wojciech.2345 11.01.20, 21:02 Persowie odpalili kusze w praktycznie martwe cele. I teraz mam dylemat. Co by było gdyby Jankesi odpalili bombki A obok Hiroszimy i Nagasaki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_francuz Re: dylemat 11.01.20, 21:09 Sytuacja jest krytyczna. BW przypomina mi "trojkat ognia": jest gaz palacy sie, jest tlen i wystarczy jedna iskra by nastapil wybuch i pozar. Ale co mam pisac na forum USA i swiat? PF Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: dylemat 11.01.20, 21:20 polski_francuz napisał: > Ale co mam pisac na forum USA i swiat ? widocznie podpierasz sie zlymi argumentami , tak jak wszyscy po kolei . Tylko dla guru sa zarezerwowane wszelkie racje, nawet te pelne watpliwosci i sprzecznosci. a to nalezy wiedziec . --- -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: dylemat 11.01.20, 21:25 senioryta13 napisał: > polski_francuz napisał: > > > Ale co mam pisac na forum USA i swiat ? > > widocznie podpierasz sie zlymi argumentami , tak jak wszyscy po kolei . > Tylko dla guru sa zarezerwowane wszelkie racje, nawet te pelne watpliwosci i sp > rzecznosci. > a to nalezy wiedziec . > > --- > -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie > -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu ---------------------- Zrezygnuj z sygnaturki. Zabiera miejsce i nie wnosi do dyskusji czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: dylemat 11.01.20, 21:34 "Tylko dla guru sa zarezerwowane wszelkie racje, nawet te pelne watpliwosci i sprzecznosci. A to nalezy wiedziec ." Chcesz powiedziec, ze nalezy dbac o swoje i tylko swpje interesy. Ale ja, senioryta, zyje wsod ludzi, ktorzy mysla tylko i wylacznie o sobie i to dobrze wiem. Tyle, ze czasem trzeba pomyslec szerzej: o kontynencie, o pogodzie, o klimacie, o zyciu innych, o swiecie...Bo to by znalezc rozsadna drogie postepowania. I niekoniecznie trzeba byc guru. Wystarczy osiagnac pewien wiek i umiec uczyc sie na bledach. PF Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: dylemat 11.01.20, 21:28 polski_francuz napisał: > Sytuacja jest krytyczna. BW przypomina mi "trojkat ognia": jest gaz palacy sie, > jest tlen i wystarczy jedna iskra by nastapil wybuch i pozar. > > Ale co mam pisac na forum USA i swiat? -------------------------- Persowie zrobili na mnie wrażenie. Szkoda nieszczęścia z ukraińskim samolotem. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Jestem pod ich wrazeniem juz od bardzo dawna... 11.01.20, 22:31 Mullowie doprowadzili ten kraj na skraj przepasci. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Jestem pod ich wrazeniem juz od bardzo dawna. 11.01.20, 22:41 blueelvic2 napisał(a): > Mullowie doprowadzili ten kraj na skraj przepasci. ------------------ Chyba się mylisz. Persowie z palcem w miejscu pod kością ogonową będą mieli bombki A. Potrafią to zrobić na luzie. Takie są realia. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Jestem pod ich wrazeniem juz od bardzo dawna. 11.01.20, 23:30 wojciech.2345 napisał: > Potrafią to zrobić na luzie. > > Takie są realia. Gdyby takie były realia, już dawno by je mieli. Dawno by to ogłosili i spytali: "Co nam teraz zrobicie?". O praktycznie sankcje straciłyby sens, bo ich cel główny już by zniknął. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Jestem pod ich wrazeniem juz od bardzo dawna. 11.01.20, 23:38 europitek napisał: > Gdyby takie były realia, już dawno by je mieli. Dawno by to ogłosili i spytali: > "Co nam teraz zrobicie?". > O praktycznie sankcje straciłyby sens, bo ich cel główny już by zniknął. -------------------------------- W czym innym problem. Gdyby kiedyś perskie elity polityczne i naukowe były zorientowane na ten cel to już dawno byłoby po herbacie. Tak to widzę. Dlatego Persom należy się szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Jestem pod ich wrazeniem juz od bardzo dawna. 11.01.20, 23:54 jak rzadko , zgadzam sie z wojtkiem tylko jedno ale … gdyby Iran byl blisko osiagniecia tego celu, demokratyczny kraj , ze swoim podopiecznym , zdemokratyzowali by go , zrzucili by na niego wszystko co mja . Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Spoko, to nastapi juz niedlugo... 11.01.20, 23:58 Pod warunkiem, ze Iran nie zmieni swojego postepowania i deklaracji o wymazaniu Izraela z mapy swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Spoko, to nastapi juz niedlugo... 12.01.20, 00:18 blueelvic2 napisał(a): > Pod warunkiem, ze Iran nie zmieni swojego postepowania i deklaracji o wymazaniu > Izraela z mapy swiata. "Gumkowanie" Izraela na mapie świata to zajęcie rytualne odbywane przy każdej pełni Księżyca. Po prawdzie to ono nic nie wnosi do rzeczywistości poza "pokrzepieniem serc", co może zaskutkować jakimś zamachem... i tyle z tego. To coś jak niszczenie Izraela przy pomocy "rakiet" z Gazy. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Spoko, to nastapi juz niedlugo... 12.01.20, 00:21 To dziecko Stalina. Załatwia interesy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Jestem pod ich wrazeniem juz od bardzo dawna. 12.01.20, 00:02 wojciech.2345 napisał: > Gdyby kiedyś perskie elity polityczne i naukowe były zo > rientowane na ten cel to już dawno byłoby po herbacie. Tak to widzę. Możliwe, że były zorientowane tylko dojście do odpowiedniego potencjału ludzkiego, technicznego i materiałowego musiało sporo potrwać. Stawiałbym na to, że zaczęli coś kombinować bardzo dawno temu, może jeszcze za Chomeiniego. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Jestem pod ich wrazeniem juz od bardzo dawna. 12.01.20, 00:12 europitek napisał: > wojciech.2345 napisał: > > Gdyby kiedyś perskie elity polityczne i naukowe były zo > > rientowane na ten cel to już dawno byłoby po herbacie. Tak to widzę. > > Możliwe, że były zorientowane tylko dojście do odpowiedniego potencjału ludzkie > go, technicznego i materiałowego musiało sporo potrwać. Stawiałbym na to, że za > częli coś kombinować bardzo dawno temu, może jeszcze za Chomeiniego. -------------------------- Na moje oko 99% krajów Europy i obu Ameryk ma potencjał intelektualny i materialny na posiadanie bombek A. Nie wypowiadam się o Azji i Afryce. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Jestem pod ich wrazeniem juz od bardzo dawna. 12.01.20, 01:24 Ja nie dałbym tak dużego procentu. Tu chodzi o praktycznie samodzielne wyprodukowanie wszystkiego od zera. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Jestem pod ich wrazeniem juz od bardzo dawna. 12.01.20, 01:30 europitek napisał: > Ja nie dałbym tak dużego procentu. Tu chodzi o praktycznie samodzielne wyproduk > owanie wszystkiego od zera. -------------------- Wyprodukowanie "wszystkiego" to chyba już wiedza aprioryczna, przynajmniej w Europie i obu Amerykach. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Jestem pod ich wrazeniem juz od bardzo dawna. 12.01.20, 02:20 wojciech.2345 napisał: > Wyprodukowanie "wszystkiego" to chyba już wiedza aprioryczna, przynajmniej w Eu > ropie i obu Amerykach. To tylko złudzenie, jak rosyjska samowystarczalność przy budowie "Nord Stream 2". Niby wszystko wiadomo i jest w zasięgu, ale w praktyce się okazuje trochę inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Jestem pod ich wrazeniem juz od bardzo dawna. 13.01.20, 13:24 europitek napisał: > wojciech.2345 napisał: > > Wyprodukowanie "wszystkiego" to chyba już wiedza aprioryczna, przynajmnie > j w Eu > > ropie i obu Amerykach. > > To tylko złudzenie, jak rosyjska samowystarczalność przy budowie "Nord Stream 2 > ". Niby wszystko wiadomo i jest w zasięgu, ale w praktyce się okazuje trochę in > aczej. --------------------------- Dziękuję za wyjaśnienie. Nie wiedziałem tego. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Tylko powiedz jeszcze wojtu... 11.01.20, 23:56 ilu mieszkancow Iranu zabili z palcem w doopie? Powiedz rowniez: dlaczego skazuja na smierc przez powieszenie ludzi, ktorych jedyna wina jest bycie gejem? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: dylemat 11.01.20, 21:31 wojtek daj spokoj. Wtedy byla wojna totalna. Lepiej zapytaj co by bylo gdyby perskie rakiety zabily ludzi w tej bazie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: dylemat 11.01.20, 21:38 felusiak1 napisał: > wojtek daj spokoj. Wtedy byla wojna totalna. Lepiej zapytaj co by bylo gdyby pe > rskie rakiety zabily ludzi w tej bazie. ------------------------------ Chyba się nie mylę w ocenie i proporcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: dylemat 11.01.20, 22:16 felusiak1 napisał: > Nie jestem kryptologiem. ------------------------------ Skoro o kryptologii . Wiesz, że Persowie potrafią policzyć to czego nie potrafią ani Janki, ani Kacap? Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: dylemat 11.01.20, 23:33 Ilość włosów w brodzie swojego wielkiego bossa? To by było pewne osiągnięcie - ja nie potrafię policzyć w swojej a mam równie dobrą. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: dylemat 11.01.20, 23:43 No to Ty coś wiesz i mnie się wydaje, że coś wiem. Może być? Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: dylemat 11.01.20, 23:54 wojciech.2345 napisał: > Może być? Może, ale weź pod rozwagę, że mnie się ciągle coś zdaje... i nawet się już do tego przyzwyczaiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: dylemat 11.01.20, 23:59 Licznie włosów w brodzie? Liczenie diabłów na główce szpilki miało sens. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: dylemat 12.01.20, 00:09 wojciech.2345 napisał: > Licznie włosów w brodzie? Są ludzie, dla których broda ważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: dylemat 12.01.20, 00:13 Rozumiesz na czym polegało liczenie diabełków? Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: dylemat 12.01.20, 00:24 To jest bez znaczenia dopóki sam się za nie nie wezmę. A w przypadku muzułmańskich bród to już mieliśmy specjalną policję od ich sprawdzania - ale chodziło o długość. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: dylemat 12.01.20, 00:34 europitek napisał: > To jest bez znaczenia dopóki sam się za nie nie wezmę. > A w przypadku muzułmańskich bród to już mieliśmy specjalną policję od ich spraw > dzania - ale chodziło o długość. -------------------------- Liczenie diabłów to standard intelektualny. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Mylisz sie ... 11.01.20, 22:29 Persowie odpalili kusze w praktycznie martwe cele. Uprawiasz propagande. Skad masz te wiadomosci? Pierwotne informacje, ze Iran celowo nie trafil w bazy, mozna wlozyc między bajki. Iraczycy wyraznie celowali i trafili. Firma PlanetLabs (poprzez prywatnego satelite) pokazala zdjecia przed i po iranskim ataku. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Mylisz sie ... 11.01.20, 22:40 blu, co trafili? Zacznijmy od tego, ze najpierw zawiadomili amerykanów, ze bedą strzelać i gdzie. Strzelali tak aby nie trafić w zywych ludzi. A to co trafili jest 3 kilometry od barakow. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Iran nie powiadomil Amerykanow ... 11.01.20, 22:51 Czu widziales zdjecia z tego ataku? Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Trafili ... 11.01.20, 22:58 Fakt, ze wiekszosc pociskow trafila w czesc techniczna bazy, w ktorej obslugiwano sprzet latajacy... Ale to nie zmienia faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Trafili ... 11.01.20, 23:03 Jeśli trafiali celowo w martwe cele, to pogłówkuj. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Baza wojskowa nie martwych celow... 12.01.20, 00:04 Martwe cele, to pola otaczajce baze. W tych niby martwych polach (jak to okreslisz) mogli byc zolnierze, ... chyba, ze Amerykanie przeslali Gwardii depesze, ze nikoga tam nie ma i stoi tam wybrakowany hilikopter. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Baza wojskowa nie martwych celow... 12.01.20, 00:30 blueelvic2 napisał(a): > Martwe cele, to pola otaczajce baze. > > W tych niby martwych polach (jak to okreslisz) mogli byc zolnierze, ... chyba, > ze Amerykanie przeslali Gwardii depesze, ze nikoga tam nie ma i stoi tam wybrak > owany hilikopter. --------- Wiem, wiem Rambo wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Twoj osad jest wyjatkowo subiektywny... 12.01.20, 00:46 Tu nie ma wygranych i tylko Rambo w turbanie rany na swym wizerunku lize. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Iran nie powiadomil Amerykanow ... 11.01.20, 23:17 Powiadomił. Nie to ze wyslali zawiadomienie. Ruchy wojsk rakietowych były widoczne, specjalnie widoczne. Przygotowywano atak przez 3 godziny tak aby dać czas na ewakuowanie ludzi i potem rakiety spadly daleko od barakow, tak aby nikogo broń Boze nie zabić. Mozna powiedzieć, ze byl to atak teatralny dla publiczności w Iranie. Nie eskalowal konfliktu i pozwolil mullom wypiac pierś. Tacy dzielni. Nie boimy sie jankesów. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Iran nie powiadomil Amerykanow ... 11.01.20, 23:20 felusiak1 napisał: > Powiadomił. Nie to ze wyslali zawiadomienie. Ruchy wojsk rakietowych były widoc > zne, specjalnie widoczne. Przygotowywano atak przez 3 godziny tak aby dać czas > na ewakuowanie ludzi i potem rakiety spadly daleko od barakow, tak aby nikogo b > roń Boze nie zabić. Mozna powiedzieć, ze byl to atak teatralny dla publiczności > w Iranie. Nie eskalowal konfliktu i pozwolil mullom wypiac pierś. Tacy dzielni > . Nie boimy sie jankesów. ---------------------- Felek, bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Iran nie powiadomil Amerykanow ... 11.01.20, 23:47 felusiak1 napisał: > Mozna powiedzieć, ze byl to atak teatralny dla publiczności > w Iranie. Nie eskalowal konfliktu i pozwolil mullom wypiac pierś. Tacy dzielni > . Nie boimy sie jankesów. Powiedzie można wszystko, bo powietrze jest cierpliwsze od papieru i wszystko zniesie. Rzecz w tym czy taki rzeczywiście mieli zamiar, czy tylko tak im wyszło i zniszczenia objęły tylko jakieś niezaludnione budynki w bazie. te rakiety niekoniecznie muszą mieć taką celność, że co trafiają do metra. Trochę mogłoby tu pomóc wyjaśnienie kto literalnie odpalał te rakiety - pasdarani czy zwykła armia. Ja uważam, że na tym "pudle" więcej skorzystali Amerykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Iran nie powiadomil Amerykanow ... 11.01.20, 23:56 europitek napisał: > Ja uważam, że na tym "pudle" więcej skorzystali Amerykanie. ---------------------------------------- Przed tym schowali się do schronów. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Iran nie powiadomil Amerykanow ... 12.01.20, 00:07 Grunt to "dać nogę" w odpowiednim momencie. W danym przypadku potem nie trzeba już nic robić, czyli wdawać się w kolejne mordobicie. A dodatkowo można poteoretyzować w temacie "chcieli-nie chcieli". Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Iran nie powiadomil Amerykanow ... 12.01.20, 00:28 europitek napisał: > Grunt to "dać nogę" w odpowiednim momencie. > W danym przypadku potem nie trzeba już nic robić, czyli wdawać się w kolejne mo > rdobicie. A dodatkowo można poteoretyzować w temacie "chcieli-nie chcieli". ------------- Ktoś strzelał i ktoś chował się. Przypomnij mi strony.. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Iran nie powiadomil Amerykanow ... 12.01.20, 01:18 Chowali się ci, którzy wcześniej strzelali. Mnie ciekawi, gdzie się pochowały te wszystkie "Patrioty". A może ich tam nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Iran nie powiadomil Amerykanow ... 12.01.20, 01:21 europitek napisał: > Chowali się ci, którzy wcześniej strzelali. > Mnie ciekawi, gdzie się pochowały te wszystkie "Patrioty". A może ich tam nie b > yło? -------------------------- Najpierw chowali się a potem szczelali? Jak szczelać ze schronu? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Iran nie powiadomil Amerykanow ... 12.01.20, 00:58 To było celowe pudło. Cena za niespudlowanie bylaby zbyt wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Iran nie powiadomil Amerykanow ... 12.01.20, 01:03 felusiak1 napisał: > To było celowe pudło. Cena za niespudlowanie bylaby zbyt wysoka. ---------------------- Chyba trafiłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Iran nie powiadomil Amerykanow ... 12.01.20, 01:12 A dlaczego nie było "celowego pudła" w przypadku ukraińskiego samolotu? I czy ostrzał Bagdadu to też było "celowe pudło"? "Celowe pudło" to interpretacja wygodna, gdyż pozwala przenieść ciężar opozycji stron w obszar prawie metafizycznych dywagacji co do intencji stron. Idąc takim torem myślenia można by powiedzieć, że zabicie Sulejmaniego było porażką USA, bo można było go tylko nastraszyć... i by się gość poprawił. To jest interpretacja dorabiana po fakcie dla wygody i poza "świętym przekonaniem" nie ma dowodów na jej słuszność. Równie dobrze pasdarani mogli mieć gdzieś takie rozgrywki i zwyczajnie im nie wyszło. Chcieli dokopać, ale im nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Z tym sie zgadzam... 12.01.20, 00:09 Mozna powiedzieć, ze byl to atak teatralny dla publiczności w Iranie. Nie eskalowal konfliktu i pozwolil mullom wypiac pierś. Tacy dzielni. Nie boimy sie jankesów. Wiem, ze Iran powiadomil Irakijczykow, a ktos z nich byc moze wiadomosc przekazal Amerykanom. Tak, czy inaczej uwazam, ze bylo to teatralne zagranie na uzytek wewnetrzny. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Z tym sie zgadzam... 12.01.20, 01:00 blueelvic2 napisał(a): > Tak, czy inaczej uwazam, No właśnie, to jest tylko przekonanie usłużnie podsunięte przez media, które chętnie doszukują się różnych zwodów u wrogich stron wszelakich rozróbek. Kolejna próba ostrzału - tym razem tzw. zielonej strefy w Bagdadzie - raczej nie świadczy za pierwszą hipotezą. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Z tym sie zgadzam... 12.01.20, 01:05 europitek napisał: > blueelvic2 napisał(a): > > Tak, czy inaczej uwazam, > > No właśnie, to jest tylko przekonanie usłużnie podsunięte przez media, które ch > ętnie doszukują się różnych zwodów u wrogich stron wszelakich rozróbek. > Kolejna próba ostrzału - tym razem tzw. zielonej strefy w Bagdadzie - raczej ni > e świadczy za pierwszą hipotezą. -------------- Dobrze, że rozróżniasz tezę od hipotezy. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Z tym sie zgadzam... 12.01.20, 01:13 Czasami to dobrze, a czasami źle. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Z tym sie zgadzam... 12.01.20, 01:41 europitek napisał: > Czasami to dobrze, a czasami źle. --------------------- Źle jak trafisz na zbitkę terminów "udowodnić tezę." Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: dylemat 11.01.20, 22:07 wojciech.2345 napisał: > Co by było gdyby Jankesi odpalili bombki A obok Hiroszimy i Nagasaki? Do tej pory byliby krytykowani za nieudolność i braki w wyszkoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: dylemat 11.01.20, 22:33 malkontent6 napisał: > wojciech.2345 napisał: > > > Co by było gdyby Jankesi odpalili bombki A obok Hiroszimy i Nagasaki? > > Do tej pory byliby krytykowani za nieudolność i braki w wyszkoleniu. ------------------ Już to dzisiaj pisałem. W szachach groźba jest znacznie silniejsza od jej realizacji. Uciekli na czas do schronów? LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
magna20000 Re: dylemat 11.01.20, 22:52 Konwencjonalna bronia mulow by wykosili. Nic by tam nie pozostalo,,,,,Nukleana nie pozwola im zrobic….. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzerowa Re: dylemat 11.01.20, 22:44 Lepiej zeby po bombki A nikt nie siegal, a zwlaszcza wojenne sepy. Poniewierani Persowie okazali sie byc "dorosli" nie dajac sie wciagnac sepom wojennym w dalsze prowokacje. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: dylemat 11.01.20, 22:49 elka-sulzerowa napisała: > Lepiej zeby po bombki A nikt nie siegal, a zwlaszcza wojenne sepy. > Poniewierani Persowie okazali sie byc "dorosli" nie dajac sie wciagnac sepom wo > jennym w dalsze prowokacje. ------------------------------ Elciu, zwykle byłaś wredna. Dobrze to opisałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzerowa Re: dylemat 11.01.20, 23:10 Ja wredna? Nic podobnego. Wyglada na to ze ty wydoroslales i nie powiem, jest ci z tym do twarzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: dylemat 11.01.20, 23:12 elka-sulzerowa napisała: > Ja wredna? > Nic podobnego. > Wyglada na to ze ty wydoroslales i nie powiem, jest ci z tym do twarzy :) ------------------------------- Elciu, jak żyję coraz dłużej, to cieszę jak małe dziecko, że ktoś jest dobry. Przekonaj mnie. Odpowiedz Link Zgłoś