pndzelek 14.02.06, 22:03 cholera co za ograniczenia wolnosci jak chce miec swoj lokal, gdzie bede pracowal tylko sam albo z innymi palaczami i bedzie dla palaczy to co mi tu kurde ma panstwo do tego gadac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rydzyk_fizyk Lokalu z heroiną też nie założysz 14.02.06, 22:08 pieprzone ograniczenia wolności ;)) pndzelek napisał: > cholera co za ograniczenia wolnosci > jak chce miec swoj lokal, gdzie bede pracowal tylko sam albo z innymi > palaczami i bedzie dla palaczy to co mi tu kurde ma panstwo do tego gadac Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek przyzwyczaic sie mozna i do wiezienia :) 14.02.06, 22:22 to kwestia gustu Odpowiedz Link Zgłoś
fifiki Re: przyzwyczaic sie mozna i do wiezienia :) 14.02.06, 23:14 tylko ze palac przy innych to ograniczasz ich wolnosc tak to juz jest nie da sie miec wszystkiego trzeba cos wybrac Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: przyzwyczaic sie mozna i do wiezienia :) 14.02.06, 23:22 przepraszam ja nic nie mam przeciwko oddzielnym pomieszczeniom /z wentylacja/, nic nie mam przeciwko knajpom gdzie wlasciciel zdecyduje ze sa tylko dla niepalaczy ale mam cos przeciwko narzuceniu ze nie moge sobie otworzyc takiego lokalu jaki chce Odpowiedz Link Zgłoś
michaelz Re: W Toronto tez jest zakaz. Mozna sie przyzwyc 14.02.06, 22:25 Super sprawa:) Wlosy nie smierdza, ciuchy nie smierdza, a jak ktos chce sobie zafajczyc, to moze sobie wyjsc na dwor, wszystko da sie zaaranzowac. Tylko czekam na takie cos w Polsce. Zawsze znajda sie marudy, co beda nawiajac, jak bardzo jest ich wolnosc ograniczona, ale pomarudza, pomarudza, i w koncu wyjda na zewnatrz. Pol roku i ludzie by sie przyzywczaili. OBY SZYBKO TEN ZAKAZ byl wprowadzony w naszym kraju. pozdrawiam niepalaczy, tolerancyjnych palaczy, ktorzy nie dmuchaja mi na jedzenie ostentacyjnie pokazujac jacy to oni sa wspaniali, trzymajac bibulke w ustach i myslac, ze to daje im uroku ROTFL Michal Odpowiedz Link Zgłoś
gawelek Re: W Toronto tez jest zakaz. Mozna sie przyzwyc 14.02.06, 22:31 Jak najbardziej popieram. Od kilku miesiecy mieszkam w Iralndii i uwazam to za cos cudownego. Nie moge sie tego doczekac w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: W Toronto tez jest zakaz. Mozna sie przyzwyc 15.02.06, 07:17 gawelek napisał: > Jak najbardziej popieram. Od kilku miesiecy mieszkam w Iralndii i uwazam to za > cos cudownego. Nie moge sie tego doczekac w polsce. Nie palę już 9 lat ale jestem przeciwny zakazowi. Powinny być knajpy dla palących jezeli właściciel tak chce. Tylko ciekawe kto by poszedł z torbami. Odpowiedz Link Zgłoś
nitemarc Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 14.02.06, 22:33 tez uwazam ze jest to zamach na wolnosc osobista ale swoja droga skoro chca ograniczac palenie to czemu nie wymysla czegos w stylu holenderskich coffeeshopow dla palaczy. bylby to lokal gdzie palacze przychodziliby kupowali ulubiony tyton i palili dowoli:) za dodatkowa cene lokal taki moglby wykupic koncesje na piwo swoja droga jestem ciekawy czy doczekamy sie kiedys w zachodniej europie legalizacji trawy, bo w polsce pod rzadmi kaczorow to mozna tylko pomarzyc Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 14.02.06, 23:04 > tez uwazam ze jest to zamach na wolnosc osobista A zmuszanie mnie do wdychania twojego dymu nie jest zamachem na wolność osobistą? Tylko mi nie chrzań, że mam jakiś wybór, skoro w tej chwili w Polsce we wszystkich klubach ludzie palą jak smoki nie licząc się z niepalącymi. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 14.02.06, 23:22 a ktos ci zakazuje zrobic knajpy dla niepalaczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 15.02.06, 02:03 Mi???? Wytłumacz mi, dlaczego ja mam robić knajpę, skoro się tym zawodowo nie zajmuję? Obojętne, czy jestem programistą, lekarzem, nauczycielem, dziennikarzem, strażakiem, ja po pracy chę iść na przykład koncert jazzowy, a tu mi wszyscy palą! Albo idę do teatru i w przerwie muszę wdychać palacze smrody! Co, może Operę też mam swoją prywatną założyć i gwiazdom płacić gaże żeby u mnie występowały? Popukaj się w głowę z takimi durnymi pomysłami. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 23.02.06, 17:47 to mi powiedz drogi socjalisto dlaczego wyjasniasz innym jak maja robic biznes jesli niepalacze wyjasnia wlascicielom pubow, ze beda chodzic tylko do takich gdzie sie nie pali to zobaczysz jak to ruszy zreszta wszedzie sa knajpy dla niepalaczy i bez zakazow ale ty wolisz na sile przewychowywac innych bo tak chcesz ty Odpowiedz Link Zgłoś
oldbay Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 14.02.06, 22:36 Jedna z wielu spraw które strasznie mi się podobają np w stanach. Może i my się doczekamy kiedyś. - oldbay Odpowiedz Link Zgłoś
sylvianna PODPIERAM W CALOSCI! 14.02.06, 22:38 Piszé to palac papierosa i popijajac winko...we wlasnym zaciszu domowym. Mieszkam w L. i uwazam ze jest to milionowy krok do przodu! Niektórym z nas potrzeba bata zeby z tym skonczyc i oni wlasnie ten bat skrecili...Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: PODPIERAM W CALOSCI! 17.02.06, 06:35 Swiat jest o wiele bardziej ponury miedzy innym z powodu takich prostackich idiotek jak ty. Jak sobie nie ufasz to zamknij sie w odpowiednim osrodku ale odpie..sie od zycia innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
idonea Papierosy 14.02.06, 22:46 cuchną, ale cygara i fajka zostawiają ciekawy, męski zapach. Pamiętam go z angielskich pubów, szkoda, że teraz wszystko będzie jechać frytkami i hot dogiem w zapiekance. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Ja bym zakazal podawanie niezdrowych dan 14.02.06, 22:51 jak juz przymusowo chronimy zdrowie no i zakaz wszystkich smazonych rzeczy bo pozniej czlowiek smierdzi i pewnie zapach tez jest niezdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
felietonista.pl A ja zakazałbym durnej propagany 14.02.06, 23:03 Na tym forum i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
skreem Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 14.02.06, 23:01 I bardzo słusznie. Czekam na naśladowców w naszym pięknym kraju nad Wisłą. Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 14.02.06, 23:12 niech jeszcze wprowadzą zakaz podawania alkoholu, w końcu też szkodzi i uzależnia Odpowiedz Link Zgłoś
fifiki Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 14.02.06, 23:16 no ja nie wiem co to za porownanie palac uszczesliwiasz innych Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 14.02.06, 23:29 Porównanie może i głupie bo i zakaz uważam za głupi. Taki zakaz powinien, moim zdaniem, dotyczyć tylko urzędów, szpitali, środków komunikacji miejskiej itp. Nie rozumiem, dlaczego prywatny właściciel nie może otworzyć lokalu dla palących. Mogą być też puby z zakazem palenia, a każdy przy jasno określonych zasadach wybierze coś dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek dokladnie 14.02.06, 23:34 ale niektorzy ludzie sobie nie potrafia wyobrazic wolnosci co komu przeszkadza knajpa dla palacza ? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: dokladnie 15.02.06, 02:07 > ale niektorzy ludzie sobie nie potrafia wyobrazic wolnosci > co komu przeszkadza knajpa dla palacza ? Niektórzy są na tyle ociężali umysłowo, że nie dociera do nich podstawowa sprawa: dopóki zakaz palenia w miejscach publicznych będzie sprawą dowolną, dopóty właściciele takich miejsc sami go nie wprowadzą, bo ta część klienteli, która pali i terroryzuje niepalących odeszłaby do konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba czyli prawo WYBORU by mogło być??? 15.02.06, 06:37 i byśmy się wszyscy palacze mogli przenieść do knajp, w których durnych zakazów nie powprowadzali. W PKP od dawna obowiązuje zakaz palenia nawet na otwartych peronach. Bo doszli do wniosku, że łatwiej zakazać, niż ustawić popielniczki, czy kosze na śmieci, albo sprzątać. A skutek jest taki, że całkiem śmiało i w zgodzie z obowiązującymi przepisami mogę sobie wyglądać przez okno z przedziału dla palących z fajką w zębach, a osoba, która mnie odprowadza i stoi na peronie zazdrościć mi tylko może i ślinę łykać. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: dokladnie 23.02.06, 17:41 niektorzy sa tak ociezali umyslowo i tak gleboko w socjalistycznym mysleniu gdzie zawsze robi cos ktos inny, ze nie potrafia sobie naprz. zalozyc wlasnej knajpy tylko dla niepalaczy zreszta na calym swiecie ludzie zakladaja i bez zakazow rozne knajpy dla nie palaczy Odpowiedz Link Zgłoś
to_me_k Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 14.02.06, 23:21 BRAWO!!! Też tak chcę w Polsce! Dlaczego mam być terroryzowany przez palaczy na każdym kroku? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 14.02.06, 23:31 Nie palę. Ale pomysł wydaje się chybiony. Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: a co z bąkami? 14.02.06, 23:44 Jak tak dalej pójdzie, to wszystko w Europie będziemy mieli uregulowane, więc i pewnie na to znajdzie się jakaś ustawa, a może i paragraf. Odpowiedz Link Zgłoś
thomaspawel Re: a co z bąkami? 14.02.06, 23:56 ja nie palę ale dymek mi nie przeszkadza w małych ilościach, zwłaszcza jak w pubach bywam okazjonalnie... ten zakaz to jak uszczęśliwianie na siłę czyli...socjalizm Odpowiedz Link Zgłoś
wybawieniem-koalicja-po-i-sld Re: a co z bąkami? 15.02.06, 00:03 Tylko koalicja PO i SLD może dokonać takich epokowych zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
tuys Bak nie szkodzi. 15.02.06, 00:30 Poza tym bak na zewnatrz nie ma tej sily razenia. No, czasami, powiedzmy... Ale teraz jak bak ma sie do dymu papierosowego? Moze dym z bakiem jakis nie taki jest? Najgorsze, ze pali sie na powaznie, a z bakami cholera wie. Odpowiedz Link Zgłoś
kadazan Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 15.02.06, 00:23 BRAWO!!! Nie mogę się doczekać kiedy i nasze społeczeństwo dojrzeje do tak mądrej decyzji. Przydałby się też zakaz palenia przed wejściem do lokalu, aby nie trzeba było się przedzierać przez kurtynę dymu. Mam nadzieję, że dożyję chwili kiedy wydanie zostanie także zakaz śmierdzenia papierosami. Zawsze mi niedobrze kiedy stoję w autobusie obok kogoś, kto w moim kierunku cuchnie nikotyną. Ogranicza moją wolność do oddychania powietrzem wolnym od smrodu! Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Mi niedobrze gdy czytam takie bzdury.. 15.02.06, 00:46 Skoro zakazuje się palenia, można równie dobrze wprowadzić zakaz używania samochodów (bo co2 jest trujące, nieprawdaż?), nakaz kąpieli 2x dziennie (bo śmierdzący ludzie mnie nie cieszą) i zakaz wypisywania nietoleranyjnych idiotyzmów kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Mi niedobrze gdy czytam takie bzdury.. 15.02.06, 02:10 naprawdę jesteś taki głupi czy tylko takiego zgrywasz? Palenie jest szkodliwe bezwarunkowo. Zawsze i wszędzie. Związek pomiędzy kilkusetprocentowym wzrostem zachorowalności na raka u palaczy czynnych i biernych został już dawno udowodniony, chcesz o tym dyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
kadazan Re: Mi niedobrze gdy czytam takie bzdury.. 15.02.06, 09:44 > Skoro zakazuje się palenia, można równie dobrze wprowadzić zakaz używania > samochodów (bo co2 jest trujące, nieprawdaż?) Nieprawda. CO2 nie jest trujące. Trujące jest CO. Poza tym nikotyna jest bardziej trująca. >nakaz kąpieli 2x dziennie (bo > śmierdzący ludzie mnie nie cieszą) ale nie trują cię smrodem, bo ten nie jest szkodliwy. Co innego palacze. >zakaz wypisywania nietoleranyjnych > idiotyzmów kolego. Nie jestem twoim 'kolegą'. I nie toleruję tych, którzy nie tolerują mojego wyboru: życia bez papierosa. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 15.02.06, 00:58 > Nie mogę się doczekać kiedy i nasze społeczeństwo dojrzeje do tak mądrej > decyzji. Przydałby się też zakaz palenia przed wejściem do lokalu Pogadaj z właścicielem lokalu, to jest jego własność, on ustala zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Spoleczenstwo to dojrzewa do RZUCENIA PALENIA, 15.02.06, 01:01 nie zas do zakazu - coz, Blair Labour grob kopie. I ja napewno nie bede po nich plakal (vide: wybory uzupelniajace w Szkocji - Labour dostala po pup[ie). Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Zakazac grubasow 15.02.06, 01:16 to takie nieestetyczne na nich patrzec a samochody na pierwszym miejscu musza byc zakazane, dlaczego mnie na ulicy zmuszaja do oddychania tego smrodu ? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford W UK juz chyba zakazuja - wystarczy TV ogladac; 15.02.06, 01:20 te bardziej publiczna;) Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski No i dobrze, papierosy w UK są za drogie 15.02.06, 01:00 Dobrze się składa, nie trzeba będzie wydawać 5-6 funtów za paczkę papierosów. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford O ile znam moj narod, to tak sie i skonczy: 80% 15.02.06, 01:03 akcyzy od tych fajek Tony nie dostanie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kadazan Re: O ile znam moj narod, to tak sie i skonczy: 8 15.02.06, 09:47 i tak więcej niż akcyza dostarcza dochodu wydaje się na leczenie raka, więc Blair wyjdzie na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Ten obled ponad rok temu zaczeli Irlandczycy. 15.02.06, 01:06 Obroty pubow znacznie spadly, zmienia sie obyczajowosc - Irlandczycy zaczynaja pic w domach, by sobie przy piwku zapalic... IRAman Ahern obudzi sie zapewne, gdy turystyka do upadajacych irlandzkich pubow znacznie spadnie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: Ten obled ponad rok temu zaczeli Irlandczycy. 15.02.06, 01:15 "obroty spadly" - tiaaa..., w Dublinie scisk w klubach, tlok na parkietach, tlumek palaczy dzielnie kopci na zewnatrz... nikt z tego nie robi wielkiego halo. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Spadly. Czytasz regularnie Irish Times? A moze 15.02.06, 01:30 wolisz Irish Independent? Sa protesty zwiazku publicans etc. A ty - jak to wszystkowiedzacy Polak - wybrales "metode naokowa"? www.thepublican.com/cgi-bin/item.cgi?id=15336&d=32&h=24&f=23&dateformat=%25o+%25B+%25Y Link akurat dosc stary, choc z brytyjskiego pisma branzowego, ale jak zapewne wiesz archiwa i zawartosc w.w. dziennikow sa platne, a sam wole wydania papierowe codziennych gazet - forsy i latania z numerem karty w necie dla paru linkow szkoda. A poza tym to samo czeka otwierajacych te linki:) Slan! Odpowiedz Link Zgłoś
pawdx Popieram trzeba to wprowadzić i u nas! 15.02.06, 02:46 Osobiscie od czasu do czasu sam lubie zapalic przy piwku, ale tylko na swiezym powietrzu. Do swojego ulubionego Heinekena w zimie chodzę coraz rzadziej bo kazde wyjscie wiaze się ze smierdzacym ubraniem, podtruciem dymem, szczypiacymi oczami etc. Strefy dla niepalacych to tylko teoria bo przestrzeń nie jest podzielona zadna szybą i wszędzie smierdzi tak samo. Dodam że jest to problem nie tylko mój, wśród moich kumpli pali moze 1 na 8, znacznie wiecej jest palących (okazjonalnie) dziewczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
radzio52 Popieram trzeba to wprowadzić i u nas! 15.02.06, 03:02 Palę. I to już dość długo, ale zaczyna mnie to nudzić i przestanę. I też popieram wprowadzenie takiego przepisu u nas. I nie dziwią mnie te pełne parkiety o których ktoś pisze. Bo jest mniej dymu, lepiej dotlenione organizmy, trochę alko i wtedy już można tańcować do białego rana. A że spadły dochody pubów? Bardzo dobrze, bo to może zmobilizuje właścicieli do zaproponowania klientom czegoś więcej niż tylko możliwości wypicia piwa i zapalenia papierosa. To znaczy jakaś inna rozrywka plus zachęcenie ich, żeby z tego skorzystali. A jeśli nie, to trudno, może czas zmienić pracę. Pozdrawiam:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford IRLANDZKIM publicans POLAK chce doradzac? 15.02.06, 03:20 Na brak zarcia i muzyki to tam naprawde nie musisz sie uskarzac:)))Zreszta, mowiac miedzy nami, zarabiali miliony, zarobia troszke mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 15.02.06, 06:03 Nigdy nie lubilem dymu z papierosow. Kiedys przez 4 lata pracowalem w miejscu gzie palic mozna bylo tylko za drzwiami. Pewnego razu musialem pojechac w delegacje. O rany boskie - jak smierdzialo na tym lotnisku! Potem za 4 lata znowu bylem na lotnisku - i juz nie smierdzialo (tez byl wprowadzony zakaz). Dym papierosowy zawiera jakis "free radicals" ktore sprzyjaja rakowi, wszystko jedno czy dym wlasny czy cudzy. Mysle ze wprowadzanie samych zakazow palenia to nie wszystko, nalezy ludzi doksztalcic zeby wiedzieli dlaczego to jest dobre. Oby prezstali palic! Po co ten smrod z ust?? Odpowiedz Link Zgłoś
kap79 Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 15.02.06, 07:45 Jesli chodzi o zakaz palenia w Irlandii jestem stanowczo za gdyz sama naleze do osob niepalacych, jak przyjemnie jest wracac z klubu i nie byc przesiaknietym papierosami...Aczkolwiek prawo nie jest respektowane w stosunku do Irlandczykow palacych w autobusach...a to sie bardzo czesto zdarza.Jesli chodzi o zakaz upijania sie w Irlandii to ciekawi skad ten zakaz? Przebywam juz dlugo w Irlandii i jedyne moje spostrzeznie dotychczas to takie ze Irlandczycy w piciu sa o wiele lepsi od Polakow. Coz moze trzeba mowic o prawie i o rzecyzwistosci? Bo ja jakos nie widze egzystencji tego zakazu w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 15.02.06, 08:11 Wszystkim tym ktorym tak bardzo przeszkadza dym, przypominam kto tak naprawde utrzymuje szkoly szpitale itp. To wlasnie my, palacze, alkoholicy. To dzieki naszej ciezkiej krwawicy wasze dzieci moga chodzic do szkoly, studiowac, leczyc sie. Codziennie wypluwam sobie pluca, niszcze watrobe zebyscie mieli dobrze, a tu taka wdziecznosc. Mam tylko cicha nadzieje, ze wraz z zakazem palenia wprowadzi sie KATEGORYCZNY NAKAZ MYCIA i zakaz uzywania dezodorantow brutal oraz wody po goleniu gillete. Nie ma nic gorszego niz niedomyte cielsko walace w MPK, albo duszacy zapach kostki toaletowej nazwanej niopatrznie dezodorantem Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 15.02.06, 10:26 > Wszystkim tym ktorym tak bardzo przeszkadza dym, przypominam kto tak naprawde > utrzymuje szkoly szpitale itp. To wlasnie my, palacze, alkoholicy. To dzieki > naszej ciezkiej krwawicy wasze dzieci moga chodzic do szkoly, studiowac, leczyc > sie. SKANDALICZNA BEZCZELNOŚĆ! Zapominasz, o dobroczyńco szpitali, kto te szpitale w większości zapełnia? Koszty społeczne leczenia skutków palenia ponosi CAŁE społeczeństwo, bo wszyscy płacą składkę ubezpieczeniową, ale to właśnie palacze są największym obciążeniem służby zdrowia. Nie dość, że sami zapadacie na raka, nie dość, że trujecie innych i wywołujecie raka u Bogu ducha winnych sąsiadów, którzy muszą tę waszą truciznę wdychać, to jeszcze żerujecie na całym społeczeństwie. To WY jesteście tym rakiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 15.02.06, 11:17 Jakies konkretne dane? Jak obciazenie palaczami ma sie od obciazenia chorymi na serce z powodu nadwagi/braku ruchu/jedzenia tlustych potraw. Bo ja osobiscie nie czuje sie jakbym na kimkolwiek zerowal. U lekarza nie bylem przynajmniej z 10lat, a co miesiac oddaje pieniadze + akcyza. Dodatkowo, jesli wierzyć lekarzom, to palenie spowoduje ze umre wczesniej, moze nawet przed okresem emerytalnym, wiec wszystkie moje skladki sobie zabierzecie. Powoli tez wchodza modyfikacje w polisach, wiec skladki tez bede placil wyzsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 23.02.06, 17:34 Ano takie, że ja muszę wdychać twoje wyziewy i za parę lat jako palacz bierny zachoruję na raka. Podobnie jak miliony innych, których oprócz siebie zatruwasz. Dotarło wreszczie??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
creesn Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 15.02.06, 09:48 kiedy unas wprowadzimy ten zakaz?jestem za tym ,by nawet pod wiatą na przystanku był zakaz palenia.Baśka Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: hałas też szkodzi 15.02.06, 10:30 Podejrzewam, że jak zbierze sie wystarczająco duża grupa ludzi, która stwierdzi, że muzyka w pubach, klubach, dyskotekach jest za głośna, to wprowadzi się ustawowe ograniczenia i je poprzecie? Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek zdecydowanie zakazac :) 23.02.06, 17:39 dlaczego na dyskotece mnie ktos ma zmuszac do sluchania jakiejs glosnej niezdrowej muzyki ? Odpowiedz Link Zgłoś
starchaser BRAWO! POPIERAM 15.02.06, 15:53 :) mam nadzieję, że i w Polsce w końcu tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: BRAWO! POPIERAM 17.02.06, 06:38 Czekaj tylko jak ci sie politycy wpie.. w twoj ulubiony habit - jak zakaza walenia konia to wtedy bedzie placz i zgrzytanie zebow. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 15.02.06, 16:36 bardzo dobrze,w takich pubach nie ma czym oddychać. Odpowiedz Link Zgłoś
orginalna91 Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 15.02.06, 18:31 Zeby taki zakaz wprowadzili w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
hulababula Re: Anglicy zakazują palenia w pubach i klubach 16.02.06, 22:37 czy ktos wie czy zmienili dolny wiek palacza z 16 do 18 lat? Odpowiedz Link Zgłoś