Dodaj do ulubionych

Fallusy w kacapii

09.12.23, 23:29
Wracając do zimy i śniegu...
Śnieg spadł. I nagle okazało się, że miasta (poza Moskwą, czy Petersburgiem) nie mają sił i środków, żeby je odśnieżyć.
W Jekaterynburgu mieszkańcy zauważyli, że do władz nie trafiają żadne prośby, ani błagania o odśnieżenie. Jednocześnie natychmiast usuwane są wszelkie sprośności. Cóż więc uczynili obywatele Jekaterynburga? Zaczęli zamiast bałwanów stawiać... fallusy!
Postawisz fallusa i zaraz pojawia się ekipa odśnieżająca.

Źródło:
zapiskiczynionepodrodze.blogspot.com/2023/12/dziennik-wojny-dzien-dwiescie.html
Mniej więcej w połowie strony.
Obserwuj wątek
    • jorl11 Re: Fallusy w kacapii 10.12.23, 21:39
      tapatik napisał:

> Wracając do zimy i śniegu...
      > Śnieg spadł. I nagle okazało się, że miasta (poza Moskwą, czy Petersburgiem) ni
      > e mają sił i środków, żeby je odśnieżyć.
      > W Jekaterynburgu mieszkańcy zauważyli, że do władz nie trafiają żadne prośby, a
      > ni błagania o odśnieżenie. Jednocześnie natychmiast usuwane są wszelkie sprośno
      > ści. Cóż więc uczynili obywatele Jekaterynburga? Zaczęli zamiast bałwanów stawi
      > ać... fallusy!
      > Postawisz fallusa i zaraz pojawia się ekipa odśnieżająca.

>
      > Źródło:
      > zapiskiczynionepodrodze.blogspot.com/2023/12/dziennik-wojny-dzien-dwiescie.html
      > Mniej więcej w połowie strony.

A ja wlasnie przyjechalem z Kaliningradu, nie Moskwa czy St. Petersburg, bylo tam zimno i snieg, odsniezano jak trzeba, samochody ulicami jezdzily jak trzeba.
      Bylem tam tydzien, byly mrozy prawie -10°C snieg i spoko.
      • tapatik Re: Fallusy w kacapii 10.12.23, 21:48
        Jakim sposobem wjechałeś do Kralovca?
        • j-k Jörl w Kralowcu :) 10.12.23, 21:57
          tapatik napisał:
          > Jakim sposobem wjechałeś do Kralovca?

mozna bez wiz aktualnie (podobnie jak do Petersburga)

- Putin (chwilowo) udaje "swiatowca" :)
          • jorl11 Re: Jörl w Kralowcu :) 10.12.23, 22:19
            j-k napisał:

> mozna bez wiz aktualnie (podobnie jak do Petersburga)

Bzdura. Wize trzeba i gdziekolwiek do Rosji taka sama. Elektroniczna, jak na max. 16 dni

electronic-visa.kdmid.ru/index_en.html
            Opisalem w innym watku dokladniej

forum.gazeta.pl/forum/w,50,177024603,177024603,Jorl_ty_sie_na_tym_znasz.html?t=1702242554#p177035655
          • tapatik Re: Jörl w Kralowcu :) 10.12.23, 23:09
            Myślałem, że granice są zamknięte, aczkolwiek przyznaję nie sprawdzałem.
        • jorl11 Re: Fallusy w kacapii 10.12.23, 22:11
          tapatik napisał:

> Jakim sposobem wjechałeś do Kralovca?
          >

W tym watku opisalem. Raczej na koncu:

forum.gazeta.pl/forum/w,50,177024603,177024603,Jorl_ty_sie_na_tym_znasz.html?t=1702242554#p177035655
          • jorl11 Re: Fallusy w kacapii 10.12.23, 22:17
            Tu screen z mojego smartfna z pogody z Kaliningradu.
            Jak widac snieg pada
            • jorl11 Re: Fallusy w kacapii 10.12.23, 22:26
              A tu z innego dnia screen. Zimno ale akurat nie padal snieg. Mozna przeczytac, jest po niemiecku, ze snig przyjdzie niedlugo
              • jorl11 Re: Fallusy w kacapii 10.12.23, 22:41
                A tu Mega Grzesiek, polski w kaliningradzkim sklepie. Za 59,99 rubla czyli gdzies 62 eurocenty. Chyba tanio?

Ja wjechalem one wjechaly...
                • jorl11 Re: Fallusy w kacapii 10.12.23, 22:56
                  jorl11 napisał:

> A tu Mega Grzesiek, polski w kaliningradzkim sklepie. Za 59,99 rubla czyli gdzi
                  > es 62 eurocenty. Chyba tanio?

Widze ze nie to zdjecie i tu sa Grzeski nie Mega zato 34,99 rubla czyli z 36 eurocentow.

Te Mega Grzeski to gdzies indziej mam...
                • jorl11 Re: Fallusy w kacapii 11.12.23, 18:02
                  jorl11 napisał:

> A tu Mega Grzesiek, polski w kaliningradzkim sklepie. Za 59,99 rubla czyli gdzi
                  > es 62 eurocenty. Chyba tanio?

Zalaczam te MegaGrzeski. Znalazlem
          • tapatik Re: Fallusy w kacapii 11.12.23, 20:43
            jorl11 napisał:

> W tym watku opisalem. Raczej na koncu:
            >
            > forum.gazeta.pl/forum/w,50,177024603,177024603,Jorl_ty_sie_na_tym_znasz.html?t=1702242554#p177035655

O, widzisz, tu cię muszę pochwalić, bo po przebrnięciu przez spermę znalazłem ciekawe rzeczy.
    • de_oakville "Kali-grad" 11.12.23, 08:54
      Zbyt czesto mamy ostatnio do czynienia na swiecie z "mentalnoscia Kalego". Moze zamiast Królewiec nalezaloby skrocic nazwe ma "Kali-grad", czyli darowac sobie to "nin" w srodku. Znana francuska pisarka i eseistka Anaïs Nin nie miala z pewnoscia nic wpolnego z radzieckim bonzą o imieniu i nazwisku Kali Nin.

"Angela Anaïs Juana Antolina Rosa Edelmira Nin y Culmell was a French-born American diarist, essayist, novelist, and writer of short stories and erotica."
      • jorl11 Re: "Kali-grad" 11.12.23, 10:10
        de_oakville napisał:

> Zbyt czesto mamy ostatnio do czynienia na swiecie z "mentalnoscia Kalego".

Z mentalnoscia Kalego mamy do czynienia w swiecie od zawsze nie ostatnio.

Zreszta Ty drogi de_o reprezentujesz ta mentalnosc w duzym stopniu. Nierau Tobie to pokazywalem.
    • jorl11 Re: Fallusy w kacapii 11.12.23, 10:13
      tapatik napisał:

> Myślałem, że granice są zamknięte, aczkolwiek przyznaję nie sprawdzałem.

Duzo twoich mysli drogi tap jest wlasnie takich. Innych jak rzeczywistosc.

Ja pojechalem do Kaliningradu bo chcialem zobaczyc wlasnymi oczami jak w Rosji jest.
      I jest bardzo inaczej jak w mediach i polskich i zachodnich sie opisuje.

Do Kaliningradu bylo dla mnie najprosciej pojechc zwlaszcza ze mnam tam znajomych z poprzednich wycieczek tam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka