Gość: TomiK IP: 66.51.57.* 10.01.05, 22:26 Czy Putin zadzwonil juz gratulacjami? Czy Czernomyrdin polecial juz do Juszczenki z wiazanka kwiatow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PiotrPSP Re: Juszczenko oficjalnym zwycięzcą wyborów prezy IP: *.cariboo.bc.ca 10.01.05, 22:40 Az reka swierzbi zeby napisac ze Prezydent Szczurek to juz tylko szczurek, ze Ukraincy zapedzili go do norki ... Ale jeszcze sa republiki baltyckie i Bialorus. Oby nie powiodla sie odbudowa imperium Moskiewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: republiki baltyckie ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:01 przeciez juz sa w NATO, o co ci chodzi..? a na bialorus przyjdzie czas - moze za rok.. w kazdym razie po usunieciu ukrainskiego fundamentu domek marzen sie panu putinowi rozpier..lil.. szczurek bedzie mial zly rok :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arbiter_elegantiae Re: PUUUUTIN !!! Wowka !!! gdzie jestes ??!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:06 nu kak tam - pozwonil w kiev ?? cwiety poslal ?? nie ma co sie dasac - na idiote juz wyszedles a teraz chcesz wyjsc na chama ?? ;-))) no, dalej, do roboty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurij Cieszmy się razem z Ukrainą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:11 28 grudnia 2005 stałem w kolejce do kasy lwowskiego dworca. Kilka minut po godzinie 21.00 wjechał pośpieszny z Ługańska, fala ludzi przyozdobionych pomarańczowymi akcentami dosłownie wlała się do hallu dworca. Tłum krzyczał : "SLAWA UKRAINU!!!" A przypadkowo zebrani na dworcu ludzie odpowiadali : "JUSZCZENKO, NASZ PREZIDENT!" Nagle wszyscy zaczęli spontanicznie sobie gratulować, ściskać się wzajemnie, płakać... Tak Lwów witał obserwatorów którzy wracali z Doniecka i Charkowa. Mam 23 lata i nie pamiętam czasów "Solidarności", nie wiem jak było u nas. Wiem natomiast, że Ukraińcy (przynajmniej ci z zachodu kraju) są o krok od zbudowania tego, co nazywamy społeczeństwem obywatelskim. My Polacy wiemy najlepiej, że najtrudniejsze chwile i niuniknione rozczarowania pewnie jeszcze przed nimi, ale najważniejsze, że - prawdpodobnie - poszli we właściwą stronę. Życzmy im jak najlepiej, bo to tacy ludzie jak my i tak samo jak my, chcący żyć w normalnym kraju! Pozdrowienia dla wszystkich, którzy święta spędzili na Ukrainie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazrurka Dzwonił, swołocz - przez... IP: *.icpnet.pl 10.01.05, 23:33 ...Turkmenistan.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Brawo Ukraina!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:43 Bracia Ukraincy- z calego serca gratuluje zwyciestwa! Niech zyje wolnosc- dzis Kijow, jutro Minsk, pojutrze - Moskwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrij Ukrainec` Re: Juszczenko oficjalnym zwycięzcą wyborów prezy IP: 213.186.205.* 10.01.05, 23:45 Nu nareshti stalosja! Skil`ky shche mozhna bulo chekaty!!!!!!!!!!!! Pereproshuju za ne pol`sku movu. Andrij from Kyiv alech@gala.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Juszczenko oficjalnym zwycięzcą wyborów prezy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.05, 23:53 Andrij! Cieszymy sie razem z Toba. Niech zyje wolna Ukraina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repre$ Bracia Ukraińcy! Zwyciężyliście! IP: *.osk.enformatic.pl 11.01.05, 00:33 Życzyłem Wam dobrze. Życzyłem rozpoczęcia drogi do Unii Europejskiej. Byłem załamany, gdy głoszono zwycięstwo Janukowycza. A później nastąpiło coś niesamowitego: Kijów stawał się pomarańczowy. Może dlatego, że mieszkam blisko Was bracia Ukraińcy, w dniach Waszej Pomarańczowej Rewolucji żyłem Waszym życiem, czytałem, pisałem i wierzyłem, że wygracie. Kijów był pełen ludzi, którzy sprzeciwili się kłamstwu. Byliście silni, byliście świadomi, że walczycie o swoją(!) ojczyznę, byliście świadomi, że walczycie o swój głos w swoim państwie. Mogę teraz z całego serca napisać, że jesteście Wielkim Narodem. Jestem pewien, że zbudujecie silne, wolne, demokratyczne, zamożne państwo. Państwo przyjazne wszystkim sąsiadom. Jestem dumny, że mój naród był z Wami. Jestem dumny, że polscy politycy potrafili się zjednoczyć w sympatii dla Waszego kraju, dla Waszego narodu. Popierając Pomarańczową Rewolucję nie chciałem "wyrywać Was z objęć Rosji". Chciałem tylko żebyście sami decydowali o swoim losie, żeby nie decydowali za Was carowie, urzędnicy, armia i policja. Dziś wiem, że decydować o Ukrainie będziecie Wy - Wolni Obywatele Ukrainy! Życzę Wam żebyście skorzystali z polskich dobrych doświadczeń i uniknęli polskich błędów. A że nie wszystko pójdzie idealnie... Uroda żywota. Dziś świętujcie, a od jutra naprawiajcie to co naprawić trzeba. Wy wiecie najlepiej co. Powodzenia! Jeśli polska pomoc będzie Wam potrzebna - możecie na nią liczyć. P.S. Jeśli Czernomyrdin zamiast kwiatów przyniesie Juszczence bombonierę, to niech Wasz prezydent nie spieszy się z jej konsumpcją. Może mu to nie wyjść na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś