chejski Mam pytanie! 31.01.03, 08:28 A co Niemcy by zrobili, gdyby była okazja przechwycić bazy z Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dioniX Re: Mam pytanie! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 31.01.03, 09:59 Nie skorzystaliby z niej. dioniX Mail: dionix@hoga.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fs Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.03, 08:31 Z co najmniej 1/3 wypowiedzi wyziera potwor rasizmu. Coraz bardziej sie utwierdzam, ze immanentna cecha cheścijanstwa jest antysemityzm - czasami pseudointelektualny, czasami podswiadomy, najczesciej prymitywny i agreswyny. Uswiadomcie sobie Polacy, ze wasza niechec do Zydow jest tylko i wylacznie waszym porblemem. To, czy lubicie, czy tez nienawidzicie Zydow nie jest juz ich problemem, bo ich praktycznie w Polsce nie ma. Swoja postawa utwierdzacie opinie o Polakach jako o osobnikach prymitywnych, tepych i niedouczonych. Komu tym szkodzicie? Sobie samym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła Re: jestem przeciw dla tego projektu IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 31.01.03, 08:56 jestem przeciw temu projektowi - zaczynajac od chamskiego zachowania się zołnierzy USA którzy nie będą podlegąc naszej jurysdykcji sądowej po traktowanie nas w konsulatach i na granicy ! Nawet rząd Meksyku lepiej pilnuje interesów swoich obywateli przechodzących przez zielona graniće do USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: jestem przeciw dla tego projektu IP: *.novartis.com 31.01.03, 09:10 Masz racje. Niestety, Polacy sa jeszcze bardzo naiwni z Ameryki, bo Polacy znaja jeszcze bardzo zle Ameryki z powodu zimniej wojny. Ja jestem Francuzem, jestem bardzo rozczarowany i nie znosze juz Ameryki, bo pracowalem z Ameryki podczas zimniej wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadek Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: proxy / *.bp.com.pl 31.01.03, 09:15 a wizy do US zostaną?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.atm.com.pl 31.01.03, 09:17 Gość portalu: chody napisał(a): Gówno to jest bo ludzie nie mają pracy a ich dzieci nie mają za co kupić śniadamia do szkoły, czego ty zapewne nie odczuwasz siedząc w ciepłym foteliku przed komputerem. Amerykańskie bazy to wielkie pieniądze i zatrudnienie dla ludzi i rozwój dla regionu. A swoje fustracje i kompleksy lecz u psychologa. > Mielismy juz u nas sasiadow z za Boga. Teraz przyjdzie miec za > wielkiej wody. Czy zawsze Polska musi sie pchac w jakies g... > lub po prostu komus lizac d... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dioniX POLACY, nie pozwólmy na to! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 31.01.03, 09:33 Mieszkałem w Niemczech, pracowałem dla Amerykańskich służb NATO. Rozumiem brak sympatii narodu niemieckiego dla tych baz jak i samych Amerykanów stacjonujących w Niemczech. Są bardzo egoistyczni a do tego jeszcze dodatkowe kłopoty z łamaniem prawa przez tych "śmiesznych" żołnierzyków. Niektóre przywileje amerykańskie w Niemczech: - nie płacą podatków! - za paliwo płacili 1 DM (stan na rok 2001). Jestem przeciwny jakimkolwiek bazom wojskowych w Polsce, tym samym sprowadzaniem tutaj jakichkolwiek obcokrajowców. Mam nadzieje, że nasz przygłupawy rząd zrobi jakieś referendum i będzie do tego dążył, aby frekwencja były również tak wysoka jak dla referendum w sprawie wstąpienia Polski do Unii Europejskiej. Pozdrawiam dioniX Mail: dionix@hoga.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: 212.191.130.* 31.01.03, 09:36 Doskonały pomysł!! Nareszcie będziemy mieć sprawną armię, nieważne, że obcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena WSTYD I HANBA czyli kurze mozdzki !!! IP: *.dial.proxad.net 31.01.03, 10:02 Uwazam, ze to wstyd i hanba, ze Polska popiera Prezydenta USA jesli chodzi o wojne z Irakiem. My, jako narod, ktory wycierpial ponad 100 lat pod zaborami, a potem 50 lat cierpielismy komunizm popieramy zbrojna napasc na niewinny narod iracki. Przeciez nikt nie bedzie strzelal do Saddama, zgina jak zwykle cywile i my, Polacy to popieramy. Wstyd i hanba : wstydze sie byc Polka, gdy slysze, ze popieramy zbrodnie! Jestem przeciwko amerykanskim bazom wojskowym w Polsce. To po prostu nie miesci mi sie w glowie! Jacy naiwni my Polacy, malo nam bylo zaborow i klaniania sie zaborcom : teraz klaniamy sie Ameryce....eh wstyd, po prostu wstyd....!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl DO WSZYSTKIICH DUPKÓW W POLSCE!!! IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 10:47 Wiesz co dionix,a" ja byłem na Marsie i pracowałem dla ufoków" jeśli ty pracowałeś dla NATO i Amerykanów. Tak nawiasem to 80 % z was to popierdoleni proruscy pseudo pacyfistyczni fiksanci.Widać,że te lata komunizmu i całej tej popiepszonej ideologi zrobiły waszym rodzicom i wam kisiel z muzgów.Nie pamiętacie jak za Hitlera, za Stalina i za tej całej popieprzonej totalitarnej reszty nasz reprezentowany również przez was debile lub waszych rodziców Naród modlił się o pomoc jedynej mogącej tak naprawdę coś pozytywnego dla was zrobić demokracji amerykańskiej.Jeśli jesteście tacy przeciwni USA i ich bazom,to wasza sprawa.Ale jeśli przypadkiem wydarzy się coś w Rosji, w Niemczech, w UE lub u nas czego w tej chwili przewidzieć nikt nie może. To nie ważcie się prosić jedynych którzy na tym swiecie mogą coś zrobić o pomoc. Czołem chore - dupki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olomanolo chlopczyku, ale czemu sie tak pienisz??? IP: 134.76.132.* 31.01.03, 11:59 No ii trzeba byc wyjatkowym "dupkiem" (twoje ulubione slowo:) zeby sie podpisywac "pl". Proponuje sie nie krepowac i wal "Chrystus Narodow" lub cos rownie skromnego :). Bede wdzieczny za choc jeden racjonalny argument, procz ewentualnej "forsy". Olo PS i nie klnij tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EU Re: CO WY ROBICIE DURNIE! A CO Z EU? 01/06/2004? IP: *.216-194-0-161.nyc.ny.metconnect.net 31.01.03, 15:12 Co za wstyd i glupota! Czy wy durnie myslicie, ze Unia Europejska przymknie na to oko? Polska jest juz widziana jako Kon Trojanski Europy! Mozecie teraz zapomniec o Unii Europejskiej! Stancie sie jeszcze jedna republika bananowa, bo cywilizacja do was nie dotrze! Durnie, Durnie i jescze raz Durnie! Jesli tak, ze zrzekam sie obywatelstwa polskiego, bo nie chce miec nic wspolnego z tak prymitywnymi ludzmi! Juz jedna Francuzka powiedziala mi, ze jest oburzona zakupem F-16 przez Polske! \ JA CZUJE SIE EUROPEJCZYKIEM I JESTEM WIERNY EUROPEJSKIM WARTOSCIOM. WIDOCZNIE POLSKA TO NIE KRAJ EUROPEJSKI, LECZ AZJATYCKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: CO WY ROBICIE DURNIE! A CO Z EU? 01/06/2004? IP: *.zeelandnet.nl 31.01.03, 16:15 Duren to jestes ty. Jezeli tak chcesz, to zrzekaj sie obywatelstwa. A ta oburzona Francuzka? Toczka w toczke jak jej pryncypal pajac Chirac. Oburzona, ze Polska nie kupila tej latajacej skrzynki na salate. Tez dobre sobie. A czy wiesz ty ciezko oburzony, ze Mirage nie lataly nad Afganistanem na wiosne tego roku, bo nie byly dostosowane do przenoszenia odpowiedniego uzbrojenia i do wykonywania misji, ktore mialy wykonywac? Zabojady potrafia jedynie krzyczec "Vive la France" czy trzeba, czy nie trzeba i nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: DO WSZYSTKIICH DUPKÓW W POLSCE!!! IP: *.muf138.nycm.n54ny05r18.dsl.att.net 31.01.03, 16:25 Gość portalu: pl napisał(a): > Wiesz co dionix,a" ja byłem na Marsie i pracowałem dla ufoków" > jeśli ty pracowałeś dla NATO i Amerykanów. Tak nawiasem to 80 % > z was to popierdoleni proruscy pseudo pacyfistyczni > fiksanci.Widać,że te lata komunizmu i całej tej popiepszonej > ideologi zrobiły waszym rodzicom i wam kisiel z muzgów.Nie > pamiętacie jak za Hitlera, za Stalina i za tej całej > popieprzonej totalitarnej reszty nasz reprezentowany również > przez was debile lub waszych rodziców Naród modlił się o pomoc > jedynej mogącej tak naprawdę coś pozytywnego dla was zrobić > demokracji amerykańskiej. A modlil sie, modlil, to prawda. I za te modly administracja USA sprzedala nas w Jalcie Stalinowi. A poza tym, poczytaj sobie post Mrowy a pare linijek wyzej. Bo ma on, niestety wiele racji co do zachowania zolnierzy Amerykanskich w bazach za granica. I to jest fakt, a nie jakis mit szlachetnego rycerza. I porownaj to zachowanie z zachowaniem zolnierzy niemieckich ktorzy w ubieglym roku przywiezli do Polski Leopardy. Jak bardzo sie starali, zeby zadowolic Polakow i zeby nikt nie zaczal kojarzyc ich z wybrykami nazistow podczas II wojny. Pozostaw Hitlera historii, teraz pora patrzec w przyszlosc. Acha, zanim zaczniesz mnie wyzywac od chrych antyamerykanow, wiedz ze ja nie jestem przeciw USA ani przeciw narodowi amerykanskiemu, ale przeciw rzadam w Waszyngtonie niewydarzonego palanta, ktorego jedynym 'miedzynarodowym' doswiadczeniem przed wsliznieciem sie tylnymi drzwiami do Bialego Domu byl fakt, ze kiedys jadal sniadanie w International House of Pancakes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: proxy / *.suwary.net 31.01.03, 10:21 Zamieniamy jednego Wielkiego Brata na innego Wielkiego Brata. Wydaje mi się, że szukamy przyjaciół trochę za daleko. Po drugie powinniśmy pomyśleć o możliwości ataków terrorystycznych na nasz kraj. Jak nasze krowy zostaną zarażone łuszczycą tak jak w Anglii to dopiero wtedy zaczniemy się zastanawiac czy gra była warta świeczki. Ja też uważam,że należy potępić i walczyć z międzynarodowym terroryzmem, ale po pierwsze USA walczy z Irakiem głównie ze względów ekonomicznych (wojna napędza gospodarkę i jeszcze ropa naftowa) a my po raz kolejny próbujemy wyjść przed szereg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.zeelandnet.nl 31.01.03, 12:21 Moniko, amerykanskie bazy w Angli i choroby bydla. To cos jak "slon i sprawa polska". Ten twoj argunemt na "nie" jak zywo przypomina ten sprzed lat 40 - 50, ze to Amerykanie zrzucali z samolotow ma Polske stonke ziemniaczana. Czy pamietasz? Nie sadze, jestes zbyt mloda i smietrelnie naiwna (by nie powiedziec "niedouczona"). A znajomosc Historii ostatnich 100 lat jest twoja pieta achillesowa. Ale jak widze na tym forum, dla lewacko-pacyfistycznej dzieciarni nie fakty maja znaczenie, ale krzykliwa propaganda. Im mniej sie wie, tym glosniej sie krzyczy. Do krzyku nie jest potrzebna wiedza, tylko silne pluca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: 206.28.214.* 31.01.03, 16:31 Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > Ale jak widze na tym forum, > dla lewacko-pacyfistycznej dzieciarni nie fakty maja znaczenie, > ale krzykliwa propaganda. Im mniej sie wie, tym glosniej sie > krzyczy. Do krzyku nie jest potrzebna wiedza, tylko silne pluca. A to ciekawe, bo ja zauwazylem, ze jest to cecha skrajnie prawicowych, faszystowskich pomiotow zarowno na tym forum, jak i wsrod amerykanskich republikanskich mediow (np. Rush Limbaugh czy Sean Hannity). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Wlasciciele Polski nie moga zyc bez... IP: *.vic.bigpond.net.au 31.01.03, 10:22 ... obcych wojsk na terenie Polski, tak sie boja, ze lud ich moze odciac od koryta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 31.01.03, 14:48 Mamy w dupie taka laska wczoraj sybir dzis ALASKA. Kto powstrzyma wazeliniazy ktorzy sprzedaja nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.nbnet.nb.ca 31.01.03, 15:28 Bazy Amerykanskie w Polsce - Nie! Nie!! Nie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.zeelandnet.nl 31.01.03, 15:51 Gość portalu: Jurek napisał(a): > Bazy Amerykanskie w Polsce - Nie! Nie!! Nie !!! Cos wy kanadyjscy lewacy uwazacie sie za najlepszych specow od tego co dla Polski dobre, a co zle. Poczytaj, co maja do powiedzenia mieszkancy polskich malych miasteczek i ci ktorzy w takich bazach (chociazby w Niemczech) pracowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.boeing.com 06.02.03, 00:07 Proponuje sprowadzenie z powrotem wojsk rosyjskich do Polski. Rosja jest, byla i bedzie zawsze naszym najwiekszym przyjacielem. A to ze zamordowali kilkaset tysiecy polskich zolnierzy nie ma zadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jant Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.cip.uni-bayreuth.de 25.02.03, 11:48 Propopzycja mi sie podoba, niech sie przenosza ale nie do Polski. Najlepszym strategicznie miejscem dla baz bylby Irak. Najblizej dla samolotow bombardujacych Bagdad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.parp.gov.pl / 10.10.0.* 25.02.03, 11:54 Banda imperialistycznych świń owija sobie Polske wokół palca Odpowiedz Link Zgłoś