Dodaj do ulubionych

Juszczenko oficjalnym zwycięzcą wyborów prezyde...

IP: 66.51.57.* 10.01.05, 22:26
Czy Putin zadzwonil juz gratulacjami? Czy Czernomyrdin polecial juz do
Juszczenki z wiazanka kwiatow?
Obserwuj wątek
    • Gość: PiotrPSP Re: Juszczenko oficjalnym zwycięzcą wyborów prezy IP: *.cariboo.bc.ca 10.01.05, 22:40
      Az reka swierzbi zeby napisac ze Prezydent Szczurek to juz tylko szczurek, ze
      Ukraincy zapedzili go do norki ... Ale jeszcze sa republiki baltyckie i
      Bialorus. Oby nie powiodla sie odbudowa imperium Moskiewskiego
      • Gość: zbig Re: republiki baltyckie ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:01
        przeciez juz sa w NATO, o co ci chodzi..? a na bialorus przyjdzie czas - moze
        za rok.. w kazdym razie po usunieciu ukrainskiego fundamentu domek marzen sie
        panu putinowi rozpier..lil.. szczurek bedzie mial zly rok :-))))
    • Gość: arbiter_elegantiae Re: PUUUUTIN !!! Wowka !!! gdzie jestes ??!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:06
      nu kak tam - pozwonil w kiev ?? cwiety poslal ?? nie ma co sie dasac - na
      idiote juz wyszedles a teraz chcesz wyjsc na chama ?? ;-))) no, dalej, do
      roboty !
    • Gość: Travel SLAVA UKRAINI !!! IP: *.acn.waw.pl 10.01.05, 23:07
      Gratulacje!
    • Gość: Jurij Cieszmy się razem z Ukrainą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:11
      28 grudnia 2005 stałem w kolejce do kasy lwowskiego dworca. Kilka minut po
      godzinie 21.00 wjechał pośpieszny z Ługańska, fala ludzi przyozdobionych
      pomarańczowymi akcentami dosłownie wlała się do hallu dworca. Tłum
      krzyczał : "SLAWA UKRAINU!!!" A przypadkowo zebrani na dworcu ludzie
      odpowiadali : "JUSZCZENKO, NASZ PREZIDENT!" Nagle wszyscy zaczęli spontanicznie
      sobie gratulować, ściskać się wzajemnie, płakać... Tak Lwów witał obserwatorów
      którzy wracali z Doniecka i Charkowa.
      Mam 23 lata i nie pamiętam czasów "Solidarności", nie wiem jak było u
      nas. Wiem natomiast, że Ukraińcy (przynajmniej ci z zachodu kraju) są o krok od
      zbudowania tego, co nazywamy społeczeństwem obywatelskim. My Polacy wiemy
      najlepiej, że najtrudniejsze chwile i niuniknione rozczarowania pewnie jeszcze
      przed nimi, ale najważniejsze, że - prawdpodobnie - poszli we właściwą stronę.
      Życzmy im jak najlepiej, bo to tacy ludzie jak my i tak samo jak my, chcący żyć
      w normalnym kraju!
      Pozdrowienia dla wszystkich, którzy święta spędzili na Ukrainie;)
    • Gość: gazrurka Dzwonił, swołocz - przez... IP: *.icpnet.pl 10.01.05, 23:33
      ...Turkmenistan....
    • Gość: Tom Brawo Ukraina!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:43
      Bracia Ukraincy- z calego serca gratuluje zwyciestwa! Niech zyje wolnosc- dzis
      Kijow, jutro Minsk, pojutrze - Moskwa!
    • Gość: Andrij Ukrainec` Re: Juszczenko oficjalnym zwycięzcą wyborów prezy IP: 213.186.205.* 10.01.05, 23:45
      Nu nareshti stalosja! Skil`ky shche mozhna bulo chekaty!!!!!!!!!!!!
      Pereproshuju za ne pol`sku movu.

Andrij from Kyiv alech@gala.net
      • Gość: maciek Re: Juszczenko oficjalnym zwycięzcą wyborów prezy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.05, 23:53
        Andrij!
        Cieszymy sie razem z Toba. Niech zyje wolna Ukraina!
    • Gość: repre$ Bracia Ukraińcy! Zwyciężyliście! IP: *.osk.enformatic.pl 11.01.05, 00:33
      Życzyłem Wam dobrze. Życzyłem rozpoczęcia drogi do Unii Europejskiej. Byłem
      załamany, gdy głoszono zwycięstwo Janukowycza.
      A później nastąpiło coś niesamowitego: Kijów stawał się pomarańczowy. Może
      dlatego, że mieszkam blisko Was bracia Ukraińcy, w dniach Waszej Pomarańczowej
      Rewolucji żyłem Waszym życiem, czytałem, pisałem i wierzyłem, że wygracie.
      Kijów był pełen ludzi, którzy sprzeciwili się kłamstwu. Byliście silni,
      byliście świadomi, że walczycie o swoją(!) ojczyznę, byliście świadomi, że
      walczycie o swój głos w swoim państwie. Mogę teraz z całego serca napisać, że
      jesteście Wielkim Narodem. Jestem pewien, że zbudujecie silne, wolne,
      demokratyczne, zamożne państwo. Państwo przyjazne wszystkim sąsiadom. Jestem
      dumny, że mój naród był z Wami. Jestem dumny, że polscy politycy potrafili się
      zjednoczyć w sympatii dla Waszego kraju, dla Waszego narodu.
      Popierając Pomarańczową Rewolucję nie chciałem "wyrywać Was z objęć Rosji".
      Chciałem tylko żebyście sami decydowali o swoim losie, żeby nie decydowali za
      Was carowie, urzędnicy, armia i policja. Dziś wiem, że decydować o Ukrainie
      będziecie Wy - Wolni Obywatele Ukrainy!
      Życzę Wam żebyście skorzystali z polskich dobrych doświadczeń i uniknęli
      polskich błędów. A że nie wszystko pójdzie idealnie... Uroda żywota.
      Dziś świętujcie, a od jutra naprawiajcie to co naprawić trzeba. Wy wiecie
      najlepiej co.
      Powodzenia!
      Jeśli polska pomoc będzie Wam potrzebna - możecie na nią liczyć.
      P.S. Jeśli Czernomyrdin zamiast kwiatów przyniesie Juszczence bombonierę, to
      niech Wasz prezydent nie spieszy się z jej konsumpcją. Może mu to nie wyjść na
      zdrowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka