lehoo 05.09.05, 18:59 A miało być tak pięknie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamyk39 Re: Ukraińska wojna na górze 05.09.05, 19:09 lehoo napisała: > A miało być tak pięknie... Bialy jest wynikiem sumy wszystkich kolorow. Wydaje sie, ze w zyciu wszystko stacza sie w kierunku zielonego (dolara). Zaczeli niewinnie, od pomaranczowego. Odpowiedz Link Zgłoś
gd-007 Re: Ukraińska wojna na górze 05.09.05, 19:12 A stalo sie inaczej.Szybko sie ucza Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Zinczenko porządny? Żałosne 05.09.05, 20:03 Zinczenko w obozie Juszczenki pojawił się dopiero w zeszłym roku. Wcześniej przez wiele lat był liderem złodziejskiej Socjaldemokratycznej Partii Zjednoczonej (Medwiedczuka) i z jej rekomendacji objął funckję wicespikera parlamentu. Może więc agencik Janukowycza :P Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 czyżby agencina? 06.09.05, 07:21 Gdyby Zinczenko dzielnie trwał przy Juszczence to byłby niewątpliwie politykiem godnym zaufania, prozachodnim, postępowym etc. No ale Ołeksandr się z towarzyszami posprzeczał, skrytykował publicznie obecny reżim, no i z miejsca stał się agentem Janukowicza. Ciekawi mnie ilu tam jest takich "agentów", bo coś mi się wydaje że będzie ich sporo, szczególnie że Ukraina napotyka coraz większe problemy, a środków na ich rozwiązanie nie widać. PS czy ktoś może objaśnić co to oznacza że Petro Poroszenko jest dla Juszczenki kumem? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Kumy 06.09.05, 14:29 Wydaje mi się, że Poroszenko i minister kultury Oksana Biłozir są chrzestnymi jednego z dzieci Juszczenki (stąd kumy). Zresztą ciekawe jest skonfliktowanie się między Zinczenką a Poroszenką. Zinczenko wprowadzał Poroszenkę do parti Socjaldemokratycznej (Poroszenko odszedł z niej już w 2000 r.), Poroszenko zaprosił Zinczenkę w 2003-2004 r. do Naszej Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Jakie pomaranczowe idealy? 05.09.05, 20:36 To zreszta kiepski zart historii, ze Polska w ogole bierze pod uwage ten wulgarny kraj jako podmiot polityczny. Tymczasem nalezaloby naprawic stosunki z Rosja, wszyscy o tym wiedza. Dopoki to nie nastapi, nie ma o czym gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
laclos Re: Jakie pomaranczowe idealy? 05.09.05, 21:24 Proszę nie opowiadac takich rzeczy. Priorytetem polskiej polityki zagranicznej powinno być odseparowanie sie skuteczne od Rosji, a to moze nastapic tylko poprzez popieranie państw oddzielajacych nas od tego molocha. "Los Warszawy leży w Kijowie", jak zauważył juz Piłsudski, a od tego czasu sytuacja geopolityczna Polski nie zmieniła sie niestety Odpowiedz Link Zgłoś
tom202 Re: Jakie pomaranczowe idealy? 05.09.05, 22:21 Ułożenie dobrosiąsiedzkich stosunków między Polską a Ukrainą może nastąpić tylko wtedy gdy Ukraińcy potępią zbrodnie popełnione na Polakach przez faszystowskie OUN-UPA ,a mienie pozostawione przez wypędzonych Polaków z ich rodowych siedzib z ziem zdradziecko zrabowanych Polsce zostanie zwrócone. Odpowiedz Link Zgłoś
nestorz Re: Jakie pomaranczowe idealy? 05.09.05, 22:26 Dobre stosunki nastąpią wtedy kiedy ludzie twojego pokroju umrą albo zmądrzeją ale prędzej umrą. Odpowiedz Link Zgłoś
tom202 Re: Jakie pomaranczowe idealy? 05.09.05, 22:44 nestorz napisał: > Dobre stosunki nastąpią wtedy kiedy ludzie twojego pokroju umrą albo zmądrzeją > ale prędzej umrą. Powiedz to Żydom aby przestali mówić o holokauscie i aby w sprawie mienia pozostawionego w Polsce wystąpili do Knesetu aby tam uzyskali finansowe zadośćuczynienie. Chyba jesteś Ukraińcem i stąd twoja argumentacja typu 2+2=3 Odpowiedz Link Zgłoś
nestorz Re: Jakie pomaranczowe idealy? 06.09.05, 08:09 Owszem jestem Ukraińcem i stąd moja argumentacja. Niestety masz kłopoty nie tylko z matematyką ale to jest problem dla specjalistów. Rozumiem, ża jak ktoś urodził się szowinistą to i szowinistą umrze. Odpowiedz Link Zgłoś
laclos Re: Jakie pomaranczowe idealy? 05.09.05, 23:01 To nie w interesie Ukrainy leżą dobre stosunki z Polską, ale odwrotnie. W naszym interesie jest, aby Ukraine odseparować od Rosji i skierować na Zachód. Czy cos tam Ukraincy potepia, czy nie, to sprawa drugorzędna Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 w czyim interesie? 05.09.05, 23:24 Polska robi co jej każą. Każą wysłać sołdatów do Iraku czy Afganistanu to wysyła. Każą atakować Łukaszenkę to go atakuje, każą wspierać Juszcenke to go wspiera. O jakiej strategii i interesach Ty bredzisz? Polska jest pomagierem, pionkiem w tych grach i nikt o zdanie nas nie pyta. Za dobre sprawowanie dadzą nam co najwyżej parę samolotów..z demobilu. To taka druga Kolumbia, tyle że w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
nestorz Re: Jakie pomaranczowe idealy? 05.09.05, 22:22 Wulgarny to ty jesteś towarzyszu. Skoro ci tak spieszno do moskali to idź do nich i liz im d... zobaczymy jak ci się odwdzięczą, pewnie dostaniesz skierowanie na leczenie klimatyczne w miłym sanatorium na dalekiej północy. Odpowiedz Link Zgłoś
claudio1 Re: Ukraińska wojna na górze 05.09.05, 20:40 -a co z POLSKA????????????????????????????:- aha Odpowiedz Link Zgłoś
tatek67 Re: Ukraińska wojna na górze 05.09.05, 21:20 tylko naiwni do tej pory sadza, ze byla to antytotalotarna rewolucja. Byla to rewolucja antykuczmowska (tj grupa Privatbanku, popierana przez Timoszenko przeciwko grupie Pinczuka - ziecia Kuczmy). Chodzi o to, kto bedzie kontrolowal perelki ukrainskiego przemyslu. A otoczka rewolucyjna - to juz zupelnie inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
gosforth scenariusz nudny jak flaki w oleju 05.09.05, 22:07 1. Lud ma nadzieje na cud 2. Cud nie nastepuje 3. Lud obraza sie i glosuje na lewakow obiecujachych gruszki na wierzbie 4. Panstwo wraca do rzadow komunistow itd. Nuda Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Nic się nia stało.. to tylko złodziej 05.09.05, 22:56 Ołeksandr twierdzi jedynie, że kum Juszczenki Petro to złodziej, a poza tym wszystko w porządku- Ukraina konsekwentnie dąży do NATO, Unii etc. Zarzut zagrabiania państwa dla siebie (pod nazwą reprywatyzacji) to żaden zarzut, przynajmniej dla redaktora Radziwinowicza i jego eksperta, który nas tak bardzo pragnie uspokoić. Tyle, ze to redaktor Radziwinowicz od samego początku twierdził, że na Majdanie narodziła się nowa jakość w stylu rządzenia tym państwem, w co zresztą nie wierzyłem. To już kolejna wpadka nowego reżimu po aferze z synem Juszczenki, i z pewnością nie ostatnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Ci co wygrali dzielą konfitury!!!!!!!!!! 05.09.05, 23:15 Ci co wybierali, dzielą dostęp do śmietników. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
agtom11 Re: Wzieli przykład Polski to i korupcja po Polsku 05.09.05, 23:16 To było do przewidzenia -wzieli wzór z naszych solidaruchów którzy w 1989 roku jednych złodzieji z KC zamienili na złodzieji ze solidarności. Tak wyglądała nasza pseudo rewolucja i grabież trwa do tej pory -nic się nie zmienia a tylko mordy się zmieniają. Ukraincy znani ze swojej zaciętości zrobią takie bagno w swoim kraju troszkę szybciej i sprytniej a mordy do tego koryta powsadzają mniej liczni,odwrotnie niż u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: Ukraińska wojna na górze 06.09.05, 06:04 A ja wciąż wierzę w wielkość mojej Miłości - bo kocham Julię i dlatego właśnie wierzę w ostateczny sukces! Odpowiedz Link Zgłoś
marian.kaluski Re: Ukraińska wojna na górze - MAM SATYSFAKCJE 06.09.05, 10:30 Kiedy w lutym br. kilka pism i witryn wydrukowało mój obszerny artykuł o współczesnych problemach Ukrainy i stosunkach polsko-ukraińskich pt. "Porozmawiajmy szczerze o Ukrainie" (którym zainteresowały się media rosyjskie i ukraińskie, a za nimi polskie, w tym także "Gazeta Wyborcza" - na pierwszej stronie!) to okrzyknięto mnie agentem rosyjskim, chociaż z wszystkich narodów europejskich najmniej lubię Rosjan (bo znam historię Polski!). Niedługo trzeba było czekać na to, aby moje uwagi potwierdzały fakty napływające z Ukrainy, które teraz przedstawia się nawet Polakom w Kraju. Mam satysfakcję. Wygrałem jako dziennikarz i "politolog" z wszystkimi moimi krytykami! Marian Kałuski, Australia Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Ukraińska wojna na górze 06.09.05, 12:04 a jest jak zawsze: banda zlodzieji....pasie sie Odpowiedz Link Zgłoś