Gość: Leszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:29 Chciałbym się dowiedzieć czy warunki techniczne motocykla pozwalają na dodanie gazu nogą lub specjalnym przyciskiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saracen1608 Re: Dodawanie gazu 31.10.05, 14:31 przepraszam kolege za bezposredniosc , ale : czy ty widziałes kiedys motocykl z bliska ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Dodawanie gazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:34 To są pytania egzaminacyjne, jężeli znasz odpowiedź to napisz coś mądrego dla odmainy. Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 Re: Dodawanie gazu 31.10.05, 14:35 Przepraszam ,egzaminacyjne na co ?? Na samorzadowca z ramienia Samejoobory ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Dodawanie gazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:37 Pytania egzaminacyjne na egzaminatora na prawojazdy kat.A Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 Re: Dodawanie gazu 31.10.05, 14:39 ja pier... to wiele tłumaczy ;] masz moze jakiegos linka do tych pytan ?? Chetnie sobie poczytam - lubie abstrakcyjne poczucie humoru ,,, moze to by było smieszne , gdyby nie było tragiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Dodawanie gazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:45 Niestety nie mam żadnego linka, bo mam pare pytań od znajomych którzy próbują uzyskać uprawnienia egzaminatora na prawojazdy. Niektóre pytania są faktycznie niedorzeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 Re: Dodawanie gazu 31.10.05, 14:47 czekam z utesknieniem na kolejne - chetnie sie posmieje hehe pozdrawiam :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scibor Re: Dodawanie gazu IP: *.pl / *.crowley.pl 01.11.05, 08:01 heh, przypomina mi sie pytanie z mechaniki jak kat A robilem i moja ulubiona odpowiedz: "W razie pozaru gaznika nalezy: a)... b)przewrocic motocykl na bok i wylac paliwo z baku (:)))c)... To byly czasy...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Dodawanie gazu IP: *.kondylis.com 31.10.05, 15:39 jezeli w polsce prawo jazdy kat a uprawnia do poruszania sie atv, to w tych pojazdach ciegnem gazu operuje sie kciukiem. dantejskie te egzaminy na egzaminatora na prawo jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody1285 Re: Dodawanie gazu 31.10.05, 15:07 tam gdzie zrobisz gaz tam bedzie- kupilem motocykl od takiego faceta ktoremu urwalo reke podczas wypadku na moto- od tej pory jezdzil przez siebie zbudowanym harym na trzech kolach i jako ze reki prawej nie mial dodawal gazu noga Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: Dodawanie gazu 31.10.05, 15:28 zaraz Leszek zapyta czy trike to motocykl Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: Dodawanie gazu 31.10.05, 16:32 mlody1285 napisał: > a jest czy nie??? przeanalizuj poniższą definicję: Motocykl - jednośladowy pojazd samochodowy bez nadwozia, posiadający dwa (lub więcej) koła jezdne, wyposażony w silnik spalinowy o pojemności powyżej 50 cm3 (do II wojny światowej - powyżej 100 cm³), przeznaczony do przewozu jednej, lub dwóch osób (niekiedy trzech osób, w przypadku zainstalowania przyczepy bocznej, tzw. kosza) wynika z niej, że nie jest. ale wg tej samej definicji także motocykl z koszem nie jest już motocyklem (bo wtedy przestaje być jednośladem), chociaż jednocześnie nim jest (bo motocykl z koszem jest objęty definicją motocykla). sytuacja się upraszcza, gdy motocykl z wózkiem ma koło od wózka w powietrzu, ponieważ wówczas przestaje ono być kołem jezdnym. czyli motocykl z wózkiem niekiedy bywa motocyklem par excellence, a trike nie bywa nim nigdy. proste, prawda? Leszek się ucieszy Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 Re: Dodawanie gazu 31.10.05, 16:36 zaraz bedzie pewnie pytanie o skutery elektryczne ;] Odpowiedz Link Zgłoś
mlody1285 Re: Dodawanie gazu 31.10.05, 16:37 pojazd samochodowy bez nadwozia, posiadający dwa (lub > więcej) koła jezdne no w mysl tych slow to chyba trajka jednak motocyklem jest a moze Leszek powinien zapytac swoich kolesi oni powinni to juz wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: Dodawanie gazu 31.10.05, 16:41 ale wg definicji ma być "jednośladowy". chyba że chodzi o trike'a, który ma wszystkie koła w jednej linii, a takiego trudno znaleźć. może po wypadku Odpowiedz Link Zgłoś