Dodaj do ulubionych

Trybunał wypuszcza terrorystę

19.07.05, 07:23
Moze by jakies fakty podac? Bo to, ze ktos z kims rozmawial na slubie to na
moje rozeznanie tylko cienka poszlaka.
Obserwuj wątek
    • radek_sim Re: Powinni go zgładzić. Szkoda pieniędzy. 19.07.05, 07:28
      • desperato Re: Powinni go zgładzić. Szkoda pieniędzy. 19.07.05, 07:31
        tchórze, volksdeutsche ... dbają o własne d*** i tylko tyle.
        • pan_pndzelek Europejska "sprawiedliwość"... Nic dodać nic ująć. 19.07.05, 09:02
          Europejska "sprawiedliwość"... Nic dodać nic ująć... dla politpoprawnych
          oszołomów europejskich ważniejsze są kruczki proceduralne dzięki, którym można
          wypuścić mordercę niż życie własnych obywateli... europka jest ŻAŁOSNA...
          • pan_pndzelek A te pożal się Boże sędziny z tego Trybunaliku 19.07.05, 09:06
            A te pożal się Boże sędziny z tego Trybunaliku "Konstytucyjnego" powinny zostać
            natychmiast deportowane do jakiegokolwiek kraju islamskiego... ciekawe jakie
            tam by mieli osiągnięcia w "dalszej walce o postęp w dziedzinie praw
            człowieka"...
            • naczoledupa779 Obozy Koncentracyjne Też Były Zgodne z ich Prawem 19.07.05, 10:27
              nic nowego pod słoncem !
              stwórz odpowiednie PRAWO a zrealizujesz
              każdy nonsens i każdą zbrodnie !
              • michalng Re: Obozy Koncentracyjne Też Były Zgodne z ich Pr 19.07.05, 10:42
                Obozy koncentracyjne nie były zgodne z konstytyucja Wajmarską (Której Hitler nie zmienił)l. Pozbył sie tylko Trybunału konstytucyjnego i wprowadził "nadzwyczajne" ustawy (niezgodne z konstytucją), ale przeciez on prowadził wojenz terro.. Tfu ze spiskiem zydowskim wiec kto by sie przsejmowal takimi drobiazgami jak konstytucja.
                • gmsaxz Prawo jest prawem ale winni powinni zapłacić!!! 19.07.05, 11:37
                  Prawo jest prawem ale winni powinni zapłacić za wypuszczanie bandyty na
                  wolność. Przecież ta cholera natychmiast zabierze się za zemstę i może nawet
                  nam dokopie!!! Jak Niemcy mogli dopuścić do tego żeby coś takiego się stało???
                  A może ktoś dostał po prostu w kieszeń??? Przecież kasa w tych zamachach to
                  podstawa!
                  • joasia101 Re: Prawo jest prawem ale winni powinni zapłacić! 19.07.05, 12:52
                    nie o to chodzi - to prowokacja -wypuscili go zeby namierzyc z kim sie
                    skontaktuje i zapolowac na gruba rybe
          • werter-6 Znowu ten belkot ksenofoba 19.07.05, 10:43
            Pndzelka! żalosne,a jako kuriosum brylujesz po różnych forach, nie mając nic do
            powiedzenia,masz generalnie kompleks europy,to typowe dla niektórych tu w Polsce
            • pan_pndzelek Znowu ten belkot histerycznej werci-6 19.07.05, 12:47
              Znowu ten belkot histerycznej werci-6... tak, tak wercia ty wykazałaś się
              powyżej wyjątkową merytorycznością... wyjątkową jak na siebie oczywiście... a
              teraz sio!
      • kropekuk I tak sie pewnie skonczy. Vide: podobne 19.07.05, 08:47
        przypadki "finansistow IRA", ostatni zastrzelony we wlasnej kuchni w
        Dublinie :))))))))
      • wacek44 Re: Powinni go zgładzić. Szkoda pieniędzy. 19.07.05, 10:54
        jestem za
    • samsone Bo jak mozna naziarabskie pieniadze osadzic. 19.07.05, 07:43
      Dlaczego ta Del Ponte tak zagorzala jest niemusulmanow winnych zbrodni wojennych
      gonic a cos ma olbrzymie trudnosci sie musulmanami zajac, przeciez nie mozna
      posiadaczy tlustych rachunkow bankowych denervowac.
      • beth7 Re: DO MUZUŁMANÓW 19.07.05, 07:57
        Szanowni wielbiciele Allaha, jeśli denerwuje was nasz styl życia, nasze
        obyczaje, nasza tzw. bezbożność itd. to jest na to bardzo prosta rada. Po
        prostu wróćcie do swojego islamskiego raju. Przypominam, że przebywanie na
        kontynencie europejskim nie jest obowiązkowe.
        Przyjmijcie wreszcie do wiadomości,że świat jest już zmęczony widokiem waszych
        brodatych,wiecznie wściekłych gęb,a także tych waszych zachuszczonych
        kobiet,które w tych swoich ciuchach w nowoczesnych miastach wyglądają jak
        jakieś duchy pokutujące.Świat ma was wyżej uszu.Jeszcze się zdziwicie.
        • shipwreck Re: DO MUZUŁMANÓW 19.07.05, 11:23
          słusznie popieram. na razie jesteśmy tolerancyjni, ale wystarczy iskra i wybuch
          będzie dla allahów bardzo dotkliwy. jestem z przekonania bliski sld i sdpl, ale
          to nie znaczy, że pozwolę żeby kiedyś jakiś kozibroda zmusił moje dzieci do
          noszenia koranu pod pachą. my też potrafimy zabijać i rozprawiać się z
          mordercami spod znaku allaha. jeśli obecne metody nie wystarczą, wyznawców
          allaha i arabów czeka to, że zostaną deportowani z europy a najbardziej
          zajadłych czeka eliminacja jako zwykłych przestepców.. nie nawołuję do
          nienawiści, ale wyznawcy allaha pamiętajcie ALBO SIĘ ZASYMILUJECIE ALBO WON.
          PROSTE?
          • tymon99 do shipwrecków 19.07.05, 11:39
          • tymon99 do shipwrecków 19.07.05, 11:41
            Nie wiem, kogo masz na myśli pisząc "my". Mógłbyś to jakoś wyjaśnić?? Chodzi o
            jakąś partię, stowarzyszenie czy kogo??
    • bogdantadus Re: Trybunał wypuszcza terrorystę 19.07.05, 07:48
      Pyszne: "terroryste" zamieniono na "finansiste" -

<ironia>
      to oczywicie w swietle przytoczonych "faktow" teraz wszystko juz wyjasnia!
      </ironia>
    • bloczek4 Eee, a na co nam te konstytucje, trybunały... 19.07.05, 08:03
      Drobnomieszczańskie przesądy... Jakieś sądy, procedury prawne, dowody, akty
      oskarżenia, dowody... Trójki polowe starczą... Raz-dwa i ostrzegawczy strzał w
      tył głowy... Tak jak w Przodującej Demokracji powinno się człowieka zniknąć i
      już... Wot, taka wasza mać winna być kultura prawna Jewrpejskowo Sojuza, tak
      nam dopomóż Dzierżyński...
      • kropekuk Wlasnie, po co? Przeciez nikt nie zwalczy 19.07.05, 08:50
        terroryzmu prawem. Jak dotad, niestety, skuteczny jest jedynie terroryzm,
        eliminacja jednej organizacji terrorystycznej przez inna organizacje
        terrorystyzna (jak OIRA zostala wyeliminowana przez PIRA etc).
        • robert4321 w końcu Niemcy to nie izraelscy terroryści z Mosad 19.07.05, 09:49
          ....
          • robert4321 Niemcy to państwo prawa !!! 19.07.05, 13:02
            ....
    • zardozz praworządna Europa hoduje islamskie wrzody 19.07.05, 08:12
      Róbcie tak dalej, przestrzegajcie politycznie poprawnego prawa i ustanawiajcie
      nowe, a islamskim fundamentalistom i terrorystom włos z głowy nie spadnie. Bin
      Laden może się tylko cieszyć, wkrótce przyjedzie z całym orszakiem do Paryża czy
      Rzymu i nikt mu nic nie zrobi, no bo "nie ma dowodów". A on spokojnie podłoży
      kolejne bombki i wysadzi w powietrze tę cała zgnuśniałą i tak bardzo przjmującą
      się prawami czlowieka Europę.
      Ludzie! To jest wojna i tu nie ma czasu na pytanie się, czy ktoś jest winny czy
      nie. Nie wiem kiedy ci wszyscy najmądrzejsi zrozumieją, że za samo podejrzenie
      związków z Alkaidą powinno się wsadzać do pudła, tak, aby mieć święty spokój.
      Bierzcie przykład z Guantanamo.
      Nie ma co się z nimi cackać, to są nasi WROGOWIE!!! Nie rozumiem, dlaczego jedna
      czy druga konstytucja chroni bardziej tych, którzy mają ją głęboko w dópie niż
      tych, których chronić faktycznie powinna - obywateli własnego kraju, chcących
      żyć w spokoju i pokoju, bez obaw, że jakiś islamski kretyn rozwali autobus czy
      metro, którym normalni ludzie zwykli jeździć do pracy.
      • bloczek4 Najpierw wyjmiemy spod prawa muzułmanów... 19.07.05, 08:20
        ...a potem zobaczymy kogo jeszcze. Najlepiej tych ohydnych lewaków. I tych co
        czytają Harrego Pottera. Ateiści też mogą być niebezpieczni...
        • zardozz śmiej się śmiej. 19.07.05, 08:34
          Jak wylecisz pewnego dnia w powietrze, pośmiejemy się razem...
          • kropekuk Boczek nie zdola - bedzie wlasnej szczeki sobie 19.07.05, 08:52
            w tylku szukal. Bo tak mniej wiecej wygladaja ofiary takich zamachow:(((((((
            • bloczek4 A u was we wsi tez wyladowali talibowie? 19.07.05, 11:03
              Większe jest prawdopodobieństwo, że zabije mnie jakiś psychol za kierownicą.
              Nie chcę oddać swojej wolności za poczucie bezpieczeństwa. Za długo zyłem bez
              wolności i prawa, wiem jak wyglada ich brak
              • kropekuk Nie:w naszej wsi TYLKO CZTERY BOMBY LATOS WYBUCHLY 19.07.05, 16:04
                Nie liczac tych, co jeszcze moga sie tu i owdzie pojawic:)))))))
                • kropekuk PS: a Taliba to nasz sad skazal raptem wczoraj. 19.07.05, 16:06
                  Dostal drobne 20 lat.
                  news.bbc.co.uk/1/hi/uk/4695353.stm
                  Ladowanie Talibow to u nas nastapilo pare lat wczesniej, nawet jeszcze przed
                  Klewkami :)
      • rwerp Re: praworządna Europa hoduje islamskie wrzody 19.07.05, 09:46
        Właśnie zostałeś podejrzany o terroryzm. Jazda do Gitmo.
    • honkers Re: Trybunał wypuszcza terrorystę 19.07.05, 08:20
      Ja bym wydalił tych "sędziów". Posadił na wielbłądy i won do krainy głupoty.
    • bloczek4 DZIERŻYŃSKI WRÓĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.07.05, 08:24
      Tęsknimy za jakimś silny człowiekiem, który wreszcie weźmie za morde i zrobi
      porządek, da nam poczucie bezpieczeństwa i ładu...
      • kropekuk Tesknimy za skutecznymi aktami antyterrorystycznym 19.07.05, 08:54
        panie bloczek. Nb. czy ty jestes terrorysta, czy tylko ich "finansista"?
        • pan_pndzelek Re: Tesknimy za skutecznymi aktami antyterrorysty 19.07.05, 09:10
          Bloczek to ani terrorysta ani tym bardzie finansista... to zwykły pospolity
          lewacki idiota jest... żałosny jak oni wszyscy...
          • bloczek4 Może, ale nie taki przerażony jak Ty... 19.07.05, 11:08
            ...portki ci sie trzęsa ze strachu, terroryści osiągneli swój cel, wystrzał z
            korkowca może Cię zabić, biedaku
            • pan_pndzelek Nie "przerażony" lewusku tylko żądny zemsty... 19.07.05, 12:53
              Nie "przerażony" lewusku tylko żądny zemsty... przerażone bywają tylko takie
              małe lewackie bloczki jak ty... ludzie normalnego formatu chcą po prostu
              zemsty... bo zemsta to nic złego... to sprawiedliwa odpłata bandycie... ale co
              ja piszę... przecież ty tego nie ogarniesz, czerwień zaburza wzrok...
              • bloczek4 Zaciągniesz się do wojska? 19.07.05, 13:36
                Czy będziesz zabijał terrorystów ohydnych kiedy już ktoś ci ich zwiąże?
                • pan_pndzelek Na wojsko to ja już trochę za stary... 19.07.05, 17:39
                  Na wojsko to ja już trochę za stary... nie każdy tu jest takim obszczymurkiem
                  jak ty lewusku... ale jeśli kroś mi islamistów zwiąże chętnie będę ich
                  torturował i zabijał... i nie będę się tego wstydził... ale ty i tak tego nie
                  pojmiesz swoim małym dziecięcym móżdżkiem...
                  • bloczek4 Że jesteś psychopatą rozumiem akurat 20.07.05, 07:29
                    pan_pndzelek napisał:

ale jeśli kroś mi islamistów zwiąże chętnie będę ich
                    > torturował i zabijał... i nie będę się tego wstydził...

• tymon99 Mam dla was rozwiązanie: 19.07.05, 11:45
        bloczek4 napisał:

> Tęsknimy za jakimś silny człowiekiem, który wreszcie weźmie za morde i zrobi
        > porządek, da nam poczucie bezpieczeństwa i ładu...

To sobie jedźcie do Korei Północnej!! Jest tam ład, porządek, poczucie
        bezpieczeństwa i dobry chwyt za mordę. Ja sobie zostanę w wolnym świecie, bo mi
        się on podoba - nawet jeśli coś lub ktoś mu zagraża...
        • bloczek4 Ta je! Niech żyje Korea Północna! 19.07.05, 12:32
          Nie ma konstytucji, nie ma prawa, to i terroryzmu nie ma!!! Co za szczśliwi
          ludzie ci Koreańczycy, jacy bezpieczni...
    • splater powinni go rozstrzelać! 19.07.05, 08:56
      Demokracją i prawem nie będzie możliwe zwycięstwo w walce z terrorem.
      • tymon99 Re: powinni go rozstrzelać! 19.07.05, 11:47
        splater napisał:

> Demokracją i prawem nie będzie możliwe zwycięstwo w walce z terrorem.

A czym? Terrorem? A kto potem zwalczy terror, którym walczy z terrorem? Itd??
    • remik.bz Nie wpuszczac ich do Polski ! 19.07.05, 09:07
      Dla nas Polakow po Madrycie i Londynie wniosek jest tylko jeden. Nie wpuszczac
      tych zionacych nienawiscia bandytow do Polski. Na szczescie jestecmy krajem
      jednolitym etnicznie, kulturowo i wlasciwie religijnie rowniez. To nasz wielki
      skarb i nalezy go chronic. A gadki roznych lewako-pacyfistow o "dobrych
      islamistach", prawach czlowieka, nalezy potraktowac tak jak "dobrzy islmisci"
      traktuja przepisy prawa, czyli po prostu olac.
      Lada moment wybory. Czekam , ktora partia w swym programie zaproponuje
      drastyczne zaostrzenie przepisow wizowych dla "dobrych islamistow". Man
      nadzieje , ze bedzie to PO lub PiS.
      • m15 Re: Nie wpuszczac ich do Polski ! 19.07.05, 09:14
        tylko pis gwarantuje walke ze wszelkiej masci przestepcami ,zboczencami etc.
        • pan_pndzelek Re: Nie wpuszczac ich do Polski ! 19.07.05, 09:18
          PiS to niestety socjaliści i w związku z tym nie dają żadnej gwarancji na
          całkowite powstrzymanie imigracji islamskiej do Polski...

A zegar tyka... w Polsce w ośrodkach dla "uchodźców" lokuje się na przykład
          czeczeńców czyli morderców pierwszej wody (Biesłan, Dubrawka i wiele
          innych "osiągnięć")... Potrzebne są nie tylko przepisy zakazujące islamskiej
          imigracji ale także przepisy nakazujące tym już osiedlonym u nas natychmiastowe
          opuszczenie Polski... oni są jak bomba zegarowa...
          • werter-6 Re: Nie wpuszczac ich do Polski? 19.07.05, 10:48
            Informuję cię pendzlu, że gdybym mial wybierać pomiedzy Tobą a terrorystą, to
            wolalbym tego drugiego,bo jest mądrzejszy!
            • pan_pndzelek Coś jeszcze ciocia wercia ma do powiedzenia? 19.07.05, 13:17
              Coś jeszcze ciocia wercia ma do powiedzenia? Może tak dla odmiany coś mądrego?
            • kropekuk I do tego by sie z twoja glowa sfotografowal:))) 19.07.05, 16:16
              A pendzelek przeciez tego nie zrobi:(((
      • trolling4food Re: Nie wpuszczac ich do Polski ! 19.07.05, 10:19
        > Dla nas Polakow po Madrycie i Londynie wniosek jest tylko jeden. Nie wpuszczac
        > tych zionacych nienawiscia bandytow do Polski.

Będziesz więc musiał zabronić wjazdu do Polski obywateli brytyjskich. W zamian
        można się spodziewać retorsji ze strony brytyjskiej.
        • remik.bz Re: Nie wpuszczac ich do Polski ! 19.07.05, 10:38
          trolling4food napisał:
          > Będziesz więc musiał zabronić wjazdu do Polski obywateli brytyjskich. W zamian
          > można się spodziewać retorsji ze strony brytyjskiej.

Trudno. Osobiscie wole retorsje ze strony brytyjskiej, niz wybych bomby na
          Rynku Krakowskim podlozonej przez obywatela brytyjskiego
          narodowosci "arabskiej", wpuszczonego do nas w imie "poprawnosci politycznej" .
          Jesli Brytyjczycy czy Hiszpanie chca byc "uzytecznymi idiotami" - ich sprawa ,
          my nie musimy.
      • tymon99 Re: Nie wpuszczac ich do Polski ! 19.07.05, 11:50
        remik.bz napisał:
        >Na szczescie jestecmy krajem jednolitym etnicznie, kulturowo i wlasciwie
        >religijnie rowniez. To nasz wielki skarb i nalezy go chronic.

Jednolitym? 18 narodowości i w zasadzie wszystkie większe religie, w tym samego
        chrześcijaństwa odłamy niezliczone! Różnorodność jest skarbem, jednolite
        etnicznie to były tylko Niemcy w snach Hitlera (i Polska w Twoich...)
      • tymon99 PS: Kulturowo też nie 19.07.05, 11:53
        skoro mamy aż tak różne poglądy. Twoje są mi obrzydliwe, natomaist prawo ich
        głoszenia jest na tyle cenne, że przyzwoici ludzie muszą je tolerować.
        • remik.bz Re: PS: Kulturowo też nie 19.07.05, 12:17
          tymon99 napisał:

> skoro mamy aż tak różne poglądy. Twoje są mi obrzydliwe,

Przykro mi. Rozumiem ,że gdybym dal sie potulnie zabic ( jak w Madrtycie , czy
          Londynie) , to wtedy bys moje poglady uznal za sluszne. Nie ludz sie , nie dam
          sie zabic w imie jsakiejs durnej "poprawnosci politycznej". Wole juz abys sie
          brzydzil moimi pogladami.

Ps. Sprawdzilem w "statystyce" , narodowosc "polska" wg ostatniego spisu
          deklarowalo 98,06 % obywateli polskich . Jesli to nie jest "jednorodnosc
          etniczna" to co to jest ? A tak nawiasem te pozostale 1.94% to bylo nie 18 ,
          ale chyba z 60 narodowosci ( nie liczylem ) . Wiesz mamy nawet po kilka osob -
          obywateli polskich- z takich narodow jak Kurdowie, Kazachowie, Uzbecy. Widac
          pozakladali u nas rodziny i dostali potem obywatelstwo, a moze studiowali u nas?
          • tymon99 Re: PS: Kulturowo też nie 19.07.05, 13:08
            remik.bz napisał:

> Przykro mi. Rozumiem ,że gdybym dal sie potulnie zabic ( jak w Madrtycie , czy
            > Londynie) , to wtedy bys moje poglady uznal za sluszne.

Na razie nikt nie próbował Cię zabić. Zaś deportacje podejrzanych (na podstawie
            śniadej cery, nazwiska lub donosu) nie pomagają zapobiegać zamachom - vide Rosja...
            • remik.bz "na razie" nikt nie chcial mnie zabic 19.07.05, 16:15
              tymon99 napisał:
              > Na razie nikt nie próbował Cię zabić. Zaś deportacje podejrzanych (na
              podstawie
              > śniadej cery, nazwiska lub donosu) nie pomagają zapobiegać zamachom - vide
              Rosj
              > a...

Bardzo madrze napisales - "na razie". I wiem co bedzie "potem". W odroznieniu
              od ludzi Zachodu , ja ktory przezylem "komune" ,umiem wyciagac wnioski.I
              doskonale wiem ,ze to tylko "na razie" . Tylko i wylacznie dlatego ,
              ze "wojujacy islam" jeszcze jest u nas slabiutki. Zachod zrobil blad - wpuscil
              ich do siebie i naiwnie liczyl ,ze sie zasymiluja. Glupi byl Zachod i tyle. Oni
              sie nie zasymiluja , bo nas z definicji nienawidza. Nie wolno nam ( dla naszych
              dzieci i wnukow) powielac bledy Zachodu.
      • roman.g Re: Nie wpuszczac ich do Polski ! 19.07.05, 12:19
        Remok.bz
        Oni już są e Polsce, nie zabronisz im bycia tutaj. Najczęściej wysyłaja na
        śmierć swoje dzieci. Mało tego juz mącą w głowach innowiercom i nawracają ich
        na swoją wiarę. Przejście (formuła) jest krótkie. Wystarczy powiedzieć, że
        allach jest wielki a machomet jego... Kwestia czasu i bedziemy mieli ich w
        parlamencie, w urzędach, w policji. I nic im nie zrobisz, bo jak geje powiedzą,
        że ich przesladujesz. A jutro wejdą z toba do metra i się wysadzą w powietrze w
        obronie wiary.
        pzdr
        • remik.bz Re: Nie wpuszczac ich do Polski ! 19.07.05, 16:22
          roman.g napisał:
          Kwestia czasu i bedziemy mieli ich w
          > parlamencie, w urzędach, w policji. I nic im nie zrobisz, bo jak geje
          powiedzą,
          >
          > że ich przesladujesz. A jutro wejdą z toba do metra i się wysadzą w powietrze
          w
          >
          > obronie wiary.
          To jak na razie tylko scenariusz. Jeszcze jest czas by nie zostal zrealizowany.
          I nie ma mowy o zadnym przesladowaniu . Oni sa tylko goscmi. A
          warunki "funkcjonowania " domu zawsze dyktuje gospodarz a nie gosc. Po prostu
          wolno mi niechcianych "gosci" do mojego domu nie wpuscic. I nawet nie musze
          uzasadniac mojego stanowiska. To moj dom.
      • kropekuk Oni nie potrzebuja wiz, przyjmujecie ich jako 19.07.05, 16:13
        "uchodzcow", juz przyjmujecie - na poczatek 2000 podajacych sie za Czeczenow.
        Ale czy ty Czeczena od Taliba odroznisz?
        • remik.bz Re: Oni nie potrzebuja wiz, przyjmujecie ich jako 19.07.05, 16:27
          kropekuk napisał:

> "uchodzcow", juz przyjmujecie - na poczatek 2000 podajacych sie za Czeczenow.
          > Ale czy ty Czeczena od Taliba odroznisz?

Masz racje. Czeczenow przyjmujemy "na zlosc Rosji". Najwyzszy czas to zmienic.
          W koncu jestesmy w UE i nie musimy sie az tak bardzo przejmowac jakims tam
          carem-Putinem. On moze tylko "pokrzyczec" ,a terrorysci islamscy to realne
          zagrozenie.
    • bloczek4 Sprawa Zbigniewa K. -wniosek 19.07.05, 09:24
      Uprzejmie informuję, że otrzymalismy pewne informacje o tym, ze Zbigniew K.
      kilkakrotnie bywał w b.r. na ulicy, na której mieszka pewien obywatel
      Pakistanu. Zbgniew K. dwukrotnie był widziany w sklepie na parterze kamienicy,
      w której wynajmuje mieszkanie wzmiankowany obywatel Pakistanu, skad raz wyniósł
      jakąś torbę. Zbigniew K. wielokrotnie w rozmowach z kolegami w pracy wypowiadał
      sie krytycznie o polityce zagranicznej prezydenta USA i udziale Polski w misji
      stabilizacyjnej w Iraku. W zwiazku z tym wnioskuje o bezterminowe internowanie
      ob. Zbigniwa K. w miejscu odosobnienia do czasu wyjaśnienia sprawy. Podpisano
      por. (podpis nieczytelny)
    • tja22 Re: Trybunał wypuszcza terrorystę 19.07.05, 09:39
      Tzw. demokracja zje w końcu swój ogon....
      To jest chore, żeby wobec terrorysty stosować jakieś procedury
      Ciekawe czy w przytpadku czerwonych brygad niemiecki wymiar sprawiedliwości był
      równie "proceduralny"???????
    • kobietka_ Re: Trybunał wypuszcza terrorystę 19.07.05, 09:50

Jak mozna wypuscic faceta podejrzanego o terroryzm tylko dlatego, ze jego
      aresztowanie nie bylo zgodne z procedurami??? Czy nie ma zadych specjalnych
      przepisow dotyczacych zbrodni przeciwko ludzkosci, a ta chyba sie do takich
      zalicza?
      To tak jakby zlapali hitlerka, a pozniej go wypuscili bo zapomnieli mu odczytac
      jego praw.
      • tymon99 Re: Trybunał wypuszcza terrorystę 19.07.05, 11:55
        > Jak mozna wypuscic faceta podejrzanego o terroryzm tylko dlatego, ze jego
        > aresztowanie nie bylo zgodne z procedurami???

Nie tylko można, ale i trzeba. Sprawiedliwość bez procedur staje się terrorem, a
        nie o to przecież chodzi..
    • defetysta Trybunał 19.07.05, 10:09
      Brawo! Następne bomby pewnie w Berlinie wybuchną, tak jakoś dziwnie bez decyzji
      Trybunału, a nawet wbrew niemu....Bezjajeczność demokracji wprowadza mnie w
      zdumienie!
    • winka53 Re: Trybunał wypuszcza terrorystę -dowod na co.... 19.07.05, 10:31
      <<<Wlasnie ,przyklad glupiego prawa,Panstwa,Spoleczenstwa,
      polskie spoleczenstwo przynajmniej mysli...
      co za czasy,Obled i Glupota totalna bierze gore,az Strach sie Bac...
      pozdrawiam,
    • roman.g Re: Trybunał wypuszcza terrorystę 19.07.05, 10:42
      Niemcy mszczą się na amerykanach za Poczdam. Tam też osądzono niewinnych ludzi.
      Nikt im nie udowodnił bezposrednich morderstw. W podziece za zwolnienie pewnie
      wysadzi niemiecką bramę w Berlinie.
    • m27011 jak ci dppe wysadzą w powietrze to bedziesz miał 19.07.05, 10:47
    • wacek44 Re: Trybunał wypuszcza terrorystę 19.07.05, 10:54
      Dać mu w czółko i do piachu a nie zastanawiać się ile ma żon i po co ...
    • bloczek4 Robiący ze strachu w spodnie histerycy... 19.07.05, 10:56
      ...chcą sprzedać swoją i moją wolność, prawo i demokrację za złudne poczucie
      bezpieczeństwa ze strony trzymającego ich za rączkę państwa. Tylko to nie
      będzie rączka, tylko łapa. Jeżeli zawiesimy działanie konstytucji i prawa, to
      nie będzie dotyczyć tylko terrorystów, ale nas wszystkich. Zebyście nie
      obudzili się z ręka we własnym gó..e. I żebyście nie musieli później następne
      50 lat walczyć z potworem, którego stworzycie.
      • pioskee Re: Robiący ze strachu w spodnie histerycy... 19.07.05, 12:20
        Bloczku4, pozbawiony pragmatyzmu i realizmu diagnosto rzeczywistości, sam nie
        wiesz, że głosisz swe "światłe" poglądy z rączką w nocniczku.
        Należysz zapewne do tych intelektualnych interpretatorów (a głosujesz zapewne
        na Unię Demokratyczną i jej dalsze mutacje, mieniąc się zwolennikiem jakiegoś
        centrum), którzy dumnie głosząc swe równiutko poukładane poglądy, z całkowitym
        spokojem patrzą na efekty terroryzmu i innej przestepczości, dotykające innych.
        Takim dyskutantom mówię:
        - niech Twa bliska osoba zginie w zamachu skierowanym na niewinnych,
        - niech Ci zgwałcą siostrę, żonę,
        - niech Twoje dziecko napastuje pedofil,
        wtedy głoś swe poglądy, względne dla terrorystów, gwałcicieli, zboczeńców,
        wtedy miej dla nich zrozumienie, domagaj się dla nich dobrych warunków
        odbywania kary i resocjalizacji,
        wtedy wołaj, że nie można ich zamknąć, bo jakiś urzędnik skrewił jakąś drobną
        formalność papierkową.
        Jeśli zaś "wtedy" nadal pozostaniesz przy swoim, to giń, boś nie potrzebny temu
        światu, który aby przetrwać musi zwalczyć zagrażające patologie wszelkimi
        dostepnymi metodami, dopuszczalnymi pod jednym warunkiem - skuteczności.
        I jeszcze jedno - ewidentra jest racja Oriany Falcci w sprawach relacji świata
        islamu i Europy.
        • bloczek4 Niech żyje Kim i bezpieczni Koreańczycy! 19.07.05, 12:34
          • pioskee Re: Niech żyje Kim i bezpieczni Koreańczycy! 19.07.05, 12:44
            Szkoda, że nie jesteś nawet intelektualnym interpretatorem.
            Reakcja Twa wskazuje, że nie rozumiesz w ogóle aspektów tez, które głosisz
            (raczej powtarzasz).
        • funia81 Re: Robiący ze strachu w spodnie histerycy... 19.07.05, 13:02
          > Takim dyskutantom mówię:
          > - niech Twa bliska osoba zginie w zamachu skierowanym na niewinnych,
          > - niech Ci zgwałcą siostrę, żonę,
          > - niech Twoje dziecko napastuje pedofil,

Zginal ci ktos bliski w zamachu? Zgwalcili ci zone? Pedofil napastowal twoje
          dziecko? Jesli nie, a ty MIMO TO wyznajesz takie poglady, jakie wyznajesz, to
          jestes zwierzeciem i nie ma dla ciebie miejsca w cywilizowanym spoleczenstwie.

A poza tym:
          1. Tak, glosuje na Unie Wolnosci
          2. Oriana Fallaci jest stara, schorowana histeryczka, ktora nie moze sie
          pogodzic z tym, ze normalni, kulturalni ludzie nie chca jej sluchac. Dlatego
          krzyczy coraz glosniej. I coraz bardziej od rzeczy.
          • pioskee Re: Robiący ze strachu w spodnie histerycy... 19.07.05, 14:25
            Zamiast dyskutować grasz w idiotycznego ping-ponga, w którym jedynie inwektywy
            są konkretem.
            Uświadom sobie domniemana zwoleniczko Unii Wolności (jak to ... Wolności
            przecież Władek F. skoczył juz na inną kanapkę, wypruwając sprężyny ze starej)
            czyli środowiska bez żadnych pragmatycznych poglądów i tez, że:
            - za wcześnie oplułaś mnie po samodzielnych odpowiedziach na postawione
            pytania, a taka postawa dowodzi, żeś niezdolna do analizy argumentów innych niż
            Twoje własne,
            - nie trzeba być okradzionym, aby móc potępiać i zwalczać złodziei,
            - rozum nakazuje działać w celu prewencji a nie czekać, az jedyną reakcją
            pozostanie rozpacz i chęć odwetu (bo wtedy rodza się wypaczenia poglądów i tez),
            - społeczeństwo cywilizowane to takie, które stworzyło swą cywilizację i
            mechanizmy jej obrony (inaczej jest z Unią Wolności oraz jej mutacjami ex ante
            i ex post),
            - Oriana Falacci ma rację, że "normalni, kulturalni ludzie" sa normalni i
            kulturalni (czyli budujacy swoją kulture), gdy myślą o zapewnieniu bezpiecznego
            przetrwania swoim dzieciom, małżonkom, bliskim, a także innymm członkom własnej
            społeczności.
            Kto nie rozumie takich rzeczy może zająć się tylko obraźliwymi określeniami,
            których napisanie nie wymaga pracy intelektu.
    • sredni4 Biorą przykład z Izraela mekki zbrodniarzy złodzie 19.07.05, 11:04
      Morel,Gąsiorowski
    • sempiasty niemcy to zdegenerowany kraj 19.07.05, 11:14
      razem z francją doprowadzą europę do upadku
      UE bez nich byłaby całkiem normalna organizacją
    • bdx65 Re: Trybunał wypuszcza terrorystę 19.07.05, 11:28
      Już Sienkiewicz napisał, że Niemcy boją się silniejszego, no i dlatego tak jest;
      trzęsą portkami przed al kaidą i wolą się asekurować przed zemstą. Bardzo mogą
      się zdziwić, gdy nagle będzie bum!!! w Berlinie. Terroryści są nieprzewidywalni
      i guzik ich będzie obchodzić "prawo niemieckie" łagodnie traktujące araba
    • mancow Re: Trybunał wypuszcza terrorystę 19.07.05, 11:34
      Dobrze robicie Niemcy, on wam podziekuje-nie bedzie robil zamachow u Was.
      Rozerwie sie gdzie indziej.
    • samsone Nie terroryste tylko prawidlowego Niemiec 19.07.05, 11:39
      mieszkanca, za niedlugo Niemcy tam okupantami beda...
    • bopin konstytucja 19.07.05, 12:05
      Oni chcą walczyc z terroryzem zgodnie z konstytucją, a jaka konstytucję mają
      terroryści? Panowie! z barbarzyństwem wygra sie tylko barbarzyńskimi metodami:
      deportacje, tortury i pacyfikacje. Nie widzę innego wyjścia.
      • bloczek4 Precz z konstytucją! bopin na sędziego!!! 19.07.05, 12:37

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka