Dodaj do ulubionych

TAK WYGLADA PRAWDZIWI ISLAM.

IP: *.mutah.edu.jo 02.12.01, 12:09
www.islamaphobia.org/
www.islamweb.net
www.islamway.com
Obserwuj wątek
    • Gość: BabaJaga Re: TAK WYGLADA PRAWDZIWI ISLAM. IP: *.red.bezeqint.net 02.12.01, 16:38
      Czytasz po arabsku, prawda? Jaki możesz z tego wyciągnąć wnioski? Powiem to za ciebie:
      fakty:
      1. Islam nie jest jadowity.
      2. Muzułmanie w świecie arabskim są jadowici. Masz na to setki pzykładów.
      3. Muzułmanie w krajach "zachodnich" nie są jadowici i zasadniczo mają całkiem niezłe życie.
      Wniosek:
      1. Aby zapewnić spokój na świecie należy przenieść wszystkich muzułmanów arabskich do USA, UK, Francji i Niemiec. A na ich miejscu osiedlić Amerykanów, Brytyjczyków, Niemców i Francuzów. Wtedy uspokoją się i ci i ci.
      albo,
      2. Nawrócić cały świat na Islam. Wtedy Arabowie się uspokoją. Katolicy mogą troczę brykać, ale who cares. Najważniejsze żeby był spokuj i miłość bliźniego (po arabsku).
      BabaJaga, Jerozolima
      (mówię poważnie czy kpię z ciebie?)
      • Gość: Gatsby Re: TAK WYGLADA PRAWDZIWI ISLAM. IP: *.cvx21-bradley.dialup.earthlink.net 02.12.01, 17:00
        Tak kochani. Nawrocmy sie wszyscy na islam. Mezczyzni moga miec duzo
        kobiet i bedzie nam tak fajnie jak w krajach Arabskich. Katolicy nie beda
        brykac bo caly swiat bedzie nawrocony. Niestety, nikomu juz wiecej nie beda
        sie nalezaly hurysy, bo za co? Za podbijanie islamu? To mnie martwi (serio).

ć portalu: BabaJaga napisał(a):

> Czytasz po arabsku, prawda? Jaki możesz z tego wyciągnąć wnioski? Powiem to za
        > ciebie:
        > fakty:
        > 1. Islam nie jest jadowity.
        > 2. Muzułmanie w świecie arabskim są jadowici. Masz na to setki pzykładów.
        > 3. Muzułmanie w krajach "zachodnich" nie są jadowici i zasadniczo mają całkiem
        > niezłe życie.
        > Wniosek:
        > 1. Aby zapewnić spokój na świecie należy przenieść wszystkich muzułmanów arabsk
        > ich do USA, UK, Francji i Niemiec. A na ich miejscu osiedlić Amerykanów, Brytyj
        > czyków, Niemców i Francuzów. Wtedy uspokoją się i ci i ci.
        > albo,
        > 2. Nawrócić cały świat na Islam. Wtedy Arabowie się uspokoją. Katolicy mogą tro
        > czę brykać, ale who cares. Najważniejsze żeby był spokuj i miłość bliźniego (po
        > arabsku).
        > BabaJaga, Jerozolima
        > (mówię poważnie czy kpię z ciebie?)

• piotr.kowal Re: TAK WYGLADA PRAWDZIWI ISLAM. 03.12.01, 05:30
          Gość portalu: Gatsby napisał(a):

> Tak kochani. Nawrocmy sie wszyscy na islam. Mezczyzni moga miec duzo
          > kobiet i bedzie nam tak fajnie jak w krajach Arabskich. Katolicy nie beda
          > brykac bo caly swiat bedzie nawrocony. Niestety, nikomu juz wiecej nie beda
          > sie nalezaly hurysy, bo za co? Za podbijanie islamu? To mnie martwi (serio).
          >
          >
          > ć portalu: BabaJaga napisał(a):
          >
          > > Czytasz po arabsku, prawda? Jaki możesz z tego wyciągnąć wnioski? Powiem t
          > o za
          > > ciebie:
          > > fakty:
          > > 1. Islam nie jest jadowity.
          > > 2. Muzułmanie w świecie arabskim są jadowici. Masz na to setki pzykładów.
          > > 3. Muzułmanie w krajach "zachodnich" nie są jadowici i zasadniczo mają cał
          > kiem
          > > niezłe życie.
          > > Wniosek:
          > > 1. Aby zapewnić spokój na świecie należy przenieść wszystkich muzułmanów a
          > rabsk
          > > ich do USA, UK, Francji i Niemiec. A na ich miejscu osiedlić Amerykanów, B
          > rytyj
          > > czyków, Niemców i Francuzów. Wtedy uspokoją się i ci i ci.
          > > albo,
          > > 2. Nawrócić cały świat na Islam. Wtedy Arabowie się uspokoją. Katolicy mog
          > ą tro
          > > czę brykać, ale who cares. Najważniejsze żeby był spokuj i miłość bliźnieg
          > o (po
          > > arabsku).
          > > BabaJaga, Jerozolima
          > > (mówię poważnie czy kpię z ciebie?)
          >

W islamie jest tyle szkół interpretacyjnych Koranu , że wprowadzenie jeszcze
          jednej interpretacjii ( a szczególnie nawróconych polskich katolików)
          spowodowałoby totalny haos i wyrżnięcie się nawzajem wiernych(mam na myśli
          zabijanie).
          Jest szansa na hurysy.
      • Gość: a Re: TAK WYGLADA PRAWDZIWI ISLAM. IP: *.mutah.edu.jo 03.12.01, 09:52
        Gość portalu: BabaJaga napisał(a):

> Czytasz po arabsku, prawda? Jaki możesz z tego wyciągnąć wnioski? Powiem to za
        > ciebie:
        > fakty:

Tu chyba nie masz racji bo mieszalesz Islam z polityka .powiem cie jedna rzecz ze
        gdyby Muzlumanie dobrze praktykowali Islam to by mieli dobrze .Jezeli masz na
        mysl to co sie zyje w Palestynie to jest inna sprawa napewno nie bedziemy zgadzac
        sie ze soba na ten temat bo naszym zdaniem to jest walka o ojczyznie, a poza tym
        nie wiem gdzie oni byli jadowici , i dlaczego kresliles w swiecie arabskim? .

> 3. Muzułmanie w krajach "zachodnich" nie są jadowici i zasadniczo mają całkiem
        > niezłe życie.

Tez w NIEKTORYCH krajach arabskich maja niezle zycie.

> Wniosek:
        > 1. Aby zapewnić spokój na świecie należy przenieść wszystkich muzułmanów arabsk
        > ich do USA, UK, Francji i Niemiec. A na ich miejscu osiedlić Amerykanów, Brytyj

A moze gdyby kazdy zostal u siebie i nie wytracal w sprawach innych tez moglby
        byc spokoj zamiast osiedlic ludzi .

> albo,
        > 2. Nawrócić cały świat na Islam. Wtedy Arabowie się uspokoją. Katolicy mogą tro
        > czę brykać, ale who cares. Najważniejsze żeby był spokuj i miłość bliźniego (po
        > arabsku).

Dla wiadomosci Arabowie nietylko Muzlumanie a Islam nietylko Arabowie.
        Milosc bliznego i nie tylko, milosc do wszystkich ludzi to jest zasadnicza sprawa
        w Islamie.

> BabaJaga, Jerozolima
        Twoj poglad i to szanuje.

• Gość: a Re: TAK WYGLADA PRAWDZIWI ISLAM. IP: *.mutah.edu.jo 03.12.01, 10:01

> ciebie:
        > fakty:

Tu chyba nie masz racji bo mieszalesz Islam z polityka .powiem cie jedna rzecz ze
        mysl to co sie zyje w Palestynie to jest inna sprawa napewno nie bedziemy zgadzac
        sie ze soba na ten temat bo naszym zdaniem to jest walka o ojczyznie, a poza tym

> niezłe życie.

> Wniosek:

> albo,
        > arabsku).

Milosc bliznego i nie tylko, milosc do wszystkich ludzi to jest zasadnicza sprawa
        w Islamie.

> BabaJaga, Jerozolima

• Gość: a Re: TAK WYGLADA PRAWDZIWI ISLAM. IP: *.mutah.edu.jo 03.12.01, 10:06

> ciebie:
        > fakty:

> niezłe życie.

> Wniosek:

> albo,
        > arabsku).

w Islamie.

> BabaJaga, Jerozolima

• Gość: Wlodek Re: Sorry, ale to sa tylko strony internetowe..... IP: 10.131.129.* 03.12.01, 05:22
      Gość portalu: a napisał(a):

> www.islamaphobia.org/
      > www.islamweb.net
      > www.islamway.com

• kathy TAK WYGLADA PRAWDZIWI ISLAM- do a 03.12.01, 09:11
      Jordańczyku, pojedź do Nowego Jorku, na miejsce ruin WTC, zobaczysz skutki
      działania prawdziwego islamu.
      P.S. Skąd znasz polski? Może tu studiowałeś?
      • quickly Dla Kathy - organizatorki wycieczek. 03.12.01, 10:12
        Pipcia, a po co jechac do N. Jorku?
        Wystarczy wlaczyc telewizor i poogladac skutki amerykanskiej misji pokojowo-
        antyterrorystycznej w Afagnistanie. Kathy, napisz pipcia, ilu tam dzisiaj
        humanitarnie, pokojowo i zupelnie slusznie stracilo zycie albo konczyny?

• kathy Do dziubdziusia quickly 03.12.01, 10:27
          quickly napisał(a):

> Pipcia, a po co jechac do N. Jorku?
          > Wystarczy wlaczyc telewizor i poogladac skutki amerykanskiej misji pokojowo-
          > antyterrorystycznej w Afagnistanie. Kathy, napisz pipcia, ilu tam dzisiaj
          > humanitarnie, pokojowo i zupelnie slusznie stracilo zycie albo konczyny?
          >
          >
          Dziubdziusiu, oglądam telewizję bardzo rzadko, źle działa na tak wrażliwe jak ja
          osoby.
          Poważnie- wiem, że w Afganistanie giną ludzie. Ale to jest wojna i chociaż nie
          podoba mi się, to należy popatrzeć na nią, jak na jeszcze jeden ze skutków tego
          pokojowego islamu. A czy wiesz, że w Afganistanie był reżim i mało kto żałuje
          talibów?
          Pozdrowienia dla dziubdziusia Quickly.

• quickly Do slodkiego promyczka Kathy... 03.12.01, 11:13
            No coz, zalatwilas mnie na cacy...
            Po prostu mialas za mocne i znakomicie przemyslane argumenty!
            (Ale i tak zal mi niewinnych ludzi! A najbardziej zaszczutego, biednego benia
            Ladena!)
            Kathy, moze jestem zbyt oczarowany - moze ty nie masz serca i potrafisz patrzec
            na swiat jedynie poprzez pryzmat bezdusznego racjonalizmu?

A co tam - pozdrowienia dla slodkiego promyczka Kathy...
            • Gość: kathy żarty na bok IP: 195.117.174.* 03.12.01, 11:42
              quickly napisał(a):

> No coz, zalatwilas mnie na cacy...
              > Po prostu mialas za mocne i znakomicie przemyslane argumenty!
              > (Ale i tak zal mi niewinnych ludzi! A najbardziej zaszczutego, biednego benia
              > Ladena!)
              > Kathy, moze jestem zbyt oczarowany - moze ty nie masz serca i potrafisz patrzec
              >
              > na swiat jedynie poprzez pryzmat bezdusznego racjonalizmu?
              >

Serio uwazasz, że bin Laden jest niewinny? Zgadzam się , że jest zaszczuty i
              biedny ( człowiek pogrążony w nienawiści zawsze jest biedny), ale niewinny? Może
              uważasz, że w ogóle nie jest terrorystą, a tylko politycznym uchodźcą? Co do
              braku serca- słyszę, jak bije, ergo jest...Ale serce to tylko pompa, uczucia
              mieszczą sie w przysadce...

> A co tam - pozdrowienia dla slodkiego promyczka Kathy...

i ja cię pozdrawiam, Quickly, złoty chłopcze...

• Gość: anty do żarliwie wierzącej Kathy!!!! IP: *.slupsk.tpnet.pl 03.12.01, 15:15
                Czy nigdy nie miałaś wątpliwości kto NAPRAWDĘ ZAPLANOWAŁ I WYKONAŁ atak na WTC?
                A powodów, jak na mój gust, do wątpliwości jest wiele.
                1. Po ataku p Laden wygłądał na znacznie bardziej zaskoczonego niż służby
                specjalne pewnych państw. Poza tym kompletne nieprzygotowanie do tego co dalej.
                Historia z wąglikiem to przecież czysto wewnętrzna sprawa Ameryki.
                2. Follow the money. Dużo huku nt zysków na giełdzie z zamachu. I nagle cisza
                aż dudni. Czyżby nieodpowiednie osoby zarobiły?
                3. Follow the money. Wspóne kosorcjum Gazpromu, firmy z Turkmenistanu i
                pewnej firmy z USA dotyczące tranzytu ropy przez Afganistan i to,że NATO i
                Rosja teraz prawie z dzióbków sobie jedzą (z talibami przez pare lat nie mogli
                się dogadać) nie daje ci nic do myślenia?
                4. Stosunek Europy do tej imprezy. Mają własne służby i wątpliwości. Wyrażnie
                widać brak zaufania do tego co "towarzysze amerykańscy dali do wierzenia"

Być może Osama bin Laden otworzył parasol, ale strzelał ktoś z boku :-)))
                Pozdr anty
      • Gość: a Re: TAK WYGLADA PRAWDZIWI ISLAM- do a IP: *.mutah.edu.jo 03.12.01, 11:06
        kathy napisał(a):

> Jordańczyku, pojedź do Nowego Jorku, na miejsce ruin WTC, zobaczysz skutki
        > działania prawdziwego islamu.

Nie musze tam jechac bo wiem ze to bylo strasznie ,ale skad wiesz ze to
        Muzlumanie tego dokonali? ,i nawet gdyby Muzlumanie to robili skad mamy wiedziec
        jaki cel mieli uzyskac z tego i nawet gdyby oni robili napewno nie w imie Islamu
        bo to jest sprzeczne z Islamem.
        > P.S. Skąd znasz polski? Może tu studiowałeś?
        Tak

• quickly Do " a" (cokolwiek to znaczy) 03.12.01, 11:22
          Ty gosciu z Jordanu, dobry jestes!!!
          (No chyba nie robisz sobie jaj z porzadnych ludzi i nie jestes Polka, ktora
          wyszla za Jordanczyka?)
          Tak sie nauczyc polskiego!!!

Pozdrowienia.
          • Gość: a Re: Do IP: 212.33.192.* 03.12.01, 19:19
            quickly napisał(a):

> Ty gosciu z Jordanu, dobry jestes!!!
            > (No chyba nie robisz sobie jaj z porzadnych ludzi i nie jestes Polka, ktora
            > wyszla za Jordanczyka?)
            > Tak sie nauczyc polskiego!!!
            Dziekuje cie bardzo quickly ,nie jestem ani Polka ani Polakiem ,a tak sobie czuje
            sie ze zapomnialem jezyka polskiego bo od 15 lat juz nie rozmawialem po polsku
            moze w ostatnich dwoch latach ogladam polsatu i TV polonia ale to moze raz lub
            dwa na miesiac, z gramatyka i dyktanda nie mam klopotow ale gorzej ze slowami.
            >
            > Pozdrowienia.

Pozdrawiam.
        • kathy Re: TAK WYGLADA PRAWDZIWI ISLAM- do a 03.12.01, 11:22
          Gość portalu: a napisał(a):

> kathy napisał(a):
          >
          > > Jordańczyku, pojedź do Nowego Jorku, na miejsce ruin WTC, zobaczysz skutki
          >
          > > działania prawdziwego islamu.
          >
          > Nie musze tam jechac bo wiem ze to bylo strasznie ,ale skad wiesz ze to
          > Muzlumanie tego dokonali? ,

owszem, zrobili to muzułmanie, wiemy, kto siedział za sterami samolotów, nie
          wiem, czy opcja konfrontacji z chrześcijaństwem i ogólnie z krajami zachodu jest
          w islamie dominująca. Myślę, że wielu chrześcijan nie zastanawiało się nad tym
          przed 11 września, ja np niewiele, i niestety nic dobrego- Iran, Afganistan, same
          ekstremizmy.

i nawet gdyby Muzlumanie to robili skad mamy wiedzie
          > c
          > jaki cel mieli uzyskac z tego
          Fanatyzm jest trudny do pojęcia z logicznego punktu widzenia. Trudno jest też
          zrozumieć motywy postępowania szaleńca, chociaż z jego punktu widzenia wszystko
          wygląda logicznie.

i nawet gdyby oni robili napewno nie w imie Isla
          > mu
          > bo to jest sprzeczne z Islamem.

ale oni twierdzą, że to jest właśnie w imię islamu! Jeśli sie mylą, dlaczego
          ludzie ze świata islamu, cieszący się autorytetem im tego nie wytłumaczą?

> > P.S. Skąd znasz polski? Może tu studiowałeś?
          > Tak
          Napisz, czy dobrze wspominasz studia w Polsce?

• quickly do Kathy 03.12.01, 12:01
            Dziecinko kochana,
            Uczucia nie mieszcza sie w przysadzce mozgowej (ten organ sluzy zupelnie do
            czego innego min. reguluje wzrost).

A skad ty tak dobrze wiesz, kto siedzial za sterami samolotow???
            Mowilas, ze nie ogladasz telewizji, a zdaje sie ze zdrowo ci, sloneczko
            przezarlo glowke amerykanska propaganda!!! W koncu Reichstag podpalili
            komunisci, a w 1939 Polacy zaatakowali Niemcy. No chyba znasz sie na historii,
            lepiej niz na budowie ciala czlowieka.

Aha, zlotko jako dobra chrzescijanka, praktykujaca jedynie sluszne wyznanie,
            nie zapomnij bezmyslnie wyklepac w paciorku: "...jako i my wybaczamy naszym
            winowajcom...".

Poki co kontynuuj swoja swietlana edukacje na CNN.
            Bardzo, bardzo serdecznie pozdrawiam cie moj maly golabeczku.
            • Gość: kathy Re: do Kathy IP: 195.117.174.* 03.12.01, 12:33
              quickly napisał(a):
              Uwag parę do pana quickly
              > Dziecinko kochana,
              > Uczucia nie mieszcza sie w przysadzce mozgowej (ten organ sluzy zupelnie do
              > czego innego min. reguluje wzrost).

Przysadka mózgowa jest gruczołem produkującym hormony, m.in. hormon wzrostu, ale
              nie tylko, nie będę wdawać się w szczególy, poczytaj, tyle jest dostępnej
              literatury. W każdym razie serce nie ma z uczuciami nic wspólnego.

>
              > A skad ty tak dobrze wiesz, kto siedzial za sterami samolotow???
              > Mowilas, ze nie ogladasz telewizji, a zdaje sie ze zdrowo ci, sloneczko
              > przezarlo glowke amerykanska propaganda!!! W koncu Reichstag podpalili
              > komunisci, a w 1939 Polacy zaatakowali Niemcy. No chyba znasz sie na historii,
              > lepiej niz na budowie ciala czlowieka.

Na historii się nie znam- ale na fizjologii człowieka, owszem.
              >
              > Aha, zlotko jako dobra chrzescijanka, praktykujaca jedynie sluszne wyznanie,
              > nie zapomnij bezmyslnie wyklepac w paciorku: "...jako i my wybaczamy naszym
              > winowajcom...".

W tłumaczeniu polskim jest "odpuszczamy".
              > Poki co kontynuuj swoja swietlana edukacje na CNN.

wolę słuchać muzyki i to nie z MTV
              > Bardzo, bardzo serdecznie pozdrawiam cie moj maly golabeczku.

odpuszczam sobie dalszą dyskusję, bo i o czym? Quickly i tak wie lepiej, więcej i
              w ogóle jest naj,niech dalej żyje w swoim świecie. Odpowiedz proszę tylko, czy wg
              ciebie bin Laden jest dobrym człowiekiem?

• Gość: a Re: TAK WYGLADA PRAWDZIWI ISLAM- do a IP: *.mutah.edu.jo 03.12.01, 12:17
            kathy napisał(a):

> Gość portalu: a napisał(a):
            >
            > > kathy napisał(a):
            > >
            > > > Jordańczyku, pojedź do Nowego Jorku, na miejsce ruin WTC, zobaczysz s
            > kutki
            > >
            > > > działania prawdziwego islamu.
            > >
            > > Nie musze tam jechac bo wiem ze to bylo strasznie ,ale skad wiesz ze to
            > > Muzlumanie tego dokonali? ,
            >
            > owszem, zrobili to muzułmanie, wiemy, kto siedział za sterami samolotów,

Kathy moze troche logika, mowisz z pewnoscia jakby masz zrodlo wiadomosci
            szczegolnie dla siebie i jeszcze potwierdzis ze wiadomo kto siedzial za sterami
            samolotow ,ja do tej chwili nie slyszalem konkretnie kto.
            nie
            > wiem, czy opcja konfrontacji z chrześcijaństwem i ogólnie z krajami zachodu jes
            > t
            > w islamie dominująca.

Nie

>Myślę, że wielu chrześcijan nie zastanawiało się nad tym
            > przed 11 września, ja np niewiele, i niestety nic dobrego- Iran, Afganistan, sa
            > me
            > ekstremizmy.
            >
            > i nawet gdyby Muzlumanie to robili skad mamy wiedzie
            > > c
            > > jaki cel mieli uzyskac z tego
            > Fanatyzm jest trudny do pojęcia z logicznego punktu widzenia. Trudno jest też
            > zrozumieć motywy postępowania szaleńca, chociaż z jego punktu widzenia wszystko
            >
            > wygląda logicznie.

Zgadzam sie z toba ale fanatyzm nie jest zwiazany z okreslona religia

>
            > i nawet gdyby oni robili napewno nie w imie Isla
            > > mu
            > > bo to jest sprzeczne z Islamem.
            >
            > ale oni twierdzą, że to jest właśnie w imię islamu! Jeśli sie mylą, dlaczego
            > ludzie ze świata islamu, cieszący się autorytetem im tego nie wytłumaczą?

Kto , gdzie i kiedy ? twierdzi

>
            > > > P.S. Skąd znasz polski? Może tu studiowałeś?
            > > Tak
            > Napisz, czy dobrze wspominasz studia w Polsce?

>
            >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka