polski_francuz 22.02.08, 09:33 czyli moze wreszcie mamy rzad, ktory potrafi powiedziec nie, kiedy trzeba: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4952523.html PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
you-know-who Re: Jedni byznesowo drudzy ideowo 22.02.08, 10:35 ciekawe dlaczego amerykanie tak zaluja tych swoich patriotow. przeciez one i tak praktycznie nie dzialaja. polsce sa bardzo potrzebne do pokazania ludwi ze tuski to nie kacze dupy, za darmo sie nie oddaja (jesli sie tarcze wynegocjuje). dokladnie taki sam pozytywny efekt, moze wiekszy, jesli negocjacje upadna. ale buszmeni nie daja, mimo ze bardzo chcieliby wymusic realizacje tarczy w ktora zainwestowali swoj image. moze przekalkulowali straty i zyski na polu polityki wschodniej (np. ewentualna pomoc w sprawie iranu) i sami dali za wygrana. moze boja sie walk o datki dla polski z kongresem. nie wiem. chyba jest wiec bardzo dobrze! obu stronom zalezy zeby negocjacje stanely w miejscu, wina obarczajac drugiego. z co zrobi obama.. tego jeszcze nie wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Jedni byznesowo drudzy ideowo 22.02.08, 10:42 "ciekawe dlaczego amerykanie tak zaluja tych swoich patriotow." Mysle, ze ich analiza byla taka: od Polakow mozna dostac cos za nic. I sie jej trzymaja. Analiza Tuska powinna byc wlasnie poczekajmy na Obame. Nie ma cos sie spieszyc. Administracja Busha juz odchodzi w historie. PF Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: Jedni byznesowo drudzy ideowo 22.02.08, 14:53 Obama ? Heheh .. to dopiero bedzie jezeli go wybiora. Takiego "empty suit" to jeszcze nie bylo w historii USA. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Tym bardziej 22.02.08, 15:16 trzeba poczekac. Bo i ja mysle, ze ciekawe czasy ida w Stanach i wyborcy sami niezbyt wiedza czego chca. PF Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: Tym bardziej 22.02.08, 18:55 Wyborcy zawsze chca tego samego .... chleba i igrzysk. Jedyna roznica to czy politycy sa na tyle odwazni i inteligentni aby kierowac sie dlugofalowym rozwojem kraju.... Odpowiedz Link Zgłoś
spitme Re: Jedni byznesowo drudzy ideowo 22.02.08, 11:26 Komediant nie minister ,... =================================================================== video.state.gov/?fr_story=22ca861abeb71b691b97c68c81e2cc4b4d77a21e Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Nie narzekaj 22.02.08, 15:34 Przynajmniej minister (chociaz z Bydgoszczy), ktory po angielsku bez okropnego akcentu mowi i jeszcze na polski potrafi przetlumaczyc:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: polski_francuz 22.02.08, 22:45 Moze troche zapoznamy sie z zyciorysem rodziny Sikorskich? pl.wikipedia.org/wiki/Anne_Applebaum pl.wikipedia.org/wiki/Rados%C5%82aw_Sikorski Wiesz tak na marginesie to znam kilku"politykow lokalnych" ktorych znam osobiscie.W ich zyciorysach moglbym nie jedno dodac tak poprostu bez grzebania w papierach.A co bedziemy mowic o tych"wielkich".Jezeli chodzi o znajomosc jezykow rzecz jest chwalebna ale powiedz tak szczerze wielu politykow rozmawia sobie swobodnie ale bez mikrofonow a jak mikrofon postawia im pod nos to kazdy mowi swoim jezykiem ojczystym. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: polski_francuz 22.02.08, 23:07 Ma inteligentna zone i mu to na plus mozna policzyc. Widze, ze studiowal w Oxfordzie, ale mowi bez oxbridge akcent. W zyciorysie nie ma rzeczy, ktory by mnie szokowaly. Ale wszystkiego nie wiem. Czy jest dobrym ministrem: das ist eine gute Frage! Na ktore odpowiedzi jeszcze chyba nie ma. PF Odpowiedz Link Zgłoś
spitme Re: polski_francuz 22.02.08, 23:40 Z dluga lista szwagrow - Kiedy on studiowal na Oxford solidanosciowcy ktorzy dali sie nabrac na przekret zio-komuny gnili w wiezieniach ,.. Wazne ze nie ma akcentu :))) ,... ==================================================================== Ma inteligentna zone i mu to na plus mozna policzyc. Widze, ze studiowal w Oxfordzie, ale mowi bez oxbridge akcent. W zyciorysie nie ma rzeczy, ktory by mnie szokowaly. Ale wszystkiego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: polski_francuz 23.02.08, 00:06 wagonach,to chyba w genach masz po SA-opi i SS-omie? Oni sie w tym specjalizowali. Grzes.Przyznaj-chcialbys kogos do wagonu zamknac? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: polski_francuz Upssssss 23.02.08, 00:52 wagonach,to chyba w genach masz po SA-opi i SS-omie? > > Oni sie w tym specjalizowali. > Grzes.Przyznaj-chcialbys kogos do wagonu zamknac? Przepraszam do dotyczylo innego postu Odpowiedz Link Zgłoś
berkowicz2 Re: przeciez tusk to przydupas merkel 23.02.08, 00:59 i putina. "ich czlowiek w warszawie", wykonuje tylko polecenia. co ma do tego ideowosc??? Odpowiedz Link Zgłoś