Dodaj do ulubionych

Ten człowiek nie może pozostać u wladzy

26.03.22, 22:41
"Na litość boską, ten człowiek nie może pozostać u wladzy" przemówil prezydent Biden w Warszawie.

Bialy Dom natychmiast sprostował, że nie chodzi o usuniecie Putina lecz, o to że Putin nie może rozciągać swojej wladzy na kraje ościenne w regionie. Ciekawe czy mial napisane czy dodal od siebie. On czesto dodaje od siebie i natychmiast rozpoczyna sie akcja ratunkowa i wytlumaczenie co pan prezydent mial na mysli. Poezja.
Obserwuj wątek
    • bmc3i Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 26.03.22, 23:15
      felusiak1 napisał:

> "Na litość boską, ten człowiek nie może pozostać u wladzy" przemówil prezydent
      > Biden w Warszawie.
      >
      > Bialy Dom natychmiast sprostował, że nie chodzi o usuniecie Putina lecz, o to ż
      > e Putin nie może rozciągać swojej wladzy na kraje ościenne w regionie. Ciekawe
      > czy mial napisane czy dodal od siebie. On czesto dodaje od siebie i natychmiast
      > rozpoczyna sie akcja ratunkowa i wytlumaczenie co pan prezydent mial na mysli.
      > Poezja.

Oficjalnie, nie miał. Dodał to od siebie. Co Ci się tym razem nie podoba?
      • j-k nic - to mnie tylko smieszy. 26.03.22, 23:31
        bmc3i napisał:
        > Oficjalnie, nie miał. Dodał to od siebie. Co Ci się tym razem nie podoba?

nic - a to mnie tylko smieszy.

granica NATO jest na rzece BUG:

o czym Rassijanie NATO nieuprzejmie przypomnieli.
        • bmc3i Re: nic - to mnie tylko smieszy. 26.03.22, 23:43
          j-k napisał:

> bmc3i napisał:
          > > Oficjalnie, nie miał. Dodał to od siebie. Co Ci się tym razem nie podoba?
          >
          >
          > nic - a to mnie tylko smieszy.
          >
          > granica NATO jest na rzece BUG:
          >
          > o czym Rassijanie NATO nieuprzejmie przypomnieli.

Raczej umiejętnie odepchnęli od siebie NATO, że ze 1,5 tysiąca żołnierzy wcześniej, przy rosyjskiej granicy stoi dziś 100.000 żołnierzy NATO, a na obszarze do 1500 km od rosyjskiej granicy jest 600.000. Którzy nie będą mieli problemu z paliwem, żywnością, amunicją i logistyką.
          • j-k [...] 27.03.22, 00:08
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • bmc3i Re: pro NATO-wski belkot... 27.03.22, 00:09
              j-k napisał:

> bmc3i napisał:
              > > Raczej umiejętnie odepchnęli od siebie NATO, ...
              >
              > przy rosyjskiej granicy stoi dziś 100.000 żołnierzy NATO,
              >
              >
              > tym niemniej - jak przekrocza granice na BUgu - to powitaja ich rosyjskie raki
              > ety atomowe.
              >
              > chcesz tego - samobojco ?

Oni nie są tam, po to aby przekraczać rosyjską granicę.
              • j-k [...] 27.03.22, 00:13
                • bmc3i Ławrow: Nie zaatakowaliśmy Ukrainy 27.03.22, 00:21
                  j-k napisał:

> bmc3i napisał:
                  > Oni nie są tam, po to aby przekraczać rosyjską granicę.
                  >
                  >
                  > sa tam po NIC - poza ostrzezeniem.
                  >
                  > Rosja Polski atakowac nie zamierza.

Tak samo jak Putin nie zamierzał atakować Ukrainy. Przez całe dwa miesiące poprzedzające 24 lutego, Putin i jego akolici, "wyśmiewali" amerykańskie ostrzeżenia że rosyjski bękart Hitlera zaatakuje. Nazywali je kłamstwem. Nie raz i nie dwa, lecz dziesiątki razy. Rzeczniczka ruskiego MONu kpiła dopominając się o dokładną datę ruskiego ataku, bo nie wie na kiedy zaplanować sobie urlop. W styczniu i lutym Ruscy kłamali ze nie zamierzają atakować Ukrainy, podczas gdy już od 8 miesięcy już prowadzili bezpośrednie przygotowania do ataku.

10 marca natomiast, 15 dni po rozpoczęciu rusko-nazistowskiej inwazji na Ukrainę, Ławrow powiedział "Nie zaatakowaliśmy Ukrainy i nie planujemy atakować innych krajów"

www.rmf24.pl/raporty/raport-wojna-z-rosja/news-lawrow-nie-zaatakowalismy-ukrainy-i-nie-planujemy-atakowac-i,nId,5883934#crp_state=1

Ukraina sama się zaatakowała
                  • j-k [...] 27.03.22, 00:49
                    • bmc3i Ławrow: Nie zaatakowaliśmy Ukrainy 27.03.22, 00:50
                      j-k napisał:

> Polska - bez ciebie - nie obroni sie sama.

Ławrow: Nie zaatakowaliśmy Ukrainy
                      • j-k i po xuj adminie kasujesz moje wpisy ? 27.03.22, 16:19
                        ktore w niczym nie naruszaja regulaminu, a moje wpisy i tak pojawiaja sie potem jako cytaty ?

jestes komunistycznym cenzorem - cenzurujacym poglady.

nie-tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                        • bmc3i Re: i po xuj adminie kasujesz moje wpisy ? 28.03.22, 00:33
                          Nie, komunizm to śpiewka lat 20-70. Niecne posty, banowane są także w demokracji. Powiedzenie "nie ma demokracji, dla wrogów demokracji" nie zostało ukute w komunizmie.
      • amg10 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 26.03.22, 23:55
        bmc3i napisał:

> Oficjalnie, nie miał. Dodał to od siebie. Co Ci się tym razem nie podoba?

A mozna wiedziec na jakim zrodle sie opierasz twierdzac, ze Oficjalnie, nie miał. Dodał to od siebie ??
        • bmc3i Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 00:11
          amg10 napisał(a):

> bmc3i napisał:
          >
          > > Oficjalnie, nie miał. Dodał to od siebie. Co Ci się tym razem nie podoba?
          >
          > A mozna wiedziec na jakim zrodle sie opierasz twierdzac, ze Oficjalnie, nie
          > miał. Dodał to od siebie
          ??

W Stanach to jest wiadomość dnia. Mówią o tym we wszystkich mediach. O tym że Biden dodał to od siebie, mówili w NPRze.
          • amg10 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 00:37
            bmc3i napisał:

> W Stanach to jest wiadomość dnia. Mówią o tym we wszystkich mediach. O tym że B
            > iden dodał to od siebie, mówili w NPRze.

hahaha, opierasz sie na mediach .... Ja to mediom wierze tylko wtedy gdy podaja wyniki totolotka.

A co to takiego NPR ??
            • bmc3i Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 00:46
              amg10 napisał(a):

> bmc3i napisał:
              >
              > > W Stanach to jest wiadomość dnia. Mówią o tym we wszystkich mediach. O ty
              > m że B
              > > iden dodał to od siebie, mówili w NPRze.
              >
              > hahaha, opierasz sie na mediach .... Ja to mediom wierze tylko wtedy gdy podaja
              > wyniki totolotka.

A na czym, na Facebooku?

> A co to takiego NPR ??

National Public Radio, ogólnokrajowe zrzeszenie amerykańskich lokalnych publicznych rozgłośni radiowych
              • amg10 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 01:29
                bmc3i napisał:

> A na czym, na Facebooku?

W TV.
                • bmc3i Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 01:48
                  amg10 napisał(a):

> bmc3i napisał:
                  >
                  > > A na czym, na Facebooku?
                  >
                  > W TV.

> hahaha, opierasz sie na mediach .... Ja to mediom wierze tylko wtedy gdy podaja
                  > wyniki totolotka.

TV to nie media?
                  • amg10 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 01:57
                    > TV to nie media?

TV nie ma powodu by podawac nieprawdziwe wyniki totolotka.
                    • bmc3i Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 03:09
                      amg10 napisał(a):

> > TV to nie media?
                      >
                      > TV nie ma powodu by podawac nieprawdziwe wyniki totolotka.

Jesteś pewny? Sprawdź czy na pewno. Był kiedyś taki film, w którym władze telewizji pokazywały losowanie lotto, z parominutowym opóźnieniem, aby w międzyczasie samemu obstawić właściwe liczby. Upewnij się.
                      • amg10 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 03:23
                        bmc3i napisał:

> Jesteś pewny? Sprawdź czy na pewno. Był kiedyś taki film, w którym władze telew
                        > izji pokazywały losowanie lotto, z parominutowym opóźnieniem, aby w międzyczasi
                        > e samemu obstawić właściwe liczby. Upewnij się.

Po ogloszeniu wynikow totolotka w TV ja weryfikuje te wyniki z wynikami w punkcie sprzedazy biletow totka. Jak dotyczczas zawsze byla pelna zgodnosc i najczesciej byla osoba/osoby (inne za kazdym razem) jako zwyciezcy glownej wygranej.
        • felusiak1 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 05:04
          To proste. Prasa otrzymuje tekst przemowienia z wyprzedzeniem Tego nie bylo w tekście ktory dostala prasa.
          Ale wynika to też ze slownictwa jekiego użyl Biden.
      • felusiak1 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 03:47
        Wszystko się podoba ale jeśli wszystko było cacy to dlaczego Biuro Prasowe prezydenta natychmiast rozpoczelo akcje ratunkową?
        Ja wiem, ze twoj prezydent jest chroniony przez megafony. Gdyby Trump powiedział coś takiego to wszystkie psy powieszonoby na nim. I ty bylbyś pierwszy, ktoremu się nie podoba.
        • pijatyka Re: dlaczego ta akcja ratunkowa 27.03.22, 13:24

Chyba rozumiem o co tu chodzi.

O ile sam Putin został określony przez samego Bidena dosadnie (i z tego się nikt nie wycofuje), o tyle kwestia zmiany reżimu w Rosji jest dość delikatna; z jednej strony dla wszystkich jest oczywistą koniecznością, z drugiej USA za wszelką cenę chcą uniknąć sprawiania jakiegokolwiek wrażenia, że same maczają w tym palce.
          I słusznie.
          • szwampuch58 Re: dlaczego ta akcja ratunkowa 27.03.22, 14:03
            Onuce swoje:wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28269094,donald-trump-tak-putin-jest-madry.html#s=BoxOpImg8
        • bmc3i Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 18:24
          felusiak1 napisał:

> Wszystko się podoba ale jeśli wszystko było cacy to dlaczego Biuro Prasowe prez
          > ydenta natychmiast rozpoczelo akcje ratunkową?
          > Ja wiem, ze twoj prezydent jest chroniony przez megafony. Gdyby Trump powiedzia
          > ł coś takiego to wszystkie psy powieszonoby na nim. I ty bylbyś pierwszy, ktore
          > mu się nie podoba.
          >

Czyli zakladasz jednak, ze ma to w sobie cos pejoratywnego... co mogłoby stać się przedmiotem krytyki. Złagodzenie tonu przez Departament Stanu miało na celu nie zamykanie drogi do ewentualnych negocjacji.

• felusiak1 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 20:35
            Nic nie zakladam. Nawet dopuszczam, ze Joe mówiac to wykazal sie jajami i "złagodzenie tonu" bylo jedynie pro forma. You can't unring the bell. Uważam też, ze zmiana reżimu w Moskwie moglaby skończyć wojnę. Ale najlepszym rozwiazaniem byłaby porazka Bolszewii i to powinno być nczelnym celem USA/NATO. Porażka zakończylaby rosyjskie zapedy na dlugie lata i utemperowala Chiny.
            7 lutego Putin i Xi zaoferowali wizje nowego porzadku świata. Takie zmiany nie odbywają sie bez wystrzalu zatem porażka Putina mogłaby potencjalnie utemperować mokre marzenia Pekinu.
            • bmc3i Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 20:55
              Problem w tym ze nie bardzo widac alternatywę dla aktualnego dyktatora. Kim mialby byc zastąpiony, jesli nie jednym z jego wlasnych ludzi? Chic nie orientuję sie zbytnio w wewnetrznej polityce rosyjskiej, mogę wiec byc w błędzie.

Co do Chin, to ruska inwazja na Ukrainę, pokazala ze ewentualna inwazja na Tajwan to dziś mrzonki. 20 mln ludzi na 20-krotnie mniejszym od Ukrainy terytorium. Ruscy dali ciała ze 180 000 zolnierzy i 120 batalionowymi grupami bojowymi. Jaką ilość miesa armatniego musieliby przerzucić na wyspę Chinczycy.... To musialby byc desant na skalę desantu na Okinawę, czy na Normandię. W życiu Chińczycy nie są w stanie przeprowadzić operacji desantowej na taką skalę.
              • felusiak1 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 21:32
                > Problem w tym ze nie bardzo widac alternatywę dla aktualnego dyktatora.

Tego nie wiemy. Tacy pojawiaja sie znikad.

Nie mam najmniejszego pojecia o możliwosciach chińskiej armii ale wiem, ze jest to wojsko zlozone w calosci z jedynaków i że nie radzilo sobie w konflikcie z Wietnamem.
                • bmc3i Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 22:04
                  felusiak1 napisał:

> > Problem w tym ze nie bardzo widac alternatywę dla aktualnego dyktatora
                  > .

>
                  > Tego nie wiemy. Tacy pojawiaja sie znikad.
                  >
                  > Nie mam najmniejszego pojecia o możliwosciach chińskiej armii ale wiem, ze jest
                  > to wojsko zlozone w calosci z jedynaków i że nie radzilo sobie w konflikcie z
                  > Wietnamem.
                  >

Tylko ze tu mowa o desancie morskim. O masie ciezkiego sprzetu ktora musialaby byc przerzucona drogą morska. Rosji zgromadzenie 180 tys typa wraz ciezkim sprzetem na 3 granicach Ukrainy, zajelo 8 miesiecy przygotowan. Ex-komunisci mogliby oczywiscie przykryc czapkami Chińczyków, ale najpierw musieliby wylądować na wyspie. To musialaby byc jedna z najwiekszych operacji desantowych w historii.
    • senioryta13 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 00:29
      felusiak1 napisał:

> "Na litość boską, ten człowiek nie może pozostać u wladzy" przemówil prezydent
      > Biden w Warszawie.

no i surgerowal aby tym zajeli sie sami rosjanie,
      czyli nawolywal ich do rewolucji.
      Mnie ciekawi reakcja Zelenskiego. Poza tym, nie powiedzial nic ciekawego, zmarnowane pieniadze.
      Powiedzial rowniez , ze w Europie stacjonuje
      100 000 amerykanskich zolnierzy (To do bmc).

--
      cenzor nie pozwala na odpowiedz
      • bmc3i Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 00:36
        senioryta13 napisał:

> felusiak1 napisał:
        >
        > > "Na litość boską, ten człowiek nie może pozostać u wladzy" przemówil prez
        > ydent
        > > Biden w Warszawie.
        >
        > no i surgerowal aby tym zajeli sie sami rosjanie,
        > czyli nawolywal ich do rewolucji.
        > Mnie ciekawi reakcja Zelenskiego. Poza tym, nie powiedzial nic ciekawego, zmar
        > nowane pieniadze.
        > Powiedzial rowniez , ze w Europie stacjonuje
        > 100 000 amerykanskich zolnierzy (To do bmc).

Co chciałeś mi przekazać? O 100 000 amerykańskich żołnierzy w Europie mówił już sekretarz generalny NATO kilka dni temu.
        • senioryta13 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 00:54
          bmc3i
          > Co chciałeś mi przekazać? O 100 000 amerykańskich żołnierzy w Europie mówił już
          > sekretarz generalny NATO kilka dni temu.

Tak, nie chcialo mi sie wierzyc.
          Biden przemawial do amerykanow, powiedzial ze wysylamy tylko, tylko 7 000. Pozniej general Austin dolozyl jeszcze 500 zolnierzy.
          Czy dla ciebie to normalne ciagle dasanie sie z ich strony i nie placenie nawet 2 % ? Darmowa ochrone przez lata cale ? Nawet dziekuje Europa nie powiedziala.
          • bmc3i Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 01:12
            senioryta13 napisał:

> bmc3i
            > > Co chciałeś mi przekazać? O 100 000 amerykańskich żołnierzy w Europie mów
            > ił już
            > > sekretarz generalny NATO kilka dni temu.
            >
            > Tak, nie chcialo mi sie wierzyc.
            > Biden przemawial do amerykanow, powiedzial ze wysylamy tylko, tylko 7 000. Poz
            > niej general Austin dolozyl jeszcze 500 zolnierzy.

Mówiłem Ci że masz braki w wiedzy o świecie. Mowa o 100 tyś. amerykańskich żołnierzy w Europie, ale to nie oznacza ze wszyscy zostali wysłani teraz. Od lat przebywają w Europie dziesiątki tysięcy amerykańskich żołnierzy. Oddziały 82nd Airborne Division która teraz jest w Polsce, były w Europie od inwazji na Normandię. Do Polski część została wysłana z Fort Bragg a część z Niemiec. Tuż przed ruską inwazją na Ukrainę, odbyły się wielkie doroczne natowskie ćwiczenia Defender-Europe 21, na które przybyły oddziały m.in. ze Stanów. I już nie wróciły

> Czy dla ciebie to normalne ciagle dasanie sie z ich strony i nie placenie nawet
            > 2 % ? Darmowa ochrone przez lata cale ? Nawet dziekuje Europa nie powiedziala

Nie ma mowy o płaceniu żadnych 2%. Nikt tego nie płaci. Wiesz że gdzieś dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele. Trump nie wytłumaczył na Trump Rally ani w FoxNews? Tu chodzi o procent udziału wydatków na obronę każdego z członków NATO, w stosunku do własnego PKB każdego państwa. A nie o płacenie komuś.
            • senioryta13 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 04:29
              Z ciebie naprawde chory czlowiek.
              W ogole nie chwytasz, co sie do ciebie pisze, wiesz swoje tak jak o CRT.
              • bmc3i Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 05:02
                senioryta13 napisał:

> Z ciebie naprawde chory czlowiek.
                > W ogole nie chwytasz, co sie do ciebie pisze, wiesz swoje tak jak o CRT.

A Ty właśnie nie wiesz nic o.... "CRT".
                • senioryta13 [...] 27.03.22, 05:21
                • senioryta13 Re: Sprawdz 27.03.22, 05:26
                  bmc3i napisał:

> senioryta13 napisał:
                  >
                  > > Z ciebie naprawde chory czlowiek.
                  > > W ogole nie chwytasz, co sie do ciebie pisze, wiesz swoje tak jak o CRT.
                  >
                  >
                  > A Ty właśnie nie wiesz nic o.... "CRT".

Sprawdz
                  • ivergon Kto kieruje NATO? Nadal jest to Moskwa? 27.03.22, 09:15
                    – Kto kieruje NATO? Nadal jest to Moskwa? Potrzebujemy większej aktywności dla bezpieczeństwa Europy. Pan Kaczyński z premierem był w naszej stolicy. Wciąż mam kontakt z Andrzejem Dudą – mówił dalej Zełenski i apelował, aby przekazać Ukrainie sprzęt w postaci samolotów i czołgów

Facet ma rację, zamiast pytlować językiem powinni dostarczać broń i kłamać jak łżeputin, że nic nie dostarczają, tyle, że u nas nie jest dużo lepiej z zasobami niż w sowietach. Jak zrobiono wielkie zamówienie na 100 Krabów (samobieżnych haubic 155mm), pisałem, że powinno być to co najmniej 500, a nie symboliczne 100, z tego słynnego 2% na armię, aż 35% idzie na pensje i emerytury wojskowe, mamy kilkadziesiąt tysięcy więcej emerytów wojskowych, niż etatowych żołnierzy zawodowych, czyli owszem razem prawie 300 000 etatów.
                  • bmc3i Re: Sprawdz 27.03.22, 18:26
                    Sprawdzam. Próbuję dowirled!iec sie tego od Ciebie, a Ty odsylasz mnie do googla i nauczycieli w FoxNews
                    • senioryta13 Re: Sprawdz 28.03.22, 00:22
                      bmc3i napisał:
                      > Sprawdzam. Próbuję dowirled!iec sie tego od Ciebie, a Ty odsylasz mnie do googl
                      > a i nauczycieli w FoxNews.

Widzisz te kropeczki w poscie powyzej?
                      Odpowiedz byla, ale cenzor nie pozwala.
                      • bmc3i Re: Sprawdz 28.03.22, 00:36
                        senioryta13 napisał:

> bmc3i napisał:
                        > > Sprawdzam. Próbuję dowirled!iec sie tego od Ciebie, a Ty odsylasz mnie do
                        > googl
                        > > a i nauczycieli w FoxNews.
                        >
                        > Widzisz te kropeczki w poscie powyzej?
                        > Odpowiedz byla, ale cenzor nie pozwala.

Nie zasłaniaj się w każdym poście cenzorem. Jeśli spróbujesz wyjaśnić własnymi słowami wszystkim (i mi) na czym Twoim zdaniem polega "krytyczna teoria rasy", na pewno nie usunie Ci postu.
                        • senioryta13 Re: Sprawdz 28.03.22, 00:45
                          bmc3i napisał:

> senioryta13 napisał:
                          >
                          > > bmc3i napisał:
                          > > > Sprawdzam. Próbuję dowirled!iec sie tego od Ciebie, a Ty odsylasz m
                          > nie do
                          > > googl
                          > > > a i nauczycieli w FoxNews.
                          > >
                          > > Widzisz te kropeczki w poscie powyzej?
                          > > Odpowiedz byla, ale cenzor nie pozwala.
                          >
                          > Nie zasłaniaj się w każdym poście cenzorem. Jeśli spróbujesz wyjaśnić własnymi
                          > słowami wszystkim (i mi) na czym Twoim zdaniem polega "krytyczna teoria rasy",
                          > na pewno nie usunie Ci postu.

To co, jeszcze nie zauwazyles ile postow dziennie ginie ? Nawet moje pytania o 6 Jan.
                          zostaly wyciete.

---
                          cenzor czuwa i bawi sie.
                          • bmc3i Re: Sprawdz 28.03.22, 00:56
                            senioryta13 napisał:

> To co, jeszcze nie zauwazyles ile postow dziennie ginie ? Nawet moje pytania o
                            > 6 Jan.
                            > zostaly wyciete.

Znowu zasłaniasz się cenzorem. Ja widziałem Twoje pytanie o 6 stycznia i odpowiedziałem Ci. Moge nawet powtórzyć "bo dopuścili się czynu który nosił znamiona próby zamachu stanu". A teraz wyjaśnij w końcu na czym polega krytyczna teoria rasy. Założę się, że nie wytnie.
                            • senioryta13 Re: Sprawdz 28.03.22, 01:26
                              bmc3i napisał:
                              > Znowu zasłaniasz się cenzorem. Ja widziałem Twoje pytanie o 6 stycznia i odpowi
                              > edziałem Ci. Moge nawet powtórzyć "bo dopuścili się czynu który nosił znamiona
                              > próby zamachu stanu".

i dalej kontynuowalam, ( zawsze odpowiadam, ) ale niestety , jak odpowiedz jest 5 min. to juz dlugo, tacy sa zwinni, momentalnie reaguja.
                              Nawet jak napisze ponownie, po raz drugi, rowniez wytna.

Posluchaj sobie T.Cruz jak przesluchuje pania J. (CRT) .
                              Ja sie ciebie pytalam i to 2x, ktorego senatora wysluchales , nie odpowiedziales.

---
                              uwaga, cenzor
                              • bmc3i Re: Sprawdz 28.03.22, 01:47
                                senioryta13 napisał:

> bmc3i napisał:
                                > > Znowu zasłaniasz się cenzorem. Ja widziałem Twoje pytanie o 6 stycznia i
                                > odpowi
                                > > edziałem Ci. Moge nawet powtórzyć "bo dopuścili się czynu który nosił zna
                                > miona
                                > > próby zamachu stanu".
                                >
                                >
                                > i dalej kontynuowalam, ( zawsze odpowiadam, ) ale niestety , jak odpowiedz jest
                                > 5 min. to juz dlugo, tacy sa zwinni, momentalnie reaguja.
                                > Nawet jak napisze ponownie, po raz drugi, rowniez wytna.
                                >
                                > Posluchaj sobie T.Cruz jak przesluchuje pania J. (CRT) .
                                > Ja sie ciebie pytalam i to 2x, ktorego senatora wysluchales , nie odpowiedziale
                                > s.

Ja w ogóle nie interesuję się sprawą tej nominacji, więc nie zamierzam tracić czasu na oglądanie przesłuchań. Rozumiem jednak ze w związku z uporczywą odmową wyjaśnienia na czym polega to "CTR", po prostu nie masz na ten temat zielonego pojęcia, i nie wyjaśniasz bo po prostu nie wiesz co to jest. Krytykujesz nie wiedząc co.
                                • senioryta13 Re: let's go..... 28.03.22, 06:18
                                  bmc3i napisał:
                                  > Krytykujesz nie wiedząc co.

o mnie sie nie martw, zmien kanal dowiesz sie o wielu innych sprawach o ktorych nie masz zielonego pojecia a probujesz dyskutowac, nie tylko kraj sie wali, ale i caly Swiat, a ty jeszcze tego nie widzisz. Wake up, niedlugo glosowanie.
                                  • bmc3i Re: let's go..... 28.03.22, 06:42
                                    senioryta13 napisał:

> bmc3i napisał:
                                    > > Krytykujesz nie wiedząc co.
                                    >
                                    > o mnie sie nie martw, zmien kanal dowiesz sie o wielu innych sprawach o ktoryc
                                    > h nie masz zielonego pojecia a probujesz dyskutowac, nie tylko kraj sie wali,
                                    > ale i caly Swiat, a ty jeszcze tego nie widzisz. Wake up, niedlugo glosowanie.

Żyjesz mitami i teoriami konspiracyjnymi. Uważaj bo Ci meksykański nielegalny imigrant z lodówki wyskoczy.
                                • europitek Re: Sprawdz 29.03.22, 14:24
                                  bmc3i napisał:
                                  > Krytykujesz nie wiedząc co.

Czyli jest nasza, bo w Polsce większość polityków krytykuje "nie wiedząc co".
                                  • senioryta13 Re: Sprawdz 29.03.22, 16:03
                                    europitek napisał:

> bmc3i napisał:
                                    > > Krytykujesz nie wiedząc co.
                                    >
                                    > Czyli jest nasza, bo w Polsce większość polityków krytykuje "nie wiedząc co".

Oooo, tutaj to sa ciagle, wiosenne porzadki, nie wszyscy jednak potrafila docenic i uszanowac ciezka prace.
        • tom1ek_1 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 11:41
          Na ten czas mamy tylko żołnierzy USA .A sprzętu ciężkiego w tym samolotów na folderze.
          • bmc3i Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 16:32
            tom1ek_1 napisała:

> Na ten czas mamy tylko żołnierzy USA .A sprzętu ciężkiego w tym samolotów na fo
            > lderze.

???
            • europitek Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 29.03.22, 14:28
              bmc3i napisał:
              > tom1ek_1 napisała:
              >
              > > Na ten czas mamy tylko żołnierzy USA .A sprzętu ciężkiego w tym samolotów
              > na fo
              > > lderze.
              >
              > ???

"Z daleka" nie było widać kolumn drogowych jadących z zachodu. W polskiej TV też pokazali je tylko raz lub dwa i pewnie przegapił.

• mateusz572 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 09:22
      felusiak1 napisał:

> Biden w Warszawie.
      >
      > Bialy Dom natychmiast sprostował, że nie chodzi o usuniecie Putina lecz, o to ż
      > e Putin nie może rozciągać swojej wladzy na kraje ościenne w regionie. Ciekawe
      > czy mial napisane czy dodal od siebie. On czesto dodaje od siebie i natychmiast
      > rozpoczyna sie akcja ratunkowa i wytlumaczenie co pan prezydent mial na mysli.
      > Poezja.
      >
      >

Powiedz mi jaki jest twój cel w ciągłym tropieniu wpadek twojego prezydenta. Facet ma osiemdziesiąt lat i dobrze się trzyma, mimo, że w tym wieku można mieć różne przypadłości. Nie rozumiem ciebie. Mogę zrozumieć natomiast rosyjskie trole takie jak: senioryta13, j.k. , mona lisa i takie tam, ale ciebie nie rozumiem.
      Z drugiej strony jak sam zaznaczasz imponuje ci Putin co także jest dla mnie niezrozumiałe. Przecież ten człowiek okazał się krótkowzrocznym bandytą, nie ogarniającym nawet najbliższego sąsiedztwa.
      Kiedyś gdy przeczytałem "Rok 1984" Orwella wydawało mi się to czystą fantazją, a tymczasem, proszę mamy takie państwo tuż pod naszym bokiem. Ty, jak widzę ułożyłeś sobie życie w wolnym świecie, choć ciągle kręcisz nosem, a udzielające się tutaj z zapałem rosyjskie trole, co jest ironią losu, także żyją w wolnym świecie.
      • szwampuch58 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 12:52
        Czy to jest jego prezydent mam watpliwosci,taka sama onuca ruska jak ci wymienieni
      • senioryta13 Re: kolejny trol? 27.03.22, 15:28
        mateusz572 napisał:
        > Mogę zrozumieć natomiast rosyjskie trole
        > takie jak: senioryta13, j.k. , mona lisa i takie tam,

a cos w temacie , ktory stal sie tematem dnia we wszystkich kanalach tv. ?
        wytlumacz prosze , dlaczego tak trudno jest sie porozumiec z Polakami mieszkajacymi w Polsce ?
      • felusiak1 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 18:03
        Nie muszę tropić. Tego jest tak dużo, codziennie, ze nie można od tego uciec. Dlaczego o tym piszę? Żeby uzmyslowić wam, ze na Bidenie nie można polegać. Sprzeda was razem z ukraińcami i wygłosi pocieszajace, wzniosle przemówienie. Ja go znam od 40 lat i wiem jaki jest śliski. Zapomina wpół zdania i zaplatuje się.
        I nie można go zdjąc bo Kamala jest durna jak klamka co udowadnia kiedy otwiera usta. Znaczy elity maja poteżny dylemat. Obama powiedzial: "Joe spieprzy wszystko czego dotknie" i spieprza.
        Gdzie i kiedy zaznaczylem, że imponuje mi Putin? Napisałem, ze Putin jest zręcznym graczem co jest stwierdzeniem faktu.

PS. Inna gafa na spotkaniu z US Army w Rzeszowie Biden mówil o heroiźmie ukraińców i dodał "sami to zobaczycie kiedy tam sie znajdziecie". Syreny alarmowe zawyły. Specjalny batalion prasowy Bialego Domu zostal natychmiast wyslany aby powiedzieć żolnierzom, ze nie znajda się na Ukrainie, że prezydent mial co innego na myśli. Roosevelt był sparaliżowany ale mial dobrą głowę. Biden ma sparalizowana głowę, Reszta jest OK.
        • szwampuch58 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 18:06
          Kwa- kwa-kwa onuco
          • felusiak1 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 27.03.22, 19:10
            Piesek szczeka. Niech nie udaje kaczki.
        • bmc3i Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 28.03.22, 00:48
          felusiak1 napisał:

> Nie muszę tropić. Tego jest tak dużo, codziennie, ze nie można od tego uciec. D
          > laczego o tym piszę? Żeby uzmyslowić wam, ze na Bidenie nie można polegać. Sprz
          > eda was razem z ukraińcami i wygłosi pocieszajace, wzniosle przemówienie. Ja go
          > znam od 40 lat i wiem jaki jest śliski. Zapomina wpół zdania i zaplatuje się.
          > I nie można go zdjąc bo Kamala jest durna jak klamka co udowadnia kiedy otwiera
          > usta. Znaczy elity maja poteżny dylemat. Obama powiedzial: "Joe spieprzy wszys
          > tko czego dotknie" i spieprza.
          > Gdzie i kiedy zaznaczylem, że imponuje mi Putin? Napisałem, ze Putin jest zręcz
          > nym graczem co jest stwierdzeniem faktu.

A co powiesz o tym na poniższym obrazku? Rozumiem że niektórzy czytający mogą nie zrozumieć, ale Ty raczej nie będziesz miał problemu z tym co tam jest napisane. Choć do tej pory wielokrotnie zaprzeczałeś narracji Trumpa i jego akolitów na temat Putina i jego attitude względem Ukrainy.

> PS. Inna gafa na spotkaniu z US Army w Rzeszowie Biden mówil o heroiźmie ukraiń
          > ców i dodał "sami to zobaczycie kiedy tam sie znajdziecie".

Oglądałem najpierw fragmenty tego wystąpienia, później chciałem obejrzeć całe spotkanie z żołnierzami, ale z racji jego długości nie byłem w stanie zmęczyć wszystkiego. Mógłbyś wskazać mniej więcej czas kiedy to powiedział, abym mógł szybko odszukać?

Syreny alarmowe zaw
          > yły. Specjalny batalion prasowy Bialego Domu zostal natychmiast wyslany aby pow
          > iedzieć żolnierzom, ze nie znajda się na Ukrainie, że prezydent mial co innego
          > na myśli. Roosevelt był sparaliżowany ale mial dobrą głowę. Biden ma sparalizow
          > ana głowę, Reszta jest OK.

FDR zmarł w wieku 63 lat, był wiec znacznie młodszy od Bidena dzisiaj.
          • felusiak1 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 28.03.22, 01:58
            You’re going to see when you’re there – some of you have been there – you’re going to see women, young people, standing in the middle, in front of a damn tank
            Od 2:32

Carlson wyraża swoją opinie. W tym wypadku 7 grudnia 2021. On jest przeciwko wciagnieciu Ameryki do wojny. Nie dostrzegłem poparcia dla Putina. Ten napis dotyczy jak Putin widzi sprawy.
            Nie wiem o jakiej narracji Trumpa mowisz. Ale wiem, ze to nie Biden zaczal dozbrajać Ukrainę a Trump. Biden był wiceprezydentem u boku Obamu i wysylal Ukrainie koce.
            • bmc3i Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 28.03.22, 04:08
              felusiak1 napisał:

> You’re going to see when you’re there – some of you
              > have been there – you’re going to see women, young people, standing in the mid
              > dle, in front of a damn tank

> Od 2:32
              >
              > Carlson wyraża swoją opinie. W tym wypadku 7 grudnia 2021. On jest przeciwko wc
              > iagnieciu Ameryki do wojny. Nie dostrzegłem poparcia dla Putina. Ten napis doty
              > czy jak Putin widzi sprawy.

Co za krętactwo uprawiasz. W grudniu to już Amerykanie oficjalnie ostrzegali o gromadzeniu sił przez Putina i o zbliżającej się ruskiej inwazji

Zwróć uwagę na niepozorne słówko "just" w tym tekście "On jedynie chce zabezpieczyć swoją zachodnią granicę". Nie, to a b s o l u t n i e nie jest żadne usprawiedliwienie... Mataczysz, chcesz go bronić za wszelką cenę.

> Nie wiem o jakiej narracji Trumpa mowisz. Ale wiem, ze to nie Biden zaczal dozb
              > rajać Ukrainę a Trump. Biden był wiceprezydentem u boku Obamu i wysylal Ukraini
              > e koce.
              >

To źle wiesz. Tak Ci propaganda trampowskich mediów po fakcie wmówiła. To nie Trump zaczął dozbrajać Ukrainę, lecz Kongres. Kongres z własnej inicjatywy przeznaczył $400 mln na zakup Javelinów dla Ukrainy. Co natomiast zrobił Trump, to wstrzymał ich dostawę, do czasu wystąpienia przez Żeleńskiego w amerykańskiej telewizji z oświadczeniem o wszczęciu na Ukrainie śledztwa przeciw Bidenom. Czym naruszył amerykańskie prawo, bo decyzja o tej dostawie była decyzją Kongresu. Jak wiesz - zakładam - w USA to Kongres decyduje na co są przeznaczane federalne pieniądze. Kongres decyduje o zakupie każdego jednego okrętu, każdego jednego samolotu, itd. A jak agencje rządowe - Pentagon, US Navy, czy Air Force chcą zmienić plan wydatków, to muszą dostać na to zgodę Kongresu. Stąd często ciągnące się czasami miesiącami posiedzenia senackiej komisji obrony bo US Navy nie podoba się ten czy tamten zaplanowany przez Kongres wydatek.

Trump natomiast wstrzymał bez zgody Kongresu wykonanie decyzji tego ostatniego, w dodatku uzależniając jej wykonanie, od swoistej formy politycznej łapówki ze strony głowy obcego państwa. I natychmiast odblokował, po doniesieniu whistleblowera na ten temat, gdy sprawa stała się głośna. Co skończyło się pierwszym impeachmentem.
              • felusiak1 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 28.03.22, 04:37
                Bardzo jesteś zabawny. Humor w niedzielny wieczór jes pożadany.
                • bmc3i Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 28.03.22, 04:47
                  felusiak1 napisał:

> Bardzo jesteś zabawny. Humor w niedzielny wieczór jes pożadany.
                  >

Rzeczywiście, biorąc pod uwagę to co napisałeś na temat Trumpa "który zaczął dostawy na Ukrainę", oraz cytatu "wysyłającego przez Bidena amerykańskich żołnierzy do zobaczenia ruskich czołgów na Ukrainie", to rzeczywiście to właśnie ja jestem zabawny.... Zastanawiam się, jak możesz spokojnie spojrzeć w lustro podczas golenia się.
                  • felusiak1 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 29.03.22, 17:30
                    Ja się nie golę
                    • europitek Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 29.03.22, 19:39
                      felusiak1 napisał:
                      > Ja się nie golę

Słuszny pomysł na życie.
                  • benek231 Falusik ma swoje sposoby rozgrywania :O) 30.03.22, 15:53
                    bmc3i napisał:

Zastanawiam się, jak możesz spokojnie spojrzeć w lustro podczas golenia się.

**
                    To znaczy gdy Falusikowi nie uda sie juz oszukiwac to albo palnie byle co, jak teraz, albo probuje wylgac sie innym klamstwem.
                    Podobne pytanie z lustrem zadalem juz mu ladnych pare lat temu. Nic nie zmienil sie na lepsze. A w dodatku zostal szpiclem.
            • bmc3i Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 28.03.22, 04:43
              felusiak1 napisał:

> You’re going to see when you’re there – some of you
              > have been there – you’re going to see women, young people, standing in the mid
              > dle, in front of a damn tank

> Od 2:32
              >

Z tego linku Na Fox News otwiera się niestety jedynie strona 404

Na Fox News znalazłem natomiast stronę

www.foxnews.com/politics/white-house-us-troops-not-going-to-ukraine-biden-comments-in-poland
              Cytując ją zapomniałeś dodać to co powiedział zdanie wcześniej - odsłuchaj o od 2:20. "Ukraińcy mają jaja, i nie tylko ukraińscy wojskowi. "Spójrzcie na ich zwykłych cywilów - spójrzcie, jak oni staja na wysokości zadania [Look how they are stepping up], i zobaczycie jak stają naprzeciw czołgów stają naprzeciw pieprzonych czołgów [you’re going to see women, young people, standing in the middle, in front of a damn tank, saying, ‘I’m not leaving.'"

"You’re going to see when you’re there – some of you have been there – you’re going to see women, young people, standing in the middle, in front of a damn tank, saying, ‘I’m not leaving.'"

To zdanie jest wiec wyrwane z kontekstu przez FoxNews, z pominięciem zdania bezpośrednio poprzedzającego. Zwykła dezinformacja połączona z manipulacją.
              • europitek Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 29.03.22, 02:28
                bmc3i napisał:
                > > "You’re going to see when you’re there – some of you have been there –
                > > you’re going to see women, young people, standing in the middle,
                > > in front of a damn tank"

Mnie jakoś zaciekawiło to co pomiędzy myślnikami.

• felusiak1 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 29.03.22, 17:41
                Tu nie ma kontekstu. You’re going to see when you’re there = Zobaczycie kiedy się tam znajdziecie.
              • felusiak1 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 22.10.22, 00:55
                Otwiera się. You’re going to see when you’re there – some of you have been there – you’re going to see women, young people, standing in the middle, in front of a damn tank
        • pijatyka Re: Biden ma sparalizowana głowę 21.10.22, 22:07

Dzięki bogu za Bidena.

Trump - ze swoją niesparaliżowaną głową - przez te pół roku sprzedałby Ukrainę 10 razy.

• bmc3i Re: Biden ma sparalizowana głowę 21.10.22, 22:10
            pijatyka napisała:

>
            >
            > Dzięki bogu za Bidena.
            >
            > Trump - ze swoją niesparaliżowaną głową - przez te pół roku sprzedałby
            > Ukrainę 10 razy.
            >

To nie dzieki Bogu, to dzieki wyborcom.
            • felusiak1 Re: Biden ma sparalizowana głowę 22.10.22, 00:51
              Wyborcy nie mieli z tym nic wspolnego,
              • bmc3i Re: Biden ma sparalizowana głowę 22.10.22, 00:59
                felusiak1 napisał:

> Wyborcy nie mieli z tym nic wspolnego,
                >

No z kim taki geniusz jak ten drugi, mógłby przegrać w wyborach...
              • bmc3i Re: Biden ma sparalizowana głowę 22.10.22, 03:20
                felusiak1 napisał:

> Wyborcy nie mieli z tym nic wspolnego,

W pewnym sensie mogę nawet zgodzić się z Tobą. Bo to Trump stworzył Bidena, i owe rekordowe 81 mln oddanych na niego głosów.
    • senioryta13 Re: prezydent 29.03.22, 00:30
      felusiak1 napisał:
      > Bialy Dom natychmiast sprostował, że nie chodzi o usuniecie Putina lecz,

a Biden dzisiaj sprostowal, ze nie zgadza sie z WH, ze to co powiedzial, to wlasnie to znaczy.
      Pytanie kto rzadzi w WH. ?

---
      usuwanie moich postow biore za komplement
      • europitek Re: prezydent 29.03.22, 02:20
        senioryta13 napisał:
        > Pytanie kto rzadzi w WH. ?

Może właśnie o to teraz trwa walka?
        • senioryta13 Re: prezydent 29.03.22, 04:37
          europitek napisał:

> senioryta13 napisał:
          > > Pytanie kto rzadzi w WH. ?
          >
          > Może właśnie o to teraz trwa walka?

Gdyby to nie byla rzeczywistosc, bylaby to dooobra sztuka teatralna. Mam nadzieje, ze kiedys nakreca film i pokaza nam rzeczywista gre za kulisami. A na razie prezydent nadal broni swoich slow, czekajmy zatem cierpliwie do jutra.

---
          usuwanie moich postow biore jako komplement

• europitek Re: prezydent 29.03.22, 14:20
            Jestem cierpliwy - mogę nawet dłużej.
            • senioryta13 Re: prezydent 29.03.22, 16:00
              europitek napisał:

> Jestem cierpliwy - mogę nawet dłużej.

i ja rowniez , cierpliwosc to cnota nie wszystkim dostepna. Zostalismy jednak nagrodzeni. Wycofywanie sie ze slow bylo czytane rowniez z gotowca i caly swiat juz to widzial.
              Pytanie nadal aktualne, gdzie jest prezydent ?
    • amy.rose Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 30.03.22, 08:02
      Przecież tą wypowiedź można interpretować na 100 różnych sposobów, jest dosc ogólnikowa.
      • senioryta13 Re: Ten człowiek nie może pozostać u wladzy 30.03.22, 13:08
        amy.rose napisała:

> Przecież tą wypowiedź można interpretować na 100 różnych sposobów, jest dosc og
        > ólnikowa.

Nie mozna, musisz sie liczyc nawet z opinia naszego moderatora.

---
        usuwanie moich postow to dla mnie komplement

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka