Dodaj do ulubionych

Angela Merkel take two

10.06.21, 13:39
Angela planuje podniesienie wieku rentowego w BRD do 68 roku życia oraz ograniczyć hojność wypłat.
Po prostu zbyt wielu rencistów, niewielu abz ich utrzymywać. Tylko nie mówcie wiecie komu.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Angela Merkel take two 10.06.21, 13:48
      Pielęgniarki pokazują paski z wypłatami. "Zarabiam 2800 na rękę. Z ponad 30-letnim stażem i dyplomem"
      • petronella.kozlowska Re: Angela Merkel take two 10.06.21, 20:13
        szwampuch58 napisał:

Pielęgniarka może zarabiać 1800 na rękę i mieszkać z mężem na 35 m2.
        są ważniejsze sprawy niż jakieś tam pielęgniarki, np. integracja uchodźców, którzy powinni zacząć normalnie żyć po latach prześladowań.

Domek dla Sultana K.:

www.kreiszeitung-wochenblatt.de/winsen/c-blaulicht/terror-verdaechtiger-in-haft-syrer-aus-bullenhausen-soll-mitglied-der-miliz-der-jabhat-al-nusra-sein_a94292
        • tuttifrutti1234 Re: Angela Merkel take two 10.06.21, 21:56
          skoro ci się tutaj nie podoba, to wróć tam skąd przyszłaś, będziesz bardziej zadowolona z organów ścigania
          • petronella.kozlowska Re: Angela Merkel take two 11.06.21, 00:05
            Sultan K. też może wrócić. Tylko nie mów tego zbyt głośno w pracy, bo wyrzucą cię na zbity pysk.
    • engine8 Re: Angela Merkel take two 10.06.21, 20:29
      A Polacy niedluga beda miec 55/60?
      Polscy emeryci beda wiec mogli jechac do Niemic i sluzyc pracujacym Niemcom?
      • szwampuch58 Re: Angela Merkel take two 10.06.21, 20:40
        Bingo
      • europitek Re: Angela Merkel take two 10.06.21, 21:35
        engine8 napisał(a):
        > beda wiec mogli

Móc a chcieć to dwie bardzo różne sprawy.
    • monalisa2016 Re: Angela Merkel take two 10.06.21, 20:45
      68 lat to bylo wczoraj, dzis sie mowi o emeryturze w wieku 70 lat.
    • eva15 Re: Angela Merkel take two 10.06.21, 23:16
      Z Grecji nadciągają cały czas kolejni nowi cenni obywatele. Renciści niemieccy muszą to zrozumieć i pracować.
      • malkontent6 Re: Angela Merkel take two 10.06.21, 23:40
        Grecy?
        • a.jej.rkoniak Re: Angela Merkel take two 11.06.21, 04:20
          śniadzi Grecy
      • tuttifrutti1234 Re: Angela Merkel take two 11.06.21, 00:33
        eva15 napisała:

> Z Grecji nadciągają cały czas kolejni nowi cenni obywatele. Renciści niemieccy
        > muszą to zrozumieć i pracować.

co ciebie obchodzą niemieccy renciści?
        • monalisa2016 Re: Angela Merkel take two 11.06.21, 00:40
          tuttifrutti1234 napisał(a):

> co ciebie obchodzą niemieccy renciści?

To dotyczy nas wszystkich czy tych na europejskim kontynencie czy za wielka woda.
          • tuttifrutti1234 Re: Angela Merkel take two 11.06.21, 01:07
            monalisa2016 napisał(a):

pozostaję w kontakcie z E.Steinbach i Fundacją Desiderius-Erasmus i twoje nawoływania potwierdzają rozpaczliwość w złapaniu zainteresowania
        • monalisa2016 Re: Angela Merkel take two 11.06.21, 00:50

Tuttifrutti1234 wiem ze post zaraz wyleci w kosmos tak jak wiele innych ale w pewnych sprawach narody maja sie jednoczyc by nie przezyc rozczarowania. Wiec ta sprawa dotyczy nas wszystkich.
          • tuttifrutti1234 Re: Angela Merkel take two 11.06.21, 00:58
            w pewnych sprawach? ja się z tobą nigdy nie zjednoczę, zapomnij
            • monalisa2016 Re: Angela Merkel take two 11.06.21, 01:05
              Nie musisz, nikt cie o to nie prosi.:-) Trzeba zrozumiec pewne rzeczy ale jak ktos nie rozumie czegos daje wlasnie taka odpowiedz jak wydales z siebie.:-), :-)
              • tuttifrutti1234 Re: Angela Merkel take two 11.06.21, 01:09
                harcerz zawsze czujny,
        • malkontent6 Re: Angela Merkel take two 11.06.21, 02:10

Ewcia mieszka w BRD.
        • pijatyka Re: co ciebie obchodzą niemieccy renciści? 20.09.21, 11:54

Syfcia się tak o wszystkich bezinteresownie troszczy.

Internacjonalistka.

• monalisa2016 Re: Angela Merkel take two 11.06.21, 00:39
        eva15 napisała:

> Z Grecji nadciągają cały czas kolejni nowi cenni obywatele. Renciści niemieccy

Przyszli rencisci Eva, obecni rencisci musza liczyc na to ze inflacja zmusi ich wielkich wyrzeczen a kto wie do czego jeszcze.
      • senioryta13 Re: Angela Merkel take two 11.06.21, 01:48
        eva15 napisała:

E tam, to sa jacys zablakani i mozna na palcach policzyc, u nas przerabiaja 6 000 dziennie plus tych co w nocy niezauwazalnie przechodza.
        Trzeba sie pocieszyc, ze nowi 'niewolnicy' na pomoc nam spiesza. No, dxiadki rowniez
        przez rzeke sie przeprawiaja, szczescia szukaja czy co ?

• boomerang Re: Angela Merkel take two 16.07.21, 21:55
          dziadki rowniez przez rzeke sie przeprawiaja, szczescia szukaja czy co ?

to rybacy, złotej rybki szukają
    • caesar_pl Re: Angela Merkel take two 11.06.21, 14:47
      Ostatnio w Bundestagu na wniosek AfD musiala sie ustosunkowac do ataku paisze z pamieci,chyba Afganczyka,ktory zaatakowal nozem 3 osoby,jedan zmarla.ryczal Allah Akbar.Makrela ubolewala,ze takie cos,rodzinom wspolczula,a na koenirc stwierdzila,ta kur...,bedziemy zwalczyc neonazistow..w tym momencie gwizdy i przyspiewki na sali w Bundestagu - idiotka czy co?
      • senioryta13 Re: Angela Merkel take two 11.06.21, 15:04
        caesar_pl napisał:
        >..,bedziemy zwalczyc neonazistow..w tym momencie gwizdy i przyspi
        > ewki na sali w Bundestagu - idiotka czy co?

he allahy, to juz przeciez sami swoi.
        • caesar_pl Re: Angela Merkel take two 11.06.21, 15:49
          No wlasnie dla Makreli neonazis to ci co wskazuja na realne zagrozenie chrzescianstwa przez islamistow.Nie dziwota,jesli Makrela sprowadzla w ciagu 6 lat prawie 3 mln Nachodzcow.
          Ale co ma powiedziec dziennikarz niemiecki pracujacy dla np.panstwowej niemieckiej TV,najbogatszej TV w Europie,bogatszej niz BBC ale robiacej szajse programy w porownaniu z BBC?Za moje 17,5 euro na miesiac mnie oszukuja.Tak jest w Niemczech oraz w Szwajcarii.
          • senioryta13 Re: Angela Merkel take two 16.07.21, 21:49
            caesar_pl napisał:

> Nie dziwota,jesli Makrela sprowadzla w ciagu 6 lat prawie
            > 3 mln Nachodzcow.
            > Ale co ma powiedziec dziennikarz niemiecki pracujacy dla np.panstwowej niemieck
            > iej TV,najbogatszej TV w Europie,bogatszej niz BBC ale robiacej szajse programy
            > w porownaniu z BBC?Za moje 17,5 euro na miesiac mnie oszukuja.Tak jest w Niemc
            > zech oraz w Szwajcarii.

Nie narzekaj inni maja jeszcze gorzej.
            Od jesieni juz milion przekroczylo granice plus ci co w nocy. a granice podobno sa zamkniete.
            Tania macie tv , ja doszlam do 70 $ plus oszustwa.

• szwampuch58 Re: Angela Merkel take two 15.07.21, 20:17
      Angela u 4 prezydenta USA....tfu 3,jednego pajaca pomeranczowego wstyd nazwac prezydentem
      www.tagesschau.de/ausland/amerika/usa-merkel-101.html
    • jk2007 Re: Angela Merkel take two 15.07.21, 22:35
      Dziwnie, ze deszcz spowodowal katastrofe w Niemczech...
      • eva15 Re: Angela Merkel take two 15.07.21, 22:46
        To nie jest dziwne. Niemcy wierzą wzmiany klimatyczne!
      • szwampuch58 Re: Angela Merkel take two 15.07.21, 22:48
        Gdzie tam,to kara boska za to ze poleciala do Bidena,oczywista oczywistosc
    • kylax4 Re: Angela Merkel take two 16.07.21, 21:10
      Tymczasem nowi obywatele, mają kilka żon i z każdą po 5 dzieci i koszą kilkanaście tysięcy euro miesięcznie nic nie robiąc.
      • engine8 Re: Angela Merkel take two 16.07.21, 21:17
        Poczekaj troche - bede glosowac i to jest ich wartosc
      • szwampuch58 Re: Angela Merkel take two 16.07.21, 21:22
        Przypominam:dwie zony nie sa mozliwe prawnie w calej UE,wiec ni bulgocz glupot
      • boavista4 Re: Angela Merkel take two 29.09.21, 21:42
        JA POSZEDŁEM NA EMERYTURĘ W WIEKU 99 LAT , 20 LAT TEMU!
        Oscar Niemeyer zemerytowal się w wieku 103 lat i zaraz potem umarł.
        Policjanci usowscy emerytują w wieku lat 40 z hakiem, a potem pracują w peep-show.
        Słyszałem o medykach, co to idą na emeryturę w wieku lat 20 i potem kupca o ko widzie z wysp karaibskich.
    • jorl9 Re: Angela Merkel take two 20.09.21, 12:11
      a.jej.rkoniak napisał(a):

> Angela planuje podniesienie wieku rentowego w BRD do 68 roku życia oraz ogranic
      > zyć hojność wypłat.
      > Po prostu zbyt wielu rencistów, niewielu abz ich utrzymywać. Tylko nie mówcie w
      > iecie komu.

Jak ja w Niemczech przechodzilem na emeryture to byl wiek 65l + zaczynalo sie 1 miesiac dluzej na jeden rok. Jako ze duzo zarabialem duzo wplacalem na skladki emerytalne wiec i dostalem niezla emeryture.
      Ale firma gdzie pracowalem nie chciala sie ze mna rozstac. Zaproponowali mi 2 lata, tzn ja sie na 2 lata zgodzilem na umowe aby dalej pracowac jak poprzednio. Nie tylko wlasciciel fabryki tak chcal ale i moi chlopcy ktorych bylem szefem, nie chcieli sam na sam z kapitalizmem zostac. W biurze konstrukcyjnym elektroniki, bo jestem inzynier od tego. Na 2 latach sie nie skonczyli, zaczely sie wielokrotne 1/2 roczne nastepne umowy na prace dla mnie. Ale juz zaczelem zmniejszac godziny pracy, 3/4 etatu, dla mnie czas pracy jak mi sie podoba, inni od do, tak u nas jest. I tak trwalo i twalo. Niedlugo przed koronka skonczylem ta prace i jestem emeryt na pelny etat. Chcialem Weltreise zaczac, coraon mi to wybila z glowy. Do tego w czasie pracy na emeryturze placilem nastepne skladki na emeryture wiec emerytura mi wzrosla. Skutek taki ze znowu place duze podatki od tylko emerytury nawet jak emerytura jest gdzies w polowie nieopodatkowalne bo skladki byly opodatkowane i sporo jest tez nieopodatkowalne do tego. No ale sie pocieszam niemieckim powiedzeniem, na polski "jak placisz podatki idzie Tobie dobrze". Cos w tym jest, prawda?
      A wiec jak slysze jeki na dluzsza prace to pokazuje moj przyklad. Zreszta moim chlopcom w pracy mawialem tez jak plakali ze do 67roku zycia beda musieli pracowac ze idzie. I im pokazywalem ze idzie.
      Tak naprawde emerytura powinna byc tylko ze wzgledow zdrowotnych. A nie ze sie nalezy bo jakis wiek. Jak sie malo dzieci produkowalo to tak powinno byc, sami sobie wszyscy winni.
      • europitek Re: Angela Merkel take two 26.09.21, 12:27
        jorl9 napisał(a):
        > Jak sie malo dzieci produkowalo to tak powinno byc, sami
        > sobie wszyscy winni.

Widzę, że nie rozumiesz kwestii zależności różnych aspektów życia społecznego od siebie nawzajem. "Sami sobie wszyscy winni" to właśnie przykład takiego niezrozumienia. Niska dzietność to nie wynik ludzkich fanaberii czy lenistwa, ale skutek konkretnego systemu ekonomiczno-społecznego, który od dzieciństwa wbija ludziom do głów cele ekonomiczne, które stoją w sprzeczności z celami demograficznymi.

• szwampuch58 Re: Angela Merkel take two 26.09.21, 09:40
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,27616209,niemcy-wybory-do-bundestagu-spd-prowadzi-w-sondazach-ale.html#do_w=60&do_v=309&do_st=RS&do_sid=288&do_t=19&do_g=5&do_s=B&do_a=288&s=BoxNewsImg4
      • 1.melord Re: Angela Merkel take two 26.09.21, 12:29
        Czterech Prezydentow USA przetrzymala,16 lat u wladzy,jedynie Putin w Europie dluzej przy korycie.
        Trzeba jednak przyznac ,ze P. zachowal pozory dwoch kadencji, Angela jakos? to olala.
        • szwampuch58 Re: Angela Merkel take two 26.09.21, 12:31
          Jestes pewny czy olala czy nie znasz prawa kraju twojej banicji?
    • szwampuch58 Re: Angela Merkel take two 26.09.21, 18:06
      25% dla Armina i Olafa
      76% Niemcow glosowalo
      Nic nowego pod sloncem nad Renem
      • szwampuch58 Re: Angela Merkel take two 26.09.21, 20:57
        Olaf z przodu 1%
        • tuttifrutti1234 Re: Angela Merkel take two 29.09.21, 23:28
          szwampuch58 napisał:

> Olaf z przodu 1%
          >

OLAF to ten od korupcji w Brukseli?
    • szwampuch58 Re: Angela Merkel take two 29.09.21, 20:48
      3 dni po wyborach.....CDU na wylocie
      www.zdf.de/nachrichten/panorama/bundestagswahl-vorsondierung-netzreaktionen-100.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka