80662270a 06.12.06, 07:25 trzech gości spotyka się puste gadki i jakieś tam trójkąty się tworzą,kabaret... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meerkat1 Zabojcow Politkowskiej nie ma co "szukac" 06.12.06, 09:22 W wywiadzie udzielonym Glosowi Ameryki w poczatku pazdziernika, Litwinineko, ktory dobrze znal Poltkowska i widzial sie z nia w Londynie na krotko przed jej zamordowaniem stwierdzil wyraznie, ze "zabily sa rosyjskie sluzby specjalne na rozkaz Putina". Jak wiadomo w konsekwencji ujawnienia tej informacji byly pulkownik FSB (gdzie kierowal wydzialem do walki z korupcja rzadowa i zorganizowana przestepczoscia w Rosji (chyba zaczynam sie powtarzac) wywiadu VOA, ani nikomu innemu - wiecej juz nie udzieli. In a radio interview with the Voice of America Russian Service in early October following the murder of Anna Politkovskaya, Mr. Litvinenko, who described himself as a close friend of Ms. Politkovskaya’s, told VOA that he had seen her in London shortly before her death. According to VOA's English transcript of the interview, Mr. Litvinenko was emphatic in stating his belief that Mr. Putin had been responsible for Ms. Politkovskaya's murder: "There is no doubt," he was quoted by VOA as saying, "that Russian special services killed her by Putin’s order. This was a cynical act, which was done mainly as a lesson to other independent journalists. Every journalist in Russia now understands that if this murder could happen to a celebrity, it could certainly happen to anyone." President Putin categorically denied any prior knowledge of the two murders and described them as a possible provocation instigated by Russia's enemies whom he did not specifically identify. Mr. Putin's critics in Russia and abroad point out, however, that even if there has been no direct link between the two assassinations and the Kremlin, Mr. Putin is ultimately responsible for the climate of lawlessness and suppression of free media. They argue that Mr. Putin's attacks on democratic institutions and independent journalists may have facilitated these and other murders. More than 20 journalists have been killed in Russia since Mr. Putin came to power. Most of these murders have not been solved. Reporters Without Borders, a Paris-based nongovernmental organization, has called Mr. Putin "Predator of Press Freedom." In a radio interview with the Voice of America Russian Service in early October following the murder of Anna Politkovskaya, Mr. Litvinenko, who described himself as a close friend of Ms. Politkovskaya’s, told VOA that he had seen her in London shortly before her death. According to VOA's English transcript of the interview, Mr. Litvinenko was emphatic in stating his belief that Mr. Putin had been responsible for Ms. Politkovskaya's murder: "There is no doubt," he was quoted by VOA as saying, "that Russian special services killed her by Putin’s order. This was a cynical act, which was done mainly as a lesson to other independent journalists. Every journalist in Russia now understands that if this murder could happen to a celebrity, it could certainly happen to anyone." President Putin categorically denied any prior knowledge of the two murders and described them as a possible provocation instigated by Russia's enemies whom he did not specifically identify. Mr. Putin's critics in Russia and abroad point out, however, that even if there has been no direct link between the two assassinations and the Kremlin, Mr. Putin is ultimately responsible for the climate of lawlessness and suppression of free media. They argue that Mr. Putin's attacks on democratic institutions and independent journalists may have facilitated these and other murders. More than 20 journalists have been killed in Russia since Mr. Putin came to power. Most of these murders have not been solved. Reporters Without Borders, a Paris-based nongovernmental organization, has called Mr. Putin "Predator of Press Freedom." Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 meerkat obrońcą islamistów? 06.12.06, 09:54 Meerkat, od kiedy tak bronisz, jak to nazywa US-prasa i to forum, "islamofaszystów? Litwinienko musiał mieć ostre, niezwykle intensyswne kontakty ze światem imuzułmańskim, skoro przeszedł na islam, miał (ma) muzułmański pogrzeb i niech mu ziemia lekką będzie.... Ale, żeby takiego bronić, tylko po to, by "Ruskim" dokopać? A może on dla osławionej al-kaidy pracował? Jej udaje się czasem przekręcić chrześcijan na muzułmanów. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: meerkat obrońcą islamistów? 06.12.06, 10:09 Do chwili aresztowania pod humorystycznym zarzutem, plk Litwinienko byl, wg nawet AKTUALNYCH oficerow FSB, bezkompromisowym, a nawet fanatycznym szefem departamentu do walki z z korupcja w rosyjskich wladzach i zorganizowana przestepczoscia (chyba popelnilem wlasnie pleonazm). No, jesli to czyni zen fanatycznego islamiste, to owszem - byl nim! :-) NB ciekaw jestem jak wytlumaczysz, evuniu, fakt, ze Litwinienke aresztowano wkrotce po wyslaniu na Kreml raportu o rozleglej korupcji w samej FSB? :-) P.S. Jak wiesz, nigdy nie mialem nic przeciwko muzulmanom jako takim; od lat popieram np. zdecydowanie, (rowniez i na forum) przyjecie Turcji do UE. Mam jedynie problem z islamistycznymi fanatykami, ktorzy (jak mowia to jawnie) chca stworzyc oparty na Szarii kalifat rozciagajacy sie od Portugalii po Kaukaz. Poniewaz jestes osoba inteligenta, nie podejrzewam Cie, zebys sama chciala takiego wlasnie rozwoju wypadkow. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Ewa, meerkat 06.12.06, 10:27 a co na temat? Ukraina, stosunku polsko-niemieckie, Turcja do EY. Coscie sia tak uczepili Litwinienki i Politkowskiej? PF Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ewa, meerkat 06.12.06, 10:56 Zauważ, że temat zmienił meerkat. Ja tylko grzecznie odpowiedziałam. Masz rację, Litwinienkę trzeba zostawić w spokoju, niech mu muzułmańska ziemia lekką będzie. Co do trójkąta- myślę, że Kaczor-Indor może być markotny. Niczego wczoraj nie oprotestował, nie zawetował. Dzień bez zaciągnięcia hamulca, to pewnie dzień stracony. Ty też lubisz, jak sam twierdzisz, gdy Kaczor się stawia, czyli indyczy. Twoja ocena jest więc jaka? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Ewa, meerkat 06.12.06, 11:35 Moja ocena? Malo mam troche merytorycznych danych. Poczekam na biuletyn biura politycznego (Der Spiegel) by dac glos. Co do Kaczora, to masz racje co do jego charakteru. Bo i ja mam dosc podobny. I moja uwaga jest, ze sie on uczy zaokraglac ostre katy. Mnie to zabralo z 15 lat. Ale i moja gra byla mniej motywujaca... Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Wielkich wojowników lepiej omijać 06.12.06, 12:09 olski_francuz napisał: > Co do Kaczora, to masz racje co do jego charakteru. Bo i ja mam dosc podobny. > I moja uwaga jest, ze sie on uczy zaokraglac ostre katy. Mnie to zabralo z 15 >lat. Ale i moja gra byla mniej motywujaca... No ale mniej też mogłeś przegrać. Takie zachowania u polityków mają jednak inny ciężar gatunkowy. Ze strachu przed dalszymi blokadami i wetami Rosjanie i Niemcy puścili już nie tylko rurę pod Bałtykiem ale także parę dni otwarli kolejowo-promowe połączenie z ich krajami, z pominięciem Polski. Widać boją się, że jakiś Kaczor-Rejtan rzuci się na tory i krzyknie: nie pozwalam! Brzydko byłoby go przejechać, ominąć - to o wiele bardziej eleganckie rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Wielkich wojowników lepiej omijać 06.12.06, 12:14 załączam zdjęcie Kartofla wśród polityków. TAZ już się chyba od Kaczyńskich nie odczepi. taz.de/pt/2006/12/06.1/s1pdf.php Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 taz jest juz nudne ;) bo zart jest dobry tylko raz 06.12.06, 13:26 ;) no ale to prymitywna lewacka gazetka Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: taz jest juz nudne ;) bo zart jest dobry tylk 06.12.06, 13:36 Tu akurat się wyjątkowo zgadzam. Trzeci raz to już za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 a posc i czwarty raz, kogo to wzrusza 06.12.06, 14:38 a smieszyc moze tylko ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: a posc i czwarty raz, kogo to wzrusza 06.12.06, 14:50 a skąd wydedukowałeś, że mnie śmieszy? Z mojej wypowiedzi, że to nie jest zabawne? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: a posc i czwarty raz, kogo to wzrusza 06.12.06, 15:01 ponoc satyryczne wydawnictwo, znalazlo nisze by rozsmieszac niektorych,np eve Skoro dajesz link,to albo cie smieszy,albo bierzesz na powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: a posc i czwarty raz, kogo to wzrusza 06.12.06, 15:23 sądzisz, że na tym wyczerpują się powody do dawania linków? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: podaj swoj powod,strasznie jestem ciekaw 06.12.06, 15:31 spóźniłeś się trochę. Zamknęłam z tobą rozmowę przeczytawszy poniżej twą inteligentną wymianę zdań z połonskim. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 jestem nie pocieszony , zapewne to byly glebokie 06.12.06, 15:55 spostrzezenia Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Wielkich wojowników lepiej omijać 06.12.06, 14:43 Tak jakas Polka Barbara czy cos rzadzi. I ma ciezka reke. Ale sama widzisz, ze Kaczor nauczylsia w milczeniu polykac takie artykuly. I sie redaktor naczelny wlsnym jadem zadlawi sama. Co do przegranej i ceny walki to masz racje. Popatrz jednak inaczej. Walesa nie mial kalibru, Kwach byl troche zbyt gietki, a Kaczory sa takie jak i polska inteligencja. Uparty, inteligentny, honorowy... Moze jedynym problemem, ze jest ich dwoch:) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Wielkich wojowników lepiej omijać 06.12.06, 14:56 widzisz - inteligencję definiuje się (najczęściej - def. jest sporo) jako umiejętność przystosowania do zmieniających się warunków. Upór z inteligencją w parze więc iść nie mogą. Masz rację, Kaczory są uparte.... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Inteligencja 06.12.06, 17:10 masz duzo racji, ze inteligencja to jest zdolnosc dopasowania sie do okolicznosci. Ale zanim skapujesz jak sie dopasowac troche czasu trwa. Do takich super gietkich to ani ty ani ja nie mamy zaufania, nicht wahr? Zachowac trzeba godnosc a przede wszystkim trzeba sobie nowe prawdy "przyswoic" bo inaczej to realizujesz interesy innych a nie swoje. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Inteligencja, zdolność do przemyśleń a zwykły upór 06.12.06, 17:17 Zgoda, ale to co opisujesz, to zdolność do przemyślenia, zastanowienia się, a nie upór. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Inteligencja, zdolność do przemyśleń a zwykły 06.12.06, 17:18 ciao, zmykam Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Wielkich wojowników lepiej omijać 06.12.06, 14:59 pisz eva prawde, to jest to minimum ,ktore mozna wymagac od wielbicielki i czytelniczki TAZ Ze strachu przed dalszymi blokadami i wetami Rosjanie i Niemc > y veto bylo JEDNO.Polskie , natomiast ruskich blokad bez liku. Czemu tak glupio lzesz.? Wobec Bialorusi i Ukrainy i Slowacji, ze przy okazji nasz kurek przykrecili,to malo wazne,kto by tam ruskie umowy bral na serio .Te o nieagresji i te handlowe. Byla jeszcze Moldawia, i awaria rurociagu do Gruzji,gdy wybory tam przerzneki mili sercu Kremla, i awaria rurociagu do Mozejek, bo Mozejki sprzedaly sie polskiemu Orlenowi, nie Gazpromowi. Ale pisz dalej, np. o tym Ze strachu przed dalszymi blokadami i wetami Rosjanie i Niemc > y > puścili już nie tylko rurę pod Bałtyki rozrysuj tylko mapke,w ktorym to miejscu i w jakiej strefie ekonomicznej przepompownie stoja.Rope mozna nosic wiadrami, z gazem bedzie trudniej. Bardzo tez zainteresowala mnie nowina,ze : ale także parę dni otwarli > kolejowo-promowe połączenie z ich krajami, z pominięciem Polski a czemu tylko na pare dni, cos nie wyszlo, chetnych nie bylo, podrozni zlekli sie losu promu Estonii, nieekonomicznie wyszlo , hehe PLS ,rozwin temat. Ten ostatni problem jest ciekawy, Polska co do osi wszhod -zachod w transporcie robi obstrukcje,to fakt, twierdzi ,ze w ten sposob niszczy sie polskie porty. Skonsultuj z TAZ-em ,co o tym mysla. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Wielkich wojowników lepiej omijać 06.12.06, 15:35 Jednak mnie wkurzyłeś i się odzywam. Ty nawet do czterech liczyć nie umiesz, albo głupio łżesz. Weta były CZTERY!!! Cztery weta w ciągu 2,5 r. - absolutny rekord unijny: 1. o cukier, 2. o VAT, 3. O rosyjskie embargo i 4. w poniedziałek - o nieodsyłanie polskich przestępców do kraju. Za każdym razem Polska SAMOTNIE zablokowała całą Unię. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 to trzeba bylo tak od razu mowic 06.12.06, 16:06 ze Rosja wstawia sie za interesami unijnymi ,czyli innych ,nie polskich producentow cukru. Bo tak jakos napisalas,ze Rosja i Niemcy w strachu przed polskimi vetami i BLOKADAMI...postanowili rure polozyc. Wlasnie dwa lata temu to postanowili.Profetyczne zdolnosci posiadali,bo zapewne przewidzieli jak prorocy,ze veta i blokady beda , a przynajmniej o te embargo i to veto w poniedzialek Cieniutka jestes Evo jak bibulka tissue Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: meerkat obrońcą islamistów? 06.12.06, 10:51 Facet od 6-7 lat nie był już w FSB i miał teraz akualne wiadomości/tajemnice. Dobre.. Telepatia działa? Skąd bierzesz uporczywie to aresztowanie? Rosjanie na forum piszą co innego. Pewnie nie wiedzą. Islamistę czyni z Litwinienki co najwyżej przejście na islam. Jak wiesz zapewne neofici są najgorliwsi. Wystarczy popatrzeć jak neokonsy kochały polskich komuszków, i jak te Kwaśniewskie i Millery bez mydełka właziły.... Twoje, czy amerykańskie popiarcie dla Turcji nie wynika z akceptacji islamu, ma inne podłoże, choć pośrednio związane z tą religią. Ale mnie podszedłeś - skoro jestem inteligentna mogę tylko przytaknąć, że wszyscy ods Portugalii po Kaukaz jesteśmy śmiertelnie zagrożeni szariatem. Ale - CENTRALA nas wyzwoli. Jakie to szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Folksdojcz_ludek roztrzasa nie tylko gnoj na .. 06.12.06, 11:57 polu niemca ale i sprawy polskiego kraju..le..ch rzygac sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 i w czym rzecz 06.12.06, 15:10 wiadomo przynajmniej na jakim polu i kto ma z tego odniesc korzysci. To chyba uczciwe postawienie sprawy. Zalezy jej na interesach niemieckich w Unii i chyba tego nie ukrywa. I Gazpromu i Jukosu, bo za pare lat Europe w ten sam sposob beda mogli chwycic za gardlo, jak Moldawie ubieglej zimy Dla mnie sie szczerosc liczy,chyba ta Eva nie gra tutaj polskiej czy europejskiej patriotki? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: i w czym rzecz 06.12.06, 15:29 Zdakje się, że Kaczńscy są dla ciebie nnienaruszalni. Jak dogmat. Jeśli ktoś się ośmiela widzieś ich inaczej nie umknie twojej sprawiedlowości, wziętej żywcem z niemieckiego Rassenamtu. Gdybyś urodził się trochę wcześniej mógłbyś tam pracować i ustalać czystość rasy i poglądów. Widzę, że znalazłeś rozmówcę na poziomie do, którego ja nie schodzę. Zostawiam więc was samych sobie. Spekuluj dalej, polonski tysiąca nicków i tysiąca chamskich, często rynsztokowych odzywek będzie ci dzielnie sekundował. Na moje odpowiedzi więcej nie licz. Zresztą i tak lepiej wiesz co myślę. A czego nie wiesz polonski prawdę ci powie. Bawcie się dobrze, nieboracy. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: i w czym rzecz 06.12.06, 16:01 nieznam polonskiego, nie czytalem. Pare twoich wypowiedzi tutaj wystarcza,by sie nie wysilac i pod jego diagnoze podpisac. Moze nie w pachnace slowa ujeta, ale w samo sedno trafia. Wypadasz z roli,tak przy okazji ,stad te nerwowe nawiazania do instytucji,ktore mi nie sa znane. PS Kaczynscy nie maja tu nic do rzeczy , to temat dla kartoflanego TAZ-u , sprzeciwy wobec rury, centrum Eryki itp maja znacznie starsza metryke. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly zderzenie cywilizacji 06.12.06, 22:44 no coz, jak to dobrze dla Polski, ze jest w jakims ZACHODNIM trojkacie, w ZACHODNIEJ Unii, moze jeszcze kiedys bedzie ZACHODNIA. Tu ciekawy artykul, ale naprawde wybrani, ktorzy znalezli druga Ojczyzne na niemieckiej ziemii. www.gazetawyborcza.pl/1,75477,3776786.html Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Sprzedawca miesa 06.12.06, 23:50 Jednym slowem, z konkretow mowiono przede wszystkim o tym, jak popchnac ruskim polskie mieso. Nie zeby Chirac i Merklowa mieli na tym zarobic jakies prowizje, ale do cholery, przez jakies glupie 30 milionow dolcow rocznie nie mozna blokowac waznej da Unii wspolpracy z Rosja. Aby rzecz nie wygladala tylko na miesny handel, poruszono tez kilka innych spraw, uprzejmie pozwalajac Panu PT Kaczynskiemu zajac wlasne stanowisko przed kamerami i przytakujac tu i owdzie. Po odprawieniu Pana PT Kaczynskiego w podroz powrotna Merklowa z Chirackiem zajeli sie powaznymi sprawami Francji, Niemiec, Unii Europejskiej i wspolpracy z Rosja. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Wart Pac palaca czyli wojna z TAZem :-) 07.12.06, 00:08 Wyglada na wygrana TAZ. Mala lewacka gazetka, wojne z ktora podjeto i przegrano. Za pierwszym razem karykatura byla durna, nie wiedzialbym o niej, gdyby nie ta wojna. Teraz ta kolejna karykatura ma jednak symboliczna, zwycieska wymowe. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Ale na zdjęciu jest Jarosław 07.12.06, 01:06 Czy GW nie mogłaby wreszcie przestać robić tych fotomontaży? Odpowiedz Link Zgłoś