rena-ta49 21.05.11, 09:44 Kiedyś nie było netu , nie było gier komputerowych , czy pamiętacie jeszcze zabawy wieku dziecięcego , naklejanie owoców klonu na nos ? A może inne zabawy wspominacie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zak-1 Re: Noski 21.05.11, 12:33 Grało sie w "klipę " albo w szmaty w skarpetce ( substytut piłki ) . Strzelalo karbitem i robiło bomby (czasami dosyć niebezpieczne fajnie było . Odpowiedz Link
darima_ka Re: Noski 21.05.11, 13:18 A ja pamiętam jak z dzieciakami z podwórka chodziliśmy na jabłka do ogródka sąsiada, zrywaliśmy często jeszcze nie dojrzałe, ale jak one wtedy smakowały....i ta adrenalina ,ze nas sąsiad nigdy nie przyłapał Odpowiedz Link
darima_ka Re: Noski 21.05.11, 13:15 Bawiliśmy się z dziewczynami w klasy, w teatr , byłyśmy aktorkami Ja z chłopcami grywałam w piłę , i dużo jeździłam na na rowerze. Noski pamiętam, przyklejało się je na nos ,a czereśnie zamiast kolczyków, na uszach się zawieszało Odpowiedz Link
legwan4 Re: Noski 21.05.11, 18:39 Skakalo sie w gume,gralo w swiece-czyli odbijanie pilka o sciane i przeskakiwanie,w przeplatanke-sznurek zwiazany i zakladany na palce i odbierany przez przeplatanie przez kolezanke,gra w ciupy-czyli podrzucanie i lapanie 5 kostek do gry,w dwa ognie, oj sporo zabaw bylo... Odpowiedz Link
hana.jahanna Re: Noski 21.05.11, 21:14 Grałam w klasy, skakałam na skakance, jeździłam na rowerze. Jeszcze w dom się bawiliśmy i w szkołę, ja zadawałam koleżankom prace domowe Starsza siostra grała w palanta z kuzynami i w dwa ognie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Noski 22.05.11, 08:51 No właśnie potrafiliśmy czas zagospodarować , dobrze się bawiliśmy , kolana czasem były odrapane , nic to mieliśmy przyjaciół z podwórka . Teraz jak komputer się zepsuje , nie ma dostępu do komunikatorów , czy gier , to dzieciaki nie mają co z sobą zrobić , normalnie się nudzą . Odpowiedz Link