaczenie -
                        "Islamic" czy "State"? Stosując termin daesh nie ma mowy o państwowości.
                        • felusiak1 Re: daesh 22.09.18, 01:18
                          Nic podobnego. Spieramy się o to jakiego terminu używał Obama.
                          walter twierdzi, ze to on rozpowszechnil termin daesh na zachodzie.
                          Ja twierdzę, że Obama nigdy nie używal terminu daesh, zawsze mówił ISIL.
                          A to widać i słychać na zalączonym przez monalisa video.
                          Stosując termin daesh unika się słowa islamic i o to tu chodzi.
                          • monalisa2016 Re: daesh 22.09.18, 01:24
                            Nie, nie raz uzywal ISIL a dugi raz ISIS wiec i tu nie masz racji, wprowadziliscie sami misz masz a potem sie sprzeczacie. Posluchaj wiecej wideo's wtedy sie przekonasz ze raz uzywal jednej nazwy a raz drugiej. Wiec nie widze powodu do sprzeczki.
                            • felusiak1 Re: daesh 22.09.18, 01:55
                              Nigdy nie słyszałem aby Obama wymówił ISIS. Zawsze mówił ISIL.
                              Jak masz video gdzie powiedział ISIS to daj link.
                              • monalisa2016 Re: daesh 22.09.18, 01:57
                                Masz pecha albo nie sluchales jego przemowien czy nawet krotkich urywkow w waszej TV. :-)
                                • monalisa2016 Re: daesh 22.09.18, 01:59
                                  Oooo, juz mam klopoty z wysylaniem postow.
                                • felusiak1 Re: daesh 22.09.18, 02:58
                                  znaczy, że zamulasz. nie znajdziesz ani jednej wypowiedzi gdzie Obama uzył słowa ISIS.
                                  no i rzecz jasna wiesz, że nie znajdziesz ale nie potrafisz przyznać się do pomyłki.
                          • yurek11111 ISIS, ISIL, Daesh — explaining the many names...l 22.09.18, 01:46

The main reason to call it ‘Daesh’ is because they don’t like it,” said David Pollock, a senior fellow at the Washington Institute for Near East Policy and an Arabic speaker. “It’s for spite.”

www.washingtonpost.com/national/religion/isis-isil-daesh--explaining-the-many-names-for-terrorists/2015/11/17/049e2a24-8d7c-11e5-934c-a369c80822c2_story.html?noredirect=on&utm_term=.d56439232d32
    • karbat Re: Marine Le Pen do psychuszki 21.09.18, 12:06
      > Marine Le Pen pokazala w 2015 przy pomocy twitera brutalne egzekucje Daechu
      >dokonane ma mi. in. Jamesie Foley'u. W ten sposob dyskutowala z dziennikarzem J.J. >Bourdin Trybunal w Nanterre zaczal analizowac jej przypadek, jako ze prawo karze
      >rozpowszechnianie obrazow i propagandy zwiazanej z gwaltem.

prawo karze rozpowszechnianie obrazow i propagandy zwiazanej z gwaltem,

nbo to czekamy, kiedy ten Trybunal zacznie zacznie karac kolejnych tych,
      co rozpowszechniaja obrazy zwiazane z gwaltem

USA bombarduje, morduje w innych krajach, pokazuja pomordowanych, trupy
      jak hitlerowcy morduja, rozstrzeliwuja Polakow, innych
      podkladanie bomb w Anglii , Hiszpanii i ich skutki
      tych co pokazuja jak czolgi w Chinach rozjedzaja demonstrantow itd itp

do absurdu mozna sprowadzic praktycznie wszystko
      warunek konieczny i wystarczajacy, - odpowiednia ideologia

• kylax4 Akurat tutaj to Le Pen ma rację. 21.09.18, 16:27
      Jak wiecie, ja prawicy nie znoszę, ale tutaj to faktycznie sądy francuskie przypominają sowieckie.

W USA coś takiego jest nie do pomyślenia, no ale to normalny kraj, tam nie ma wymogów rejestracji rowerów.
      • polski_francuz Hm... 21.09.18, 19:17
        "ale tutaj to faktycznie sądy francuskie przy pominają sowieckie."

Sady maja sklonnosci lewackie wlasnie. Jednym z glownych wrogow sedziow byl Sarkozy, ktory byl prezydentem.

Sytuacja jest zatem troche bardziej skomplikowana.

PF
        • monalisa2016 Re: Hm... 21.09.18, 19:54
          Jak skomplikowana sprawa?
          Co nam sie narzuca odgornie?
          Ano lewicowa anarchie, czyli lewicowy faszyzm.
          Fasszyzm czyli anarchia ma wiele twarzy, jak nie przyswoiles i nie zaznajomiles sie jeszcze z tym tematem, czas najwyzszy zabrania sie do nauki.
          • felusiak1 Re: Hm... 22.09.18, 01:19
            Faszyzm i anarchia stoją na przeciwległych biegunach.
            • monalisa2016 Re: Hm... 22.09.18, 01:40
              Anarchia jest to bezprawie, a co powoli mamy, kiedy ignoruje sie prawo ktore wczesniej sie ustalilo??? Przykladow jest nieopisanie duzo! W dodatku kto ta anarchie dyktuje zarowno w Stanach jak i w Europie (Tramp chce to zwalczyc)? Mam wymienic nazwe czy sam sie domyslasz? Z jakiego kierunku (system) idzie ta anarchia tak samo w Stanach jak i w Europie?
              Sadze ze wpis zaraz zniknie i dostane blokade. Egal!
              • monalisa2016 Re: Hm... 22.09.18, 01:42
                Wiec Felus jak nazwiesz te anarchie? :-)
                • monalisa2016 Re: Hm... 22.09.18, 01:53
                  Dodam do powyzszego zwalczanie opozycji, przesladowanie niszczeniem jej aut, domow, wysylanie ANTIFA by zwalczyc ja, nawet pozbywanie jej srodkow jak i pracy, produkcja fake news, zwalczanie krytyki rzadzacych jak i wolnego slowa, uzywanie mediow do szkalowania spoleczenstw, propagowanie wiadomego "slusznego" systemu, usilne narzucanie spoleczenstwom wlasnej odgornej woli jak to nazwiesz felus? Smutne ale tak daleko dochodzimy, w imie czego?
          • kylax4 Lewicowość to normalność. 22.09.18, 16:39
            Co nie zmienia faktu, że w tym, konkretnym przypadku, to sąd się wygłupił. Nie można komuś nakazywać przymusowego badania psychiatrycznego, z powodu zalinkowania jakiegoś filmiku w internecie.
        • lont12 Re: Hm... 22.09.18, 00:15
          Sędziowie są na ciepłych państwowych posadkach, tak jak ty, ale ich posadki są jeszcze cieplejsze, stąd i procent pederastów wśród sędziów przewyższa średnie krajowe. Im cieplejsza posadka, tym bliżej do lewactwa. Byt kształtuje świadomość.
          • kylax4 Bełkot prawicowy. 22.09.18, 16:38
            I już zleciała się prawica oszołomska, węsząca wszędzie spiski "pederastów". Na marginesie nie wiedzą nawet co owo słowo oznacza.
        • kylax4 Bzdury. 22.09.18, 16:37
          Chodzi o fakt, że idiotyzmem jest nakazywać komukolwiek badania psychiatryczne, z powodu zalinkowania filmu w internecie. Tyle.
    • walter622 Ahvaz 22.09.18, 17:48
      W irańskim mieście Ahvaz bojówki daesh lub Al-Ahvazieh (obie organizacje biorą
      na siebie odpowiedzialność) dokonał dziś zamachu terrorystycznego.
      25 osób zabitych, 60 rannych.

www.youtube.com/watch?v=Hs8iEGC9K9M
      • felusiak1 Re: Ahvaz 22.09.18, 18:37
        Tasting own medicine. Bon appetite.
        • walter622 Re: Ahvaz 22.09.18, 19:03
          felusiak1 napisał:

> Tasting own medicine. Bon appetite.

Jeżeli te "tabletki" zafundowali im bojówkarze z PJAK (jest teraz formułowana taka wersja jako najbardziej prawdopodobna) to faktycznie będzie bardzo nieciekawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka