goldbaum 28.06.05, 11:25 "brutalnie" zagarniety Slowianom w VI w. ? Nie jestem pewien, ale w KSIEDZE na pewno "stoi" cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abe_ltd Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 28.06.05, 12:03 Ja tam bym sie zadowolila malym jakims odszkodowaniem. Co mi po Berlinie - ponoc smrod, brud i malaria. Odszkodowanie moze byc symboliczne oby tylko mnie sie nie pytali o moj stopien pokrewienstwa do tych Slowian Polabskich, bo nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum odszkodowanie byloby pewna alternatywa 28.06.05, 12:40 choc nie wiem, czy "stoi" cos na ten temat napisane w KSIEDZE. Nie bluzgaj na Berlin bo to jedno z najpiekniejszych i najciekawszych miast na swiecie. Oczywiscie tylko i wylcznie dzieki slowianskim korzeniom! A Hamburg, ta Wenecja polnocy? To przeciez tez nasze "brutalnie" zagarniete przez Germanow! Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin?+ 28.06.05, 17:51 To w VI wieku juz slowianie byli? I Berlin byl ich stolica? A pozatym co cie obchodzi,co slowianom zabrano? Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum o historii slowian polabskich 28.06.05, 17:59 1ja napisał: > To w VI wieku juz slowianie byli? > I Berlin byl ich stolica? > A pozatym co cie obchodzi,co slowianom zabrano? byli juz od 6.go wieku w swojeje masie (przed germanizacja) stanowili wiekszosc na tych terenach do 12.go wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 28.06.05, 18:37 1ja napisał: > To w VI wieku juz slowianie byli? A jak myslisz? Napisz co myslisz? > I Berlin byl ich stolica? Dobre pytanie. Berlin nawet wtedy gdy skladal sie z paru chalup krytych sloma mogl byc tylko "stolica" :-) > A pozatym co cie obchodzi,co slowianom zabrano? Bo w przeciwienstwie do ciebie jestem Slowianinem. Dotarlo? Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 28.06.05, 18:42 goldbaum napisał: > Bo w przeciwienstwie do ciebie jestem Slowianinem. Dotarlo?< nie moze byc, Goldi??? To bijemy Giermanca? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 28.06.05, 18:48 goidbaumowa napisała: > To bijemy Giermanca? "My" to by bylo wtedy, gdybys byl Slowianiem i mial jaja. Ale w twoim wypadku ani jedno ani drugie nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 28.06.05, 18:51 goldbaum napisał: > goidbaumowa napisała: > > > To bijemy Giermanca? > > "My" to by bylo wtedy, gdybys byl Slowianiem i mial jaja. > Ale w twoim wypadku ani jedno ani drugie nie dotyczy. Ty masz leb, Goldi! Z ciala jestem Europejczykiem, a z ducha Amerykancem. To faktycznie - jaja moga sie tylko potluc w takim szpagacie! Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 28.06.05, 18:53 goidbaum napisała: > Z ciala jestem Europejczykiem, a z ducha Amerykancem. Z ciala to ty jestes cieply jasiu a z ducha pacjent psychiatrii. > To faktycznie - jaja moga sie tylko potluc w takim szpagacie! I tu sie z toba zgodze mosiek, choc potluc to ty sobie niczego nigdy nie mogles bo wiesz... ciebie mosiek "nie dotyczy". Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? - odzyskujemy! 28.06.05, 18:04 goldbaum napisał: > "brutalnie" zagarniety Slowianom w VI w. ? > Nie jestem pewien, ale w KSIEDZE na pewno "stoi" cos na ten temat< i znowu falsz historyczny. plemiona slowianskie na tym obszarze ulegly germanizacji na przelomie 11.go/12.go wieku. Ale odzyskujemy! Aktualnie w Berlinie mieszka 200 tys Polakow. Prognozy demograficzne (i to Niemieckie!) mowia, ze w najbliszych dziesiecioleciach Polacy beda coraz bardziej masowo zasiedlac tereny na zachod od Odry. Jednoczesnie Ukraincyi Bialorusini beda zasiedlac ziemie polskie na Wschod od Wisly. Historia wroci do swoich korzeni sprzed TASIACA lat. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? - odzyskujem+ 28.06.05, 18:23 To Wandale byli Slowianami? A moze to byli Rosjanie z Biskupina? Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? - odzyskujem 28.06.05, 18:27 1ja napisał: > To Wandale byli Slowianami? > A moze to byli Rosjanie z Biskupina? po co podpisales sie pode mna? pisze o Slowianach, ktorzy nad Laba byli od 6.go wieku. Wandale/Wandalowie byli wczesniej i sie cofneli. 66.249.93.104/search? q=cache:Qaer7dWL_aIJ:pl.wikipedia.org/wiki/Wandalowie+wandalowie&hl=pl&lr=lang_p l&strip=1 Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? - odzyskujem+ 28.06.05, 18:32 To wtedy juz Laba byla? Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? - odzyskujem 28.06.05, 18:39 1ja napisał: > To wtedy juz Laba byla?< No tu mnie zazyles. Zara poszukam. aha. byli Slowianie Polabscy. To hiba i Laba byla? www.historia.sciaga.biz/sredniowiecze/pierwsze-panstwa-slowianskie.html Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? - odzyskujem+ 28.06.05, 18:34 A kto ich cofnal i dokad? Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? - odzyskujem 28.06.05, 18:40 1ja napisał: > A kto ich cofnal i dokad?< Nikt ich nie cofnal. Napili sie od Slowian Samagonu i samym im sie cafnelo... nad Ren hiba...??? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? - odzyskujem+ 28.06.05, 18:37 historiakurgany.republika.pl/apo_plik/Wandale.htm Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum wy zydzi cos odzyskujecie? 28.06.05, 18:41 goidbaumowa napisała: > i znowu falsz historyczny. Falsz historyczny to jest wtedy jak sie twierdzi, ze w Polsce NIGDY nie zylo 85% swiatowego "zydostwa" > plemiona slowianskie na tym obszarze ulegly germanizacji na przelomie > 11.go/12.go wieku. A ty jasiu co robisz, zeby odzyskac Berlin? Zapomnialem, ze jako zyd troszczysz sie o Jerozolime a nie o Berlin. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: wy zydzi cos odzyskujecie?+ 28.06.05, 18:43 No pewnie! Tam juz pitekantropus po slowiansku gwizdal. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin?+ 28.06.05, 18:41 >>>>>>>>>>< Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? - odzyskujem goidbaum 28.06.2005 18:39 + odpowiedz 1ja napisał: > To wtedy juz Laba byla?< No tu mnie zazyles. Zara poszukam. aha. byli Slowianie Polabscy. To hiba i Laba byla? www.historia.sciaga.biz/sredniowiecze/pierwsze-panstwa-slowianskie.html>>>>>>>>> I wtedy Laba sie nazywala? A ja myslalem,ze gdzies Elba byc musiala. Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum Proponuje kompresor! 28.06.05, 18:44 1ja napisał: > I wtedy Laba sie nazywala? > A ja myslalem,ze gdzies Elba byc musiala.< Z lewej nazywala sie Elba, a z prawej Laba. oki? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum jak dwoch zydow o Slowianach i Gaermanach 28.06.05, 18:51 goidbaumowa napisała: > Z lewej nazywala sie Elba, a z prawej Laba. > oki? Nie oki mosiek bo byla "Laba" i od "Laby" "Elba" powstala podobnie jak w przypadku dziesiatek nazw miejscowsci we wschodnich polnocno wschodnich Niemczech konczacych sie na "witz" albo "ow". Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum o Slowianach i Giermanach 28.06.05, 19:00 goldbaum napisał: > przypadku dziesiatek nazw miejscowsci we wschodnich polnocno wschodnich > Niemczech konczacych sie na "witz" albo "ow". sluchaj, goldi, a najwiekszy "witz" ta sa te Leopardy - co Ci Giermancy nam dali. To napewno za nasze zaslugi na Polabiu? I slusznie.. Katowitz, Gleiwitz - to tez byl niezly Witz... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum czyli co plecie jasiu, gdy sie przegrzeje 28.06.05, 19:02 Mniej wiecej to, czyli zero tresci, zero wiadomosci - uwiad. goidbaumowa napisała: > sluchaj, goldi, a najwiekszy "witz" ta sa te Leopardy - co Ci Giermancy nam > dali. > To napewno za nasze zaslugi na Polabiu? > > I slusznie.. > Katowitz, Gleiwitz - to tez byl niezly Witz... Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: czyli co plecie jasiu, gdy sie przegrzeje+ 28.06.05, 19:14 >>>>>>>< Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? goldbaum 28.06.2005 18:37 + odpowiedz > A pozatym co cie obchodzi,co slowianom zabrano? Bo w przeciwienstwie do ciebie jestem Slowianinem. Dotarlo?>>>>>>>>>>>>>> Czy jestes pewny? Po watku na basurmana mnie wygladasz. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum czyli co plecie jasiu, gdy sie przegrzeje 28.06.05, 19:31 1ja napisał: > Czy jestes pewny? > Po watku na basurmana mnie wygladasz. A wiesz gdzie mam to, na kogo "wygladam" w patrzalkach takiego impotenta jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum Jasio zawsze plecie! 28.06.05, 20:08 czy Jasio, ta mala islamska pie.dola potrafi inaczej? sam zobacz: >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Dlaczego Polacy maja dobra opinie o zydach? Autor: Gosc: Jasio IP: *.ipt.aol.com Data: 31.01.2004 16:07 zarchiwizowany Ø Dlatego ze nie znaja wlasnej historii.> Ø Dlatego ze nie doznali zyda na wlasnej skorze. > Dlatego ze sa latwymi ofiarami wlasnej naiwnosci i cudzej propagandy.> Ø Dlatego ze... >> Litania moglaby b nie miec konca! Ø · Dlaczego Polacy maja dobra opinie o zydach? · - Gosc: Jasio 31.01.2004 16:07 Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum dobrze jasiu sie podsumowales :-) 28.06.05, 20:59 zdolnosc do samokrytyki to u ciebie przejaw resztek zdrowia psychicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum co masz maly islamusek znowu wypisuje? 28.06.05, 20:06 goldbaum napisał: > Mniej wiecej to, czyli zero tresci, zero wiadomosci > otoz to. a o czym jest ten watek? jakies tresci, jakies wiadomosci moj Ty biedaku? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum czego nasz maly zydek znow nie rozumie? 28.06.05, 21:00 wszystkiego. Bo znow nie wie elementarnych rzeczy i dlatego pisze bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: jak dwoch zydow o Slowianach i Gaermanach + 28.06.05, 19:18 <<<<<<<<<<<<jak dwoch zydow o Slowianach i Gaermanach Autor: goldbaum Data: 28.06.2005 18:51 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- goidbaumowa napisała: > Z lewej nazywala sie Elba, a z prawej Laba. > oki? Nie oki mosiek .... sie na "witz" albo "ow".>>>>>>>>>>>>>>>>>> Nu jaki z ciebie Slowian? Duren co na przyglup sie konczy. A tez mi na slowianina pozuje. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum jak dwoch zydow o Slowianach i Gaermanach 28.06.05, 19:33 1ja napisał: > Nu jaki z ciebie Slowian? Nu mosiek 100-procentowy, czyli dokladnie tak samo jaki z ciebie zyd i buc. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: jak dwoch zydow o Slowianach i Gaermanach+ 28.06.05, 19:55 Ja jestem Zyd. A ty Mosiek? A na co sie konczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum jak dwoch zydow o Slowianach i Gaermanach 28.06.05, 20:00 1ja napisał: > Ja jestem Zyd. Do tego niezbyt inteligentny i kazdy to widzi. > A ty Mosiek? Nie. Ty mosiek. > A na co sie konczysz? A ty mosiek? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: jak dwoch zydow o Slowianach i Gaermanach+ 28.06.05, 20:11 Nie zapieraj sie! Jestes mosiek nadwislanski. Watpliwie czy slowianin. Miedzy nimi takich durni,jak ty byc nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum jak dwoch zydow o Slowianach i Gaermanach 28.06.05, 21:02 1ja napisał: > Nie zapieraj sie! > Jestes mosiek nadwislanski. chcialbys miec kumpla mosiek? Musisz poszkac gdzie indziej. > Watpliwie czy slowianin. A wiesz, gdzie ja mam twoje "watpliwosci" maly durnowaty mosku? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: jak dwoch zydow o Slowianach i Gaermanach+ 29.06.05, 01:03 Panie Goldbaum! Jest pan glupi mosiek. Z zakonczeniem na ..uj! Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Odzyskalismy przeciez Barlinek 29.06.05, 02:20 Niemcy nazywali go Berlinchen ("Berlinek"). A dostaly sie nam przeciez takze i Szczecinek i Drezdenko. Nic wiecej nam juz do szczescia nie trzeba. Male jest piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Odzyskalismy przeciez Barlinek+ 29.06.05, 09:37 To w takim wypadku Berlin nalezalo by oddac slowianim Slowakom, a nie moskowi polabskiemu,konczacemu sie na uj,niejakiemu goldbaumowi,grzeszacemu inteligencja i wykwintem na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Odzyskalismy przeciez Barlinek 29.06.05, 10:24 1ja napisał: > To w takim wypadku Berlin nalezalo by oddac slowianim Slowakom, > a nie moskowi polabskiemu,konczacemu sie na uj,niejakiemu Czegos sie nazarl mosiek, ze tak bredzisz bez ladu i skladu? A moze to z glodu? > goldbaumowi,grzeszacemu inteligencja i wykwintem na tym forum. Ty za to ani jednym ani drugim NIE grzeszysz, nawet gdybys chcial. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Odzyskalismy przeciez Barlinek+ 29.06.05, 10:44 Mosku polabski. Z koncowka na uj-Do nogi! Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum wyjatkowo cienki mosiek z ciebie ale pozyteczny 29.06.05, 11:28 bo podbijasz ten wazny watek do gory. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: wyjatkowo cienki mosiek z ciebie ale pozytecz+ 29.06.05, 11:48 Jakies to bydle nieinteligentne,ten mosiek polabski,goldbaumem zwacy,na uj sie konczacy. Jemu:do nogi. A bydle skowyczy. Nie miaucz. I watek swoj glupawy nie podbijaj. Mosku,a u ciebie upaly? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum wyjatkowo cienki mosiek z ciebie ale pozyteczny 29.06.05, 12:41 widzisz mosiek jaka z ciebie cienizna? Ale podbijaj dalej watek. Do tego sie nadajesz w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: wyjatkowo cienki mosiek z ciebie ale pozytecz+ 29.06.05, 13:40 Moska polabska,goldbaum zwana,ujem zakonczona. W twarz ci,bydlaku pluja,a ty sie wycierasz i udajesz,ze wiatr wieje. Cierp,gnojku,bo zasluzyles. Do nogi,mosku! Bo nie bede kopal. P.S Sprawia mnie przyjemnosc lzyc ciebie. A tobie widocznie,jak ci w gebe pluja. Ciagnij watek dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum wyjatkowo cienki mosiek z ciebie ale pozyteczny 29.06.05, 14:09 a pofantazjuj sobie jeszcze smieszny mosku, ze kogos lzysz albo w twarz plujesz. Twoje prymitywne bluzgi i zalosne miotanie sie bawia nie tylko mnie. Podbijaj w calej wojej bezsilnosci dalej do gory watek, w ktorym robie sobie z was jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: wyjatkowo cienki mosiek z ciebie ale pozytecz+ 29.06.05, 14:21 Lubisz jak cie lza. Wiec,mosku polabski,goldbaumem zwany,ujem zakonczony. Lzem poraz ostani-w obecnej sesji. Wiec ....... na ciebie. I nie nudz juz. Ilez mozna durnia lzyc? Koncze. Ide sie opalac. Wont parszywcu. Mozesz smiac do rozpuku. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum wyjatkowo cienki mosiek z ciebie ale pozyteczny 29.06.05, 14:38 i co, dotarlo wreszcie do ciebie jaki z ciebie prymitywny cienias? :-) Sporo czasu na to potrzebowales cienki mosku. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: CO?????? 29.06.05, 14:54 eee tam myslal.Zdawalo mu sie , ze mysli i zdawalo mu sie ,ze kogos obraza. Od czasu jak wbrew swojemu dobremu wychowaniu :))) musialem zakonczyc rozmowe z nim-"tepym zydkiem" juz sie w takie zabawy nie wdaje. Jedyny zysk,ze watek wciaz w gorze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum [...] 29.06.05, 15:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: CO?????? 29.06.05, 15:30 i o to wlasnie mi chodzilo, bo to chyba nie on tobie a ty jemu splendoru dodajesz.A zreszta , szwedzkiej kropy nie pamietasz , czy co ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
1ja [...] 29.06.05, 15:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum ooooo :-) 29.06.05, 15:28 zydek przestal sie juz opalac i przydreptal troche sie poblaznic swoimi zydowskimi bluzgami. Acha no i oczywiscie podbic do gory watek... :-) Pozyteczny mosiek. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: ooooo :-)+ 29.06.05, 18:01 Durnowaty mosiek zakonczony ujem-pan goldbaum. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek dlaczego was tak czesto tna? 29.06.05, 16:51 mama nie nauczyla, ze regulaminu forum lamac wulgaryzmami nie mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 29.06.05, 17:18 Bylem na lodach -pyszne. Sorbet. Wycieto mnie,wiec jeszcze raz napisze - wyraze sie na temat towarzystwa plugawego wpolnej adoracji. Kontroller-cenzor nie uwaza,ze moje wyrazy znajduja sie w parytecie Moska i zydka wyrazonych przez katolickich moskow. goldbauma-mosiek polabski nz zakonczeniem-uj, krzysia-moska bez koncowki. Poniewaz zeszly te moski na poziom mikroskopijny-wiec dla rownowagi: istoty te(nazw wlasnych uzywac nie moge,bo jakis ich adorator skresli mnie po raz drugi) musze nazywac ich imieniem wlasnym w konwencji tego forum. Sa ta bezmozgle polaczki-1.poziom mikrokosmosu. 2.Wsrod Polakow takich bucyfalow(nie wypada ich obrazac)byc nie moze. Moderatorze! Czy jak cie tam zwa-masz jaka liste-ktora moga te moski baltyckie uzywac, a ktora ja,Zyd,moge uzywac,bez obawy,ze mnie skreslisz poraz drugi? chyba,ze przejdziesz po calym watku i skreslisz strony obydwie. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 29.06.05, 17:31 Ucieszyla sie kropeczka bo znalazla cos w majteczkach mysli - jajka- lecz niestety w gatki wpadly dwa sorbety Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 29.06.05, 17:50 cale terytorium, gdzie do 1990 byla NRD to Slowianszczyzna zachodnia. Nazwa miasta Lubeka jest tez slowianska, a w Lüneburger Heide po drzewlansku mowiono jeszcze w XVIII wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin?+ 29.06.05, 17:57 Nieprawda! Tam mowiono po polsku,bo inaczej mosiek z koncowka na uj nie zadal by zwrotu Berlina. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin?+ 29.06.05, 18:00 A co Lubeka po polsku oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin?+ 29.06.05, 18:29 spytaj zony , ona bedzie wiedziala, a tobie zrobi sie milo. O Cottbus-Budziszyn tez zapytaj Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin?+ 29.06.05, 19:55 To idz sie powies,mosku! Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 30.06.05, 09:57 krystian71 napisał: > spytaj zony , ona bedzie wiedziala, a tobie zrobi sie milo. Mosiek moze co najwyzej spytac psa. Albo drugi raz zrobic mu loda. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 30.06.05, 09:54 jankowski1960 napisał: > cale terytorium, gdzie do 1990 byla NRD to Slowianszczyzna zachodnia. Nazwa > miasta Lubeka jest tez slowianska, a w Lüneburger Heide po drzewlansku mowiono > jeszcze w XVIII wieku. Oczywiscie. Dlatego domagamy sie zwrotu Slowianom tego, co Slowianskie, tak na wszelki wypadek, gdyby czesc Wandali chciela wrocic do swojej praojczyzny i poamykac nas Slowian w obozach uchodzcow. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin?+ 29.06.05, 17:55 Dziwota. Mosiek wierszujacy!? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin?+ 29.06.05, 17:59 Czy Pani(pan) od pilnowania naszego grzecznego zachowania,ma cos do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum mosiek zrobil loda 30.06.05, 09:52 I mu smakowalo! 1ja napisał: > Bylem na lodach -pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: mosiek zrobil loda+ 30.06.05, 12:16 Roznica miedzy moskami: zydowska-lize lody polabska z koncowka na uj-lize d....... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum mosiek zrobil loda 30.06.05, 12:20 Dobry mosiek, posluszny mosiek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=25831624&a=25860923 Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: mosiek zrobil loda+ 30.06.05, 12:26 >>>>>>>>>>>><goldbaum napisał: > Dobry mosiek, posluszny mosiek > >>>>>>>>>>>>>>>>>><< Mosku polabski z koncowka na uj. Nikt cie nie nauczyl skromnosci? Czemu siebie cwalisz?Mowisz o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: mosiek polabski z koncowka na uj+ 30.06.05, 12:34 >>>>>>>>>>>>>Re: PRZEPIS NA STWORZENIE NARODU I PANSTWA+ Autor: goldbaum Data: 30.06.2005 12:18 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- 1ja napisał: > Czyli ani Mieszko,ani Slask,ani Lwow polskimi nie byli. > Bo narod jeszcze sie nie urodzil? A zebys wiedzial icek. Mieszko, Slask i Lwow byly do czasow zaborow czescia krolestwa polskiego i z narodem polskim jako takim niewiele wspolnego mialy. Wiesz dlaczego icek? Bo swiadomosc narodu jako takiego uksztaltowala sie dopiero po okresie wiosny ludow. Tak to sie wlasnie nazywa bo bylo to "przebudzenie" sie ludu, ktory dopiero wtedy zyskal swiadomosc przynaleznosci, ktora okresla sie jako narodowa. A teraz spadaj icek na moj watek, gdzie robie sobie z was jaja i podbij go grzecznie do gory.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 1.Czyli mosku polabski,potwierdzasz moja teze i mozesz spakowac cala historie polska do kosza. 2.A poniewaz,mosku dupolizku,Lwow,wg.ciebie, nie byl polski,to berli tymbardziej. Mosku-goldeczku(chyba falszywka),mam nadzieje,ze sie obudzile uzyskales swiadomosc,ze jestes c.......m. Podbije do gory-mam chec ci naublizac. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum mosiek zrobil loda 30.06.05, 12:43 jak juz pisalem starsz sie ale jak bylo do przewidzenia, wiele nie zrozumales. 1. Cala "historie Polski" do swojego obrzezanego "koszyka" mozesz spakowac ty bo jej nie rozumiesz i nigdy nie zrozumiesz. 2. Lwow byl polski bo byl czescia Krolestwa Polskiego. Gdybys chodzil do szkoly to bys o tym wiedzial mosiek. Ale ciebie obrzezano.... Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: mosiek zrobil loda+ 30.06.05, 12:24 >>>>>>>>><Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? goldbaum 30.06.2005 09:54 + odpowiedz jankowski1960 napisał: > cale terytorium, gdzie do 1990 byla NRD to Slowianszczyzna zachodnia. Nazwa > miasta Lubeka jest tez slowianska, a w Lüneburger Heide po drzewlansku mowiono > jeszcze w XVIII wieku. Oczywiscie. Dlatego domagamy sie zwrotu Slowianom tego, co Slowianskie, tak na wszelki wypadek, gdyby czesc Wandali chciela wrocic do swojej praojczyzny i poamykac nas Slowian w obozach uchodzcow.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>< Nie rozumiem: jestes mosiek polabski z koncowka na uj a domagasz sie Berlina. 1. Jak juz stwierdzilismy,jestes zapyzialy polaczek,a wsrod Polakow takich ..... niema. Wiec Polakiem byc nie mozesz. 2. a) Jak bys,nawet byl Polakiem,to i tak do Berlina nic nie masz,bo: Polak moze byc slowianinem,natomiast slowianin Polakiem byc nie musi. b) A twierdzisz,ze Berlin byl slowianski. A jak byl slowianski,to Polakow jeszcze nie bylo. 3. Przodkowie Polakow zwalczali tamtejszych slowian. Czyli domagania sie przez ciebie,w imieniu Polakow;Berlina oceniac nalezy jako pospolite chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum mosiek zrobil loda 30.06.05, 12:31 Ciezko myslisz mosiek, bardzo ciezko. Ale dobrze, ze sie starasz. > a) > Jak bys,nawet byl Polakiem,to i tak do Berlina nic nie masz,bo: > Polak moze byc slowianinem,natomiast slowianin Polakiem byc nie musi. Ja domagam sie zwrotu Berlina nie w imieniu Polakow a w imieniu Slowian, do ktorych sie zaliczam. > b) > A twierdzisz,ze Berlin byl slowianski. > A jak byl slowianski,to Polakow jeszcze nie bylo. W X-XII wieku nie bylo? Byloby dobrze mosiek, gdybys poszedl do szkoly. Zacznij najlepjej od podstawowki. > 3. > Przodkowie Polakow zwalczali tamtejszych slowian. Przodkowie Polakow zwalczali rowniez Polan, Slazakow, Kaszubow, czyli samych siebie czesto i obficie. Co chciales tym udowodnic mosiek? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: mosiek zrobil loda+ 30.06.05, 12:37 Widac,mosku,ze cie zwalczano. W glowce twojej juz zajczki sie p....a. A zreszta Czechy cie upowaznili,do wystepowania w ich imieniu. A pozatym skad ta pewnosc,zes slowianin? Bekart,moze? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: mosiek zrobil loda+ 30.06.05, 12:40 No i widzisz mosek... Jak jest troche powazniej i tresciwie to znow uciekasz w te swoje brednie i prymitywne inwektywy. Takimi wlasnie was znam. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: mosiek zrobil loda+ 30.06.05, 12:43 Jak ty mnie w jaja robisz,to jakiego rodzaju? Bo ja cie ,mosku polabski, w g..... robie swinskie. A ty nic - tylko sie wycierasz. Ide na lody. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: mosiek zrobil loda+ 30.06.05, 12:44 no idz mosiek zrob znow loda - takiego obrzezanego. Dobry pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: mosiek zrobil loda+ 30.06.05, 13:22 Moska polabska,z koncowka na uj. Widzialem,ze jeste moska zboczna. Goscie z Polski mnie objasnili. Czy to jest twoj zwyczaj domowy? A ja myslalem,zes dupoliz. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 no i czemu nie podbijasz? 30.06.05, 15:30 A Berlin ciagle nie odzyskany, a tylko 800 glupich lat minelo od jego utraty.Nie jakies grube 2000. Wszyscy moi slowianscy znajomi pozdrawiaja sie zwyczajowo: "do zobaczenia za rok w Berlinie" Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: no i czemu nie podbijasz?+ 30.06.05, 15:56 Moski polabskie maja glupie zyczenia. Ja mam krzysia w ....... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum no i czemu nie podbijasz? 30.06.05, 20:54 1ja napisał: > Ja mam krzysia w ....... a co nas to obchodzi mosiek co ty masz a czego nie? Nie wiesz od czego tu jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: no i czemu nie podbijasz? 30.06.05, 20:53 krystian71 napisała: > "do zobaczenia za rok w Berlinie" he he wlasnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: no i czemu nie podbijasz?+ 30.06.05, 23:26 Moski polabskie! Pojedziecie tam sracze na czarno zmywac? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum no i czemu nie podbijasz? 30.06.05, 23:32 cale szczescie mosiek, ze wreszcie sobie przypomniales od czego cie tu mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: ?+ 01.07.05, 09:29 Niestety pomoc nie moge. Ja sie tylko zapytalem,co bedziecie tam robic. Pomocy zadnej nie obiecywalem. U mnie miejsce juz jest zajete-Kuzyn twoj juz spelnia swa powinnosc. Spotkajcie sie jednak w Berlinie-wychodki juz sie zatykaja. Zreszta to jest zgodne z waszym zyczeniem. Zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum podbijaj mosiek 01.07.05, 10:04 Wyjasnijmy jedno mosiek. Ty tu od zadnego pomagania nie jestes. Ty tu jestes tylko od podbijania. Dlatego zejdz mosiek na ziemie i podbijaj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: podbijaj mosiek+ 01.07.05, 10:14 Mosku polabski,ujem skonczony,przyjemnego wykonania powinnosci twoich w Berlinie Uwazaj tylko na policje-lewych sprzataczy wychodko nie lubia. No ale twoje pragnienia musza byc ziszczalne. P.S Slyszalem,nowa czynnosc w wychodkach berlinskich wprowadzono. A mianowicie,podcieranie ....... Powinienes tym zajac-w twoim guscie. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum podbijaj mosiek 01.07.05, 11:18 Widze mosiek, ze zgromadziles rozlegle know-how na temat niemieckich kibli. Domyslam sie, ze jego podstawa sa lata praktyki. Nie mam zamiaru z ciebie sie nabijac. Praca nie hanbi. I nie zapominaj mosiek od czego tutaj jestes, hop-hop... Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: podbijaj mosiek+ 01.07.05, 11:36 Mosku polabski. Ja chcialem tylko potwierdzenia. Mieliscie spotkac w Berlinie. A po co moski polabskie w Berlinie spotykaja-wychodki czyscili. A ostatnio nowosc wprowadzili-t....czek mi podtarli. Wiec cynk ci dalem. Zawsze sluze pomoca-gdzie moge. A moskow twego pokroju slabosc mam. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum podbijaj mosiek 01.07.05, 11:38 jestes mosiek za bardzo skoncentrowany na twojej kiblowej karierze. Dlatego caly swiat widzisz ciagle przez deske klozetowa a problem lezy calkiem gdzie indziej. My Slowianie chcemy spotkac sie w Berlinie bo to nasza wiocha. My ja zalozylismy. Rozumiesz mosiek? jak wreszcie wyciagniesz glowe z kibla to moze to zrozumiesz. A teraz wiesz juz co... podbij :-) Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: ?+ 01.07.05, 12:04 Wy,mosiek polabski,ujem zakonczny,czy jestescie slowianin? Za sprawa tej wielowiekowej historii,jest mozliwosc,ze wy,mosiek,jestescie bekartem wielonarodowym. I wlasnie dlatego,ciebie puszacego b...wala,widze tylko przez pryzmat deski klozetowej. Bo po co taki do Berlina sie pcha? I czym tam sie ma zajmowac? Wiec zycze tobie i kumplowi twemu owocnej pracy. Naucz sie ostatniego krzyku mody-podcierania ... Wiekszy napiwek dostaniesz. Do calowania w ..... jeszcze nie doszlo. Ale proceder ten mozesz wprowadzic i opatentowac. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum podbijaj mosiek 01.07.05, 12:14 1ja napisał: > I wlasnie dlatego,ciebie puszacego b...,widze tylko przez pryzmat > deski klozetowej. No to.... smacznego mosiek. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: podbiajam mosku polabski+ 01.07.05, 12:48 Spiesz sie do wychodkow berlinskich. Kolejka chetnych moskow polabskich jest duza. Moga ci miesce zajac. I nici beda ze spotkania twego. P.S Ogloszenia juz sa lowny wycieracz mosiek polabski-w drodze. Moze za dodatek polizac. Berlinczycy w napieciu! Czekaja! Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum podbijaj mosiek 01.07.05, 13:46 no coz mosiek. Wapada jeszcze raz potwiedzic, ze na materii kiblowej to ty mosiek masz informacje z pierwszej reki (w kiblu). Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: !+ 01.07.05, 15:13 Wlasnie! Mosku polabski,golgek na uj,spiesz sie do zlobu. Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 01.07.05, 10:33 A kiedy Germani cala nizine od Laby do Bugu odzyskaja, bo bylo nie bylo to ich z stamtad w wieku V wyrzucono.Moze Germani cos potrafili napisac, ale o tych co tam pozniej przyszli do wieku XIII w swoim jezyku nie potrafili nic napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin?+ 01.07.05, 10:41 Co za bzdura!: Bylismy,jestesmy,bedziemy! Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin?+ 01.07.05, 17:16 Jak Araby( tez nazisci), gdzie nie byly, to beda, albo tam nikogo przed nimi nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 01.07.05, 11:16 samsone napisał: > A kiedy Germani cala nizine od Laby do Bugu odzyskaja, bo bylo nie bylo to ich > z stamtad w wieku V wyrzucono. Musisz tylko jareczku dorzucic, gdzie to wyczytales o germanach na Bugu w V wieku. W jasiowej KSIEDZE? Nie zapominaj, ze wszystkie wielkie europejskie narody wywodza z jednego wspolnego korzenia indoeuropejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin?+ 01.07.05, 11:28 pl.wikipedia.org/wiki/Goci www.slawistyka.ath.bielsko.pl/historia/slowianie03.html Starczy? Czy wiecej dorzucic? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 01.07.05, 11:36 Nie. Mozesz mosiek cos dorzucic i przy okazji podbic: ten fragment, gdzie jest mowa o Germanach nad Bugiem w V wieku. Dorzucisz? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: ? 01.07.05, 11:40 Mosku polabski ujem zakonczony-sam se poszukaj. Moze sa to narody i indoeuropejskie(Finowie,jako najstarszy narod europeski- nie). Ale ty chyba z kasty pariasow? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum podbijaj mosiek 01.07.05, 12:10 No widzisz mosiek. I znow bylo dla ciebie za konkretnie. I znow uciekasz w brednie. Dobrze, ze przynajmniej w jednym jestes dobry - w znajomosci zagadnien kilowych i w podbijaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin?+ 01.07.05, 11:41 i co z twojego linku , slabizno umyslowa wynika? "W pierwszej połowie IV w. do władzy w państwie doszedł najbardziej znany władca z tego okresu - Hermanaryk, któremu Jordanes przypisuje podboje wielu plemion, m.in. Wenetów czyli prasłowian oraz Estów nad Morzem Bałtyckim. Same poglądy kronikarza stały się obiektem krytyki, pod nazwą podbojów dzisiejsi historycy są skłonni bardziej rozumieć najazdy łupieżcze." Ze goci wyszli ze skandynawi, i podbijali ziemie SLOWIAN, napadali na Rzym, a kres ich osadnictwu przyniesli nie slowianie a Hunowie i pozniej tatarzy Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin?+ 01.07.05, 11:50 Gigancie umyslowy-nie trzeba byc dzisiejszym historykiem,by wiedziec,ze cala historia-to sa najazdy lupiezce. P.S Na oslode: www.taraka.most.org.pl/slow/tajeslo1.htm A ja tak mysle,ze na tych terenach juz pitekantropus po slowiansku mowil. Nie jeste,wprawdzie,pewien czy to byl polski. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin?+ 01.07.05, 12:03 ja tylko cieniasku rzucilem okiemna twoj link , a tam jak byk stoi, ze twoi germanscy Goci idac ze skandynawii musialy podbijac ludy Wenetow, a wiec slowian juz nad Wisla ,Bugiem i nizej osiadle. Dzieki za link i pusc jeszcze cos na temat Berlina, by owocna dyskusja nie zeszla na manowce Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin?+ 01.07.05, 12:09 Rzuc gigancie moskowaty dwa oka i mozgownice uruchom. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 01.07.05, 12:12 krystian71 napisała: > Dzieki za link i pusc jeszcze cos na temat Berlina, by owocna dyskusja nie > zeszla na manowce Jego wiedza na temat Berlina ogranicza sie niestety tylko i wylacznie do zagadnien czyszczenia niemieckich kibli. W tym temacie mosiek ma rzeczywiscie wiele do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko zastaniawiam sie po ch..steczke nam ten Berlin 01.07.05, 12:22 ile na tym moglibysmy stracic?? biorac pod uwage ze jasio z malgosia robia tam krecia robote. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum to tylko tak na wszelki wypadek 01.07.05, 12:31 jakby np. przybyli tu Wandale i upomnieli sie o swoje. Moglibysmy wtedy utworzyc w Berlinie i okolicy panstwo slowianskie a Niemcow pozamykac w obozach uchodzcow. Prawo Slowian do takiego rozwiazania opisane zostalo w KSIEDZE. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: to tylko tak na wszelki wypadek 01.07.05, 12:38 goldbaum napisał: > jakby np. przybyli tu Wandale i upomnieli sie o swoje. Moglibysmy wtedy utworzy > c > w Berlinie i okolicy panstwo slowianskie a Niemcow pozamykac w obozach uchodzco > w. > > Prawo Slowian do takiego rozwiazania opisane zostalo w KSIEDZE. hmm to moglo by byc intersujace-ksiegi niestety nie znam ale opinie naszego eksperta jotki nie sa zachecajace Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: to tylko tak na wszelki wypadek+ 01.07.05, 12:53 Umowa o prace w kiblach berlinskich twierdzi,ze wycierac berlinczykow nalezy stronami z ksiegi. Ale mosiek ten polabski,ktory koncowke ma nauj,pracuje tam na lewo. Wiec chyba nie wyciera,a wy..zuje? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum to tylko tak na wszelki wypadek 01.07.05, 13:47 znasz sie nawet na przepisach w niemieckiej materii kiblowej? To ty mosiek prawdziwy ekspert kiblowy! A teraz podbijaj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Aha+ 01.07.05, 15:16 Znam sie,goldku-mosiek polabski. Wiec chce pomoc. Wychodki berlinskie czekaja na ciebie. I kumpla twego. Czysci nie mieli sie spotkac w Berlinie? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum podbijaj mosiek 01.07.05, 15:55 Wiemy juz ze sie znasz bo co lata doswiadczen to lata doswiadczen. A pomocy zadnej od ciebie nikt nie oczekuje bo jestes tu tylko od jednego. A jak chcesz to mozesz znow popatrzyc na mnie od dolu przez deska klozetowa i zaczekac az cos spadnie ci na twarz. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Chetnie podbije+ 01.07.05, 16:07 Znam sie. Bo tez mi sie udalo,chciaz tylko raz. Legalnie! Za to dostalem kaprala podchorazego LWP-cale wojsko bylo do d.... A pniewaz chcecie w Berlinie sie spotkac na wychodkach-wiec robie wam reklame. Ludzie berlinscy,pilnujta swego-moski polabskie wam kible ukradna. P.S Golda-moska polabska,ujem zakonczona widze ciebie przez pryzmat sedesowy. Czy masz studia klozetowe ukonczone,czy tylko technikum sedesowy? W Berlinie-to bardzo wazne. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Chetnie podbije+ 01.07.05, 16:27 zrozumiales wreszcie , ze Slowianom blizej do Berlina, bo zostali stamtad wypedzeni zaledwie osiem wiekow temu , niz zydom do calej Palestyny z ktorej sobie poszli lat temu 2000.? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Chetnie podbije+ 01.07.05, 17:43 Zrozumiales,chyba sam,z tych linkow,ze slowianie sa watpliwego pochodzenia. Ze ,jezeli by to nawet byla prawda-sprawa Biskupina,ze Berlin zalozyli slowianie,to oddanie go Polakom bylo by afrontem w stosunku Bulgar lub Czecow albo rosjan-tez slowianie. Tym bardziej ze slowian tamtejszych przodkowie Polakow raczej miloscia nie darzyli. Wiec mowiac,ze spotkacie sie w Berlinie,macie chyba na uwadze dzialalnosc zawodowa na lewo w wychodkach berlinskich. Zycze wam w tym duzo szczescia,a sobie przyjemnego i pachnacego pobytu w tymze mniescie. Moski polbskie,czesc! Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Chetnie podbije+ 02.07.05, 09:55 slowianie to slowianie , z urody nie odroznisz,a oddawanie Jerozolimy potomkom Chazarow lub czarnych Etiopczykow to skrajna paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Chetnie podbije+ 02.07.05, 10:50 >>>>>>>>>>><<krystian71 napisała: slowianie to slowianie , z urody nie odroznisz,a oddawanie Jerozolimy potomkom Chazarow lub czarnych Etiopczykow to skrajna paranoja.<<<<<<<<<<<<<<<<<<< No,tak,jak mosiek Krzysiek slepy,to niczego nie odroznia.-tym bardziej,ze rzuca tylko jednym okiem. Na drugie nie patrzy,bo zobaczylby to,co niemile. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Chetnie podbije+ 02.07.05, 11:21 A TY WRESZCIE iCEK ZACZNIESZ NA TEMAT, wyjdz z tego kibla berlinskiego, bo oparycie oczadzily. A wogole co ci tak na Berlinie zalezy , i czemu przed Slowianami go bronisz. Nie czujesz bluessa , ze na odzyskane ziemie , zaraz za Slowianami , jak juz bedzie bezpiecznie wkrocza Chazarskie geszefciarze z obwoznym handele. Ty rozumiesz: "stere szmaty, dziurawe garnki..." Odpowiedz Link Zgłoś
maxe1 Re: Chetnie podbije+ no i ja ++ 02.07.05, 15:20 Nie czujesz bluessa , ze na odzyskane ziemie , zaraz za Slowianami , jak juz > bedzie bezpiecznie wkrocza Chazarskie geszefciarze z obwoznym handele. > Ty rozumiesz: "stere szmaty, dziurawe garnki..." -------------------------------------------------------------------------------- A to straszne -te chazarskie geszefciarze, szmaty i dziurawe garnki... Co trzecim "gosciem" w berlinskich wiezieniach jest jego przyszly wyzwoliciel slowianin zza odry i nysy - wowwww.... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum i bardzo dobrze mosiek! Od tego tu jestes. 01.07.05, 17:11 1ja napisał: > Znam sie. > Bo tez mi sie udalo,chciaz tylko raz. > Legalnie! I co? W ramach awansu dostales teraz szczotke? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: i bardzo dobrze mosiek! Od tego tu jestes.+ 01.07.05, 17:45 Nie,szczoteczki przekazalem moskom tobie podobnym. Chociaz diabli cie wiedza:wolisz jezorem? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum i bardzo dobrze mosiek! Od tego tu jestes. 01.07.05, 22:59 1ja napisał: > Nie,szczoteczki przekazalem. Ooo mosiek :-) to jednak ta szczotke dostales! Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: i bardzo dobrze mosiek! Od tego tu jestes.+ 02.07.05, 10:52 Durniu jeden,golda jedna,moska zapyziala-czytac umiesz: "Re: i bardzo dobrze mosiek! Od tego tu jestes.+ 1ja 01.07.2005 17:45 + odpowiedz Nie,szczoteczki przekazalem moskom tobie podobnym. Chociaz diabli cie wiedza:wolisz jezorem?>>>>>>>>>>>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: i bardzo dobrze mosiek! Od tego tu jestes.+ 02.07.05, 11:28 a skad u ciebie te szczoteczkii gdzie tych doswiadczen w czyszczeniu kibli nabyles, skoro swoja wiedze praktyczno-zawodowa tak tu na forum promujesz. I co z tymi nigrami w Jerusalem,? pasuja tam jak siodlo swini. Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin?+ 01.07.05, 17:19 Od kiedy Goci wyszli ze skansdynawi, moze skandynawia sie w delcie Wolgi zaczynala. Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 01.07.05, 17:17 W pewnych zrodlach Rzymskich z Ii wieku przed nasza era niestety sie tam o germanach a nie o Slowianach pisze. A tak pozatym, jak napisales, wszystkie wielkie ....dziekuje mnie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 01.07.05, 17:27 samsone napisał: > W pewnych zrodlach Rzymskich z Ii wieku przed nasza era niestety sie tam o > germanach a nie o Slowianach pisze. To Niemcy mieli racje mowiac, ze Polska nalezy do nich? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin?+ 01.07.05, 17:47 Mieli czy nie mieli,ale z pewnoscia Polska do moski polbskiej,ujem zakonczonej,goldbaumem zwanej, nie nalezy z pewnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Kiedy wreszcie odzyskamy Berlin? 01.07.05, 23:01 a tak poza tym mosiek wszyscy zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko widze goldbaum,ze moski chca zabrac nam Berlin 02.07.05, 10:58 ktorego jeszcze nie odzyskalismy,co za pazernosc!! czy to w ramach tego pozostawionego mienia?? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: widze goldbaum,ze moski chca zabrac nam Berli 02.07.05, 11:31 une czekaja jak go odzyskamy dla nich , a ONZ wyda stosowna rezolucje, tylko cholera mur za wczesnie rozebrali , a bylby jak znalazl Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: widze goldbaum,ze moski chca zabrac nam Berli 02.07.05, 12:15 forumowe moski jeszcze spia ale jak wstna znow mordy beda drzec ze ich kamienice berlinskie/byc moze nasze ulice. ja tak mysle czy nie lepiej oddac moskom ten kiedys zwrocony Berlin ???? jak amerykanie zaczna placic rachunki za nowy berlinski mur i nowe miliony moskow darmozjadow to moze wreszcie na kapitolu sie obudza i powiedza BASTA Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: widze goldbaum,ze moski chca zabrac nam Berli+ 02.07.05, 14:34 Tez jestes moska polabska? I tez twierdzisz,ze z tamtymi dwoma w Berlinie sie spotkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
maxe1 Re: + 04.07.05, 14:16 Nie czujesz bluessa , ze na odzyskane ziemie , zaraz za Slowianami , jak juz > bedzie bezpiecznie wkrocza Chazarskie geszefciarze z obwoznym handele. > Ty rozumiesz: "stere szmaty, dziurawe garnki..." -------------------------------------------------------------------------------- A to straszne -te chazarskie geszefciarze, szmaty i dziurawe garnki... Co trzecim "gosciem" w berlinskich wiezieniach jest jego przyszly wyzwoliciel slowianin zza odry i nysy - Tyrozumiesz : "...napady,rabunki,gwalty,sutenerstwo...." Odpowiedz Link Zgłoś