Dodaj do ulubionych

Zarobki: Blair pierwszy, Marcinkiewicz na końcu

06.05.06, 16:10
Bardziej miarodajna byłaby krotnośc płacy minimalnej w danym kraju.

Co z tego że Blair zarabia 5x tyle co Marcinkiewicz skoro koszty utrzymania wyzsze np. mieszkanie w Londynie jest średnio 10x droższe niz w Warszawie?
Obserwuj wątek
    • plzoltek No to M. może tam pojechać, pracować jako niania 06.05.06, 16:12
      • usiruf Polroczne zarobki za NIC 06.05.06, 16:14
        Marcinkiewicz popatrzyl na pole, potanczyl na studiowce i dal kwiaty babciom.

I tyle zrobil, a kase wzial.
        • 1europejczyk " Polroczne zarobki za NIC " 06.05.06, 16:51
          Jednym "tak" albo "nie" Premier Marcinkiewicz w negocjacjach funduszy UE na
          lata 2007-20013 zarobil wiecej niz Ty bedziesz w stanie zarobic przez cale
          zycie.
          I tylko pretensjonalna zawisc i brak jakiegokolwiek poczucia wspolnoty krajowej
          moze byc podstawa podobnych ocen szczegolnie, ze nawet przeciwnicy obecnego
          rzadu nie odmawiaja Premierowi Marcinkiewiczowi pracowitosci, zdolnosci i
          zaslug w dotychczasowym kierowaniu rzadem. To, ze realizuje linie polityczna,
          ktora nie tylko Tobie nie odpowiada, nie znaczy, ze robi to zle.
          • errabundi Marcinkiewicz - jaka praca, taka płaca 06.05.06, 17:02
            Tylko ciekawi mnie, ile zarabia I sekretarz Kaczyński Jarosław. W końcu to on teraz rządzi państwem, nie?
            • czarodziej_z_narnii Pobierający pensję premiera,niejaki Marionetkowicz 06.05.06, 19:24
              zgarnia i tak wyjątkowo dużo jeśli przeliczyć to na PKP na głowę lub średnie
              wynagrodzenie. Możliwe, że więcej niż Blair, mierząc w ten sposób, a napewno
              więcej niż Merkel.
              • czarodziej_z_narnii PKB znaczy się. 06.05.06, 19:24
                • dobrasekta Gazeto - mniej manipulacji 07.05.06, 03:10
                  Może by tak wyniki porównujące to ze średnią krajową bądź przynajmniej minimum
                  socjalnym?

Statystyki to piękna rzecz - można je wykorzystać w jakikolwiek sposób się chce
                  podając to co się chce.

Nie widzę jednakże celu w podawaniu iż marcinkiewicz zarabia słabo jak na
                  europejskie warunki - biorąc pod uwagę koszty utrzymania to zarabia po prostu
                  porządnie jak na polskie warunki. Mam w tzw: "głębokim poważaniu" ten rząd , ale
                  gazeto opanuj się i nie rób z ludzi idiotów serwując im dane które nie mają
                  żadnego znaczenia oprócz tego które im nadajecie.

moherfucker.com i tyle
              • pc486 Re: Pobierający pensję premiera,niejaki Marionetk 06.05.06, 23:02
                jak mam PKP przeliczyc na glowe?? pociagi , wagony ???
            • anna-dark Dlatego ci z dołu robią inne interesy w kadencji.. 06.05.06, 23:19
              Dlatego ci z dołu listy zarobków robią inne interesy w czasie swojej kadencji...
          • usiruf Buuuuhahahaha. 06.05.06, 18:04
            Ale mnie ubawiles.

Po koleji:

> Jednym "tak" albo "nie" Premier Marcinkiewicz w negocjacjach funduszy UE na
            > lata 2007-20013 zarobil wiecej niz Ty bedziesz w stanie zarobic przez cale
            > zycie.

Zostawmy moje zycie. Ciekawym jest ze Marcinkiewicz w swojej propozycji "zarobil dla nas" mniej niz Belka, a to co wynegocjowal Belka bylo dla Prawie jak Sprawiedliwosci nie do przyjecia. No to jak sukces czy propaganda sukcesu?

Ponadto na koncu zachowal sie jak ostatni id...a dajac do zrozumienia na konferencji innym premierom, ze ich ogral (yes,yes,yes).

> nawet przeciwnicy obecnego
            > rzadu nie odmawiaja Premierowi Marcinkiewiczowi pracowitosci, zdolnosci i
            > zaslug w dotychczasowym kierowaniu rzadem.

Jestem przeciwnikiem tego rzadu (od czasu okladow z "niekryminalnymi przestepcami" Leppera) i uwazam, ze jak Marcinkiewicz jest pracowity to Jaroslaw jest Casanova.

> To, ze realizuje linie polityczna,
            > ktora nie tylko Tobie nie odpowiada, nie znaczy, ze robi to zle

NIC NIE ROBI, wiec nie robi tego zle, opier...a sie mistrzowsko. NIC NIE ROBI. Jakie ustwy ten lze-rzad wprowadzil w zycie, ktore by przyspieszyly rozwoj tego kraju? Podaj mi 3, albo nawet i z jedna jak potrafisz.
          • maruda.r Re: " Polroczne zarobki za NIC " 06.05.06, 19:11
            1europejczyk napisał:

> Jednym "tak" albo "nie" Premier Marcinkiewicz w negocjacjach funduszy UE na
            > lata 2007-20013 zarobil wiecej niz Ty bedziesz w stanie zarobic przez cale
            > zycie.

Zarobił? Raczej stracił.

• lukaszngw Re: Polroczne zarobki za NIC 07.05.06, 10:16
          a Blair przynajmniej zmniejszył nam nieco bezrobocie zatrudniając setki tysięcy
          Polaków w Angli. I za to powinien jeszcze dostać bonus od polskiego rządu!
      • skubi6 Re: No to M. może tam pojechać, pracować jako nia 06.05.06, 16:19
        > No to M. może tam pojechać, pracować jako niania

Popieram. Rozwiązanie korzystne dla wszystkich.
        • janspruce Zeby byc niania w Angli trzeba znac angielski. 06.05.06, 17:14
          W tym rzadzie tylko Meller znal jezyki obce ale odszedl.
          • d_arek_d Re: Zeby byc niania w Angli trzeba znac angielski 07.05.06, 05:12
            janspruce napisał:

> W tym rzadzie tylko Meller znal jezyki obce ale odszedl.

W tym rządzie tylko Meller znał języki obce, DLATEGO odszedł. No, może jeszcze
            parę słów po angielsku zna ten minister od płastug i raf kolorowych. Przecież
            jako pełnoetatowy chuligan stadionowy musiał wielokrotnie "bratać się" z
            chuliganami z innych krajów więc chcąc niechcąc coś mu musiało w łepetynie
            zostać. Tylko może to na salony się nie nadawać...
            • meerkat1 Re: Zeby byc niania w Angli trzeba znac angielski 07.05.06, 05:18
              Premier XXIV RP juz zna 3 kluczowe slowa:

"YES! YES! YES!"
              • meerkat1 Re: Zeby byc niania w Angli trzeba znac angielski 07.05.06, 05:19
                "No, może jeszcze parę słów po angielsku zna ten minister od płastug i raf
                kolorowych. Przecież jako pełnoetatowy chuligan stadionowy musiał
                wielokrotnie "bratać się" z chuliganami z innych krajów więc chcąc niechcąc coś
                mu musiało w łepetynie zostać."

Can he say "BASEBALL BAT"?
                • d_arek_d Re: Zeby byc niania w Angli trzeba znac angielski 09.05.06, 09:27
                  meerkat1 napisał:

> "No, może jeszcze parę słów po angielsku zna ten minister od płastug i raf
                  > kolorowych. Przecież jako pełnoetatowy chuligan stadionowy musiał
                  > wielokrotnie "bratać się" z chuliganami z innych krajów więc chcąc niechcąc
                  coś
                  >
                  > mu musiało w łepetynie zostać."
                  >
                  >
                  >
                  > Can he say "BASEBALL BAT"?

Yes, he can say that. He can also say "TWO BASEBALL BATS" and even "THREE
                  BASEBALL BATS"!
    • red.ken To i tak za dużo jak na takiego nieroba!!! 06.05.06, 16:13
      Obija sie z dniem kiedy wybrali go na prezia rządu. Nawet kaczory na niego
      syczą.
    • fawad Zabawne zdjecie Marcinkiewicza. 06.05.06, 16:18
      Zartownisie z tych fotoreporterow.

TomiK
      • presentation1 Re: Zabawne zdjecie Marcinkiewicza. 06.05.06, 23:26
        albo zlosliwcy?
    • courtier ale Tony podzieli się z naszym kanclerzem 06.05.06, 16:24
      C:\Moje dokumenty\Un beau cadeau de Noël pour les nouveaux pays entrants dans
      la CEE__.htm
      • courtier Re: ale Tony podzieli się z naszym kanclerzem 06.05.06, 16:26
        sory coś nie wyszło
    • emenefix koles, przestan sie czepiac. to juz jest debilizm 06.05.06, 16:25
      czepiac sie byle czego, oby uderzało w nasze władze. chyba ze jestes
      nakreconym/sterowanym robocikiem
    • courtier Tony zawsze pośpieszy pomocą koledze 06.05.06, 16:34
      www.terre-net.fr/communaute/humour/dessin_agrandi.asp?id=155
      zwłaszcza ,że to nie są jego pieniązki:)
    • konrad.ludwik02 Re: Zarobki: chcą podwyższyć p. Marcinkiewiczowi? 06.05.06, 17:13
      Ulubionym tematem niektórych publicystów jest biadolenie, ile to mniej zarobi
      np. biznesmen polski od zachodniego, dziennikarz polski od zachodniego no i
      zwłaszcza już polityk polski (marny bardzo!) od zachodniego.
      Jakoś nikt z nich nie roni łzy nad tym, ile mniej zarobi przeciętny Polak od
      swego zachodniego odpowiednika, zwłaszcza zaś nauczyciel, przedszkolanka,
      lekarz, pielęgniarka, bibliotekarka itd.!!! Nie martwcie się o p. Premiera, on
      sobie poradzi, przecież jak rzecze Jerzy Urban: "Rząd się zawsze wyżywi"!
    • survey06 NIGDY nie przypuszczałem, że .... 06.05.06, 17:14
      moje pobory są DWUKROTNIE wyższe od Premiera RP.I do tego ...wolne od podatków.

San Donato Milanese - 06-05-2006
      • jankowski1960 Re: NIGDY nie przypuszczałem, że .... 06.05.06, 17:53
        jestes oszustem podatkowym?
        • artremi Re: NIGDY nie przypuszczałem, że .... 06.05.06, 21:58
          a moze w mafii...
          chociaz na mafie, to troche malo

Ja zarabiam niecale 2x wiecej niz premier, ale place duzo podatkow... :-(
        • survey06 Re: NIGDY nie przypuszczałem, że .... 06.05.06, 22:01
          jankowski1960 napisał:

> jestes oszustem podatkowym?

Bredzisz kolego i oskarzasz mnie bezpodstawnie. Podatki place uczciwie i co do
          ostatniego centyma. Tylko, ze nie w Polsce.
    • r3003 Re: Do redakcji Gazety Wyborczej i portalu GW! 06.05.06, 17:52
      Wiem, że nie cierpicie tego rządu - wasza sprawa i wasze prawo. Jednak nawet
      publikując zdjęcia waszych oponentów, robicie to w taki sposób aby ich
      ośmieszyć i opluć. Np. na tym zdjęciu Premier jest w dziwnej pozie z mikrofonem
      w okolicach miejsc intymnych. Panowie (i Panie), dawno zeszliście już na poziom
      brukowca. Teraz, opublikujcie może, przy kolejnym eseju waszego wodza "Adamo",
      jego zdjęcie z wyszczerzonymi w nienawistnym szale kłami i wykrzywioną
      niemiłosiernie fizis - takich zdjęć jest sporo!!!
      • uu1 Re: Do redakcji Gazety Wyborczej i portalu GW! 06.05.06, 18:03
        > Teraz, opublikujcie może, przy kolejnym eseju waszego wodza "Adamo",
        > jego zdjęcie z wyszczerzonymi w nienawistnym szale kłami i wykrzywioną
        > niemiłosiernie fizis - takich zdjęć jest sporo!!!
        Słusznie. I żeby było widać rogi i kopyta.
      • moki1 Na szczęście zdjęcie jest podpisane 06.05.06, 18:43
        I wiemy, który fotograf jest takim idiotą.
      • apoplaws Dzieki, ze zwrociles uwage! 06.05.06, 19:06
        Naprawde smieszne zdjecie.
        Samiec alfa w koalicyjnym rzadzie. Hehe. Z wlasciwym atrybutem wladzy we
        wlasciwym miejscu.
        Dobre dobre.
        Szkoda, ze prawdziwego PiS-owego samca alfa sie nie da tak sfotografowac. Ale
        moze jako jednorozca - przeciez tez symbolika - niewinnosc, samo dobro ?
        • czarodziej_z_narnii A rzeczywiście, ja też nie zwróciłem uwagi. 06.05.06, 19:30
          Ale fakt że trochę przegieli.
          Na wypadek gdyby zmienili:
          serwisy.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=3325794
          bi.gazeta.pl/im/4/3325/z3325794G.jpg
    • uu1 Re: Zarobki: Blair pierwszy, Marcinkiewicz na koń 06.05.06, 18:01
      To nie jest w porządku. Nasz premier powinien ze swoimi zarobkami zmieścić się
      "na pudle". Haruje dniami i nocami, nie szczędząc sił. I jest najlepszy. Yes,
      yes, yes.
    • rafvonthorn Re: Zarobki: Blair pierwszy, Marcinkiewicz na koń 06.05.06, 18:03
      Jaka praca, taka płaca....
      • caesar_pl Re: Zarobki: Blair pierwszy, Marcinkiewicz na koń 06.05.06, 22:13
        Ja bym powiedzia:jaka placa,taka praca.Dla niewtajemniczonych jak dostaniesz 2 zl na godzine to tez sie obijasz...
    • chris12 Chłopiec na posyłki Kaczyńskiego zarabia sporo.... 06.05.06, 18:14
      To jest prywatne zdanie....
    • chris12 A prezydent chodzi do kaplicy i wręcza medale... 06.05.06, 18:18
      To chyba wysoko płatne zajęcie?
    • tinakon Drugie zdjęcie 06.05.06, 19:56
      To zdjęcie drugie to jest JAJO. Nawet Orzeł nie chce na to patrzeć.
      • tenare Re: Drugie zdjęcie 06.05.06, 20:26
        Gdyby nie te kable na zdjęciu, to M. miałby niezłegp pompona.
        • tinakon Pompony! 06.05.06, 23:39
          Te pompony mają inni pomponiaści! Kaczki nie mogą startować w konkursie na
          najwspanialszego pompona, bo trzeba mieć dwa pompony (na jednego pomponiastego)!
    • colombina nasz Premier jest za skromny... 06.05.06, 20:00
      ..ale nic straconego. Moze nauczyc sie od koalicjanow (szczegolnie SO) jak sie
      wyciska kase poprzez "bankructwa". Panowie koalicjanci, przed wami nie tylko
      ten zubozony narod, ale cala UE z kasa!
    • mkolac Re: Zarobki: Blair pierwszy, Marcinkiewicz na koń 06.05.06, 20:01
      "czyt. Wirtszaftswoche" - ta jakiś żart jest?

pierwszy raz się spotykam z tego typu karkołomną podpórką
    • wlodek31 Re: Zarobki: Blair pierwszy, Marcinkiewicz na koń 06.05.06, 20:08
      rafvonthorn 06.05.06, 18:03 + odpowiedz

Jaka praca, taka płaca....
      Jakbyśmy oceniali pracę, to premier musiałby brać dodatek socjalny. Chyba,
      że TV płaciłaby mu za kabaretowe występy w telewizji.
      • uu1 Re: :)))))))) 06.05.06, 20:42

• feliks-50 Dlaczego Marcinkiewicz ma tak dużo ?? 06.05.06, 21:06
      Polska to biedny kraj.
      Jak będziemy zarabiali jak Anglicy to niech sobie zarabia tak jak Blair.
      Poza tym premier Anglii rządzi a Marcinkiewicz tylko symuluje rządzenie a to
      zasadnicza różnica.
    • barbara.rabarbar Nic dziwnego. Z kraju rządzonego przez Kazia 06.05.06, 21:21
      ludzie uciekają, i to do kraju gdzie rządzi Blair. Jaka praca taka płaca.
    • presentation1 Przyzwoita pensja... 06.05.06, 23:24
      i nie ma sie czego wstydzic.Te euro zamienic na zlotowki i przeliczyc na
      srednia krajowa.ProsteZrewidowac o niskie ceny zywnosci,alkoholi czy papierosow
      i (nie chce mi sie liczyc)przypuszczam ze nasz Premier jest w pierwszej
      trojce.I dobrze
    • xxxxyyyyzzzz Ile zarabia Michnik? 07.05.06, 00:10
    • madine1 Ta statystyka jest bez sensu! 07.05.06, 00:35
      Sądząc z obecnej sytuacji politycznej w naszym kraju, liczenie zarobków Marcinkiewicza w skali roku nie
      ma większego sensu, chyba żeby w to wliczyć odprawę.
      ___
      Mądrość dedykowana braciom Kaczyńskim:
      Dwa półd*pki tworzą jedną d*pę, ale dwa półgłówki nie tworzą jednej głowy.
    • 3m05 Bush i tak zarabia wiecej 07.05.06, 00:55
      "Dla porównania, wynagrodzenie prezydenta USA George'a Busha wynosi 400 tys.
      dolarów, czyli 316 tys. euro."

Wynagodzenie Busha jest proporcjonalne do zadluzenia USA. Im wiecej dlugow tym
      lepsza kondycja finansowa amerykanskiego prezydenta.

PS. VP Cheney (Veep Doo Doo) zarobil 20 razy wiecej od Busha. Nie liczac
      "dywidend" z Halliburton. :)
    • 12medyk Re: Zarobki: Blair pierwszy, Marcinkiewicz na koń 07.05.06, 01:34
      Jaka praca taka placa!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka