Dodaj do ulubionych

Atak al-Kaidy w...ZABRZU?????!

25.10.05, 19:58
Czyścił komin zapalnikiem górniczym

PAP 25-10-2005, ostatnia aktualizacja 25-10-2005 14:00

Policjanci z Zabrza zatrzymali 36-letniego górnika, który zdetonował w
kominie zapalnik górniczy. Wybuch zniszczył ściany w dwóch mieszkaniach i
przewód kominowy. Zatrzymany mężczyzna tłumaczył, że w ten sposób chciał
przeczyścić komin. Był pijany; może mu grozić do 10 lat więzienia.

Obserwuj wątek
    • dan34bratdany33 Re: Atak al-Kaidy w...ZABRZU?????! 25.10.05, 20:09
      Ja zawsze uwazalem ze oni potrafia sie zakamuflowac.Kto by powiedzial ze
      jeszcze kominiarze sa na tym swecie.Ja mysle ze powinni sie przekwalifikowac na
      grabarzy bo ten rynek ciagle rosnie.Zastanawia mnie tylko jak do tego doszles
      ze to al-kaidowiec?.
      • meerkat1 Re: Atak al-Kaidy w...ZABRZU?????! 26.10.05, 23:11
        Zastanawia mnie tylko jak do tego doszles
        > ze to al-kaidowiec?.

Zapalnik byl rosyjski, ale z dostaw dla saddamitow w Iraku w okresie embarga!:-)
    • grzegorz1948 Re: Calkiem normalne. 25.10.05, 21:55
      Sposob ten stosowalo sie na Slasku juz dawno,ale jak gorol nie mial pojecia jak
      to sie robi to robota spieprzyl!
      • explicit Re: Calkiem normalne. 25.10.05, 22:24
        Moj tata owijal kawalek kija szmata , moczyl w baku eschaelki (to maszyna)
        czasem w bimbrze , pakowal do pieca i rzucal zapalke - Nie byl hanys i nigdy
        nie odbilo :) Zalezy od pogody - Raz dostal opie#dol od sasiadki bo akurat
        posciel suszyla ,...

uklony

==============================================================================

Sposob ten stosowalo sie na Slasku juz dawno,ale jak gorol nie mial pojecia jak
        to sie robi to robota spieprzyl!
        • aaki Re: Calkiem normalne. 25.10.05, 22:25
          i co się robiło wtedy???? bum!!!!!!!!!!!!!!!! ????
        • grzegorz1948 Re: Calkiem normalne. 25.10.05, 23:00
          Ja tez nie wiem co teraz za glupole sa na tym Slasku.
          • explicit Re: Calkiem normalne. 25.10.05, 23:23
            Drugie pokolenie werbusow , wychowane na dish satellite TV i cell phones ,
            spedzilem tam troche czasu pod koniec lat '60-tych , mam tam znajomych , ktorzy
            sie ozenili i zostali ,...

uklony

Ja tez nie wiem co teraz za glupole sa na tym Slasku.
            • grzegorz1948 Re: Calkiem normalne. 25.10.05, 23:44
              Ej chyba nie pracowales w seperatorze? Nie czuj sie obrazony
              • explicit Re: Calkiem normalne. 27.10.05, 00:20
                Tam tez pracuja ludzie , moze niezbyt elokwentni , ale ludzie , od ktorych
                moglibysmy sie uczyc w sprawach rodziny - Piatka dzieciakow , czekajaca zona z
                obiadem ,...

Nie bylem na separatorze , ale znam zycie gornikow z autopsji ,... W '68 , ktos
                doniosl ze malowalem plakaty zionistom (co bylo bzdura) polecialem na zbity
                pysk z uczelni , z braku alternatywy na uczelniach (wilczy bilet) zatrzymalem
                sie na chwile w pracowni profesora Konarzewskiego z UJ ktory szukal talentow na
                prowincji i otworzyl szkole plastyczna w podziemiach internatu szkoly gorniczej
                w Rydultowach ,...

Z czegos trzeba bylo zyc , (pierwsze 3 sesje jako model za oplata szybko sie
                skonczyly) pozniej trzeba bylo zarabiac , wyladunek wagonow na bocznicy kopalni
                starczal do srody , krasc nie umalem wiec zlozylem kilka podan o prace ,
                dostalem sie do Bielszowic (Ruda Slaska) do pracowni plastycznej gdzie
                malowalem portrety Gomolki , Cyrankiewicza i plansze dla Ruchu , Chorzow ,...

Przy ktoryms z kolei portrecie Gomolki , czy Cyrankiewicza , (nie pamietam)
                pie#dolnalem pedzlami , zabralem walizke ze stancji i wrocilem do Slupska ,...

uklony

Ej chyba nie pracowales w seperatorze? Nie czuj sie obrazony

• meerkat1 Re: Calkiem normalne. Ej, explicit! 27.10.05, 00:25
                  To ty musisz znac <tomsona> vel <che guevere>???!

Bo on tez ze Slupska i tez tam modeluje.

Tyle ze kibicow. Pala. (serwer ze Szkoly Policyjnej, dawniej- ZOMO)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka