Gość: KOREK IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 25.02.05, 21:43 witam was co wybrać jesli chodzi ożywotność i który jakie ma spalanie teoretyczne?? i co dają junakowi 16 zaworów na 2 cylindry ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niki4 Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 25.02.05, 22:43 Ten Hyosung i Junak to to samo jest. w polsce sprzedaje się Hyosungi pod nazwom Junaka. Hyosungi nie są za dobre.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiro Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.14, 21:08 różnią się ''nazwom'' i wszystkim innym:) chcesz komentować, to chociaż się przejedź jednym i drugim bo tak to bez sensu takie opinie ja jechałem hyosungiem gt650 i niestety junaka nie obejrzałem nie zdążyłem, bo zakupiłem:) i parę moto już miałem, żeby nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek24 Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 00:12 hyosung i junak = maszyny ze wschodu (ruski) czyli robic robic i robic a suka to suka pochodzi kupe lat bez usterek o ile mowa o nowym a uzywka w bdb stanie jesli zadbasz rowniez nie bedzie sprawiala klopotu i dostep do czesci wiekszy w razie czego Odpowiedz Link Zgłoś
niki4 Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 26.02.05, 00:17 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=13829711&a=13890848 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOREK Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 26.02.05, 06:35 wiecie co do tego że hyosunk i junak toto samo to sie nie zgadzam ponieważ mają tam inne silniki hyosung ma 4 zaory na cylinder a junak 8 wiec tam silniki sa inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek24 Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 20:35 tak czy owak korea lub tajwan :/ Odpowiedz Link Zgłoś
pablowaw Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 27.02.05, 17:12 SUZUKI SV 605 - super moto Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan25 Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 28.02.05, 09:42 SV650 posiadam i sobie chwalę. Hyosung i Junak to to samo czyli Koreańska (a nie żadna Ruska) produkcja z różnymi znaczkami na zbiorniku. Silniki są dokładnie takie same i nie mam pojęcia skąd informacje, że którykolwiek z nich ma 8 zaworów na cylinder (BZDURA!). Oba mają po 4 zawory na cylinder tak jak SV. Wg danych Hyosung/Junak jest nieco mocniejszy od SVki a jak jest naprawdę powie wam tylko hamownia :). Co do niezawodności to Daewoo podobno tez jest straszliwie zawodne a moich rodziców Lanos mimo 6 lat ani razu nie musiał być z powodu usterki w serwisie :) Więc bajki o zawodności nie zawsze znajduja pokrycie w życiu :) PZDR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KORKA Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 01.03.05, 09:55 to ze junak ma 8 zaworów na cylinder to nie bzdura gdyż przesłali mi informacjie z junaka bo o to ich prosiłem i tam pisało że ma 16 zaworów Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan25 Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 01.03.05, 10:09 Daj spokój z tymi dyrdymałami... ktoś robi cię w balona. zobacz na stronie Dealera: www.junakmotor.pl tam podają zgodnie z prawdą że silnik jest V2 i ma 8 zaworów (łącznie). Jedynym motocyklem który był "seryjnie" produkowany w latach 90 z 8 zaworami na cylinder była Honda NR750 i był to diabelnie drogi motocykl, w którym silnik miał owalne tłoki po 2 korbowody na tłok i 8 zaworów na cylinder a nawet 2 świece na cylinder. Był to silnik V4 ale konstrukcyjnie odpowiadał on V8 z połączonymi ze sobą cylindrami (po dwa). Silnik Junaka i Hyosunga to ta sama jednostka (podobnie zresztą jak reszta elementów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOREK Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 01.03.05, 10:20 może im się jebło jak pisali do mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOREK Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 01.03.05, 10:22 widocznie musiało im się jebnąć jak pisali do mnie własnie z junaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOREK Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 01.03.05, 10:26 własnie sprawdzałem to co domnie przesłali własnie z tej strony co mi podałeś i z tym co tam pisze i jest pomyłka w tym co mi przesłali bo terz włąsnie se dziwiłem jak tam mozna by było tyle zaworów pomieścić jak silnik wygląda tak samo dzięki za korekte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 IP: *.prz.rzeszow.pl 01.03.05, 10:46 yo! bajki o zawodnosci nie zawsze znajduja pokrycie w zyciu - szczegolnie jezeli chodzi o daewoo ;) no dobre, dobre... szkoda tylko ze tlumik wytrzymuje 3 lata w lanosie, w nubirze trzeba robic co 15 tys zawieszenie, lanos kumpla po 80 tys km bierze 0,8 l oleju na 1000 km a w 3 letnim aucie wszystkie plastiki napier... jak wsciekle + zuzycie paliwa ponad norme. Niech rodzice wsiada do Toyoty Corolli lub lepiej Cariny E to sie dowiedza co to jest samochod. Reasumujac - wszystkie eksperymenty koreanskiej prowieniencji prosze sobie na starcie odpuscic - niech inni sie mecza ;) pozdrawiam! szynszyll xlv750r p.s. ostatnio przerabialem temat Galoopera - z opini ktore znalazlem i wysluchalem wynikalo jasno, ze koreancy spiepzyli sprawe zupelnie - Pajero bylo super a Galooper to szrot. Itp. itd. Materialy + technolgia + dokladnosc. p.p.s. Toyota HJ 61 kolezki wykonala 712 tys km i nadal jezdzi - silnik jest nieotwierany od fabryki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan25 Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 01.03.05, 12:46 Gość portalu: szynszyll napisał(a): > yo! > > bajki o zawodnosci nie zawsze znajduja pokrycie w zyciu - szczegolnie jezeli > chodzi o daewoo ;) no dobre, dobre... szkoda tylko ze tlumik wytrzymuje 3 lata > w lanosie, w nubirze trzeba robic co 15 tys zawieszenie, lanos kumpla po 80 tys > > km bierze 0,8 l oleju na 1000 km a w 3 letnim aucie wszystkie plastiki > napier... jak wsciekle + zuzycie paliwa ponad norme. Niech rodzice wsiada do > Toyoty Corolli lub lepiej Cariny E to sie dowiedza co to jest samochod. > > Reasumujac - wszystkie eksperymenty koreanskiej prowieniencji prosze sobie na > starcie odpuscic - niech inni sie mecza ;) > > pozdrawiam! > > szynszyll > xlv750r > > p.s. ostatnio przerabialem temat Galoopera - z opini ktore znalazlem i > wysluchalem wynikalo jasno, ze koreancy spiepzyli sprawe zupelnie - Pajero bylo > > super a Galooper to szrot. Itp. itd. Materialy + technolgia + dokladnosc. > p.p.s. Toyota HJ 61 kolezki wykonala 712 tys km i nadal jezdzi - silnik jest > nieotwierany od fabryki ;) Jak widać co kierowca i co samochód to inna opinia mimo, że mówimy o tym samym modelu... Zapewne wpływ na awaryjność ma także wpływ jazdy bo zakatować auto (nawet najlepszej marki) można w rok z powodzeniem. Nie chcę bronic Daewoo bo ma ono swoje wady (lakier był zawsze ich słabą stroną, o apetycie na paliwo tez często słyszałem choć rodziców autko jeżdżone zarówno w miescie jak i w trasach średnio spala około 8l/100km czyli wg mnie w normie jak na ponad 100konne autko o masie powyżej tony, a i plastiki są jak w chińskich zabawkach -tandetne, skrzypiące i łatwo rysujące się. Do typowych ciekawostek silnika 1.6 16V E-Tec należą kłopoty z wolnymi obrotami - pomaga prosty reset sterownika poprzez odłaczenie akumlatora na kilka minut). Wiem , że Japońskie sprzęty sa lepiej wykonane i z lepszych materiałów, ale trzeba brac pod uwage oczekiwania i poziom ceny za to co dostajemy. Hyosung/Junak GT650 to 25500zł a odpowiadająca mu SV650 to 29500zł patrząc na cenniki importerów. Za różnicę 4000zł mozna się spokojnie ubrać a przy oszczednym gospodarowaniu kasą to i kierowcę i pasażera/kę. A co do faktycznej niezawodności i awaryjności to się nie wypowiem bo nie mam doświadczenia z koreańsą wersją SVki... A Ty masz? ;) Rozmowa w stylu: słyszałem..., podobno..., mówili..., chyba w tym przypadku nie ma sensu. Wg mnie za SVką przemawia łatwo dostepny serwis (suzuki jest jednak o wiele popularniejsze) i raczej mniejsza utrata wartości przy odsprzedazy a za Hyosungiem/Junakiem cena pozwalająca się jeszcze dość dobrze kompletnie ubrac.I w ten sposób wg mnie nalezy do sprawy podchodzić. PZDR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 IP: *.prz.rzeszow.pl 01.03.05, 14:03 yo! nie mam doswiadczenia z koreanskimi motocyklami i nie chce miec - wystarcza mi opinie o koreanskich samochodach - od technicznej strony niewiele sie to rozni. Co do cen to te 4 tys lekko urwiesz czekajac na modele z zeszlego sezonu i np. placac gotowka. pozdrawiam! szynszyll xlv750r p.s. a nawet gdyby to 4 tys to niezbyt duzo jak za cene bycia kierowca testowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedros Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.14, 00:40 Bulszit. Mój instruktor kategorii A towarzyszy kursantom na koreańskim Daelim VT 125 custom wyglądający jak zacny chopper (przechodnie oglądają się za nim bardziej niż za Gladiusem :-o a to tylko 125ccm). Do sedna: przez 5 lat nic nie zepsuło się. Opony od nowości nadal dobre. A w sezonie jeździ nim właściwie codziennie wraz z kursantami i ich szkoli. Koreańczycy robią coraz lepsze sprzęty. PATRZ NP KIA - już konkuruje z VW GOLFEM i europejskimi wozami. Odpowiedz Link Zgłoś
louiswmb Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 01.03.05, 14:01 Witam, Wez moze jeszcze pod uwage XJ600N/S-cena jest rewejacja!!! Szukasz nowego,trwalego,oszczednego (w serwisie rowniez) tylko XJ a nie zadna V2 i do tego jeszcze 600/650-oni tam codow z tych dwoch cyl nie wyczaroja a w XJ to chociaz bedziesz mial spokojna prace silnika i to nie na tobie beda testowac czy wszystko jest ok...a w przypadku ceny to pewnie zostanie i na ubior i na niezla podroz wakacyjna a poza tym yamaha ma tez niezla siec serwisowa. Co do suzuki to ja akurat nie biore pod uwage bo dla mnie najwazniejsze jest wygodne podrozowanie i czerpanie przyjemnosci z jazdy a ona za sportowa jest.. Pozdrawiam Louis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszyll Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 IP: *.prz.rzeszow.pl 01.03.05, 15:45 yo! no kolego Louis zdziwilbys sie jaka wsciekla jest SV - XJ 600 to przy niej rowerek ;) SV 165 kg i 70KM 62Nm - juz od dolu XJ 195 kg i 60KM 53Nm - i nieco wyzej ;) reasumujac - jeden jest prawie wsciekly a drugi prawie turystyczny. Ja bym wybral SV - XJ to juz prehistoria ;) pozdrawiam! szynszyll xlv750r - prehistoryczna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
louiswmb Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 01.03.05, 19:49 Tak tylko podalem XJ ze wzgledu na to ze za 20900zl.to prawie jak zadarmo za dobra sprawdzona "4" w rzedzie w porownaniu z jakimis tam wydziwami... Wiadomo kazdy ma swoje zdanie i kazdy zrobi jak uwaza,swoja droga to zastanawiam sie dlaczego honda nie zrobi czegos takigo taniego ze swoich starszych rozwiazan?; Pomysl,silnik ten ichny v2,jakas rama z metalu,pojedynczy hamulec-byla by alternatywa... Co do SV to masz racje ze nie mialem z tym do czynienia jednak to sie do tyrystyki nie nadaje..byl kiedys artykol w Sw.M.jak p.A.Zawodny skapitulowal na trasie ze wzgledu na SV wlasnie..to byl co prawda ten pierwszy model jednak nie zmienia to faktu.. Odbiegamy tym od tematu jednak mozna swoje zdanie wyrazic ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
motowicher Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 01.03.05, 23:50 "reasumujac - jeden jest prawie wsciekly a drugi prawie turystyczny. Ja bym wybral SV - XJ to juz prehistoria ;)" No wiesz co tutaj mnie zaskoczyłeś, bo w Moim temacie piszesz, że XJ 900 S jest Twoim ideałem, a tutaj krytykujesz jej młodszą siostrę, która to jakby nie patrzeć jest niezwykle wdzięcznym, prostym, mało obsługowym, ekonomicznym i awaryjnym motocyklem z bardzo żywotnym silnikiem, nadającym się świetnie do jazd miejskich, jak i blizszych oraz dalszych wypadów turystycznych:) Miałem taki "szajs" przez trzy sezony z hakiem i mogę to prehistoryczne cudo polecić z czystym sumieniem :) Ja też mogę powiedzieć, ze SV to taki motur, co se o dupę można potłuc, bo do czego to to ma niby służyć?? Ma fajnie gadać,ładnie wyglądać i to wszystko?? A fe ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
louiswmb Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 02.03.05, 09:06 Dobrze czytaj... To szynszyl nie wybral by XJ(odpowiadal cytujac moj post) Ja mam jak najlepsze zdanie o XJ 600-skladalem taka od podstaw dla kolegi to jest naprawde dobry motocykl,prosty,trwaly,zawory na plytkach itp.rozwiazania kore lubie,mialem okazje nia jechac i jest naprawde fajna,no wiadomo ze jak wtedy mialem FJ 128KM to wrazenia swoja moca na mnie nie zrobila ale tu nalezy zauwazyc ze w cenniku podaja za ok bodajze 03 cene 20900 co w konkurencji i koreoa za motocykl nowy i sprawdzony to jest niezla oferta... -to byla rada dla tych co to szukaja pierwszego i to nowki... Co do motocykli dla mnie to gdzies napisalem co lubie i jest to uzasadnione tym ze troche jezdzilem i jakies sprecyzowane potrzeby co do motocykla posiadam A co do ciebie motowicherku to jezeli wybierasz w cbr1000/vfr/rf to za poczatkujacego sie pewnie nie uwazasz i jezeli chodza ci po glowie tez opcje w postaci XJ900 diversion to ja to popieram bo sam sie na taka slinilem ;-) jednak trafila mi sie okazja na moto o ktorym balem sie nawet mazyc i jesli moglem je kupic no to wiadomo co i jak ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 IP: *.prz.rzeszow.pl 02.03.05, 10:49 yo! jak dla mnie XJ 600 i XJ 900 diversion to dwa zupelnie inne segmenty. z segmentu 600-setek zdecydowanie wolalbym SV650 niz XJ 600. XJ 900 D to transatlantyk do dlugich wygodnych przelotow z pasazerem i okufrowaniem + wal kardana ;) konstrukcyjnie nie jest najnowoczesniejszy ale w tym segmencie juz tak bardzo na to uwagi nie zwracam. jezeli zas chodzi o lekkie 600 to SV ze swoja waga i moca potrafi niezle wyskoczyc. I o to tu chodziło ;) pozdrawiam! szynszyll xlv750r Odpowiedz Link Zgłoś
motowicher Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 02.03.05, 14:15 Zwracam honor ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan25 Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 03.03.05, 11:30 louiswmb napisała: > Co do SV to masz racje ze nie mialem z tym do czynienia jednak to sie do > tyrystyki nie nadaje..byl kiedys artykol w Sw.M.jak p.A.Zawodny skapitulowal na > > trasie ze wzgledu na SV wlasnie..to byl co prawda ten pierwszy model jednak nie > > zmienia to faktu.. > Odbiegamy tym od tematu jednak mozna swoje zdanie wyrazic ;-) > Pozdrawiam Moja SVka dała spokojnie rade w 2 osoby z "gratami" w zeszłe wakacje dotrzeć do Paryża. W sumie zrobiliśmy w 10 dni około 3000km. Tak więc jak ktos chce to i SVką może polatac turystycznie... No chyba że sie "wymięka" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOREK Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 06.03.05, 10:42 wiecie może ile te motorki przxebiegu mogą zrobić??? Odpowiedz Link Zgłoś
zephir Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 08.04.05, 23:55 No ja niemam pojęcia ile ale jestem w SV-ce zakochany i tyle.W dodatku musi być żółta i taką kupie:).Pozdrawiam fanatyków SV:) P.S.XJ600-do spokojnej jazdy OK no ale z jej zawiechami i hebelkiem to .......No znaczy tylko do spokojnej:D. Odpowiedz Link Zgłoś
nibo Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 07.05.05, 18:59 cze dodam swoje grosze bo widac ze czasem opinia robi swoje wiec..co do daewoo , posiadacze espero niechca innego samochodu(oczywiscie ci ktorzy nie maja na samochod o klase wyzszy) Lanos no coz razem z kumplem jezdzimy jako załoga lanosem pucharowym drugi rok samochod od poczatku jest rajdowka znaczy kiedys był cywilem ale przez chwile bowiem gdy wyszły wady lakieru (jakas sseria miała te wade) ludziom zamienili na nowe a te z reklamacji przerobili do sportu i sprzedali taniej, ale lanos ma ponad 20 tys km ostrej jazdy 2 kierowcow rajdowych w historii 2 sezony startow w mistrostwach Polski a teraz 2 sezon rozpoczyna w pucharze PZM ujezdzany jest tak:1>8tys obr , 2>8tys obr, 3>8tys obr. i jak sie da na 4 to tez granice odciecia zapłonu przesuniata ma u goduli do 8 tys obr i od 1-3 zawsze odcina nawet na treningu , nie słuzy do codziennej jazdy tylko trening i oesy serwisowany jest na biezaco amory odpadaja bo sa sportowe silnik tylko zmiany co 5 tys srednio raz wywaliło od katowania ale auto ciagle jechałookazało asie ze wywaliło dopiero po zaparkowaniu w garazu po terningu >uszczelka pod górnym deklem pusciła ale nie na tyle zeby olej spadł ponizej poziomu i brakowało go pompie-nie.raz półosie były robione i tyle , zapytajcie tych ktorzy przesiedli sie z lanosa na inne auta niby lepsze jakie teraz maja koszty a jakie przedtem, ludzie wracaja do lanosa bo koszty sa w dopieszczanym cywilu a nie katowanym aucie rajdowym...co do tłumika...wybacz stary ale tłumiki to słaba strona wszystkich aut a sypia sie zwłaszcza te ktore nie sa jezdzone co dziennie, wiem cos o tym nie robmy wideł z igły bo chyba nie o tłumik tutaj chodzi.. Co do Hyosunga , nie ma co robic mu złej opini zanim nie zostanie rzetelnie przetestowany a nastapi to juz za tydzien podczas Irundy hyosung cup w Poznaniu na która sie wybieram, mam nadzieje ze szybko zrobi sobie taka albo lepsza opinie od SV bo parametry juz stawiaja go przed sprawdzona SV-ka wygladem tez jej nie ustepuje zwłaszcza w owiewce pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weigert Nowe forum - www.hyosung.info IP: *.protonet.pl 23.07.13, 22:04 Witam, zapraszam na nowe forum o motocyklach i skuterach Hyosung www.hyosung.info Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: sv 650 vs Hyosung gt 650 vs Junak gladiato 65 18.05.14, 15:03 Takie samo byle co. Natomiast nie ma 16 zaworów na 2 cylindry. Najwyżej 8. Odpowiedz Link Zgłoś