Dodaj do ulubionych

Zegarek Macrona

26.03.23, 13:33
www.fronda.pl/a/Macron-mowil-o-emeryturach-W-trakcie-przemowy-zdjal-zegarek-za-80-tys-euro,213246.html
- Gracja słonia i wyczucie bon mociarza
Obserwuj wątek
    • a.jej.rkoniak Re: Zegarek Macrona 26.03.23, 15:25
      za swoje kupił, oszoł
      • oszol-lom-z-rm Re: Zegarek Macrona 26.03.23, 20:27
        Dostał w prezencie od Rotschilda
        • a.jej.rkoniak Re: Zegarek Macrona 27.03.23, 00:40
          niech ci ojdyr da któryś ze swoich ;)
          • oszol-lom-z-rm Re: Zegarek Macrona 27.03.23, 06:58
            O Rydzyk takich drogich zegarków nie ma
    • polski_francuz Prawie prawda 26.03.23, 15:26
      oszol-lom-z-rm napisał:

"...racja ....". Kogo stac na taki zegarek we Francji? Prezydent ma zegarek za za srednia, pensje t.j. 2400,- €. Zona mu pomogla kupic i malo jadla i schudla biednienka...Nie to co Ociec.

PF

• de_oakville "Lawrence of Polonia" 26.03.23, 17:02
        polski_francuz napisał:

> Nie to co Ociec.

"Lawrence of Arabia" (Thomas Edward Lawrence) byl brytyjskim archeologiem, wojskowym i pisarzem, ktory
        przyczynil sie w znaczacym stopniu do wybuchu "Arabskiej Rewolucji" w Imperium Otomanskim podczas I-szej Wojny Swiatowej. Przyczynil sie przez to do kleski panstw centralnych i umocnienia wplywow brytyjskich na Bliskim Wschodzie. Ubieral sie jak Arab, mowil doskonale po arabsku, "pociagnal za soba" Arabow i "namieszal" Turkom w ich imperium oraz ich owczesnnym sojusznikom Niemcom. Niemiecki film dokumentalny o budowie kolei Istambul - Bagdad przez Niemcow wspomina rowniez Lawrence'a w zwiazku z wysadzaniem torow
        przez partyzantow sterowanych przez Lawrenca w czasie wojny (pociagi przewozily wojska tureckie). Ubranie Anglika w stroj arabski, ktory zachowuje sie jak wiarygodny Arab dobrze posluzylo kiedys imperialnej Wielkiej Brytanii. Gdyby Lawrence dobrze mowil po polsku to ubranie go w stroj ksiedza i danie mu rozglosni radiowej mogloby z pewnoscia pociagnac za nim tlumy w Polsce. Szczegolnie gdyby "przeplatal" motywy religijne z przemycana w kazaniach polityka majaca na celu "rozbicie" Unii. Wielkiej Brytanii polski "Lawrence" jednak nie interesowal. Z cala pewnoscia interesowal by jednak inne mocarstwo - wiadomo jakie.
    • storima Re: Zegarek Macrona 26.03.23, 16:25
      Oszołomie. Gdzieś na forach Agory chwaliłeś się swą wiejską posiadłością.
      A tu taka Twoja manifestacja hipokryzji.
      • oszol-lom-z-rm Re: Zegarek Macrona 26.03.23, 20:28
        Mieszkam na wsi … i żadna posiadłością się nie chwaliłem
        • storima Re: Zegarek Macrona 26.03.23, 22:14
          oszol-lom-z-rm napisał:

> Mieszkam na wsi … i żadna posiadłością się nie chwaliłem
          >

Wydawało mi sie, że tak.
          Ale skoro piszesz, że nie to Cię przepraszam.
          Kiedyś pytałeś o ten plakat.
          Znalazłem go.
          • oszol-lom-z-rm Re: Zegarek Macrona 26.03.23, 23:05
            Miałem ns myli rysynek satyryczny w którym NKWDzista miażdżący w rękach głowę żmiji
    • felusiak1 Re: Zegarek Macrona 26.03.23, 19:29
      Powinien był rozebrać się do naga bo wszystko na nim jest drogie, nawet majty i skarpetki.
      Znam ja ci ich z NYC. Kupują tylko w ekskuzywach na Madison Av. i Bloomingdales, Bergdorf Goodman i Saks Fifth Avenue. Nie znizają sie do przebywania z plebsem w Macy's.
    • a.jej.rkoniak Re: Zegarek Macrona 27.03.23, 03:21
      BR V1-92 by Bell & Ross and worth £2,100
      wedle gazety brytyjskiej, załączona fotka
    • pies.na.czarnych Re: Zegarek Macrona 27.03.23, 21:14
      Eee tam. Nowak miał lepszy zegarek.
      • oszol-lom-z-rm Re: Zegarek Macrona 28.03.23, 08:03
        Nie wątpię - tu ci przyznam absolutna racje
        • melikles Re: Zegarek Macrona 28.03.23, 11:45
          BR V1-92 by Bell & Ross and worth £2,100
          • oszol-lom-z-rm Re: Zegarek Macrona 28.03.23, 12:44
            2100 x 5,5 = 11 550 zł

Po ile w ogóle jest teraz funt?
            • melikles Re: Zegarek Macrona 28.03.23, 13:07
              W pierwszym wpisie podałeś link z frondy o zegarku za 80k euro, czyli ponad 350k zł.

11k zł jak na dobry zegarek to nie jest specjalnie dużo, a prezydent państwa, który w dodatku wcześniej pracował w bakowości inwestycyjnej, spokojnie może sobie na taki pozwolić. Prozaiczny smartwatch Garmina z serii Fenix kosztuje tylko połowę tego., a dobry laptop Apple może być znacznie droższy.

Co chcialeś osiągnąć tym wpisem?
              • szwampuch58 Re: Zegarek Macrona 28.03.23, 13:17
                O zegarkach Lewego nic?
              • a.jej.rkoniak Re: Zegarek Macrona 29.03.23, 01:54
                popatrz na ceny Braitlingów, na wystawie u jubilera w Kolonii widziałem sikor za ponad 100k euro.
        • pies.na.czarnych Re: Zegarek Macrona 28.03.23, 15:30
          oszol-lom-z-rm napisał:

> Nie wątpię - tu ci przyznam absolutna racje

Ty oszolku nadal mieścisz Poliota na swoim nadgarstku Jak tu żyć jak nawet organista w twojej wsi ma Omegę .:)
          • oszol-lom-z-rm Re: Zegarek Macrona 29.03.23, 21:27
            Mnie guzik obchodzi kto ma jaki zegarek byle by nie szpanował tym markowym ostentacyjnie
            • pies.na.czarnych Re: Zegarek Macrona 31.03.23, 01:15
              Szpanerski zegarek za 2,5 tysiąca euro. Nie rozśmieszaj mnie. Jeden ze znanych tenisistów nosi zegarek za milion euro. Nie zarobił na ten zegarek używając swoich szarych komórek. Zarobił je używając tylko swoje mięśnie. Bierz z niego przykład, masz szansę nawet wymachując widłami.
              • oszol-lom-z-rm Re: Zegarek Macrona 31.03.23, 09:52
                tenis ziemny to sport elitarny - biznesmeta sie tam kręcą
                • szwampuch58 Re: Zegarek Macrona 31.03.23, 10:16
                  przegladsportowy.onet.pl/ofsajd/lewandowski-i-jego-zegarek-wykonany-z-18-karatowego-rozowego-zlota-cena-kosmos/bzvs6yj
                • pies.na.czarnych Re: Zegarek Macrona 31.03.23, 13:24
                  Stanowisko "Prezydent" nie jest elitarne?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka