Gość: franek IP: *.ipt.aol.com 26.10.02, 21:53 trudno, stalo sie,- " gdzie drwa rabia wiory leca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: X Re: Bezwonny, pozbawiony koloru gaz paraliżujący IP: *.scamilloforlanini.rm.it 26.10.02, 21:54 OPERACJA SIE UDALA, PACJENT ZMARL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epe Re: Bezwonny, pozbawiony koloru gaz paraliżujący IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.02, 23:07 nie powiedzieli lekarzom jaki to gaz! wydaje mi się, że łatwiej ratować pacjenta, gdy wiadomo czym się zatruł no ale oczywiście tajemnica wojskowa ważniejsza od zdrowia, a nawet moze życia kilkust osób cytat z dzisiejszego odcinka "Domu" - Rosjanie myślą, że jak czegoś nie pokażą to tego nie ma (wtedy chodziło o lądowanie na Księżycu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Bezwonny, pozbawiony koloru gaz paraliżujący IP: *.acn.pl / 10.128.128.* 26.10.02, 23:12 Jasne, ze nie powiedzieli, bo wtedy zbyt duzo osob mialoby informacje o tym, czego uzyto (a niewatpliwie nie byla to "legalna" bron'!). Pokaz sily urzadzono, resorty silowe z Putinem na czele moga byc zadowolone. Czy rodziny ofiar cos zdolaja uczynic, zeby wreszcie skonczyla sie bezkarnosc? Gość portalu: epe napisał(a): > nie powiedzieli lekarzom jaki to gaz! > wydaje mi się, że łatwiej ratować pacjenta, gdy wiadomo czym się zatruł > no ale oczywiście tajemnica wojskowa ważniejsza od zdrowia, a nawet moze życia > kilkust osób > cytat z dzisiejszego odcinka "Domu" > - Rosjanie myślą, że jak czegoś nie pokażą to tego nie ma (wtedy chodziło o > lądowanie na Księżycu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Bezwonny, pozbawiony koloru gaz paraliżujący IP: *.acn.pl / 10.128.128.* 26.10.02, 22:11 Rzeczywiscie, swietna okazja do wykorzystania nowej broni i sprawdzenia, jak dziala. Zycie ludzkie? A jakiez to ma znaczenie! Znowu klamia, do niczego sie nie przyznaja. Tym razem usprawiedliwia sie to walka z terrorzymem. "Nieszkodliwy" gaz ktory usmiercil 90 osob (nie liczac tych, ktorych nazywa sie "bandytami")! A co z konwencja o niestosowaniu broni chemicznej? Gdzie organizacje miedzynarodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Bezwonny, pozbawiony koloru gaz paraliżujący IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.02, 22:35 Podobno był to gaz o "niskiej intensywności" dozwolony przez międzynarodowe konwencje, inną sprawą jest umiejętność jego stosowania, której im zabrakło, jak przyznał jakiś tamtejszy minister Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Bezwonny, pozbawiony koloru gaz paraliżujący IP: *.acn.pl / 10.128.128.* 26.10.02, 22:57 Jasne, gaz o "niskiej intensywnosci" porazil 546 osob, a usmiercil prawie 90. Zadna konwencja miedzynarodowa na cos takiego nie zezwala. Znowu sie chowaja przed odpowiedzialnoscia. To nie brak umiejetnosci, tylko brak odpowiedzialnosci, polaczona z poczuciem bezkarnosci. Bo ludzi daja sobie wciskac kit i pozwalaja na to, zeby nimi manipulowano. Gość portalu: kris napisał(a): > Podobno był to gaz o "niskiej intensywności" dozwolony przez > międzynarodowe konwencje, inną sprawą jest umiejętność jego > stosowania, której im zabrakło, jak przyznał jakiś tamtejszy > minister Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vir Re: Bezwonny, pozbawiony koloru gaz paraliżujący IP: 62.89.73.* 26.10.02, 22:43 Gość portalu: ola napisał(a): > Rzeczywiscie, swietna okazja do wykorzystania nowej broni i > sprawdzenia, jak dziala. Zycie ludzkie? A jakiez to ma > znaczenie! Znowu klamia, do niczego sie nie przyznaja. Tym razem > usprawiedliwia sie to walka z terrorzymem. "Nieszkodliwy" gaz > ktory usmiercil 90 osob (nie liczac tych, ktorych nazywa > sie "bandytami")! A co z konwencja o niestosowaniu broni > chemicznej? Gdzie organizacje miedzynarodowe? A gdzie jestes Ty, Olu? Dzis mielismy okazje przekonac sie, ze definicje co jest bronia chemiczna a co nia nie jest sa arbitralne a sluzby ktora posuwaja sie do stosowania tych srodkow przerazajaco niekompetentne. Czy myslisz, ze same to uznaja? Ruch antyglobalizacyjny, ktory przeciwstawia sie definiowaniom wszelkich problemow przez anonimowych ekspertow wystepujacych w imieniu ugrupowan, ktore nie zostaly wylonione w toku jakiegokolwiek demokratycznego procesu sa wlasciwym miejscem dla ludzi, ktorzy chca miec kontole nad swoim zyciem i przyszloscia swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AH Re: Bezwonny, pozbawiony koloru gaz paraliżujący IP: *.acn.pl / 10.128.128.* 26.10.02, 22:13 Rzeczywiscie, swietna okazja do wykorzystania nowej broni i sprawdzenia, jak dziala. Zycie ludzkie? A jakiez to ma znaczenie! Znowu klamia, do niczego sie nie przyznaja. Tym razem usprawiedliwia sie to walka z terrorzymem. "Nieszkodliwy" gaz ktory usmiercil 90 osob (nie liczac tych, ktorych nazywa sie "bandytami")! A co z konwencja o niestosowaniu broni chemicznej? Gdzie organizacje miedzynarodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Bezwonny, pozbawiony koloru gaz paraliżujący 26.10.02, 22:47 Moje poranne przypuszczenia okazały się prawdziwe..Chyba wiem że po Ruskich można się wiele spodziewać...I tan komentarz jednego członka specnazu, że musieli zabić nieprzytomnych terrorystów, aby zapewnić bezpieczeństwo innym..Na Boga jak oni byli nieprzytomni - to nie można było ich zakuć w kajdany - anie kula w łeb..Nie żebym bronił tewrrorystów, bo z pewnością mieliby czapę w rosji,a le przecież wiele "ciekawego' mogli się od nich dowiedzieć..Przecież to żaden specnaz to rzeźnicy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Putin to bandyta IP: *.client.attbi.com 27.10.02, 01:38 Najwyzszy czas zaczac nazywac tego komuniste po imieniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: Bezwonny, pozbawiony koloru gaz paraliżujący IP: *.a-inter.net 26.10.02, 22:47 Gość portalu: franek napisał(a): > trudno, stalo sie,- " gdzie drwa rabia wiory leca. Tak??? To przeczytaj www1.gazeta.pl/swiat/1,34248,1088676.html Jak umrą wszyscy lub większość, to będzie cały las :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta Drobny epizod IP: 62.179.162.* 26.10.02, 22:48 Mnie najbardziej zainteresowal fragment "Jeden z członków grupy "Alfa", który uczestniczył w odbiciu zakładników, powiedział prosząc o nie ujawnianie jego tożsamości: "Zabiliśmy terrorystów gdy spali, co brzmi bardzo okrutnie, ale jest jedynym sposobem, gdy mają na sobie pasy z ładunkami wybuchowymi". Moze jestem bardzo naiwna, ale z mojej logiki wynika, ze skoro "terrorysta" spi, to dla mnie jedynym wyjsciem w tej sytuacji byloby rozbrojenie go z tego pasa, i jezeli przezyje (jak niektorzy zakladnicy) postawic go przed sadem. Ale to moze zbyt naiwne, przepraszam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Drobny epizod IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 26.10.02, 23:04 "Moze jestem bardzo naiwna, ale z mojej logiki wynika, ze skoro "terrorysta" spi, to dla mnie jedynym wyjsciem w tej sytuacji byloby rozbrojenie go z tego pasa, i jezeli przezyje (jak niektorzy zakladnicy) postawic go przed sadem. Ale to moze zbyt naiwne, przepraszam !" Nie dopuszczasz mozliwosci, ze terrorysta moglby sie nagle obudzic. W takich sytuacjach nigdy nie wiesz jaka dawke tego gazu dany osobnik otrzymal. Ci terrorysci rowniez musieli spodziewac sie ataku "gazowego", mogli sie przeciez dobrze zabezpieczyc i tylko udawac ze spia. I co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola K. Re: Drobny epizod IP: 62.89.73.* 26.10.02, 23:08 Gość portalu: Rob napisał(a): > "Moze jestem bardzo naiwna, ale z mojej logiki wynika, ze skoro "terrorysta" > spi, to dla mnie jedynym > wyjsciem w tej sytuacji byloby rozbrojenie go z tego pasa, i jezeli przezyje > (jak niektorzy zakladnicy) > postawic go przed sadem. Ale to moze zbyt naiwne, przepraszam !" > > Nie dopuszczasz mozliwosci, ze terrorysta moglby sie nagle obudzic. > W takich sytuacjach nigdy nie wiesz jaka dawke tego gazu dany osobnik > otrzymal. Ci terrorysci rowniez musieli spodziewac sie ataku "gazowego", mogli > sie przeciez dobrze zabezpieczyc i tylko udawac ze spia. I co wtedy? > Jeszcze bardziej niepokojaca perspektywa to to, ze "terrorysci" mogliby powiedziec, kto ich wynajal, co im obiecywal i dlaczego w to uwierzyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppsychoterapeuta Re: Drobny epizod IP: 62.89.73.* 26.10.02, 23:12 Gość portalu: Rob napisał(a): > "Moze jestem bardzo naiwna, ale z mojej logiki wynika, ze skoro "terrorysta" > spi, to dla mnie jedynym > wyjsciem w tej sytuacji byloby rozbrojenie go z tego pasa, i jezeli przezyje > (jak niektorzy zakladnicy) > postawic go przed sadem. Ale to moze zbyt naiwne, przepraszam !" > > Nie dopuszczasz mozliwosci, ze terrorysta moglby sie nagle obudzic. > W takich sytuacjach nigdy nie wiesz jaka dawke tego gazu dany osobnik > otrzymal. Ci terrorysci rowniez musieli spodziewac sie ataku "gazowego", mogli > sie przeciez dobrze zabezpieczyc i tylko udawac ze spia. I co wtedy? Boze, bron nas od przyjaciol w walce z terroryzmem, bo od wrogow obronimy sie sami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Drobny epizod IP: *.acn.pl / 10.128.128.* 26.10.02, 23:08 Czy nikt nie zauwazyl, ze na zdjeciach tych, ktorych zabito we snie, pokazywano wylacznie kobiety? A sladow uzhycia broni - wbrew temu, co pisano - nie bylo zhadnych. To, co piszesz o rozbrojeniu z pasow z materialami wybuchowymi, wcale nie jest naiwnoscia. Ciekawe dlaczego tego nie zrobiono zaraz po ich smierci? Przeciezh mogl byc detonator zegarowy lub sprzezhony! Wszystko to wyglada mniej niz wiarygodnie. A juzh na pewno nie ma powodu do chwalenia sie sukcesem. Chlopcy ze specnazu "wykonczyli", mowiac jezykiem Putina, kilkudziesieciu terrorystow, w tym polowe zdesperowanych kobiet, ktorym odebrano wszystko. Gość portalu: Ziuta napisał(a): > Mnie najbardziej zainteresowal fragment > "Jeden z członków grupy "Alfa", który uczestniczył w odbiciu zakładników, powie > dział prosząc o nie > ujawnianie jego tożsamości: > > "Zabiliśmy terrorystów gdy spali, co brzmi bardzo okrutnie, ale jest jedynym sp > osobem, gdy mają na sobie > pasy z ładunkami wybuchowymi". > > Moze jestem bardzo naiwna, ale z mojej logiki wynika, ze skoro "terrorysta" spi > , to dla mnie jedynym > wyjsciem w tej sytuacji byloby rozbrojenie go z tego pasa, i jezeli przezyje (j > ak niektorzy zakladnicy) > postawic go przed sadem. Ale to moze zbyt naiwne, przepraszam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Drobny epizod IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 23:09 Gość portalu: Ziuta napisał(a): > Mnie najbardziej zainteresowal fragment > "Jeden z członków grupy "Alfa", który uczestniczył w odbiciu zakładników, powie > dział prosząc o nie > ujawnianie jego tożsamości: > > "Zabiliśmy terrorystów gdy spali, co brzmi bardzo okrutnie, ale jest jedynym sp > osobem, gdy mają na sobie > pasy z ładunkami wybuchowymi". > > Moze jestem bardzo naiwna, ale z mojej logiki wynika, ze skoro "terrorysta" spi > , to dla mnie jedynym > wyjsciem w tej sytuacji byloby rozbrojenie go z tego pasa, i jezeli przezyje (j > ak niektorzy zakladnicy) > postawic go przed sadem. Ale to moze zbyt naiwne, przepraszam ! Ziuta nie jesteś naiwna w paru wątkach napisałem to samo (zanim pojawił się jeszcze ten komentarz)...nie chodzi mi o sądy, itp. bo to pewne byłoby....ale czyż Rosjanie nie chcieliby ich przesłuchać to BARDZO dziwne...to może uprawdopodobniać teorię która się tu pojawiła na którymś z wątków, a misię wydawała niemożliwym...że spec siły rosyjskie maczały palce w tym zamachu terrorystycznym...Tzn. Czeczeni prawdziwi, ich zaangażowanie też...ale delikatnie pozwolimy im na atak terrorystyczny, albo im nie przeszkodzimyu.. poprzez naszzych agentów nawet pomożemy coby później... energicznie spacyfikować Czeczenie a Zachód milczał..Jedyne co się nie zgadza to że jednak 2 aresztowali... no ale Rosjanie maja swoje sposoby by ich odpowiednio urobić.. a może to sami agenci???? Dostaną wyrok..a potem kulę włeb dostanie ktoś inny jakiś jeniec czeczeński.....Chyba wyobraxnie mnie ponosi...ale to dziwne że niechcieli przesłuchać tych kobiet.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Drobny epizod IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 26.10.02, 23:15 Gość portalu: jojo napisał(a): > niemożliwym...że spec siły rosyjskie maczały palce w tym zamachu > terrorystycznym...Tzn. Czeczeni prawdziwi, ich zaangażowanie > też...ale delikatnie pozwolimy im na atak terrorystyczny, albo > im nie przeszkodzimyu.. poprzez naszzych agentów nawet pomożemy > coby później... energicznie spacyfikować Czeczenie a Zachód > milczał..Jedyne co się nie zgadza to że jednak 2 aresztowali... > no ale Rosjanie maja swoje sposoby by ich odpowiednio urobić.. a > może to sami agenci???? Dostaną wyrok..a potem kulę włeb > dostanie ktoś inny jakiś jeniec czeczeński.....Chyba wyobraxnie > mnie ponosi...ale to dziwne że niechcieli przesłuchać tych > kobiet.... Jojo pisales juz wczesniej o swoich porannych zwidach. Rozumie miales ciezkiego kaca, to wyjasnia wszystko. Zwroc uwage, ze teraz jest 23.14. Ja cie prosze przestan klinowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Drobny epizod IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 23:23 Gość portalu: Rob napisał(a): > Gość portalu: jojo napisał(a): > > > niemożliwym...że spec siły rosyjskie maczały palce w tym zamachu > > terrorystycznym...Tzn. Czeczeni prawdziwi, ich zaangażowanie > > też...ale delikatnie pozwolimy im na atak terrorystyczny, albo > > im nie przeszkodzimyu.. poprzez naszzych agentów nawet pomożemy > > coby później... energicznie spacyfikować Czeczenie a Zachód > > milczał..Jedyne co się nie zgadza to że jednak 2 aresztowali... > > no ale Rosjanie maja swoje sposoby by ich odpowiednio urobić.. a > > może to sami agenci???? Dostaną wyrok..a potem kulę włeb > > dostanie ktoś inny jakiś jeniec czeczeński.....Chyba wyobraxnie > > mnie ponosi...ale to dziwne że niechcieli przesłuchać tych > > kobiet.... > > Jojo pisales juz wczesniej o swoich porannych zwidach. Rozumie miales > ciezkiego kaca, to wyjasnia wszystko. > Zwroc uwage, ze teraz jest 23.14. Ja cie prosze przestan klinowac. Moje poranne zwidy się sprawdziły Rosjanie zagazowali wszystkich w Teatrze i przezyli tylko zdrowi i Ci co byli daleko od źródła wydobywającego się gazu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubas Re: Drobny epizod IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.02, 23:13 ludzie dorośnijcie, dobry terrorysta to martwy terrorysta, zamykanie ich w więzieniu to tylko prowokowanie następnych ataków prowadzonych w celu odbicia kolegów, którzy są za kratami, martwych nikt nie będzie odbijać, zachód już ten temat przerabiał w latach siedemdziesiątych, zamykali jednych to następni porywali samoloty i tak w koło macieju, aż nagle 18 ludków z bader meinhof i RAF (frakcji czerwonej armii) zamkniętych w pojedynczych celach w różnych więzieniach nagle w tym samym momencie popełniło samobójstwo, i spokój, żadnych porwań, jeżeli chodzi zaś o taktykę, jakby nie liczyć, 90 ofiar to zawsze mniej niż 800, być może rosjanie przesadzili ze stężeniem gazu, ale co by się stało gdyby dali go za mało i zaczęłaby się jatka z użyciem granatów ręcznych i kałasznikowów ????, ile wtedy byłoby ofiar ??? daleki jestem od admiracji dla rosyjskich służb specjalnych ale zanim zacznie się krytykę polecam skorzystanie z szarych komórek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Drobny epizod IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 26.10.02, 23:21 Gość portalu: kubas napisał(a): > ludzie dorośnijcie, dobry terrorysta to martwy terrorysta, zamykanie ich w > więzieniu to tylko prowokowanie następnych ataków prowadzonych w celu odbicia > kolegów, którzy są za kratami, martwych nikt nie będzie odbijać, zachód już ten > > temat przerabiał w latach siedemdziesiątych, zamykali jednych to następni > porywali samoloty i tak w koło macieju, aż nagle 18 ludków z bader meinhof i > RAF (frakcji czerwonej armii) zamkniętych w pojedynczych celach w różnych > więzieniach nagle w tym samym momencie popełniło samobójstwo, i spokój, żadnych > > porwań, jeżeli chodzi zaś o taktykę, jakby nie liczyć, 90 ofiar to zawsze mniej > > niż 800, być może rosjanie przesadzili ze stężeniem gazu, ale co by się stało > gdyby dali go za mało i zaczęłaby się jatka z użyciem granatów ręcznych i > kałasznikowów ????, ile wtedy byłoby ofiar ??? daleki jestem od admiracji dla > rosyjskich służb specjalnych ale zanim zacznie się krytykę polecam skorzystanie > > z szarych komórek Popieram w 100%. Chcialem jedynie dodac, ze po wysadzeniu budynku w powietrze liczba ofiar wzroslaby moze do 2000, albo i wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Drobny epizod IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 23:28 Gość portalu: Rob napisał(a): > Gość portalu: kubas napisał(a): > > > ludzie dorośnijcie, dobry terrorysta to martwy terrorysta, zamykanie ich w > > > więzieniu to tylko prowokowanie następnych ataków prowadzonych w celu > odbicia > > kolegów, którzy są za kratami, martwych nikt nie będzie odbijać, zachód ju > ż > ten > > > > temat przerabiał w latach siedemdziesiątych, zamykali jednych to następni > > porywali samoloty i tak w koło macieju, aż nagle 18 ludków z bader meinhof > i > > RAF (frakcji czerwonej armii) zamkniętych w pojedynczych celach w różnych > > więzieniach nagle w tym samym momencie popełniło samobójstwo, i spokój, > żadnych > > > > porwań, jeżeli chodzi zaś o taktykę, jakby nie liczyć, 90 ofiar to zawsze > mniej > > > > niż 800, być może rosjanie przesadzili ze stężeniem gazu, ale co by się > stało > > gdyby dali go za mało i zaczęłaby się jatka z użyciem granatów ręcznych i > > kałasznikowów ????, ile wtedy byłoby ofiar ??? daleki jestem od admiracji > dla > > rosyjskich służb specjalnych ale zanim zacznie się krytykę polecam > skorzystanie > > > > z szarych komórek > > Popieram w 100%. > Chcialem jedynie dodac, ze po wysadzeniu budynku w powietrze liczba ofiar > wzroslaby moze do 2000, albo i wiecej. A nie można było negocjować z terrorystami - tzn. wycofać jakąś jednostkę z Czeczeni i dać sobie więcej czasu na przygotowanie lepszej akcję..Przecież czas działałby w tym wypadku na korzyść Rosjan - terroryści wyczerpani - itp... A poza tym liczba zmarłych zakładników wciąż wzrasta i jaki to sukces - powiedz to ich rodzinom że dzięki świetnej akcji tylu a tylu ocalało no a reszta zmarła bo tak abyła cen ażycia innych..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta Re: Drobny epizod IP: 62.179.162.* 27.10.02, 00:18 W mojej wypowiedzi chodzilo mi o jakas (jak sie okazuje bardzo abstrakcyina) idee praworzadnosci! Skoro zaistnieje przestepstwo( w tym wypadku terroryzm), nalezy (w miare mozliwosci) winnych temu postawic przed sadem i osadzic w mysl prawa danego kraju. Robi sie to dodatkowo z szacunku dla wlasnego spoleczenstwa i poszanowania obowiazujacych praw. Nie znam ustawodastwa rosyjskiego, ale watpie zeby znajdowal sie tam zapis zezwalajacy na zabijanie przez funkcjonariuszy osoby niebedacej przytomna. Gość portalu: kubas napisał(a): > ludzie dorośnijcie, dobry terrorysta to martwy terrorysta, zamykanie ich w > więzieniu to tylko prowokowanie następnych ataków prowadzonych w celu odbicia > kolegów, którzy są za kratami, martwych nikt nie będzie odbijać, zachód już ten > > temat przerabiał w latach siedemdziesiątych, zamykali jednych to następni > porywali samoloty i tak w koło macieju, aż nagle 18 ludków z bader meinhof i > RAF (frakcji czerwonej armii) zamkniętych w pojedynczych celach w różnych > więzieniach nagle w tym samym momencie popełniło samobójstwo, i spokój, żadnych > > porwań, jeżeli chodzi zaś o taktykę, jakby nie liczyć, 90 ofiar to zawsze mniej > > niż 800, być może rosjanie przesadzili ze stężeniem gazu, ale co by się stało > gdyby dali go za mało i zaczęłaby się jatka z użyciem granatów ręcznych i > kałasznikowów ????, ile wtedy byłoby ofiar ??? daleki jestem od admiracji dla > rosyjskich służb specjalnych ale zanim zacznie się krytykę polecam skorzystanie > > z szarych komórek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Drobny epizod IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 27.10.02, 00:21 Gość portalu: Ziuta napisał(a): > W mojej wypowiedzi chodzilo mi o jakas (jak sie okazuje bardzo abstrakcyina) id > ee praworzadnosci! Skoro > zaistnieje przestepstwo( w tym wypadku terroryzm), nalezy (w miare mozliwosci) > winnych temu postawic > przed sadem i osadzic w mysl prawa danego kraju. Robi sie to dodatkowo z szacu > nku dla wlasnego > spoleczenstwa i poszanowania obowiazujacych praw. Nie znam ustawodastwa rosyjsk > iego, ale watpie zeby > znajdowal sie tam zapis zezwalajacy na zabijanie przez funkcjonariuszy osoby ni > ebedacej przytomna. > > > > > Gość portalu: kubas napisał(a): > > > ludzie dorośnijcie, dobry terrorysta to martwy terrorysta, zamykanie ich w > > > więzieniu to tylko prowokowanie następnych ataków prowadzonych w celu odbi > cia > > kolegów, którzy są za kratami, martwych nikt nie będzie odbijać, zachód ju > ż ten > > > > temat przerabiał w latach siedemdziesiątych, zamykali jednych to następni > > porywali samoloty i tak w koło macieju, aż nagle 18 ludków z bader meinhof > i > > RAF (frakcji czerwonej armii) zamkniętych w pojedynczych celach w różnych > > więzieniach nagle w tym samym momencie popełniło samobójstwo, i spokój, ża > dnych > > > > porwań, jeżeli chodzi zaś o taktykę, jakby nie liczyć, 90 ofiar to zawsze > mniej > > > > niż 800, być może rosjanie przesadzili ze stężeniem gazu, ale co by się st > ało > > gdyby dali go za mało i zaczęłaby się jatka z użyciem granatów ręcznych i > > kałasznikowów ????, ile wtedy byłoby ofiar ??? daleki jestem od admiracji > dla > > rosyjskich służb specjalnych ale zanim zacznie się krytykę polecam skorzys > tanie > > > > z szarych komórek To moja droga niepisane prawo tajnych spec służb - wolno im wszystko, stres te sprawy, poza tym muszą chłopaki odreagować parę godzin nerwówki przed atakiem no i tych kilka minut gdy adrenalina krąży w żyłach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zortax Re: Drobny epizod IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.10.02, 13:33 Oczywiscie ze jestes naiwna- rozbrajac go? a moze poczekac az sie obudzi i formalnie go zaaresztowac odczytujac mu jego prawa? bedzie sprawiedliwie, demokratycznie nie pogwalci sie praw czlowieka. przeciez wystarczy ze jeden ladunek wybuchnie, za nim nastepne i koniec wszyscy ida do piekla. To jest wojna na smierc i zycie, dostali rozkaz "zabij", zaszturmoawali i zabili pomagajac sobie gazem. W takich akcjach nikt nie bawi sie, i nigdy nie bedzie sie bawil w branie terrorystow do niewoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jomart Re: Bezwonny, pozbawiony koloru gaz paraliżujący IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.10.02, 23:10 Udana akcja, gdyby zgineli wszyscy zakładnicy zamordowani przez terrorystów były by pretensje,że nic nie zrobio w celu Ich uwolnienia.Wycofanie wojsk z Czeczenii w tej sytuacji nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Bezwonny, pozbawiony koloru gaz paraliżujący IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 23:19 Gość portalu: jomart napisał(a): > Udana akcja, gdyby zgineli wszyscy zakładnicy zamordowani przez > terrorystów były by pretensje,że nic nie zrobio w celu Ich > uwolnienia.Wycofanie wojsk z Czeczenii w tej sytuacji > nierealne. A teraz bedzie udana akcja w Czeczeni...Jak nie ważyli się zahazować tylu swoich to do czego sa zdolni we wrogieej czytelni....A świat gratuluje Putinowi !!!! Max obłuda i podwójne standardy...Z jednej strony zachów mówi że nie będzie tolerował terroryzmu i bandytyzmu państwowego, a z drugiej milczy gdy takie państwa jak Rosja i Chiny robią co chcą u siebie...Wiem że z nimi to nie to samo byłoby co z Jugosławią i nawet Irakiem..trzeba realnie patrzeć na stosunek sił, itp...Ale takie postępowanie wczesniej czy później źle się skończy.. Przymykanie oczu aby uniknąć ofiar - znamy to z Monachium - wczesniej czy później doprowadzi do wybuchu...Mam nadzieję że się mylę..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pndzelek Uśpili czeczeńskie ŚWINIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.02, 00:01 Uśpili czeczeńskie ŚWINIE i to jest najważniejsze! Te ścierwa z zakaukazia nie zdążyły zdetonować bomb i ZAMORDOWAĆ 800 niewinnych Ludzi. Dostały islamskie dziwki co chciały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Uśpili czeczeńskie ŚWINIE IP: *.zab.citynet.pl / 192.168.135.* 27.10.02, 00:08 Bez przesady z tymi"dziwkami", jednak, pomimo mojego braku zrozumienia dla tego, co robi Rosja w Czeczeni, nie rozmawia się z terrorystami! Nigdy!!! To prowadzi tylko do tego, że następni terroryści łudzą się, że coś wskurają porywając samolot albo napadając na ambasadę. Dla dobra wszystkich ewentualnych ofiar przyszłych porwań, ponosić ofiary wśród zakładników trzeba teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Uśpili czeczeńskie ŚWINIE IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 27.10.02, 00:16 Gość portalu: Lechu napisał(a): > Bez przesady z tymi"dziwkami", jednak, pomimo mojego braku > zrozumienia dla tego, co robi Rosja w Czeczeni, nie rozmawia się > z terrorystami! Nigdy!!! To prowadzi tylko do tego, że następni > terroryści łudzą się, że coś wskurają porywając samolot albo > napadając na ambasadę. Dla dobra wszystkich ewentualnych ofiar > przyszłych porwań, ponosić ofiary wśród zakładników trzeba > teraz... Myślisz że inni zdesperowani Czeczeńcy będą to mieli na uwadze..Przecież Ci wiedzieli że idą na śmierć..A pewien sukces i tak osiągnęli - świat znów zaczał mówić o problemie czeczeńskim..A p 11 wrzesnia dano wolna reką Ruskim..A teraz ?? mówi się o potrzebie zazagnania konfliktu w Czeczeni drogą dyplomatycznych rozmów......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: Uśpili czeczeńskie ŚWINIE IP: *.pl 27.10.02, 00:35 Ciekawi mnie jak tutaj sobie niektorzy wyobrazaja rozbrajanie terrorysty, ktory objuczony materiałem wybuchowym ma tylko jeden cel - wysadzic sie. Co Wy zrobolibyscie bedac w poblizu uspionego terrostysty wiedzac, za nawet lekkie jego poruszenie moze spowodowac rozbudzenie i uruchomienie wybuchu. Ludzie, wyobraźni trochę ! Niektorzy to chcieliby by w jakis bardzo delikatny sposob obezwładnic terrorystów, najlepiej uprzedzić wszytkich by nikomu nic nie stało się ! Tylko, ze oni sami tego nie chcieli. Widzę tutaj więcej sympatii dla terrosystów niz dla ich ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieeetek Re: Uśpili czeczeńskie ŚWINIE IP: *.proxy.aol.com 27.10.02, 00:53 zgadzam sie z Toba Lechu!!! terroryzm jest nowa odmiana "faszyzmu" chociaz pozornie to cos innego.Trzeba to niszczyc w zarodku.A moze juz pozno.Cokolwiek to jest trzeba z tym walczyc bezpardonovo. mieeetek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Uśpili czeczeńskie ŚWINIE IP: *.proxy.aol.com 27.10.02, 01:33 Gość portalu: mieeetek napisał(a): > zgadzam sie z Toba Lechu!!! terroryzm jest nowa > odmiana "faszyzmu" chociaz pozornie to cos innego.Trzeba to > niszczyc w zarodku.A moze juz pozno.Cokolwiek to jest trzeba z > tym walczyc bezpardonovo. > mieeetek Ty tez mieeetek jestes partyzancki terrorysta,zapomniales jak od tylu mnie zaszles ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maksior Re: Uśpili czeczeńskie ŚWINIE IP: *.hrz.tu 27.10.02, 01:07 Nie rozmawia sie z terrorystami ?!? Dobre podejscie... Ciekawi mnie tylko, co powiesz, kiedy nastepnym razem to ONI nie beda chcieli juz z nikim rozmawiac... Bo ja na przyklad nie zauwazylem, zeby palestynscy zamachowcy-samobojcy chcieli sobie jeszcze ucinac jakies pogawedki z Izraelem. Pozdros dla joja :)) Maksior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: TY DURNIU IP: *.client.attbi.com 27.10.02, 01:41 Nastepnym razem ty bedziesz zakladnikiem i zrobisz ofiare ze swojego zycia. Dlaczego idioci maja dostep do internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: futek Zabiliśmy terrorystów gdy spali... IP: *.teleton.pl 27.10.02, 00:23 Hmm tak sie zastanawiam a ci zakladnicy ktorzy zgineli ? Moze poprostu mieli na tyle silne organizmy ze gaz ich nie odcial calkowicie od rzeczywistosci ? Widziales za duzo - porcja olowiowej salatki w oslonce z mosiadzu serwowany sila amunicji bezluskowej?? Co sadzicie ? (nie popieram w zadnym razie terrorystow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAciu Re: Zabiliśmy terrorystów gdy spali... IP: *.mnc.pl 27.10.02, 01:25 przepraszam, ale nie do końca zrozumiałem twoja wypowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker BARBARZYŃSTWA CZECZENÓW IP: *.he.net 27.10.02, 01:47 Rosyjski jeniec wojenny zabijany przez poderżnięcie gardła: movies.ogrish.com/chechwarfootage.asf Rosyjski jeniec wojenny błaga by mu nie odstrzeliwac palca.. na próżno: movies.ogrish.com/shotoff.asf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniuchna Re: Bezwonny, pozbawiony koloru gaz paraliżujący IP: *.cvx.algx.net 27.10.02, 05:13 dobrze jest mowic i osadzac jak sie ich nie zna. Bylam w Czeczeni 25 lat temu i do dzis nie moge sie otrzasac z wrarzenia jaki na mnie zostaliwili. Narod niecierpiacy innych, nas Polakow potraktowali jak wrogow pierwszej klasy, a te ich kobiety, to az bylo przykro patrzec. W kazdym czlowieku innej narodowosci widzialy wroga. Nigdy nie chcialabym sie z nimi ponownie spotkac. maniuchna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Bezwonny, pozbawiony koloru gaz paraliżujący IP: *.chello.pl 27.10.02, 08:57 to znaczy że do teatru chodzą ludzie wyłącznie starzy, chorzy i alergicy? Co za bzdura! Ruskim nigdy nie wolno wierzyć! Oni zawsze mają rację i jedynie słuszne rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś