i-love-2-bike 26.05.05, 00:53 zlapales te wieeeeelka rybe? mamma mia catfish wazaca tyle samo co ja, a to ci cholera jedna:)) www.cnn.com/2005/US/05/25/big.fish.ap/index.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bam_buko Re: bam-buko czy to ty 26.05.05, 01:25 i-love-2-bike napisała: > zlapales te wieeeeelka rybe? mamma mia catfish wazaca tyle samo co ja, a to ci > cholera jedna:)) > www.cnn.com/2005/US/05/25/big.fish.ap/index.html hehe ze mnie taki rybak jak z ...... kiedys troche ze szwagrem jezdzilem na ryby, wiesz jak to bylo? w efekcie lapalem duuuuuuze ryby ale zawsze sie cholera urywaly - taki pech!!! Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: bam-buko czy to ty 26.05.05, 01:31 bam_buko napisał: > i-love-2-bike napisała: > > > zlapales te wieeeeelka rybe? mamma mia catfish wazaca tyle samo co ja, a > to ci > > cholera jedna:)) > > www.cnn.com/2005/US/05/25/big.fish.ap/index.html > > hehe ze mnie taki rybak jak z ...... > kiedys troche ze szwagrem jezdzilem na ryby, wiesz jak to bylo? > w efekcie lapalem duuuuuuze ryby ale zawsze sie cholera urywaly - taki pech!!! a co robala nie umiales zakladac,mnie tam to dobrze szlo za dawnych czasow i nawet plotki i okonie na kolacje lapalam,tylko czyszczenie zostawialam parobkom:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: bam-buko czy to ty 26.05.05, 01:45 i-love-2-bike napisała: > bam_buko napisał: > > > i-love-2-bike napisała: > > > > > zlapales te wieeeeelka rybe? mamma mia catfish wazaca tyle samo co > ja, a > > to ci > > > cholera jedna:)) > > > www.cnn.com/2005/US/05/25/big.fish.ap/index.html > > > > hehe ze mnie taki rybak jak z ...... > > kiedys troche ze szwagrem jezdzilem na ryby, wiesz jak to bylo? > > w efekcie lapalem duuuuuuze ryby ale zawsze sie cholera urywaly - taki pe > ch!!! > > a co robala nie umiales zakladac,mnie tam to dobrze szlo za dawnych czasow i > nawet plotki i okonie na kolacje lapalam,tylko czyszczenie zostawialam parobkom > :)) robala mowisz !!!!! hehe rzeczywiscie rozne rzeczy mozna z nim wyczyniac,zakladac tez Nie ja nie mam cierpliwosc ,mnie po 10 max 15 minutach czekania szlag trafia i na ten dzien mam dosyc lapania ryb. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: bam-buko czy to ty 26.05.05, 01:52 bam_buko napisał: > > :)) > > robala mowisz !!!!! hehe rzeczywiscie rozne rzeczy mozna z nim > wyczyniac,zakladac tez > Nie ja nie mam cierpliwosc ,mnie po 10 max 15 minutach czekania szlag trafia i > > na ten dzien mam dosyc lapania ryb. no ale komary tak ladnie cie gryza na srodku jeziora,trzeba byc cicho bo rybe sie sploszy,a potem robala sie opija:)) widze,ze ty nie usiedzisz 5 minut,hiba,ze z papieroskiem i buteleczka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: bam-buko czy to ty 26.05.05, 02:07 i-love-2-bike napisała: > bam_buko napisał: > > > robala mowisz !!!!! hehe rzeczywiscie rozne rzeczy mozna z nim > > wyczyniac,zakladac tez > > Nie ja nie mam cierpliwosc ,mnie po 10 max 15 minutach czekania szlag tra > fia i > > > > na ten dzien mam dosyc lapania ryb. > no ale komary tak ladnie cie gryza na srodku jeziora,trzeba byc cicho bo rybe > sie sploszy,a potem robala sie opija:)) > widze,ze ty nie usiedzisz 5 minut,hiba,ze z papieroskiem i buteleczka:)) > rachelka czy ty bylas kiedys na RYBACH !!! w calym tego slowa znaczeniu?? eeeeeee tammmmm pierwsze podstawowe primo kazdego!! rybaka to......zalewa komara drugie podstawowe primo bierze sie j/w za robaka i dopiero kiedy te podstawowe czynnosci sa juz wykonane bierze sie za lapanie ryb wedzona rybe lubisz?? jak ja sobie wyobrazasz bez ...dymu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: bam-buko czy to ty 26.05.05, 02:12 bam_buko napisał: > i-love-2-bike napisała: > > > bam_buko napisał: > > > > > > robala mowisz !!!!! hehe rzeczywiscie rozne rzeczy mozna z nim > > > wyczyniac,zakladac tez > > > Nie ja nie mam cierpliwosc ,mnie po 10 max 15 minutach czekania szl > ag tra > > fia i > > > > > > na ten dzien mam dosyc lapania ryb. > > no ale komary tak ladnie cie gryza na srodku jeziora,trzeba byc cicho bo > rybe > > sie sploszy,a potem robala sie opija:)) > > widze,ze ty nie usiedzisz 5 minut,hiba,ze z papieroskiem i buteleczka:)) > > > > rachelka czy ty bylas kiedys na RYBACH !!! w calym tego slowa znaczeniu?? > eeeeeee tammmmm > > pierwsze podstawowe primo kazdego!! rybaka to......zalewa komara > drugie podstawowe primo bierze sie j/w za robaka > i dopiero kiedy te podstawowe czynnosci sa juz wykonane bierze sie za lapanie > ryb > wedzona rybe lubisz?? jak ja sobie wyobrazasz bez ...dymu!!! oczywiscie,ze bylam.stalam albo na pomoscie (to latwe bo nogi w wodzie trzymasz i mozna nawijac z drugimi) albo wyplywalam kajakiem. chociaz zlewalam sie cala roznymi swinstwami tak,czy tak mnie komary zarly a nic nie moglam robic,bo kajakiem rzucalo i ryby nie braly. potem trzeba bylo te cholery patroszyc,ale to juz nie ja, a na koniec albo smazyc na patelni obtaczane w mace,(niam,niam)albo wedzic,na specjalnie zbudowanej wedzarni z kominem na kuble,tez pycha. takich ryb to ja juz pozniej nigdy nie jadlam,a te o ktorych mowie to lapalismy na mazurach onegdaj:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: bam-buko czy to ty 26.05.05, 02:55 i-love-2-bike napisała: > > oczywiscie,ze bylam.stalam albo na pomoscie (to latwe bo nogi w wodzie trzymasz > i mozna nawijac z drugimi) albo wyplywalam kajakiem. chociaz zlewalam sie cala > roznymi swinstwami tak,czy tak mnie komary zarly a nic nie moglam robic,bo > kajakiem rzucalo i ryby nie braly. potem trzeba bylo te cholery patroszyc,ale t > o > juz nie ja, a na koniec albo smazyc na patelni obtaczane w mace,(niam,niam) albo > wedzic,na specjalnie zbudowanej wedzarni z kominem na kuble,tez pycha. takich > ryb to ja juz pozniej nigdy nie jadlam,a te o ktorych mowie to lapalismy na > mazurach onegdaj:)) przewaznie na ryby jezdzilem ze szwagrem ale raz czy dwa bylem z dziewczyna wiec nie bardzo pamietam jak to bylo ale.... najpierw sie lowilo nastepnie zalewalo komara, robaka tym razem nie i... smarzylo-maki nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: bam-buko czy to ty 26.05.05, 02:12 bam_buko napisał: > Nie ja nie mam cierpliwosc ,mnie po 10 max 15 minutach czekania szlag trafia i na ten dzien mam dosyc lapania ryb. ___________________________________________________________ To zależy od człowieka. Wędkarstwo to zajęcie podobne do ćwiczenia koncentracji przez joginów (chyba). Rysują punkt na kartce papieru i godzinami wpatrują się weń. Kiedyś byłem namiętnym wędkarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: bam-buko czy to ty 26.05.05, 02:46 wojcd napisał: > bam_buko napisał: > > Nie ja nie mam cierpliwosc ,mnie po 10 max 15 minutach czekania szlag tra > fia i > na ten dzien mam dosyc lapania ryb. > ___________________________________________________________ > To zależy od człowieka. Wędkarstwo to zajęcie podobne > do ćwiczenia koncentracji przez joginów (chyba). > Rysują punkt na kartce papieru i godzinami wpatrują się weń. czy ja wiem,wedkarstwo to czekanie,nadzieja ,nuda(samemu oczywiscie) i tylko momenty koncentracji jak bierze!! > Kiedyś byłem namiętnym wędkarzem. Ostatni raz lapalem ryby z plazy w oceanie w czasie przyplywu pare ladnych lat temu w malowniczym Coco Beach.Wokol mnie wszyscy lapali nawet po 2-3 na raz a ja NIC.Kiedy jeden skonczyl wedkowanie i odszedl z pelnym kublem ryb-dalem sobie 5 minut na zlapanie czegokolwiek. Kiedy czas minal cisnalem wedke!! do oceanu i od tamtej pory nikt nie namowi mnie na wedkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś