Gość: mietek IP: *.nr.ip.pt 16.07.01, 22:08 ktorzy probowali go porwac w piatek rano. BBC i inne stacje milcza. Tylko Guardian wspomina lecz oczywiscie wszystko jest wyciszone przez cenzure Wielkiego Brata. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek71 Re: Ludzie Karadzicza zatlukli 10 komandosow SAS IP: *.bctel.ca 16.07.01, 22:16 mozesz podac mi link to tej histori. bo jesli to jest prawda,to faktycznie,wszystkie serwisy informacyjne przemilczaly ten fakt. Sprawdzalem The Guardian,i nie znalazlem tam zadnej histori o probie odbicia Karadzica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Ludzie Karadzicza zatlukli 10 komandosow SAS IP: 206.68.52.* 17.07.01, 00:50 Informacja o probie aresztowania Karadzica znajduje sie w niedzielnym The Observer. Jestem teraz w pracy i nie mam pelnego adresu, ale jezeli pojdziesz na www.beograd.com i wybierzes "Poruke citalaca" znajdziesz tam moj post zamieszczony wczoraj. Nie podaje on (The Observer) zadnych danych liczbowych dotyczacych strat SFOR-u ale pisze o tym, ze cos takiego mialo miejsce. Orginalna wiadomosc o zabiciu 10 komandosow SAS-u podana zostala przez dzienik DAN. Poza artykulem w The Observrer nie ma zadnego innego potwierdzenia wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
vist _"Poruke_citalaca"_ 17.07.01, 01:14 Gość portalu: Zbyszek napisał(a): > Informacja o probie aresztowania Karadzica znajduje sie w niedzielnym The Obser > ver. Jestem teraz > w pracy i nie mam pelnego adresu, ale jezeli pojdziesz na www.beograd.com i wyb > ierzes "Poruke > citalaca" znajdziesz tam moj post zamieszczony wczoraj. Chyba jakiś rodzaj ślepoty spadł na mnie ... Nie widzę :Poruke citalaca :( Ale Serbski wydaje mi się zanajomy :-) Vist_____________________________ P.S. Dzieki za SAS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: _ IP: *.CHCG.splitrock.net 18.07.01, 05:44 Jezeli pojdziesz na strone www.beograd,com to po prawej stronie ekranu zobaczysz te instrukcje (zamiast tych prostokacikow beda strzalki pokazujace w lewo) ÜÜ Za navigaciju koristite liste levo. Poruke citalaca Po lewej stroni9e bedziesz mial okienko ze strzalka do dolu (tzw. "drop menu"). Gdy klikniesz na tym otworzy sie menu i miedzy innymi znajdzesz "Poruke citalaca" Odpowiedz Link Zgłoś
vist _Komandosi_ SAS ? __ 16.07.01, 23:50 Gość portalu: mietek napisał(a): > ktorzy probowali go porwac w piatek rano. BBC i inne stacje milcza. Tylko > Guardian wspomina lecz oczywiscie wszystko jest wyciszone przez cenzure > Wielkiego Brata. Cześć Mietku ! Komandosi SAS, czyja to formacja ? V. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: _Komandosi_ SAS ? __ IP: 206.68.52.* 17.07.01, 00:54 SAS sa to sluzby specjalne Wielkiej Brytanii od dawna zaangazowane w destabilizacje Balkanow. Nie jestem pewny co znaczy ten skrot ale wydaje mi sie, ze Special Action Services. Z powazaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuu Re: _Komandosi_ SAS ? __ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.07.01, 10:42 Scislej "Special Air Service". Ale jakby mieli stracic w akcji na Karadzicia 10 ludzi, to ilu by stracila w takiej walce druga strona, zeby zachowac proporcje ? Obawiam sie, ze tylu ludzi to w ogole w tzw. Republice Serbskiej nie ma w ogole ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: _Komandosi_ SAS ? __ IP: 194.181.74.* 17.07.01, 11:53 A trza było posłać polski Grom i po sprawie. Towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist _Komandosi_ SAS ? __________________________Ofermy !_____ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.07.01, 16:24 Gość portalu: AB napisał(a): > A trza było posłać polski Grom > i po sprawie. > Towarzyszu. Kolego AB ! Chyba Cię źle rozumiem ? Chciałbyś wysyłać polskie Wojsko, aby na terenie innego niepodległego państwa, bez jego wiedzy dokonało porwania ? Chyba nie ? Prawda ? Tak pstępują tylko organizacje przestępcze i pojedynczy psychole. Wojsko Polskie (mam nadzieje) nie bedzie zachowywać się jak bandyci. A my nie bedziemy wysyłać naszych chłopców na niechlubną śmierć porywaczy. Jeśli zginęli, to słusznie. Tak powinni ginąć porywacze i agresywne pyszałki, którym się zdaje, że mogą robić co chcą gdzie im się podoba. Serbowie uświadamiają, że niewidzialne samoloty się zestrzeliwuje, a nietykalnych komandosów grzebie. A gdy nocni zabójcy trafią rakietą w sypialnię Slobo, to jego tam nie ma. To nie scenariusz 007 gdzie wszyscy są dłupsi od SAS. pzdr Vist Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rimas Suwerenne panstwo ... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 09:45 Drogi kolego Vist, Nie masz wrazenia, ze pojecie "nieingerencji w wewnetrzne sprawy suwerennego panstwa" poszlo do lamusa historii z 10 lat temu, wraz z upadkiem komunizmu ? Nie przecze, ze ma ono pewien sens, ale skoro przez tyle lat sluzylo za przykrywke bandyckim rezimom do uniemozliwiania interwencji calego swiata na ich zbrodnie, to jest wystraczajacy powod zeby pogrzebac je raz na zawsze. Gdyby tacy komandosi (czy tez porywacze, jak wolisz) - obojetne spod znaku SAS, Gromu czy Specnazu - w odpowieniej chwili po cichu drapneli takiego Slobo, Tudjmana czy Saddama i zamkneli go u czubow, ile zlego daloby sie uniknac ? A to, co twierdzisz, ze dlaczego to NASI chlopcy maja ginac w Serbii czy gdzie indziej, nie za Polske, to pragne ci przypomniec, ze byli juz tacy, co nie chcieli umierac za Gdansk (wiec przyszlo im umierac za Paryz i Londyn). Chyba akurat w tym kraju to haslo powinno sie kojarzyc jednoznacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
vist __Żołnierz_________________________________to_nie_zbój.___ 18.07.01, 12:20 Gość portalu: Rimas napisał(a): > Drogi kolego Vist, Cześć Rimasie :-) > Nie masz wrazenia, ze pojecie "nieingerencji w wewnetrzne sprawy suwerennego pa > nstwa" poszlo do lamusa historii z 10 lat temu, wraz z upadkiem komunizmu ? *** Nie mam takiego wrażenia. Wręcz przeciwne ! Myslę, że niektórym kretynom nagle się wydało, że rządzą światem. I mogą sobie humanitarnie bombardować kogo chcą. Wystarczy, że powiedzą o nim "komunista". Myślą, że mogą wysyłać zawodowych skrytobójców komuś do domu, bo "wytłumaczą" to potem w TV. a tu (?) niespodzianka... SAS - nawalił. Pogrzeb będzie ładny. Słuszny koniec nocnego napadu. > Gdyby tacy komandosi (czy tez porywacze, jak wolisz) - obojetne spod znaku SAS, > Gromu czy Specnazu - w odpowieniej chwili po cichu drapneli takiego Slobo, > Tudjmana, Saddama, ***Sharona czy ***Clintona i zamknęli go u czubow, ile zlego > daloby sie uniknac ? A świat zmieniłby się w arenę bandyckich akcji !!! > A to, co twierdzisz, ze dlaczego to NASI chlopcy maja ginac w Serbii czy gdzie > indziej, nie za Polske, Polska nie ma w tradycji mordować, czy porywać ludzi nocą. I temu się sprzeciwiam. Będziemy sie bronić, gdy nas ktoś napadnie. Nie powinniśmy z Wojska Polskiego robić gangsterów ! Niech robią to gangsterzy i inne moralne dna. (np.Anglicy) Żołnierz, to osoba honorowa, nie zbir. > to pragne ci przypomniec, ze byli juz tacy, co nie chcieli umierac za Gdansk >(wiec przyszlo im umierac za Paryz i Londyn). > Chyba akurat w tym kraju to haslo powinno sie kojarzyc jednoznacznie. Co innego wypełniać zobowiązania sojusznicze w obliczu agresji, a co innego urządzać bandyckie rajdy na pojedyncze osoby. Czyli zaspokajać kaprysy szowinistycznych polityków. Chciwi sukcesów anglosasi zapomnieli o : - przyzwoitości - godności pzdr Vist_________________________________________ P.S. W nocnym bombardowaniu domu Kadafiego zamodrowano jego 8-mio letnia (?) córeczke. Hołota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysy Re: Suwerenne panstwo ...ISRAEL IP: *.104.popsite.net 05.05.02, 12:44 Skoda pisac obZYDzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobertP Re: czytałem o pół godzinnej wymianie ognia.. IP: *.pnet.com.pl 18.07.01, 11:55 ..ale o żadnych stratach po jednej czy drugiej stronie nikt oprócz Serbów nie pisał również o SAS.. pewnie informacje o stratach brytyjczyków również pochodzą z serbskiego źródła gdyby Brytyjczycy stracili 10 osób ich media o niczym innym by nie mówiły - niezależnie od czyjejś blokadzie informacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molder Re: czytałem o pół godzinnej wymianie ognia.. IP: *.bellglobal.com 18.07.01, 13:25 http://www.observer.co.uk/international/story/0,6903,522097,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
border Re: Ludzie Karadzicza zatlukli 10 komandosow SAS 05.05.02, 12:05 Gość portalu: mietek napisał(a): > ktorzy probowali go porwac w piatek rano. BBC i inne stacje milcza. Tylko > Guardian wspomina lecz oczywiscie wszystko jest wyciszone przez cenzure > Wielkiego Brata. Odpowiedz Link Zgłoś