eva15 31.08.05, 13:45 Ma facet szczęście, że nie mieszka w USA.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
johnny_p Chodorkowski rulez! 31.08.05, 13:57 Jeszcze Kasparow jest cięty na Putina. Byle w swojej strategii uzwględnił, że przeciwnik może mu wywrócić szachownicę. "skazany w maju przez Sąd Rejonowy w Moskwie na 9 lat kolonii karnej" A gdzie oni mają "kolonie karne" ? Anglicy mieli w Australii. Gułag jeszcze chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 A wiec Chodorkowski nie daje za wygrana.. 31.08.05, 14:12 I robi to bardzo sprytnie, a to glodowka, a to przerwanie glodowki, a to deklaracja startu w wyborach... byle glosno i byle bylo wiadomo ze chodzi o ofiare typowo kagiebowskiej zagrywki Putina... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A wiec Chodorkowski nie daje za wygrana.. 31.08.05, 14:16 adas313 napisał: > I robi to bardzo sprytnie, a to glodowka, a to przerwanie glodowki, a to > deklaracja startu w wyborach... byle glosno i byle bylo wiadomo ze chodzi o > ofiare typowo kagiebowskiej zagrywki Putina... Głośno to jest tylko w Polsce, konkretnie w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
1b1r1m1t.von1ungern_1sternberg No jestem zbudowany!!! 31.08.05, 14:58 Znakomite oswiadczenie!!!I trafiajace w sedno...Naprawde jestem zaskoczny i ta rozpadajaca sie puitnowszczyna i ci konformisci,ktorzy licza na okruchy z putinowskiego stolu...Otoz to...Znakomita znajomosc sytuacji Rosji...Niestety jest plaga to ze wielu zwatpilo w Rosje i zgodzilo sie pracowac dla bandytow aby ratowa co sie da.A przy takim nikczemniku nie da sie niestety nic uratowac...Gdyby w Rosji bylo wiecej mestwa Putin by w ogole sie nie pojawil...Ten strach przed wladza jest oczywiscie dziedzictwem komuny i kazde przlamanie tego strachu jest cenne...Coraz wiecej jednak ludzi porzuca strach i deklaruje sie po stronie Wolnej Rosji...To rosnie jak lawina i ta lawina zmiecie smieci... Odpowiedz Link Zgłoś
1b1r1m1t.von1ungern_1sternberg Acha... 31.08.05, 15:00 I trzeba podkeslic...TO JEST TYM BARDZIEJ WIARYGODNE ZE DLA CHODORKOWSKIEGO DIETY PARLAMENTARNE TO DROBNE SUMKI...A wiec nie ma interesownosci... Odpowiedz Link Zgłoś
nonieee Chodorkowski 01.09.05, 07:13 to zwykly zlodziej i mafiozo. jest cwany. Demokratyczna karte rozgrywa tylko po to, zeby zebrac dla siebie poparcie. A w Gazecie Wyborczej juz od dawna z nienawiscia pisza o Rosji. Od kilku lat w tej gazecie nie ma zadnych pozytywnych artykulow na temat Rosji. po prostu maja plan i sie go trzymaja. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: No jestem zbudowany!!! 31.08.05, 15:02 > Ten strach przed wladza jest oczywiscie dziedzictwem komuny Jak rowniez kilkuset lat caratu i wizji wladcy-batiuszki, ktory wie wszystko najlepiej i prowadzi swoj narod jak troskliwy opiekun prowadzi niewidomego, slabego i bezbronnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: A wiec Chodorkowski nie daje za wygrana.. 01.09.05, 07:26 eva15 napisała: 'Głośno to jest tylko w Polsce, konkretnie w GW.' ---------------- moja okolica, zachodnie wybrzeze ameryki, nic nie wie o chodorkowskim poza tym ze on siedzi. anglia (the menchester guardian) tez niewiele o nim gada. nie wiem o francuzach bo jezyk nam sie nie zgadza. zdecydowanie protestuje przeciwko traktowaniu pierdla chodorkowskiego jako wyniku zagrywek kgb. toz to historia wobec ktorej nawet kgb ma rezerwacje. jak Wam sie chce zagladac w rozporek chodorskiego to zajrzyjcie takze w to co dzieje sie z ropa miedzynarodowo. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Chodorkowski rulez! 31.08.05, 15:22 A czy w ogóle GUŁag został kiedykolwiek zlikwidowany ??? Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus PRZYKŁAD CHODORKOWSKIEGO, CZŁOWIEKA 31.08.05, 14:23 czynu ekonomicznego, liberała cierpiącego za sukces osobisty, człowieka dającego pracę tysiącom Rosjan w tym biednym kraju, niech będzie ważnym ostrzeżeniem dla nas, Polaków. Oto do czego prowadzi władza pięści, pładza w zakrwawiaona pałką milicyjną w garści, nieszanująca praw człowieka i demokracji. Rację ma Chodorkowski: putinowszczyzna się kończy! Jak tylko uporamy się z niejakim Łukaszenką przyjdzie czas na tyrana z Kremla. Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: PRZYKŁAD CHODORKOWSKIEGO, CZŁOWIEKA 31.08.05, 14:36 czas juz na to bo rosja to wielki kraj sporo mozna kupic za bezcen. Bilderbergowie sie niecierpliwia Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: PRZYKŁAD CHODORKOWSKIEGO, CZŁOWIEKA 31.08.05, 15:04 niestety Chodorkowski się marnie spisał, zchrzanił robotę a tak dobrze już szło.. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: PRZYKŁAD CHODORKOWSKIEGO, CZŁOWIEKA 31.08.05, 15:23 Faktycznie, złom po cenie złomu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: PRZYKŁAD CHODORKOWSKIEGO, CZŁOWIEKA 31.08.05, 15:26 > Faktycznie, złom po cenie złomu. nie zgodzę się złom po cenie brylantu, a im blizej Berlina i paryża tym drożej Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: PRZYKŁAD CHODORKOWSKIEGO, CZŁOWIEKA 31.08.05, 16:40 to na co Rotschildowi Yukos byl potrzebny jak to kupa zlomu? Odpowiedz Link Zgłoś
nonieee Zyjesz w mentalnym skansenie 01.09.05, 07:17 demokratus napisała: > czynu ekonomicznego, liberała cierpiącego za sukces osobisty, człowieka > dającego pracę tysiącom Rosjan w tym biednym kraju, niech będzie ważnym > ostrzeżeniem dla nas, Polaków. Oto do czego prowadzi władza pięści, pładza w > zakrwawiaona pałką milicyjną w garści, nieszanująca praw człowieka i > demokracji. Rację ma Chodorkowski: putinowszczyzna się kończy! Jak tylko > uporamy się z niejakim Łukaszenką przyjdzie czas na tyrana z Kremla. Piszesz jezykiem jakby zywcem wyjetym z XIX w. Zyjesz w mentalnym skansenie? Chodorkowski to zwykly mafiozo. Wiesz za co zostal skazany? Dowiedz sie. Ostatnio w USA szef dotcomu dostal za podobne przekrety 25 lat. W Chinach po prostu by go zastrzelili. A w Rosji tylko 9 lat. Powinien sie cieszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
bigjoe ewa15 zamiast plesc banaly 31.08.05, 14:26 podaj przyklad amerykanskiego biznesmena, ktory zostal skazany na 10 lat lagrow a jego firma zostala doprowadzona do bankructwa po sterowanym procesie w ramach zemsty za krytyke prezydenta. wnosze, ze udowodnisz na przykladach, ze taki chodorkowski w usa moglby dostac 50 lat robot w kamieniolomach a rodzina zostalaby spalona zywcem. ja nie bardzo rozumiem co masz na mysli mowiac "facet ma szczescie" Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: ewa15 zamiast plesc banaly 31.08.05, 14:38 chorodowski siedzi za kanty podatkowe kozlowski w USA bedzie siedzial za przekrety innego typu Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: ewa15 zamiast plesc banaly 31.08.05, 14:43 Tyle ze te kanty byly zapewne udzialem wszystkich (ok. 25) oligarchow. I byly de facto akceptowane przez ekipy rzadzace Rosja od parunastu lat (byc moze nawet umozliwiane). A juz szczyty pobil Abramowicz, ktory jako gubernator Czukotki przyznal wlasnym firmom ulgi podatkowe (zaoszczedzil ok. 0,5 mld USD) i niejako przy okazji dokladnie zalatwil budzet regionu. Ale zdaniem tow. Putina Roman jest doskonalym gubernatorem i zasluguje na kolejna kadencje. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Bo to są rządy sitwy. W normalnym kraju byłoby 31.08.05, 14:45 to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: Bo to są rządy sitwy. W normalnym kraju byłob 31.08.05, 17:25 gdzie jest ten normalny kraj wszedzie ludzie kantuja wlaczajac USA wystarczy poszukac ifo o aferach aparat prawny nie jest w stanie przerobic wszystkich kanciazy Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: ewa15 zamiast plesc banaly 31.08.05, 14:59 Kozöowski siedzi za oszustwa i tajne sprzysiężenie. Został już uzny winnym i grozi mu 30 lat www.n24.de/wirtschaft/unternehmen/index.php/n2005061722312900002 były szef WorldCom Bernard Ebbers (63) dostał jedyne 25 lat John Rigas (80), twórca firmy Adelphia, 15 lat, a jego syn - szef finansowy firmy 20 latek. www.n-tv.de/555973.html To tylko kilku z wielu. Wszystkim OCZYWISCIE odebrane jest bierne i czynne prawo wyborcze. Gdyby biedaczyska zrobły przekręty w Rosji los by się z nimi łaskawiej obszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
sredni4 KIEDY Balcerowicz i inni podzielą jego los 31.08.05, 14:40 za okradanie słowian Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Gdyby nie Balcerowicz to byśmy korę z drzew jedli 31.08.05, 14:42 jak w Korei Północnej. Raczej dziękujmu mu, a nie krytykujmy niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus My, ludzie o demokratycznych poczuciu wartości 31.08.05, 14:41 jesteśmy zdegustowani polityką gospodarczą Putina i jego KGBowiskich siepaczy. Niczego dobrego z tego wyniknąć nie może. Domek z kart ta Rosja. My mamy dzięki wolnemu rynkowi wzrost gospodarczy, malejące bezrobocie, a ludziom żyje się lepeij, żyje się weselej niż w tym państwie satrapii. Szkoda Chodorkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: ewa15 zamiast plesc banaly 31.08.05, 21:08 bigjoe napisał: > podaj przyklad amerykanskiego biznesmena, ktory zostal skazany na 10 lat lagrow > a jego firma zostala doprowadzona do bankructwa po sterowanym procesie w ramach > zemsty za krytyke prezydenta. > wnosze, ze udowodnisz na przykladach, ze taki chodorkowski w usa moglby dostac > 50 lat robot w kamieniolomach a rodzina zostalaby spalona zywcem. ja nie bardzo > rozumiem co masz na mysli mowiac "facet ma szczescie A kogo ostatnio skazali na 25 lat wiezienia?Oile sie nie myle to prezesa jakiegos wielkiego koncernu. Poza tym USA domaga sie od Szwajcarii wydania aresztowanego tam bylego ministra energetyki atomowej Rosjii Adamowa, ktoremu grozi w stanach kara do 60 lat wiezienia i duza grzywna za przepadek 12 mln$ pomocy rzadu amerykanskiego dla Rosjii,porownaj ile nakradl Chodorkowski i ile dostal.A maksimum dla chodorkowskiego i tak byl mniejszy,25 lat. Wiec faktycznie ma wielkie szczescie ze nie sadzili go w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
twardy25 Re: ewa15 zamiast plesc banaly 31.08.05, 23:46 Wiezienia amerykanskie maja najgorsza reputacje.Niektore kraje Unii odmawiaja zadaniom deportacji do USA ze wzgledu na koszmarne warunki tam panujace.W koncu kara pozbawienia wolnosci powinna byc wlasnie tym i niczym wiecej,np.pastwieniem sie nad wiezniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Wg.Europolu w Rosji należy do gangsterów:60%przeds 31.08.05, 14:39 panstwowych,50% banków, 40% przeds.pryw., 20% deputowanych. Wowaka, jako manekin,stoi na czele tego układu... Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus To chyba jasne, nie trzeba znać raportu Europolu 31.08.05, 14:44 by wiedzieć że to pacynka sterowana przez siły wrogie wolnemu rynkowi i demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: To chyba jasne, nie trzeba znać raportu Europ 31.08.05, 17:39 jjakie granice ma "wolny rynek" mozna bylo zobaczyc gdy chinski koncern naftowy probowal kupic amerykanski. wyszlo na to ze to co wolno jedny nie wolno drugim Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Wowka wyczerpał się,dni policzone,ale Chodorkowski 31.08.05, 14:43 emu nie pozwolą przecie kandydować... Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Jak zwycięży tam demokracja, a zwyciężyć musi 31.08.05, 14:46 to przywrócony mu zostanie majątek bezprawnie odebrany przez kremlowskich troglodytów. Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: Jak zwycięży tam demokracja, a zwyciężyć musi 31.08.05, 17:48 radze przeczytac jeszcze raz wyrok za co on siedzi do czego z resz to sie przyznal mowiac ze wszyscy tak robili. dostac spowrotem nic nie dostanie nawet jak by sie jakis cud wydarzyl bo wlascicielem Yukosa na papierze jest juz Jacob Rotschild. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Jak zwycięży tam demokracja, a zwyciężyć musi 31.08.05, 20:37 > radze przeczytac jeszcze raz wyrok za co on siedzi A Ty to przeczytales? Powaznie. Przeciez ten wyrok mial objetosc zapewne porownywalna z polowa tworczosci Mickiewicza ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Chodorkowski wystartuje w wyborach do Dumy 31.08.05, 15:18 Jak wystartuje, tak i finiszuje... To jest banalna PR-akcja. W Rosji, jak i w wielu innych panstw swiata, skazany nie ma prawa byc wybranym w organy wladzy, w tym i w Dume. Cala ta kamarilja stronnikow Chodorkowskiego, ktora juz od dawna karmi sie od tego oligarcha i z pozytkiem dla siebie wykorzystuje jego wiezienie, wie, ze po 14 wrzesniu wyrok bedzie prawomocnym i cala wyborcza kampanja pojdzie psu pod ogon. Nawet jesli kasacyjny sad wyrzuci z wyroku kilka "maliutkich" epizodow oskarzenia na kilka mln dolcow, to ostatniego oskarzenia wystarczy mu wiezienie. A potem, dzis w prokuraturze jest inna kryminalna sprawa z innymi zarzutami wobec oligarcha, po ktorym ten facet dostanie jeszcze na kilka lat pozbawienia wolnosci ... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Chodorkowski wystartuje w wyborach do Dumy 31.08.05, 15:34 no właśnie, już się dziwiłam, jakim cudem on może mieć prawa wyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur [...] 31.08.05, 15:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Chodorkowski wystartuje w wyborach do Dumy 31.08.05, 15:45 zigzaur napisał: > No właśnie, już się dziwiłem, jakim cudem w Rosji mogą być uczciwe wybory. Od kiedy wybory są wtedy uczciwe, gdy biorą w nich udziaął przestępcy? > fruselias.iespana.es/las/eva/images/eva15.jpg > Czy to Ty? Skąd to wytrzasnąłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Chodorkowski wystartuje w wyborach do Dumy 31.08.05, 17:11 Do pytania nr 1: Wyrok na Chodorkowskiego został zaskarżony, więc czy jest prawomocny? Ale samo pytanie jest zasadne. W Polsce, niestety, przestępcy ubiegają się o funkcje z wyboru. Zastanawia mnie, kto lepperowców popiera. Czy przypadkiem nie jakieś państwa osi "Anty-Ami?". Do pytania nr 2: Jak ty odpowiesz, to i ja odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: Chodorkowski wystartuje w wyborach do Dumy 31.08.05, 17:33 leperowcy jak i inne partie kanapowe sa narzedziem podzialu glosow w wyborach aby partie majace poparcie powiedzmy 34% mogly dostac sie do koryta. nie mozna nawet wykluczyc ze stoja za nimi ci sami ludzie co za wiekszymi partiami. chodzi o danie co 4lata roboludom poczucia wyboru. w stanach do tego celu wystarcza jedna partia z dwoma skrzydlami ale tam klientela jest inna. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Nikoła zadowolony i spokojny:Chodorkowski zapuszko 31.08.05, 17:19 wany solidnie, na lata. Oj, Nikołuszka, nie zasypiaj na piecu, rozejrzyj ty się w porę za inną robotą i przygotuj sobie zapasowe dokumenty; różnie to bywa...:)Kolegi eva15 do tego nie namawiam, on gotów zginąć na barykadzie, jak to fanatyk, fundamentalista... Odpowiedz Link Zgłoś
maariuss Przecież nie mógł opublikować - to jakaś pomyłka! 31.08.05, 15:38 "Na początku sierpnia, wkrótce po opublikowaniu w opiniotwórczym dzienniku "Wiedomosti" artykułu, w którym Chodorkowski napisał, że Rosja potrzebuje obecnie socjaldemokracji europejskiego typu z gwarancją praw własności i rozumną polityką społeczną ..." Jak mógł coś opublikować skoro w Rosji NIE MA swobodnej prasy? Wiem to, ponieważ dużo o Rosji czytam na łamach GW. Może chodzi o jakąś gazetę rosyjskiej emigracyjnej społeczności, albo gazetkę rosyjskiego demokratycznego podziemia? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Przecież nie mógł opublikować - to jakaś pomy 31.08.05, 15:50 maariuss napisał: >> Jak mógł coś opublikować skoro w Rosji NIE MA swobodnej prasy? Wiem to, > ponieważ dużo o Rosji czytam na łamach GW. Więc dla psychicznej równowagi czytaj również inną prasę, najlepiej zachodnią. Od razu twoj obraz Rosji będzie dużo bliższy rzeczywistości, niż gdy oprzesz go na GW. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Przecież nie mógł opublikować - to jakaś pomy 31.08.05, 15:56 www.rsf.org/article.php3?id_article=13622 www.rsf.org/country-53.php3?id_mot=256&Valider=OK To tez Gazeta Wyborcza? Czy organizacja przedstawicieli m.in. zachodniej prasy? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 póki Rosjanie nie strzelają do dziennikarzy, 31.08.05, 16:03 tak jak Amerykanie, nie jest tak źle, więc się nie martw. serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2892396.html Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 No fakt.... 31.08.05, 16:06 Uswiadomilas mi wlasnie, ze w porownaniu z www.panstwozla nie istnieje nigdzie w Europie problem wolnosci prasy... ani na Bialorusi, ani w Rosji ani na Ukrainie... a juz na pewno nie w Polsce, co sugeruje od czasu Jerzy Urban. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 PS 31.08.05, 16:13 A tak bez zlosliwosci: co wg. Ciebie warto czytac sposrod zachodniej prasy (z tego co jest dostepne w necie)? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: PS 31.08.05, 16:28 adas313 napisał: > A tak bez zlosliwosci: co wg. Ciebie warto czytac sposrod zachodniej prasy (z > tego co jest dostepne w necie)? Po angielsku np. wiadomości BBC, Newsweek, Independent(Guardian), The Economist, Los Angeles Times, Washington Post, NYT - to tylko kilka przykładów, bo sporo tego jest, a wszystko jest w necie. Niemiecką prasę znam lepiej. Wg. mnie warto czytać: der Spiegel (liberalne poglądy, lekko w lewo), Süddeutsche Zeitung (liberalne poglądy, lekko w lewo), die Zeit (profil kulturalno-polityczny dla intelektualistów, a ci, jak wiadomo, zawsze lekko lewicują), FAZ (bardzo wysoki poziom ale b. skostniła, mocno konserwatywna i silnie prawicowa gazeta) Francuskiego nie znam więc się nie mogę wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
maariuss Re: Przecież nie mógł opublikować - to jakaś pomy 31.08.05, 16:16 eva15 napisała: > Więc dla psychicznej równowagi czytaj również inną prasę, najlepiej zachodnią. > Od razu twoj obraz Rosji będzie dużo bliższy rzeczywistości, niż gdy oprzesz go > > na GW. A i rosyjska jest ciekawa. Ale Ty chyba potraktowałaś ten mój tekścik na poważnie? Czyżby GW zrobiła już Polakom wodę z mózgu, takie spustoszenie w umysłach, że taka wypowiedź ma wyraz prawdopodobieństwa? Czy tak już GW wytresowała Polaków? Widzę, że Ty już się z tym pogodziłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Chodorkowski wystartuje w wyborach do Dumy 31.08.05, 15:50 Czy w Rosji jest możliwa demokracja?? Przecież u nich macki komuny są dłuższe o kilometr, wyrastały ze 40 lat dłużej, poza tym nigdy jej nie było. U nas była szlachecka chociaż... Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Przecież nie mógł opublikować - to jakaś pomyłka! 31.08.05, 15:52 Pomylka Pana bedzie wiedza o wolnosci slowa w Rosji, gdy bedziesz czytal na ten temat polska prase i sluchac tu pomylek natury w rodzaju "zigzaurow" z "panath"... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Przecież nie mógł opublikować - to jakaś pomy 31.08.05, 16:05 Czy mógłyś mi, proszę, zestawić najważniejsze rosyjskie gazety i kanały tv wg. ich właścicieli, co należy do państwa, co jest prywatne i w czyich rękach? Już raz o to prosiłam, ale niestety nie mam tego postu, zapomniałam go skopiować. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur [...] 31.08.05, 17:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 pogodzę Was 31.08.05, 23:25 Ty Zigzaur jest pomyłką, takim mutantem- mniemam że brakuje Ci ramienia krótkiego chromosmu nr 22. rosja to także pomyłka, ale to bije w Rosjan więc o co się martwisz Mutancie? Odpowiedz Link Zgłoś
maariuss Re: Przecież nie mógł opublikować - to jakaś pomy 31.08.05, 20:09 nikola_piterski2 napisał: > Pomylka Pana bedzie wiedza o wolnosci slowa w Rosji, gdy bedziesz czytal na ten > > temat polska prase i sluchac tu pomylek natury w rodzaju "zigzaurow" > z "panath"... Ja to pisałem z sarkazmem, a ty wziąłeś na poważnie jak widzę. Dobrze wiem, że "zigzaury" karmią się "wiedzą", którą spreparuje im GW i swoją gorącą wiarą, że to prawda. To taka Rosja wirtualna, okład na polskie kompleksy, i porawę samopoczucia. Lepiej przecież znosić zafajdaną polską rzeczywistość jeśli wierzysz głęboko, że żyjemy jak pączki w maśle (relatywnie, ale jednak). Wiara czyni cuda (z dobrym samopoczuciem). Odpowiedz Link Zgłoś
wycizana_lipka ja na rosję to to samo co na ukrainę 31.08.05, 16:17 chyba wiadomo co..... Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Przecież nie mógł opublikować - to jakaś pomylka. 31.08.05, 16:20 Czy podobna "the gutter (yellow) press" i jest Pana "adasa" okno na Rosje? Prasy takiego gustu mamy dosyc... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks No proszę:kantora założyła sobie na tym forum kółk 31.08.05, 17:08 -o dyskusyjno-samokształceniowe, taki własny krużok. Życzę sukcesów, uspiechow, znaczit...:) Odpowiedz Link Zgłoś
himax ZLODZIEJ CHCE BYC POLITYKIEM. WSZYSTKO PASUJE 31.08.05, 17:42 W sumie kryminalista to najlepszy polityk. Tylko jak zza krat bedzie robil nowe przekrety? Odpowiedz Link Zgłoś
himax Re: Chodorkowski wystartuje w wyborach do Dumy 31.08.05, 17:43 eva15 napisała: > Ma facet szczęście, że nie mieszka w USA.. Zgadza sie za takie przekrety dostal by dozywocie albo w czape. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 a swoja szosa, coz to za niesamowity fart 31.08.05, 18:08 zw akurat zlozyl mandat deputowany z okregu , gdzie mieszkaja same ELYTY:)))) Jak dobrze przekalkulowali gdzie taki malwersant moze miec szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: a swoja szosa, coz to za niesamowity fart 31.08.05, 21:25 krystian71 napisała: > zw akurat zlozyl mandat deputowany z okregu , gdzie mieszkaja same ELYTY:)))) > Jak dobrze przekalkulowali gdzie taki malwersant moze miec szanse. A jeszcze smieszniejsze jest to ,ze wyborca w tym okregu jest Putin! Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Pęczak ,,full wypas z firankami''też chciał ale go 31.08.05, 23:01 młode LSD na listy nie wzięło.Musi czekać w pierdlu na samorządowe.Może nastąpi zmiana warty w LSD(po komletnej porażce na jesieni)i wroci stare?Może starzy kumple nie zapomną o biednym miłośniku merców 600? Odpowiedz Link Zgłoś
twardy25 Re: Pęczak ,,full wypas z firankami''też chciał a 01.09.05, 00:00 Dzielnego posla Peczaka wlasnie zgubila fantastyczna subtelnosc firankowa.Czasem lepiej byc prymitywem.Jestem pewny,ze ten wyrafinowany umysl wyciagnie w samotni wieziennej konstruktywne wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 pogodzę Was... Autor "herr7". 01.09.05, 09:40 Tak, "HERR7" z nim z tym Chodorkowskim, znalazly kogo obroniac! Czy w Polsce tyle milosnikow tego bandyty? Czy Wam podoba sie jego sposob zdobycia majatku? Nie bede mowic o konkretnych zarzytach do tego oligarcha przez rosyjska prokurature. Powiem tylko, ze dla tego, zeby przeksztalcic sie z nic w jednego z samych bogatych ludzi swiata z majatkiem w miliardy dolarow, w rosyjskiej sytuacji trzeba bylo na te sume kogos ograbic. Ten "kogos" to jest przecietny Rosjanin... Odpowiedz Link Zgłoś
jabez Re: 01.09.05, 12:32 nikola_piterski2 napisał: > Tak, "HERR7" z nim z tym Chodorkowskim, znalazly kogo obroniac! > Czy w Polsce tyle milosnikow tego bandyty? Czy Wam podoba sie jego sposob > zdobycia majatku? Nie bede mowic o konkretnych zarzytach do tego oligarcha > przez rosyjska prokurature. Powiem tylko, ze dla tego, zeby przeksztalcic sie z > > nic w jednego z samych bogatych ludzi swiata z majatkiem w miliardy dolarow, w > rosyjskiej sytuacji trzeba bylo na te sume kogos ograbic. Ten "kogos" to jest > przecietny Rosjanin... Ladnie cie izwiestia przerobily , a cobys powiedzial gdyby Romus Abramowicz wystartowal do Dumy ? Tez oligarcha , tylko "lepszy" , z GRU-Wladimirem to chyba jest na ty . GRU/KGB/W.Putin opuszcza juz powoli zelazna kurtyne , okrada swoich rodakow jak nikt inny , zabronil tez oragnizacjom chrzescijanskim dzialalnosc na terenie bylego ZSRR , za wyjatkiem cerkwi rosyjskiej , ktora jest pod kontrola wladz i wykorzystywana jest do wzniecania propagandy antyizraelskiej (w/g.serafinow , tylko oni wejda do nieba , a zydzi to mordercy ,bo zabili Jezusa , cos podobnego jak propaguja rydzyk i jankowski ) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: 01.09.05, 12:46 zapomniales o alkoholizmie, porzuconych kobietach, koedukacyjnych baniach i tragicznych wychodkach.Pozakladaj wiec jeszcze z dziesiec watkow, tylko sie zdecyduj-zlamal prawo ten chodorkowski , czy nie. Ja wiem,ze prawo Michnika glosi, ze pierwszy milion trzeba ukrasc. Tylko nic nie wspominali o pierwszym i nastepnym miliardzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jabez Re: 02.09.05, 21:44 krystian71 napisała: > zapomniales o alkoholizmie, porzuconych kobietach, koedukacyjnych baniach i > tragicznych wychodkach.Pozakladaj wiec jeszcze z dziesiec watkow, tylko sie > zdecyduj-zlamal prawo ten chodorkowski , czy nie. > Ja wiem,ze prawo Michnika glosi, ze pierwszy milion trzeba ukrasc. > Tylko nic nie wspominali o pierwszym i nastepnym miliardzie. No zapomnialem jeszcze o tobie . Odpowiedz Link Zgłoś
efg A ilu takich "Chodorkowskich" jest w Rosji bezkarn 02.09.05, 21:32 ych ? Jemu sie dostało bo był niebezpieczny dla bandy z KGB, inni "swoi" moga dalej kraść, wymienic ci nazwiska ? Znasz je lepiej ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 pogodzę Was... Autor "herr7". 01.09.05, 09:45 ...dopoki zyje pokolenie tego oszukanego i ograbionego przecietnego Rosjanina, nie bedzie Chodorkowskiemu poparcia w naszym spoleczenstwu! Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: pogodzę Was... Autor "herr7". 01.09.05, 12:42 i tak trzymaj nikola, i na samym chodorkowskim nie przestawajcie. A najlepiej zaczac od tych, ktorzy takie przekrety umozliwili. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Jabez? 01.09.05, 13:14 J tez bez... Tylko co ma piernik do wiatraka? Czy mowiono w artykulu ob Abramowiczu? Zelazna kurtyna? Zyje w Rosje i nie widze jej, ale wiem, ze Polaku to zawsze widniej. Czy Pan ma na mysli zelazna kurtyne przed sprzedazem UKOSU jankiesom? Tak niech zwroci uwage na obrone Gdanska rafinerji od Rosyjskiego bizniesu: wiele halasu o nic! Co tyczy zakazu innych religji, to opinie Pana po prostu jest banialuka. O wolnosci dzialan katolickiej religii niech Pan zapyta u Kondrusiewicza, ktory niedlugo jak mowil o rownosci wszystkich religji w Rosji. O tym zas mowiono i Zydem Ben Lazarem. To, ze zlodziej zydowskiej narodowosci Chodorkowski siedzi w wiezieniu, nie znaczy, ze jest nagonka na religje tej narodowosci, ktora ten facet przedstawia. U tego zlodzieja jest jedna religja - dolar. Prawda, od siebie moge powiedziec, ze bym zakazal kilka religijnych sekt, ktorych dzis za duzo w Rosji, poniewaz, szkodza zdrowiu i psychicznemy stanu czlowieka. Dzieki Panu za to, ze tak troszczy sie o Rosyjskim narodu. Tylko niech Pan nie mysli, ze jest wiecej swiety niz Papiez Rzymski. Do Pana swiadomosci, Putin jeszcze nie zauwazony w grabiezu narodu, a tylko w posciganiu tych, kto okradal ten narod: milych sercu Pana - Chodorkowskiego, Gusinskiego, Bieriezowskiego, Niewzlina (to, ze wszyscy sa Zydami, jak i Pan Jabez, chcial bym mysliec jest przypadkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
jabez Re: Jabez? 02.09.05, 21:43 nikola_piterski2 napisał: > J tez bez... > > Tylko co ma piernik do wiatraka? > Czy mowiono w artykulu ob Abramowiczu? > Zelazna kurtyna? Zyje w Rosje i nie widze jej, ale wiem, ze Polaku to zawsze > widniej. Czy Pan ma na mysli zelazna kurtyne przed sprzedazem UKOSU jankiesom? > Tak niech zwroci uwage na obrone Gdanska rafinerji od Rosyjskiego bizniesu: > wiele halasu o nic! > Co tyczy zakazu innych religji, to opinie Pana po prostu jest banialuka. O > wolnosci dzialan katolickiej religii niech Pan zapyta u Kondrusiewicza, ktory > niedlugo jak mowil o rownosci wszystkich religji w Rosji. O tym zas mowiono i > Zydem Ben Lazarem. To, ze zlodziej zydowskiej narodowosci Chodorkowski siedzi w > > wiezieniu, nie znaczy, ze jest nagonka na religje tej narodowosci, ktora ten > facet przedstawia. U tego zlodzieja jest jedna religja - dolar. Prawda, od > siebie moge powiedziec, ze bym zakazal kilka religijnych sekt, ktorych dzis za > duzo w Rosji, poniewaz, szkodza zdrowiu i psychicznemy stanu czlowieka. > Dzieki Panu za to, ze tak troszczy sie o Rosyjskim narodu. Tylko niech Pan nie > mysli, ze jest wiecej swiety niz Papiez Rzymski. Do Pana swiadomosci, Putin > jeszcze nie zauwazony w grabiezu narodu, a tylko w posciganiu tych, kto okradal > > ten narod: milych sercu Pana - Chodorkowskiego, Gusinskiego, Bieriezowskiego, > Niewzlina (to, ze wszyscy sa Zydami, jak i Pan Jabez, chcial bym mysliec jest > przypadkiem... www.persecution.com www.compassdirect.org Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba już mu biuro deputackie remontują... 01.09.05, 13:53 ...i na czas jakiś musiał się do kilkunastosobowej celi przenieść. Odpowiedz Link Zgłoś