Dodaj do ulubionych

Ukraińska wojna na górze

05.09.05, 18:59
A miało być tak pięknie...
Obserwuj wątek
    • kamyk39 Re: Ukraińska wojna na górze 05.09.05, 19:09
      lehoo napisała:

> A miało być tak pięknie...

Bialy jest wynikiem sumy wszystkich kolorow.
      Wydaje sie, ze w zyciu wszystko stacza sie w kierunku zielonego (dolara).
      Zaczeli niewinnie, od pomaranczowego.
    • gd-007 Re: Ukraińska wojna na górze 05.09.05, 19:12
      A stalo sie inaczej.Szybko sie ucza
    • elfhelm Zinczenko porządny? Żałosne 05.09.05, 20:03
      Zinczenko w obozie Juszczenki pojawił się dopiero w zeszłym roku. Wcześniej
      przez wiele lat był liderem złodziejskiej Socjaldemokratycznej Partii
      Zjednoczonej (Medwiedczuka) i z jej rekomendacji objął funckję wicespikera
      parlamentu. Może więc agencik Janukowycza :P
      • herr7 czyżby agencina? 06.09.05, 07:21
        Gdyby Zinczenko dzielnie trwał przy Juszczence to byłby niewątpliwie politykiem
        godnym zaufania, prozachodnim, postępowym etc. No ale Ołeksandr się z
        towarzyszami posprzeczał, skrytykował publicznie obecny reżim, no i z miejsca
        stał się agentem Janukowicza.
        Ciekawi mnie ilu tam jest takich "agentów", bo coś mi się wydaje że będzie ich
        sporo, szczególnie że Ukraina napotyka coraz większe problemy, a środków na ich
        rozwiązanie nie widać.

PS
        czy ktoś może objaśnić co to oznacza że Petro Poroszenko jest dla Juszczenki
        kumem?
        • elfhelm Kumy 06.09.05, 14:29
          Wydaje mi się, że Poroszenko i minister kultury Oksana Biłozir są chrzestnymi
          jednego z dzieci Juszczenki (stąd kumy).

Zresztą ciekawe jest skonfliktowanie się między Zinczenką a Poroszenką.
          Zinczenko wprowadzał Poroszenkę do parti Socjaldemokratycznej (Poroszenko
          odszedł z niej już w 2000 r.), Poroszenko zaprosił Zinczenkę w 2003-2004 r. do
          Naszej Ukrainy.
    • sapeha w Polsce podobnie 05.09.05, 20:12
    • loquin.phd Jakie pomaranczowe idealy? 05.09.05, 20:36
      To zreszta kiepski zart historii, ze Polska w ogole bierze pod uwage ten
      wulgarny kraj jako podmiot polityczny. Tymczasem nalezaloby naprawic stosunki z
      Rosja, wszyscy o tym wiedza. Dopoki to nie nastapi, nie ma o czym gadac.
      • laclos Re: Jakie pomaranczowe idealy? 05.09.05, 21:24
        Proszę nie opowiadac takich rzeczy. Priorytetem polskiej polityki zagranicznej
        powinno być odseparowanie sie skuteczne od Rosji, a to moze nastapic tylko
        poprzez popieranie państw oddzielajacych nas od tego molocha. "Los Warszawy leży
        w Kijowie", jak zauważył juz Piłsudski, a od tego czasu sytuacja geopolityczna
        Polski nie zmieniła sie niestety
        • tom202 Re: Jakie pomaranczowe idealy? 05.09.05, 22:21
          Ułożenie dobrosiąsiedzkich stosunków między Polską a Ukrainą może nastąpić
          tylko wtedy gdy Ukraińcy potępią zbrodnie popełnione na Polakach przez
          faszystowskie OUN-UPA ,a mienie pozostawione przez wypędzonych Polaków z ich
          rodowych siedzib z ziem zdradziecko zrabowanych Polsce zostanie zwrócone.
          • nestorz Re: Jakie pomaranczowe idealy? 05.09.05, 22:26
            Dobre stosunki nastąpią wtedy kiedy ludzie twojego pokroju umrą albo zmądrzeją
            ale prędzej umrą.
            • tom202 Re: Jakie pomaranczowe idealy? 05.09.05, 22:44
              nestorz napisał:

> Dobre stosunki nastąpią wtedy kiedy ludzie twojego pokroju umrą albo zmądrzeją
              > ale prędzej umrą.
              Powiedz to Żydom aby przestali mówić o holokauscie i aby w sprawie mienia
              pozostawionego w Polsce wystąpili do Knesetu aby tam uzyskali finansowe
              zadośćuczynienie. Chyba jesteś Ukraińcem i stąd twoja argumentacja typu 2+2=3
              • nestorz Re: Jakie pomaranczowe idealy? 06.09.05, 08:09
                Owszem jestem Ukraińcem i stąd moja argumentacja. Niestety masz kłopoty nie
                tylko z matematyką ale to jest problem dla specjalistów. Rozumiem, ża jak ktoś
                urodził się szowinistą to i szowinistą umrze.
          • laclos Re: Jakie pomaranczowe idealy? 05.09.05, 23:01
            To nie w interesie Ukrainy leżą dobre stosunki z Polską, ale odwrotnie. W naszym
            interesie jest, aby Ukraine odseparować od Rosji i skierować na Zachód. Czy cos
            tam Ukraincy potepia, czy nie, to sprawa drugorzędna
            • herr7 w czyim interesie? 05.09.05, 23:24
              Polska robi co jej każą. Każą wysłać sołdatów do Iraku czy Afganistanu to
              wysyła. Każą atakować Łukaszenkę to go atakuje, każą wspierać Juszcenke to go
              wspiera. O jakiej strategii i interesach Ty bredzisz? Polska jest pomagierem,
              pionkiem w tych grach i nikt o zdanie nas nie pyta. Za dobre sprawowanie dadzą
              nam co najwyżej parę samolotów..z demobilu. To taka druga Kolumbia, tyle że w
              Europie.
      • nestorz Re: Jakie pomaranczowe idealy? 05.09.05, 22:22
        Wulgarny to ty jesteś towarzyszu. Skoro ci tak spieszno do moskali to idź do
        nich i liz im d... zobaczymy jak ci się odwdzięczą, pewnie dostaniesz
        skierowanie na leczenie klimatyczne w miłym sanatorium na dalekiej północy.
    • claudio1 Re: Ukraińska wojna na górze 05.09.05, 20:40

-a co z POLSKA????????????????????????????:-
      aha
    • tatek67 Re: Ukraińska wojna na górze 05.09.05, 21:20
      tylko naiwni do tej pory sadza, ze byla to antytotalotarna rewolucja. Byla to
      rewolucja antykuczmowska (tj grupa Privatbanku, popierana przez Timoszenko
      przeciwko grupie Pinczuka - ziecia Kuczmy). Chodzi o to, kto bedzie kontrolowal
      perelki ukrainskiego przemyslu. A otoczka rewolucyjna - to juz zupelnie inna
      sprawa...
    • gosforth scenariusz nudny jak flaki w oleju 05.09.05, 22:07
      1. Lud ma nadzieje na cud
      2. Cud nie nastepuje
      3. Lud obraza sie i glosuje na lewakow obiecujachych gruszki na wierzbie
      4. Panstwo wraca do rzadow komunistow
      itd.
      Nuda
    • herr7 Nic się nia stało.. to tylko złodziej 05.09.05, 22:56
      Ołeksandr twierdzi jedynie, że kum Juszczenki Petro to złodziej, a poza tym
      wszystko w porządku- Ukraina konsekwentnie dąży do NATO, Unii etc. Zarzut
      zagrabiania państwa dla siebie (pod nazwą reprywatyzacji) to żaden zarzut,
      przynajmniej dla redaktora Radziwinowicza i jego eksperta, który nas tak bardzo
      pragnie uspokoić.
      Tyle, ze to redaktor Radziwinowicz od samego początku twierdził, że na Majdanie
      narodziła się nowa jakość w stylu rządzenia tym państwem, w co zresztą nie
      wierzyłem. To już kolejna wpadka nowego reżimu po aferze z synem Juszczenki, i
      z pewnością nie ostatnia.
    • kozaczek3 Ci co wygrali dzielą konfitury!!!!!!!!!! 05.09.05, 23:15
      Ci co wybierali, dzielą dostęp do śmietników.
      Amen.
    • agtom11 Re: Wzieli przykład Polski to i korupcja po Polsku 05.09.05, 23:16
      To było do przewidzenia -wzieli wzór z naszych solidaruchów którzy w 1989 roku
      jednych złodzieji z KC zamienili na złodzieji ze solidarności.
      Tak wyglądała nasza pseudo rewolucja i grabież trwa do tej pory -nic się nie
      zmienia a tylko mordy się zmieniają.
      Ukraincy znani ze swojej zaciętości zrobią takie bagno w swoim kraju troszkę
      szybciej i sprytniej a mordy do tego koryta powsadzają mniej liczni,odwrotnie
      niż u nas.
    • kolejar Re: Ukraińska wojna na górze 06.09.05, 06:04
      A ja wciąż wierzę w wielkość mojej Miłości - bo kocham Julię i dlatego właśnie
      wierzę w ostateczny sukces!
    • kolejar Kocham Julię! 06.09.05, 06:04
      I już...
    • marian.kaluski Re: Ukraińska wojna na górze - MAM SATYSFAKCJE 06.09.05, 10:30
      Kiedy w lutym br. kilka pism i witryn wydrukowało mój obszerny artykuł o
      współczesnych problemach Ukrainy i stosunkach polsko-ukraińskich
      pt. "Porozmawiajmy szczerze o Ukrainie" (którym zainteresowały się media
      rosyjskie i ukraińskie, a za nimi polskie, w tym także "Gazeta Wyborcza" - na
      pierwszej stronie!) to okrzyknięto mnie agentem rosyjskim, chociaż z wszystkich
      narodów europejskich najmniej lubię Rosjan (bo znam historię Polski!).
      Niedługo trzeba było czekać na to, aby moje uwagi potwierdzały fakty
      napływające z Ukrainy, które teraz przedstawia się nawet Polakom w Kraju.
      Mam satysfakcję. Wygrałem jako dziennikarz i "politolog" z wszystkimi moimi
      krytykami!
      Marian Kałuski, Australia
    • jankowski1960 Re: Ukraińska wojna na górze 06.09.05, 12:04
      a jest jak zawsze: banda zlodzieji....pasie sie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka