Dodaj do ulubionych

Ordynarny Amerykanin

IP: 208.130.53.* 22.10.01, 17:24

I'm a Bad American
Obserwuj wątek
    • Gość: kitek Re: Ordynarny Amerykanin IP: *.infostrade.com.pl 22.10.01, 17:49
      If you know what is good and what is bad then you can have any opinion, and no one should be
      moved about your way of living. It is your (our) life.
      • Gość: Paul Re: Ordynarny Amerykanin IP: 208.130.53.* 22.10.01, 17:53
        Gość portalu: kitek napisał(a):

> If you know what is good and what is bad then you can have any opinion, and no
        > one should be
        > moved about your way of living. It is your (our) life.
        .....so.......be more specific, I'm sorry, I'm Polish, I didn't get it ;-).

• Gość: kitek Re: Ordynarny Amerykanin IP: *.infostrade.com.pl 22.10.01, 18:05
          Więc mogę po polsku :-)
          chodzi mi o to, jeśli dobrze zrozumiałem tekst, że jeśli wiesz co jest dobre a co złe, to możesz mieć
          jaki chcesz styl życia i nikt nie powinien ci w tym przeszkodzić.
          Dlaczego napisałeś po angielsku?
          • Gość: Paul Re: Ordynarny Amerykanin IP: 208.130.53.* 23.10.01, 16:14
            Gość portalu: kitek napisał(a):

> Więc mogę po polsku :-)
            > chodzi mi o to, jeśli dobrze zrozumiałem tekst, że jeśli wiesz co jest dobre a
            > co złe, to możesz mieć
            > jaki chcesz styl życia i nikt nie powinien ci w tym przeszkodzić.
            > Dlaczego napisałeś po angielsku?
            He, he,...ja tego nie napisalem. Podpucha, ale z wieloma rzeczami sie zgadzam.
            Chodzi o to, ze jestem zmeczony juz tym calym zamieszaniem zwiazanym
            z "wina/ignorancja Amerykanow", wina/ignorancja Polakow w US, wina tych, wina
            tamtych, napuszeniem, naburmuszeniem, powaga, bezsesowna dialektyka szukajaca
            kamienia filozoficznego i odpowiedzi na wszystkie bolaczki tego swiata. Mam juz
            po dziurki w nosie tych wszystkich naiwnych demokratyczno-komunizujacych
            pseudoitelektualnych, dekadenckich bzdurek. Swiat i natura czlowiecza sa mniej
            skomplikowane niz tak naprawde sie nam wydaje. Myslimy blokoami mysli, czujemy
            blokami uczuc, jestesmy leniwi, zazdrosni i arogantcy, oprucz wielu
            rzeczy "dobrych", ktorych tu nie wymienilem. Ale skladamy sie z tego wszystkiego
            i najwyzszy czas by sie nauczyc z tym wszystkim zyc. Uszanowanie.

• Gość: kitek Re: Ordynarny Amerykanin IP: *.infostrade.com.pl 22.10.01, 17:57
      > I think the cops have every right to shoot your sorry butt if you're
      > running from them after they tell you to stop. If you can't understand the
      > word 'freeze' or 'stop' in English, see the previous line.

I'm with you.

> I don't hate the rich. I help the poor. I know wrestling is fake. I've
      > never owned, or was a slave, and a large percentage of our forefathers
      > weren't wealthy enough to own one either. Please stop blaming me because
      > some prior white people were idiots
    • Gość: muslimek Polaczek, co to się czuje Amerykaninem... IP: 213.25.26.* 22.10.01, 18:04
      Jeśli bronię USA, to dlatego, że lubię te wartości. Ale nie lubię egoizmu
      polaczków, tej cholernej arogancji, jest taki pare lat w Stanach i uważa się za
      wielkiego Amerykanina.
      Nie bedę pisał po angielsku, bo mam gdzieś twój nowy język, bo to polskie forum
      i jestem dumny z Mojego Pięknego Polskiego Języka.
      A to, kogo masz gdzieś, wsadź sobie wiesz gdzie...

• Gość: Yidele Ignorant Redneck White Trash IP: *.budimex.com.pl 22.10.01, 20:30
      I won't take issue with your spew, but *I* do have a name for it --> Ignorant
      Redneck White Trash.
      • Gość: Paul Re: Ignorant Redneck White Trash IP: 208.130.53.* 23.10.01, 16:17
        Gość portalu: Yidele napisał(a):

> I won't take issue with your spew, but *I* do have a name for it --> Ignoran
        > t
        > Redneck White Trash.

Dokladnie!!! Trafiles w samo sedno. I nikt Cie nie prosi, zebys "take any
        issues" with that shit. Zeby cie pocieszyc, przed moim domem nie ma kolorowych
        kaczuszek wycietych ze sklejki ;-). Uszanowanie, czarodzieju.
        • Gość: Yidele Re: Ignorant Redneck White Trash IP: *.*.*.* 23.10.01, 16:30
          Apropos, czy masz najnowszą WWF tapetę na desktop? We also have vinyl siding..
          • Gość: Paul Re: Ignorant Redneck White Trash IP: 208.130.53.* 23.10.01, 16:35

> Apropos, czy masz najnowszą WWF tapetę na desktop? We also have vinyl siding..
            Tylko nie mow, ze WWF is fake.... ;-> K..... tego nie zniose ;-). Siding jest
            drewniany. Uszanowanie, czarodzieju.

• Gość: Yidele Ignorant Redneck White Trash - the sequel IP: *.budimex.com.pl 23.10.01, 22:50
              Dobrze. W takim razie WWF czy WFW albo AWF? Kiedy byłem młody i pełen energii
              to oglądałem Houston Wrestling ( teraz już go nie ma), moim ulubieńcem wtedy
              był Ivan Putski ( the Polish Hammer) i Theo Rosenblat ( the wrestling rabbi ) a
              teraz został mi tylko Goldberg!.
              Polecam www.missouritrailertrash.com/
              • Gość: Paul Re: Ignorant Redneck White Trash - the sequel IP: 208.130.53.* 24.10.01, 16:32
                Zajebista strona..he, he, he. Dobrze by bylo zeby ja obejrzeli wszyscy
                zachwycajacy sie wspaniala, bogata, madra Ameryka. OK, przyznam ci sie ze
                o "the wrestling'u" nie mam zielonego pojecia. Ale moze pojde za twoim
                przykladem i zlapie cos na kablowce ;-). Uszanowanie, czarodzieju.
                • Gość: Paul Re: Ignorant Redneck White Trash - the sequel IP: 208.130.53.* 24.10.01, 17:35
                  Yidele, mam wiecej dowodow na swoje "Ignorant Redneck White Trash" identity ;-).
                  Jakos wczesniej nie przyszlo mi to do glowy. Jezdze 4X4 pick-up'em F150, co
                  prawda nie starym i posklejanym "na tasme", ale za to mam podkoszulke "POW-
                  MIA"!!! Teraz wszystko jasne, nawet sam nie zdawalem sobie sprawy ze
                  swego "prawdziwego oblicza" ;-). Uszanowanie.
                  • Gość: Yidele Ignorant Redneck White Trash - the sequel part II IP: *.budimex.com.pl 24.10.01, 21:08
                    Ja natomiast kiedyś mieszkałem w domku na kółkach stojącym w typowym White
                    Trashy Trailer Parku - miałem 4x4 suburban, jeno bez flagi dixie w tylnym
                    oknie. Yee-ha!
                    • Gość: Paul Re: Ignorant Redneck White Trash - the sequel part II IP: 208.130.53.* 24.10.01, 22:18

> Ja natomiast kiedyś mieszkałem w domku na kółkach stojącym w typowym White
                      > Trashy Trailer Parku - miałem 4x4 suburban, jeno bez flagi dixie w tylnym
                      > oknie. Yee-ha!
                      You dick ;-)! A tak ladnie sie ukrywales/maskowales, he, he.... Well, witam w
                      klubie ;-)

• Gość: Yidele Re: Ignorant Redneck White Trash - the soundtrack IP: *.budimex.com.pl 24.10.01, 22:54
                    "Kinky friedman & the texas jewboys" - poszukaj jeśli masz kazaa lub gnutellę
    • Gość: Zbyszek Re: Ordynarny Amerykanin IP: *.CHCG.splitrock.net 24.10.01, 18:20
      Zaczal popelniac blad Paul. I nikt jak do tej pory nie zwrocil na to uwagi. To
      znaczy, nie jestem pewien czy to jest blad bo nie ma orginalnego tytulu
      nadanego przez Paul'a tekstu.

Jednak z tresci domyslic sie mozna, ze ten tytul powinien by:

"An Ordinary American" co po przetlumaczeniu na"nasze" powinno brzmiec:

"Zwyczajny Amerykanin" a nie "Ordynarny Amerykanin"
      • Gość: Paul Re: Ordynarny Amerykanin IP: 208.130.53.* 24.10.01, 18:29
        Gość portalu: Zbyszek napisał(a):

> Zaczal popelniac blad Paul. I nikt jak do tej pory nie zwrocil na to uwagi. To
        > znaczy, nie jestem pewien czy to jest blad bo nie ma orginalnego tytulu
        > nadanego przez Paul'a tekstu.
        >
        > Jednak z tresci domyslic sie mozna, ze ten tytul powinien by:
        >
        > "An Ordinary American" co po przetlumaczeniu na"nasze" powinno brzmiec:
        >
        > "Zwyczajny Amerykanin" a nie "Ordynarny Amerykanin"
        Nie mylic ze "Spokojnym Amerykaninem" ;-). Czytales to? Warto.

• Gość: Paul Re: Ordynarny Amerykanin IP: 208.130.53.* 24.10.01, 18:32
        Gość portalu: Zbyszek napisał(a):

> Zaczal popelniac blad Paul. I nikt jak do tej pory nie zwrocil na to uwagi. To
        > znaczy, nie jestem pewien czy to jest blad bo nie ma orginalnego tytulu
        > nadanego przez Paul'a tekstu.
        >
        > Jednak z tresci domyslic sie mozna, ze ten tytul powinien by:
        >
        > "An Ordinary American" co po przetlumaczeniu na"nasze" powinno brzmiec:
        >
        > "Zwyczajny Amerykanin" a nie "Ordynarny Amerykanin"
        Poza tym orginalny "tytul" tego textu to "Uncle Ted says it!", a pierwsze zdanie
        zaczyna sie sarkastycznym "I'm a Bad American", co pozwolilem sobie "literacko"
        przelozyc. Uszanowanie.

• Gość: Zbyszek Re: Ordynarny Amerykanin IP: *.CHCG.splitrock.net 25.10.01, 05:45
          Przepraszam. Zaznaczylem w moim wpisie, ze moze nie mam racji. I po wyjasnieniu
          przyznaje ci racje.

Zbyszek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka