manny_ramirez 22.03.05, 21:00 www.msnbc.msn.com/id/7259823/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpieg.z.krainy.dreszczowcow krystianek, stranger i inni powinni być dumni 22.03.05, 21:18 Mimo iz to nie ich robota, to jednak "jest nadzieja", że jeszcze im sie "uda". Odpowiedz Link Zgłoś
henrics Re: skutki falszu intelektualnego 23.03.05, 00:15 O jakim falszu intelektualnym tutaj mowisz? Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: skutki falszu intelektualnego 23.03.05, 01:28 henrics, przepraszam tu chodzi o pewne forumowe rozmowy Ci do ktorych sie zwracam zrozumieja o co chodzi wiem ze jako naukowiec oczekujesz ode mnie rozsadniejszej odpowiedzi ale ja jak napisalem juz ghotirowi przychodze tu bardziej dla rozrywki naukowo zawsze rozmawiam na moim forum Odpowiedz Link Zgłoś
henrics Re: skutki falszu intelektualnego 23.03.05, 02:03 manny_ramirez napisał: > tu chodzi o pewne forumowe rozmowy > Ci do ktorych sie zwracam zrozumieja o co chodzi .................. Rozpoczales te rozmowe na otwartym forum. Z tego powodu wlaczylem sie. Kurtuazja wymagalaby odpowiedzi wychodzacej poza odeslanie na Twoje forum; zreszta, historia moze mi wisiec kiedy ideologia i mlodociani snajperzy nie koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: skutki falszu intelektualnego 23.03.05, 02:05 fakt, masz absolutna racje w tym przypadku jednak tlumaczenie byloby zawile i dlugie wiec moge tylko przeprosic za brak kurtuazji i nie chodzilo tu o zadna zlosliwosc z mojej strony Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: skutki falszu intelektualnego 23.03.05, 00:42 Sraty w laty. Chlopak najprawdopodobniej byl po prostu chory psychicznie. I to niezaleznie od tego czy byla to choroba samoistna (np. schizofrenia) czy wywolana ciezkimi przezyciami rodzinnymi (np. "reactive attachment disorder"). W kazdym cywilizowanym kraju zostalby najprawdopodobniej poddany obserwacji psychiatrycznej albo co najmniej wizytowalby psychologa po takim tekscie: "When I was growing up, I was taught (like others) that Nazi's were evil and that Hitler was a very evil man," he said in another posting. "Of course, not for a second did I believe this. ... They truly were doing it for the better" Ale w USA psychiatria staje sie coraz bardziej niechciana galezia medycyny. I powod jest bardzo prosty - chorzy psychicznie sa najczesciej chorzy przewlekle i nieuleczalnie. Ich leczenie kosztuje wiec krocie. A skad CHORY PSYCHICZNIE ma miec na to pieniadze? A za pieniadze podatnikow - owszem mozna go zamknac w zakladzie, ale dopiero potem jak... wezmie giwere i rozwali 9 osob... Bo wczesniej przeciez "nie jest szkodliwy spolecznie", nie? www.usatoday.com/news/health/2004-06-01-mentally-ill-main_x.htm www.mydd.com/story/2005/3/14/15253/7082 www.findarticles.com/p/articles/mi_m1272/is_2694_131/ai_98829802/pg_2 Odpowiedz Link Zgłoś