bigos1970 Re: Zaostrza się spór o duńskie karykatury prorok 03.02.06, 07:57 Hehe,ciekawe jak zareagowali by Polacy gdyby w gazetach były karykatury Chrystusa i np. obrazu jasnogórskiego. Pamiętam co się działo gdy w kinach grali "Ostatnie kuszenie Chrystusa"... A muzułmanom się dziwią... Jak Kali robi to dobrze,ale jak Kalemu,hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
darl u nas były jajcy na Krzyżu i nic 03.02.06, 08:11 u nas były jajcy na Krzyżu i nic Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Monthy Pythona nikt nie bojkotował... 03.02.06, 09:03 za Życie Briana Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Martina Scorsesse toż nikt nie bojkotował 03.02.06, 09:04 po tym jak nakręcił Ostatnie Kuszenie Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Ale spróbuj skrytykować Islam 03.02.06, 09:05 to Twoje życie jest zagrożone Odpowiedz Link Zgłoś
tpolar1 Re: Martina Scorsesse toż nikt nie bojkotował 03.02.06, 09:20 Bojkotował. Widziałem na własne oczy grupkę baptystów z transparentami przed kinem na południu USA. Ci którzy wychodzili z kina nie byli nawet obrażani przez demonstrantów. Taki bojkot zorganizowali. Odpowiedz Link Zgłoś
artie39 Re: Martina Scorsesse toż nikt nie bojkotował 03.02.06, 11:25 tpolar1 napisał: > Bojkotował. Widziałem na własne oczy grupkę baptystów z transparentami przed > kinem na południu USA. Ci którzy wychodzili z kina nie byli nawet obrażani > przez demonstrantów. Taki bojkot zorganizowali. Ty, naprawdę? No straszne, wiesz. Ale mu zrobili krzywdę, no powaliło mnie. Nie wiem tylko czy ironia tego faktu dociera do obrońców mahmuckich Odpowiedz Link Zgłoś
tpolar1 Re: Martina Scorsesse toż nikt nie bojkotował 03.02.06, 16:03 Nikt mnie nie zmusi do np. oglądania filmu który mi nie leży. Mogę przekonywać o tym np. swoich znajomych. To jest bojkot. Jak ktoś wali kamieniami w byle kino (lub ambasadę) bo mu się film (rysunek) nie podobał to jest to agresja, chamstwo, terror w zależności od sytuacji. Nie mam nic przeciw bojkotom (nawet jeśli są groteskowe). Jestem przeciw agresji czy terrorowi. W świecie muzułmańskim terroru i agresji od groma. Pretekst zawsze znajdą. Pomysły z przeprosinami (kogokolwiek poza ew. autrem rysunków) są bardzo niebezpieczne bo rozzuchwalają faantyków. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp Wydrwiony Mohammed 03.02.06, 08:23 Teraz czeakamy na wylew stron internetowych z karykaturami chrzescjanskich swietych, krzyzowcow (dala wielu Muzulmanow to obelga). Bedzie to powrot do antycznego barbarzynstwa. Pisze tak dla tego ze w jakiejs encyklopedii widzaialem rysunek czlowieka z osla glowa na krzyrzu. Oryginal pochodzi z czasow rzymskich. Oczywiscie co niektory obrazeni Chrzescijanie beda im chcieli dorownac. Echa jednego numeru dunskiej gazety beda sie kolatac w glowach psychopatow jeszcze przez dziesieciolecia. Musze sie przyznac ze glupota Dunczykow i innych, ktorzy przedrukowali te karykatury po tym jak niedawno w Nigerii byly bunty z ofiarami smiertelnymi z powodu sugestii mlodej dziennikarki ze uczestniczki konkursu pieknosci podobalyby sie Mohammedowi, jest ogromna. Dziennikarka zostala wyrzucona z pracy i musiala emigrowac do Norwegii dla bezpieczenstwa. Czy Wojtyla co przepraszal Zydow i Muzulmanow nie byl wspanialy? Po dunskim numerze ajtollahowie beda sie jeszcze bardziej bali przepraszac Chrzescijan, a rowniez maja za co. Odpowiedz Link Zgłoś
tpolar1 Re: Wydrwiony Mohammed 03.02.06, 09:31 Ugodowość wobec fanatyków (wszystkich maści) prowadzi szybciej czy później do nikąd. Nie sądzisz, że protest przeciw rysunkowi w gazecie, żeby go tarktować rozsądnie, powinien być utrzymany w rozsądnych granicach? A to nie protest jest ale przemoc, gwałt i groźby. Odpowiedź absolutnie niewspółmierna do winy (ewentualnej!). I co to usprawiedliwiać odruch nienawiści? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp Re: Wydrwiony Mohammed 03.02.06, 17:37 tpolar1 napisał: > Ugodowość wobec fanatyków (wszystkich maści) prowadzi szybciej czy później do > nikąd. Nie sądzisz, że protest przeciw rysunkowi w gazecie, żeby go tarktować > rozsądnie, powinien być utrzymany w rozsądnych granicach? A to nie protest jest > > ale przemoc, gwałt i groźby. Odpowiedź absolutnie niewspółmierna do winy > (ewentualnej!). I co to usprawiedliwiać odruch nienawiści? Absolutnie sie zgadzam ze to nie jest protest, to jest przemoc i grozby i glupota i ... Celem mojego postu nie bylo usprawiedliwienie nienawisci. Moim celem bylo pokazac ze drukowanie karykatur Mohammeda bylo nieodpowiedzialne. Dorosli sa jak dzieci i dla tego nie nalezy ich prowokowac do zlego zachowania. A to z tego powodu ze doroslych czesto trzeba zabijac, chociaz dzieciom wystarczy klaps na pupe. I Wojtyla dal przyklad: postepowal w sposob ktory wzbudzal szacunek dla niego wsrod jego przeciwnikow. Europa wyrosla z brutalnego antyku, z rownie brutalnego sredniowiecza i nawet z okropnosci drugiej wojny. I duzej czesci wlasnie wzbudzanie wzajemnego szacunku pomoglo. Odpowiedz Link Zgłoś
wiren [...] 03.02.06, 08:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Apel do Adama Michnika 03.02.06, 08:40 Panie Adamie, Ostatnio się Pan w tej Wyborczej nie popisuje. Niech Pan pokaże że jeszcze Panu na czymś zależy. Walczył Pan ostatnio o wolność słowa i zgromadzeń obszernie relacjonując wszelnkie Parady Równości i potępiając ich zakazywanie. Jednek aby krytykować rząd i Kościów w Polsce nie trzeba wielkiej odwagi. Niech Pan pokaże że ma Pan jaja i poprze gazety które umieściły karykaturę Mahometa. Niech Pan opublikuje karykaturę Mahometa w Gazecie Wyborczej. Będzie to przejaw Pana troski o wolność słowa a także odwagi. Śmiech to zdrowie i nie może być tak że wszyscy boją się krytykować Islam i że jedyną religią której nie wolno krytykować i stroić sobie z niej żartów jest Islam. A tak w tej chwili się na tym świecie porobilo, że można krytykować wszystko z wyjątkiem Islamu. Tak więc proszę o opublikowanie w Gazecie Wyborczej karykatury Mahometa. W ten sposób Gazeta Wyborcza pokaże że naprawdę nie boi się walczyć o wolność słowa i nie da się zastraszyć ekstremistom. Pozdrawiam, Palestrina Odpowiedz Link Zgłoś
rrob Re: Apel do Adama Michnika 03.02.06, 08:44 No właśnie. GW jest w pierwszym szeregu jeśli trzeba coś o Rydzym opublikować, a tutaj się jakoś nie popisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio60 Re: Apel do Adama Michnika 03.02.06, 08:56 "Nie wolno szargać żadnej świętości. Przecież to nie takie trudne. Jeśli mnie nie interesują, wystarczy, że je ominę. Jeśli ktoś nie wierzy w Boga, wystarczy by o Nim nie mówił. W końcu jak czegoś nie ma to nie ma i o czym tu rozprawiać" tak, to nie jest trudne pod warunkiem, ze ta swietosc pozostanie tam gdzie jej miejsce a wiec w kosciele czy meczecie i zajmie sie sprawami do jakich zostala powolana tolerancja musi byc obustornna, nie ma innej tolerancji niestety tak nie jest, swietosc za wszelka cene chce byc publiczna, chce miec prawo do decydowania musi wiec nauczyc sie przyjmowac krytyke czesto ostra, satyryczna krytyke arabscy mordercy powoluja sie zawsze na Allacha, coz wiec dziwnego, ze gazeta pokazala ich profeta z bomba w turbanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
grunio [...] 03.02.06, 08:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Apel do Adama Michnika 03.02.06, 08:58 Po pierwsze nie prowokatorka, bo Palestrina był facetem. Poczytaj sobie trochę o historii muzyki. Po drugie nie prowokacja. Jakoś media we Francji, W. Brytanii i Norwegii nie bały się poprzeć Duńczyków. GW łatwo jest krytykować Rydzyka, bo nikt z Radia Maryja nie podłoży bomby pod siedzibę Wyborczej. A w przypadku muzułmanów zawsze ten 0,01% szans istnieje. Ale w imię wielu dziennikarzy którzy ginęli za wolnośc słowa GW powinna opublikować karykatury Mahometa w obronie wolności słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
grunio [...] 03.02.06, 09:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Apel do Adama Michnika 03.02.06, 10:05 Ale ja nie uważam się za dzielnego dziennikarza walczącego o wolność słowa. A Gazeta ciągle trąbi o dzilnych dziennikarzach i zagrożeniach wolności słowa w Polsce. Kiedyś Michnik w reklamach telewizyjnych mówił "że mu zależy ...". To niech pokaże że mu zależy... Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re: Apel do Adama Michnika jemu zależy ale nie na 03.02.06, 14:05 michnikowi zależy ale nie na tym o czym piszesz. po podpisaniu pakietu pomiędzy partiami wczoraj kaczor na mocy najbliższej ustawy ogłosi otwarcie archiwuw wtedy zobaczymy kim był naprawdę adam w. bo ja myśle że on nie wróci już z odwiedzin u brata a kwasniewski ze szwajcarii. harra Odpowiedz Link Zgłoś
greg2111 Krytykuję Mahometa przez pamięć zamordowanych 03.02.06, 09:01 Krytykuję Mahometa przez pamięć zamordowanych przez niego ludzi, których jedynym grzechem było to, że nie podzielają obłąkańczych wizji samozwańczego proroka. Przez pamięć Aiszy, 6 letniej dziewczynki, z którą uprawiał seks. Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 [...] 03.02.06, 14:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
greg2111 Re: Krytykuję służby specjalne israela za karykat 03.02.06, 14:56 Tak samo jak krytykuję japońską sektę Aun Najwyższa Prawda odpowiedzialną za zagazowanie ludzi w metrze w Tokio. Krytyka nie jest dla mojej przyjemności. Ja tylko nie nazywam zła dobrem. A swoją drogą niech ktoś wskaże choć jedną zasadniczą różnicę między sektą Mahometa i sektą Aun to przestnę krytykować islam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: Krytykuję Mahometa przez pamięć zamordowanych 03.02.06, 17:20 Krytykuje chrzescijan przez pamiec ludzi zamordowanych w imie krzewienia chrzescijanskich "prawd"... tak tez mozna, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
greg2111 Re: Krytykuję Mahometa przez pamięć zamordowanych 03.02.06, 18:27 Nie przypominam sobie żeby Jezus kogoś zabił albo miał jakąś żonę o czterech już nie wspominając. Analogia to zgodnośc pewnych cech między odmiennymi skądinąd zjawiskami - nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Islamu nie tezeba osmieszac.... 03.02.06, 08:56 Ta sredniowieczna ideologia nie jest zadna religia, sama sie osmiesza swoja totalna glupota.Zakazac islamcom budowac domy schadzek i zbiorowej gimnastyki. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Apel do Michnika - - opublikuj karykaturę 03.02.06, 09:01 Jak ktoś sobie chce wierzyć w Allacha to niech sobie wierzy. Ja nie mam nic przeciwko jak się ktoś ze mnie nabija i nie będę za to nikomu podkładał bomb. Tego samego oczekuje od muzułmanów - nie może być tak że jak ktoś ich krytykuje czy się z nich nabija to grozi mu się śmiercią. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Apel do Michnika - - opublikuj karykaturę 03.02.06, 09:01 Zbieram wpisy. Kto jest za opublikowaniem karykatury Mahometa przez Gazetę Wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
aguniek1 Re: Zaostrza się spór o duńskie karykatury prorok 03.02.06, 09:06 Kto pomyslalby jeszcze pare lat temu, ze istnieje realne zagrozenie wojny swiatowej o podlozu religijnym? Niestety kazda religia zawsze juz byla i nadal jest znakomitym srodkiem manipulacji mas, wykorzystywana chetnie do rozgraniczania miedzy swoimi i obcymi przy jednoczesnym rozniecaniu wrogosci lub przynajmniej nieufnosci wobec tych obcych. Granica miedzy wolnoscia slowa a obraza swietosci zawsze byla plynna, ale przy tej ilosci roznych kultow nie sposob nie ograniczac wolnosci slowa unikajac obrazy wszystkich mozliwych swietosci - nawet mimowolnie. Stoimy u progu konfliktu kulturowo-religijnego na skale swiatowa, bo bieda radykalizuje poglady.Tysiace mlodych muzulmanow zyje w Europie w biedzie i beznadziei. Pytanie, czy gdzie indziej byloby im lepiej, a jesli tak to dlaczego tam sie nie udadza, natomiast jesli nie, dlaczego nie uszanuja tego co maja? Nie religia lecz wyksztalcenie i oswiata przydalaby sie takim ludziom i to globalnie, bo tam gdzie nie ma perspektyw i zycie nie przedstawia wartosci ciakawa perspektywa staje sie oddanie zycia za jakas idee,ktora ktos przedstawi jako rewolucyjna. A wywrzec wplyw na mlode jednostki i zradykalizowac je, to zawsze byl latwy kasek. Wiec badzmy przezorni i rozsadni, bo prowokacja czyha na kazdym kroku! Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik A pamiętacie jak się wszyscy śmialiśmy 03.02.06, 09:48 z Nostradamusa, który nagryzmolił w swoich przepowiedniach o arabskich hordach w Europie w początkach XXI wieku? Chyba mial rację niestety................. Odpowiedz Link Zgłoś
ram_ram A tak niewiele brakowalo, by nie bylo islamu 03.02.06, 09:37 Szkoda, szkoda. W XIII wieku Mongołowie doszli do Palestyny podbijając po drodze wszystkie państewka islamskie. Praktycznie pozostał tylko Egipt. I wtedy wybuchło bezsensowne powastanie w Gruzji, które odciągnęło znaczną częśc ich sił. I niestety, siły, które pozostały, były za słabe, by pokonać Egipt. Bardzo zawinili Krzyżowcy - gdyby ruszyli razem z Mongołami, islam przestałby istnieć. Teraz płacimy za to słono... Niestety, zamykali się w zamkach uważając Mongołów za wcielonych diabłów. I jeszcze jedno - w tym czasie były realneszanse, że Mongołowie przyjmą chrześcijaństwo - docierali do nich misjonarze nestoriańscy. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrotka13 Re: Zaostrza się spór o duńskie karykatury prorok 03.02.06, 09:43 Panie bp Pieronek, przestań gadać od rzeczy o poszanowaniu innych religii. A czy muzułmanie szanują wiarę chrześcijańską? Czy szanowny księżulo nie wie, że wielu krajach arabskich, pardon musłułmańskich, za posiadanie Biblii idzie sie do więzienia, a za głoszenie prawd wiary chrześcijańskiej można nawet dostać czapę? I to jest to wzajemne poszanowanie religii? Pieronek, jesteś najśmieszniejszym biskupem jakiego znam. Odpowiedz Link Zgłoś
mln79 Belka we własnym oku 03.02.06, 09:46 "Chcesz usunąć drzazgę z oka brata swego, a belki we własnym nie widzisz" mówi Pismo. Czemu tak oburza nas gniew Muzułmanów, skoro w rzekomo europejskiej pełną gębą Polsce, która wolność słowa ma wpisaną w konstytucję, Dorota Nieznalska została skazana przez świecki sąd za obrazę uczuć Katolików bo powiesiła na krzyżu zdjęcie genitaliów? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Ale nikt nie groził jej śmiercia... 03.02.06, 10:07 A holenderskiego reżysera zamordowano jak krytykował Islam Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Gdyby Pani Dorota zrobiła to samo z Mahometem... 03.02.06, 10:10 to najprawdopodobniej nie byłoby już jej wśród żywych. Ewentualnie musiałaby zmienić tożsamość. Taka jest rożnica w karach za obrazę uczuć chrześcijańskich i obrazę uczuć muzułmanów. Ja widzę dużą różnicę. A Ty ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
artie39 Re: Gdyby Pani Dorota zrobiła to samo z Mahometem 03.02.06, 11:31 palestrina2005 napisał: > to najprawdopodobniej nie byłoby już jej wśród żywych. > Ewentualnie musiałaby zmienić tożsamość. Niech spróbuje dziewczyna, obrońcy islamu zobaczą na naszym podwórku, na czym polega różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 kiedy Gazieta Wybiorcza zmiesci te karykatury ? 03.02.06, 09:49 w imie wolnosci slowa oczywiscie ? tylko trzeba uwazac bo jak Tow.Adam dostanie fatwe to do jej wykonania moze byc zbyt wielu chetnych z innych opcji religijnych, bynajmniej nie islamskich wydrukowac karykatury, profilaktycznie wyslac Grom do Iranu , wywiezc tego kurdupla prezydenta i zostawic go na ulicy w Izraelu tak dla jaj Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana [...] 03.02.06, 11:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Palanteria podnieca sie w krzakach! 03.02.06, 10:04 Podnieca sie cudza "odwaga" sama ukrywajac sie za strasznie bojowymi nickami! To uraganie czlowieczenstwu pajace! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 co ze społeczeństwem mulikulturowym,przed czym 03.02.06, 10:07 przestrzegał profesor wolniewicz ,gdzie podziali sie mądrale pokroju sierakowskiego ,spiewaka i reszta lewackich oszołomów,czekamy na wasz głos i rady Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus nic - samo przyjdzie, niezaleznie od paru skinow! 03.02.06, 10:23 niezaleznie od paru skinow ziejacych nienawiscia! zawsze beda jakies dzieci niekochane przez matki, ktore beda sobie szukac poparcia w jakiejs pokichanej subkulturze. takie jest zycie niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
artie39 Re: nic - samo przyjdzie, niezaleznie od paru ski 03.02.06, 11:34 bogdantadus napisał: > niezaleznie od paru skinow ziejacych nienawiscia! zawsze beda jakies dzieci > niekochane przez matki, ktore beda sobie szukac poparcia w jakiejs pokichanej > subkulturze. takie jest zycie niestety! Bogdanatus - wypraszam sobie. Nie jestem skinem (i nigdy nie byłem) a na mamusię i tatusia nie narzekam. Może wyszły Ci jakieś kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Powidział ten co się podpisał imieniem i nazwiskie 03.02.06, 10:37 Powidział ten co się podpisał imieniem i nazwiskiem... HAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHA........ Ale mnie gościu rozśmieszyłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 To Twoje prawdziwe nazwisko??? 03.02.06, 10:39 Podaj jeszcze adres to będziesz "odważny" i wyśli go do Bin Ladena .... HAHHAHAHHHHHHHAHAHAHHAHAHA... Odpowiedz Link Zgłoś
nigaa22 Re: To Twoje prawdziwe nazwisko??? 03.02.06, 11:33 papierowy cwaniaczek zamilkł :) Taka jest natura arabska są mocni w grupie albo przez neta Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Ten konflikt bedzie narastal 03.02.06, 10:12 Ten konflikt bedzie narastal wraz ze wzrostem liczebnosci populacji muzulmanskiej w europie. Religia jest fundamentem kazdej kultury, a Europa idzie w posiadanie muzulmanow. Europa zniczczyla wlasna kulture a rozne "prawa" doprowadzila do absurdu. Teraz przychodzi czas na zbieranie owocow. Za 15-20 lat dojdzie do ostatecznego rozstrzygniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
mondokane Re: Zaostrza się spór o duńskie karykatury prorok 03.02.06, 10:14 Europa staje sie karykatura samej siebie. Wytacza najciezsze dziala w obronie... radykalnego manifestu, dziela, ktore burzy umysly, ksiazki, ktora przewraca w glowie? przesladowanego buntownika? ... nie, w obronie jakiejs durnej karykatury! Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Wczoraj brytyjska TV wreszcie odwazyla sie 03.02.06, 10:14 krtoko, bo krotko pokazac czesc tych karykatur. Natychmiast tlum gniewnych muzulmanow (sami mezczyzni) zgromadzil sie pzred budynkiem telewizji wykrzykujac : "Slay all those who offend our prophet!" and "Islam will rule Britian!". Dzie ogloszono Dzien Muzulmanskiegi Gniewu i ciekawam co jeszcze "pokojowego" sie wydarzy! Islam religia pokoju! Kiedy wreszcie polska prasa poprze dzielna Danie??????? news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/4675462.stm ---------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
aifargotamenik Re: Zaostrza się spór o duńskie karykatury prorok 03.02.06, 10:26 Ja wszystkim "katolickim/pseudokatolickim bojownikom" i wszystkim innym, ktorzy sa za przedrukowywaniem karykatury, proponuje troche szacunku dla innych religii. I mam pytanie. Jak zareagowalibyscie na karykature Jezusa na krzyzu? Wolnosc wolnoscia, ale sa pewne zasady. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik [...] 03.02.06, 10:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
artie39 Re: Zaostrza się spór o duńskie karykatury prorok 03.02.06, 11:38 aifargotamenik napisał: > I mam pytanie. Jak zareagowalibyscie na karykature Jezusa na krzyzu? > Wolnosc wolnoscia, ale sa pewne zasady Człowieku, Jezus jest BOGIEM dla chrześcijan. Mahomet to tylko prorok, nawet dla muzułman, BÓG to Allah. To różnica - ale zdaje się nie do pojęcia dla takich nieskomplikowanych jak TY Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh "Sprawa" z Mahometem to tylko pretekst! Islam jest 03.02.06, 10:45 z nasza cywilizacja w stanie wojny i zgodnie z celami tej "religii" (patrz "szatańskie Wersety" ma nas likwidować!!! Co robić??? To pytanie już kiedyś zadano a odpowiedz także jest znana- STRZELAC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 NIESMACZNA PROWOKACJA SŁUŻB ISRAELA 03.02.06, 13:56 może zrobia komiks o przejściu żydów przez mozre czerwone sucha noga ciekawe czy będa sie śmiali z abrahama i mojzesza a przecierz można ! Odpowiedz Link Zgłoś
tpolar1 Re: NIESMACZNA PROWOKACJA SŁUŻB ISRAELA 03.02.06, 16:07 dawniej był 'słoń a sprawa Polska'. Teraz Ty wprowadziłeś: 'Żyd a sprawa ...dowolna'. gratulacje. jesteś nie do pokonania w tym mono temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
royal33 Re: Zaostrza się spór o duńskie karykatury prorok 03.02.06, 11:00 Na całym świecie powinny zostać przedrukowane te karykatury i wydane w prasie , chodzimy wokół tych morderców jak wokół jajek powinniśmy im dać jasno do zrozumienia że niema zgody na zabijanie ludzi za pare obrazków, jezeli chca szacunki dla swojej religii to powinni miec szacunek dla innych i ich poglądów oraz uczuć, myślę że problem ten zostanie rozwiązany za kilkanaście lub kilkadziesiąt lat jak skończą im się zasoby ropy, będą mogli sie wtedy taplać w swiom piekiełku do woli skończą sie pieniądze z ropu i za co sfinansują zamachy. Powinniśmy bojkotować zakup ropy od krajów popierających terroryzm i fanatyzm religijny , za piasek nie kupią bomb. Odpowiedz Link Zgłoś
ram_ram Re: Zaostrza się spór o duńskie karykatury prorok 03.02.06, 11:07 Prezydent Bush chce uniezależnienia Stanów od ropy - elektrownie atomowe i alternatywne źródłaen ergii. W tym kierunku powinien iść cały cywilizowany świat. Cywilizacja islamska skończyła się wraz ze śmiercią Awerroesa - arabskiego filozofa z Kordoby. Duchowni islamscy stłamsili próby racjonalnego myślenia, od tego czasu nie ma filozofii arabskiej, tylko pradziwie ciemne wieki. A ci zieloni z Hamasu nawet nie mają odwagi pokazać swoich gęb... Odpowiedz Link Zgłoś
pegazx Re: Zaostrza się spór o duńskie karykatury prorok 03.02.06, 11:12 Imigranci islamscy do domu!!! Wracac do siebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pegazx Re: Zaostrza się spór o duńskie karykatury prorok 03.02.06, 11:14 Pieronek? Więcej katolicyzmu!!! Ustawowy nakaz religii w domu, szkole i kiblu-w zasadzie sama religia wystarczy wiecej blagam wiecej- az do zrzygania- a kto nie da rady-na tortury:) Odpowiedz Link Zgłoś
sauron67 Re: Zaostrza się spór o duńskie karykatury prorok 03.02.06, 11:15 Cholera... jeszcze doprowadzą do wojny religijnej a wtedy Europa kaput. Wiecie czemu?? Bo muzułmanie maja swoja siłe w wierze a UE za wszelka cene stara sie odciąć od Chrzescijaństwa... Boze miej nas w opiece... Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: Czy z kąś można sobie ściągnąc te super obraz 03.02.06, 11:50 mozna stad: nowaeuropa.pl/mahomet/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Swiete wojny i inne chore zapedy... 03.02.06, 11:17 Skoro nie ma mozliwosci prowadzenia z islamem normalnego dialogu, bo wszystko co swiat zachodu czyni, mowi itd. jest dla islamu obraza i przyczynkiem do wywolania swietej wojny to powiedzmy sobie szczerze jest to jakas choroba psychiczna trapiaca islam... Zalecam lecznicze oklady z radioaktywnych grzybow... jak najszybciej... Jakim cudem banda pastuchow moze drygowac calym swiatem? Jak to sie stalo ze swiat islamu bedacy kiedys wzorem tolerancji i otwartosci na inne kultury, perla kultury i nauki swiatowej stal sie w ciagu tysiaca lat miejscem bez nadziei, bez wolnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
ram_ram Re: Swiete wojny i inne chore zapedy... 03.02.06, 11:22 Cywilizacja islamu skończyła się ok XII/XIII wieku, wraz ze śmiercią ostatniego wielkiego filozofa arabskiego Awerroesa. To zasługa duchownych islamskich. Odtąd nie ma w islamie racjonalnego myślenia tylko fanatyzm religijny ze wszystkimi tego skutkami. Odpowiedz Link Zgłoś
ram_ram Re: Swiete wojny i inne chore zapedy... 03.02.06, 11:25 Tzn. nie śmierć Awerroesa, ale zanik racjonalnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: Swiete wojny i inne chore zapedy... 03.02.06, 11:35 Rozumiem nie musisz tlumaczyc :) Dzieki za okreslenie ram czasowych :) Swoja droga zastanawiam sie czy przypadkiem nie dzieje sie podobnie w Polsce ostatnimi czasy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ram_ram Re: Swiete wojny i inne chore zapedy... 03.02.06, 11:48 Staram się unikać przesady, ale niestety są podstawy do obaw - choćby mariaż pisowsko-rydzykowy budzi duży niepokój Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: Swiete wojny i inne chore zapedy... 03.02.06, 11:56 W istocie o to mi chodzilo i dodatkowo ostatni "zamach" na wolnosc prasy - czyli wczorajsze dopuszczenie do relacjonowania parafowania ukladu stabilizacyjnego miedzy LPR, Samoobrona i PiS tylko dziennikarzy z Radia Maryja, TV Trwam i Naszego Dziennika (czy jak to sie tam nazywa). Jest to wielce niepokojace i w normalnej demokracji takie rzeczy nie powinny miec miejsca, zreszta dopuszczenie Kosciola do jakichkolwiek interakcji z rzadem (konkordat) jest rowniez niedopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ram_ram Re: Swiete wojny i inne chore zapedy... 03.02.06, 11:58 I co najgorsze, rząd wchodzi w układy ze skrajnie fundamentalistycznym odłamem polskiego katolicyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: Swiete wojny i inne chore zapedy... 03.02.06, 12:10 Islamowi stoczenie w przepasc zajelo 800 lat, nam zajmie 10... Nasuwa sie pytanie czy w jakikolwiek sposob jestesmy w stanie temu przeciwdzialac? Swojej wlasnej normalnej polityki w tym kraju uprawiac sie nie da, a agitacja nic nie daje, ludzie dalej brna w mrok. Jedyne co chyba by bylo skuteczne to przejecie wladzy, ale trzeba by bylo miec poparcie przynajmniej w wojsku... Innych mozliwosci nie widze... Chyba ze czekac az wymrze pokolenie dzierzace wladze obecnie, ale do tego czasu juz sie Polski nie bedzie dalo uratowac. Odpowiedz Link Zgłoś
tstein Re: Zaostrza się spór o duńskie karykatury prorok 03.02.06, 11:18 Głuptasy unijne z Brukseli wydają miliony euro na utrzymanie państwa palestyńskiego. Pytam po co? Za nasze pieniądze radykalowie i ciemnota zbroja się i nam grożą. Odpowiedz Link Zgłoś
ram_ram Re: Zaostrza się spór o duńskie karykatury prorok 03.02.06, 11:24 Popierajmy z całych sił Izrael. Tylko oni naprawdę wiedzą jak skutecznie walczyć z tym zagrożeniem. Tu nie ma żadnego cackania się, bo nie mamy naprzeciw siebie dżentelmenów. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekz1 Re: Zaostrza się spór o duńskie karykatury prorok 03.02.06, 11:28 Całkowicie nie podzielam poglądów islamskich i dla mnie Mahomet jest zwyklym człowiekiem. Ale przez szacunek dla inaczej myślących milionow ludzi na całym świecie uważam robienie karykatur proroka za zwyczajne świństwo i brak kultury. I nie ma się co zasłaniać wolnością słowa, bo ta nie jest nieograniczona i kończy się tam, gdzie naruszone są dobra innego człowieka. W tym wypadku miolionów ludzi widzących w tym człowieku wysłannika samego Boga Odpowiedz Link Zgłoś
usaf Re: 03.02.06, 11:28 racja marcus, jest konflikt i potrwa nastepne setki lat. moze zrobi sie goraco, bo islam bazuje na najnizszym wspolnym mierniku swoich ludzi; probuje zyc bez idealow a tym bardziej jest zajety karaniem. kara jest prawdziwym symbolem, meka, nekanie aby sprowadzic kazdego jak najnizej sie da bo tak jest, ma byc itd itd. schizofrenia, lenistwo, korupcja, zachlannosc, ignorancja, narcyzm, kompleksy nizzszosci, manieryjnosc, slepota, glupota, falsz, nikczemnosc, to cechy kultur niedopasowanych realiom. te musza siegac po religie bo bez niej musialyby sie same zgladzic. Odpowiedz Link Zgłoś