Dodaj do ulubionych

United States of Mexico

21.05.06, 19:19
typowy przyklad beztroski niedbania o wlasne granice przez lata. 10% populacji
meksykanow mieszka w USA,czyli tworzy to 107mln ludnosci,mniej wiecej 1/3
populacji USA to meksykanie,z czego wiekszosc wyemigrowala nielegalnie,no i
wiadomo wspomaga swoj stary kraj a nie USA. genialny plan i ekonomicznie
wspanialy dla USA.
sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2006/05/21/IMMIGRATION.TMP
Obserwuj wątek
    • tornson Policz sobie zyski dla US-gospdoarki 21.05.06, 21:38
      z niewolniczej pracy meksykańskich imigrantów. Pieniądze wysyłają do Meksyku,
      ale co z tego, zapłata jaką dostają od US-złodziei to kropla w morzu tego co
      wytwarzają swoją pracą.
      Jedyna dobra rzecz to perspektywa secesji któregoś zdominowanego przez
      Meksykanów stanu.
      • i-love-2-bike Re: Policz sobie zyski dla US-gospdoarki 21.05.06, 21:44
        tornson napisał:

> z niewolniczej pracy meksykańskich imigrantów. Pieniądze wysyłają do Meksyku,
        > ale co z tego, zapłata jaką dostają od US-złodziei to kropla w morzu tego co
        > wytwarzają swoją pracą.
        > Jedyna dobra rzecz to perspektywa secesji któregoś zdominowanego przez
        > Meksykanów stanu.

he,he towarzyszu ales palnal,powiedz mi co robi rzad meksyku,aby poprawic byt
        ludzi,ktorzy go wybrali? ja ci podpowiem komuszku,rzad kradnie pieniadze ciezko
        zarobione prze imigrantow i ma ich gleboko,tak gleboko jak twoi idiole maja
        swoich ludzi w rosji.zobacz jak sie troszcza o tych,ktorych zycie zostalo
        zrujnowane. partia sie zawsze wyzywi,gorzej z tymi,ktorych ta partia ma w opiece.
        www.cnn.com/2006/WORLD/europe/05/21/russia.beslan.reut/index.html
    • felusiak1 simple English 21.05.06, 22:12
      rachel ten tekst z sfgate mówi, że około 10% ludności Meksyku mieszka w USA.
      Czyli nie 107 mln lecz 10% ze 107 milionowej ludnosci Meksyku czyli około 10,7 mln.
      Na nauke nigdy nie jest za późno. Zapisz sie na kursy.

PS. Oficjalna nazwa Meksyku to.... Stany Zjednoczone Meksyku co w oryginale
      wygląda tak: Estados Unidos Mexicanos
      • i-love-2-bike Re: simple English 21.05.06, 22:21
        felusiak1 napisała:

> rachel ten tekst z sfgate mówi, że około 10% ludności Meksyku mieszka w USA.
        > Czyli nie 107 mln lecz 10% ze 107 milionowej ludnosci Meksyku czyli około 10,7
        > mln.
        > Na nauke nigdy nie jest za późno. Zapisz sie na kursy.
        >
        > PS. Oficjalna nazwa Meksyku to.... Stany Zjednoczone Meksyku co w oryginale
        > wygląda tak: Estados Unidos Mexicanos

dziekuje za poprawienie mnie,pomylilam sie,masz racje.jesli chodzi o kursy to
        polecam kursy poprawnego zwracania sie do interlokutorow,nigdy faktycznie nie
        jest za pozno na poprawienie stylu.
        • felusiak1 Re: simple English 21.05.06, 22:28
          I like my style.
          • i-love-2-bike Re: simple English 21.05.06, 22:30
            felusiak1 napisała:

> I like my style.
            >
            >
            no to odklej sie od mego niku,bo mnie twoj styl smierdzi. nie gustuje w
            chlewiku,nie musze.
            • felusiak1 Re: simple English 21.05.06, 22:38
              rachel, to ty zaczepiasz mnie na kazdym kroku. ja jedynie odpisuję ci.
              może ty się odklej.
              • i-love-2-bike Re: simple English 21.05.06, 22:51
                felusiak1 napisała:

> rachel, to ty zaczepiasz mnie na kazdym kroku. ja jedynie odpisuję ci.
                > może ty się odklej.

zobacz najpierw na czyim watku piszesz,potem do kogo piszesz a potem co piszesz
                to pomaga. ja popelnilam blad,owszem,mea culpa,za szybko czytalam,ale ja wiem CO
                MOWIE i CO DO KOGO MOWIE,czego nie mozna o tobie felusiak powiedziec. jesli ktos
                zjezdza na poziom zaulkow budki z piwkiem,to mnie osobiscie robi sie niedobrze i
                z takim ktosiem nie mam ochoty na konwersacje. przekonalo sie o tym pare osob na
                forum i teraz ciebie w ten tlumik wlaczylam.
          • w_ojciech Re: simple English 21.05.06, 22:38
            felusiak1 napisała:
            > I like my style.
            ========================================
            Pisz dokładnie. Winno być:
            I like my "style".
            • i-love-2-bike Re: simple English 21.05.06, 22:52
              w_ojciech napisał:

> felusiak1 napisała:
              > > I like my style.
              > ========================================
              > Pisz dokładnie. Winno być:
              > I like my "style".

a raczej: I like when something stinks,since this is my "style".
        • nierzyt Oni wracaja na swoje!!!! 21.05.06, 22:33
          Kaliornia czy Teksas to ziemie mekesykanskie!!! To tak jakby Polacy obecnie
          kolonizowali Wilno Czy Lwow:-)

W 2000 roku bylo w USA prawie 21 mln Meksykanow.Teraz bedzie pewnie ze 30 mln:-)
          www.infoplease.com/ipa/A0779064.html
          • i-love-2-bike Re: Oni wracaja na swoje!!!! 21.05.06, 22:35
            nierzyt napisał:

> Kaliornia czy Teksas to ziemie mekesykanskie!!! To tak jakby Polacy obecnie
            > kolonizowali Wilno Czy Lwow:-)
            >
            >
            >a do kogo oryginalnie nalezala ziemia w Meksyku,pamietasz kto tam pierwotnie
            mieszkal? a jesli chodzi o powroty to najlepszy jest ten biblijny sprzed tysiecy
            lat na ziemie obiecane,na bazie Biblii,to ci dopiero kino:)
            • nierzyt Re: Oni wracaja na swoje!!!! 21.05.06, 22:41
              i-love-2-bike napisała:

> nierzyt napisał:
              >
              > > Kaliornia czy Teksas to ziemie mekesykanskie!!! To tak jakby Polacy obecn
              > ie
              > > kolonizowali Wilno Czy Lwow:-)
              > >
              > >
              > >a do kogo oryginalnie nalezala ziemia w Meksyku,pamietasz kto tam pierwotn
              > ie
              > mieszkal? a jesli chodzi o powroty to najlepszy jest ten biblijny sprzed
              tysiec
              > y
              > lat na ziemie obiecane,na bazie Biblii,to ci dopiero kino:)

Indianska krew w zylach Meksykanow plynie obficie:-)
              • i-love-2-bike Re: Oni wracaja na swoje!!!! 21.05.06, 22:47
                nierzyt napisał:

>)
                >
                > Indianska krew w zylach Meksykanow plynie obficie:-)

oj ta,szczegolnie w tych,ktorych zdrowo wytlukli. poza tym USA wytluklo
                Mexykanow pare razy,czyli stosujac system syjonistyczny,ziemia jest nasza.
                przynajmniej moga tu pracowac,maja sie lepiej niz u siebie,nikt do nich nie
                strzela wiec nie bardzo wiem o co w tym calym galimatiasie chodzi?
    • j-k USA - 2050... 21.05.06, 22:35
      Mialem w reku taki raport...
      Oto w roku tym Latynosi beda stanowic 25 % ludnosci USA...
      Ale nadal bedzie sie tam mowic (jeszcze) glownie po angielsku :)

buenas noches.

para la dama y para el caballero :)
      • nierzyt Re: USA - 2050... 21.05.06, 22:37
        j-k napisał:

> Mialem w reku taki raport...
        > Oto w roku tym Latynosi beda stanowic 25 % ludnosci USA...
        > Ale nadal bedzie sie tam mowic (jeszcze) glownie po angielsku :)
        >
        > buenas noches.
        >
        > para la dama y para el caballero
        W 1990 mieszkalo w USA tylko 22 mln Latynosow ,co kilkanascie lat podawajaja
        swoja liczebnosc.
        Bedzie wiecej juz teraz jest ich niemal 45mln i stanowia 15% ludnosci USA
        • nierzyt Re: USA - 2050... 21.05.06, 22:39
          www.infoplease.com/ipa/A0762156.html
          www.censusscope.org/us/chart_race.html
      • ben_shaprut Do you speak English, j-k? 21.05.06, 22:41
        • j-k never & ever - you quasi wise man :) 22.05.06, 14:56
          Sólo entonces si tengo el deseo además, y nunca con tales niños de manera así
          como usted :)
    • captain.america Ale wtopa propagandzistki rachelki 22.05.06, 04:09
      1/3 czy 1/30 ludnosci to nie ma znaczenia, wystarczy ze jest powod napluc na ten
      kraj. A co cie boli ze Latynosi tu imigruja? Moja narzeczona jest Latynoska i
      nie uwaza sie ani mniej amerykanska od ciebie czy mnie.
      • w_ojciech Re: Ale wtopa propagandzistki rachelki 22.05.06, 04:17
        Sorry, ale Rachelka nie jest propagandzistką.
        Natomiast Ty jesteś nim bez wątpienia.

Zwróć także uwagę na jej słowa:
        "dziekuje za poprawienie mnie,pomylilam sie,masz racje".
        Przyznała rację adwersarzowi NATYCHMIAST.
      • i-love-2-bike Re: Ale wtopa propagandzistki rachelki 22.05.06, 04:29
        captain.america napisała:

> 1/3 czy 1/30 ludnosci to nie ma znaczenia, wystarczy ze jest powod napluc na te
        > n
        > kraj. A co cie boli ze Latynosi tu imigruja? Moja narzeczona jest Latynoska i
        > nie uwaza sie ani mniej amerykanska od ciebie czy mnie.
        >
        >
        po pierwsze nie bardzo rozumiem slowo wtopa,po drugie krasula kogo to obchodzi
        kim jest twoja najmilejsza, po trzecie tu nie o emigracje chodzi tylko o legalna
        emigracje a to roznica. kim czuje sie twoja luba jest tak samo interesujace jak
        kim ty sie czujesz pajacu,my tu mowimy o czyms innym ,o tym,ze ani Mexico,ani
        jego mieszkancy nie powinni przekraczac granicy USA na dziko,tylko starac sie o
        pozwolenie o pobyt staly jak kazda inna nacja to robi. chyba twoje dziewcze tyle
        rozumie,chociaz pewnie zbyt wymagajace nie jest.a z ciebie taki latynos jak z
        arapa naukowiec,wiec oszczedz nam wszystkim smiechu,bo wiadomo kim ty jestes
        pajacu i kto ci placi od lat,zebys te dwa slowa wypocil na forum panie mecenasie.
        • captain.america ????????? 22.05.06, 07:09
          Nie sciemniaj, zatutulowalas swoj post "United States of Mexico" i sugerowalas
          ze Meksykanie stanowia 1/3 ludnosci tego kraju, co jest czysta bajka. Nielegalne
          przekraczanie granicy przez wetbackow jest duzym problemem, ale nie tak duzym
          jak to sugerujesz swoimi "liczbami".

A po hiszpansku mowie plynnie, wiec hasta manana.
          • de_oakville Re: Oni wracaja na swoje!!!! 22.05.06, 14:33
            nierzyt napisal:

>Kaliornia czy Teksas to ziemie mekesykanskie!!! To tak jakby Polacy obecnie
            >kolonizowali Wilno Czy Lwow:-)

Na tej zasadzie Nowy Jork powinien wrocic do Holandii (Nowy Amsterdam w "Nowej
            Holandii"), a obszar od Detroit do Nowego Orleanu do Francji (jako Wielka
            Luizjana). Natomiast "Nowa Aglia" (z Bostonem jako najwiekszym miastem) powinna
            wrocic do Anglii. Byloby to jednak "cofanie kola historii" czyli zacofanie.
            • w_ojciech Re: Oni wracaja na swoje!!!! 22.05.06, 18:36
              de_oakville napisał:
              > Na tej zasadzie Nowy Jork powinien wrocic do Holandii (Nowy Amsterdam w "Nowej
              > Holandii"), a obszar od Detroit do Nowego Orleanu do Francji (jako Wielka
              > Luizjana). Natomiast "Nowa Aglia" (z Bostonem jako najwiekszym miastem) powinna
              > wrocic do Anglii. Byloby to jednak "cofanie kola historii" czyli zacofanie.
              =================================
              Ja chcę by ta część USA gdzie mieszka Rachelka przypadła Polsce.
              Ale bez Felusiaka.
              • i-love-2-bike Re: Oni wracaja na swoje!!!! 22.05.06, 20:25
                w_ojciech napisał:

>
                > =================================
                > Ja chcę by ta część USA gdzie mieszka Rachelka przypadła Polsce.
                > Ale bez Felusiaka.

chyba nie bylbys zadowolony z przekroju etnicznego:))
          • i-love-2-bike Re: ????????? 22.05.06, 16:48

> Nie sciemniaj, zatutulowalas swoj post "United States of Mexico" i sugerowalas
            > ze Meksykanie stanowia 1/3 ludnosci tego kraju, co jest czysta bajka. Nielegaln
            > e
            > przekraczanie granicy przez wetbackow jest duzym problemem, ale nie tak duzym
            > jak to sugerujesz swoimi "liczbami".
            >
            > A po hiszpansku mowie plynnie, wiec hasta manana.
            >
            >

por favor nino ty nie sciemniaj,bo po pierwsze taki z ciebie captain jak ze mnie
            rusek,po drugie w paru stanach meksykanie sa juz wiekszoscia,po trzecie chodzi
            tu o nielegalnych,a po czwarte juz o pomylce napisalam.
            ps.to juz marianna ci nie wystarcza gringo a twoj hiszpanski pewnie takiej samej
            jakosci jak te twoje ronory w twojej adwokackiej kancelarii,tylko w jakim kraju?
            • captain.america Re: ????????? 22.05.06, 17:31
              Mierda, w jakim to stanie Meksykanie stanowia wiekszosc??? Liczby, dowody,
              linki. Nawet pozwole ci uwzglednic Amerykanow pochodzenia meksykanskiego, ale
              nawet wtedy wiekszosci nigdzie nie znajdziesz.
              • axx61 Re: ????????? 22.05.06, 18:33
                Rosjanie zaszli nawet do Meksyku idac wzdloz wybrzeza. Russian Hill jest w San
                Francisco (i konsulat soviecki)
              • i-love-2-bike Re: ????????? 22.05.06, 19:41

> Mierda, w jakim to stanie Meksykanie stanowia wiekszosc??? Liczby, dowody,
                > linki. Nawet pozwole ci uwzglednic Amerykanow pochodzenia meksykanskiego, ale
                > nawet wtedy wiekszosci nigdzie nie znajdziesz.
                >
                >
                > tu masz sliczne oficjalne dane z ich wspanialej ambasady,a te nieoficjalne to
                sa trudno dostepne,bo oczywiscie nikt ich nie liczy. jak znajde to ci wkleje,ale
                wiadomo,ze Kalifornia,New Mexico,Arizona to ich glowne stany,a dalej to zalezy
                jak ich los rzuci,ale to jest pelen skandal,aby z wlasna flaga maszerowac w USA
                walczac o to,by prawo tego kraju ich omijalo.
                portal.sre.gob.mx/usa/index.php?option=displaypage&Itemid=93&op=page&SubMenu=
                >
                >
                >
                • captain.america "Trudno dostepne dane" 23.05.06, 07:26
                  Jakbys sobie poszukala chociaz w Wikipedii, tobys wiedziala ze WSZYSCY LATYNOSI
                  stanowia 34% ludnosci Kalifornii, 25% Arizony, 42% Nowego Meksyku i 35% Teksasu.
                  Z tego okolo polowa to rdzenni Amerykanie pochodzenia latynoskiego. A nawet z
                  obcokrajowcow spora czesc jest nie z Meksyku ale z Ameryki Srodkowej i
                  Poludniowej...

• ganzegal Znaczy Meksyk to 1 mld mieszkancow? pilas? 23.05.06, 01:04
      i-love-2-bike napisała:

> typowy przyklad beztroski niedbania o wlasne granice przez lata. 10% populacji
      > meksykanow mieszka w USA,czyli tworzy to 107mln ludnosci,mniej wiecej 1/3
      > populacji USA to meksykanie,z czego wiekszosc wyemigrowala nielegalnie,no i
      > wiadomo wspomaga swoj stary kraj a nie USA. genialny plan i ekonomicznie
      > wspanialy dla USA.
      > sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2006/05/21/IMMIGRATION.TMP
      • i-love-2-bike Re: Znaczy Meksyk to 1 mld mieszkancow? pilas? 23.05.06, 02:12
        ganzegal napisał:

>raczej ty piles,bo niedoczytales ptysiu dalej. jesli masz ochote prac sie po
        pysku to polecam dr,jotke,ja nie jestem zainteresowana w chloptasiach ze zlymi
        humorkami,bo im cos tam nie wyszlo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka