Gość: patr PARADA ZWYCIĘSTWA BĘDZIE WE WTOREK IP: waprx* / 172.24.102.* 04.04.03, 17:10 Kontrwywiad wojskowy stawia zasłonę dymną, żeby zmylić wroga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patr ...A WŚCIEKŁY PIES PUSTYNI BĘDZIE DYNDAŁ IP: waprx* / 172.24.102.* 04.04.03, 17:13 ...i powiewał na wietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Wojna Swiatow IP: serwer:* / 192.168.0.* 04.04.03, 17:22 Scenka uliczna w Najaf. Konfrontacja na ulicy w centrum miasta. Z jednej strony cywilizacja niosaca swiatlo z drugiej rozhisteryzowane plemie dla ktorego czas stanal w miejscu od czasow Sumerii. Marine Col.Huges nisko sie klania ustepujac pola... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emily Re: Wojna Swiatow IP: *.nv.nv.cox.net 04.04.03, 19:46 Gość portalu: Thomas napisał(a): > Scenka uliczna w Najaf. > Konfrontacja na ulicy w centrum miasta. > Z jednej strony cywilizacja niosaca swiatlo z drugiej > rozhisteryzowane plemie dla ktorego czas stanal w miejscu od > czasow Sumerii. > Marine Col.Huges nisko sie klania ustepujac pola... Przeczytaj sobie ponizej dlaczego czas dla nich stanal. www.thesunmagazine.org/bully.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Wojna Swiatow IP: serwer:* / 192.168.0.* 04.04.03, 21:22 Gość portalu: Emily napisał(a): > Przeczytaj sobie ponizej dlaczego czas dla nich stanal. Stanal, nie stanal. Nie forsuje zadnych ocen. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Gdybys ty mial tyle rozumu i klasy ile plk.Huges.. 04.04.03, 20:22 TO BYS DZIS NIE BYL TAM, GDZIE JESTES i TYLKO TYM, CZYM JESTES, Misiu-Rasisto ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Amerykanie atakują - http://english.aljazeera.net IP: *.dialup.mindspring.com 04.04.03, 18:06 BEZ CENZURY: www.voxfux.com find the truth - useful links: www.whatreallyhappened.com www.antiwar.com/ english.aljazeera.netwww.theage.com.au/news/world/index.html www.alternet.org/waroniraq/ www.gooff.com/C/Breaking_News/ www.arabnews.com www.voxfux.com/ www.news24.com/News24/World/News/Home/ www.iraqaction.org/ www.motherjones.com/ www.gooff.com/C/Breaking_News/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: Taka mala dygresja... IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 18:08 ...zwrocie uwage jak latwo dajemy sie manipulowac...chodzi oczywiscie o tytul- amerykanie zdobyli...- jerzeli wybiorcza sie nie orietuje to przypominam ze w iraku walczy koalicja... Odpowiedz Link Zgłoś
kow3l Re: Taka mala dygresja... 04.04.03, 19:26 Tak, tylko, ze cala koalicja nie brala udzialu w zdobywaniu lotniska, to amerykanie je zdobyli i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: Taka mala dygresja... IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 19:48 kow3l napisał: > Tak, tylko, ze cala koalicja nie brala udzialu w zdobywaniu > lotniska, to amerykanie je zdobyli i koniec. -no ..tak a jak sie okarze ,ze byl tam grom...anglicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Re: Taka mala dygresja... IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 04.04.03, 19:57 O GROM sie nie martw, na pewno tam nie byli... Zreszta zawsze mozna sprostowac, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: Taka mala dygresja... IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 20:58 Gość portalu: kow3l napisał(a): > O GROM sie nie martw, na pewno tam nie byli... Zreszta zawsze > mozna sprostowac, no nie? - na pewno to mamy piatek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Re: Taka mala dygresja... IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 04.04.03, 21:08 Na twoim miejscu poczekalbym dwa lata i wtedy potwierdzil kto wlasciewie bral udzial na 1 stronie gazety (wyborczej) jako najwazniejsza wiadomosc dnia. Takich ludzi tam potrzebuja, zglos sie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: Taka mala dygresja... IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 21:22 Gość portalu: kow3l napisał(a): > Na twoim miejscu poczekalbym dwa lata i wtedy potwierdzil kto > wlasciewie bral udzial na 1 stronie gazety (wyborczej) jako > najwazniejsza wiadomosc dnia. Takich ludzi tam potrzebuja, > zglos sie :P zglaszalem sie ...ale takich zabijakow jak ja nie przyjmuja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Re: Taka mala dygresja... IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 04.04.03, 21:27 szkoda... do rzeczposoplitej nie masz raczej szans, ale moze jakis tygodnik? Np. Wprost, oni lubia wojny i zabijakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: Taka mala dygresja... IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 21:31 Gość portalu: kow3l napisał(a): > szkoda... do rzeczposoplitej nie masz raczej szans, ale moze > jakis tygodnik? Np. Wprost, oni lubia wojny i zabijakow - wiem , wiem rzeczpospolita to ulorzone chlopaki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Re: Taka mala dygresja... IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 04.04.03, 21:38 chociaz jakby sie zastanowi, tez pisza krotko i zwiezle... tyle ze na temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: Taka mala dygresja... IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 21:41 Gość portalu: kow3l napisał(a): > chociaz jakby sie zastanowi, tez pisza krotko i zwiezle... tyle > ze na temat - rm mowi co innego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Re: Taka mala dygresja... IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 04.04.03, 21:48 niesamowite, jak wymyslisz dobry temat to ci dobrze odpowiem, jestem na polaczenu modemowym, wiec troche mnie boli pierdolenie o tym samym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: Taka mala dygresja... IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 21:57 Gość portalu: kow3l napisał(a): > niesamowite, jak wymyslisz dobry temat to ci dobrze odpowiem, > jestem na polaczenu modemowym, wiec troche mnie boli > pierdolenie o tym samym - no to odpowiedz mi na jedno proste pytanie...czy jestes za czy przeciw i dlaczego.. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Do tej pory NIE ZDOBYLI - kontroluja, a to roznica 04.04.03, 20:31 W podziemiach i przy wejsciach do podziemi - silne "fire pockets" przeciwnika. Do podziemi - poki co - wejsc sie nie nada: wlasnie mielismy obrazki w glownym wydaniu BBC. A w podziemiach SKLADY BENZYNY. I to moze byc wlasnie ta mala "meczenska" niespodzianka Husseina. Dowodztwo wycofalo koczujace oddzialy POZA plyte lotniska i to, co POD ta plyta. Wg. Wybiorczej lotnisko bylo zdobyte juz WCZORAJ, choc sami Amerykanie podawali - i to KILKA GODZIN POZNIEJ - ze Irakijczycy je nadal kontroluja. Co jest grane z ta informacja GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obie Trice Re: Do tej pory NIE ZDOBYLI - kontroluja, a to ro IP: 209.234.166.* 04.04.03, 20:44 gabrielacasey napisała: > W podziemiach i przy wejsciach do podziemi - silne "fire pockets" przeciwnika. > Do podziemi - poki co - wejsc sie nie nada: wlasnie mielismy obrazki w glownym > wydaniu BBC. A w podziemiach SKLADY BENZYNY. I to moze byc wlasnie ta > mala "meczenska" niespodzianka Husseina. Dowodztwo wycofalo koczujace oddzialy > POZA plyte lotniska i to, co POD ta plyta. Wg. Wybiorczej lotnisko bylo zdobyte > > juz WCZORAJ, choc sami Amerykanie podawali - i to KILKA GODZIN POZNIEJ - ze > Irakijczycy je nadal kontroluja. Co jest grane z ta informacja GW? Gabi, co to za roznica? Moze dla irackiego wojaka w tym "fire socket", ale dla nas? za siedmioma gorami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: Do tej pory NIE ZDOBYLI - kontroluja, a to ro IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 21:05 Gość portalu: Obie Trice napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > > W podziemiach i przy wejsciach do podziemi - silne "fire > pockets" przeciwnika. > > Do podziemi - poki co - wejsc sie nie nada: wlasnie mielismy > obrazki w glownym > > wydaniu BBC. A w podziemiach SKLADY BENZYNY. I to moze byc > wlasnie ta > > mala "meczenska" niespodzianka Husseina. Dowodztwo wycofalo > koczujace oddzialy > > POZA plyte lotniska i to, co POD ta plyta. Wg. Wybiorczej > lotnisko bylo zdobyte > > > > juz WCZORAJ, choc sami Amerykanie podawali - i to KILKA > GODZIN POZNIEJ - ze > > Irakijczycy je nadal kontroluja. Co jest grane z ta > informacja GW? > > Gabi, co to za roznica? Moze dla irackiego wojaka w tym "fire > socket", ale dla nas? za siedmioma gorami? -to jakim cudem ja wczoraj ogladalem te podziemia...i piekne hale lotniska nazwanego obecnie baghdad... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Spytaj sie Tomka,ktory ogladal na zywo, nie z FOXa 04.04.03, 21:13 Nad ranem trwala strzelanina itd. itp. I to przekazywala na zywo TELEWIZJA USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: OLADAM TYLKO FOX'A NIE LUBIE... IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 21:18 gabrielacasey napisała: > Nad ranem trwala strzelanina itd. itp. I to przekazywala na zywo TELEWIZJA USA. - NIE LUBIE SENSACYJEK Z CCN ,BBC ITP. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A czy wiesz, ze po wyborze typu mediow okresla sie 04.04.03, 21:26 PRZYNALEZNOSC KLASOWA? Jak kto w UK z The Sun, to znaczy ze lump; jak z Mirror - przyzwoity robociarz, jak z Independent - profesjonalista z relatywnie wysokim dochodem itd. itp. I wiem, ze dokladnie to samo jest w US, choc media inne. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I jeszcze jedno: BBC TO "RZADOWKA" BRYTOW 04.04.03, 21:28 Ni dolara amerykanskiego kapitalu w niej nie ma. Na nauke NIGDY nie jest za pozno, Misiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: A czy wiesz, ze po wyborze typu mediow okresl IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 21:35 gabrielacasey napisała: > PRZYNALEZNOSC KLASOWA? Jak kto w UK z The Sun, to znaczy ze lump; jak z Mirror > - > przyzwoity robociarz, jak z Independent - profesjonalista z relatywnie wysokim > > dochodem itd. itp. I wiem, ze dokladnie to samo jest w US, choc media inne. -dokladnie nie cierpie socjalizmu..place nie durze podatki i radze sobie sam nie ogladajac sie na panstwo...i calkiem niezle jak do tej pory mi sie powodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druga Małpa Zapewne nie wiesz: podziały klasowe to nie KOMUNA IP: *.server.ntl.com 04.04.03, 22:10 To zazwyczaj KAPITALIZM. A z tego, co wiem, miłosc do telewizji Foxa cechuje w USA niższe warstwy społeczeństwa amerykańskiego: i te nieduże podatki, i niski poziom wykształcenia i możliwości intelektualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: Do tej pory NIE ZDOBYLI - kontroluja, a to ro 04.04.03, 21:11 Trica, to ze GW jest tak samo malo wiarygodna w newsach ze swiata, jak jest w newsach Z KRAJU. A to juz Polakow powinno obchodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obie Trice Re Gabi: Do tej pory NIE ZDOBYLI - kontroluja, a to ro IP: 130.94.107.* 04.04.03, 21:23 gabrielacasey napisała: > Trica, to ze GW jest tak samo malo wiarygodna w newsach ze swiata, jak jest w > newsach Z KRAJU. A to juz Polakow powinno obchodzic. Gabi, co masz na mysli mowiac o wiesciach z kraju? Tu tez trwa.... wojna??! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Kolejna "wojna gorze", tym razem w SLD. Od dawna 04.04.03, 22:15 A wlasciwie to wojna o podzial lupow - zwykla polska normalka. I "afera Rywina" tez sie do tego ma, niemniej juz mi sie nie chce nawet o tym myslec: maja polskie galy, co sobie wybraly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas A teraz dowcip (zalosny, bo francuski) IP: serwer:* / 192.168.0.* 04.04.03, 18:33 French Foreign Minister Dominique de Villepin insists that the UN must start to play a key role in Iraq, after the US refused to specify what contribution the body would make. BBC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Powrot do poczatku IP: 154.5.47.* 04.04.03, 19:16 Dlaczego zaczeto te wojne. Czy ktos zapomnial o ych "chemicznych broniach niebezpiecznych dla ludzkosci w posiadaniu iraku", slynne w ameryce " weapons of mass destruction ". I sie pytam, gdzie to one sa? Czy to nie "powod" dla tej wojny. Czyzby "prawda" okazala sie "klamstwem"..skad my to znamy...panowie, panie..przypomnijcie sobie komunizm..ha,ha,ha...Czyzby w ameryce byt "komunizm" a sekretarzem generalnym byl Bush? Cos mi sie tutaj zaczyna kielbasic i nie zgadzac...wypedzono go ze wschodu i zawedrowal na zachod az za ocean. ha,ha,ha Nic w przyrodzie nie ginie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halny Re: Powrot do poczatku IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 19:21 Gość portalu: gosc napisał(a): > Dlaczego zaczeto te wojne. Czy ktos zapomnial o ych "chemicznych > broniach niebezpiecznych dla ludzkosci w posiadaniu iraku", > slynne w ameryce " weapons of mass destruction ". I sie pytam, > gdzie to one sa? Czy to nie "powod" dla tej wojny. > Czyzby "prawda" okazala sie "klamstwem"..skad my to > znamy...panowie, panie..przypomnijcie sobie > komunizm..ha,ha,ha...Czyzby w ameryce byt "komunizm" a > sekretarzem generalnym byl Bush? Cos mi sie tutaj zaczyna > kielbasic i nie zgadzac...wypedzono go ze wschodu i zawedrowal > na zachod az za ocean. ha,ha,ha Nic w przyrodzie nie ginie. > szkoda ,ze nie jestes taki dociekliwy i nie pytasz komunistow gdzie sie podzialy ciala zamordowanych polakow za czasow pzpr. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jestes jak GW - 24 godzinne spoznienie... 04.04.03, 21:01 Juz wczoraj w nocy podawalismy min. ten link i nawet sobie dyskutowalismy. Patalach jestes, a nie zrodla informacji i dowcipu. Pies drapal Francuza, gorzej, ze Blair nie tylko powiedzial TO SAMO, ale i zmusil US do pedu na Bagdad, dogadujac sie w Basrze i Kuwejcie z Szyitami nad stworzeniem rzadu irakijeskiego PRZED zdobyciem Bagdadu. I mysle, ze i Bush jest po tej stronie: mamy tu i zakulisowa wojne - Bialego Domu (Departament Stanu) i Pentagonem. Pentagon wysuwa na irackiego "Bierutka" gangstera z Londynu, czego ani Waszyngton, ani Londyn nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer DO PACYFISTOW IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 19:35 Powiedz mi kazdy "pacyfisto" skoro tak bronisz zycia ludzi, co czuly matki kurdyjskie, zarowno te w ciazy jak i te z dziecmi, ktore Saddam zamordowal w liczbie co najmniej kilku tysiecy gazem. Co czuly te, ktorym kazal wyslac synow do walki z Iranem, ktory sam zaatakowal. Co myslisz o ludziach torturowanych za poglady polityczne. Czy uwazasz ze czlowiek ktory zabil kilkadziesiat tysiecy ludzi i niewolil ich przez cale zycie w strachu, powinien to robic dalej? I powiedz, jak mu to wyperswadowac, skoro taka madra jestes. I czy Izrael, ktory zbombardowal swego czasu FRANCUSKIE instalacje atomowe w Iraku zle zrobil? Po co byly saddamowi NIEMIECKIE schrony przeciwatomowe. Po co kontrakty z mafijnymi ROSYJSKIMI firmami naftowymi. I czy oddana PRZEZ SADDAMA tuz przed wojna bron chemiczna, o ktorej wczesniej mowil ze jej nie ma, tez nie istnieje? I czy ok. 1000 zabitych nie jest mala ofiara w stosunku do tych KILKUDZIESIECIU TYSIECY, ktorych juz pozabijal i bylby zabijal dalej, gdyby nie wojna, ktora jest jedynym sposobem zeby usunac tego bandyte z NASZEGO swiata... Czy wasza nienawisc do Busha i USA jest wystarczajacym powodem zeby negowac jego polityke? Przeciez ONZ nie zrobila NIC z posiadanymi dowodami: bronia chemiczna ktora oddawal, produkujac rownoczesnie nowa... Odpowiedz Link Zgłoś
kow3l Re: DO PACYFISTOW 04.04.03, 19:46 O widze jaki jestes zatroskany... Pana Busha bynajmniej nie obchodzil za bardzo los Irakijczykow, tylko to co moze zyskac... albo stracic nic nie robiac. Teraz sobie spiewa: Nikt tego nie wie jak ja kocham siebie o sobie tylko snie Na nikogo nie czekam tylko sobie przyrzekam Z soba tylko byc Nikgdy sie nie pokloce Nigdy sie nieporzuce Nie rozdzieli mnie nic (i nikt) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: DO PACYFISTOW IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 19:53 kow3l napisał: > O widze jaki jestes zatroskany... Pana Busha bynajmniej nie > obchodzil za bardzo los Irakijczykow, tylko to co moze > zyskac... albo stracic nic nie robiac. Teraz sobie spiewa: > Nikt tego nie wie > jak ja kocham siebie > o sobie tylko snie > Na nikogo nie czekam > tylko sobie przyrzekam > Z soba tylko byc > Nikgdy sie nie pokloce > Nigdy sie nieporzuce > Nie rozdzieli mnie nic (i nikt) > >cale szczescie ,ze polska nie jest potega gospodarczo -polityczna...bo bylaby kicha...wszystkiech mysli znamy lacznie z busha...tylko swoich wlasnych nie znamy...i drepczemy w miejscu we wlasnych sprawach domowych nie znajdujac wyjscia...zasada jest prosta...zaprezentuj kim jestes...a jak cie docenia glos poglady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Re: DO PACYFISTOW IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 04.04.03, 20:39 Ja o Iraku i bushu, on o Polsce. Brak mi sil i nie skomentuje tego, prosze wejsc na forum dotyczace afery Rywina, bedzie blizej tematu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: DO PACYFISTOW IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 20:57 Gość portalu: kow3l napisał(a): > Ja o Iraku i bushu, on o Polsce. Brak mi sil i nie skomentuje > tego, prosze wejsc na forum dotyczace afery Rywina, bedzie > blizej tematu - ja o glowach i tym co te glowy potrafia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Re: DO PACYFISTOW IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 04.04.03, 21:13 to Pan(i) jednak mówi-odkryl druga ameryke :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: DO PACYFISTOW IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 21:26 Gość portalu: kow3l napisał(a): > to Pan(i) jednak mówi-odkryl druga ameryke :P - ....to jednym slowem potwierdzsz ma teorie.... a na imie mam leszek ale tu dzialam pod nikem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Re: DO PACYFISTOW IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 04.04.03, 21:45 Jejku 10 razy powtarzasz to samo co juz inni powiedzieli, bezsensu caly czas dyskutowac o wczorajszym twoim sniadaniu, na dzisiejsza kolacje nic nie masz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: DO PACYFISTOW IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 21:50 Gość portalu: kow3l napisał(a): > Jejku 10 razy powtarzasz to samo co juz inni powiedzieli, > bezsensu caly czas dyskutowac o wczorajszym twoim sniadaniu, na > dzisiejsza kolacje nic nie masz? -to musisz spojrzec na dol... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Re: DO PACYFISTOW IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 04.04.03, 21:56 spojrzalem i nic ciekawego nie zauwazylem w twoim wykonaniu, poza bledami ortograficznymi. Zegnam, ide do pubu wypic piwko miedzy innymi za twoje zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: DO PACYFISTOW IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 21:58 Gość portalu: kow3l napisał(a): > spojrzalem i nic ciekawego nie zauwazylem w twoim wykonaniu, > poza bledami ortograficznymi. Zegnam, ide do pubu wypic piwko > miedzy innymi za twoje zdrowie - a to ze saddam nie zyje ..to cie nie rusza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy i znowu!!! IP: *.abo.wanadoo.fr 04.04.03, 22:00 kiedy ty sie zatrzymasz spidi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saddam. H. Re: Wzywam pacyfistow do Iraku po nagrode. IP: *.htc.net 05.04.03, 00:51 Nalezy sie wam nagroda i odpoczynek - wieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Do "arabisty" z Lomianek 04.04.03, 21:04 Od tygodni powtarzasz Pan do znudzenia to samo i uchylasz sie od odpowiedzi. A wiec po raz kolejny sie Pana grzecznie pytam: o KTORYCH Kurdow Panu chodzi - to nie jest jednolita nacja nawet w Iraku. Moze sie Pan pytasz o te kurdyjskie matki z aktualnie bombardowanego Mosulu? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jeszcze jedno:a ruskie mafie naftowe i Gudzowaty? 04.04.03, 21:10 Udzialy Gaspromu w Banku Wschodnio-Europejskim? Rurociag jamajski i bossowie b. komunistycznych central handlowych? Prezes Baka i aktualny premier i prezydent? Nie wiesz? W GW nie bylo? Wcale nie znaczy, ze tego gnoju w Polsce i to z poparciem polskiego wyborcy nie ma. We wlasnym chlewie posprzatac, potem o swiat sie martwic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: Jeszcze jedno:a ruskie mafie naftowe i Gudzow IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 23:13 Roznica jest taka, ze my mamy ten polski chlew na wlasne demokratyczne zyczenie, ale ze tak nie do konca to mam nadzieje ze kiedys grupa patriotow go posprzata. A jezeli chodzi o bombardowanych aktualnie przez Amerykanow Kurdow (a ja myslalem ze celem jest Saddam a nie cywile), to lepiej jak zginie ich 1000, niz jak znow Saddam z wielka wprawa wymorduje gazem kilkadziesiat tysiecy. No chyba ze Saddam to co innego. Nie jakis amerykanski imperialista tylko spokojny lokalny dyktator. Dzis nawet z dzieckiem w ramionach go pokazywali. Wypisz wymaluj wujek Joe (dla niezorientowanych - Stalin). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Z cyklu "Pytania do Bushmenów" IP: 147.25.244.* 04.04.03, 19:50 - zadam tylko jedno pytanie i sam na nie odpowiem, a Wam, szanowni Bushmeni, pozostawię ocenę mojej argumentacji. Zwolennicy wojny bardzo często zarzucają Saddamitom skrajną ignorancję w dziedzinie historii, która - jak powszechnie wiadomo (?) - uczy, że polityka pobłażania i ustępstw wobec szalonych i niebezpiecznych dyktatorów przynosi katastrofalne skutki. Z lubością powołują się przy tym na najbardziej oczywisty i miażdżący zarazem przykład pewnego porąbanego austriackiego malarza, któremu w latach 30. na wyścigi wchodzili w tyłek przywódcy europejskich mocarstw, czego konsekwencją była ogólnoświatowa rzeźnia i kilkadziesiąt milionów trupów. Oczywiście nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie bronił polityki Francji i Wielkiej Brytanii wobec Hitlera, gdyż z dzisiejszej perspektywy jest rzeczą oczywistą, że utrzymanie twardego kursu w stosunku do III Rzeszy czy nawet wcielenie w życie proponowanego jeszcze przez Piłsudskiego planu "wojny prewencyjnej" zapobiegłoby kataklizmowi z lat 1939-45. Dlatego - argumentują Bushmeni - pomni tych tragicznych doświadczeń, opowiadamy się za usunięciem Saddama, który jest przecież współczesnym Hitlerem (ew. Stalinem) i pozostawiony przy władzy ani chybi rozpęta trzecią wojnę światową. I tu właśnie jest pies pogrzebany, i tego właśnie dotyczy dzisiejsze pytanie: Dlaczego porównywanie Husajna do Hitlera w najlepszym razie uważam za nieporozumienie, a w najgorszym - za świadomą manipulację? 1. Niemcy pod koniec lat 30. to państwo liczące ponad 70 mln ludzi (drugie miejsce w Europie po ZSRR), dysponujące ogromnym potencjałem przemysłowym i militarnym. Irak w roku 2003 ma zaledwie około 20 milionów mieszkańców, a jego gospodarkę doszczętnie wyniszczyły poprzednie wojny i wieloletnie sankcje ONZ. I nie mówcie o "czwartej armii świata" - Saddam miał taką w roku 1990, ale teraz jego wojska są bez porównania słabsze. 2. Niemcy w 1939 r. tworzyły jednolity, potężny i morderczy mechanizm wykonujący wolę Fuehrera. Dzisiejszy Irak - mimo że rządzony ręką dyktatora - pełen jest konfliktów zarówno narodowych (mniejszość kurdyjska), jak i religijnych (szyici i sunnici zbytnio się nie kochają). 3. W Trzeciej Rzeszy powstała nowa religia - była nią chora ideologia faszyzmu, której podstawy Hitler wyłożył w swoim słynnym bestsellerze "Mein Kampf". Ktokolwiek zapoznał się z tym "dziełem", nie mógł miec wątpliwości, że naziści dążą do wojny z Francją w celu zrzucenia "dyktatu wersalskiego". Z kolei wizja "Drang nach Osten" oznaczała nieuniknioną wojnę z Polską i ZSRR. We współczesnym Iraku nie mamy do czynienia z żadną zdegenerowaną czy zbrodniczą ideologią, a program będącej u władzy pseudosocjalisty cznej partia BAAS nie zawiera ambicji mocarstwowych ani nie wzywa do wojny napastniczej. 4. Hitler miał podstawy, by czuć się bezkarnie - potulne mocarstwa zachodnie nie reagowały na łamanie postanowień traktatu wersalskiego, pozwoliły na remilitaryzację Nadrenii i Anschluss Austrii, a następnie sprzedały Czechosłowację w Monachium. Husajn nie może mówić o podobnych sukcesach - sparzył się i na Iranie, i na Kuwejcie. Od tej pory przestał śnic o potędze i siedzi cicho. 5. Hitler w oczywisty sposób zagrażał swoim sąsiadom - Polsce i Czechosłowacji, wysuwając pod ich adresem coraz to nowe żądania. Oba te kraje uznawały faszystowskie Niemcy za śmiertelnego wroga. A kto boi się Husajna i traktuje go jako najpoważniejsze zagrożenie dla światowego pokoju? Nie drżą przed nim jego sąsiedzi - irackiej armii jakoś nie obawia się Turcja czy Iran. Saddama nie boi się również Jordania ani Arabia Saudyjska. Wszystkie te państwa mają co najmniej sceptyczny stosunek do operacji "Iracka Wolność". Husajna strasznie boją się za to potężne militarnie i gospodarczo, leżące na drugiej półkuli Stany Zjednoczone. Czy to nie dziwne? I co wy na to? Czekam na wasze opinie. Pozdrowienia dla wszystkich Bushmenów i Saddamitów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzales Re: Z cyklu 'Pytania do Bushmenów' IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 19:57 Gość portalu: michal napisał(a): > - zadam tylko jedno pytanie i sam na nie odpowiem, a Wam, > szanowni Bushmeni, pozostawię ocenę mojej argumentacji. > Zwolennicy wojny bardzo często zarzucają Saddamitom skrajną > ignorancję w dziedzinie historii, która - jak powszechnie wiadomo > (?) - uczy, że polityka pobłażania i ustępstw wobec szalonych i > niebezpiecznych dyktatorów przynosi katastrofalne skutki. Z > lubością powołują się przy tym na najbardziej oczywisty i > miażdżący zarazem przykład pewnego porąbanego austriackiego > malarza, któremu w latach 30. na wyścigi wchodzili w tyłek > przywódcy europejskich mocarstw, czego konsekwencją była > ogólnoświatowa rzeźnia i kilkadziesiąt milionów trupów. > Oczywiście nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie bronił > polityki Francji i Wielkiej Brytanii wobec Hitlera, gdyż z > dzisiejszej perspektywy jest rzeczą oczywistą, że utrzymanie > twardego kursu w stosunku do III Rzeszy czy nawet wcielenie w > życie proponowanego jeszcze przez Piłsudskiego planu "wojny > prewencyjnej" zapobiegłoby kataklizmowi z lat 1939-45. Dlatego - > argumentują Bushmeni - pomni tych tragicznych doświadczeń, > opowiadamy się za usunięciem Saddama, który jest przecież > współczesnym Hitlerem (ew. Stalinem) i pozostawiony przy władzy > ani chybi rozpęta trzecią wojnę światową. > I tu właśnie jest pies pogrzebany, i tego właśnie dotyczy > dzisiejsze pytanie: > Dlaczego porównywanie Husajna do Hitlera w najlepszym razie > uważam za nieporozumienie, a w najgorszym - za świadomą > manipulację? > 1. Niemcy pod koniec lat 30. to państwo liczące ponad 70 mln > ludzi (drugie miejsce w Europie po ZSRR), dysponujące ogromnym > potencjałem przemysłowym i militarnym. Irak w roku 2003 ma > zaledwie około 20 milionów mieszkańców, a jego gospodarkę > doszczętnie wyniszczyły poprzednie wojny i wieloletnie sankcje > ONZ. I nie mówcie o "czwartej armii świata" - Saddam miał taką w > roku 1990, ale teraz jego wojska są bez porównania słabsze. > 2. Niemcy w 1939 r. tworzyły jednolity, potężny i morderczy > mechanizm wykonujący wolę Fuehrera. Dzisiejszy Irak - mimo że > rządzony ręką dyktatora - pełen jest konfliktów zarówno > narodowych (mniejszość kurdyjska), jak i religijnych (szyici i > sunnici zbytnio się nie kochają). > 3. W Trzeciej Rzeszy powstała nowa religia - była nią chora > ideologia faszyzmu, której podstawy Hitler wyłożył w swoim > słynnym bestsellerze "Mein Kampf". Ktokolwiek zapoznał się z > tym "dziełem", nie mógł miec wątpliwości, że naziści dążą do > wojny z Francją w celu zrzucenia "dyktatu wersalskiego". Z kolei > wizja "Drang nach Osten" oznaczała nieuniknioną wojnę z Polską i > ZSRR. We współczesnym Iraku nie mamy do czynienia z żadną > zdegenerowaną czy zbrodniczą ideologią, a program będącej u > władzy pseudosocjalisty cznej partia BAAS nie zawiera ambicji > mocarstwowych ani nie wzywa do wojny napastniczej. > 4. Hitler miał podstawy, by czuć się bezkarnie - potulne > mocarstwa zachodnie nie reagowały na łamanie postanowień > traktatu wersalskiego, pozwoliły na remilitaryzację Nadrenii i > Anschluss Austrii, a następnie sprzedały Czechosłowację w > Monachium. Husajn nie może mówić o podobnych sukcesach - sparzył > się i na Iranie, i na Kuwejcie. Od tej pory przestał śnic o > potędze i siedzi cicho. > 5. Hitler w oczywisty sposób zagrażał swoim sąsiadom - Polsce i > Czechosłowacji, wysuwając pod ich adresem coraz to nowe żądania. > Oba te kraje uznawały faszystowskie Niemcy za śmiertelnego > wroga. A kto boi się Husajna i traktuje go jako najpoważniejsze > zagrożenie dla światowego pokoju? Nie drżą przed nim jego > sąsiedzi - irackiej armii jakoś nie obawia się Turcja czy Iran. > Saddama nie boi się również Jordania ani Arabia Saudyjska. > Wszystkie te państwa mają co najmniej sceptyczny stosunek do > operacji "Iracka Wolność". Husajna strasznie boją się za to > potężne militarnie i gospodarczo, leżące na drugiej półkuli > Stany Zjednoczone. Czy to nie dziwne? > I co wy na to? Czekam na wasze opinie. Pozdrowienia dla > wszystkich Bushmenów i Saddamitów! > >pierwsze slysze...w usa nie porownuje sie saddama do hitlera...inne czasy...z tym ze niemcy ciagle sa najlepsi w produkcji gazu z dostawa do saddama...to francja i niemcy wywolaly wojne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obie Trice Re: Z cyklu 'Pytania do Bushmenów' IP: 209.234.166.* 04.04.03, 21:03 Nie zapominaj, ze bin Laden mial jeszcze mniejsza armie i mniej pieniedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Armie mniejsza, ale to saudyjski miliarder... 04.04.03, 21:18 Niby oficjalnie wydziedziczony, ale kto tam za sprawami rodzinnymi, i to islamistow, tak naprawde trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obie Trice Re Gabi: Armie mniejsza, ale to saudyjski miliarder... IP: 130.94.106.* 04.04.03, 21:20 gabrielacasey napisała: > Niby oficjalnie wydziedziczony, ale kto tam za sprawami rodzinnymi, i to > islamistow, tak naprawde trafi. Wlasnie Gabi! Czyli nie wielkosc armi decyduje o tym kto jakim dla kogo jest zagrozeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Swieta racja: nie wielkosc armii. 04.04.03, 22:23 Ty wiesz, co tu mnie teraz smieszy: zabawa w poszukiwanie saddamowych "gwardiejcow". Wywiad (ja mu wierze) sprzymierzonych ustalil, ze te brygady specjalne istnieja, sfotografowal je niedawno z powietrza czy z satelity. A potem, gdy po walce o mosty ogladano trupy, to sie okazalo, ze guzik, ze "Wermacht", nie "SS". Troche "gwardiejcow" pojawilo sie na tym lotnisku, ale dalej "Mediny" nie widac. Jak by ci sie chcialo poogladac rozne swiatowe stacje i media on-line, to bys zobaczyl, ze teraz media sprzymierzonych nie pytaja nawet, czy Saddam alive czy dead; pytaniem o milion jest gdzie jest ponic 100 000 Gwardia Republikanska? A moze juz sie przebrala za kobiety islamskie w czarczafach? I do tego w ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRZYCH DOKLADNIE IP: 206.103.20.* 04.04.03, 23:04 Nie wiem czy w przebraniu czy nie, ale jest tam gdzie te kobieta w ciazy - w sile dwu dywizji udala sie na wieczny odpoczynek. reszta jest prawdobodobnie w bagdadzie, gdzie konczy przygotowania do wymarszu w to samo miejsce. gabrielacasey napisała: > Ty wiesz, co tu mnie teraz smieszy: zabawa w poszukiwanie > saddamowych "gwardiejcow". Wywiad (ja mu wierze) sprzymierzonych ustalil, ze te > > brygady specjalne istnieja, sfotografowal je niedawno z powietrza czy z > satelity. A potem, gdy po walce o mosty ogladano trupy, to sie okazalo, ze > guzik, ze "Wermacht", nie "SS". Troche "gwardiejcow" pojawilo sie na tym > lotnisku, ale dalej "Mediny" nie widac. Jak by ci sie chcialo poogladac rozne > swiatowe stacje i media on-line, to bys zobaczyl, ze teraz media > sprzymierzonych nie pytaja nawet, czy Saddam alive czy dead; pytaniem o milion > jest gdzie jest ponic 100 000 Gwardia Republikanska? A moze juz sie przebrala > za kobiety islamskie w czarczafach? I do tego w ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: Zmeczylem sie jak na froncie.. IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 21:12 ...czy to juz mozna jakies piwko wypic...ciekawe czy chlopaki z kalicji maja takie rarytasy... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Dowodca Irish Guard sobie na pustyni zartowal... 04.04.03, 21:16 ze chlopcow moga powstrzymac tylko "off-licence" shops, ale ich szczesliwie nie ma na islamskiej pustyni. Wyglada na to, ze chyba zimnego piwka z lodowki nie maja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obie T. Re Gabi: Dowodca Irish Guard sobie na pustyni zartowal IP: 130.94.123.* 04.04.03, 21:25 gabrielacasey napisała: > ze chlopcow moga powstrzymac tylko "off-licence" shops, ale ich szczesliwie nie > > ma na islamskiej pustyni. Wyglada na to, ze chyba zimnego piwka z lodowki nie > maja... Gabi, to taka taktyka, obiecali chlopcom zimne piwko dopiero w ... palacu saddama, w centrum bagdadu ;) P.S. Chyba ze chlopcy zdobeda jakis hotel dla obcokrajowcow, tam piwko znajda ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: Re Gabi: Dowodca Irish Guard sobie na pustyni IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 21:29 Gość portalu: Obie T. napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > > ze chlopcow moga powstrzymac tylko "off-licence" shops, ale > ich szczesliwie nie > > > > ma na islamskiej pustyni. Wyglada na to, ze chyba zimnego > piwka z lodowki nie > > maja... > > Gabi, to taka taktyka, obiecali chlopcom zimne piwko dopiero > w ... palacu saddama, w centrum bagdadu ;) > > P.S. Chyba ze chlopcy zdobeda jakis hotel dla obcokrajowcow, > tam piwko znajda ... - tak po dziennikarzch z fox news chanel...to moje ulubione piwko.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy twoje pseudo IP: *.abo.wanadoo.fr 04.04.03, 21:45 to z powodu przedwczesnego wytrysku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: twoje pseudo IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 21:48 Gość portalu: xy napisał(a): > to z powodu przedwczesnego wytrysku? -to jak masz przedwczesny wytrysk to sie zglos do okulisty...to moze go wkoncu dojrzysz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Dowodca Irish Guard sobie na pustyni zartowal IP: *.tampabay.rr.com 04.04.03, 23:05 Ciekawe co Saddam w zanadrzu chowa. Słyszałaś chyba ze jego minister straszył niekonwencjonalnymi atakami. Były raporty ze cyjanek odkryto w rzece Eufrat. Panienki tez nie pokazują nóżek na pustyni wiec Amerykanie chcą jak najszybciej z tym skończyć. gabrielacasey napisała: > ze chlopcow moga powstrzymac tylko "off-licence" shops, ale ich szczesliwie nie > > ma na islamskiej pustyni. Wyglada na to, ze chyba zimnego piwka z lodowki nie > maja... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: Dowodca Irish Guard sobie na pustyni zartowal 05.04.03, 02:59 Tomku, ciut wyzej poklocilam sie z Wojtkiem (tj. on sie mnie czepnal - bez sensu, ale chlopy nie moga zniesc, gdy baba mowi z sensem o polityce i wojsku: meski szowinizm, ktorego naszych panow swiezo z Polski i US nie oduczy - poki przed sadem tam nie stana) wlasnie na ten temat. To lotnisko w Bagdadzie ma pod plyta sklady benzyny i kupe korytarzy, nb. Polacy to za komuny budowali czy przebudowywali, stad o tym wiem. Z tego, co wiadomo (a przynajmniej bylo w glownym wydaniu BBC - potem wyszlismy z mezem do klubu)w polnocnej czesci lotniska siedza zapewne pierwsi w tej wojnie autentyczni gwardiejcy Husseina, i ze do korytarzy marines jeszcze nie weszlo, by je przeczesac. To lotnisko nadawaloby sie swietnie do wyslania do Bozi tej nocy, gdyby...Amerykanie pozostali na plycie lotniska. Ale oddzialy i ekipy telewizyjne najwyrazniej poza plyte wycofano. I nie wiem, czy "meczennikom" Saddama oplacaloby sie wysadzic PUSTA plytetego lotniska. Wszystkie media brytyjskie ciagle sie pytaja: gdzie Gwardia Republikanska? Ja sobie zartuje, ze juz poprzebierana za kobiety w ciazy i wmieszana w cywilny tlum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Dowodca Irish Guard sobie na pustyni zartowal IP: *.tampabay.rr.com 05.04.03, 08:06 Slyszalem raporty chyba w MSNBC o tych glebokich bardzo skomplikowanych tunelach pod lotniskiem. Podobno one biegly w strone centrum Bagdadu. Nie wiem czy Marines sie tam wybrali ale najwyrazniej tak sie Saddam wybieral na lotnisko. Pokazywali jego samolot stojacy samotnie na lotnisku. gabrielacasey napisała: > Tomku, ciut wyzej poklocilam sie z Wojtkiem (tj. on sie mnie czepnal - bez > sensu, ale chlopy nie moga zniesc, gdy baba mowi z sensem o polityce i wojsku: > meski szowinizm, ktorego naszych panow swiezo z Polski i US nie oduczy - poki > przed sadem tam nie stana) wlasnie na ten temat. To lotnisko w Bagdadzie ma pod > > plyta sklady benzyny i kupe korytarzy, nb. Polacy to za komuny budowali czy > przebudowywali, stad o tym wiem. Z tego, co wiadomo (a przynajmniej bylo w > glownym wydaniu BBC - potem wyszlismy z mezem do klubu)w polnocnej czesci > lotniska siedza zapewne pierwsi w tej wojnie autentyczni gwardiejcy Husseina, i > > ze do korytarzy marines jeszcze nie weszlo, by je przeczesac. To lotnisko > nadawaloby sie swietnie do wyslania do Bozi tej nocy, gdyby...Amerykanie > pozostali na plycie lotniska. Ale oddzialy i ekipy telewizyjne najwyrazniej > poza plyte wycofano. I nie wiem, czy "meczennikom" Saddama oplacaloby sie > wysadzic PUSTA plytetego lotniska. Wszystkie media brytyjskie ciagle sie > pytaja: gdzie Gwardia Republikanska? Ja sobie zartuje, ze juz poprzebierana za > kobiety w ciazy i wmieszana w cywilny tlum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: SADAM RACZEJ NIE ZYJE... IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 21:45 saddam dzisiaj wystepowal w telewizji ale w starym nagraniu...tak jak zawsze zreszta po zbombardowaniu go przez koalicje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: SADAM RACZEJ NIE ZYJE... IP: *.abo.wanadoo.fr 04.04.03, 21:47 znowu? ty masz kondycje... gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: Musze sie jakos przemeczyc bo.. IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 22:02 ...zostala mi jeszcze godzina pracy...a z saddamem to szczera prawda...podobno nie zyje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: dzisiaj mam dobry humor bo jest piatek IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 22:13 chyba sie nie gniewasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: Smierc Saddama co niektorych zalamala IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 22:12 ale nie martwcie sie tak bardzo bedzie waszym bohaterm...i spewnoscia zostanie posmiertnie nominowany przez jakas polska gazetke.... co ja mowie przeciez saddam mial pare tygodnikow w polsce...do pokojowej nagrody nobla...ps.bedziecie mieli ten news za dwa dni.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy wg ewangielistow IP: *.abo.wanadoo.fr 04.04.03, 22:14 oraz prezesa Busza onanizm powoduje slepote, wiedziales o tym? to a propos okulistow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: wg ewangielistow IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 22:16 Gość portalu: xy napisał(a): > oraz prezesa Busza onanizm powoduje slepote, wiedziales o tym? > > to a propos okulistow -pamietliwy jestes i zadziorny a to tylko papier.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: wg ewangielistow IP: *.abo.wanadoo.fr 04.04.03, 22:19 nie, twoje pseudo ulatwia sprawe, to wszystko, inaczej bym nie zareagowal dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy g. Re: wg ewangielistow IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 22:22 Gość portalu: xy napisał(a): > nie, twoje pseudo ulatwia sprawe, to wszystko, inaczej bym nie zareagowal > dobranoc - zreakcjami to trzeba uwarzac ...bo jak na plocie bedzie napisane "pizda" to co wtedy...dobranoc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Amerykanie atakują lotnisko Saddama pod Bagda IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.03, 01:22 dajcie nagrode za jego łeb to go sami irakijczycy ukatrupią Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: Amerykanie atakują lotnisko Saddama pod Bagda 05.04.03, 01:58 Gość portalu: jacek napisał(a): > dajcie nagrode za jego łeb to go sami irakijczycy ukatrupią myslisz, ze dawno by tego nie zrobili, w ten czy inny sposob, gdyby im rzeczywiscie tylko o niego chodzilo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4654 Re: Amerykanie atakują lotnisko Saddama pod Bagda IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.03, 01:39 Zdobyli lotnisko,a teraz totalnie biją horses na postoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolodia Re: Amerykanie atakują lotnisko Saddama pod Bagda IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.03, 01:46 Sława gerojam Bagdada w barbie protiv amerykanskim zachwatszkam. Odpowiedz Link Zgłoś