Dodaj do ulubionych

Śmiechem w Łukaszenkę

27.02.06, 07:27
Blekinooki lukaszenko , no pieknie pieknie :)
Obserwuj wątek
    • dzieciatko_o_dyrektora Obcych agresorów i gwałcicieli wspomaga wróg wewnę 27.02.06, 07:31
      ---Obcych agresorów i gwałcicieli wspomaga wróg wewnętrzny - demokraci,
      liberałowie, obrońcy praw człowieka - słowem zdrajcy.---
      Jakbym slyszal kaczynskiego :)
      • marcus_crassus coz za odwaga gazeto. niemozliwe. :/ 27.02.06, 09:19
        szkoda ze jak kolegom-dziennikarzom z europy islamisci grozili smiercia GW nie
        byla taka odwazna i nie opublikowala karykatur.ale rzeczywiscie. lukaszenka
        napewno bardzo sie przejmie :)

w ogole opublikowanie w Polsce karykatury prezydenta bialorusi to szczyt
        odwagi :)

GW przypomina mi tzw "zywe tarcze" co pojechaly do iraku. chcialy byc zywymi
        tarczami dopoki nic nie bombardowano. jak sie okazalo ze USA zbombarduja irak
        to zywe tarcze zwiewaly gdzie pieprz rosnie. :)
        • teraz10 Białorusini nie chcą michniko-gieremków stąd jad 27.02.06, 10:30
          michnikowsko-gieremkowski w wyborczej, stą dopluwanie tego kraju. Byłem tam i
          widać że ludzie tam popierają obecne władze, są zadowoleni z własnego kraju,
          życie jest spokojne i bezpieczne (pełno milicji, mało napadów)choć żyja ubogo,
          tak jak w naszych wschodnich województwach
          • tarura Baaaaaaaaardzooooo mooooondreeeee 27.02.06, 14:49
            bardzo glupie
          • bialorusin7 Białorusini nie chcą michniko-gieremków - bzdury 28.02.06, 00:20
            a co ty pierdzielisz!!! Za przeproszeniem. Odrazu widać że tam nie byłeś bo
            ludzie wcale nie popirają Łukaszenki. Bzdury wygadujesz i już. Stalem ostatnio
            tam w kolejce w sklepie i ludzi właśnie w pewnym momencie poniosło i zaczęli
            mówić jak to "uwielbiają" Łukaszenkę. Suchej nitki na nim nie zostawili. Ludzie
            go nienawidzą. Po pewnym czasie tylko się opamiętali i zaczęli w strachu
            oglądać się po bokach czy jakiś KGBista nie przysłuchuje się rozmowom. Nie kłam
            też że jest mało napadów bo jest dużo milicji. Chuligaństwa jest od groma, a
            mafii jeszcze więcej. Milicja natomias nic nie robi bo albo się boi albo jest
            oplacana przez mafię. Sam znam kilku mafiozów (jeden był nawet moim sąsiadem,
            byłem z nim w bardzo dobrych stosunkach) i wiem jak dobrze im się powodzi i że
            nawet nie muszą dużo płacić tej chciwej i łapczywej milicji. Kilka razy
            zastanawiałem się czy nie założyć na Białorusi jakiegoś interesu, ale zawsze
            otrzymywałem sygnały, że będę musał opłacać oprócz podatków jeszcze mafię i
            milicję. Wiec lepiej sie nie wypowiadaj bo pewnie byłeś u nas kilka dni, przy
            czym pewnie tak cię zachłystnął tani alkohol że nic po za tym nie pamiętasz.
      • belgacom Re: Obcych agresorów i gwałcicieli wspomaga wróg 27.02.06, 11:47
        czym sie rozni polska demokracja od bialoruskiej i taki lament podnosimy czyzby
        unas bylo lepiej amerykanie lamie prawa czlowieka i jakos nikt nie kweka a
        mowia ze to demokraci czy ludzie widZa co to jest i watp[ie bo malo kto
        postepuje demokratycznie silniejszy zawsze ma racje a slaby niech siedzi cicho
        i nie podskakuje i to ma byc demokracja smiechu warte
      • terence Re: Obcych agresorów i gwałcicieli wspomaga wróg 27.02.06, 15:02
        dzieciatko_o_dyrektora napisała:

> ---Obcych agresorów i gwałcicieli wspomaga wróg wewnętrzny - demokraci,
        > liberałowie, obrońcy praw człowieka - słowem zdrajcy.---
        > Jakbym slyszal kaczynskiego :)
        ja bym dodał jeszcze jak bym słyszał Ojca Dyktatora ooo przepraszam Dyrektora :)
    • krzych.korab Duch Lukaszenki nad polskimi mediami. Zaczynamy 27.02.06, 07:32
      od seksu i przemocy. Na czym skończymy ?
    • obserwatorek44 Re: Śmiechem w Łukaszenkę 27.02.06, 07:39
      "Białoruscy czekiści, którzy tak samo jak w czasach sowieckich nazywają się KGB-
      istami, na swym - jak to mówiła sowiecka propaganda - "niewidzialnym froncie"
      dzielnie walczą z każdym, kto ośmieli się mieć zdanie inne niż oficjalne."

Ciekawe kiedy u nas bedzie tak samo?
    • adebo Re: Śmiechem w Łukaszenkę 27.02.06, 08:04
      Ten sie śmieje,kto ostatni się śmieje.
    • alkud Cieniasy z Gazety Wyborczej 27.02.06, 08:43
      ohhhhhhh! jacy k*** odważni!!! Jak trzeba walić w Łukaszenke
      to na pierwszym miejscu, bo Łuka to pajac i satrapa. A jak trzeba było
      bronić wolności przed islamistami, to rzeście tchórze ogony schowali...
      Karykatury Łuki DAAA, karykatury Mahometa NIET? Czikeny podhalańskie

religiapokoju.blox.pl/
      • kolargolo nie ten kaliber 27.02.06, 09:22
        to taka sama roznica jak miedzy karykaturami Jezusa i np Kwasniewskiego. Za
        Jezusa bysmy byli wsciekli i bylby wielki szum przez dluzszy czas a za
        Kwasniwskiego byloby pare notek w prasie. Nie ten kaliber osoby.
        • xs550 Re: nie ten kaliber 27.02.06, 20:45
          Kwasniewski byl glowa panstwa i jako taki nie mogl byc publicznie zniewazany.
          Natomiast Chrystus nie koniecznie jest nawet postacia historyczna ale bardziej
          symbolem. Polska nie jest panstwem religijnym i symbole poszczegolnych religii
          nie moga miec tu szczegolnych praw.
      • anaiss Re: Cieniasy z Gazety Wyborczej 27.02.06, 09:23
        Chybione porównanie.
        • teraz10 michnik to gieremek naszych czasów, nadęty jak 27.02.06, 10:37
          należy na pokrakę
          • terence Re: michnik to gieremek naszych czasów, nadęty ja 27.02.06, 15:00
            cytując prezydenta:"spieprzaj dziadu"
    • ukar2 Re: Śmiechem w Łukaszenkę 27.02.06, 09:32
      "Krzyczą, że ojczyzna w niebezpieczeństwie. Że wrogowie zewnętrzni..." - A co
      krzyczą Pisiory? Spiski, tajne służby, dokumenty i teczki, których nie ma.
      Kaczory dobrze wiedzą jakie lęki sprzedawać Polaczkom, żerują na niedouczonym,
      bogo- i sowietobojnym polactwie. Żenada...
    • flickerz Re: Śmiechem w Łukaszenkę 27.02.06, 09:36
      > Blekinooki lukaszenko , no pieknie pieknie :)

...zeby nie powiedziec "goluboj" (blekitny) co w jezyku potocznym znaczy
      poprostu "pedal"

ale tu akurat ten blekit nie dotyczy prezydenta ale kraju
    • sebastiannos Czemu strona www.3dway.org nie ma... 27.02.06, 09:53
      Angielskiej wersji? Co z tego ze wstep jest po angielsku?
    • jacek.sygula Taki bliźniak Chaplina brak tylko Melonika i laski 27.02.06, 10:14
      Zupełnie jak Renata Beger do Fiony ze SHREKA
    • namche Re: Śmiechem w Łukaszenkę 27.02.06, 10:15
      "wszystkimi tęskniącymi za wolnością Białorusinami"

No nie jestem przekonany. Tydzień temu byłem na 5 dni na Białorusi, spałem u
      przemiłych Polaków z ZPnB, dużo oglądałem, gadałem z Białorusinami i jedyna
      refleksja, jaka mi się nasuwa - to fakt, że tam naród nie istnieje.

Nawet język białoruski to fikcja, co z tego, że w telewizji gadają bo
      białorusku, skoro w ciągu całego pobytu natknąłem się na może 3-4 osoby, które
      nie używały rosyjskiego. A związki ekonomiczne i polityczne z Rosją sprawiają,
      że ludziom nie jest źle (tj. dostają pensję na czas, mają mniej lub bardziej
      pracę) i nawet Polacy mówią o odremontowanej stolicy "o tak, Mińsk... ech,
      piękne miasto" (moim skromnym zdaniem oświetlone centrum i parę ładnych zabytków
      to trochę mało. Wystarczy zejść z głównej ulicy albo pojechać na przedmieścia i
      zobaczyć straszące niczym w Sarajewie blokowiska).

Ten naród nie istnieje. Nie ma takiej atmosfery jak na Ukrainie nawet kilka lat
      temu. A walka Polaków na zachodzie (żeby nie było, bardzo gorąco ich wspieram)
      to trochę mało, żeby obalić władzę - skoro przygniatającej większości jest
      dobrze i wszystko jedno, kto rządzi. I nawet jeśli uważają Łukaszenkę za pajaca,
      to palcem nie tkną, żeby cokolwiek zmienić...
    • nologininfo Re: Śmiechem w Łukaszenkę 27.02.06, 10:41
      faktycznie, gazeta może jedynie pogratulować sobie przyczynku do przegrzania
      serwera owej "spiskowej" organizacji. pozostaje mi obejść się smakiem, moja
      dywersyjna akcja wkroczenia na stronę nie wypaliła, prezydent samozwaniec
      zostanie na tronie.
      gdzie w tym wszystkim podziała się powaga? Ciekawe, ile z tej zachowawczości
      pozostanie przy redagowaniu tekstów o kolejnych represjach względem opozycji?
      Słowem: "a dziennikarz siedzi i owija w bawełnę"
    • toworzyszszmaciak Paskudne dziennikarzyny tylko dybają na cnotę 27.02.06, 11:15
      błekitnookiej!
    • icc217 "Europy Srodkowej"? 27.02.06, 12:08
      ... chyba tylko geograficznie
    • witomir Białoruś nikomu nie zagraża i nikogo nie dzieli ! 27.02.06, 12:13
      "Białoruś jest kochającym pokój państwem, które nigdy nikomu nie zagrażało i nie
      będzie zagrażać. Stoimy twardo na stanowisku nieingerencji w sprawy innych
      państw. Ani jeden białoruski żołnierz nie będzie walczył na cudzej ziemi" -
      powiedział 24 lutego na spotkaniu w Mińskiej Wyższej Akademii Suworowskiej
      prezydent Aleksander Łukaszenka. Uczelnia jest główną i największą wojskową
      szkołą wyższą na Białorusi.

Jak podaje Białoruska Agencja Telegraficzna "Bełta", w czasie swojej wizyty,
      będącej elementem kampanii wyborczej przed rozpisanymi na 19 marca wyborami
      prezydenckimi, Łukaszenka poruszył szereg zagadnień związanych z sytuacją
      polityczną w kraju.

Prezydent zauważył, że po powstaniu Republiki Białoruś na początku lat 90.,
      pojawiały się głosy, że kraj nie potrzebuje własnej armii, pochłaniającej jakoby
      olbrzymie środki finansowe. "Czyż nie łatwiej byłoby przeciwnikom posiadania sił
      zbrojnych poprosić wojska NATO? o ochronę naszych granic" - mówił Łukaszenka.
      Kontynuując wątek, zauważył, że opinie takie nie były przypadkowe - miały za
      zadanie doprowadzić do utraty przez kraj suwerenności, uczynić go słabym i
      bezbronnym. "Nie chcemy takiego losu dla Ojczyzny" - oświadczył.

Łukaszenka zwrócił uwagę, że obrona kraju nie przebiega dzisiaj tylko na
      płaszczyźnie wojskowej, lecz także ideologicznej oraz informacyjnej. Toczy się
      dzisiaj "ostra walka o umysły i serca ludzi". Największym orężem strategicznym w
      tej walce staje się patriotyzm.

"Nasi zachodni przeciwnicy wspaniale rozumieją, że najważniejsze to zawładnąć
      umysłami młodych ludzi, żeby później nimi manipulować i wciągać w pozaprawne
      działania" - stwierdził prezydent Białorusi.

Prezydent odpowiadał też na pytania studentów - przyszłych wojskowych. W kwestii
      stosunków narodowściowych na Białorusi, Łukaszenka zauważył: "My nikogo nie
      dzielimy. To nasi ludzie, żyjacy tutaj od dawna, oni wszyscy kochają Białoruś.
      Rosjanie, Azerowie, Uzbecy, Ukraińcy, Polacy, Żydzi, mieszkańcy republik
      nadbałtyckich wysoko cenią taką politykę. Obecnie na Białoruś przyjeżdża
      trzykrotnie więcej osób, niż z niej wyjeżdża".

Prowadzenie przyjaznej polityki narodowościowej prezydent Białorusi uznał za
      jeden z największych sukcesów politycznych swojego państwa.

Od chwili powstania Mińskiej Akademii Suworowskiej w 1953 roku, jej mury
      opuściło ponad 12 tysięcy absolwentów.
    • nikola_piterski2 Re: Śmiechem w Łukaszenkę 27.02.06, 13:23
      Zgodnie z gazeta "Washington Post" prezydent USA Busz powiedzial ob
      odpowidzialnosci Amerycy za "jakosc" tzw. "kolorowych rewolucji" na przestrzeni
      bylego ZSRR. To oznacza, ze ten facet niesie odpowiedzialnosc za te cala
      glupote, ktora czyni dzis gruzinska wladza, za polityczny i gospodarczy kryzys
      w Ukrainie, za rozwal w Kyrgyzstanu. Autor "rewolicji" nazwal siebie sam,
      dlatego dzis wykonawcom politycznych przewrotow bedzie trudniej ze skrepowaniem
      mowic o zywiolowym i samoczynnym pochodzeniu tych przewrotow. Bardak i
      przerazenie, ktore widzimy dzis w Gruzii i Ukrainie, sa na sumieniu
      amerykanskich pacholkow z tych krajow, zrzuconych tam na amerykanskich
      spadochronach razem z offices, uposazeniami i nawet zonami. Kilka miesiace
      jeszcze beda znosili ich narody tych panstw to jest problem godnosci tych
      narodow.
      Oto dzis Busz wyznaczyl odpowiedzialnych z Polski i Litwy za przewrot w
      Bialorusi. Nie myslie, ze narod tego panstwa nastapi na tez grabie, co i jego
      sasiedzi. Czy Bialorusy nie jezdza do Ukrainy? A moze one nie wiedza
      jaka "manna from heaven" sypie sie z Amerycy na samych, np., Polakow?
      • borrka Tak trzymac. 27.02.06, 17:01
        Pokreciles wszystko Nikolka.
        Na spadochronach zrzuca sie stonke ziemniaczana !

Ale powaznie.
        Jesli Bush, tak jak piszesz, interesuje sie Bialorusia, to swietna nowina.
        Bialorusini popedza Was niedlugo, jak zrobili to Ukraincy.
        Zabierzecie swe pordzewiale, atomowe car-puszki i cichutko, z podkulonym ogonem powleczecie sie za Ural.
        Potem przyjdzie pora na Kazachstan i secesje Syberii.
        Tak trzymac.

PS. Mozecie sie poskarzyc w G8 !
        • adas313 Re: Tak trzymac. 27.02.06, 20:52
          > Na spadochronach zrzuca sie stonke ziemniaczana !

Albo grupę inicjatywną PPR.
    • slayer_fan Dobry sposób na pogorszenie stosunków z Białorusią 27.02.06, 15:13
      i Rosją.
      Przełoży się to m.in. na kontakty handlowe.
    • tales1 Czy media głupieją w postępie geometrycznym? 27.02.06, 15:34
      Czy my mamy głupich dziennikarzy czy mądrych?
      Czy obiektywnych czy nieobiektywnych?
      Czy przekupnych czy prawych?

O D P O W I E D Z M Y S O B I E S A M I!
    • duralex Re: Śmiechem w Łukaszenkę 27.02.06, 16:26
      >Pokażmy Łukaszence, że śmiech to oręż demokracji<

powinno byc raczej:

"...że śmieszność to "oręż" d***kracji"

Język tego artykułu przypomina jako żywo czytanki dla pionierów i czerwonych
      harcerzy z lat 50-tych. Duch Kuronia nie ginie.
      • terence Re: Śmiechem w Łukaszenkę 27.02.06, 16:44
        duralex a co Ci by się podobało? Jak zapewne Ci wszystko przypomina jako żywo czytanki dla pionierów i czerwonych harcerzy (a komuchów to Ty pewnie z trzech kilometrów wywęszysz) , a już na pewno przypomina Ci coś z co Ci się nie podoba lub się nie zgadzasz...
        jak nie wiadomo co robić trzeba zacząć się śmiać, lepiej się śmiac niż płakać...
        .....................
        www.darthrydzyk.com
    • wasylzly Prymitywne, ale na poziomie autora 27.02.06, 18:12
      no coz, gdy demokracja w Polsce, wyglada wybawicieli,j ak wielbad wody na pustyni, autor powiela stare, potepione w Unii schematy. Nie dyskutuje sie z programem Lukaszenki, dyskutuje sie z walorami osobistymi, osmieszanie, to nagan polskich sowieckich-propagadzistow, czyli czysta prymitywna, popoulistyczna manipulacja opinia publiczna.
      Ze ktos w ogole jest jeszcze zdolny placic i drukaowac, te wypociny autora, coz, swiadczy to o obrazaniu opinii w Polsce i Bialorusi i beznadzeji sponsorow.

Mozna sie smiac, z wystepow prezydenta wszystkich szlachetek w USA, czy Paryzu, czy pokryc to dyplomatycznym calunem milczenia, mozna.. chyba dla zachowania spokoju w Europie, od ktorej Polska oddala sie, tak jak przyciaga jak azja i jej
      swoiste przywary.
      Lukaszenko przy kaczyonskich, to plotka i Leonardio di Caprio

• wasylzly Smiech to zdrowie 27.02.06, 18:34
        opowiedz my sobie taki dowcip:
        >Przyjezdza watazka znad Wisly do Paryza, spotyka sie z wielkim Sziarkiem, ktory przewyzasza watazke wzrostem o trzy glowy. Watzka mowi do Sziraka. ty, ale ja przyjechalem z bardzo wielkiego i znaczacego kraju.

Koniec dowqcipu, sorry ze to wlasnie poziom ludzi pokroju autora.
        • johnny-kalesony Re: Smiech to zdrowie 27.02.06, 21:09
          Łukaszenko to Jennifer Lopez!

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
      • bialorusin7 wasyl=KGB Ewa też 28.02.06, 00:27
        Już od dłuższego czasu śledzę wypowiedzi szczególnie wasyla. I wiem że musi być
        albo niesamowitym palantem nie lubiącym swego kraju, albo pracownikiem
        białoruskiego KGB, który jest oddelegowany właśnie do zamieszczania tego typu
        komentarzy. Wiem że są takie osoby w KGB których zadaniem jest przeglądanie
        prasy udział w forach dyskusyjnych. Używają najczęściej sformułowań używanych
        też przez białoruską prasę i telewizję typu: "Ameryka jest bee a Polska jest
        jej sługusem" itd. często pojawiają się też odniesienia do nazizmu i wogóle
        nacjonalizmu który niby się szerzy w Polsce. Próbują też pokazać jak to na
        Białorusi jest dobrze i jak bez Łukaszenki wszystko runie w przepaść. Czytam
        białoruską prasę i oglądam telewizję więc widzę powiązania z oficjalną polityką
        rządową. Nie wdawajcie się z takimi ludźmi w spory bo właśnie o to im chodzi,
        by zwrócić na siebie uwagę i zamącić wam w głowach.
        Bede to powtarzał na każdym forum z ich udziałem o ile bede mógł. Choć pewnie
        itak wkrótce zmienią nicki.
    • witasz Re: Śmiechem w Łukaszenkę 27.02.06, 19:54
      Pozdrow z Bielarusi! Dziekuje za suport!
    • polisy_pzu Re: Śmiechem w Łukaszenkę 27.02.06, 20:45
      Niestety Łukaszenko bez fałszowania wyborów jest wstanie wygrać każde - choć
      profilaktycznie każde fałszuje
    • calcinus Zaraz eva15 nam wytlumaczy... 27.02.06, 20:56
      ... ze to podle wysmiewac sie ze Slonca Narodu Bialoruskiego ktory jest przeciez
      przyjacielem Krysztalowo Czystego Demokraty. Tak bylo przeciez napisane w Spieglu.
    • repres1 Gawłowski jest debeściak... 27.02.06, 21:48
      ... i jego rysunek też.
      A za chwilę wystarczy zmienić buźkę na balonie i będzie pasowało jak ulał do
      innego słowiańskiego kraju. Jednak słowiańskie narody mają z sobą wiele
      wspólnego. Zadęcie w tym balonie takie jakby sam Chuck Norris do niego
      napi@rdział.
    • arian3 Re: Śmiechem w Łukaszenkę 01.03.06, 16:49
      I z czego się śmiać,raczej należało by płakac. Wszak nie tak dawno my byliśmy w
      podobnej sytuacji.Co najgorsze,że ten tak bliski nam Naród nie zdaje sobie
      sprawy ze swojego nieszczęścia.Jeszcze dłużej niż my jest oszukiwawany i
      ogłupiony.Łukaszenko takich właśnie jak ja nazywa wrogiem Białorusi,a przecieź
      moja matka pochodzi z Białorusi to jak ja mogę być wrogiem tego kraju?arian3
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka