dritte_dame 02.03.06, 17:09 kanadyjskiego 18 Stycznia 2002: 0.62 U$ 1 Marca 2006: 0.88 U$ +42% Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wujcio44 Re: Gwałtowny wzrost wartości dolara 02.03.06, 17:11 ritte_dame napisała: > kanadyjskiego > > > 18 Stycznia 2002: 0.62 U$ > 1 Marca 2006: 0.88 U$ > > +42% To dzięki gwałtownemu wzrostowi pogłowia bobrów i łosiów. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Gwałtowny wzrost wartości dolara 02.03.06, 17:15 wujcio44 napisał: > To dzięki gwałtownemu wzrostowi pogłowia bobrów i łosiów. Chyba nie. Bobry sa na pięciocentówkach a nie na dolarówkach a łosi nie ma na żadnych monetach. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Gwałtowny wzrost wartości dolara 02.03.06, 17:18 dritte_dame napisała: > Chyba nie. > > Bobry sa na pięciocentówkach a nie na dolarówkach > a łosi nie ma na żadnych monetach. Za to jest ich pełno w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Gwałtowny wzrost wartości dolara 02.03.06, 17:21 dritte_dame napisała: > Bobry sa na pięciocentówkach a nie na dolarówkach > a łosi nie ma na żadnych monetach. A na dolarówkach jest Common Loon ptak wodny, który *nurkuje* :)) en.wikipedia.org/wiki/Loon Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Gwałtowny wzrost wartości dolara 02.03.06, 17:16 To dobrze czy zle? PF Odpowiedz Link Zgłoś
iwona334 Re: Gwałtowny wzrost wartości dolara 02.03.06, 17:21 Nich Ci dritte dame zapoda poziom bezrobocia w Kanadzie (duzo wyzszy, niz w Stanach) to sie domyslisz, czy to dobrze, czy zle :) Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Gwałtowny wzrost wartości dolara 02.03.06, 17:23 polski_francuz napisał: > To dobrze czy zle? Zalezy jak dla kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Gwałtowny wzrost wartości dolara 02.03.06, 17:24 Dla 1. Swiata 2. Kanady 3. Ciebie & family 4. Sprawy polskiej. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Spojrz na sprawe tak: 02.03.06, 17:36 Loon soars because Eagle dives. To dobrze czy zle? > Dla > > 1. Swiata > 3. Ciebie & family > 4. Sprawy polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Spojrz na sprawe tak: 02.03.06, 17:41 Patrze, patrze i nie widze. Nie mozesz zejsc na moj poziom? Czy nawet zeskoczyc? PF Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Spojrz na sprawe tak: 02.03.06, 17:45 polski_francuz napisał: > Patrze, patrze i nie widze. > > Nie mozesz zejsc na moj poziom? Czy nawet zeskoczyc? Zejsc? Ja nie siegam tak wysoko :( Profesor jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Powiedzmy ze 02.03.06, 17:49 jestem starszy. I wymagam wiecej tlumaczenia. Bo glowa juz ma niewielkie rezerwy absorpcji a zadne tworzenia nowych struktur. Trzeba sie zatem dopasowac do jakies struktury juz w niej istniejacej. PF Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 "Robicie tam cos jeszcze?" 02.03.06, 19:16 Explicit! nie badz okrutny. Jak mozna zapomniec o SYROPIE KLONOWYM???! Cala praktycznie produkcje krazkow hokejowych zawlaszczyla juz niestety... Slowacja! ;-(- Kamienie do curlingu - podobno prowincje Sinkiang i Guanzhong. [to na polnocy wschod od B.C.] P.S. Kanada produkuje tez (dla GM) slynny model samochodu: Dodge Drafter! Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: "Robicie tam cos jeszcze?" 02.03.06, 21:21 No wiesz co ,... www.cbsnews.com/stories/2006/02/24/60minutes/main1343604.shtml ============================================================================== Explicit! nie badz okrutny. Ich syrop kupujemy na affimative action deal w ramach pomocy gospodarczej :) ============================================================================== Jak mozna zapomniec o SYROPIE KLONOWYM???! uklony Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Aha 02.03.06, 18:32 korzystacie z upadku Stanow? Wasz export staje sie drozszy. I bezrobocie moze wzrosnac. No i uporzadkujcie sie jakos na 17 maja. Bo sprawdze, jakie zmiany w Montrealu zaszly przez ostantie 20 lat:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Aha 02.03.06, 18:46 polski_francuz napisał: > Wasz export staje sie drozszy. > > I bezrobocie moze wzrosnac. Ja Ci niedawno psychoterapie a Ty mnie teraz za to chcesz zalamac? :( Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Aha Sursum corda <PF> :-) 02.03.06, 19:19 Nie obrazaj, sie! Ja ponizszego dowcipasu nie opowiadam. "Jest jeszcze gorsza rzecz od Francuzow - Francuzi z Quebecu!" Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Pojalem juz powod wcieklosci Kanadoli na "W"! 02.03.06, 19:28 W zwiazku z wywolanym katastrofalna polityka Bu$ha globalnym ociepleniem okazalo sie ostatnio, ze Kanada ma mniejsze terytorium niz dotad sadzono (to nie dowcip!), bo znaczna czesc tego co uwazano za masyw kontynentalny to, de facto...ladolOD! [sic!] Ale, sursum corda! To juz tylko do 22 stycznia 2009! P.D. Do explicita a propos gorzaly. W zwiazku z nowa unijna definicja wodki, w kraju npolozynm na poludnie od Deotrit mozna by bylo chba zaczc ja pedzic z syropu klonoweo, jak myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Pojalem juz powod wcieklosci Kanadoli na "W"! 02.03.06, 19:43 meerkat1 napisał: > W zwiazku z wywolanym katastrofalna polityka Bu$ha globalnym ociepleniem Jak to sie dzieje ze to globalne ocieplenie nie szkodzi takiemu balwanowi? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Pojalem juz powod wcieklosci Kanadoli na "W"! 02.03.06, 22:48 Bo ten balwan, Meine Dirtie Dame, nie jest zrobiony z kanadyjskiego sniegu, tylko z bushevickiego DEPLETED URANIUM! capisce? Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Pojalem juz powod wcieklosci Kanadoli na "W"! 02.03.06, 23:13 Nie wiem co ty disiaj dziabiesz meerkat , zajzajer ? Radzem ci jak kolega (zanim biale myszki zobaczysz) zmien na cus mniej nastrojowego ,... uklony ============================================================================= Bo ten balwan, Meine Dirtie Dame, nie jest zrobiony z kanadyjskiego sniegu, tylko z bushevickiego DEPLETED URANIUM! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Pojalem juz powod wcieklosci Kanadoli na "W"! 02.03.06, 23:29 explicit napisał: > Nie wiem co ty disiaj dziabiesz meerkat , zajzajer ? Radzem ci jak kolega > (zanim biale myszki zobaczysz) zmien na cus mniej nastrojowego ,... > > uklony Single malt, jak zazwyczaj. W tej chwili - Strathisla. Trzeba najpierw trzy razy syrop klonowy w centryfugach odwirowac, a potem solidnie wzbogacic (co najmniej do 40%)- najszybciej metoda dyfuzji gazowej. Drogi to sposob, ale na te wielotysieczne "kaskady" miejsca w bejzmencie nie mam. Tu Alexandria, nie Natanz! To ja sie tez pieknie klaniam. Tylko, bardzo prosze, tych kanadyjskich gesi wiosna mi tu nie nasylaj, bo ptasia grypa krazy, a one najpierw na Syberii... P.S. Na krowy z Alberty tez raczej nie reflektuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Pojalem juz powod wcieklosci Kanadoli na "W"! 03.03.06, 01:35 meerkat1 napisał: > Bo ten balwan, Meine Dirtie Dame, nie jest zrobiony z kanadyjskiego sniegu, > tylko z bushevickiego DEPLETED URANIUM! > > capisce? Nie dosc ze balwan, to jeszcze z DU..? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Meine Dirty Srame 03.03.06, 17:04 No bo jak by balwan byl z ENRICHED uranium, Meine Dirty Srame, to bys swiecila nie tylko oczami, i nie tylko w dzien. A teraz wczolgaj sie szybko pod wieczna zmarzline razem z Innuitami. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Meine Dirty Srame 03.03.06, 17:52 Ty tez jestes z DU? No to musisz byc naprawde ciezki idiota. Przy Twoim wzroscie i gestosci 19g/cm3 to bedzie ze dwie tony. No, chyba ze jestes z D.Urine. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Meine Dirty Srame 03.03.06, 18:09 no to uwaaej Dirty Srame, zebym na ciebie nie usiadl! Bo zrobisz sie jeszcze bardziej plaskata niz juz jestes! "Oh, Canada!" :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Pojalem juz powod wcieklosci Kanadoli na "W"! 02.03.06, 21:37 Unia ma tyle pojecia jak robic gorzale ,... Heheh , z amerykanskich klonow prosto jak leci - Z drzewa , (bez odparowania) Nasz juice ma wieksza zawartosc cukru niz trzeba na zacier , wystaczy dodac drozdzy na poczatku pierwszej cwiartki ksiezyca i poczekac na full moon :))) uklony ============================================================================= P.D. Do explicita a propos gorzaly. W zwiazku z nowa unijna definicja wodki, w kraju npolozynm na poludnie od Deotrit mozna by bylo chba zaczc ja pedzic z syropu klonoweo, jak myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Pojalem juz powod wcieklosci meerkata 03.05.06, 04:03 W/g dostarczonych jemu na bierzaco informacji z CIA,dolar kandyjski mial spac na pysk,a tu d..podskoczyl!! Nic nie nauczyl sie pracujac przez lata dla KGB,wierzy teraz w kazda bzdure ktora mu podesla. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Gwałtowny wzrost wartości dolara 03.03.06, 18:44 polski_francuz napisał: > Dla > > 1. Swiata Zupelnie bez znaczenia. > 2. Kanady Dobrze. > 3. Ciebie & family Dobrze. > 4. Sprawy polskiej. Zle. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Dobrze dla ciebie 03.03.06, 18:50 bo zakupy robisz w Stanach, he? Wystarczy siatke wziac w zeby i przeplynac jezioro? PF Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Dobrze dla ciebie 03.03.06, 19:15 polski_francuz napisał: > bo zakupy robisz w Stanach, he? > Wystarczy siatke wziac w zeby i przeplynac jezioro? Po co mam kupowac w Stanach to co miesci sie w siatce? Takie wydatki sa ponizej poziomu szumow w ogolnym budzecie :) I nie trzeba nigdzie plywac, Yankee sami wszystko "w zebach" przywoza. A my im z powrotem wywozimy nasze smieci: wx.toronto.ca/inter/it/newsrel.nsf/0/d447b022600b57f185256f20004614be?OpenDocument Z samego Toronto, dwiescie pelnych ciezarowek codziennie :) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 O! Una ma jeszcze NETZ! 03.03.06, 19:23 Za kanadyjskie pensje istotnie mozna zrobic tylko zakupy mieszczace sie w siatce. Ale na raty mozna kupic slynny, robiony dla GM, model Dodge Drafter! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Dobrze dla ciebie 03.03.06, 19:50 Kurcze, te kanadyjskie informatyczki ich ich szum. A ja kazdy grosz oszczedzam. Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie! PF Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Dobrze dla ciebie 03.03.06, 20:27 polski_francuz napisał: > A ja kazdy grosz oszczedzam. Cos za cos. Za to, prywatnego czasu dla siebie masz od groma. > Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Dobrze dla ciebie 03.03.06, 20:48 Tu parles! O....tu bylo bardzo brzydkie slowo. Reszte dopisze ci na privie, jak chcesz:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Gwałtowny wzrost wartości dolara po porazce 02.03.06, 19:09 Czyzby to mialo jakis zwiazek z porazka wyborcza socjalistow Pawki Martinowa? Szkoda tylko , ze w USA wszystko leci w dol! I bezrobocie! I inflacja! I ceny benzyny (1l-1.92 PLN) SIE NIE UTRZYMA TEN KRAJ! :-((( [Mowie rzecz jasna o Bu$$landzie.,a nie np. o RFN, gdzie bezrobocie wzroslo do 12.2% (ponad 5 milionow bezrobotnych), czy Francji -9.6%.] Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Gwałtowny wzrost wartości dolara 02.03.06, 17:39 Znaczy siem , amerykanska deska bedzie kosztowac tu dolara a canadyjska $ 1.42 Robicie tam cos jeszcze ? uklony ============================================================================== +42% Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Gwałtowny wzrost wartości dolara 02.03.06, 17:43 explicit napisał: > Znaczy siem , amerykanska deska bedzie kosztowac tu dolara a canadyjska $ 1.42 > > Robicie tam cos jeszcze ? A macie tam cos jeszcze do wycięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Robimy 02.03.06, 17:52 Wódkę ze słomy i ropę z piasku: www.iogen.ca/ www.syncrude.ca/ explicit napisał: > Robicie tam cos jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Robimy 02.03.06, 18:19 Heheh , damo , ten wasz zajzajer chetnie uzupelni Przeczpospolita prawdziwnom gorzalom , co to we lbie krenci bez zgagi na drugi dzien jak wasza , za pol ceny ,... A tego piasku mamy wiecej niz wy , u wschodniego podnoza Rocky Mountains , problem e tym ze amerykanski podatnik nie ma checi doplacac do exploatacji , jak u was ,... uklony ============================================================================== Wódkę ze słomy i ropę z piasku: Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Robimy 02.03.06, 18:41 explicit napisał: > A tego piasku mamy wiecej niz wy , u wschodniego podnoza Rocky > Mountains , problem e tym ze amerykanski podatnik nie ma checi doplacac do > exploatacji Na razie. Na razie Wasz podatnik jeszcze woli doplacac do "eksploatacji" zloz bliskowschodnich :) Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Robimy 02.03.06, 19:00 Tylko 15 % , reszta to Algieria , Wenezuela ,... A jak sie skonczy to wezmiemy sie zza piaski i niezmierzone zasoby wegla , ktorych exploatacja narazie tez nieoplacalna ,... Do tej pory bedziecie czescia USA :) uklony ============================================================================== Na razie Wasz podatnik jeszcze woli doplacac do "eksploatacji" zloz bliskowschodnich :) Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Re: Za ten piasek i słome Kanade autentycznie 02.03.06, 19:23 podziwiam. Z tym, że u podnóza Rockies to my mamy "shales" a nie "sands" dla ścisłości. Róznica praktyczna niewielka, ale fachowcy zawsze to starannie rozróżniaja, bo pochodzenie jest chyba inne w każdym wypadku. Te olejowe szalety (oil shales) w USA zawieraja tyle paliwa, że Arabia Saudyjska, Kuwejt i Iran w połaczeniu tyle nie mają, więc USA mogłyby się na te kraje wypiac i serdecznie je zacząć p.....ć. Jimmy Carter miał juz ten pomysł. Ale cóz, po nim przyszli mądrzejsi, tyle, że inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Za ten piasek i słome Kanade autentycznie 02.03.06, 19:53 Ja nie fachowiec , cees , ja jestem ex-sign painter na dissability , z dwoma samochodami pod domem , kosiarka , generator i kilka innymi pierdolkami na benzyne - Dla mnie wazne ze jest i pod dostatkiem ,... ============================================================================== Z tym, że u podnóza Rockies to my mamy "shales" a nie "sands" dla ścisłości. Róznica praktyczna niewielka, ale fachowcy zawsze to starannie rozróżniaja, bo pochodzenie jest chyba inne w każdym wypadku. Carter , mial duzo pomyslow , niestety do wszystkich musialbys doplacac ,... U was w Eastern Oregon tez jego pomysly macie i kiedy siem krencom doplacacie wiecej niz produkuja ,... people.whitman.edu/~jordanbt/StatelineWindfarm.jpg ============================================================================== Jimmy Carter miał juz ten pomysł. Ale cóz, po nim przyszli mądrzejsi, tyle, że inaczej... uklony Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Za ten piasek i słome Kanade autentycznie 02.03.06, 19:59 explicit napisał: > kiedy siem krencom doplacacie > wiecej niz produkuja ,... > > people.whitman.edu/~jordanbt/StatelineWindfarm.jpg I do tego, zapaskudzają krajobraz. Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Za ten piasek i słome Kanade autentycznie 02.03.06, 21:14 Zapomnialas o czyms , przecietnie na rok 14-cie canadyjskich gesi traci zycie z winy wiatrakow w podrozy na polnoc i poludnie ,... E tam , na zachodzie Stanow sa na takim zadupiu i tak rzadko ze jesli je juz mijasz to urozmaicaja krajobraz , sorry ,... uklony ============================================================================== I do tego, zapaskudzają krajobraz. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Za ten piasek i słome Kanade autentycznie 02.03.06, 21:39 explicit napisał: > Zapomnialas o czyms , przecietnie na rok 14-cie canadyjskich gesi traci zycie z winy wiatrakow w podrozy na polnoc i poludnie ,... O tym tez pamietam. A teraz enwajro-mentalisci chca tego nastawiac na Price Edward Island i dyskusja z nimi to zupelna walka z wiatrakami. Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Za ten piasek i słome Kanade autentycznie 02.03.06, 22:30 Mam nadzieje ze z naszej strony (Pacific) bo tylko ta pamietam - Znaczy siem mniej kupy kanadyjskich gesi na naszych jeziorach w sezonie ,... uklony ============================================================================== A teraz enwajro-mentalisci chca tego nastawiac na Price Edward Island i dyskusja z nimi to zupelna walka z wiatrakami. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Gwałtowny wzrost wartości dolara 03.05.06, 13:38 explicit napisał: > Znaczy siem, amerykanska deska bedzie kosztowac tu dolara a canadyjska $ 1.42 > > Robicie tam cos jeszcze ? > > uklony > > ============================================================================== > > +42% No no, tylko bez demagogii, prosze! A SYROP KLONOWY???! Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Re: Wzrostowi US$ na przeszkodzie stoi brak 02.03.06, 19:15 monet jednodolarowych. Gdyby takowe były, to moznaby natychmiast osiągnąc podwojenie wartości dolara, poprzez wywiercenie w każdej monecie dwóch dziurek i sprzedawaniu ich w charakterze guzików. (to był pomysł znakomitego ekonomisty, tow. Wieslawa, odnośnie złotówki; teraz mozna z równym powodzeniem zastosować w stosunku do US$). Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: Wzrostowi US$ na przeszkodzie stoi brak 02.03.06, 21:58 to bylby jakis pomysl, jedyny problem jest ilosciowy: nawet chinczycy nie potrzebuja tylu guzikow (~1e2/leb/rok z samej nadwyzki w wymianie handlowej z usa). nawet jesli przeszliby na dwurzedowe baterie guzikow na t-shirtach. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Wzrostowi US$ na przeszkodzie stoi brak 02.03.06, 22:25 you-know-who napisał: > to bylby jakis pomysl, jedyny problem jest ilosciowy: > nawet chinczycy nie potrzebuja tylu guzikow (~1e2/leb/rok z samej nadwyzki w > wymianie handlowej z usa). nawet jesli przeszliby na dwurzedowe baterie > guzikow na t-shirtach. A moze Chiczycy i Indianie w Indiach potrzebuja duzo podkladek pod gwozdzie do przybijania papy na dachach? Wystarczyla by jedna dziurka w dolarowce wiec i koszta produkcji takiego eksportowego hita beda mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: Wzrostowi US$ na przeszkodzie stoi brak 02.03.06, 22:35 wielofunkcyjne dolarowki z 2 dziurkami: guzik podkladka (kilka sklejonych) elegancki stojaczek na paleczki do ryzu paciorki na naszyjnik zetony do gry planszowej w chinczyka Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Wzrostowi US$ na przeszkodzie stoi brak 02.03.06, 23:08 Podrzuccie mi troche tego szajsu...pokrywam koszty transportu. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Wzrostowi US$ na przeszkodzie stoi brak 02.03.06, 23:16 Ja tez nie moge zniesc tego szajsu. Jak mi tylko troche wpadnie w rece, to natychmiast na cos wyrzucam. NB. Slysze, ze US$ cieszy sie wielka popularnoscia w Polnocnej Korei. Rezym KRL-D podrabia ich wiecej( zwlaszcza 20-tek) niz nawet narkokartele w Columbii! [sic!] Nie wiem po co im tego tyle - kart kredytowych nie maja? Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Re:Skoro monety 1-dolarowe to nie ratunek, to mo- 02.03.06, 23:27 zna pomyslec o monetach 5-cio dolarowych i wiercic 4 dziurki, a nie dwie. Pieniadze z dziurka to nie nowosc - z dziecinstwa pamietam skandynawskie monety z dziurka. Majac 8-10 lat uprawialem z zapalem numizmatyke (na skale 8-10 letniego dziecka, oczywiscie) i byc moze nawet mam jeszcze takie w mojej warszawskiej kolekcji pozostalej z tamtych czasow. Tylko dziurka byla jedna, centralna. A wiecie, kto wymyslil i wprowadzil "zabki" na obwodzie monet? Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Dziurki 03.03.06, 01:37 t0g napisał: > Pieniadze z dziurka to nie nowosc Zwlaszcza z dziurka budzetowa. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Zabki 03.03.06, 01:40 t0g napisał: > A wiecie, kto wymyslil i wprowadzil "zabki" na obwodzie monet? Zdaje sie ze jakis chiiiiiitry krol. Coby z niego wariata nie strugali strugajac po trochu zloto z obwodu monet. Ale szczegolow nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Re: Zabki 03.03.06, 03:54 Newton, Izaak zreszta. Ludzie z Kanady, mam wrazenie, wykazuja czesto charakterystyczne objawy KCMN (Kompleks Czlonka Mniejszego Narodu, nie mylic z KCN, czyli cyjankiem potasu), sa wiec strasznie nabzdyczeni, najezeni, i trudno z nimi spokojnie dyskutowac. Tak samo, jak Polacy maja KCMN w stosunku do Niemcow i takze do Rosjan, Litwini zas maja KCMN w stosunku do Polakow, i tak dalej. Na szczesie panie maja rzadziej od panow Kompleks Mniejszego Czlonka, wiec z paniami z Kanady jakos mozna sympatycznie porozmawiac, dzieki Bogu (znaczy, chcialem rzec, Kompleks Mniejszego Narodu Czlonka). Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Zabki 03.03.06, 15:23 t0g napisał: > Ludzie z Kanady, mam wrazenie, wykazuja czesto charakterystyczne objawy > KCMN (Kompleks Czlonka Mniejszego Narodu, nie mylic z KCN, czyli cyjankiem > potasu), sa wiec strasznie nabzdyczeni, najezeni, i trudno z nimi spokojnie > dyskutowac. Tak samo, jak Polacy maja KCMN w stosunku do Niemcow i takze do > Rosjan, Litwini zas maja KCMN w stosunku do Polakow, i tak dalej. Przeteoretyzowujecie Profesorze. Objawy kompleku malego czlonka wykazuja nie "ludzie stad lub stamtad, w stosunku do ..." ale po prostu wszystkie Male Czlonki, dowolnych narodow. Niezaleznie od stosunkow. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Zabki 03.03.06, 16:30 t0g napisał: > Newton, Izaak zreszta. Zeby mu sie pieniadze z rak nie wyslizgiwaly pod wplywem sily ciazenia? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Zabki 03.03.06, 17:06 "Komples Mniejszego Czlonka.." No, to akurat, kazdy seksuolog i psychoanalityk pojmie! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Wzrostowi US$ na przeszkodzie stoi brak 02.03.06, 23:30 Zanim zaczniesz obiecywac co ty pokryjesz , palancie , zaplac najpierw zydowi ile nalezy mu sie za kawe i ciacho w kawiarni , czy gdziekolwiek gdzie cos kupujesz . Bez moich dotacji twoje zycie i obiecanki sa warte tyle , co zeszloroczny snieg uklony ============================================================================== Podrzuccie mi troche tego szajsu...pokrywam koszty transportu. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who A na powaznie 02.03.06, 23:15 www.gocurrency.com/outlook-usd-cad.htm Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: A na powaznie 02.03.06, 23:19 aha, ten artykul jest nieaktualny, ale warto przeczytac o tym o czym kiedys wspomnialem - mocna korelacja z cena ropy, tlumaczaca fenomen mocnych loonies & toonies. w razie wojny z iranem, bedziemy mieli 1:1 Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who usa, chiny, francja - pieniadze w piasek kanad. 03.03.06, 06:52 ca.news.finance.yahoo.com/02032006/2/finance-u-s-eyeing-alberta-oilsands-key-part-supply-official.html Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who czy sa specjalisci/studenci z branzy w polsce? 03.03.06, 07:11 alberta zaprasza: Chevron buys oil sands leases in north Alberta to develop project ca.news.finance.yahoo.com/02032006/2/finance-chevron-buys-oil-sands-leases-north-alberta-develop-project.html "In terms of actual investments, over the next 10 years, we're looking at something on the order of $60 billion (Cdn) plus," said Bill Wall, a technical specialist for the National Energy Board, the Canadian energy regulator. This investment could be constrained by shortages of skilled labour (sic!), potential environmental regulations and falling global oil prices. w sumie wszystkie korporacje beda pompowac chyba az 3 mln barylek dziennie - cos kolo 1/25 obecnej producji swiata, duzo wiecej niz np. Irak obecnie. oby nie nasmiecili. niby to wszystko pod ziemia(?) "steam-flooding", uzysk 20-40% ropy w piaskach. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: A na powaznie 03.03.06, 15:32 you-know-who napisał: > w razie wojny z iranem, bedziemy mieli 1:1 Historic high after WWII: 20 Sierpnia 1957: 1.06 U$ Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Alez tak :) 03.03.06, 21:36 dritte_dame napisała: > you-know-who napisał: > > > w razie wojny z iranem, bedziemy mieli 1:1 I co to bedzie oznaczac na dluzsza mete? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame 8 03.05.06, 03:01 you-know-who napisał: > w razie wojny z iranem, bedziemy mieli 1:1 1 Marca 2006: 0.88 U$ 2 Maja 2006: 0.9034 U$ +2.65% w ciagu 2 miesiecy. Zostalo jeszcze 0.0966 U$ +10.7% Osiem miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Re: Gwałtowny wzrost wartości dolara 03.03.06, 19:20 Jako sympatyk NDP stanowczo domagam sie zdecydowanego dzialania rzadu pana Harpera, zeby z powodu wzrostu wartosci dolara nie ucierpialy kobiety, geje i visual minorities !!! Odpowiedz Link Zgłoś
chram7 Re: Gwałtowny wzrost wartości dolara kanadyjskiego 03.03.06, 21:29 tego się nie da ukryć. odzwierciedla to wzrost gospodarki kanady na tle amerykańskiej beznadzieii. Tak przynajmniej mówią obowiązujące teorie ekonomiczne. I ............wierzmy im !! Odpowiedz Link Zgłoś