Dodaj do ulubionych

problem z motorem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 13:48
wczoraj odpalilem moje enduro 2T i jak mu odkręcilem szybko gaz to motor mi
sie dusil a jak odkręcalem powoli bylo dobrze. Sprawdzalem swiece ale jest ok
a paliwa bylo z 1.5l nie mam pojecia co to moze byc. Czy ktos moze mi pomóc?
pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: problem z motorem IP: *.smstv.pl / 213.25.48.* 12.11.04, 15:33
      Twż mi sie tak czasaem dzieje ale włączam ssanie przygazuje mu troche i mu
      przechodzi, a moze to być od paliwa jakis syf to mógł być a nie paliwo
      Pozdrawiam
      • Gość: grge Re: problem z motorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 17:09
        tez tak robilem jezdzilem nawet myslałem ze przejdzie jak sie rozgrzeje ale nie
        pomoglo, a paliwo mam dobre to raczej nie to. pozdro
        • jacek_stanczyk Re: problem z motorem 12.11.04, 17:52
          A czy filtr paliwa masz ok? Tzn. czy nie zawalony syfem?
    • Gość: mateusz_m Re: problem z motorem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 17:54
      Ja miałem również taki problem ostatnio i okazało się że mam dziurawy kolektor
      ssący (plastikowy). Sprawdź kolektor i połączenia między gaźnikiem a cylindrem.
      Pozdrawiam!
      • Gość: greg Re: problem z motorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 20:21
        nie zaglądałem do filtra ale to zrobie a jak sprawdzic czy kolektor jest aby
        nie dziurawy? gdzie on sie znajduje i jek wygląda?
        • Gość: mateusz_m Re: problem z motorem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 20:32
          Kolektor ssący to jest połączenie gaźnika z cylindrem (lub głowicą w
          czterosuwach). Ja mam plastikowy, więc dziurę zobaczyłem bez problemu z
          zewnątrz. Nowy kosztował 170 zł więc do załatania uzyłem silikonu i problem z
          głowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka