Dodaj do ulubionych

Kawasaki Ninja 250

IP: *.bredband.comhem.se 29.03.06, 19:45
Witam!
Poszukuje informacji dotyczacych Kawasaki Ninja 250R model 2005(nie jestem
pewna czy jest 2006).Niestety jedyne informacje jakie znalazlam pochodza ze
stron zagranicznych(USA,Szwecja,...)Czy oznacza to ze moze poprostu nie mozna
kupic tego motocykla u polskich dealerow?Wiecie cos moze na ten temat albo
macie jakies informacje o samym moto?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • andreas750 Re: Kawasaki Ninja 250 29.03.06, 20:24
      Suche dane techniczne modelu 06'

www.bikez.com/motorcycles/kawasaki_ninja_250_r_2006.php
      Model 05'

www.bikez.com/motorcycles/kawasaki_ninja_250_r_2005.php
      Pewnie zbytnio Ci nie pomogłem ale tyle mogę (dość rzadki, nawet egzotyczny
      model w naszym kraju - moga byc problemy z serwisem i częściami). Tak na dobra
      sprawę to proponuje Ci wybrać GPZ 500.
      Pozdrawiam
      • Gość: alojzybak Re: Kawasaki Ninja 250 IP: *.bredband.comhem.se 29.03.06, 22:18
        Rzeczywiscie,to znalazlam sama,ale i tak bardzo dziekuje.Z czesciami i serwisem
        moze bym sobie jakos poradzila bo poki co mieszkam w Szwecji licze na nieco
        wiekszy wybor.Za to moto wolalabym kupic w Polsce,ze wzgl na cene
        oczywiscie,ale jezeli jest tak niespotykany to moze to byc bardzo skomplikowane
        i przez to po prostu nieoplacalne.GPZ 500 to jak sadze jeszcze dla mnie troszke
        za duzo.Jestem swiezo po kursie(tam pierwszy raz jezdzilam na moto)wiec sadze
        ze taka 250 na 1-2 sezony wystarczy.Wpadla mi w oko jeszcze Honda CBF 250 ale
        Kawa podoba mi sie bardziej.Szkoda...
        Jeszcze raz dziekuje za pomoc
        Pozdrawiam
        • andreas750 Re: Kawasaki Ninja 250 29.03.06, 22:43
          Może Er5, CB500 albo Gs500 motocykle tej samej klasy a ze pojemnosc troche
          wieksza to nie wada, wrecz przeciwnie.

Jeżeli jednak uparłaś sie przy 125-250 to wybrał bym aprilie RS- super sprzet ,
          super osiagi no i extra wyglad. Upside down w tej klasie (250) to rarytas.
          Z czesciami tez moze byc róznie ale to juz cześciej spotykane moto w naszym kraju.
          Pozdrawiam
          • Gość: SV Re: Kawasaki Ninja 250 IP: *.dhcp.sprint-hsd.net 30.03.06, 02:51
            Tez kiedys poszukiwalem wiadomosci na temat ninja 250 w PL ale za wiele nie
            znalazlem.Moja kolezanka na takim smiga ale ja mieszkam w USA i ona tez.Moto
            jej ani razu nie zawiodlo,pali nawet na zimnym silniku bez ssania i to bez
            wiekszych problemow(oczywiscie nie w zime).Ale ja bym raczej polecal GS500 moto
            troche wieksze ale napewno da Ci wiecej przyjemnosci z jazdy i nie odczujesz na
            nim tak szybko braku mocy....

Pozdro
            • quack Re: Kawasaki Ninja 250 01.04.06, 02:53
              Posiadam ten motor, co bys chciala dokladnie wiedziec?
              • Gość: alojzybak Re: Kawasaki Ninja 250 IP: *.bredband.comhem.se 02.04.06, 14:44
                Kupiles nowy czy uzywany?Jezeli uzywany to w komisie czy od czlowieka?I za ile?
                Z ktorego roku model?Czy przeprowadzales w nim jakies naprawy?Jezeli tak to czy
                miales problem dostepem do czesci?I moze jeszcze po prostu Twoje uwagi co do
                moto.Ile pali?Jak Ci sie jezdzi?Probowales moze pokonywac na nim jakies dluzsze
                trasy niz 100km?I przede wszystkim czy nie czujesz nieraz ze po prostu brak mu
                mocy(wiem ze to tylko 250 i cudow nie ma)?
                Pozdrawiam
                • quack Re: Kawasaki Ninja 250 03.04.06, 05:36
                  A wiec tak, Posiadam Ninje 250 z 2005 roku, kupilem nowke u dealera, dokladna
                  cena to cos ok. 3000 tysiecy dolcow (mieszkam w New Jersey) Jest to fajny lekki
                  motor do poruszania po miescie, zwrotny jak cholera, a takze ma
                  niezle "pie..iecie" jak na takiego malego brzdaca, szczegolnie na wysokich
                  obrotach przy malych predkosciach. (Posiadam tez Ducati Monster 620 i czasami
                  jak sie przesiade z duzo wiekszego Monstera na ta mala Ninje...to sie dziwie,
                  ze taki maly, a taki diabel)
                  Tras wiekszych nim nie pokonywalem, ale na miasto....super! Przy wiekszych
                  predkosciach, powyzej 100 km/h czuc troche ze jest lekki i wtedy zaczyna
                  brakowac tej mocy, nie ma sie tez tej kontroli jak przy wiekszych moto. Tak do
                  100 km/h motor ten jest wysmienity..powyzej tej prekosci motor spisuje sie duzo
                  slabiej, ale da sie jezdzic.
                  Jest to maszyna 6 biegowa, ale przeklada sie te biegi bardzo szybko,
                  praktycznie, jedynka.cyk cyk cyk cyk cyk i nie ma co juz wrzucac hehe
                  Klopotow z nim nie mialem zadnych, garazowany motor po zimie zapalil za
                  pierwszym razem,
                  Troche trzeba go trzymac na ssaniu dlugo, tzn. tak do optymalnej temp. bo lubi
                  sie dlawic na zimnym silniku, ale jak juz sie rozgrzeje to chodzi super.
                  Jest bardzo wygodny, nisko osadzone siedzenie, i nie lezy sie na nim jak na
                  typowo sportowych maszynach....
                  Jest to bardzo popularny motor w Stanach dla poczatkujacych, na miasto i na
                  krotkie dystanse, sa fan cluby nawet (Taki troche kultowy motorek sie zrobil,
                  ba! produkuja go od 80 lat praktycznie bez wiekszych zmian)Z czesciami tutaj
                  nie ma zadnych problemow, rozgladalem sie na Ebayu kiedys, i czesci jest
                  mnostwo po dobrych cenach, (Mieszkajac w Szwecji problem sciagniecia czegos ze
                  Stanow jest problemem najmniejszym.....chyba ze sie nie ma 7 do 14 dni, bo tyle
                  wysylka idzie)
                  Polecam ten motorek! Ja juz sie go chyba nigdy nie pozbede...
                  Pzdr.

B>
                  • quack Re: Kawasaki Ninja 250 03.04.06, 05:38
                    Mialem powiedziec, ze produkuja go od lat 80 tych ;-)
                    • Gość: alojzybak Re: Kawasaki Ninja 250 IP: *.bredband.comhem.se 03.04.06, 13:19
                      Wielkie dzieki Quack!!!
                      Wlasnie o takie informacje mi chodzilo.Rozjasniles mi w glowie co nieco ale i
                      tak musze jeszcze troche pomyslec zanim zdecyduje sie na jakies model...i
                      przede wszystkim zobaczyc go na zywo,przysiasc sie,przejechac bo zdjecia z netu
                      przeciez nie wystarcza zeby podjac decyzje.
                      Jeszcze raz bardzo dziekuje.
                      Pozdrawiam i zycze przyjemnych doznan na moto...:)
                      • quack Re: Kawasaki Ninja 250 03.04.06, 22:34
                        Nie ma sprawy....
                        Oprocz Ninjy, fajne 250 o bardziej klasycznym wygladzie to Honda Nighthawk,
                        Honda Rebel i Kawasaki virago- choc nie wiem czy spotykane w Europie,

Pozdrawiam..

• Gość: patmate Kill Bill vol 1 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 14:12
      Na takim wycina Uma w Tokio.
      Pzdr
      • Gość: SV do Quack IP: *.dhcp.sprint-hsd.net 03.04.06, 20:16
        A ile najwiecej rozpedziles sie ta Ninja??Ja mojej kolezanki na Highway prawie
        170km/h(dlugo nawet sie rozpedzal ale na takiego malca to wysmienity
        wynik).Trza uwazac bo przy 140km/h to juz czuc jakbym mial sie wzbic w
        powietrze..:)

pozdro
        • quack Re: do Quack 03.04.06, 22:27
          A wiesz nie lecialem nim wiecej niz 120-130 km/h, nie mialem okazji i potrzeby,
          a przy 120 tak jak pisales juz prawie mi sie unosil w powietrze....
          W lecie dla ciekawosci rozpedze sie nim na maksa kiedys :-)
          Tak czy owak jest to fajny brzdac, chyba najfajniejszy w swojej klasie.

Pozdrawiam.

Quack
          • Gość: SV Re: do Quack IP: *.dhcp.sprint-hsd.net 03.04.06, 22:41
            No z 250cc to chyba nie ma sobie rownych..;)

Pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka