Dodaj do ulubionych

Forum jest żenujące

13.08.06, 06:34
Tylu idiotycznych wpisów w jednym miejscu nie ma nigdzie w całym wszechświecie.
Nie ma też nigdzie takiej ilości kompletnych idiotóe piszacych idiotyczne tekst
no ale czego można oczekiwać od idiotów.
Magiel i bazar. Zapach przepoconych koszul zmieszany z zapachem pyz i flaków z
brudnego garnka. Pyzy gorace, pyzy, pyzy, flaczki gorące, flaczki flaczki.
Lody Bambino, lody, lody....... .
Obserwuj wątek
    • oscar62 Re: Forum jest żenujące 13.08.06, 09:46
      felusiak1 napisała:

> Tylu idiotycznych wpisów w jednym miejscu nie ma nigdzie w całym
      wszechświecie.
      > Nie ma też nigdzie takiej ilości kompletnych idiotóe piszacych idiotyczne
      tekst
      > no ale czego można oczekiwać od idiotów.
      > Magiel i bazar. Zapach przepoconych koszul zmieszany z zapachem pyz i flaków z
      > brudnego garnka. Pyzy gorace, pyzy, pyzy, flaczki gorące, flaczki flaczki.
      > Lody Bambino, lody, lody....... .
      >
      JAKI PLASTYCZNY WIZERUNEK FS. JUTRO, ZA TYDZIEN, ZA MIESIAC BEDZIE JESZCZE
      GORZEJ. ONI SA ZAKOCHANI W SIEBIE I W WLASNE "GENIALNE" WYPOWIEDZI I
      KONKURENCJA DUZA, WIEC TRZEBA SIE WYSILAC...
      • coprawda tu parada zwyciestwa żydowkich wojaków 14.08.06, 21:44
        defilanci przekraczją granicę w kierunku powrotnym.

www.smh.com.au/ffximage/2006/08/14/israelisoldiers_wideweb__470x313,0.jpg

Precel powiedził 12 że nie bedzie negocjonował z terrorystami o uwolnienie
        żydków z niewoli, teraz zminił zdanie , będzie, a podczas rozmów chyba ich
        otruje bo zapowiedział ze będzie "tageting Hizbollach fighters whenever thy
        are". Tymczasm Omlet wziął wine na siebie.
    • maureen2 Re: Forum jest żenujące 13.08.06, 10:31
      każdy chów wsobny prowadzi do degeneracji.
    • schlagbaum Re: Forum jest żenujące 13.08.06, 10:47
      felusiak1 napisała:

> Magiel i bazar. Zapach przepoconych koszul zmieszany z zapachem pyz i flaków z
      > brudnego garnka. Pyzy gorace, pyzy, pyzy, flaczki gorące, flaczki flaczki.
      > Lody Bambino, lody, lody....... .
      >

A ty w samym srodku phallusiak i oderwac sie nie mozesz.
      Ten smrodek dziala na ciebie jak narkotyk.
      Nie potrafisz bez tego zyc.
      Czy nie uwazasz, ze sam jestes bardziej zenujacy niz to forum ?

PS

Radzilem ci juz zebys zaproponowal cos ciekawego.
      Kiedy ja to probuje robic zbiega sie sniecie z twojego podworka i po temacie.
      Np

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=46587678
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=46779317

Wysil czaszke. To nie boli a skutek moze byc lepszy niz twoje codzienne
      biadolenie starej baby w okresie przekwitania.
    • nie15 Re: Forum jest żenujące 13.08.06, 11:59
      Przedewszystkim dla mieszkancow Polski.Gdyz zydozerstwo na takim poziomie
      jest rzeczywiscie nieznane w Europie.Cieszyc sie z tego ze 24 zioncow
      pochowano w Libanie jest godnym ciemnego bydla jak Szlagbaum ,Krystian71
      I-love -2 -bike,goldbaum,ben-huur,explicit,nopes ,zluzowany-bogdan...
      Tu nie chodzi tylko o tresc idiotyczna postow ale o wscieklizne bez zadnych
      podstaw.(nikt z tych oszolomow nie zna zyda i czuje do niego nienawisc
      o to ze on 2000 lat temu zabil Pana Jezusa).
      Na FS opracowano kolektywne odpowiedzi na wszystkie logiczne rozumowania:
      -nie troluj(sic!! co tutaj robi skandynawski krasnoludek?)
      -smierdzisz
      -nie pisz pod kilkoma nickami(to jest nie do odparcia)
      I odkryto olbrzymie prawdy:
      -To zydzi wymordowali miliony Polakow w (czas i miejsce dowolne)
      -To zydowskie SS zabijalo w Oswiecimiu
      -Partyzanci zydowscy przewaznie gwalcili polskie kobiety (np I-love -
      byla zgwalcona przez 29 zydow ona to przysiega na ..)

Mowi sie ze piszacy na FS nie reprezentuja Polski.Zaczynam w to watpic.

• schlagbaum Re: Forum jest żenujące 13.08.06, 12:08
        nie15 napisał:

> Przedewszystkim

Przede wszystkim nie wtracaj sie blondasku jak dorosli rozmawiaja.
        Chodu !!
        • z_daleka Re: Forum jest żenujące 13.08.06, 12:16
          a to sie dorosly narozmawial:
          "A ty w samym srodku phallusiak i oderwac sie nie mozesz.
          Ten smrodek dziala na ciebie jak narkotyk.
          Nie potrafisz bez tego zyc.
          Czy nie uwazasz, ze sam jestes bardziej zenujacy niz to forum ?"
          • schlagbaum Re: Forum jest żenujące 13.08.06, 12:20
            z_daleka napisał:

> a to sie dorosly narozmawial:

Masz cos do powiedzenia, zoledny czy jak zawsze ?
            • z_daleka Re: Forum jest żenujące 13.08.06, 12:29
              jak nie mam to milcze, mnie nie placa od wiersza...
              • schlagbaum Re: Forum jest żenujące 13.08.06, 12:35
                z_daleka napisał:

> jak nie mam to milcze, mnie nie placa od wiersza...

To smialo i bez krepacji.
      • ghotir Re: Forum jest żenujące 13.08.06, 12:46
        nie15 napisał: "zydozerstwo na takim poziomie jest rzeczywiscie nieznane w
        Europie.Cieszyc sie z tego ze 24 zioncow pochowano w Libanie jest godnym
        ciemnego bydla jak Szlagbaum ,Krystian71 I-love -2 -bike,goldbaum,ben-
        huur,explicit,nopes ,zluzowany-bogdan... Tu nie chodzi tylko o tresc idiotyczna
        postow ale o wscieklizne bez zadnych podstaw."

Podziwiam hucpe mojego rozmowcy. On protestuje przeciwko radosci z powodu
        smierci 24 zolnierzy izraelskich. Zapomnialo sie mojemu rozmowcy dodac, ze tych
        24 ludzi nalezalo do sil zbrojnych, ktore zabily niezliczone dzieci i kobiety w
        Libanie. Te libanskie kobiety i dzieci, podobnie jak ci zabici Kanadyjczycy,
        nie mialy zadnej broni ale ci izraelscy zolnierze byli uzbrojeni po zeby.

Watpie, ze ktokolwiek cieszyl sie ze smierci ludzi, w tym izraelskich
        zolnierzy. Ale nawet ja ciesze sie, ze jest 24 mniej zabojcow ludnosci w
        Libanie.

"Tu nie chodzi tylko o tresc idiotyczna postow ale o wscieklizne bez zadnych
        podstaw."
        Czyzby zabijanie cywili w Libanie nie liczylo sie jako podstawa
        do "wscieklizny"? Czyz Twoj post nie jest idiotyczny (bronisz zabojcow)?
        • schlagbaum Re: Forum jest żenujące 13.08.06, 12:54
          ghotir napisał:

>> Podziwiam hucpe mojego rozmowcy.

Niezaleznie od tego pod jakim nikiem wystepuje zdradza sie swoim ogromnym
          ograniczeniem umyslowym.

Jeszcze nigdy w zyciu czy to na forum czy poza nim nie wyrazalem zadowolemia z
          czyjejs smierci ale oczywiscie blondasek umiescil mnie na pierwszym miejscu
          swojej listy. Ani mnie to ziebi, ani grzeje ale swiadczy o tym smarkaczu.

Przydaloby sie moze zeby rodzice go troche wychowali
        • oscar62 Re: Forum jest żenujące 13.08.06, 23:38
          GHOTIR, TY JESTES "DOBRYM" REPREZENTANTEM ZENUJACEJ GWARDII NA FS. TWOJA RADOSC
          PO 24 POLEGLYCH IZRAELSKICH ZOLNIERZACH, PRZYPOMINA PEWNEGO FORUMOWICZA (TITUS
          FLAFIUS) KTORY DOSTAWAL EKSTAZE GDY JAKIS ZYD ZOSTAL ZABITY PRZEZ PALESTYNSKICH
          TERRORYSTOW I PROWADZIL CODZIENNA CHRONIKE ZAMORDOWANYCH. RAZ SIE ROZERWAL W
          AUTOBUSIE ARABSKI PODROSTEK-KAMIKADZE I W WYBUCHU ZOSTALO ZABITYCH PIECIU
          SZKOLNIKOW PIERWSZEJ KLASY. "DZISIAJ PADLO PIECIU OKUPANTOW" SWIETOWAL NA FS
          TITUS,KTOREGO CZESTO NAZYWALI TYFUS...
          • grzegorz1948 Re:Oskar nie przesadzaj! 14.08.06, 00:44
            Przelec sie po watkach (ale tak z reka na sercu) to moze uwidzisz radosc na
            innych twarzach.Pozostanmy troche uczciwi.OK
            • i-love-2-bike Re:Oskar nie przesadzaj! 14.08.06, 00:47
              grzegorz1948 napisał:

> Przelec sie po watkach (ale tak z reka na sercu) to moze uwidzisz radosc na
              > innych twarzach.Pozostanmy troche uczciwi.OK

oskar i uczciwosc,to dobry zart:))))he,he najlepsze lzy widac na twarzy
              dany,ktora dzisiaj wachala trupy katowickiej hali,no nie powiem ladnie sie
              zachowala,jak co dzien. te lgarstwa sa juz tak wyswiechtane,ze przydrozny kundel
              by nie podlal tego ich drzewka oliwnego,bo jeszcze by jakiegos parcha dostal.
              • ghotir Re:Oskar nie przesadzaj! 14.08.06, 07:47
                i-love-2-bike napisała: "oskar i uczciwosc,to dobry zart:))))"

Moja wyrocznio w sprawach osobistych, to nie zart, powiedz mi jak sie Oskar ma
                do uczciwosci. Dotad postrzegam Oskara przez pryzmat jego problemow ze
                wzrokiem. Chcialbym uslyszec Twoja opinie o Oskarze.
                • grzegorz1948 Re:ghotir 14.08.06, 20:07
                  Moim zdaniem Oskar nie jest chamem i to juz jest bardzo duzo,szczegolnie ze
                  stoi on z ludzmi dotknietych mongolizmem nie poniza sie do ich poziomu.
                  • ghotir Re:ghotir 15.08.06, 07:14
                    grzegorz1948 napisał: "Oskar nie jest chamem"

Wrocilem do kilku postow Oskara i te swiadcza, ze masz racje. Dotad nie
                    zwrocilem na to uwagi. Dziekuje.
                    Punkt odniesienia Oskara zaadresowalem w moim przydlugim, i meczacym oczy,
                    poscie do Niego.
                • obserwator-z-boku Re:Oskar nie przesadzaj! 14.08.06, 20:10
                  jak nisko trzeba upasc, by pytac i-love-2-bike o uczciwosc innych osob???ale z
                  drugiej strony, jak sie jest na TYM poziomie intelektualnym..........
                  • grzegorz1948 Re:obserwatorze?! 14.08.06, 21:03
                    Stan sobie z boku i nie wtracaj sie bo sie blaznisz.
              • oscar62 Re:Oskar nie przesadzaj! 14.08.06, 21:33
                i-love-2-bike napisała:

> grzegorz1948 napisał:
                >
                > > Przelec sie po watkach (ale tak z reka na sercu) to moze uwidzisz radosc
                > na
                > > innych twarzach.Pozostanmy troche uczciwi.OK
                >
                > oskar i uczciwosc,to dobry zart:))))he,he najlepsze lzy widac na twarzy
                > dany,ktora dzisiaj wachala trupy katowickiej hali,no nie powiem ladnie sie
                > zachowala,jak co dzien. te lgarstwa sa juz tak wyswiechtane,ze przydrozny
                kunde
                > l
                > by nie podlal tego ich drzewka oliwnego,bo jeszcze by jakiegos parcha dostal.

RACHELCIU, NIE TOBIE, SZCZEGOLNIE TOBIE, SADZIC MOJA UCZCIWOSC. DLA HIGIENY,
                PRZYNAJMNIEJ TEGO WATKU, POZWOLE SOBIE TYM RAZEM TYLKO WZIASC PIGULKE NA
                MDLOSCI...
            • felusiak1 Jest pewna róznica. Ci piszacy z Izraela maja 14.08.06, 00:48
              konia w gonitwie a ghotir go nie ma.
              • ghotir Re: Jest pewna róznica. Ci piszacy z Izraela maja 14.08.06, 05:25
                felusiak1,
                Ghotir nie potrzebuje trzymac konia w gonitwie. Ghotir jest niezalezny od
                przyplywow i odplywow gieldy, czy to konskiej czy tej na Wall Street. Za to
                Ghotir serdecznie wspolczuje Phallus'owi zaleznemu od roznych gield.
                • felusiak1 gothir jesteś moron jakich mało 15.08.06, 04:45
                  Nie wiem kto ci te twoje dyplomy dał. Przerazenie mnie ogarnia.
                  Nie rozumiesz co oznacza mieć konia w gonitwie? To have a horse in the race?
                  Podpowiem ci moronie. Kiedy wybuchła wojna polsko-niemiecka w 1939 roku,
                  polacy mieli kania w gonitwie, to znaczy, że byli w srodku wydarzeń i ich los,
                  ich codzienność uzależniona była od rozwoju wypadków. W tym samym czasie, ktoś
                  w Wielkiej Brytanii siedzac w ciepłym pubie, popijajac piwo zastanawiał sie
                  dlaczego ci polacy tacy głupi. Powinni byli dać niemcom ten korytarz i zadnej
                  wojny nie byłoby. A jego najwiekszym zmartwieniem był siapiacy na zewnatrz
                  deszcz. Aha, zapomniałbym, mial na imie gothiron.

PS. I nie pleć głupot o swojej niezależności od giełdy. Albo, pleć.
                  Takiego morona jak ty ze swieca szukać. Żal mi tych twoich studentów, żal.
                  • ghotir Re: gothir jesteś moron jakich mało 15.08.06, 07:09
                    Felusiak,

Dziekuje za wyjasnienie wyrazenia o koniu w gonitwie.

Cieszy mnie, ze pomimo iz nie znalem tego wyrazenia odpowiedzialem prawidlowo.
                    Bardzo duzo musialoby sie zmienic aby mnie te zmiany dotknely. Owszem, nasze
                    emerytury beda zalezaly od gieldy. Tyle, ze my niewiele bedziemy zalezec od
                    emerytur. Na razie i prawdopodobnie na bardzo dlugo, miedzynarodowe
                    przetasowania dotycza mnie glownie na poziomie moralnym.

Zwazywszy na Twoje posty, ten poziom jest Ci obcy.

Felusiak, jestes niezle wyszczekany. Naprawde nie potrafisz mi powiedziec ze
                    uwazasz mnie za morona bez uciekania sie do inwektyw?
                    • felusiak1 Re: gothir jesteś moron jakich mało 15.08.06, 07:22
                      > Cieszy mnie, ze pomimo iz nie znalem tego wyrazenia odpowiedzialem prawidlowo.

No to ciesz sie na zdrowie, bez inwektyw.
                      Jakich inwektyw? Czytaj so piszesz zaqnim kliknieśż "wyslij" i nie mów mi o
                      inwektywach.
                      ghotir napisał:
                      > serdecznie wspolczuje Phallus'owi
                      • ghotir Re: gothir jesteś moron jakich mało 15.08.06, 07:37
                        Phallus to inwektywa? przepraszam, ja wychowalem sie na Freud.
                        przykro mi, ze phallus to inwektywa w "warszawce"; dziekuje, ze zwrociles mi na
                        to uwage. zdaje sie, ze potrzebujemy uzgodnic normy srodowiskowe, nie tylko w
                        sprawie poszczegolnych wyrazen ale takze w sprawie sily tych wyrazen. wycierasz
                        sobie twarz Ghotir'em-moronem jako tytulem twoich postow. ja uzylem phallus'a
                        raz i bez traktowania go jako tytulu mojego postu. kto sie tutaj wykazal?
                        • felusiak1 Re: gothir jesteś moron jakich mało 19.08.06, 17:27
                          Przecież wszyscy wiedzą, że phallus to nie inwektywa lecz łacińska nazwa ch#ja.
                          Zatem zwracajac sie do mnie per phallus miałeś na mysli Freuda, na którym nomen
                          omen wychowywałeś sie od kolyski poprzez matczyny cycek aż do pierwszego stosunku.
                          Nie jestem w stanie zaradzić twojemu moronizmowi. Tak teraz już jest, że morony
                          wdarły sie w kazdy zakątek życia. Ty jesteś dla mnie nieszkodliwy. Twoi
                          studenci, którym robisz wode z mózgu to zupełnie inna rzecz i mnie nie dotyczy.
                          Zanim oni dobija sie do czegoś mnie już nie będzie. Ale morony takie jak ty są
                          teraz na drugim końcu linni telefonicznej i za żadne skarby nie idzie sie z nimi
                          dogadać. Chcesz doświadczyć na własnej skórze? Zadzwoń do Verizon Customer
                          Service albo pójdx do jakiegokolwiek urzedu w NYC to zobaczysz.
                          • ghotir Re: gothir jesteś moron jakich mało 19.08.06, 17:40
                            felusiak1 napisała: "Przecież wszyscy wiedzą, że phallus to nie inwektywa lecz
                            łacińska nazwa"

No to czemu przyczepiles sie do mnie o jednorazowe nazwanie Cie tym mianem?

Trudno mi zdobyc sie na chec dogadania sie z kims, kto kopiuje doniesienia
                            prasy o wydarzeniach swiatowych bez pamietania tego co skopiowal,
                            bezrefleksyjnie ucieka sie do taktyk specyficznego swiatka (opisana przez
                            Wiecha Warszawka) w rozmowach i wylewa steki pomyj na ludzi, ktorzy mu nic
                            zlego nie zrobili.
                            Domyslam sie, ze jestes sfrustrowany swoimi klopotami z Verizon Customer
                            Service. Ale dlaczego wylewasz swoje frustracje na mnie, ktory nie ma nic
                            wspolnego z ta instytucja?
                          • rattler Re: gothir jesteś moron jakich mało 21.08.06, 23:01
                            To skad ta irytacja - Wyglada panienko ze mial na mysli malego kut*aska , ktory
                            zjadl wszystkie rozumy i dalej nie wie jak wspolzyc z ludzmi z odmienna opinia,
                            nie wspominajac o plci pieknej :) W sumie nie glupi facet i kompletny jerk w
                            doborze jezyka i w relacji z towarzystwem ...

Daj se siana stary, zuj i ugryz sie w jezyk zanim zaczniesz klikac i wstawac
                            z katzem rano , ze nikt cie nie kocha - Get a grip lady !

narazie

-------------------------------------------

Nie jestem w stanie zaradzić twojemu moronizmowi. Tak teraz już jest, że morony
                            wdarły sie w kazdy zakątek życia. Ty jesteś dla mnie nieszkodliwy. Twoi
                            studenci, którym robisz wode z mózgu to zupełnie inna rzecz i mnie nie dotyczy.
                            Zanim oni dobija sie do czegoś mnie już nie będzie.
            • oscar62 Re:Oskar nie przesadzaj! 14.08.06, 21:22
              PRZELECIALEM PO WATKACH I JAKOS NIE ZNALAZLEM RADOSCI Z IZRAELSKIEJ STRONY.
              NAPEWNO NIE WTEDY GDY SA CYWILNE OFIARY Z LIBANSKIEJ STRONY. NATOMIAST
              HEZBOLLAH, HAMAS , IRAN I SYRIA SA W NIEBIE GDY SIE ZABIJA, PRZYCISKIEM NA
              GUZIK, NASZA CYWILNA LUDNOSC. PRZEZ JAKAS NIEZROZUMIALA INERCJE NIEKTORZY
              FORUMOWICZE NIE POTRAFIA TEGO ZAUWAZYC I SZKODA.
              • grzegorz1948 Re:Oskar nie przesadzaj! 14.08.06, 21:33
                No pracusiem nie jestes jezeli nie zauwazyles zwierzecej uciechy z "sukcesow"
                IDF.nigdzie nie stoi ile zolnierzy libanskich poleglo tylko dzieci baby i pare
                starcow,
                • oscar62 Re:Oskar nie przesadzaj! 14.08.06, 22:00
                  grzegorz1948 napisał:

> No pracusiem nie jestes jezeli nie zauwazyles zwierzecej uciechy z "sukcesow"
                  > IDF.nigdzie nie stoi ile zolnierzy libanskich poleglo tylko dzieci baby i
                  pare
                  > starcow,

GRZESIU, GDY ZROZUMISZ KTO TU W TEJ WOJNIE ZABIJA Z PREMEDYTACJA CYWILOW -
                  PRZEZ MIESIAC PADLO NA POLNOCNY IZRAEL, TO ZNACZY NA 1/3 TERYTORIUM KRAJU, 4000
                  RAKIET - I KTO NIE, CHETNIE ROZWINE NASZA DYSKUSJE.
                  • grzegorz1948 Re:Oskar nie przesadzaj! 14.08.06, 22:14
                    I znow nie przesadzaj.Rakiety to zdalnie sterowane pociski(przynajmniej w moim
                    zrozumieniu)a wiec mowimy o pociskach.W czasie pierwszej wojny w Zatoce
                    Perskiej "spadly" na Izrael rakiety skutt.Byly to nie uzbrojone pociski
                    Husseina bo jak by je uzbroil to by nie dolecialy,ale Izrael kazal sie juz
                    oplakiwac ze zostal ostrzelany.a wiec troche umiaru Oskar zrobi ci dobrze.
                    • oscar62 Re:Oskar nie przesadzaj! 14.08.06, 23:01
                      grzegorz1948 napisał:

> I znow nie przesadzaj.Rakiety to zdalnie sterowane pociski(przynajmniej w
                      moim
                      >
                      > zrozumieniu)a wiec mowimy o pociskach.W czasie pierwszej wojny w Zatoce
                      > Perskiej "spadly" na Izrael rakiety skutt.Byly to nie uzbrojone pociski
                      > Husseina bo jak by je uzbroil to by nie dolecialy,ale Izrael kazal sie juz
                      > oplakiwac ze zostal ostrzelany.a wiec troche umiaru Oskar zrobi ci dobrze.

INNE CZASY, GRZESIU, INNE ROZMIARY. SADAM HUSEJN ZOSTAL ZAATOKOWANY PRZEZ BUSHA
                      SENIORA I NIE MOGAC SIE ODWZAJEMNIC AMERYCE, ZROBIL TO CO ZROBIL NAM. TO TEZ
                      ZELAZNA LOGIKA ARABSKA... ALE ZOSTAWMY TO PSYCHIATROM. GDYBY AMREYKA NAM DALA -
                      A NIE DALA BO SIE LICZYLA Z SWYMI ARABSKIMI SOJUSZNIKAMI - TOBY TEN KRWAWY
                      DYKTATOR POCZUL DOBRZE NASZE DALEKONOSNE RAKIETY. ALE I TAK NIE MOGL DLUGO NAM
                      DOKUCZAC. JEGO "PREZENT" BYL DOSC OGRANICZONY: KILKADZIESIAT RAKIET NA TEL
                      AWIW - JEDEN ZABITY, TRZYDZIESTU LEKKO RANNYCH I KILKA DOMOW ROZWALONYCH. PO
                      PARU DNIACH JUZ BYL ZUPELNIE BEZRADNY: AMERYKANSKA AWIACJA ZLIKWIDOWALA
                      WSZYSTKIE JEGO RAKIETOWE WYRZUTNIE I ON ZOSTAL TYLKO PRZY CHECI. NASRALLAH
                      PUSCIL W NASZA STRONE, JAK JUZ POWIEDZIALEM, 4000 TYSIECY RAKIET ROZNEGO
                      KALIBRU I ZASIEGU I JEGO MIESIECZNE ZNIWO, TO CYWILNE, BYLO POKAZNE. GDYBY NIE
                      SIEC SCHRONOW, REZULTAT POPRZEDNICH WOJEN, BYLOBY O WIELE WIECEJ CYWILNYCH
                      OFIAR. W KAZDYM RAZIE JEGO ZAMIARY, POD TYM WZGLEDEM, BYLY KOLOSALNE. TERAZ
                      ASAD JUNIOR MOWI: "HEZBOLLAH POKAZAL NAM JAK MOZNA POKONAC IDF. MY TERAZ WIEMY
                      JAK BEDZIEMY MOGLI ODZYSKAC SPOWROTEM WZGORZA GOLANU".
                      • grzegorz1948 Re:Oskar nie przesadzaj! 14.08.06, 23:09
                        a zeby ci glowy nie urwalo to musialem ci podeslac Ptriot rakiety bo przy tej
                        waszej technice i tego nie mielista.opowiadac o broni to mozemy dlugo,ale czy
                        szczesliwie.pamietam jak na Studium Wojskowym opowiadali oficerowie(druga
                        polowa lat 60)o roznych formach broni NATO i Amerykanskiej a co pokazali ruscy
                        w tym teatrze w Moskwie to mialem swoje przemyslenia.Jak to mowia na zychodzie-
                        bla bla bla.A w tych silosach z waszymi rakietami to moze robia kiszona kapuste
                        aby Dana miala do bigosu.
                        • oscar62 Re:Oskar nie przesadzaj! 14.08.06, 23:28
                          MY MAMY DOSKONALE DALEKONOSNE RAKIETY, ALE NIE CHCIELISMY JE UZYWAC W TEJ
                          WOJNIE, WIESZ DLACZEGO? JESLI NIE TO CI CHETNIE WYTLUMACZE.
                          • grzegorz1948 Re:Oskar nie przesadzaj! 15.08.06, 00:47
                            Wiesz to z naocznego doswiadczenia czy tez czy tez ci opowiedzial
                            siedmiogwiazdkowy general.Juz ci mowilem ze na bajki to jestem troche za stary.
                            • oscar62 Re:Oskar nie przesadzaj! 15.08.06, 10:14
                              ZADEN GENERAL MI NIE DAJE SPRAWOZDANIA CO IDF MA I CO NIE. TO WLASNIE CUDZE
                              MEDIA PODALY KILKAKROTNIE O NOWOCZESNYCH I WYJATKOWYCH RAKIETACH O DUZYM
                              ZASIEGU WLASNEJ PRODUKCJI. BALISTYKA PIERWSZEJ KLASY. TO "BARBARZYNSKI" IZRAEL
                              NIE URUCHOMIL TE RAKIETY Z JEDNEJ I JEDYNEJ PRZYCZYNY: ON NIE MIAL STRATEGII
                              MASOWEGO ZABIJANIA LUDNOSCI CYWILNEJ NA WZOR STRATEGII HEZBOLLAH I JEGO
                              SPONSEROW Z IRANU. U NICH TEN ROSYJSKI GUZIKOWY ARSENAL BRONI - SIEDZIEC W GLAB
                              KRAJU I PRZYCISKAC NA GUZIK - JEST IDEALNY. NIE TRZEBA SIE ZMAGAC NA FRONCIE I
                              MOZNA SIE CHLUBIC OSIAGNIECIAMI FRONTU PRZECIW CYWILNEJ LUDNOSCI. TAKIE PROSTE
                              I TAKIE SKUTECZNE. A KOGO SIE OBWINIA O LUDOBOJSTWO (TEZ NA FS)? IZRAEL MA SIE
                              ROZUMIEC.
                              • ghotir Re:Oskar nie przesadzaj! 18.08.06, 04:04
                                OSKAR,
                                NIE ODPOWIEDZIALES NA MOJE PODSTAWOWE PYTANIE: RACHUNEK ZNISZCZEN PO OBU
                                STRONACH.
                                PRZYCIEMNIANIE O SPRAWACH MARGINALNYCH MNIE NIE RUSZA, TROCHE ZNAM TEN
                                SPOSOB 'NIBY-DYSKUSJI'.
                                • oscar62 Re:Oskar nie przesadzaj! 18.08.06, 11:30
                                  ghotir napisał:

> OSKAR,
                                  > NIE ODPOWIEDZIALES NA MOJE PODSTAWOWE PYTANIE: RACHUNEK ZNISZCZEN PO OBU
                                  > STRONACH.
                                  > PRZYCIEMNIANIE O SPRAWACH MARGINALNYCH MNIE NIE RUSZA, TROCHE ZNAM TEN
                                  > SPOSOB 'NIBY-DYSKUSJI'.
                                  ==================================================

PRZEZ TO NIE MOZE BYC Z WAMI RZECZOWEJ DYSKUSJI:
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=47007819&a=47059909
                                  • grzegorz1948 Re:Oskar nie przesadzaj! 18.08.06, 13:03
                                    Oskar tak na powaznie!ghotir napisal o obrachunku strat z obu stron tak proste
                                    jak 2X2=4.My stracilismy 100-1000rodakow w tym 599 zolnierzy a oni stracili
                                    2000 rodakow z tego 1999 niedorozwinietych dzieci.To jest tylko prosty przyklad
                                    rozrachunku i nic wiecej.Jest to rzeczowe ? A z drugiej strony tych dwoch
                                    zolnierzy odzyskaliscie????Przeciez to byl powod wojny.
                                    Prosze cie nie traktuj tych ktorzy dyskutuja na ten temat jak polglowkow bo
                                    wtedy znaczy ze masz ich za gojow tzn "zwierzeta w ludzkiej postaci"
                                    przynajmniej wiekszosc forumowiczow wlasnie nie chcialoby ciebie podobnie
                                    potraktowac.A co do "rakiet" hissbolach to jest tak jakbys chcial kaczke nad
                                    jeziorem ustrzelic ktora widziales przed tygodniem.Wiadomo ze po
                                    odpaleniu "rakiety" nie bylo juz ani sladu po tym co odpalil a zemsta poszla na
                                    ludnosc cywilna.A wiec tylko odwet!
                                    • oscar62 Re:Oskar nie przesadzaj! 19.08.06, 01:01
                                      GRZESIU, TY MOWISZ O MOJEJ PRZESADZIE I SAM PRZESADZASZ I TO PORZADNIE. JAKIE
                                      TAM "POLGLOWKI"; JAKIE TAM "ZWIERZETA W LUDZKIEJ POSTACI". ZDECYDOWALES SIE BYC
                                      DZIS KLUJACYM SZERSZENIEM? CHCE WIERZYC, ZE TO NIE PRZEJDZIE U CIEBIE W RUTYNE.
                                      NIE ZAWSZE CZLOWIEK MUSI DOTRZYMAC KROKU PEWNYM TENDECJOM NA FS. JK ZA KAZDA
                                      CENE CHCESZ, NIECH CI TO BEDZIE NA ZDROWIE...

A TA STATYSTYKA TO CZYSTA NAIWNOSC I MOZE NEUTRALNOSC?... TO LICZENIE OFIAR Z
                                      OBU STRON MA TYLKO JEDEN CEL: WYKAZAC BEZ PRZERWY KTO TU JEST ZBRODNIARZEM I
                                      KTO NIM NIE JEST. PARU Z WAS NAWET RZUCILO PROPOZYCJE PODAC "ZBRODNIE" IZRAELA
                                      DO MIEDZYNARODOWEGO SADU W HADZE. NIE DO WIARY CO WY WYRABIACIE. BANDA
                                      TERRORYSTOW, KTORA OPANOWALA DEMOKRATYCZNIE WYBRANE WLADZE LIBANU I KTORA JEST
                                      EGZEKUTOREM NAJCZARNIEJSZYCH FUNDAMENTALISTOW DZISIEJSZYCH CZASOW MAJACYCH ZA
                                      CEL UNICESTWIC INNY KRAJ (PORCJA PIERWSZA), JEST PRZEZ WAS KONSEKWETNIE
                                      BRONIONA. TA AUTOMATYCZNA OBRONA JEST Z JEDNEJ I JEDYNEJ PRZYCZYNY: DLA
                                      DOKOPANIA ZYDOM BEDA SIE PEWNI NASI "PRZYJACIELE" KUMAC NAWET Z SZATANEM...
                                      A TERAZ KILKA FAKTOW:

1. LIBAN NIE MA Z IZRAELEM ZADNEGO KONFLIKTU TERYTORIALNEGO. 6 LAT TEMU WROCIL
                                      IZRAEL DO MIEDZYNARODOWEJ LINII GRANICZNEJ, LINIA KTORA ZOSTALA UZNANA PRZEZ
                                      ONZ. HEZBOLLAH, ZEBY SZTUCZNIE UTRZYMAC DALSZA "OKUPACJE" LIBANU PRZEZ IZRAEL,
                                      WYMYSLIL TZW. ROLNE GOSPODARWSTWA SHABA, KTORE NIBY NALEZA DO LIBANU. W
                                      RZECZYWISTOSCI TEN KILKUSET METROWY TEREN JEST NA STOKACH GORY HERMON, KTORY
                                      NALEZAL DO 1967 ROKU DO SYRII. TO TEZ JEST POTWIERDZONE PRZEZ ONZ. TYLE
                                      HEZBOLLAH TRABI O TYM "OKUPOWANYM" TERENIE - A CALA KONCEPCJA WALKI Z
                                      "OKUPANTEM" ZACZYNA SIE OD TEGO KLAMSTWA - ZE PARE BRATNICH KRAJOW ARABSKICH
                                      ZWROCILO SIE DO SYRII ZEBY TA ZROBILA GEST I DALA TE GOSPODARWSTWA W PREZENCIE
                                      WLADZOM LIBANU. WTEDY TO DOPRAWDY BEDZIE TEREN "OKUPOWANY" PRZEZ IZRAEL... ALE
                                      PRZECIEZ HEZBOLLAH ROBI W LIBANIE CO JEJ SIE PODOBA I W IMIE WALKI
                                      Z "OKUPANTEM" CZESTO OSTRZELIWALA POGRANICZNE MIASTA I WIOSKI IZRAELSKIE,
                                      PORYWALA IZRAELSKICH ZOLNIERZY I CYWILOW - DWA RAZY - I SPROWOKAWALA OBECNA
                                      WOJNE PRZEZ NAPAD NA SUWERENNE TERYTORIUM IZRAELA, OTWORZENIE OGNIA WZDLOZ
                                      CALEJ GRANICY, PORWANIE DWOCH ZOLNIERZY I ZABICIE OSMIU INNYCH.

2. HEZBOLLAH NIE STRACIL, JAK KTOS W TO WIERZY, ZADNEGO BOJOWNIKA. PRAWDA JEST
                                      ZUPELNIE INNA. W BOMBARDOWANIACH I W CZASIE OCZYSZCZENIA PODZIEMNYCH BUNKROW
                                      POLUDNIOWEGO LIBANU, ZOSTALO ZABITYCH 550 BOJOWNIKOW. U NICH SIE LICZY, DLA
                                      ANTYIZRAELSKIEJ PROPAGANDY, TYLKO CYWILOW. PODANE PRZEZ NICH CYFRY SA TAKIE
                                      PRAWDZIWE JAK "OKUPOWANE" TERYTORIA LIBANU...

3. CYNICZNIE WYKORZYSTYWANIE CYWILOW DLA WOJNY Z "OKUPANTEM". TO BODAJ JEDYNY
                                      SYSTEM NA SWIECIE GDZIE BOJOWNICY DZIALAJA POD SPODNICAMY KOBIET. W POLUDNIOWYM
                                      LIBANIE BYLO DUZO DOMOW ZAMIESZKALYCH PRZEZ CYWILOW - CZASAMI ICH PO PROSTU
                                      ZMUSZANO - W KTORYCH BYLY CALE ARSENALY BRONI I MIEDZY INNYMI KATIUSZE I
                                      PRYMITYWNE WYRZUTNIE. Z TYCH WLASNIE WYRZUTNI - DUZE, WIELOLUFOWE ZOSTALY
                                      PRAWIE WSZYSTKIE ZNISZCZONE PRZEZ NASZA AWIACJE - HEZBOLLOWCY STRZELALI TYSIECY
                                      RAKIET NA POLNOCNA CZESC KRAJU. PRZEZ DZIALANIE POSROD CYWILNEJ LUDNOSCI ONI
                                      MIELI PODWOJNE REZULTATY: TRAFILI PRZEZ MIESIAC W NASZA CYWILNA LUDNOSC - A
                                      JEDYNYM ICH CELEM BYLO SLEPE ZABIJANIE ZYDOW - I GDY IZRAELSKA AWIACJA
                                      POTRAFILA WYKRYC ZRODLO STRZELANIA I PUSCILA BOMBE NA DOM Z KTOREGO WYSZLA
                                      RAKIETA I OPROCZ TERRORYSTOW ZOSTALI ZABICI TEZ MIESZKANCY DOMU-BAZY, TO BYLA U
                                      NICH CALA FRAJDA: MOGLI POKAZAC SWIATU BARBARZYNSTWO IDF. A FOTOGRAFOWAC Z
                                      KAZDEGO KATA ZABITYCH (NA MIEJSCU CZY NA POGRZEBIE) TO ONI UMIEJA. WCZORAJ BYL
                                      WYSWIETLANY W NASZEJ TV FRAGMENT Z FILMOWANEGO SZUKANIA BRONI I AMUNICJI W
                                      JEDNYM Z ZDOBYTYCH DOMOW. W JEDNYM MIESZKANIU BYL CALY ZBIOR BRONI I W JEDNYM
                                      Z POKOI SIEDZIALO PARE PRZESTRASZONYCH DZIEWCZAT. POZA SIEDZENIA TYCH DZIEWCZAT
                                      BYLA TROCHE DZIWNA. GDY ZOLNIERZE SIE PRZYBLIZYLI DO TEJ GRUPY DZIEWCZAT
                                      OKAZALO SIE ZE ONE SIEDZA NA TRZECH HEZBALLOWCACH. CI ZOSTALI WZIECI NA MIEJSCU
                                      DO NIEWOLI.
                                      • grzegorz1948 Re:Oskar nie przesadzaj! 19.08.06, 01:31
                                        Niestety Oskar czytalem (nie cale) tlumaczenie tamuldu przez rabina
                                        londynskiego.On za to zaplacil zyciem(za zdrade)Jednak w jezyku polskim to sie
                                        wcale nie ukazalo.
                                        Jezeli chodzi o sad w Hadze to Izrael ,USA ,Chiny i jeszcze dwa panstwa nie
                                        podpisaly tegob traktatu-moze wiesz dlaczego?
                                        O tych bojowkarzach no coz jak sie robi propagande to sam widzialem na wlasnych
                                        oczach.
                                        Dokopowanie Zydom-moze i tak ale zydzi z wlasnej i nie przymuszonej woli
                                        tracili sympatie od1948roku a teraz doplyw informacji przez rozne formy
                                        dzialalnosci komputera traci coraz wiecej na tej sympatii i to nie tylko
                                        zwiazane jest z wojnami prowadzonymi przez Izrael ale takze polityka
                                        inwestycyjna i bankowa prowadzona przez banki amerykanskie.Popatrz tylko na
                                        ceny paliw! Jak to jest mozliwe ze w tym kacie nie ma kropli ropy a po
                                        rozpoczeciu wojny paliwa poszly do gory.Tu znow mowimy o spekulacji gieldowej
                                        (czyz spekulacja nie jest w kazdym panstwie uwazana za przestepstwo)Powiesz to
                                        ci mali akcjonariusze?Ci maja tylko straty!
                                        Wrocmy do tych trupow.Tyle trupow(grobow zbiorowych )bylo w Jugoslawii a teraz
                                        na raz cicho.Tak Irak cieszyl sie z oswobodzenia ich od terroru Huseina a teraz
                                        by go chcieli z powrotem?Sam to przezylem w Polsce 9 marca 1982roku jak wtedy
                                        jeszcze pulkownik Gruba probowal nam wciskac glupote i to przed kamerami.Wiesz
                                        na takie rzeczy to jestem teraz bardzo uczulony i niezaleznie z jakiej strony
                                        to przychodzi.
                                        ale wracajac do sprawy Libanu -Izraela. Dlaczego nie dochodzilo do starc wojsk
                                        izraelskich i libanskimi? kogo wlasciwie mial IDF przed soba?
                                        Pokazywali tez butnosc zolnierzy IDF w stosunku do Arabow i tak nasunela mi sie
                                        mysl "Syneczku jak by ci ten Arab wyrwal ten karabinek z reki ile bys lajna
                                        wyrzucil do slipkow"No dobra na dzis koniec. DOBRANOC
                                        • oscar62 Re:Oskar nie przesadzaj! 19.08.06, 22:54
                                          1. TALMUD - ODRYWKI WYCIAGNIETE Z KONTEKSTU - "TLUMACZONY" PRZEZ ODSZCZEPIENCA,
                                          Z TENDECYJNYMI I OPACZONYMI TERMINAMI, KTORE NIE MAJA NIC WSPOLNEGO Z
                                          ORYGINALEM, SA PODZYWKA DLA NAJWIEKSZYCH ANTYSEMITOW OD WIELU POKOLEN. CIEKAWE
                                          DLACZEGO TAKA "LEKTURA" CIE FASCYNUJE. MOZESZ MI WYKRYC SEKRET TWEGO
                                          ZAINTERESOWANIA? W KAZDYM RAZIE DOBRZE ZE NIE POWTORZYLES TU CO PALNELES W
                                          POPRZEDNIM POSCIE.

2. NIE WIEM DLACZEGO INNI NIE PODPISALI HAGSKIEGO TRAKTAKU. NATOMIAST DOBRZE,
                                          ZE IZRAEL TEGO NIE ZROBIL. SKLAD TEGO TRYBUNALU JEST Z GORY NASTAWIONY WROGO
                                          WOBEC IZRAELA I TEN KRAJ NIE MOZE TAM SZUKAC MINIMALNEGO OBIEKTYZMU CZY
                                          SPRAWIEDLIWOSCI.

3. ZYDZI TRACILI SYMPATIE OD 1948 ROKU? JAK MI WIADOMO W TYM ZE ROKU POWSTALO
                                          PANSTWO ZYDOWSKIE NA TLE DECYZJI ONZ. W TEJ SAMEJ DECYZJI MIALO POWSTAC TEZ
                                          PANSTWO PALESTYNSKIE, ALE TO PANSTWO NIE POWSTALO PRZEZ WYPOWIEDZENIE TOTALNEJ
                                          WOJNY (AZ DO PLANOWANEJ KOMPLETNEJ LIKWIDACJI NOWOPOWSTALEGO PANSTWA) PRZEZ
                                          PIEC OSCIENNYCH PANSTW ARABSKICH. TO PRAWDA, ZE ONI NIE WYBACZYLI NAM NIGDY
                                          SWEJ SROMOTNEJ KLESKI NA POLU WALKI. CZY SA TEZ POLACY, KTORZY TEZ NAM TEGO NIE
                                          MOGA PRZEBACZYC?...

3. ZA CENY ROPY MOZNA TYLKO WINIC PANSTWA Z WIELKIMI ZASOBAMI "CZARNEGO ZLOTA"
                                          KTORZY WYKORZYSTUJA WSZYSTKIE MOZLIWE KONFLIKTY NA SWIECIE ZEBY ZROBIC NA TYM
                                          KASE. AHMEDINADZAD WLASNIE W TYCH DNIACH GROZI SWIATU, ZE PRZESTANIE
                                          EKSPORTOWAC ROPE JESLI ONZ SIE ZDECYDUJE NA EKONOMICZNE SANKCJE WZGLEDEM
                                          NUKLEARNYM PLANOM IRANU. TO DOPIERO BEDA CENY GDY IRAN ZREALIZUJE SWE
                                          PGROZKI... ZE SA TACY CO TWIERDZA ZE ASTRONOMICZNE CENY PALIWA SA PRZEZ NAS - W
                                          TYM NIE MA ZADNYCH NOWOSCI. ZYD BYL ZAWSZE WINIEN KAZDEMU ZLU NA SWIECIE. "NIE
                                          MA NIC NOWEGO POD SLONCEM" MOWILI NASI MEDRCY I MIELI RACJE.

4. DLACZEGO NIE BYLO STARC MIEDZY IDF I WOJSKIEM LIBANSKIM? CZY DOPRAWDY NIE
                                          WIESZ DLACZEGO? JESLI NIE, CHETNIE CI WYTLUMACZE.
                                          • grzegorz1948 Re:Oskar nie przesadzaj! 19.08.06, 23:36
                                            Punkt po ponkcie:
                                            1.Znasz historie tego tlumaczenia.Jezeli to sie nie zgadza to moze ktos
                                            laskawie zacznie to tlumaczyc aby nie bylo niedomowien.Kiedys na forum rzucilem
                                            haslo" Jezus w innych religiach" od moslemow dostalem strone z Koranu gdzie
                                            Jezus jest ustawiony w kolejce prorokow,a ze strony Zydowskiej tylko Zdrajca o
                                            waja waja.Wy sie wszyscy zakrywacie trudnoscia tlumaczenia tamuldu ale jak tu
                                            sam widzisz na forum wielu Zydow( bardzo wysoki procent9 uwaza gojow za glupkow
                                            tak ja w czytanym przezemnie tamuldzie.
                                            2.Dziwne ze to wlasnie kraje ktore stoja w konflikcie z sasiadami lub uzurpuja
                                            sobie role policjanta.A tak nieprzyjemny problem czy Eichmann mogl oczekiwac
                                            obiektywizmu w Izraelu? A tak na marginesie ktory przestepca powie ze jest
                                            winny?
                                            3.Tak prawda ale
                                            Deklaracja Balfoura <sup>1</sup>

</div>

Biuro Spraw Zagranicznych

2 listopada, 1917

Szanowny Lordzie Rotschildzie!<sup>2</sup>

Biuro Spraw Zagranicznych

2 listopada, 1917

Szanowny Lordzie Rotschildzie!

Z wielką przyjemnością przekazuję Panu w imieniu Mości Rządu niniejszą
                                            deklarację, przez Rząd zatwierdzoną, będącą wyrazem sympatii dla żydowskiego
                                            ruchu syjonistycznego.

Mości Rząd z przychylnością przygląda się zasiedlaniu narodowej siedziby Żydów,
                                            Palestyny, i dołoży wszelkich starań, aby cel ten został osiągnięty;
                                            jednocześnie nie zamierza uczynić nic, co ograniczyłoby prawa obywatelskie i
                                            religijne nie-żydowskich społeczności w Palestynie, albo status prawny i
                                            polityczny, jakim cieszą się Żydzi w innych krajach.

Będę wdzięczny, jeżeli powiadomi Pan o niniejszej deklaracji Związek
                                            Syjonistyczny.

Z poważaniem,

James Balfour
                                            Wydrukowalem to ktorys raz i tam stoi "zdziebko" inaczej niz Zydzi to
                                            przedstawiaja i tu chodzi wlasnie o te"zdziebko" ktore robi ta muzyke.
                                            3.Wlasnie ze wydobycie leci nie zachwiane a ceny ida w gore, bo konflikt tam bo
                                            konflikt tu normalna spekulacja gieldowa a po imieniu 2zlodziejstwo pierwszej
                                            klasy"
                                            4. Tu chcialbym uslyszec Twoje wyjasnienie bo naprawde nie wiem.
                                            • oscar62 Re:Oskar nie przesadzaj! 20.08.06, 11:12
                                              WIDZISZ, MY FRIEND, PAMIETAM ZE TALMUD BYL CZESTO U PARU "FILOSEMITOW" NA FS
                                              PRZYRZADEM DO "DEMASKOWANIA" ZLYCH INTENCJI WOBEC GOJOW. NA TYM TLE J. R. NOWAK
                                              ROZBUDOWAL SWOJE ANTYSEMICKIE TEORIE W POLONICE I NIE TYLKO. COS ZA DUZO Z WAS
                                              CHWYTA Z ENTUZJAZMEM WSZYSTKO CO DEMONIZUJE ZYDOW. NIE MAM ZADNEJ CHECI DODAC
                                              DREWNA DO TEGO OGNISKA... CO DO GLUPKOW: SA GLUPI GOJE TAK SAMO JAK GLUPI
                                              ZYDZI. TO WCALE NIE NALEZY DO PRZYNALEZNOSCI NARODOWEJ.

TWOJ PRZYKLAD Z KORANU WOBEC JEZUSA MOZE CI TYLKO ZAZKODZIC. W TEJ RELIGII JEST
                                              PELNO PROROKOW, MIEDZY INNYMI MOJZESZ (NEBI MUSA) I JEHOSHUA (NEBI JOSHA). W
                                              GROCIE PATRIARCHOW W HEBRONIE MUZULMANIE KLECZA KOLO GROBOW ABRAHAMA, IZAAKA,
                                              JAKUBA, LEI, REBBEKI I SARY I DO 1967 ZADEN ZYD NIE MOGL SIE PRZYBLIZYC DO TEJ
                                              GROTY. TEZ JEZUSA DODALI DO LISTY? NO I CO. CZY NIE WYPOWIEDZIELI DZIHAD
                                              (SWIETA WOJNA) PRZECIW CHRZESCIJANOM (WOJNA NA SMIERC I ZYCIE
                                              PRZECIW "NIEWIERNYM" KRZYZAKOM I BIZANTYJSKIM CHRZESCIJANOM). ZYDZI NIGDY NIE
                                              UZNALI Z LATWOSCIA PROROKOW I JUZ DLUGO PRZED CHRYSTUSEM "ZAMKNELI" PROROCTWO.
                                              CZY NIGDY NIE MYSLELISCIE O TYM ,ZE W OCZACH STAROZYTNYCH ZYDOW JEZUS I JEGO
                                              WIERNI BYLI CZYMS CO DZISIAJ MOZNA NAZWAC KASTA REFORMISTOW. TAKA KASTA, KTORA
                                              MIALA W SOBIE TEZ DOBRE STRONY - MOJA INTERPRETACJA - NIE MOGLA BYC, W ZADEN
                                              SPOSOB, AKCEPTOWANA PRZEZ ZYDOW. TO PRZECIEZ KRANCOWO PRZECZYLO WIARE W JEDNEGO
                                              BOGA. "MATKA BOSKA I SYN BOZY" - CZY TAKI PUNKT WIDZENIA BYL W OGOLE MOZLIWY?
                                              JA MYSLE, ZE NIE.

DEKLARACJA BALFOURA BYLA DLA ZYDOW, JUZ WTEDY DYSKRYMINOWANYCH W ROZNYCH
                                              ZAKATKACH SWIATA, HISTORYCZNYM DOKUMENTEM. ONA WLASNIE BYLA PODSTAWA PRZYSZLEGO
                                              PANSTWA ZYDOWSKIEGO. RESZTA TO TYLKO PUSTE SLOWA.

CHCESZ COS SLYSZEC O NASZYM ZLODZIEJSTWIE? BEDZIE NAPEWNO DUZO CHETNYCH NA FS...
                                              • grzegorz1948 Re:Oskar 21.08.06, 00:05
                                                Oskar piszesz ciekawie ale z unikami.
                                                Czytalem obszerne fragmenty Tamuldu nie w jezyku polskim i masz racje nie chce
                                                tu go tlumaczyc aby znow nie nalac oliwy do ognia.niestety nikt z was tu na
                                                forum niechce wziasc sie z tym tamuldem za bary.Nikt z was nie ma mzliwosci go
                                                wytlumaczyc ale tu na forum dla tych co go czytali wiadomo ze sa traktowani jak
                                                goje.Jest to smutne ze sa to ludzie ktorzy w kulturze polskiej sie wychowywali
                                                a teraz traktuja Polakow jako cos gorszego bo im sie udalo zwiac do troche
                                                lepszego dobrobytu.
                                                Jezeli chodzi o koran to jezus jest na trzeciej pozycji po ostatnim proroku
                                                Mahomecie ale jest.Jest postacia historyczna.Jezeli chodzi o krzyzakow to po
                                                Wojnach Swietych tylko Niemcy zezwolili im wrocic do swojego kraju reszta dala
                                                im Malte i tam z nich zrobili"Szpitalnikow" barankow ktorzy zajmowali sie tylko
                                                rannymi i chorymi.Tak wedrujac po Malcie to rozwialem takie wyobraznie moim
                                                synalkom pytaniem" A dlaczego na wszystkich rycinach w mnogich kosciolach sa ci
                                                panowie w zbrojach".Wogole ta historia krzyzakow i rycerzy maltanskich jest do
                                                teraz zaklamana ze az w oczy szczypi. Poprostu po tylu latach bytnosci na
                                                terenach arabskich i daleko od domu to bractwo zdziczalo i krolowie europejscy
                                                bali sie ich wposcic do kraju.Ale znow glupie pytanie :gdzie wtedy w czasie
                                                wypraw krzyzowych byli Zydzi?
                                                Jezeli chodzi o MAtke Boza to zostawmy w spokoju bo nie chce znow tlumaczyc
                                                tego zarliwemu uczestnikowi nauki religii w Polsce(nie powiesz ze sie myle?)
                                                Deklaracja Balfoura to to na co sie tak Zydzi powoluja i musi byc dotrzymana w
                                                calosci albo wcale i nie mow o pustych slowach bo mozna nazwac tez pustymi
                                                slowami pierwsza czesc tej deklaracji ktora mowi o potrzebie powstania Panstwa
                                                Izrael.
                                                Mialem jeszcze jedno pytanie co z wojskiem libanskim,dlaczego nie stawilo czola
                                                wojsku izraelskiemu?
                                                Jeszcze jedno dzisiaj na "Phenix" byly dwa ciekawe programy przed 12 w poludnie
                                                jeden o czarnym piatku na wallstreet a drugi wlasnie o powstaniu Izraela z
                                                filmami dokumentalnymi.
                                                • pchoinsk Re:Oskar 21.08.06, 11:33
                                                  grzegorz1948 napisał:
                                                  > Jezeli chodzi o krzyzakow

Chyba chodziło Ci o krzyżowców nie Krzyżaków, bo to ostatnie to potoczna nazwa
                                                  Zakon Szpitala Naświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie.

> to po
                                                  > Wojnach Swietych tylko Niemcy zezwolili im wrocic do swojego kraju reszta dala
                                                  > im Malte

Dlaczego piszesz że reszta dała im Maltę? Maltę dostali tylko joannici i to
                                                  prawie 250 lat po upadku Królestwa Jerozolimskiego. Wcześniej władali przecież
                                                  oni na Rodos, którą to siedzibe po części sami sobie wywalczyli. W dodatku poza
                                                  joannitami i Krzyżakami były inne zakony co z nimi się stało, po kasacji
                                                  templarjuszy członkowie tego zakonu nie mogli wstąpić do joannitów.

> i tam z nich zrobili"Szpitalnikow" barankow ktorzy zajmowali sie
                                                  > tylko rannymi i chorymi.

Po pierwsze szpitalami np. joannici i nie tylko oni zajmowali się od samego
                                                  początku swojego istnienia, to że w pewnym momencie na Malcie ze względu na brak
                                                  potrzeby ciągłych walk aby zapewnić sobie byt mogli zająć się pewnym rozwojem
                                                  medycyny nie znaczy że nie zajmowali się tym cały czas, np. prowadzone przez
                                                  nich placówki o w Europie w czasie wojen krzyżowych? To że joannici znani są
                                                  głównie z czasów krucjat jako zakon rycerski walczący w Jerozolimie to nie
                                                  znaczy że tylko tym się zajmowali.

I zarówno na Rodos i Malcie (tu szczególnie pierwsze kilkadziesiąt lat pobytu)
                                                  nie zajmowali się wyłącznie szpitalem a walczyli na morzu.

> Tak wedrujac po Malcie to rozwialem takie wyobraznie moim
                                                  > synalkom pytaniem" A dlaczego na wszystkich rycinach w mnogich kosciolach sa
                                                  > ci panowie w zbrojach".

Ponieważ jednym z ważniejszych wydarzeń dla Maltańczyków z okresu panowania tam
                                                  joannitów było Wielkie Oblężenie z 1565 roku.

Poza tym ja jakoś nie zauważyłem w kościołach tak wiele panów w zbrojach, nie
                                                  licząc np. Konkatedry św. Jana w Valletcie, która była kościołem zakonu, czy
                                                  innych kościołach jakoś szczególnie związanych z joanitami. No i zauważ że w
                                                  zbrojach byli tylko w pewnym okresie, później moda się zmieniła i portretowani
                                                  byli na obrazach w zupełnie innych sztach.
                                                  • grzegorz1948 Re:pchoinsk 22.08.06, 02:45
                                                    Wroce do tego tematu troche pozniej, bo jest ciekawys ale tak jak Kawalerowie
                                                    Maltanscy tak Krzyzowcy i krzyzacy wywodza sie z rycerstwa ktore powrocilo z
                                                    Ziemi Swietej po wyprawach krzyzowych.Niestety samolotow wtedy nie bylo to i
                                                    droga byla dluga i uciazliwa.Wielki Mistrz krzyzacki w Mergentheim wyslal
                                                    wlasnie swoich ludzi do Prus a poniewaz w Ziemi Swietej byla mieszanka
                                                    europejska to tez ci ktorzy nie mieli do czego wracac po wyprawach w Hiszpanii
                                                    i Francji poszli tez do Prus.Tyle na szybko.
                                                  • pchoinsk Re:pchoinsk 22.08.06, 23:59
                                                    > Wroce do tego tematu troche pozniej, bo jest ciekawys ale tak jak Kawalerowie
                                                    > Maltanscy tak Krzyzowcy i krzyzacy wywodza sie z rycerstwa ktore powrocilo z
                                                    > Ziemi Swietej po wyprawach krzyzowych.Niestety samolotow wtedy nie bylo to i
                                                    > droga byla dluga i uciazliwa.Wielki Mistrz krzyzacki w Mergentheim wyslal
                                                    > wlasnie swoich ludzi do Prus a poniewaz w Ziemi Swietej byla mieszanka
                                                    > europejska to tez ci ktorzy nie mieli do czego wracac po wyprawach w Hiszpanii
                                                    > i Francji poszli tez do Prus.Tyle na szybko.

Ale nie można tak uogólniać. Krzyżacy trafili do Prus, ale templariusze i
                                                    joannici na Cypr a później ci ostatni na Rodos. Oczywiście jakieś kontakty
                                                    joannitów z Krzyżakami musiały być, bo mieli oni swoje posiadłości w całej
                                                    Europie więc w Prusach pewnie też (jesli nie nadane im bezpośrednio to te
                                                    przejęte po templariuszach) i coś kojarze jakieś kontakty dotyczące m.in. tych
                                                    ziem. Ale pamiętać należy, że joannici mieli własne państwo i zajęci byli
                                                    głównie nim, walkami w jego okolicy i bronieniem go. To samo pozniej na Malcie i
                                                    w Trypolisie.
                                                  • grzegorz1948 Re:pchoinsk 24.08.06, 20:44
                                                    pl.wikipedia.org/wiki/Zakon_krzy%C5%BCacki
                                                    pl.wikipedia.org/wiki/Krzy%C5%BCowcy
                                                    de.wikipedia.org/wiki/Malta#Geschichte
                                                    A wiec chodzi o te same towarzystwo.Sprawa templariuszy jest dwlej zagadkowa i
                                                    wiaze sie raczej z Sw. Graalem.Niektore zrodla podaja ze przechodzi to
                                                    towarzystwo do iluminantow a pozniej do masonow.Jest to temat woda i raczej
                                                    poszperaj sam(a) w tym temacie bo jest naprawde rozlegly.ja sam myslalem ze
                                                    masoneria to czas przeszly ale jak zaczalem grzebac w tym to mi te pare wlosow
                                                    na glowie tez wylecialy.
                                      • ghotir Re:Oskar nie przesadzaj! 19.08.06, 08:07
                                        OSKARZE,
                                        DUZO NAM MOWISZ O PROPAGANDZIE I DETALACH. JUZ CI POWIEDZIALEM: ZNAM TEN SPOSOB
                                        DYSKUSJI. DAJMY SOBIE Z NIA SIANA.

(1)USTOSUNKUJ SIE DO SPRAWY RZEKI LIWONII. JAK JUZ NAPRAWDE CHCESZ MNIE
                                        UCIESZYC, TO USTOSUNKUJ SIE DO SPRAWY WODY W I WOKOL IZRAELA A IZRAELSKICH
                                        KONFLIKTOW Z JEGO SASIADAMI. JEZELI IZRAEL NIE MA KONFLIKTU TERYTORIALNEGO Z
                                        LIBANEM O WODE TO JA JESTEM BISKUPEM.

(2) WCIAZ ODMAWIASZ MI ODPOWIEDZI NA PYTANIE O OFIARY SMIERTELNE OSTATNIEJ
                                        WOJNY IZRAELA WOBEC LIBANU. I NIE PRZYCIEMNIAJ MI, ZE TRUDNO JEST OBLICZYC
                                        LIBANSKIE STRATY BO RZAD LIBANSKI JE UKRYWA LUB WYOLBRZYMIA. LIBAN (WLACZNIE Z
                                        BEJRUTEM) TO WIELKA WIOSKA, TRUDNO TAM UKRYC LUB UDAWAC SMIERC JEDNEGO
                                        NOWORODKA. NA DODATEK, WLADZE LIBANSKIE WPUSZCZALY ZACHODNICH KORESPONDENTOW DO
                                        ICH KRAJU BEZ OGRANICZEN. SPOTKALEM JEDNEGO Z NICH W US DWA DNI TEMU. ZA CHWILE
                                        PRZYTOCZE CI TRZY HISTORYJKI Z RELACJI TEGO DZIENNIKARZA.

OSKAR, ROZUMIEM "BLIND SPOTS". WSZYSCY JE MAMY. ALE ZNAJ PROPORCJE. JEDNA
                                        SPRAWA JEST PRZYZNANIE SIE, ZE NIE ROZUMIEMY I NIE CHCEMY ROZUMIEC POLITYK
                                        NASZYCH PRZYWODCOW POLITYCZNYCH BO UWAZAMY, ZE TO NASZA OJCZYZNA, "WRIGHT OR
                                        WRONG". INNA SPRAWA JEST CZYNNE POPIERANIE ZBRODNICZYCH POLITYK PRZYWODCOW
                                        NASZEJ OJCZYZNY. NIEBEZPIECZNIE ZBLIZASZ SIE DO TEJ DRUGIEJ POSTAWY.
                                        • ghotir Re:Oskar nie przesadzaj! 19.08.06, 08:13
                                          OTO OBIECANE OSKAROWI HISTORYJKI. SKOPIOWALEM JE Z MOJEGO POSTU NA INNYM FORUM
                                          WIEC PRZEPRASZAM ZA SPRAWIENIE OSKAROWI KLOPOTU Z ICH ODCZYTANIEM.

Wioska zostala zaatakowana rakietami. Po ataku, zrzucono na wioske ulotki
                                          nawolujace ludnosc cywilna do opuszczenia wioski bo ona bedzie celem ataku
                                          rakietowego. Ci, ktorzy przetrwali atak, wyruszyli na wedrowke. Nad szosa,
                                          ktora uciekali ci nieszczesnicy pojawila sie powietrzna jednostka wojskowa
                                          przeciwnika. Uciekinierzy na szosie stali sie tarczami, do ktorych ta jednostka
                                          strzelala.

Czteropietrowy budynek stal sie celem ataku z powietrza. Ci, ktorzy przetrwali
                                          atak, wezwali karetke pogotowia. Karetka sie pojawila i sanitariusze zaladowali
                                          w nia rannych. Wtedy pojawila sie powietrzna jednostka bojowa i ostrzelala
                                          karetke pogotowia. Kierowca z oderwana wybuchem reka wezwal pomoc. Pojawila sie
                                          druga karetka pogotowia. Powietrzna jednostka bojowa ostrzelala te karetke
                                          zabijajac jej kierowce. Krwawiacy kierowca pierwszej karetki wezwal posilki.
                                          Pojawila sie nastepna karetka. Powietrzna jednostka bojowa oddalila sie. Dzieki
                                          temu mamy relacje z tego wydarzenia: trzecia karetka uratowala kierowce
                                          pierwszej karetki.

Karetki pogotowia maja wymalowany na dachu czerwony znak krzyza. Widzialem
                                          fotografie jednej z tych karetek z duza dziura spowodowana wybuchem dokladnie w
                                          srodku czerwonego krzyza.

Powiesz, ze to historyjki z ataku Trzeciej Rzeszy na Polske? Bardzo sie tu
                                          pomylisz, to obrazki z ostatniej proby anihilacji ludnosci Libanu przez Izrael.
                                          Powietrzne jednostki bojowe to nie stukasy ale US helikoptery podarowane
                                          Izraelowi. Karetki to libanskie karetki pogotowia. Przytoczone powyzej obrazki
                                          wskazuja na planowa anihilacje ludnosci Libanu przez Izrael.

Nie wszyscy dziennikarze siedzieli w wygodnych bunkrach; niektorzy patrzyli na
                                          zabojstwa ludzi i niszczenie infrastruktury libanskiej przez wojska Izraela.
                                          Dla rownowagi, zastanow sie nad smierciami i zniszczeniami spowodowanymi w
                                          Izraelu przez katiusze.
                                        • oscar62 Re:Oskar nie przesadzaj! 20.08.06, 00:36
                                          GHOTIR, PRZEZ POZNA NOC NIE MOGE ODPOWIEDZIEC NA RAZ NA TRZY POSTY.
                                          SKONCENTRUJE SIE WIEC NA TYM PIERWSZYM.

1. COS ZA DUZO MOWISZ O PEWNYCH SPOSOBACH DYSKUSJI. NIE MAM ZADNEGO ZAMIARU SIE
                                          TLUMACZYC DLACZEGO PISZE TAK A NIE INACZEJ. W TYM PUNKCIE MOZESZ SIE ZAPYTAC
                                          DLACZEGO TY SAM PISZESZ PO...GHOTIRSKU.

2. OHO, JESTES DOPRAWDY "BISKUPEM"... GDZIE TO WYCZYTALES, ZE MAMY KONFLIKT Z
                                          LIBANEM O WODE? MOZE COS TAKIEGO: KILKA LAT TEMU HEZBOLLAH, TAK TEN SAM
                                          HEZBOLLAH, SKIEROWAL W BOK RZECZKE HAZBANI I ZOSTAWIL TYLKO MALY STRUMYCZEK
                                          PROWADZACY NA TERYTORIUM IZRAELA. WEDLUG PRAWA MIEDZYNARODOWEGO ZADNE PANSTWO
                                          NIE MOZE ODMIENIC KORYTO RZEKI GDY WODA JES UZYWANA PRZEZ WIECEJ NIZ JEDNO
                                          PANSTWO. IZRAEL PROTESTOWAL I LIBAN, WTEDY TROCHE WIECEJ SAMODZIELNY, ZMUSIL
                                          HEZBOLLOWCOW DO POWROTU DO STAREGO KORYTA. ALE CO, CWANY NASRALLAH POSTAWIL
                                          KILKA POMP WZDLUZ TEGO STAREGO-NOWEGO KORYTA I POMPOWAL ILE MOGL, TAK ZE WODY
                                          BYLO MNIEJ DLA IZRAELA, ALE WODA BYLA. NIC NIE SLYSZALEM O INNYM KONFLIKCIE
                                          WODNYM MIEDZY LIBANEM A IZRAELEM.

3. TO FAKT, ZE BYLO WIECEJ OFIAR PO STRONIE PRZECIWNIKA - A MOWA TYLKO O
                                          CELOWYM WYOLBRZYMIANIU CYFR - ALE TO NIE JEST DLATEGO, ZE NASRALLAH SIE LITOWAL
                                          NAD ZYDAMI. NAODWROT, ASTRONOMICZNA ILOSC RAKIET NA 1/3 TERYTORIUM IZRAELA
                                          MIALA NA CELU WYMORDOWAC JAKNAJWIEKSZA MASE CYWILNEJ LUDNOSCI. JESLI MU TO SIE
                                          CZESCIOWO UDALO TO TYLKO DZIEKI DYSCYPLINIE MIESZKANCOW POLNOCNEJ CZESCI KRAJU
                                          I DZIEKI SIECI SCHRONOW POZOSTALYCH OD POPRZEDNICH WOJEN Z ARABAMI. CO DO
                                          LICZBOWEJ PRZESADY: W WIOSCE KANA, HEZBOLLAH PODALA, ZE W ZBOMBORDOWANYM DOMU -
                                          A TAM BYL CALY ZBIOR BRONI I JEJ OBSLUGI - ZGINELO 65 OSOB I DZIEN POZNIEJ -
                                          80. PO KILKU DNIACH, CZERWONY KRZYZ PODAL W KOMUNIKACIE OFICJALNE CYFRY
                                          ZABITYCH: 27. TO TEZ DUZO I IZRAEL WYRZIL ZAL Z POWODU TYCH CYWILNYCH OFIAR,
                                          ALE PODANA CYFRA BYLA TRZY RAZY WIEKSZA OD RZECZYWISTEJ. A PROPOS, CZY JAKIS
                                          LIDER PANSTWA ARABSKIEGO WYRAZIL ZAL Z POWODU SMIERCI IZRAELSKICH CYWILOW Z
                                          GRADU HEZBOLLOWSKICH RAKIET? MOZE PAMIETASZ O "MASAKRZE" W DZENINIE. PROPAGANDA
                                          ARABSKA NIE PRZESTALA MOWIC O MASAKRZE UZADZONEJ PRZEZ IDF W TYM MIESCIE W WEST
                                          BANK. BYLA TAM EKIPA DZIENNIKARZY, KTORA FILMOWALA EKSMISJE ZABITYCH CYWILOW.
                                          JEDNOCZESNIE KRAZYL W NIEBIOSACH SAMOLOCIK BEZ PILOTA I FOTOGRAFOWAL ARENE
                                          WYDARZEN. EKIPA CUDZYCH DZIENNIKARZY, TAM NA DOLE, WIDZIALA NA WLASNE OCZY
                                          WIELE NOSZONYCH NA NOSILKACH TRUPOW I NOTOWALA CYFRY ZABITYCH CYWILOW. ALE
                                          WIEKSZA CZESC TYCH "TRUPOW ZMARTWYCHWSTALO". GDY NOSICIELE SIE ODDALILI OD
                                          OBIEKTOW FOTOGRAFICZNYCH, LUDZEE ZACZELI SCHODZIC Z NOSILEK I SIE WYSMIEWALI Z
                                          REPORTEROW. KARAWANY "ZYWYCH-MARTWYCH" WESZLY W STATYSTYKE MASAKRY KTOREJ WCALE
                                          NIE BYLO.
                                          JA POWIDZIALBYM, ZE TY WLASNIE NIEBEZPIECZNIE SIE ZBLIZASZ DO HEZBOLLOWSKIEJ
                                          POSTAWY I SZKODA.
                                          • ghotir Re:Oskar nie przesadzaj! 20.08.06, 02:33
                                            OSKAR,

MASZ PELNA RACJE W SWOIM PIERWSZYM PUNKCIE. OOPS, ZAGOLOPOWALEM SIE; WSZYSCY
                                            MAMY WLASNE SPOSOBY WYRAZANIA NASZEGO ROZUMIENIA SWIATA; ANI TWOJ ANI MOJ NIE
                                            JEST LEPSZY OD SPOSOBOW INNYCH LUDZI. PRZEPRASZAM, ZE OBURZYLEM SIE O TO NA
                                            CIEBIE. WIESZ, JA PATRZE NA WSPOLNE ELEMENTY POSTRZEGANIA SWIATA. ZDEFINIOWANE
                                            PRZEZE MNIE ELEMENTY MYSLENIA HITLERA I SHARONA SA BARDZO PODOBNE DO TWOICH
                                            WIEC WALILEM W CIEBIE BEZ OPAMIETANIA.

SZKODA, ZE NIE ZWROCILES UWAGI NA KONFLIKT IZRAELA Z SASIADAMI O WODE.
                                            PROPONUJE ABYS TROCHE POCZYTAL O TYM ZAGADNIENIU. WATPIE, ZE NAGLE
                                            DOZNASZ "OLSNIENIA" W SPRAWIE POLITYK IZRAELA ALE TO MOZE CI POMOC W
                                            ZROZUMIENIU DLACZEGO TWOJE DZIECI I WNUKI UMIERAJA W IZRAELSKIEJ WOJNIE.

TWOJ TRZECI PUNKT JEST... NAIWNY. W OPARCIU O PLOTKI ZAPRZECZASZ, ZE IZRAEL
                                            ZAMORDOWAL WIELU LIBANCZYKOW. DOMYSLAM SIE, ZE TAKIE ZAPRZECZENIA POZWALAJA CI
                                            SPOKOJNIE SPAC. ALE NIE LUDZ SIE: W OSTATECZNYM ROZRACHUNKU LUDZIE, KTORZY
                                            BRALI UDZIAL / AKTYWNIE POPIERALI MORDOWANIE ZYDOW W EUROPIE, NIE DOSTAPILI
                                            SPOKOJU. WATPIE, ZE PODOBNY LOS NIE SPOTKA AKTYWNYCH ZWOLENNIKOW MORDOWANIA
                                            LUDNOSCI ARABSKIEJ PRZEZ IZRAEL. NIESTETY, TAKZE SPRAWA CZASU JEST KOLEJNY
                                            HOLOKAUST ZYDOW TYLKO DLATEGO, ZE ICH IZRAELSKIE ELITY WYBRALY MORDOWANIE
                                            ARABOW W IMIE WSZYSTKICH ZYDOW. PROBUJE CI POWIEDZIEC, ZE TE PLOTKI
                                            O "ZMARTWYCHSTALYCH ARABACH" NIE ZMIENIAJA FAKTU, ZE IZRAEL ZAMORDOWAL WIELU
                                            LIBANCZYKOW. TAKZE PROBUJE CI POWIEDZIEC, ZE MORDERCZE POLITYKI IZRAELA DZISIAJ
                                            BEDA USPRAWIEDLIWIENIEM KOLEJNYCH HOLOKAUSTOW W PRZYSZLOSCI.
                                            • oscar62 Re:Oskar nie przesadzaj! 20.08.06, 22:52
                                              JA CENIE RYWALA, KTORY SIE PRZYZNAJE DO TEGO, ZE SIE CZASAMI MYLI...

JAK MOGLEM NIE ZWROCIC UWAGI NA WODNE PROBLEMY TEGO REGIONU? TU WODA JEST
                                              KWESTIA ZYCIA I SMIERCI. TAK MALO JEST WODY W NASZYM KRAJU - 60% JEGO
                                              TERYTORIUM TO SUCHA PUSTYNIA NEGEV - ZE NA SERIO PLANOWALISMY IMPORTOWAC WODE Z
                                              TURCJI. TEN SAM PROBLEM MA SASIEDNIA JORDANIA. W CZASIE NEGOCJACJI POKOJOWYCH Z
                                              TYM PANSTWEM PRAWIE NIE BYLO PROBLEMOW TERYTORIALNYCH - MALE TERENY ROLNE
                                              UPRAWIANE PRZEZ IZRAELSKIE KIBUCE ZOSTALY, LOGICZNYM KOMPROMISEM, WYNAJETE
                                              PRZEZ JORDANIE NA DLUGA METE - ALE WODNYCH BYLO SPORO. TU SIE OKAZALO, ZE
                                              OBOPOLNE DAZENIE DO POKOJU DAJE ZAWSZE POZYTYWNE REZULTATY. JORDANIA SPUSCILA
                                              TROCHE Z ROSZCZEN, IZRAEL SIE ZGODZIL NA PEWNE KWOTY I JORDANIA DOSTAJE OD
                                              IZRAELA REGULARNIE POKAZNA ILOSC WODY NAWET W LATACH WIELKIEJ POSUCHY.

DLACZEGO NASZE DZIECI I WNUKI UMIERAJA W IZRAELSKICH WOJNACH, USWIADOMI CI
                                              PONIZSZY LINK:
                                              www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3293602,00.html
                                              TO PRAWDA, ZE Z NATURY JESTEM NAIWNY, ALE SA GRANICE NAIWNOSCI U CZLOWIEKA,
                                              KTORY ZYJE NA WULKANIE BW (A MOWA TU O FUNDAMENTALISTACH, KTORZY CORAZ WIECEJ
                                              SIEJA TERROR I NIENAWISC I, JAK JUZ POWIEDZIALEM, CHCA NAS ZNISZCZYC PODSTAWY).
                                              TU NORMY ZACHOWANIA SA ZUPELNIE INNE. POROZUMIENIA NIE SA POROZUMIENIAMI,
                                              KLAMSTWA STAJA SIE NORMA... STAD TEZ TA "WIARYGODNOSC" CYFR I WYDARZEN. CO
                                              DZIWNE, SWIAT WIE Z KIM TU MAMY DO CZYNIENIA, CYNICZNIE SIE USMIECHA I
                                              AUTOMATYCZNIE WINI - TRADYCJA STARA JAK NASZ WSPOLNY GLOB - ZYDOW I ICH
                                              PANSTWO, KTORE WALCZY O SWA EGZYSTENCJE. WIELKIE PYTANIE: GDYBY BYLO TRZY RAZY
                                              WIECEJ OFIAR ZYDOWSKICH NIZ ARABSKICH W TEJ WOJNIE CZY BY TEZ W TYM WYPADKU
                                              ROBIONO BUCHHALTERIE STRAT. DAJ MI SAM SWOJA HIPOTEZE...
                                              • ghotir Re:Oskar nie przesadzaj! 21.08.06, 02:29
                                                OSKAR,

MYLE SIE CZESCIEJ NIZ PRZYPUSZCZASZ. ZAWSZE UWAZAM NA ARGUMENTY LUDZI, KTORZY
                                                MAJA ODMIENNE OPINIE. PRAWDOPODOBNIE DLATEGO PODPORZADKOWALEM MOJE
                                                ZYCIE "SZKIELKU I OKU". OD DOSC DAWNA UZYWAM "SZKIELKA" W SPRAWACH SWIATA.
                                                DOPIERO OD DWOCH LAT UZYWAM GO WOBEC IZRAELA.

WODA TO CORAZ BARDZIEJ "SCARCE RESOURCE". ISTNIEJE TEZA, IZ IZRAEL Z
                                                PREMEDYTACJA NISZCZYL LIBANSKIE OSIEDLA NAD LIVONIA ABY ZNIECHECIC LIBANCZYKOW
                                                OD MIESZKANIA BLISKO TEJ RZEKI. TO SPEKULACJA. CZAS POKAZE CZY ONA MA SENS.

OSKARZE, PODANY PRZEZ CIEBIE LINK USWIADOMIL MI, ZE TWOJE DZIECI I WNUKI
                                                UMIERAJA W IMIE INTERESOW, KTORE SA OBCE ICH LUDZKIEJ NATURZE (POTRZEBA DACHU
                                                NAD GLOWA I INTELEKTUALNEJ STYMULACJI). POWTARZAM PO RAZ KOLEJNY: LUDZIE W
                                                IZRAELU UMIERAJA W NIE SWOICH INTERESACH. GORZEJ, PANSTWO IZRAEL ZMUSZA TYCH
                                                LUDZI DO POPELNIANIA ZBRODNI, ZA KTORE ZAPLACA ZYDZI W CALYM SWIECIE. DZISIAJ
                                                JAKIS OBYWATEL IZRAELA NACISNAL GUZIK Z RAKIETA WYCELOWANA W KARETKE CZERWONEGO
                                                KRZYZA LUB POLKSIEZYCA. JUTRO CORKA MOJEGO PRZYJACIELA W US BEDZIE TRAKTOWANA
                                                JAKO ZBRODNIARKA.

MAM OLBRZYMIE WSPOLCZUCIE DLA LUDZI MIESZKAJACYCH W IZRAELU. WYDAJE MI SIE, ZE
                                                DOSC DOBRZE ROZUMIEM "ZYCIE NA WULKANIE". ALE MY BARDZO SIE ROZNIMY. JA MAM
                                                TENDENCJE DO UCIEKANIA Z WULKANU (UCIEKLEM Z POLSKI DOPIERO WTEDY KIEDY STALO
                                                SIE JASNE, ZE "MOJA" STRONA WYGRALA I ZE Z TEGO POWODU MUSIALBYM MIESZKAC NA
                                                WULKANIE). TY ZDAJESZ SIE BYC WIERNY TWOJEMU MIEJSCU. SZANUJE TO. TAKZE
                                                ROZUMIEM DLACZEGO MUSISZ ROBIC SWOJE INTELEKTUALNE UNIKI. ALE NIE ZDZIW SIE, ZE
                                                PODEPRE GRZEGORZA. NIE DLATEGO, ZE COKOLWIEK WIEM O TALMUDZIE (LUB O BIBLII),
                                                ALE DLATEGO, ZE GRZEGORZ MA RACJE SUGERUJAC, IZ TWOJE PREZENTACJE TUTAJ
                                                CHARAKTERYZUJA SIE UNIKAMI.

NIE MAM HIPOTEZY W SPRAWIE RACHUNKU SMIERCI MIEDZY LUDNOSCIA IZRAELA I LIBANU.
                                                MAM HIPOTEZE DOTYCZACA SWIATA: STRATY LUDZKIE SA DUZO MNIEJSZE WSROD KRAJOW
                                                REALIZUJACYCH POLITYKI US NIZ WSROD KRAJOW SPRZECIWIAJACYM SIE TYM POLITYKOM.
                                                TO DOTYCZY KONFLIKTOW MILITARNYCH TAK SAMO JAK EKONOMICZNYCH. GO FIGURE.
                                                • oscar62 Re:Do Grzegorza i Ghotira 21.08.06, 14:24
                                                  OBAJ MOWICIE O UNIKACH. ZAPYTAM WAS OTWARCIE: KTO NIE MA UNIKOW? TYLKO CO,
                                                  AKCENTY UNIKOW STAJA SIE WYRAZNE GDY SIE NIE IDZIE PO LINNI ADWERSARZA. GDY
                                                  KOMPUTER, TEN LUDZKI, JEST Z GORY NASTAWIONY NA "ANTY" WIDZI SIE, JAK W ZNAMYM
                                                  PRZYSLOWIU, "WIDLE A NIE IGLE"...

WIECIE CO, CZYTAJAC WAS - A ZAPOZNALEM NA FS WIEKSZYCH EKSTERMISTOW OD WAS,
                                                  PRZYNAJMNIEJ W TERMINOLOGII JEZYKOWEJ - MAM SMUTNE REFLEKSJE. TOZ NIE DOCHODZI
                                                  DO WASZEJ SWIADOMOSCI PODSTAWOWY PROBLEM IZRAELA: PERMANENTNA WALKA O SAMA
                                                  EGZYSTENCJE NA TYM MALYM SZMACIE ZIEMI. GDY BYLA JAKAS ISKRA POROZUMIENIA, PO
                                                  PARU WOJNACH Z OSCIENNYMI PANSTWAMI ARABSKIMI, IZRAEL POSZEDL NA WIELKIE
                                                  USTEPSTWA - EGIPT I JORDANIA - I NASZ KRAJ CZUJE, PRZYNAJMNIEJ WIEKSZOSC
                                                  IZRAELSKIEGO SPOLECZENSTWA, ZE NASZE RZADY OWCZESNYCH CZASOW STAWIALY NA
                                                  WLASCIWY "KON" CHOC NIE MA, ZDAJE SIE, W STOSUNKACH MIEDZYNARODOWYCH,
                                                  ZIMNIEJSZEGO POKOJU (NIE PRZEZ IZRAEL) OD TEGO, KTORY SIE UKSZTALTOWAL MIEDZY
                                                  WSPOMNIANYMI KRAJAMI A IZRAELEM. ALE LEPSZY ZIMNY POKOJ NIZ WOJNA. TO CO MAMY
                                                  Z PALESTYNCZYKAMI (POD RZADEM HAMASU) I Z HEZBOLLA TO JUZ ZUPELNIE COS INNEGO.
                                                  W TYM WYPADKU TO ZJEDNOCZONY DZIHAD POD EKIPA AJATULLOW Z TEHERANU, KTORY MA
                                                  TYLKO JEDNO HASLO I JEDEN CEL - ZROBIC NAM DRUGI HOLOKAUST. DLACZEGO TAKIE
                                                  PANSTWO JAK IRAN, KTORE NIE GRANICZY Z IZRAELEM I ROZUM MOWI, ZE POWINNO NAS
                                                  ZOSTAWIC W POKOJU, WZIELO HEGEMONIE NAD TA OSIA ZLA, TO JUZ INNE PYTANIE. JAK
                                                  TO ZROZUMIECIE - DLACZEGO MALO W TO WIERZE - ZROZUMIECIE TEZ INNE ASPEKTY
                                                  OSTATNIEJ WOJNY I TA KTORA MOZE BEDZIE W PRZYSZLOSCI.

• grzegorz1948 Re:Do Grzegorza i Ghotira 22.08.06, 02:38
                                                    Hitleryzm obwinil zydow za upadek gospodarczy za co maja was obwinic
                                                    Palestynczycy? Za czyste wykonanie obietnic ONZ w 1948 roku?Przeciez nie mozesz
                                                    zaprzeczyc ze PALESTYNA w okresie drugiej wojny swiatowej byla krajem ktory was
                                                    przyjmowal.
                                                    Ale wracajac znow do starego pytania :Dlaczego wojsko Libanskie nie stawilo
                                                    czola armii izraelskiej?Dopiero po zakonczeniu wojny pokazali sie oni i to w
                                                    uniformach.Oskar to rzeczywiscie mnie zdziwilo ze oni maja jakies tam wojsko.
                                                  • oscar62 Re:Do Grzegorza i Ghotira 22.08.06, 22:04
                                                    grzegorz1948 napisał:

> Hitleryzm obwinil zydow za upadek gospodarczy za co maja was obwinic
                                                    > Palestynczycy? Za czyste wykonanie obietnic ONZ w 1948 roku?Przeciez nie
                                                    mozesz
                                                    >
                                                    > zaprzeczyc ze PALESTYNA w okresie drugiej wojny swiatowej byla krajem ktory
                                                    was
                                                    >
                                                    > przyjmowal.
                                                    > Ale wracajac znow do starego pytania :Dlaczego wojsko Libanskie nie stawilo
                                                    > czola armii izraelskiej?Dopiero po zakonczeniu wojny pokazali sie oni i to w
                                                    > uniformach.Oskar to rzeczywiscie mnie zdziwilo ze oni maja jakies tam wojsko.

1. HITLER OBWINIL NAS ZA TO, ZE ZYJEMY...

2. PALESTYNCZYCY (HAMASOWSKI RZAD I JEGO TERRORYSTYCZNE STRUKTORY I DZIHAD
                                                    ISLAMSKI) ZE OKOPUJEMY PLESTYNE A DOKLADNIEJ - HAJFE, NATANIE, TEL AWIW ITD.

3. LIBANSKIE WOJSKO NIE MA MOTYWACJI Z NAMI WOJOWAC. TO WOJSKO - JEST COS
                                                    TAKIEGO - WIE DOBRZE ZE IZRAEL NIE ZAGRAZA SUWERENNOSCI LIBANU. TO HEZBOLLAH
                                                    ZAGRAZA WLASNIE TEJ SUWERENNOSCI. TA KRANCOWO ISLAMSKA ORGANIZACJA, RAMIE
                                                    IRANSKICH FUNDAMENTALISTOW Z SZKOLY AJATULLOW I ICH SYRYJSKICH SOJUSZNIKOW,
                                                    OPANOWALA DE FACTO LIBAN, ZBUDOWALA TAM WOJENNA INFRSTRUKTURE JAKIEJ MOZNA
                                                    ZNALEZC TYLKO U WIELKICH MOCARWSTW I DAJE TON WE WSZYSTKICH DZIEDZINACH ZYCIA
                                                    LIBANU. JEST TAM PANSTWO HEZBOLLAH I NIBY PANSTWO LIBAN, A KTO TAM TRZYMA
                                                    HEGEMONIE JUZ POWIEDZIALEM. KIEDYS LIBANSCY CHRZESCIJANIE I DRUZY, RAZEM Z
                                                    SZYITAMI ROZDZIELALI WLADZE: PREZYDENT SZYITA I PREMIER CHRZESCIJANIN.
                                                    DZISIEJSZY PREZYDENT TO MARIONETKA SYRYJCZYKOW I POSREDNIO IRANCZYKOW. ON IDZIE
                                                    REKA W REKE Z HEZBOLLA, A PREMIER, W GRUNCIE PRO-AMERYKANSKI, BOI SIE, W TEJ
                                                    DZIWNEJ SYTUCJI PANUJACEJ W LIBANIE, PODNIESC GLOWE I WYKAZAC NIECO
                                                    SAMODZIELNOSCI.

4. W CZASIE DRUGIEJ WOJNY SWIATOWEJ ZNAJDOWALA SIE PALESTYNA POD BRYTYJSKIM
                                                    MANDATEM. TAK ZWANA BIALA KSIEGA - DRASTYCZNE OGRANICZENIE EMIGRACJI ZYDOW DO
                                                    PALESTYNY - DODALA DO EUROPEJSKIEJ TRAGEDII JESZCZE JEDNA. LEGALNE KWOTY
                                                    IMIGRACJI DO PALESTYNY BYLY PO PROSTU SMIESZNE A OKRETY, KTORE CUDEM DOTARLY,
                                                    PRZEZ NIEMIECKA BLOKADE, DO BRZEGOW PALESTYNY, ZOSTALY WYPEDZONE PRZEZ
                                                    BRYTYJSKIE JEDNOSTKI WOJSKOWE. GDY TE NIEDOBITKI SZUKALY AZYLU W INNYCH PORTACH
                                                    SWIATA, NIKT NIE BYL GOTOW ICH PRZYGARNAC I ICH LOS STAL SIE LOSEM EURPEJSKICH
                                                    ZYDOW. ZACZYNASZ ROZUMIEC CO ZNACZY DLA ZYDOW SAMODZIELNE PANSTWO?...
                                                  • grzegorz1948 Re:Do Grzegorza i Ghotira 23.08.06, 00:42
                                                    Co do punktu 3 to znow cos nie gra. Libanczycy maja wojsko czy nie ? W jakiej
                                                    ilosci i jakie formacje? Oskar poprostu zdziwilem sie ze w czasie calej wojny
                                                    byla cisza o wojsku libanskim a naraz wkraczaja oni do strefy"buforowej".Ze
                                                    kraje arabskie kiedys wystapia wspolnymi silami przeciwko Izraelowi to jest ja
                                                    2X2=4.Co wy wtedy zrobicie to nie wiem.
                                                    Jezeli chodzi o zasiedlenie Palestyny w 1948 to wlasciwie i Hitler przylozyl
                                                    reke do tego umozliwiajac wam wyjazd z Niemiec.Niestety mialo to nastepowac w
                                                    zwolnionym tempie a on za cierpliwy ne byl zreszta te same problemy z wami
                                                    mieli Anglicy ale to nie znaczy ze mieliscie prawo podporzadkowac sobie ludnosc
                                                    Palestynska bo o tym mowy nie bylo. Mieliscie wspolnie wspolzyc.Naturalnie jak
                                                    na zasadzie desantu probowaliscie obejsc uzgodnienia miedzynarodowe to pewne
                                                    kregi staly sie bardzo nerwowe,a szczegolnie Anglicy bo nie panowali nad
                                                    zaistniala sytuacja.Na koncu twojego postu wychodzi powoli ta prawdziwa
                                                    historia.
                                                    Oskar jakimi jezykami wladasz? Chodzi o linki obcojezyczne.
                                                  • oscar62 Re:Do Grzegorza i Ghotira 23.08.06, 12:52
                                                    grzegorz1948 napisał:

> Co do punktu 3 to znow cos nie gra. Libanczycy maja wojsko czy nie ? W jakiej
                                                    > ilosci i jakie formacje? Oskar poprostu zdziwilem sie ze w czasie calej wojny
                                                    > byla cisza o wojsku libanskim a naraz wkraczaja oni do strefy"buforowej".Ze
                                                    > kraje arabskie kiedys wystapia wspolnymi silami przeciwko Izraelowi to jest
                                                    ja
                                                    > 2X2=4.Co wy wtedy zrobicie to nie wiem.
                                                    > Jezeli chodzi o zasiedlenie Palestyny w 1948 to wlasciwie i Hitler przylozyl
                                                    > reke do tego umozliwiajac wam wyjazd z Niemiec.Niestety mialo to nastepowac w
                                                    > zwolnionym tempie a on za cierpliwy ne byl zreszta te same problemy z wami
                                                    > mieli Anglicy ale to nie znaczy ze mieliscie prawo podporzadkowac sobie
                                                    ludnosc
                                                    >
                                                    > Palestynska bo o tym mowy nie bylo. Mieliscie wspolnie wspolzyc.Naturalnie
                                                    jak
                                                    > na zasadzie desantu probowaliscie obejsc uzgodnienia miedzynarodowe to pewne
                                                    > kregi staly sie bardzo nerwowe,a szczegolnie Anglicy bo nie panowali nad
                                                    > zaistniala sytuacja.Na koncu twojego postu wychodzi powoli ta prawdziwa
                                                    > historia.
                                                    > Oskar jakimi jezykami wladasz? Chodzi o linki obcojezyczne.

ZACZNE OD KONCA - O JEZYKACH NIE LUBIE SIE CHLUBIC, ALE ZNAM ICH WIECEJ NIZ
                                                    MYSLISZ - "NERWOWOSC" UWAZASZ? U ANGLIKOW TO BYLO CYNICZNE WYRACHOWANIE, TZN.
                                                    NIE DAC AZYLU UCIEKINIEROM Z PIEKLA. FORMALNIE MOGLI SIE POWOLAC NA "BIALA
                                                    KSIEGE", W RZECZYWISTOSCI CI NIESZCZESLIWCY PADLI OFIARA BEZPANSTWA. ZYDOWSKA
                                                    KREW PO PROSTU SIE WTEDY NIE LICZYLA. TO KOPANIE POLTRUPOW BYLO WTEDY CHLEBEM
                                                    POWSZECHNYM. DZIS AMERYKA BUDJE MURY PRZECIW NIELEGALNEJ IMIGRACJI MEKSYKANOW.
                                                    W TYM WYPADKU TO ZALEWA PLEBSU SZUKAJACEGO PRACY I KROMKE CHLEBA. GDYBY TACY
                                                    UCIEKINIERZY BYLI GAZOWANI PRZEZ SWOJA PRZYNALEZNOSC NARODOWA, AMERYKA BY
                                                    WYKAZALA HUMANITARNIEJSZE PODEJSCIE DO TEGO ZAGADNIENIA. PATRZ AZYL Z POWODU
                                                    SCIGANIA POLITYCZNEGO W PEWNYCH KRAJAJ POLUDNIOWEJ AMERYKI I NIE TYLKO. TAK
                                                    SAMO W NIEKTORYCH PANSTWACH EUROPY. W OWYCH CZARNYCH CZASACH NIE BYLO ANI
                                                    LITOSCI NAD ZYDAMI I ANI POBUDEK HUMANISTYCZNYCH NAWET WSROD ALIANTOW, KTORZY
                                                    WALCZYLI Z NIEMIECKA HYDRA. JAK JUZ POWIEDZIALEM, WSZYSTKO MOGLO BYC INACZEJ
                                                    GDYBY...

WSPOLZYCIE Z PALESTYNCZYKAMI W CZASIE MANDATU BRYTYJSKIEGO JAKOS ISTNIALO. TO
                                                    SIE ODRAZU SKONCZYLO PO DEKLARACJI ONZ O POWSTANIU PANSTWA ZYDOWSKIEGO. PANSTWO
                                                    DLA ZYDOW - BRON BOZE! 22 PANSTW ARABSKICH - OK. NAWET DEKLARACJA O 23 KRAJU
                                                    ARABSKIM W PODZIELONEJ PALESTYNIE NIC NIE POMOGLA A RESZTA WIADOMA.

NIE JESTEM PEWNY, ZE WSZYSTKIE KRAJE ARABSKIE KIEDYS WYSTAPIA PRZECIW
                                                    IZRAELOWI. EGIPT I JORDANIA CZUJA ZALETY POKOJU Z NAMI. ALE GDY ICH
                                                    DESTRUKTYWNE EMOCJE WEZMA GORE, MY WSZYSTKIM ZNOWU PODOLAMY. NAM NIGDY NIE
                                                    WOLNO PRZEGRAC ZADNEJ WOJNY I TAK TEZ BEDZIE W PRZYSZLOSCI. LIBAN MOZE BYC
                                                    TRZECIM PANSTWEM POKOJU GDY MU SIE UDA OSWOBODZIC OD PASZCZY HEZBOLLAH I CALEJ
                                                    OSI ZLA O KTOREJ JUZ MOWILEM. MY NIE MAMY ZADNEGO KONFLIKTU Z TYM PANSTWEM, ANI
                                                    TERYTORIALNEGO ANI INNEGO. CO DO WOJSKA LIBANU, FAKT ZE ISTNIEJE. TYLKO CO, TO
                                                    WOJSKO SIEDZIALO W CIENIU I DALO SIE GWALCIC PRZEZ WIELE LAT. WIELKIE PYTANIE:
                                                    CZY TO SIEDZENIE NIE ODWLADNILO IM NOGI...
                                                  • grzegorz1948 Re:Oskar nie przesadzaj! 24.08.06, 20:34
                                                    Dalej pozostaje punkt wojska libanskiego otwarty.Jest tylko w tych waszych
                                                    historiach dziwne ze Narod ktory powstal z niczego ot desant w 1948 na Palestyne
                                                    mial dosyc pieniedzy aby tych desantowcow wyzywic, dac im dach nad glowa i
                                                    jeszcze moze sprawa najdrozsza zbroic armie.Czy to wszystko przywiezli ci
                                                    biedni ,przesladowani europejscy Zydzi w tych tlumokach ktore mieli ze soba?
                                                    Przeciez byl to narod ograbiony przez Niemcow Polakow i Boga i tak stal sie tak
                                                    samodzielny.To z pewnoscia Oskar piszesz o osmem cudzie swiata.
                                                    A tak na powaznie to czekam dalej na odpowiedz o armii libanskiej.Jezeli nie
                                                    wiesz to napisz poprostu nie wiem i jest sprawa zalatwiona bo Dana i fredzio
                                                    jest za glupi zeby to wiedziec no a inni to tylko Tralala.
                                                  • oscar62 Re:Oskar nie przesadzaj! 24.08.06, 23:10
                                                    1. JEST ARMIA LIBANSKA I JEST ARMIA HEZBOLLOWSKA. KTO ROBI CO W KRAJU CEDROW
                                                    JUZ CI PARE RAZY WYTLUMACZYLEM.
                                                    2. DUZO CUDOW DZIEJE SIE W PANSTWIE ZYDOWSKIM. A ALCHEMIA TEZ JEST W TYM KRAJU.
                                                    NA PRZYKLAD U NAS SIE ROBI Z MIEDZI ZLOTO. STAD SIE ZYDZI W TLUMAKACH TAK
                                                    PREDKO WZBOGACILI. IZRAEL MA JESZCZE INNE SPOSOBY DO ZROBIENIA FORTUNY. JEDEN Z
                                                    TYCH SYSTEMOW ZNA SPLIT. ON CI CHETNIE WYTLUMACZY.
                                                    3. JA NIE MAM ZWYCZAJU ODPOWIADAC ZA INNYCH. DLACZEGO NIE ZWROCISZ SIE DO NICH
                                                    BEZPOSREDNIO?
                                                  • grzegorz1948 Re:Oskar nie przesadzaj! 27.08.06, 16:46
                                                    Liczylem ze napiszesz troche wiecej o tym bo wtedy moglyby sie pewne rzeczy
                                                    wyjasnic.szukalem juz tego po internecie ale nic nie znalazlem.
                                                  • oscar62 Re:Oskar nie przesadzaj! 27.08.06, 22:26
                                                    OSTATNIO CZYTALEM, ZE LIBANSKA ARMIA LICZY 60000 ZOLNIERZY. W TYM KRAJU DZIEJA
                                                    SIE DZIWNE RZECZY: 3000 HEZBOLLOWCOW - A TA SZYJICKA MILICJA MA ARSENAL BRONI
                                                    WIEKSZY OD ARSENALU WIELKICH PANSTW - TRZYMA POD BUTEM CALA ARMIE LIBANSKA I
                                                    WLASCIWIE TEZ CALE WLADZE LIBANU. TERAZ OTWORZYLA SIE DLA ARMII LIBANU JAKAS
                                                    FURTKA - DECYZJA 1701 RADY BEZPIECZENSTWA - ALE HEZBOLLAH JUZ UZUPELNIA WOJENNE
                                                    STRATY. NOWOCZESNA BRON Z IRANU VIA SYRIA NAPLYWA BEZ PRZERWY PRZEZ SYRYJSKO-
                                                    LIBANSKA GRANICE NAWET W CZASIE OFICJALNEGO ZAWIESZENIA BRONI. Z TEJZE
                                                    PRZYCZYNY IRAN, SYRIA I HEZBOLLAH KATEGORYCZNIE ODMAWIAJA KONTROLI
                                                    MIEDZYNARODOWYCH JEDNOSTEK WOJSKOWYCH - TE KTORE MAJA DZIALAC Z RAMIENIA
                                                    WSPOMNIANEJ DECYZJI RADY BEZPIECZENSTWA - NA PUNKTACH GRANICZNYCH. LIBANSKIE
                                                    WLADZE I WOJSKO ZAMYKAJA OCZY, MOZE Z PRZYZWYCZAJENIA A MOZE ZE STRACHU. DRUGA
                                                    RUNDA EWENTUALNEJ WOJNY, JAK WIDAC, ICH MNIEJ ODSTRASZA OD TYCH MYLITANTOW
                                                    NASRALLI.
                                                  • grzegorz1948 Re:Oskar 27.08.06, 23:43
                                                    To co podales to juz cos! Jak wyglada uzbrojenie armii libanskiej?bron pancerna
                                                    samoloty no i to co jest zwiazane z tym wszystkim?Dlaczego wojska libanskie nie
                                                    wystapily przeciwko Izraelowi?Co to jest znowu ta dobrze uzbrojona milicja
                                                    szyjicka a dlaczego oni nie wystapili przeciwko Izraelowi?Przepraszam ze taqk
                                                    nachalnie pytam ale sa to sprawy raczej nie znane.
                                                  • oscar62 Re:Oskar 28.08.06, 12:46
                                                    grzegorz1948 napisał:

> To co podales to juz cos! Jak wyglada uzbrojenie armii libanskiej?bron
                                                    pancerna
                                                    >
                                                    > samoloty no i to co jest zwiazane z tym wszystkim?Dlaczego wojska libanskie
                                                    nie
                                                    > wystapily przeciwko Izraelowi?Co to jest znowu ta dobrze uzbrojona milicja
                                                    > szyjicka a dlaczego oni nie wystapili przeciwko Izraelowi?Przepraszam ze taqk
                                                    > nachalnie pytam ale sa to sprawy raczej nie znane.

1. TA SZYICKA MILICJA TO WLASNIE HEZBOLLAH.
                                                    2. LIBANSKA ARMIA NIE WALCZYLA Z IZRAELEM BO NIE MA ZADNEGO KONFLIKTU MIEDZY
                                                    NAMI I LIBANEM. HEZBOLLAH JEST CUDZYM CIALEM W TYM KRAJU I REPREZENTUJE CUDZE
                                                    INTERESY - IRAN I SYRIA - W LIBANIE. POKAZNA CZESC NARODU LIBANSKIEGO TO WIE I
                                                    NIE MIESZALA SIE W TEJ WOJNIE, WLACZNIE Z LIBANSKA ARMIA.
                                                  • grzegorz1948 Re:Oskar 28.08.06, 19:19
                                                    poszperam troche w ksiazkach i na internecie i moze kiedys wrocimy do tego
                                                    tematu.Ale powiedzmy twoim ostatnim postem troche nakierunkowales sprawe teraz
                                                    pozostalo tylko rozwiniecie. dziekuje
                                  • ghotir Re:Oskar nie przesadzaj! 19.08.06, 08:29
                                    oscar62 napisał: "PRZEZ TO NIE MOZE BYC Z WAMI RZECZOWEJ DYSKUSJI:
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=47007819&a=47059909"

Kto to sa "Wy"? To uogolnienie, ktore zawarles w swoim emocjonalnym ataku na
                                    wszystkich, ktorzy nie zgadzaja sie z Twoimi iracjonalnymi pogladami na
                                    sytuacje na Bliskim Wschodzie?

Jak juz tak bardzo zalezy Ci na pokazaniu tutaj, ze masz racje, to ubierz
                                    te "racje" w logike formalna. Jezeli masz klopoty z zagadnieniami to podpowiem
                                    Ci dwa, ktorymi jestem szczegolnie zainteresowany: (1) woda a stosunki panstwa
                                    Izrael z jego sasiadami; (2) stosunek sil militarno-ekonomicznych miedzy
                                    Izraelem a jego sasiadami.

Wcale sie nie obraze o Twoje wlasne pomysly na rozmowe o Izraelu. Jednak bardzo
                                    prosze, uzywaj ogolnie stosowanych sposobow argumentacji zamiast uciekania sie
                                    do chwytow propagandowych.

Odczytuje Twoj post, Oskarze, jako odmowe rozmowy ze mna bo powiedzialem Ci, ze
                                    znam Twoje chwyty.
                  • ghotir Re:Oskar nie przesadzaj! 15.08.06, 07:26
                    oscar62 napisał: "PRZEZ MIESIAC PADLO NA POLNOCNY IZRAEL, TO ZNACZY NA 1/3
                    TERYTORIUM KRAJU, 4000 RAKIET"

ILU IZRAESKICH NOWORODKOW UMARLO Z POWODU TYCH RAKIET? ILU LIBANSKICH
                    NOWORODKOW UMARLO Z POWODU IZRAELSKICH RAKIET I ATAKU SIL LADOWYCH? JAKA CZESC
                    IZRAELSKIEJ INFRASTRUKTURY ZNISZCZYLY RAKIETY Z POLNOCY A JAKA CZESC LIBANSKIEJ
                    INFRASTRUKTURY ZNISZCZYLY RAKIETY Z POLUDNIA? DODAJ DO TEGO, ZE RAKIETY Z
                    POLUDNIA JUZ PRZYNAJMNIEJ RAZ WCZESNIEJ ZNISZCZYLY INFRASTRUKTURE LIBANU.
                    PRZYPOMNIJ SOBIE TAKZE, ZE LIBAN JEST NEUTRALNY W PRAWIE PALESTYNCZYKOW, TO
                    TAKI CHLOPCZYK DO BICIA PRZEZ IZRAELSKIE SILY ZBROJNE.

ROZUMIEM, PROPAGANDZIE IZRAELSKIEJ DOBRZE SIE PRZEDSTAWIA OBECNY KONFLIKT JAKO
                    KONFLIKT ROWNORZEDNYCH PARTNEROW. ALE PRZECIEZ TY JESTES MADRZEJSZY NIZ TA
                    PROPAGANDA. NAPRAWDE UWAZASZ ZE SILY PO OBU STRONACH SA POROWNYWALNE?
          • ghotir Re: Forum jest żenujące 15.08.06, 06:56
            oscar62 napisał: "GHOTIR, TY JESTES "DOBRYM" REPREZENTANTEM ZENUJACEJ GWARDII
            NA FS. TWOJA RADOSC PO 24 POLEGLYCH IZRAELSKICH ZOLNIERZACH"

PROPONUJE ABYS NAUCZYL SIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM. ULGA Z POWODU ZMNIEJSZENIA
            SIE LICZBY IZRAELSKICH ZABOJCOW LIBANSKICH DZIECI NIJAK MA SIE DO RADOSCI Z
            POWODU SMIERCI LUDZI. WIDZE, ZE NIE UDALO CI SIE ZROZUMIEC MOJEGO POSTU.

OTO POWTORKA. SILY ZBROJNE IZRAELA MORDUJA LIBANSKIE DZIECI. UBYLO 24 CZLONKOW
            MORDERCZYCH SIL ZBROJNYCH. ODCZUWAM ULGE Z TEGO POWODU CHOC WSPOLCZUJE RODZINOM
            TYCH ZABITYCH ZOLNIERZY IZRAELSKICH.

WYJASNIENIE. WOLALBYM ABY IZRAELSKIE SILY ZBROJNE STOPNIALY NA SKUTEK MASOWYCH
            ODMOW MODRDOWANIA LIBANSKICH CYWILI PRZEZ IZRAELSKIE MIESO ARMATNIE. ZWAZYWSZY
            NA POZIOM IZRAELSKIEJ INDOKTRYNACJI, NAWET LUDZI W PODESZLYM WIEKU (TY TU
            JESTES NIEZLYM PRZYKLADEM CHOCIAZ MOZNA BY SIE SPODZIEWAC PO TOBIE WIEKSZEJ
            ROZWAGI), NA TO SIE NIE ZANOSI. TO CO? LIBANCZYCY MAJA UMIERAC W POKORZE I BEZ
            OPORU? PRZYPOMNIJ SOBIE HISTORIE POWSTANIA W GETTCIE WARSZAWSKIM. TWOJ KRAJ
            WLASNIE ODWRACA TAMTA SYTUACJE. WTEDY POWODEM DO DUMY BYL BEZNADZIEJNY OPOR
            ZODOW WOBEC ICH HITLEROWSKICH MORDERCOW. TERAZ BEZNADZIEJNY OPOR LIBANCZYKOW
            JEST POTEPIANY PRZEZ POTOMKOW BOHATEROW GETTA WARSZAWSKIEGO.

WATPIE, ZE TO CO POWYZEJ NIE SPLYNIE PO TOBIE JAK WODA PO KACZCIE. MOZLIWE, ZE
            ZNOWU OSKARZYSZ MNIE O KRWIOZERCZOSC. SPIESZE CIE POINFORMOWAC, ZE TWOJE
            OSKARZENIA MNIE O KRWIOZERCZOSC SA IDIOTYCZNE. NAUCZ SIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM
            I NABIERZ TROCHE DYSTANSU WOBEC WLADZ IZRAELA, KTORE WYSYLAJA NA SMIERC
            OGLUPIALYCH ICH PROPAGANDA CHLOPCOW I DZIEWCZYNY A SAME WIJA SOBIE WYGODNE
            GNIAZDKA W DOMACH WARTYCH $MILIONY DOLAROW NABYTYCH ZA CENE WYKORZENIENIA
            PALESTYNCZYKOW I UTRZYMYWANYCH Z PIENIEDZY IZRAELSKICH I US PODATNIKOW.

WYPRASZAM SOBIE TWOJE POROWNYWANIE MNIE DO KOGOKOLWIEK. TO ZE NIE ROZUMIESZ
            TEGO O CZYM TUTAJ PISZE POWINNO SKLONIC CIE DO ZAPRZESTANIA POROWNAN.

ZYCZE CI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I WCALE SIE NA CIEBIE NIE OBRAZILEM. JESTEM
            PRZYZWYCZAJONY DO I ODPORNY NA TEN SZCZEGOLNY SLEPY PUNKT ZYDOW, IZRAEL. WIELU
            MOICH PRZYJACIOL TO BARDZO RACJONALNI LUDZIE TAK DLUGO JAK NIE ROZMAWIAMY O
            IZRAELU. NO COZ, WSZYSCY MAMY SWOJE SLABOSCI I TO POWOD DO WZAJEMNEJ
            TOLERANCJI. TYM RAZEM PRZESADZILES. MAM NADZIEJE, ZE NASZE NASTEPNE SPOTKANIA
            BEDZA MNIEJ KONFRONTACYJNE.
            • felusiak1 Re: Forum jest żenujące 27.08.06, 06:38
              ty ghotir porównujesz ghetto do libanu?
              chyba musi byc ci goraco w głowę.
      • grzegorz1948 Re:NIE !%!%!% 13.08.06, 12:49
        Ja ci to wyjasnie.Nikt tu na tym forum nie jest zydozerca.To co dzieje sie
        na Bliskim Wschodzie dotyczy nas wszystkich w Europie bo chociaz Palestyna nie
        ma-przynajmniej do teraz-ani kropli ropy to placimy za ta wojenke cenami na
        paliwo,a wiec troska ekonomiczna.A jezeli chodzi o Izrael i tych pare "rodakow"
        ktorzy tam uciekli no coz polecam ogladniecie jeszcze raz filmu"Planeta Malp"
        8nazwa bez kontekstu,ale tresc filmu tak.
        • yann17 Re:NIE !%!%!% 13.08.06, 13:39
          grzegorz1948 napisał:
          ----------------------------
          przede wszystkim, poza 2-3 wyjątkami te posty nie są antysemickie, tylko
          ANTYIZRAELSKIE , a z czego to wynika chyba tłumaczyć nie trzeba

Tu na forum dzięki działalności takich osobników jak :

arap1, lechu1, dość_tego, Marcus_Crassus, Dana33 itp...

nawet osoba bardzo pozytywnie nastawiona do Żydów i Izraela może stać się
          wojującym antysemitą
          • ghotir Re:NIE !%!%!% 13.08.06, 15:39
            yann17 napisał: "nawet osoba bardzo pozytywnie nastawiona do Żydów i Izraela
            może stać się wojującym antysemitą"

Mam "normalny" stosunek do Zydow, dla mnie to ludzie z ktorymi pracuje i
            socjalizuje sie.

Mam "nienormalny" stosunek do panstwa Izrael. Uwazam wladze tego panstwa za
            grupe mordercow. Bylem otwarty na argumenty przeciwko tej mojej postawie.
            Niestety, Izraelczycy na tym forum przekonali mnie, ze mam racje potepiajac
            polityki Izraela. Teraz wladze Izraela przekonuja mnie, ze to panstwo jest
            zbrodniarzem.

Nie jestem wojujacym antysemita. Jestem przeciwnikiem zbrodniczych polityk
            Izraela. Zdaje sie ze nie ma tutaj obroncow hitlerowskich polityk wobec Zydow i
            Slowian. Ciekawe, ze sa tutaj obroncy mordercow cywili w Libanie.
            • grzegorz1948 Re:NIE !%!%!% 13.08.06, 21:38
              No coz widze ze nie jestem osamotniony z moimi pogladami i to wlasnie cieszy.
              • ghotir Re:NIE !%!%!% 14.08.06, 05:19
                grzegorz1948,

Czytam Cie od dosc dawna. Nie wpierniczam sie bo nie mam nic do dodania do
                Twoich postow. Ja tez ciesze sie, ze nie jestem osamotniony. Dla mnie to sprawa
                wtorna bo mam dosc niezle podparcie kolegow, ale towarzystwo zawsze cieszy.
            • oscar62 Re:NIE !%!%!% 14.08.06, 21:51
              YAN, JA CI WIERZE, ZE NIE JESTES ANTYSEMITA. JA TEZ WIERZE GIERTRYCHOWI ZE LUBI
              ZYDOW (ZA JEGO OSWIADCZENIEM PO SKLADANIU WIENCA NA POMNIKU SPALONYCH ZYWCEM
              ZYDOW W JEDWABNEM).
    • maureen2 Re: Forum jest żenujące 13.08.06, 13:30
      stali prowokatorzy wymyślają już co mogą,a z braku szerszego zainteresowania
      swoimi pomysłami gryzą własne życiorysy do 4 pokolenia.
    • l.o.r.t.e.a Zgadzam się, trzeba zabanowac felusiaka. 13.08.06, 15:46

• ghotir Re: Zgadzam się, trzeba zabanowac felusiaka. 13.08.06, 16:13
        Milo poznac alternatywny pseudonim Felusiaka.
    • masher Re: Forum jest żenujące 13.08.06, 19:45
      skoro tak sądzisz to po kiego grzyba się tu udzielasz? Wrodzony masochizm? Zakup
      pejczyk i się pookładaj skoro lubisz. Nikt tu nikogo na siłe nie trzyma
    • jennifer5 jeszcze jeden wpis... do Ksiegi 14.08.06, 01:55
      felusiak1 napisała:

> Tylu idiotycznych wpisów w jednym miejscu nie ma nigdzie w całym
      wszechświecie.

jak tak to co tam jeszcze jeden nie zaszkodzi

www.youtube.com/watch?v=ahv3VdknyZ4
      • ghotir Re: jeszcze jeden wpis... do Ksiegi 14.08.06, 05:27
        jennifer5 napisała: "jeszcze jeden nie zaszkodzi"

:))
    • gspnstr Re: Forum jest żenujące 14.08.06, 18:27
      Felusiak, gdyby tak skasowac twoje posty, to wrocilaby i rownowaga.
      • j-k Islamska , kolejna bidulinko 14.08.06, 18:40
        wiesz , kiedy forum odzyska rownowage?
        gdy islamski bandyta, przywodca islamuskow, strzelajacych zza kobiecych spodnic
        w cywilne osiedla, odpowie przed sadem.

czy wiesz, jaki bedzie wyrok? :)))
        www.idfisrael.com/
        • ghotir Re: Islamska , kolejna bidulinko 15.08.06, 07:56
          j-k napisał: "gdy islamski bandyta, przywodca islamuskow, strzelajacych zza
          kobiecych spodnic w cywilne osiedla, odpowie przed sadem"

Zapomniales nam opowiedziec o dwoch sprawach: (1) o tym izraelskim miesie
          armatnim w spodnicach; (2) o tym, ze Izrael uzurpuje sobie prawo do
          torturowania wiezniow wojennych pomimo miedzynarodowych konwencji zakazujacych
          tortur. W swietle tego drugie zapytuje kto predzej zasiadzie na lawie
          oskarzonych w bezstronnym sadzie: Izraelczycy, ktorzy torturuja swoich wiezniow
          wojennych czy Libanczycy, ktorzy bronia sie przed zmasowanym atakiem
          uzbrojonych po zeby Izraelczykow na libanskie dzieci?

Ty juz rozumiesz jaki bedzie wyrok choc na razie wyrazasz to swoje zrozumienie
          w slepym ataku na "islamuskow". Intensywnosc Twoje postu i pogarda dla ofiar
          izraelskich zbrodni wskazuja na konflikt poznawczy.
    • j-k Nie masz racji , Felusiak, forum jest Swietne :))) 14.08.06, 18:37
      Nigdzie indziej nie mam do "poglaskania" tylu islamskich,
      antyamerykanskich bidulinek, i to calkiem za darmo :)
      • yann17 Re: Nie masz racji , Felusiak, forum jest Swietne 14.08.06, 19:52
        -k napisał:

> Nigdzie indziej nie mam do "poglaskania" tylu islamskich,
        > antyamerykanskich bidulinek, i to calkiem za darmo :)
        ---------

Ty głaszczesz przede wszystkim siebie i robisz to, by użyc paraleli ze świętej
        księgi starozakonnych, w sposób pochodzacy od imienia Onana.

• j-k niech Ci bedzie... :))) 14.08.06, 21:06
          moge byc dzis nawet starozakonnym , ale jednak nie Zydem :)))

nobody is perfect :)))
          • puls.usa Re: niech Ci bedzie... :))) 15.08.06, 06:31
            j-k napisał:

> moge byc dzis nawet starozakonnym , ale jednak nie Zydem :)))
            >
            > nobody is perfect :)))

chciales powiedziec
            not everyone is chosen

wiec jednak zazdrosc
            czyzby falszywa??
            • j-k zazdrosc , hloopcze 19.08.06, 14:55
              nigdy nie moze byc prawdziwa.
              jest kopia czlowieczenstwa :)
    • you-know-who Re: Forum jest żenujące 15.08.06, 00:12
      > Tylu idiotycznych wpisów w jednym miejscu nie ma nigdzie w całym wszechświecie.

masz link?
      • felusiak1 mam link 15.08.06, 04:49
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=46829059&a=46865949
        • you-know-who Re: mam link 15.08.06, 06:31
          rozumiem. ale z tego linku nie wynika to co mowisz, zwl.
          mam na mysli inne uklady planetarne o ktorych jeszcze nie wiemy dostatecznie wiele.

na fs jest sporo glupot, co wynika z definicji otwartego forum.
          gorzej, ze po wysluchaniu oficjalnych oswiadczen roznych rzadow (podkreslam,
          roznych) mozna doznac takiego przerazenia i obrzydzenia zaklamaniem, ze sie
          szybko wraca na forum. ludzie tutaj sa swojscy: mila wszystkim mieszanina
          madrych, srednich, glupich i oddelegowanych, wiekszosc wciska kit ze szczerego
          serca, natomiast tam...

• felusiak1 Re: mam link 16.08.06, 18:58
            you-know-who napisał:
            > wiekszosc wciska kit ze szczerego serca,

Zgadzam sie w 100 procentach, ze szczerego serca, z pominieciem głowy, przy
            niepracujacych synapsach to całkiem normalny objaw.
    • jontek2 Masz na to niebagatelny wpływ, felusiaku1! 19.08.06, 13:55
      Buahahaha!
    • kochanka Forum jest smieszne 21.08.06, 03:34
      Chyba same niedopieszczone dzieci tu pisza.
      Pomietacie Bimi. On jest filozofem przy FS wypocinach.
      • schlagbaum Re: Forum jest smieszne 22.08.06, 22:23
        kochanka napisała:

> Pomietacie Bimi.

Lubili sie z Helga.
    • stary_z_lichenia Re: Forum jest żenujące 27.08.06, 20:24

Bardzo zenujace .
      Polak - katolik i Polak - komunista .
      Dwa typy burakow walcza o pole zdominowane przez Zomoobrone .
      Na FS walcza o kazda literke zeby dokopac Zydom .
      Normalnie to nie jest FS to jest forum antyzydowskie i ..................
      ......antypolskie , bo jakze inaczej mozna skomentowac wypociny krystkow
      rachelki i wielu innych , ktorzy daja swiadestwo o tepocie moich rodakow,
      czyli Polakow.

• oscar62 Re: Forum jest żenujące 27.08.06, 23:15
        stary_z_lichenia napisał:

>
        > Bardzo zenujace .
        > Polak - katolik i Polak - komunista .
        > Dwa typy burakow walcza o pole zdominowane przez Zomoobrone .
        > Na FS walcza o kazda literke zeby dokopac Zydom .
        > Normalnie to nie jest FS to jest forum antyzydowskie i ..................
        > ......antypolskie , bo jakze inaczej mozna skomentowac wypociny krystkow
        > rachelki i wielu innych , ktorzy daja swiadestwo o tepocie moich rodakow,
        > czyli Polakow.
        >
        > SILNE SLOWA, PRAWDZIWE SLOWA. NA SZCZESCIE SA TEZ INNI POLACY. O TYM SIE
        PRZEKONALEM ZNOW PO MOJEJ LETNIEJ WIZYCIE W POLSCE.
        • stary_z_lichenia Re: Forum jest żenujące 30.08.06, 16:47
          oscar62 napisał:

> >
          > > SILNE SLOWA, PRAWDZIWE SLOWA. NA SZCZESCIE SA TEZ INNI POLACY. O TYM SIE
          > PRZEKONALEM ZNOW PO MOJEJ LETNIEJ WIZYCIE W POLSCE.

Owszem w "realu" spotykam wielu normalnych i sympatycznych ludzi , nawet
          takich co naprawde z sercem zajmuja sie zydowska historia w Polsce .
          Pomimo duzych problemow , zajmuja sie cmentarzami zydowskimi i upametnieniem
          miejsc po synagogach .
          Czy znasz akcje "Most" ? Bardzo duzo polskich , niemieckich i angielskich
          chrzescijan (niekatolikow )wraz z Zydami z Izraela pomagalo i pomaga Zydom
          w powrocie z Rosji do Izraela .
          Kiedys polskie wladze nie robily przeszkod , nie wiem jak jest teraz.
          Pamietam dwie duze akcje jedna pod nazwa EXODUS , a druga EXOBUS .
          Braly udzial w niej m.in. Good News Travel , D.Hathaway , Hashiwah
          i wiele wiele innych osob i organizacji .
          A wsrod katolikow spotykam coraz wieksza ilosc ludzi , ktorzy maja zamiar
          odejsc od kosciola katolickiego i wcale mnie to nie dziwi .

• oscar62 Re: Forum jest żenujące 30.08.06, 23:45
            TAK, SLEDZE ZA SZLACHETNYMI CZYNAMI POLAKOW. OSTATNIO DOWIEDZIALEM SIE O GRUPIE
            KAMIENIARZY "MAGURYCZ" KTORA RATUJE ZYDOWSKIE MACEWY (KAMIENIE NADGROBNE) NA
            ZANIEDBANYCH SZCZATKACH ZYDOWSKICH KIRKUTOW. TA ZMUDNA PRACA TYCH WOLENTARIUSZY
            DOTKNELA MEGO SERCA. AKCJA "MOST" NIE JEST MI ZNANA, TEZ AKCJA EXOBUS.
            SERDECZNE DZIEKI ZA UZUPELNIENIE TEJ WAZNEJ INFORMACJI. A PRZECIEZ JUZ COS
            POWIEDZIALEM O INNYCH POLAKACH. MAM NADZIEJE, ZE BEDZIE ICH CORAZ WIECEJ.

DOBREJ NOCY Z JEROZOLIMY OD OSKARA.
    • superspec lody bambino. poproszę.:) 26.10.06, 22:04

• maureen2 Re: lody bambino. poproszę.:) 26.10.06, 22:13
        z polewą czekoladową czy ajerkoniakiem ?
        • felusiak1 Luksusów sie zachciewa? 27.10.06, 00:55
          Tylko waniliowe, a jak nie pasuje to pyzy albo flaczki....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka