Dodaj do ulubionych

plonie Falluja

IP: *.twcny.rr.com 10.11.04, 16:33
nie wiem ale jak tak patrze na te plonace zgliszcza i suche doniesienia o
zabiciu kolejnych "wrogow ameryki i demokrakcji" to nie moge sie oprzec wizjom
niemieckiej inwazji i pacyfikacji Polski. w koncu kazdy kto walczy z okupantem
jest bohaterem w oczach jednych ,a wrogiem w oczach drugich. jedyne co
pozostalo to spytac "are we safer today than we were on 9/11, are we making
any progress"?
to chyba pytanie retoryczne jak wszystko dookola zostaje zrownane z ziemia, a
po naszych wojnach zostana jedynie palace sie zgliszcza i popioly,tym razem
radioaktywne. all hi-tech.
Obserwuj wątek
    • Gość: staszek Re: plonie Falluja IP: 209.101.135.* 10.11.04, 16:58
      Obiecalem ze nie bedzie nic o scierkach kiedys wiec sprobuje napisac to dosc
      grzecznie. Rachelko, nie przesadzasz Ty troche z porownaniem falludzy do
      niemieckiej okupacji? Czy moze uznajesz ze rozwlaenie WTC towers to byla
      prowokacja jak ta w Gliwicach, he? Czy to te anty sentymenty co juz kiedys
      pisalismy Ci tak koloryzuja horyzont? A moze to jest jedyny soposob na
      wnetowanie przycielesnych frustracji?
      • Gość: rachelka Re: plonie Falluja IP: *.twcny.rr.com 10.11.04, 17:03
        Gość portalu: staszek napisał(a):

> Obiecalem ze nie bedzie nic o scierkach kiedys wiec sprobuje napisac to dosc
        > grzecznie. Rachelko, nie przesadzasz Ty troche z porownaniem falludzy do
        > niemieckiej okupacji? Czy moze uznajesz ze rozwlaenie WTC towers to byla
        > prowokacja jak ta w Gliwicach, he? Czy to te anty sentymenty co juz kiedys
        > pisalismy Ci tak koloryzuja horyzont? A moze to jest jedyny soposob na
        > wnetowanie przycielesnych frustracji?
        no to podales troche na opak Staszku. O ile wiem to nikt z Falluja nas nie
        atakowal,raczej na odwrot my tam wkroczylismy z piesnia na ustach i nowoczesna
        bronia do ataku wszystkiego co zywe. Nie powiem,ze mielismy ku temu jakiekolwiek
        prawo. Jak mowie zabicie ponad 100000 ludzi nie napawa mnie duma,zwlaszcza,ze sa
        to w wielu wypadkach cywile,jak rowniez uzywanie nowoczesnej broni radioaktywnej
        w czasach,gdy sami walczymy o czystosc naszego srodowiska wydaje mi sie jakies
        dwulicowe. a co do wyzwisk to jest zawsze sprawa rozmowcy jaki styl i ton
        wybiera,jak rowniez wybor dyskutantow jest sprawa indywidualna.
        • staszek171 Re: plonie Falluja 10.11.04, 17:27
          Ok, to z sarkastycznym tonem przesadzilem, ale fakt jest ze to kipny wychwalac
          bohaterska Faludze gdzie sie chowaja slugusy Husejna i Zarkawiego ktorzy za
          Twoje poparcie najchetniej odplciliby wyborem miedzy zalozeniem chusty i
          poslugiweniem albo scieciem glowy
          • Gość: rachelka Re: plonie Falluja IP: *.twcny.rr.com 10.11.04, 17:38
            staszek171 napisał:

> Ok, to z sarkastycznym tonem przesadzilem, ale fakt jest ze to kipny wychwalac
            > bohaterska Faludze gdzie sie chowaja slugusy Husejna i Zarkawiego ktorzy za
            > Twoje poparcie najchetniej odplciliby wyborem miedzy zalozeniem chusty i
            > poslugiweniem albo scieciem glowy
            Staszek umowmy sie co do jednego,nie bedziemy jeden drugiemu wciskac kitow,ani
            przekrecac wypowiedzi. Ja mam wyksztalcenie techniczne oparte na naukach
            scislych wiec jesli dodajemy symbol A do B to wychodzi z tego C, i symbole sa
            nieprzemienne. Jesli masz ochote ze mna dyskutowac,choc mamy zdania odmienne na
            wiele spraw, to po pierwsze nie mozesz sie wywyzszac, po drugie nie przekrecaj
            mych wypowiedzi. Ja nie wychwalam bohaterow Husejna,ja mowie,ze nie mielismy
            prawa wejsc do Iraku,ktory nas nie zaatakowal,ani nie mielismy prawa do
            "licenece to kill". a jesli juz tacy dobrzy jestesmy i wszystkich swiatowych
            bandytow chcemy niszczyc poprzez zabicie wszystkiego co zyje,to moze wejdziemy
            do 50 innych panstewek,ktorzy gorszych od Husejna kacykow maja.
            • staszek171 Re: plonie Falluja 10.11.04, 17:40
              Ok, kitu nie bede wciskal jak Ty sie dostosujesz do tego samego standartu. A
              jezeli chodzi o tych kacyk, to czemu nie. Wolalbym tak niz czekac az ktorys z
              nich zasponsoruje jakis nastepny akt terroru.
              • Gość: rachelka Re: plonie Falluja IP: *.twcny.rr.com 10.11.04, 18:09
                staszek171 napisał:

> Ok, kitu nie bede wciskal jak Ty sie dostosujesz do tego samego standartu. A
                > jezeli chodzi o tych kacyk, to czemu nie. Wolalbym tak niz czekac az ktorys z
                > nich zasponsoruje jakis nastepny akt terroru.

no to swietnie Staszku to otwieraj kieszen i sponsoruj inwazje 50+ kraikow
                swiatowych,ich pacyfikacje i amerykanizowenie ich poprzez
                MacDonald's,Disneylandy i Hooters. Jak rowniez oplacaj utrzymywanie tam wojsk
                przez jakies circa 50+ lat,zanim wszyscy zrozumieja,ze my tylko ich
                przyjaciele,nie wrogowie.Nie zdziw sie jak po drodze ktos nas bedzie pacyfikowal
                stosujac to samo prawidlo,"jak nam wolno byc panem swiata i bogiem,to silniejszy
                pan tez moze" Good luck,since you gonna need it.
                Ps. standard pisze sie przez d, a ja zawsze staram sie do niego
                stosowac,przynajmniej tlumacze dlaczego tak mysle bez patronizowania .
      • Gość: aki Re: ale co miał irak do rozwalenia WTC IP: 80.51.161.* 10.11.04, 17:05
        w koncu oficjalnie przyznano ze nic
      • watto Re: plonie Falluja 10.11.04, 17:05
        > Czy moze uznajesz ze rozwlaenie WTC towers to byla
        > prowokacja jak ta w Gliwicach, he?

Dokładnie tak jest.
        Używają tego jako prtekstu do swoich imperialnych wojen..
        Ale to nawet nie tłumaczy Jankesów, bo nawet oficjalnie nie moigą oskarżyć Iraku o jakiekolwiek związki z WTC.
      • Gość: PP Re: plonie Falluja IP: 207.7.197.* 10.11.04, 18:44
        Hey, staszkowaty. Hitler robil to jakos "uczciwiej". Zapowiedzial,ze nas
        wykonczy i robil dokladnie to, co zapowiedzial.
        Te koszerne swiniaki wkladaja sobie na puste paly laury liberatorow.

WTC rozwalily twoje goebelsy z krzywymi gebami i lizace grzebienie...ok...ide
        pjuknac..
    • watto Jak SS w Warszawie 10.11.04, 17:01
      Powstanie Warszawskie skonczyło sie tak jak Powstanie Faludżanskie musi sie skonczyć.
      Faszystowscy barbarzyncy zawsze znmajdą sposób, że w takiej sytuacji wygrać.

Niemcy używali miotaczy ognia i bombardowan dywanowych.
      To samo robią Jankesi. Setki bomb kulkowych, napalm, ostrzał amerykankimi krowami itd...

I Jankesów musi być przynajmniej 15 tysiecy na kilkuset powstanców.
      Tylko wtedy mają szansę.
      Ale przynajmnie powstancy ubili im sporo czołgów i parę helikopterów.
      • Gość: rachelka Re: Jak SS w Warszawie IP: *.twcny.rr.com 10.11.04, 17:06
        watto napisał:

> Powstanie Warszawskie skonczyło sie tak jak Powstanie Faludżanskie musi sie sko
        > nczyć.
        > Faszystowscy barbarzyncy zawsze znmajdą sposób, że w takiej sytuacji wygrać.
        >
        > Niemcy używali miotaczy ognia i bombardowan dywanowych.
        > To samo robią Jankesi. Setki bomb kulkowych, napalm, ostrzał amerykankimi krowa
        > mi itd...
        >
        > I Jankesów musi być przynajmniej 15 tysiecy na kilkuset powstanców.
        > Tylko wtedy mają szansę.
        > Ale przynajmnie powstancy ubili im sporo czołgów i parę helikopterów.
        nie trudno jest spacyfikowac jakies panstwo jak sie ma tyle broni i sily,ale
        pytanie -co my z tego miec bedziemy? pare kompanii sie wzbogaci,jakis
        marionetkowy rzad proamerykanski tam wlozymy,ktory nie bedzie popularny,rope
        bedziemy pompowac,ale kazdy post bedzie musial miec wojsko naokolo i tak bedzie
        sie to ciagnac latami. kto za to placi....
    • peryzbojnik Re: plonie Falluja 10.11.04, 17:10
      porownanie Polski po dokupacja hitelrowska do Faluji wymaga albo
      nieograniczonej glupoty albo zlosliwosci albo jednego i drugiego, albo rachelki

chalerko, gdzie ty jestes?
      • Gość: rachelka Re: plonie Falluja IP: *.twcny.rr.com 10.11.04, 17:13
        peryzbojnik napisał:

> porownanie Polski po dokupacja hitelrowska do Faluji wymaga albo
        > nieograniczonej glupoty albo zlosliwosci albo jednego i drugiego, albo rachelki
        >
        > chalerko, gdzie ty jestes?

jak juz pisalam pery ciezka artyleria rusza i jak zwykle nie na temat. jestes
        byles i bedziesz zwykla przyprawa do mies. pozostan prosze w garnku do
        gotowania,nie na moich wpisach.
        • peryzbojnik Re: plonie Falluja 10.11.04, 17:43
          kretyni wszystkich krai laczcie sie!
          • Gość: rachelka Re: plonie Falluja IP: *.twcny.rr.com 10.11.04, 18:03
            peryzbojnik napisał:

> kretyni wszystkich krai laczcie sie!
            jesli juz to krajow przyprawo, a jak wiadomo kretyna najlepiej do garnka z
            peri-peri wrzuciac, to zabija wszystko i miesko robi sie cudownie pieprzne. polecam.
            • staszek171 Re: plonie Falluja 10.11.04, 18:05
              No i konczy sie ze Ty mi od kretynow, dzieki za porawke z polskiego, i milego
              zycia w Islambadzie
              • Gość: rachelka Re: plonie Falluja IP: *.twcny.rr.com 10.11.04, 18:11
                staszek171 napisał:

> No i konczy sie ze Ty mi od kretynow, dzieki za porawke z polskiego, i milego
                > zycia w Islambadzie

jak pierwszy zaczniesz to uslyszysz. do Islamabadu sie nie wybieram,mam inne
                kierunki,jak rowniez nie musze sie kameleonic pod roznymi nickami. sprobuj
                peri-peri jest swietna,moze wyjdziesz na zdrowa pieczen ala gulasz.
                • staszek171 Re: plonie Falluja 10.11.04, 18:20
                  Nie kameleonie sie tylko sie wpisalem na konto gazety i nowa ksywke mi przez to
                  dali bo staszkow od diabla
                  • Gość: rachelka Re: plonie Falluja IP: *.twcny.rr.com 10.11.04, 18:26
                    to dlaczego cytujesz peryzbojnika,czy to ty,czy twoj sobowtor ?
                    • suha_arafat Re: plonie Falluja 10.11.04, 18:28
                      eh ty durny babiszonie pomysl troche

---
                      abu ammar wiecznie zywy!
                      • peryzbojnik Re: plonie Falluja 10.11.04, 18:33
                        suha,
                        obiecalas kropce umiarkowanie

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=17499907&a=17525931
                        • suha_arafat Re: plonie Falluja 10.11.04, 18:38
                          odwal sie zboju
                          yassir zabronil mi rozmowiac z obcymi facetami
                          chce pogadac z rachelka jak semitka z semitka
                          • perryzbojnik suha! 10.11.04, 18:46
                            przekraczasz granice przyzwoitosci!
                            • suha_arafat Re: suha! 10.11.04, 18:50
                              dobra juz dobra
                              lece nastawiac kuskus dla mojego yassira
                              miedzy 22 a 24 ma przepustke
                              • peryzbojnik Re: suha! 10.11.04, 18:59
                                suha_arafat napisała:

> dobra juz dobra
                                > lece nastawiac kuskus dla mojego yassira
                                > miedzy 22 a 24 ma przepustke

z piekla na ziemie? :-)
                    • staszek171 Re: plonie Falluja 10.11.04, 18:35
                      Ha? cytowalem peryzbojnika? Gdzie? Nawet jeseli to nieswiadomie
              • Gość: rachelka Re: plonie Falluja IP: *.twcny.rr.com 10.11.04, 18:38
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=17528276&wv.x=2&a=17531201
                zobacz poprzedni wpis perego,to chyba jego kontynuacja. my chyba myslimy
                zupelnie inaczej, ale logike ty masz jakas taka humanistyczna bardziej.
                math is power kolego.
                • staszek171 Re: plonie Falluja 10.11.04, 18:40
                  No ja pery nie jestem. Jestem Staszek i tak humanista ale matme tez znam , mie
                  umre
                  • Gość: rachelka Re: plonie Falluja IP: *.twcny.rr.com 10.11.04, 18:45
                    staszek171 napisał:

> No ja pery nie jestem. Jestem Staszek i tak humanista ale matme tez znam , mie
                    >
                    > umre
                    humaniste mozna wytropic z daleka,a jesli chociaz podstawowa matme znasz, to mam
                    nadzieje,ze inne scisle nauki tez po czesci. w koncu my wszyscy zyjemy z owocow
                    mysli genialnych przedstawicieli nauk scislych. tylko popraw troche
                    ortografie,moze podpowiesz tez koledze po fachu panu przypawowemu,aby sie
                    poprawil zdziebko, jak juz mnie blotem obrzucaja,to chociaz gramatycznie,inaczej
                    pomysle,ze prawdziwych humanistow juz nie ma.
    • kyle_broflovski Re: plonie Falluja 10.11.04, 17:11
      www.islamonline.net/English/News/2004-11/10/article05.shtml
      • watto USA znane jest ze zbrodni wojennych 11.11.04, 19:42
        kyle_broflovski napisał:

www.islamonline.net/English/News/2004-11/10/article05.shtml

USA znane jest ze zbrodni wojennych i używania broni masowego rażenia wobec cywilów.
        W Japonii, w Wietnamie...

Dlatego nie dziwiłbym sie, że nawet gazują Faludżę.
        N
        • Gość: rachelka Re: USA znane jest ze zbrodni wojennych IP: *.twcny.rr.com 11.11.04, 20:41
          watto napisał:

> kyle_broflovski napisał:
          >
          > www.islamonline.net/English/News/2004-11/10/article05.shtml
          >
          >
          > USA znane jest ze zbrodni wojennych i używania broni masowego rażenia wobec cyw
          > ilów.
          > W Japonii, w Wietnamie...
          >
          > Dlatego nie dziwiłbym sie, że nawet gazują Faludżę.
          > N

znane jest rowniez z tego,ze popieralo roznych lobuzow w poludniowej ameryce,jak
          rowniez z tego ze popieralo Usame i Sadama jak mordowali innych.o popieraniu
          Putina juz nie mowie,gdyz nasz wuc stwierdzil,ze Putin to taki odwazny i
          szlachetny czlowiek, jak my walczy z terrorystami.
          • Gość: staszek Re: USA znane jest ze zbrodni wojennych IP: 209.101.135.* 11.11.04, 20:47
            Oj Rachelko obiecuje ze to nuz ostatni raz, ale widze jaks sprawiedliwa i
            obiektywna. A dla Stanow to juz wyjatkowo, Jak takie straszne to po co tu
            mieszkasz, nie uwazasz tego troszke tez za hypokryzje

No ale Ty wszdzie sprawiedliwa, z zycie ludzkie Ci chodzi, byle sie nie
            zabijali, aha tylko jak zydzi albo nienarodzone dzieci to wtedy juz zasada nie
            dzialala,

Do widzenia, milo bylo jak trwalo
            • Gość: rachelka Re: USA znane jest ze zbrodni wojennych IP: *.twcny.rr.com 11.11.04, 20:55
              Gość portalu: staszek napisał(a):

> Oj Rachelko obiecuje ze to nuz ostatni raz, ale widze jaks sprawiedliwa i
              > obiektywna. A dla Stanow to juz wyjatkowo, Jak takie straszne to po co tu
              > mieszkasz, nie uwazasz tego troszke tez za hypokryzje
              >
              > No ale Ty wszdzie sprawiedliwa, z zycie ludzkie Ci chodzi, byle sie nie
              > zabijali, aha tylko jak zydzi albo nienarodzone dzieci to wtedy juz zasada nie
              > dzialala,
              >
              > Do widzenia, milo bylo jak trwalo
              Stszku, trudno gdzies byc i nie krytykowac zla. ja jestem takim samym obywatelem
              jak Ty,place podatki i nie zyje z socjalu,mam obywatelstwo tego ktaju co daje mi
              pewne uprawnienia. Czy myslisz,ze wszscy ludzie,ktorzy sa przeciwko
              niesprawiedliwej wojnie,czy niesprawiedliwej polityce powinni stad wyjechac,tak
              aby tylko Staszki tu byly? to chyba troche osobliwe podejscie nie sadzisz.
              Mysle,ze okolo 50+ milonow ludzi powinno stad wyjechac. Czy wedlug Ciebie
              demokracja to uleganie presji jakiejs tam wiekszosci w danej chwili i danie
              "bialej karty" rzadowi, to mnie rozsmieszyles. Jak walczysz o nienarodzone
              dzieci to powinienes walczyc aby narodzonych dzieci nie zabijac rowniez.
    • kyle_broflovski Re: plonie Falluja 10.11.04, 17:44
      english.aljazeera.net/NR/exeres/718AE278-58EE-431F-8045-5A3F505021B8.htm
    • Gość: totyle Re: plonie Falluja IP: *.176.3.206.Dial1.Phoenix1.Level3.net 10.11.04, 18:15
      Syjonisci pala Swiat,nie maja nic do stracenia-oprocz Izraela.
      • Gość: rachelka Re: plonie Falluja IP: *.twcny.rr.com 10.11.04, 18:19
        Gość portalu: totyle napisał(a):

> Syjonisci pala Swiat,nie maja nic do stracenia-oprocz Izraela.

a swoja droga to ciekawe,ze masz jeden obraz a kazdy go inaczej odbiera.
        fascynujace. ciekawe jak tak ameryka zostalaby najechana przez
        silniejszego,ktory chialby nas wyzwolic to broniac sie bylibysmy bohaterami,czy
        bandytami,ktorych nalezy wyeliminowac? jak mowie kolor zalezy od swiatla,jak
        jest noc to kolory znikaja i mamy jedan barwe-czern.
        • perryzbojnik Re: plonie Falluja 10.11.04, 18:39
          mysle ze w ogole to ja sie z Toba zgadzam :-)
          Ameryka nie ma prawa uzywac przemocy.
          Jak jej ktos zagrozi to powinna rozpieprzyc te panstwo w puch i prach z
          powietrza bez narazania wlasnych zolnierzy. A Ci co probuja grozic Ameryce
          niech sie potem zbieraja z roztrzaskanych kawalkow. Korea? Iran?

Kretyni wszystkich krai łączcie się!
          • Gość: rachelka Re: plonie Falluja IP: *.twcny.rr.com 10.11.04, 18:41
            perryzbojnik napisał:

> mysle ze w ogole to ja sie z Toba zgadzam :-)
            > Ameryka nie ma prawa uzywac przemocy.
            > Jak jej ktos zagrozi to powinna rozpieprzyc te panstwo w puch i prach z
            > powietrza bez narazania wlasnych zolnierzy. A Ci co probuja grozic Ameryce
            > niech sie potem zbieraja z roztrzaskanych kawalkow. Korea? Iran?
            >
            > Kretyni wszystkich krai łączcie się!

na Boga pery czy juz sie wygotowales,ze choc po czesci sie ze mna zgadzasz?
            jeszcze jak ortografie poprawisz i w nauki scisle przejdziesz to ci piwko
            postawie,inaczej sorry.
            • perryzbojnik Re: plonie Falluja 10.11.04, 18:45
              Ściśle mówiąc, to co ty cholerko wiesz o naukach ścisłych? Że je się bierze na
              ściski mięśni?

• Gość: rachelka Re: plonie Falluja IP: *.twcny.rr.com 10.11.04, 18:48
                perryzbojnik napisał:

> Ściśle mówiąc, to co ty cholerko wiesz o naukach ścisłych? Że je się bierze na
                >
                > ściski mięśni?
                >
                > Kretyni wszystkich krai łączcie się!
                nie kotku nie wiem absolutnie nic,ale jedno mi pozostalo w glowie,zanim cie
                wrzuce na ruszt to:
                4.prawo Newtona
                Cialo takie jak Pery raz puszczone w ruch,puszcza sie stale.
                • peryzbojnik Re: plonie Falluja 10.11.04, 19:00
                  szkoda ze Newton zatrzymal sie na trzecim prawie.
                  • Gość: rachelka Re: plonie Falluja IP: *.twcny.rr.com 10.11.04, 19:17
                    peryzbojnik napisał:

> szkoda ze Newton zatrzymal sie na trzecim prawie.

nie wlasnie dla ciebie wymysli 4,i nie zbaczaj z tematu. jak to sie ladnie
                    mowi"keep your eyes on the ball pery" a sam wiesz,ze soccer rocks.
    • Gość: rachelka Re: plonie Falluja IP: *.twcny.rr.com 10.11.04, 18:30
      piekny wiersz z czasow walk pod Gallipoli z bliskiej memu sercu Australii.
      oddaje w pelni tragedie zolnieza walczacego.zmienic tylko miejsce walki i..
      mysongbook.de/msb/songs/r_clarke/banplayd.htm
      • perryzbojnik Re: plonie Falluja 10.11.04, 18:39

• Gość: . I bardzo dobrze - 150.000 ludnosci cywilnej juz IP: *.range81-156.btcentralplus.com 10.11.04, 19:02
      dawno opuscilo miasto wraz z dobytkiem. KTO w nim zostal?
      • peryzbojnik Re: I bardzo dobrze - 150.000 ludnosci cywilnej j 10.11.04, 19:17
        Gość portalu: . napisał(a):

> dawno opuscilo miasto wraz z dobytkiem. KTO w nim zostal?

dobrze wiemy kto
        (oprocz rachelki. Ona mysli ze to zolnierze z powstania warszawskiego)
      • Gość: rachelka Re: I bardzo dobrze - 150.000 ludnosci cywilnej j IP: *.twcny.rr.com 10.11.04, 19:17
        Gość portalu: . napisał(a):

> dawno opuscilo miasto wraz z dobytkiem. KTO w nim zostal?
        gabciopodobne pery,pokropione suhami
        • perryzbojnik Re: I bardzo dobrze - 150.000 ludnosci cywilnej j 10.11.04, 19:19
          wlasnie!
    • Gość: jarek-Zyd ne telus U nas teraz zimno, pada snieg, czy mozna IP: *.fastres.net 11.11.04, 20:47
      sie tam ogrzac.
      • Gość: rachelka Re: U nas teraz zimno, pada snieg, czy mozna IP: *.twcny.rr.com 11.11.04, 20:56
        Gość portalu: jarek-Zyd ne telus napisał(a):

> sie tam ogrzac.

ty sie grzej w turcji,te strony lubisz to co cie inni obchodza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka