Dodaj do ulubionych

Marihuana w USA całkiem nielegalna

07.06.05, 19:11
To jest ku.. faszyzm. Mam nadzieje, ze poszczegolne stany dadza odpor
zapedom rzadu federalnego. Nie chodzi mi w tym momencie o to czy trawa
powinna byc legalna, czy nie, ale o niezaleznosc wladz stanowych od dobrego
wujka z Waszyngtonu. Nie chcialbym zeby USA przeksztalcily sie w cos na
ksztalt ZSRR.
Obserwuj wątek
    • martin_j nie wiem czy to dobry pomysl... 07.06.05, 19:12
      Sam nie pale,choc probowalem,lecz nie wierze w skutecznosc takich rozwiazan...
      zalegalizowac i ciagnac zyski z akcyzy:))))
      • js23 ODEZWA do Narodu Polskiego ks. Jankowskiego!!!!! 07.06.05, 19:38

• tadluzny Re: ODEZWA do Narodu Polskiego ks. Jankowskiego!! 07.06.05, 20:44
          Czytalem te odezwe i jako praktykujacy katolik musze niestety stwierdzic, ze
          facet jest chory. Powinien albo zasiegnac pomocy lekarskiej, albo przestac sie
          wypowiadac publicznie. Co byloby z duzym pozytkiem dla kosciola w Polsce.
          Pozdrawiam.
          • chrongen fot marihuany 08.06.05, 01:31
            czy jerzy gumowski sfotografowal te marichuane z paralotni. niezly ma kolo
            odlot. nie?
    • mary_an Re: Marihuana w USA całkiem nielegalna 07.06.05, 19:24
      "W większości tych stanów pacjenci potrzebujący marihuany mogą się zaopatrywać
      w trawkę" - nie ma to jak fachowe slownictwo :))))))))))))))))))
    • polsport1 TO JEST JAKIS OBLED IDE ZAJARAC 07.06.05, 19:24
    • r.p.mcmurphy znowu sie potwierdza-lewactwo kazdej masci zawsze 07.06.05, 19:36
      bedzie dazyc do wzmacniania wladzy centralnej i faktycznego zniewolenia i
      narzucania swojej woli jak najwiekszej ilosci ludzi. oczywiscie, wszystko to za
      fasadka humanistycznych haselek, ktorymi tak pieknie oglupia sie motloch...
      • ghotir Re: znowu sie potwierdza-lewactwo kazdej masci za 07.06.05, 20:22
        r.p.mcmurphy napisał: 'bedzie dazyc do wzmacniania wladzy centralnej i
        faktycznego zniewolenia i narzucania swojej woli jak najwiekszej ilosci ludzi.
        oczywiscie, wszystko to za fasadka humanistycznych haselek, ktorymi tak pieknie
        oglupia sie motloch...'
        --------------
        jakies nieporozumienie.
        to 'lewactwo' to grass root movements ktore maja wplyw na rzady stanowe i
        dlatego niektore stany zalegalizowaly marihuane dla celow leczniczych.
        z kolei, rzad federalny, teraz opanowany przez neo-konserwatystow, tepi te
        oddolne inicjatywy.

• svetomir Nie doczytałeś 07.06.05, 21:10
          Chyba nie czytałeś tego artykułu.
          jest tam wyraźnie napisane, ze to lewicowi sedziowie przegłosowali ten wyrok
          • ghotir Re: Nie doczytałeś 07.06.05, 21:23
            nie pilem do artykulu, gl dlatego ze nie widze wiele lewicowosci w sedziach sadu
            najwyzszego. pilem do czyjejs wypowiedzi ze lewactwo dazy do centralizacji
            wladzy. wiem, glownie z doswiadczen mojej zony, ze to lewactwo na lokalnym
            poziomie, dazy do de-centralizacji. czasami, jak ktos wspomina na dzisiejszych
            watkach, prawicowcy daza do tego samego.
            masz racje w swoim poscie. tyle ze tradycyjny podzial na prawice i lewice
            przestal pracowac, przynajmniej w stanach i w polsce. wiekszosc naszych
            forumowiczow kurczowo trzyma sie tego podzialu wiec szukam dziur.
      • mis22 Komunisci opanowali wladze w USA 08.06.05, 02:39
        r.p.mcmurphy napisał:
        > znowu sie potwierdza-lewactwo kazdej masci zawsze bedzie dazyc do wzmacniania
        > wladzy centralnej i faktycznego zniewolenia ...

Juz dawno gazety pisaly, ze komunisci urzeduja w Bialym Domu. Teraz okazuje
        sie, ze Sad Najwyzszy tez jest zdominowany przez lewakow.
    • gieroy_asfalta kolejna sierota po Sowietach 07.06.05, 19:41
      robi porównania. W większości państw (w Polsce też!) nie wolno uprawiać marychy
      pod jakimkolwiek pozorem i basta! Ale tu gamoń nie protestuje , tylko Ameryce
      lubi bluzgnąć. Żałosny typek...
      To oczywiście smutne , że prawie wszędzie na świecie marihuana jest zabroniona.
      Zajarałbym se, ale nic nie mam....:-(
      • chory.z.nienawisci [...] 07.06.05, 19:53
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • felusiak1 Prawa stanow i hipokryzja 07.06.05, 20:08
      Sad Najwyzszy potwierdzil legalnosc prawa rzadu federalnego do delegalizacji
      narkotykow i nadrzednosc prawa federalnego nad prawem stanowym w tym przypadku.
      Decyzja nie byla jednoglosna. 3 sedziow wydalo opinie przzeciwna a byli nimi
      Renquist, O'Connor i Thomas. Ci trzej sedziowie niedawno odsadzani byli od czci
      i wiary, kirdy w 2000 wydali opinie nakazujaca zatwierdzenie wynikow na Florydzie.
      Zaiste dziwnie wyglada ta walka o prawa stanowe. Kiedy chodzi o marihuane albo
      malzenstwa homoseksualne lewica pragnie aby decydowaly o tym poszczegolne stany
      ale kiedy chodzi o aborcje lewica jest calkowicie przeciwna prawu stanow do
      regulowania jej. Jest to typowe podejscie hipokrytow. W moim przekonaniu
      narkotyki, malzenstwa, aborcja, wiek alkoholowy i nikotynowy powinny byc w
      gestii poszczegolnych stanow.
      • ghotir Re: Prawa stanow i hipokryzja 07.06.05, 20:26
        felusiak1 napisała: 'Jest to typowe podejscie hipokrytow.'
        ------------
        mozliwe ze linie podzialow nie przebiegaja tam gdzie Tobie sie wydaje.
        na marginesie, kiedy odszczekasz to co napisalas o newsweek? zdaje sie ze juz
        dwie doby uplynely od momentu ogloszenia rewelacji pentagonu w tej sprawie.
        • felusiak1 Re: Prawa stanow i hipokryzja 08.06.05, 01:17
          ghotir napisał:
          > na marginesie, kiedy odszczekasz to co napisalas o newsweek? zdaje sie ze juz
          > dwie doby uplynely od momentu ogloszenia rewelacji pentagonu w tej sprawie.

A co ja takiego napisalem ze musialbym odszczekiwac?
          • ghotir Re: Prawa stanow i hipokryzja 08.06.05, 01:25
            nareszcie, po dwoch dobach, jakas odpowiedz.

oto co tam zostalo napisane (mam klopoty z Twoja plcia): felusiak1 napisała:
            'gazety maja obowiazek informowania o zdarzeniach zwanych
            faktami ale nie maja prawa tworzyc historii z sufitu jak to zrobil Newsweek.
            Chcac dokopac Bushowi dokopal Stanom i zolnierzom choc nie to bylo zamiarem.
            Szkoda, ze poprzez piane na ustach nie jestes w stanie dostrzec roznicy.

wedlug raportu pentagonu (gw sprzed dwoch dni), newsweek mial racje. ciekaw
            jestem Twojej interpretacji tych rewelacji. takze, ciekaw jestem jak
            wytlumaczysz swoje zacietrzewienie i obrazanie autora/ki watku 'eternal damage'
            lub cos w tym rodzaju.
            • felusiak1 Re: Prawa stanow i hipokryzja 08.06.05, 01:55
              Gothir, newsweek nie mial racji. To ze "zbeszczeszczono" koran w pieciu
              wypadkach w tym w dwoch celowo nie potwierdza w zaden sposob zarzutow newsweeka,
              gdyz te byly zfabrykowane. W zadnym z pieciu incydentow nie doszlo do
              zakiblowania koranu.
              Zalowac jedynie nalezy 15-20 istnien ludzkich utrazconych w wyniku rozruchow do
              ktorych walnie przyczynil sie m. isikoff.
              wine ponosi tu nie tyle isikoff co red. naczelny newsweeka, ktory zweszyl krew
              i zaniechal skrupulatnego sprawdzenia wybuchowego artykulu. Chcial tak bardzo
              dokopac administracji ze dokopal wszystkim amerykanom bowiem w zbiorowej
              swiadomosci nie ma rozdzialu na administracje i spoleczenstwo.
              • ghotir Re: Prawa stanow i hipokryzja 08.06.05, 02:24
                nie mnie obraziles/as swoim postem o pianie. ja bylem ciekaw co z tym zrobisz.
                mysle ze to co mowisz tutaj powinienes powiedziec na watku na ktorym biles/as
                piane i pozwolic zainteresowanym forumowiczom na odpowiedzi.
    • captain.america Byla całkiem nielegalna od 1970r. 07.06.05, 20:12
      I decyzja Sadu Najwyzszego ABSOLUTNIE niczego nie zmienila. Chorzy beda dalej
      palic trawe, a DEA bedzie dalej na to patrzec przez palce (chyba jescze nigdy
      nie zostal w USA aresztowany za lecznicza maryske).
    • ghotir Re: Marihuana w USA całkiem nielegalna 07.06.05, 20:38
      obcy444 napisał: 'Niech zyje bin Laden. Zawsze uwazalem 11 wrzesnia za piekny
      akt ideowy.'
      ---------------
      wstydz sie, ten 'akt' kosztowal zycie wielu ludzi.
      czym innym jest zrozumienie dlaczego do tego doszlo, czym innym pianie z
      zachwytu nad smiercia ludzi.
    • fromagreatheight Re: Marihuana w USA całkiem nielegalna 07.06.05, 21:10
      jeśli marihuana jest zabroniona, a Coca-Cola nie tylko dozwolona, ale jeszcze
      reklamy zewsząd zachęcają do picia tego świństwa, to to może się dziać tylko w
      kraju rządzonym przez idiotę.
    • smok_danek Nie rozumiecie?Ktoś z kręgów władzy w USA 07.06.05, 21:15
      musi z tego czerpać ogromne zyski..
      A Wy sie żołądkujecie. Zawsze tym imbecylom na świecznikach chodzi o wielką
      kasę i dlatego zabraniają nam różnych rzeczy, na których zarabiają miliardy.To
      proste, jak 2X2-chodzi tylko o kasę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • tkuprian Re: Marihuana w USA całkiem nielegalna 07.06.05, 21:27
      Mam takiego kolegę, który kiedyś w czasie dyskusji o legalizacji
      powiedział: "Zobaczysz, wszędzie zalegalizują, a w Rosji i w Polsce nie
      zalegalizują"

Ciekawe czy dziś do Rosji i Polski dołączyłby USA?

Nawiasem mówiąc to słuszna była chyba jego uwaga.
      • zewszad_i_znikad Re: Marihuana w USA całkiem nielegalna 08.06.05, 21:19
        tkuprian napisał:

> Mam takiego kolegę, który kiedyś w czasie dyskusji o legalizacji
        > powiedział: "Zobaczysz, wszędzie zalegalizują, a w Rosji i w Polsce nie
        > zalegalizują"
        >
        > Ciekawe czy dziś do Rosji i Polski dołączyłby USA?
        >
        > Nawiasem mówiąc to słuszna była chyba jego uwaga.

A właśnie do pewnego stopnia sie mylił... W Rosji posiadanie nieznacznej ilości
        narkotyków jest legalne. W Rosji, kraju od wieków rozpijanym przez władze!
        Oczywiście zezwolenie na posiadanie to jeszcze nie legalizacja, ale robi
        wrażenie, że w tak autorytarnym, nieszczęsnym kraju nie wsadzają za skręta do
        pudła, a w Polsce owszem.
    • enfer W USA faszyzm całkiem legalny 07.06.05, 21:43
      militarno-mafijna struktura, którą rządzą neokonserwatyści pogłębia amerykańskie zacofanie mentalne
      • homophob_and_racist Re: W USA faszyzm całkiem legalny 08.06.05, 00:16
        Synciu a co palenie marychy, pedalstwo czy inne zboczenia maja
        z 'nowoczesnoscia' mozesz synku to wytlumaczyc ...
        • koalanw Re: W USA faszyzm całkiem legalny 08.06.05, 10:32
          "Zboczeń" to bym tu nie ładował. Bo jakbyś był w mniejszości społecznej to byś
          inaczej śpiewał.
          Inaczej ujmując, denerwuje mnie z jednej strony podejście takich osób jak Ty
          nie umiejących wyrażać swojej dezaprobaty w stosunku do praktyki, która dla
          Ciebie jest zła w inny sposób niż agresja. Z drugiej strony jako, że jestem
          heteros. chce mi się rzygać jak dwóch facetów się całuje. Co wskazuje, że
          publiczne całowanie nie dla wszystkich musi być przyjemne. Swoją drogą jestem
          ciekaw czy całowanie się heteros. w parku będzie wzbudzać podobne uczucia w
          homos.?
    • rasmc amerykański ideał - Terry Shiavo 07.06.05, 22:00
      Pozwolić na to, żeby człowiekowi było dobrze? żeby mógł sobie ulżyć, zaradzić? o
      nie, ideał to cierpiący w milczeniu, bez woli, żeby można ugrać na nim swoje
      polityczne interesy, zarobić sprzedając jakiś legalny narkotyk, ibuprofen,
      prozac, lub potestować jakieś nowe gowno. Purytanie-chipokrytanie, cholera, za
      beczkę ropy pół kraju obrócą w ruinę, a tu nagle tak dbają o młodzież (czy inny
      kit wsadzą). I tak wiemy, że BOJĄ się m_r_h_ny, że otworzy ludziom oczy na to w
      jakim syfie siedzą, że nagle zobaczą - po co mi te cholerne dolary, ta
      fajansiarska robota i ten głupi boss, taki piękny kraj w koło - tu już było,
      drugi raz do tego nie dopuszczą.
      • homophob_and_racist Re: amerykański ideał - Terry Shiavo 08.06.05, 00:21
        kolejny frustrat chory z zazdrosci ?
        Synku zanim wasza zasrana juropa osiagnie polowe jakosci zycia w USA twoje
        wnuki tego nie dozyja >

No i co do tego ma palenie marychy ? To jest narkotyk, miekki ale dla wielu
        przyglupow od tego sie zaczyna kariera potem jest 'speed', 'angel dust', pcp,
        lsd, crack, heroina...
        A potem normalni prawi obywatele musza placic na leczenie glupich cpunow.
        Gdzie tu matole jest twoja 'otwartosc' i 'nowoczesnosc' ?
        • malytomeczek Re: amerykański ideał - Terry Shiavo 08.06.05, 00:43
          Jest na to prosta rada. Prosta, skuteczna, dajace duze zyski do budzetu i
          oszczednosci wydatkow (3/4 pojemnosci wiezen w usa to sa cpuny).

Zalegalizowac kazda postac narkotykow. Do tego wprowadzic normalne clenie i
          opodatkowanie. Sprzedaz narkotykow wylacznie w aptekach, gdziekolwiek indziej
          karane. Sprzadawac jak alkohol, czyli powyzej 21 roku zycia.

Karac tak jak za alkohol czyli osobnikow zawianych do aresztu i mandacik.

Ze sluzba zdrowia poradza sobie firmy ubezpieczeniowe, wprowadzajac duze oplaty
          karne dla osobnika, u ktorego w czasie aplikacji (i pozniejszej wizyty
          lekarskiej) wykryje sie slad narkotyku.

Wszelka prohibicja nie ma najmniejszego sensu. Ustanawianie prawa ma sens gdy
          daje sie go stosowac. Koszty prowadzenia panstwa, w ktorym cpunow sie sadza do
          pierdla sa stanowczo za wysokie.

Ale kto sie na to porwie...
          • ghotir Re: amerykański ideał - Terry Shiavo 08.06.05, 00:47
            malytomeczek napisał: 'Jest na to prosta rada. Prosta, skuteczna, dajace duze
            zyski do budzetu i oszczednosci wydatkow (3/4 pojemnosci wiezen w usa to sa cpuny)'
            ---------------
            niebezpiecznie zahaczasz o polityke. pomysl o milionach miejsc pracy ktore
            zniknelyby wraz z legalizacja jakiejkolwiek nielegalnej substacji.
          • homophob_and_racist masz w tym duzo racji, ale... 08.06.05, 02:51
            ...gdyby maryha byla jedynym narkotykiem, moglbym sie zgodzic, ostatni raz
            jaralem jointa jakies 10-11 lat temu i oprocz lekkiego mrowiena i telepki (jak
            po wypaleniu Sporta nz czczo) a potem ogromnej fali apetytu na zarcie mic
            innego nie czulem..
            Problem w tym ze od maryhy zaczyna sie rownia pochyla dla 75% uzytkownikow, a
            narkoman na glodzie czy na haju jest duzo bardziej nieobliczalny niz np
            alkoholik.
            • ghotir Re: masz w tym duzo racji, ale... 08.06.05, 03:27
              homophob_and_racist napisał: 'Problem w tym ze od maryhy zaczyna sie rownia
              pochyla dla 75% uzytkownikow, a narkoman na glodzie czy na haju jest duzo
              bardziej nieobliczalny niz np alkoholik.'
              --------------------
              to co piszesz o 75% uzytkownikow nie ma naukowego potwierdzenia lub
              zaprzeczenia; zgoda, glownie dlatego, ze badania nad marihuana sa be, a wiec nie
              dostaja grantow.
              jednak, badania przeprowadzone przed tym swoistym zakazem wykazuja ze marihuana,
              niepodobnie do innych nielegalnych narkotykow, nie formuje nalogu. dzis ja
              palisz, jutro nie, wszystko w porzadku. zatem, sa niewielkie szanse ze zabijesz
              czlowieka aby uzyskac forse na nastepna 'dzialke' marihuany, choc sa duze szanse
              ze zrobisz to aby uzyskac forse na heroine.
              jedynymm zlym skutkiem palenia, stwierdzonym przez kanadyjskich naukowcow, jest
              to ze czasowo obniza sie iq wsrod 'heavy users'. jednak jest to odwracalne.
    • homophob_and_racist Re: Marihuana w celach 'leczniczych' :) 07.06.05, 23:56
      ...ludzie, dajmy sobie spokoj, przeciez to kompletna bzdura.
      Z drugiej strony mozna dyskutowac nad legalizacja marychy ale 'cele lecznicze'.
      Szczerze mowiac od 11 lat nie palilem juz jointa :) Facetowi pod 40-stke chyba
      juz nie wypada...
      • kamyk39 Re: Marihuana w celach 'leczniczych' :) 08.06.05, 00:29
        homophob_and_racist napisał:

> ...ludzie, dajmy sobie spokoj, przeciez to kompletna bzdura.
        > Z drugiej strony mozna dyskutowac nad legalizacja marychy ale 'cele lecznicze'.
        > Szczerze mowiac od 11 lat nie palilem juz jointa :) Facetowi pod 40-stke chyba
        > juz nie wypada...
        Kiedys hipi twierdzili, iz po 30-stce umiera dusza czlekowi.
        Wiec po co wzlatywac? Nic z tego nie ma.

Palilem raz to dobrodziejstwo, w Afganistanie.
        I to jest tak, jak Wankowicz meczyl sie nad sloganem dla cukru.
        W koncu wykluł (grube kłamstwo ale poplatne): "Cukier krzepi"
        Naród, w rzdeniu zdrowszy, odpowiedzial:
        "Wódka lepij" (odnosi sie do marychy tyz).

• ghotir Re: Marihuana w celach 'leczniczych' :) 08.06.05, 00:38
          kamyk39,
          marihuany nie palilem, ale troche o tym czytam; dlatego doceniam dowcip, pomimo
          - a moze wlasnie dlatego - ze lubie wankowicza.
    • kot.behemot No tak. Lewica=zamordyzm 08.06.05, 00:06
      • kamyk39 Re: No tak. Lewica=zamordyzm 08.06.05, 00:21
        W Koranie zaleca sie odstapic od zemsty.
        (Nie musisz sie mscic)
        USA ostatnio ociera sie o islam (no moze bombami glownie), ale nasiaka:
        "Ale lokalna policja nie musi im pomagać "
      • ghotir Re: No tak. Lewica=zamordyzm 08.06.05, 01:34
        zdaje sie ze po raz drugi wyrazam zal z powodu Twojej limitowanej aktywnosci na
        forum swiat. widzialem kilka Twoich wypowiedzi na innym forum. podobaly mi sie i
        chcialbym abys udzielal sie czesciej tutaj. na dodatek, kumpel mowi mi ze to nie
        tylko moj sentyment.
        pozdrowienia.
        • kamyk39 Re: No tak. Lewica=zamordyzm 08.06.05, 05:40
          ghotir napisał:

> zdaje sie ze po raz drugi wyrazam zal z powodu Twojej limitowanej aktywnosci na
          > forum swiat. widzialem kilka Twoich wypowiedzi na innym forum. podobaly mi sie
          > i
          > chcialbym abys udzielal sie czesciej tutaj. na dodatek, kumpel mowi mi ze to ni
          > e
          Kurcze. Fajnie.
          Mysle, iz w czlowieku najwazniejsza jest jego ludzkosc.
          Mozna bladzic, ale jesli ma sie sile samo-naprawy - to to jest cudne.
          (Nie moge za duzo pisac, bo bywsz naduzywszy wina w kolorze czerwonym.)

> tylko moj sentyment.
          > pozdrowienia.
        • kot.behemot Re: No tak. Lewica=zamordyzm 08.06.05, 07:34
          Chętnie, chętnie. Jak tylko zaczną płacić za pisaninę na Forum, to natychmiast
          przejdę na zawodowstwo. :)
          • tylkoniepis dekryminalizować! 08.06.05, 08:19
            a nie wyjmować spod prawa 1/? społeczeństwa
            • kot.behemot Re: dekryminalizować! 08.06.05, 08:35
              Zgadzam się. Nie widzę przeszkód, żeby marycha leżała sobie w zamkniętej
              gablotce obok papierosów (tak się je sprzedaje w supermarketach w mojej
              okolicy), a sprzedawca podawałby 18-latkom i powyżej za okazaniem dokumentu
              tożsamości.
    • napiszme Amerykanie to zaklamane debile 08.06.05, 09:54
      Jak w temacie!
      Caly Swiat o tym dobrze wie!
      • m15 Re: Amerykanie to zaklamane debile 08.06.05, 10:07
        ja nic o tym nie wiem ,wrecz przeciwnie ,ameryka codziennie zmaga sie z ogromna
        fala nielegalnych imigrantów,oni tez nic nie wiedza o amerykanskim
        debilizmie ,wuju samie tak trzymaj ,wszystkich narkomanów jako zagrozenie dla
        zdrowia i zycia spoleczenstwa zamykaj i przymusowo lecz ,to takze im wyjdzie na
        zdrowie
        • ghotir Re: Amerykanie to zaklamane debile 08.06.05, 10:18
          m15 napisał: 'wuju samie tak trzymaj ,wszystkich narkomanów jako zagrozenie dla
          zdrowia i zycia spoleczenstwa zamykaj i przymusowo lecz ,to takze im wyjdzie na
          zdrowie'
          ---------------
          (1) tak, szczegolnie tym przylapanym na jednym papierosie z marihuana, bo juz
          nigdy do szkoly nie pojda.
          wyjasnienie: prawo zabrania udzielania pozyczek studenckich ludziom zlapanym na
          posiadaniu narkotykow, w tym marihuany. skazani zboczency seksualni, mordercy
          itd utrzymuja prawo do takich pozyczek.

(2) jak Twoja opinia ma sie do liberalizmu? jezeli mamy tutaj wolnosc i nie mamy
          powszechnej opieki zdrowotnej (gdzie podatnicy placa za narkomanow) to co Cie
          obchodzi ze ktos chce sie truc?
    • koalanw Obywatele Holandii właśnie przeciwko takim durnym 08.06.05, 11:07
      przepisom głosowali oddając nie dla traktatu konstytucyjnego. Bo jak ktoś mówi,
      że trzeba na gwałt gonić USA to może i prawa zacząć przejmowć, rozwiązania
      różnorakie i te w sprawie legalizacji środków odurzających też. Holendrzy już
      trochę swoje prawa znają i du.. nie chcą dawać za imperialne brednie.
      ---
      Może świadomość o lekach jest rozwiązaniem?
      Tylko kto świadomym chce być:(
    • marcus_crasuss Re: Marihuana w USA całkiem nielegalna 08.06.05, 11:37
      chory.z.nienawisci napisała:

Nie chcialbym zeby USA przeksztalcily sie w cos na
      > ksztalt ZSRR.

Za pozno.

:-DDDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka