Dodaj do ulubionych

suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o opinie?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.12.05, 16:31
jestem posiadaczem prawa jazdy kat. A od paru tygodni. chciałbym kupić któryś
z w/w sprzęcików tylko nie moge się zdecydować. bedzie to mój pierwszy
motocykl.bardzo proszę o opinie bardziej doświadczonych niż ja, a najlepiej
właścicieli suzi i kawy. z góry wielkie dzięki. pozdro.
Obserwuj wątek
    • Gość: brembo Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 16:40
      suzuki. jest do tego masa części w niskich cenach w razie czego.a czemu nie
      Cb500..?
      • andreas750 Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op 24.12.05, 10:11
        a czemu CB500?
        • Gość: brembo Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 10:41
          1. technologicznie jest niemal ćwierć wieku nowocześniejszy od w/w maszyn
          2. ma 58 koni
          3. łyka xj600 i monster600 i wszytskie 500ccm
          4. najmniej pali z tego grona
          5. idzie ponad dwie paki
          6. silnik osiąga duze przebiegi bez ingerencji
          7. nowoczesny wyglad i przystepne ceny za całość.
    • Gość: Dzakasa Właśnie cb 500 to jest coś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 10:46
      Ja mam 450 ale tęz honda i nie moge narzekać na nic oprocz przestarzałej
      stylistyki tego motoru. Zero awarii itd. Cb 500 najlepszy wybor za przystepną
      cene.
      Dla mnie numer 1 to:
      Cb 500, puźniej er5 mimo, że nie widzialem na life tego motoru,a puxniej gs 500
      nanim nawet jechałem nawet fajnie ale i tak wole poprzedników.
      • edkesz Re: Właśnie cb 500 to jest coś 24.12.05, 13:06
        a może warto poczekać na er6n ??
    • Gość: kamcioo Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 24.12.05, 14:31
      proponuje moja honde www.allegro.pl/show_item.php?item=78713279 pozdrawiam.
      • Gość: brembo Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 15:14
        nie dajcie sie nabrać na te ogłoszenie. motocykl jest po niezłym dzownie!
        (prawda kamcio...?)
        • Gość: żywioł Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.12.05, 01:39
          chyba masz rację brembo. dzięki za wpis, a chciałem się tym szrotem
          zainteresować. on ten złom proponuje na każdym forum. to o czymś świadczy.
          Pozdro
          • mlody1285 Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op 25.12.05, 11:36
            za ta cene co on za tego cb-ka oferuje to mozesz dobrego gs-a dostac ale cb-ek
            musial po przejsciach byc
        • Gość: kamcioo Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 25.12.05, 13:30
          po dzwonie!!?? jak chcesz to moge podeslac zdjecia zaraz po tym jak byl sprowadzony! zbiornik byl wgiety wiec kupilem nowy a ze byl bordowy to przemalowalem! motocykl byl po slizgu na prawa strone.pozdro kamil
          • mlody1285 Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op 25.12.05, 16:24
            a ten zbiornik wgiety pewnie byl od kierownicy i widelca
    • Gość: scibor Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.pl / *.crowley.pl 25.12.05, 21:16
      kiedys mialem dokladnie taki sam dylemat i wybralem ER5. Dzisiaj stojac przed
      identycznym wyborem wybralbym chyba GS500. Chyba...
      • mlody1285 Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op 25.12.05, 21:50
        o er5-ce wiem nie wiele ale jezdilem i gpz 500 s (to ten sam silnik) i gs-a i
        moje zdanie bylo takie ze gs-a niknie gdzies podemna- lipne hamulce tyle ze
        wykastrowana do 35KM pokazala na autostradzie 170kmh a otwrty gpz(60KM)
        maxymalnie oscylowal gdzies w granicach 200 lepiej ciagnal z dolu no i dwie
        tarcze na przednim kole robily swoje i mimo wszystko moim zdaniem z obydwu
        motiocykli gpz ladniejszy jest
        • Gość: brembo Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 22:33
          ja uparcie mówie cb500! czemu wy ten motocykl omijacie jak ognia, tylko gs er
          pgpz, gs er gpz. ma jedna tarcze i heble brembo:) ale chamulce są naprwade
          dobre, jak sie chce nagle stanać w miejscu trzeba poprostu mocniej wcisnąć w
          klamke. pewnie chodzi o cene, ze one niby drozsze od innych 500. tak??
          • mlody1285 Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op 25.12.05, 22:38
            no nie ma co ukrywac- dobry cb-ek kosztuje wiele wiecej niz reszta 500-ek
            • ntv650v Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op 26.12.05, 13:22
              też stałem przed takim wyborem i wygrał gs - sporo tańszy od cb i er. Hamulce
              bardzo dobre /z tyłu tarcza er-bęben/ silnik chłodzony powietrzem to podobno
              wada, ale nie miałem nigdy z nim problemu nawet na paradzie w mrągowie /3km/h i
              35stopni w cieniu/ Osiągi takie sobie, średnia w trasie ok 120. Przejeżdziłem
              30.000 km bez problemu.
            • Gość: brembo Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 15:33
              no fuckt, ale czy nie warto..?? w zasadzie pod każdym wzgledem (wylączając cene)
              góruje nad nimi!! nawet te z bebnem z tyłu.
    • Gość: kroncw..d Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 00:45
      mam na spylenie gs-a zmieniam na większy,w sumie złego słowa nie powiem na to
      moto zawsze dojechałem tam gdzie chciałem,ale na dwie osoby i bagaż jest za
      mały jeżeli jesteś zainteresowany to; 880464423
    • simon_r a poczytaj sobie :)) 27.12.05, 10:16
      serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56426,1910894.html
      • Gość: les Suzuki GS 500 IP: 195.136.33.* 29.12.05, 14:07
        Tu można go zobaczyć na zdjęciu
        Suzuki GS 500
        rok produkcji: 2003
        kolor: niebieski metalik
        przebieg: 3 500km
        cena: 14 000
        www.boldor.home.pl/tresc/index800.htm
    • Gość: MichiER Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:14
      Cze! jestem zadowolonym posiadaczem Kawasaki Er5,taki problem jak ty mialem rok temu,przegladalem wszystkie mozliwe oferty:suzi kawas czy honda.Wybralem Er.Moj sprzecik jest z 2000 roku i ma obecnie 15tys przejechane.Jezdzilem rowniez na Cb500 i stwierdzam ze lepiej wchodzi na obroty i ma lepsze hamulce.Gs totalnie odpada.Moim zdaniem o niebo lepszy jest Er od Gs ,ale jezeli masz dosc kasy to kupuj Cb,pozdrawiam .Michal
      • andreas750 Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op 06.01.06, 19:51
        Gość portalu: MichiER napisał(a):

> Gs totalnie
        > odpada.Moim zdaniem o niebo lepszy jest Er od Gs ,ale jezeli masz dosc kasy to
        > kupuj Cb,pozdrawiam .Michal

Bardzo obiektywna odpowiedz posiadacza Er 5tki szkoda tylko ze nie poparta faktami.

Z tego całego towazystwa nie wybrał bym zadnego moto, dołozył bym kilka stów i
        kupił GPZ 500. Pozamiatał by wszystkimi z 3 wyzej opisanych motocykli.
        Pozdro
        • Gość: brembo Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:09
          heheh, bzdura!;) pozamiatał bys, ale ten motocykl z asfaltu szulefką i zmiotką,
          po przejeżdżce z cb500. czym ta kawazłom 500 jest lepszy od cb? bo ma 2 konie
          wiecej...? hhhyhyyhy pozdro 600 i trzy czwarte!
          • andreas750 Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op 06.01.06, 20:16
            a czym tez jest CB, qpa gówna nic wiecej fanatyku hondy.
            Rozejrzyj sie , zdejmij klapki z oczu i wyobraz sobie ze istnieją na swiecie
            jeszcze inne marki motocykli.
            Qrwa płaca ci za reklame czy jestes az tak ograniczony?!!
            • Gość: brembo Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:20
              hhehehe:) ale sie kolega obruszył :)) huunnnnndaaaaa!
              "HONDA, z dbałości o detale" :)

PS: płaca, i to płacą dobrze! :)

z 500, to CB prowadzi peleton!
              • Gość: mrmisquamacus Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.server.ntli.net 06.01.06, 20:21
                bez zbednych ceregieli napisze GS500
                • andreas750 Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op 06.01.06, 20:31
                  Gość portalu: mrmisquamacus napisał(a):

> bez zbednych ceregieli napisze GS500

mrmisquamacus GS to jest suzuki!!! nie honda. OPAMIĘTAJ SIE!!!
                  Moze Twoja pomyłka zostanie wybaczona... moze
                  zgrzeszyłeś bracie...
                  leżysz i kwiczysz ;)
                  • Gość: mrmisquamacus Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.server.ntli.net 06.01.06, 20:42
                    mea culpa.
                    a tak na powaznie to napisalem tego gieesa dla jaj.

ER-5 ma moj kumpel i polatalem na tym troche, r-ka jezdzilem rowniez na nauce
                    jazdy i nie moge powiedziec zlego slowa, za wyjatkiem tego bebna z tylu. nawet
                    jak bylo tylko troche mokro, to podczas awaryjnego hamowania blokowalo sie
                    tylnie kolo. wszystko inne spox. siedzenie wyzej od gs-a i cebeki wydaje mi sie
                    bardziej wygodne.
                  • fastviper Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op 13.03.06, 21:41
                    Tiaaa... Panowie, marka motocykla to nie są barwy klubowe! Doradźcie proszę,
                    który z tych motorków można najłatwiej kupić w dobrym stanie.

Na dobrą ER-5 wszyscy się rzucą, bo tego jest mało. Nowy model ER6n obniży chyba
                    jeszcze ceny, mimo innego charakteru. Moim zdaniem ER-5 może zniknąć z oferty
                    Kawasaki i wtedy dopiero będzie to mina (finansowa). Co o tym myślicie?

Dobrą Suzi GS kupi się chyba tylko o dilera nówkę sztukę. Zresztą przy obecnej
                    promocji, prawie zupełnie nie opłaca się dawać 10tys za używkę.

Honda CB 500 owszem, śliczna. Niestety wielu tkwi w przekonaniu że "Honda musi
                    kosztować", więc ja sobie raczej odpuszczę (niezależnie od słuszności tej tezy -
                    wolę jednak więcej dać na ciuchy).

Generalnie w Polskich realiach ważniejszy jest chyba stan motocykla niż jego
                    marka? Sprawnego, bezwypadkowego motocykla szukać można ze świecą :( Większośc
                    ofert pochodzi o zawodowych importerów. Oni tym ani nie jeździli ani nie
                    obchodzi ich czy ten motor jest sprawny. To nie ich problem, jeśli okaże się że
                    "10tys km, jeżdżona przez kobietę w Szwajcarii" sztuka okarze się zajeżdżonym
                    gratem wymagającym generalnego remontu albo co gorsza kryjącym w sobie pełną
                    emocji historię prostowania lagów czy sprawania ramy.

A ten ... co do uwag, który motorek pozamiata inne to ten.. jakby tu.. Cała
                    trójka przemyślana jest jako pierwsze moto. To nie służy i nie nadaje się do
                    ścigania. Wyśrubowana moc (w porównaniu np. z egzaminacyjnymi) czyni te motorki
                    ryzykownym wyborem. Zamiast polecać ścigacze o trudnym momencie obrotowym,
                    przypomnijcie sobie waszą pierwszą żabkę na dużym moto i pierwszy uślizg koła.
              • andreas750 Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op 06.01.06, 20:27
                Ta dbałosc o detale doprowadziła do tego ze we wszystkich testach supersportów
                honda dostaje po dupie od pozostałej 3ki, moze wytłumaczysz ten fenomen?

Ps. Nie obruszyłem sie ale nie moge juz zniesc tego Tweojego pier..lenia o
                HONDZIE jaka to jest och i ach. Miałem, jezdziłem nie jedna i nie powaliła mnie
                na kolana jako firma.
                najlepszy ich motocykl to RR-ka do 2000 roku.
                Tyle w temacie.
                • Gość: brembo Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:39
                  bredzisz gosciu, testy w prasie i cyferki danych technicznych to jedno. komfort
                  jazdy i bezawaryjnosc to drugie. życze milej jazdy na czymkolwiek

i tak najlpeszym motocyklem jest gs 500 !!
                  • andreas750 Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op 06.01.06, 20:46
                    Gość portalu: brembo napisał(a):

> bredzisz gosciu, testy w prasie i cyferki danych technicznych to jedno. komfort
                    > jazdy i bezawaryjnosc to drugie. życze milej jazdy na czymkolwiek
                    >
                    > i tak najlpeszym motocyklem jest gs 500 !!

Alez sie kolega obruszył... :]
                    Tiaaa, po ch.uj sie wypowiadaja jak nie dysponuja taka wiedza o moto co Ty...
                    toz to skandal ze jeden dupek z drugim z angielskiego superbika miesza z błotem
                    cebre 1000, czy tez motorrad- szmatławce, wzieli zuli z pod budki z piwem do
                    przeprowadzania testów i oto efekty.

CB 500 rullezzzz !!!!!!! (tylko za co??!)
                    • Gość: brembo Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 02:32
                      zyjesz chyba w swiecie z blue velvet lincha:) a obelg jak w amerykańskiej
                      sensacji :)) chopaki za wasza namową przechodze na sporty kawasuziwaki :))
                  • Gość: Leff Starowicz Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 23:36
                    Brembo na bębnach jest najlepszym spowalniaczem na świecie. Dlaczego? Bo to
                    Brembo. Świat Brembo kręci sie wokół Hondy. Umysł Brembo nie pozwoli, żeby jego
                    świat się zawalił.
                  • ireo Re: suzuki czy kawasaki? proszę o opie... 14.03.06, 11:14
                    o, znowu ktoś obraził uczucia religijne bremba
    • Gość: Tomex YamahaYBR125 Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 07.01.06, 00:55
      Jak miałbym wybierać to w tej kolejności:
      1/ Honda CBF500,
      2/ Kawasaki ER-5,
      3/ Suzuki GS500F lub E.

Ale biorąc pod uwagę cenę zakupu, wygląd i wygodę jazdy - kompromisem dla mnie
      jest ER-5. Honda dla mnie za droga a Suzi dla mnie nieładny i niewygodny
      (pozycja). Plusem Suzi jest sprawdzony i trwały silnik i duży wybór na rynku.
      Podsumowując: gdybym miał więcej wolnej kasy to bez wahania brałbym Hondę bo
      najbardziej mi się podoba i zła nie jest. A w wersji oszczędniościowej brałbym
      ER-5 bo też mi się podoba i da się tym jeździć. GS niestety mi się nie podoba.

• Gość: eMWu Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.netlandia.pl / *.crowley.pl 09.02.06, 22:25
        Nie wiem, który lepszy.
        Wybrałem hondę CBF500, na pewno wygodniejsza kanapa i wydaje się mieć niżej
        położony środek ciężkości (sprawia wrażenie bardziej poręcznej, zwłaszcza dla
        mojej zony)
    • neurovirgin Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op 11.02.06, 00:22
      Jeździłem zarówno GS 500, ER 5 i CB 500. Z tej trójki bezsprzecznie najlepsza
      jest CB 500 i potwierdzała to w wielu testach. Najlepszy silnik, najlepsze
      zawieszenie. Nie do zdarcia jest i wybacza wiele błędów. Prywatnie też
      najbardziej mi się podoba, gs jest brzyyydki (jeśli mowa o modelach przed 2000
      rokiem, kiedy zmienili stylistykę). Wszystkie te motocykle mają długowieczne
      silniki, choć CB i GS bardziej przekonują. CB ma największy vmax, najlepsze
      przyspieszenie. Z kolei GS jest motocyklem oszczędniejszym, mniej pali i ma
      trochę tańszy serwis.

W dyskusji pojawiła się też opcja GPZ 500. Słyszałem dużo dobrych opinii o tym
      motocyklu i tak naprawdę to wydaje mi się, że prezentuje podobną klasę co CB
      500. Jest też odrobine popularniejszy i łatwiej powinno być o części. Wydaje mi
      się jednak, że z 10 losowych CB 500, 10 losowych GSów, 10 losowych ER5 i 10
      losowych GPZ, najwięcej w dobrym stanie będzie CBków. Gdzieś był test CB 500 po
      100.000 km. Rozłożyli silnik na części i okazało się, że wiele elementów ma
      jeszcze wymiary i zużycie w granicach tolerancji fabrycznej.

Moja rada - jeśli cię stać, wybierz cb 500. Lepiej jednak wziąć za te same
      pieniądze GS 500 z na przykład 99 roku niż CB 500 z 94. Cokolwiek byś nie
      wybrał, powinieneś być zadowolony.
      • fibin CBF500 14.03.06, 10:55
        Nowa CBF500 z 2005 za 21900 PLN stoi w salonie w Bielsku-Białej. Nawet
        zastanawiam się czy jej nie wziąć zamiast CBF250, ale syn i żona ostro
        protestują! Nec Herkules contra plures:)
        • Gość: Anonimus Re: CBF500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.13, 16:30
          Mam 18 lat i bez problemu ogarniam CBF , jest troszkę ciężka ale po paru godzinach moto staje się przytulne , dodam że siedzenia są bardzo wygodne na pewno lepsze niż w gladusie 650 ,moc 57 koni potrafi w parę sekund pokazać 100km/h na liczniku więc jest dobrze , najlepszą moc osiąga się w zakresie od 4,5 tyś obr/min do 7-8 tyś obr/min :)
    • Gość: Simon Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.era.pl 14.03.06, 14:44
      Mając kiedyś ten sam dylemat kupiłem .... Transalpa :)))
      • Gość: brembo Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:31
        Simon, kiedy na browarka do 2 O-o ?? :)

gratuluje decyzji:D:D;D;
        • Gość: Simon Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.era.pl 15.03.06, 13:47
          Jak wreszcie będzie więcej niż 10 C... no i jak naładuje aku w moim trampku
          :)).. ostatnio zlażlem do garażu żeby zobaczyć czy sprżecior żyje a on lampkami
          owszem świeci ale zakręcić już nie dało rady :)
          Rozumiem że Ty już na AT przyjedziesz??
          • Gość: brembo Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 17:30
            AT juz miala swoje 3 ptrzejażdzki po polskic drogach:) moge jeździć nawet
            powyzej zera:)
            • Gość: dany Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.04.06, 15:05
              Ja wlasnie wybralem er 5, stosunek jakosc\cena mow sama za siebie wole 2000 er-
              ke niz cb 93 a jesli chodzi o gs to panowie nawet nie patrzcie na to bo to jest
              do du..y chyba ze ta juz nowa 2001. Mialem mozliwosc jezdzic cala 3-jka fakt cb
              jest naj naj ale cena. Er 5 jest ok i wylad i silnik zero problemu a juz
              przejechalem 2 tys km (gs 500 jest do du..y)
              • Gość: brembo Re: suzuki gs 500 czy kawasaki er 5 ? proszę o op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 15:30
                gs 500 i er5 rzadzą! gs 500! gs 500! gs 500! :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka