Dodaj do ulubionych

no Fstyd europejczycy

07.05.07, 18:03
ze w przerwie miedzy tematami zydowskimi JA musze wam przypominac takie
podstawy.jesli juz wiosna w pelni to czas odwiedzic wspaniale miejsce aby
podziwiac nature i ogormny dorobek ogrodnikow europejskich,czyli pre panstwa
jedyny w soim rodzaju Keukenhof
www.abiyoyo.com/holanda/keukenhof/keukenhof.htm
Obserwuj wątek
    • aaki kfiatki mnie nie ruszajom 07.05.07, 18:06
      • i_love_2_bike Re: kfiatki mnie nie ruszajom 07.05.07, 18:08
        do daj se w zyle,bo ja akurat je lubie. bez kwatow,jak bez zydow,swiat nie bylby
        wart zycia:)))
        • aaki Re: kfiatki mnie nie ruszajom 07.05.07, 18:13
          nie musze sobie od razu w zyle dawac tylko dlatego ze mnie kfiatki nie ruszajom
          • i_love_2_bike Re: kfiatki mnie nie ruszajom 07.05.07, 18:20
            aaki napisała:

> nie musze sobie od razu w zyle dawac tylko dlatego ze mnie kfiatki nie ruszajom

a co cie rusza?
      • goldbaum a co cie rusza aki? 07.05.07, 23:22
        czy sa w stanie ruszyc cie kilkusetkilogramowe amfibie?
    • emaglara Re: no Fstyd europejczycy 07.05.07, 18:07
      ja uwazam za Polske jeszcze nie znana, i gory i morze, wsio na raz a i ludzie
      mowia w jezyku :)
      • i_love_2_bike Re: no Fstyd europejczycy 07.05.07, 18:09
        emaglara napisała:

> ja uwazam za Polske jeszcze nie znana, i gory i morze, wsio na raz a i ludzie
        > mowia w jezyku :)

faktycznie holenderski jest straszny,ale czasem mozna jakiegos nienacpanego
        holendra calkiem sympatycznego spotkac. maja fajne kafejki,no i te sliczne
        miasteczka cuchnace serkami:) patrz sie maglaro pozytywnie na zycie,ciagle z
        polakami ciezko:))
        • maglara Re: no Fstyd europejczycy 08.05.07, 05:15
          z Polakami cieszko, masz racje, bez nich ale jeszcze ciezej, A Europe wole,
          jestem milosniczka historii przez duze H.
        • maglara Re: no Fstyd europejczycy 08.05.07, 05:18
          zla dedukacja. Z Holandia mam tyle wspolnego co Ty z Chinami ;)))
      • off_nick Re: no Fstyd europejczycy 07.05.07, 18:16
        emaglara napisała:

> ja uwazam za Polske jeszcze nie znana, i gory i morze, wsio na raz a i ludzie
        > mowia w jezyku :)

popieram,te światowe często nie wiedzom gdzie je north i south w Polsce i
        opowiadajom,że Sagrada Familia co ją odlądali w Toledo przepięknom jest.
    • polski_francuz Holandia 07.05.07, 18:19
      maly, wielki kraj.

Zabieram corcie w lipcu na Rembrandty etc w Amsterdamie. Moze brat sie przylaczy.

Pozdro

PF
      • i_love_2_bike Re: Holandia 07.05.07, 18:24
        polski_francuz napisał:

> maly, wielki kraj.
        >
        > Zabieram corcie w lipcu na Rembrandty etc w Amsterdamie. Moze brat sie przylacz
        > y.
        >
        > Pozdro
        >
        > PF

no muzea maja wspaniale,widze,ze corcia artystyczna dusza. te muzea sa troche
        chyba ciezkie w stylu dla mlodych,no chyba,ze ktos sie interesuje sztuka.
        polecam muzeum Van Gogha,troche mniejsze od Rijksmuseum:)przejazdy tramwajem
        wodnym sa wspaniale,no i to fun dla dzieci:)
    • zwyczajny Plastykowe kwiatki mam podziwiać? Ładne to wtedy 07.05.07, 22:58
      gdy rosną na łące a nie w szklarni.
      Pzdr
      • i-love-2-bike Re: Plastykowe kwiatki mam podziwiać? Ładne to wt 08.05.07, 00:23
        zwyczajny napisał:

> gdy rosną na łące a nie w szklarni.
        > Pzdr

akurat szlarni tam jest malo a wiekszosc kwiatow cebulowych rosnie na zewnatrz
        na 70+hektarach parku. cos wspanialego polecam bo warto zobaczyc te miliony
        kwiatow w roznych kolorach.
    • fs_suck Re: no Fstyd europejczycy 08.05.07, 00:15
      w Ameryce tez sa takie miejsca jak Carlsbad,CA ,mocno polecam odwiedzenie go
      wiosna:
      www.sandy-travels.com/carlsbad.shtml
      • i-love-2-bike Re: no Fstyd europejczycy 08.05.07, 00:28
        fs_suck napisał:

> w Ameryce tez sa takie miejsca jak Carlsbad,CA ,mocno polecam odwiedzenie go
        > wiosna:
        > www.sandy-travels.com/carlsbad.shtml

no wlasnie a zwlaszcza,ze z east coast na west coast to tylko napluc:) ja na
        razie szykuje sie na powitanie ruby,bo wiosna ruszyla z kopyta. niedlugo znikam
        na pare miesiecy wiec trzym sie fantomie:)
        • fs_suck Re: no Fstyd europejczycy 08.05.07, 00:37
          witam, postaram sie dotrzymac obietnicy i bede sie trzymal, mam nadzieje ,ze
          pobedziesz troche z rubies zanim wsiadziesz do srebrzystego ptaka, czyzby
          ponownie Afryka w planie ?
          • i-love-2-bike Re: no Fstyd europejczycy 08.05.07, 00:42
            fs_suck napisał:

> witam, postaram sie dotrzymac obietnicy i bede sie trzymal, mam nadzieje ,ze
            > pobedziesz troche z rubies zanim wsiadziesz do srebrzystego ptaka, czyzby
            > ponownie Afryka w planie ?

ja najpierw zaczynam kulturalnie od europy,a potem jak zbrzydnie mi kultura i te
            ciagle "tez nie masz gdzie jezdzic" to wsiadam i lece do dzikosci:))
        • fs_suck Re: no Fstyd europejczycy 08.05.07, 00:37
          witam, postaram sie dotrzymac obietnicy i bede sie trzymal, mam nadzieje ,ze
          pobedziesz troche z rubies zanim wsiadziesz do srebrzystego ptaka, czyzby
          ponownie Afryka w planie ?
    • woywoy Re: no Fstyd europejczycy 08.05.07, 00:23
      Jesli ktos "przypadkowo" bedzie przejezdzal obok Australii polecam
      Festival kwiatow w Hunter Valley....
      www.hvg.com.au/festival_of_flowers_garden_plan.asp
      Kwitna na zmiane okragly rok
      pzdr
      • i-love-2-bike Re: no Fstyd europejczycy 08.05.07, 00:27
        woywoy napisał:

> Jesli ktos "przypadkowo" bedzie przejezdzal obok Australii polecam
        > Festival kwiatow w Hunter Valley....
        > www.hvg.com.au/festival_of_flowers_garden_plan.asp
        > Kwitna na zmiane okragly rok
        > pzdr

hej long time no see. w ktorym miejscu NSW to jest ,bo ja gdzies tam kiedys
        jakies miniaturowe ogrody zwiedzalam,ale kolo Melbourne. byly tam strasznie
        fajnie miniaturowe roslinki,obok malenkich domeczkow. nie pamietam nazwy tego
        parku,ale byl super.mam tylko zdjecia,ale nie mam nazwy:)
        • woywoy Re: no Fstyd europejczycy 08.05.07, 00:30
          i-love-2-bike napisała:

> woywoy napisał:
          >
          > > Jesli ktos "przypadkowo" bedzie przejezdzal obok Australii polecam
          > > Festival kwiatow w Hunter Valley....
          > > www.hvg.com.au/festival_of_flowers_garden_plan.asp
          > > Kwitna na zmiane okragly rok
          > > pzdr
          >
          > hej long time no see. w ktorym miejscu NSW to jest ,bo ja gdzies tam kiedys
          > jakies miniaturowe ogrody zwiedzalam,ale kolo Melbourne. byly tam strasznie
          > fajnie miniaturowe roslinki,obok malenkich domeczkow. nie pamietam nazwy tego
          > parku,ale byl super.mam tylko zdjecia,ale nie mam nazwy:)

ok 200 km od Sydney -polnocno zachodni kierunek(Newcastle - Singleton)
          Hunter Valley znane jest glownie z produkcji doskonalych win.
          • i-love-2-bike Re: no Fstyd europejczycy 08.05.07, 00:32
            woywoy napisał:

>
            > ok 200 km od Sydney -polnocno zachodni kierunek(Newcastle - Singleton)
            > Hunter Valley znane jest glownie z produkcji doskonalych win.

na polnoc od Sydney nie jezdzilismy,ale Newcastle jakies mi znajome,no a te
            wina,tylko zazdroscic:)
            • woywoy Re: no Fstyd europejczycy 08.05.07, 00:37
              i-love-2-bike napisała:

> na polnoc od Sydney nie jezdzilismy,ale Newcastle jakies mi znajome,no a te
              > wina,tylko zazdroscic:)

Newcastle to drugie co do wielkosci miasto w NSW ok 0.5 mln ludzi i lezy nad
              oceanem.Hunter Valley lezy na tej samej wysokosci w stosunku do N. tylo trzeba
              jechac jakies 7o km na zachod(w busz)
              Mozna polaczyc przyjemne z pozytecznym,degustowac wina w licznych winnicach
              i podziwiac kwiaty
              • i-love-2-bike Re: no Fstyd europejczycy 08.05.07, 00:43
                woywoy napisał:

>
                >
                > Newcastle to drugie co do wielkosci miasto w NSW ok 0.5 mln ludzi i lezy nad
                > oceanem.Hunter Valley lezy na tej samej wysokosci w stosunku do N. tylo trzeba
                > jechac jakies 7o km na zachod(w busz)
                > Mozna polaczyc przyjemne z pozytecznym,degustowac wina w licznych winnicach
                > i podziwiac kwiaty

no moze jak Bog i partia pozwoli to sie kiedys jeszcze do mej kochanej Australii
                wybiore,ale to daleko a east coast do west coast ,nastepne 6 godzin:))
                • woywoy Re: no Fstyd europejczycy 08.05.07, 00:48
                  i-love-2-bike napisała:

> no moze jak Bog i partia pozwoli to sie kiedys jeszcze do mej kochanej
                  Australi
                  > i
                  > wybiore,ale to daleko a east coast do west coast ,nastepne 6 godzin:))

pozwoli... odleglosci sa rzeczywiscie duze,zeby zobaczyc,zwiedzic Australie
                  pozdrawiam,musze zbierac sie niestety do pracy
                  nara
    • grzegorz1948 Re: Rachelciu 08.05.07, 00:31
      nie przesadzaj!Nie kazdy lubi grzebac w ziemi.Holendrzy no coz znaja sie na
      prochach ale nikt z szanujacych sie Europejczykow nie kupuje warzyw i
      miesa8wedlin) w Holandii.Tak samo nie pija sie holenderskiego i belgijskiego
      piwa bo mozna dostac zatrucia pokarmowego.Najlepiej do teraz to Budweiser
      Zywiec i Tyskie tylko na jak dlugo?
      • i-love-2-bike Re: Rachelciu 08.05.07, 00:34
        grzegorz1948 napisał:

> nie przesadzaj!Nie kazdy lubi grzebac w ziemi.
        to nie dla grzebaczy to cos dla ducha i oczu. tam jest pieknie i chociaz raz
        trzeba to zobaczyc,jak chociaz raz trzeba zbaczyc najwieksza gielde kwiatow na
        swiecie w Aalsmeer,chyba tak sie to pisze:)
        • grzegorz1948 Re: Rachelciu 08.05.07, 23:52
          Dosyc dawno(20lat) pojechalem tam i zobaczylem ale wiekszego wrazenia nie
          zrobilo bo wole jakosc niz ilosc.Tam gdzie mieszkam sa sliczne parki z kwiatami
          jak rodzina przyjezdza no to wycieczka do zamku z slicznym parkiem to obowiazek
          no a potem do zamku na posilek.
          • i-love-2-bike Re: Rachelciu 08.05.07, 23:55
            grzegorz1948 napisał:

> Dosyc dawno(20lat) pojechalem tam i zobaczylem ale wiekszego wrazenia nie
            > zrobilo bo wole jakosc niz ilosc.Tam gdzie mieszkam sa sliczne parki z kwiatami
            >
            > jak rodzina przyjezdza no to wycieczka do zamku z slicznym parkiem to obowiazek
            >
            > no a potem do zamku na posilek.

a ja mysle,ze to szczegolnie piekne miejsce,ale nie kazdy musi je lubic.
            • grzegorz1948 Re: Rachelciu 09.05.07, 00:45
              Nie o to chodzi czy piekne czy nie ale cale pola zoltych tulipanow lub inne pole
              z czerwonymi tulipanami to zaskakuje ale brak jest tej mieszanki barw ktore
              normalnie masz w pieknych parkach.Ot moze lepiej powiedziec tej subtelnosci
              pracy ogrodnikow.
      • maglara Re: Rachelciu 08.05.07, 04:08
        ja tam wole gorzole, nie ma nic lepszego od czystej albo slodko-gorzkiej,
        Rachela, upierdzielimy sie u mnie w domku ? Dlaczego Rachela wlasciwie,
        rowerzystko ? cus przespalam ?
    • bam_buko Re: no Fstyd europejczycy 09.05.07, 00:59
      Wlasnie pod moim domem zaczely niedawno kwitnac hibiscusy,pieknie posadzone
      w jednym rzedzie....biale,zolte,czerwone ,fioletowe,lekko pomaranczowe.
      beda tak kwitly przez cala jesien i zime(sic)
      Powinnas rachelko pamietac te piekne kwiaty rosnace na krzakach/drzewach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka