Dodaj do ulubionych

Jakie moto? (Bandit 600?)

IP: 217.149.249.* 29.04.06, 01:50
Hejka
Mam pytanie do was: jakie moto uniwersalne (zarówno żeby wyskoczyć w trase jak
i poszaleć na mieście i pojeździć na kole) polecacie dla osoby która już 2
lata tłucze się na 125-tce (Suzuki Intruder)? Bandit 600 byłby odpowiedni?
(posiadaczy prosze o ich opinie dotyczące tego motocykla ;])

PS
nie mam dużo hajsu więc jak możecie to podajcie modele których ceny nie są
jakoś specjalnie wygórowane
Obserwuj wątek
    • mariusz-ef Re: sie kliklo 29.04.06, 09:34
      jakis fajny enuras!!!!
      moze.... honda nx560r dominator ;-)

i nie sluchaj tego co mowi Szynszyll, On Cie bedzie na jakiegos supersporta
      namawial (pewnie jeszcze jakiegos superegzotycznego)
      • Gość: Maltanski Re: sie kliklo IP: 217.149.249.* 29.04.06, 11:32
        Supersporta to ja na pewno nie kupie bo zbyt niewygodny. Jakbym wybywał w trase
        to nie mam zamiaru sie przez pare godzin się garbić na maxa i żeby mnie później
        ściągali z moto hehe
        • miitch Re: sie kliklo 29.04.06, 11:55
          jedyny sluszny naked w jedynie slusznych pieniadzach to hornet 600
          • wojtekk1000 Re: sie kliklo 29.04.06, 14:26
            SV 650, Bandit 600
            • Gość: brembo Re: sie kliklo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 15:13
              szynszyl nie jest obiektywny, i tak jak mówi puchata poruchawka mario bym tego
              szynszyla siersciucha nie słuchał bo i tak powie żeś głąb i bierz nx1650R :D

ale mówienie na nakedy, że to motocykle uniwersalne jest troche
              nieporozumieniem. uniwersalny to jest własnie dominator np;) a te motocykle co
              są niby uniwersalne to tak naprawde do niczego konkretnie sie nie nadają. :) są
              do niczego tak naprawde;)
              • Gość: Maltanski Re: sie kliklo IP: 217.149.249.* 29.04.06, 15:18
                Tylko ja nie mam zamiru jeździć w terenie ittp tylko na asfalcie więc cechy
                motocykla enduro nie są mi potrzebne. Dlatego ja raczej stawiam na nakedy (ew.
                sportowo-turystyczne).
              • miitch Re: sie kliklo 29.04.06, 15:40
                Gość portalu: brembo napisał(a):
                > ale mówienie na nakedy, że to motocykle uniwersalne jest troche
                > nieporozumieniem. uniwersalny to jest własnie dominator np;) a te motocykle co
                > są niby uniwersalne to tak naprawde do niczego konkretnie sie nie nadają. :) są
                > do niczego tak naprawde;)

no coz nie moge sie z toba zgodzic:)
                teraz powiem na przykladzie hondy hornet 600;
                ze niby to motor do niczego ?
                hehe mialem horneta i powiem tak:
                =jest to motor szybki nawet bardzon 98KM to juz sporo, wiec do szybkiego
                smigania sie nadaje, a to ze nie ma owiewek no coz bendziesz smigal 20 km
                wolniej, moze ale i tak 230 wykrecisz ,

=co do motocykla do miasta jest bardzo dobry zgrabny, mocny, szybki i pozycja za
                kierownica jest bardzo wygodna, co innego jezdzic po miescie na nim niz na np
                drag starze 1100,

=nastepnie nadaje sie do niedlugiej turystyki, dlatego niedlugiej ze ma maly bak
                i odleglosc miedzy tankowaniami jest za krotka, bak 16 litrow w tym 3 rezerwy o
                ile dobrze pamietam,

=co wiecej motor jest dynamiczny i nie ma takiego auta ktore by tak
                przyspieszalo z tego co podaja producenci to 3 sek do 100 wiec tak jak scigacze,
                moc oddaje plynnie i nie trzeba mieszac biegami zeby byl zrywny silnik bardzo
                elastyczny

wiec moim zdaniem to po crusierach ktore poprostu dla mnie sa najfajniejsze ze
                wzgledu na brzmienie to zaraz po nich sa to najlepsze motocykle :)
                ale to oczywiscie zalezy od gustu
                • Gość: brembo Re: sie klikło.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 15:47
                  MAciek, hornetem 230 to sado, chyba ze ktos to lubi. wtedy szacunek!
                  ogolnie ja traktuje je jako motocykle co mozna na nich do pracy dojeżdzać i kolo
                  domu pośmigać. choc są twardziele co na tym turystują. jam widać jestem miętki :D
                  • Gość: brembo Re: sie klikło.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 15:49
                    miitch ten maciek to nie wiem skad mi sie wział ;)
                    • miitch Re: sie klikło.. 29.04.06, 16:47
                      no to szacuneczek jak dla mnie hornet ma przypierniczenie straszne nieraz jak
                      sie szybki nie zamknelo a rega zaswedziala zeby odkrecic gaz to potem lzy w
                      oczach od pedu powietrza,
                      co do 230 to fakt ze to juz przyjemnosci nie ma bo trzeba sie trzymac zeby nie
                      spasc ;) dlatego tak nie jezdzilem za wiele, ale 180 - 200 co jest juz
                      przyzwoitym wynikiem i przyspieszenie to jest to czym ten motor moze zaimponowac
                      i posilowac sie z niejedna scigalka,
                      co do turystyki ja wiem czy to trudne pozycja jest przyjemna normalna mozna
                      dlugo siedziec w siodle, problem jedynie maly bak, ale jak sie jezdzi
                      ekonomicznie to nie jest zle, caly problem ze na takim motorze zal jezdzic
                      ekonomicznie, miniszybka z tylu jakies torby zapinane, lub dla zamozniejszych
                      kuferki albo jeden na tyl i mozna juz gdzies smignac, komfort nie powala i
                      napewno cruisiery oraz turystyki sa wygodniejsze ale jezeli by juz porownywac do
                      sportowo turystycznych to mozna by sie klocic
                      • Gość: brembo Re: sie klikło.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 17:00
                        :) koledze sie milo jeździło na hornecie. ja mialem w 2002 roku cb500. po 70km
                        po kupnie chcialem to oddać. wszytsko mnie bolało;/
                        • miitch Re: sie klikło.. 29.04.06, 17:36
                          jezeli porownujesz horneta do cb 500 to serdecznie pozdrawiam :)
                          pozatym horneta mozna dosc miekko zestroic ale zawsze jest to jednak maszyna o
                          sportowym zacieciu
                          • Gość: brembo Re: sie klikło.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 18:56
                            mialem na mysli pozycje kierowcy i ergonomie siedziska, a nie KM.
                            • Gość: mrmisquamacus Re: sie klikło.. IP: *.popl.cable.ntl.com 29.04.06, 19:04
                              brembo, rozmawialem dzis z gosciem z ace cafe ktory z londynu jezdzi na er5 na
                              TT na isle of man! takze, jak ktos chce to potrafi.
                              • miitch Re: sie klikło.. 29.04.06, 20:07
                                akurat pozycja jest bardzo wygodna a i siodlo jest ok
                                wiec nie rozumiem co to mialo znaczyc ze sa do niczego...
                • fibin Re: sie kliklo 30.04.06, 08:33
                  Gdzie wy śmigacie to 230 jeśli moge spytać?
                  • miitch Re: sie kliklo 30.04.06, 12:24
                    na utostradzie ktorych jest kilka w polsce np krakow katowice
              • mariusz-ef Re: sie kliklo 30.04.06, 04:54
                no to ja sie nie mieszam...
                jak to Szynszyll przeczyta, to... niestety, pojawi sie nowy temat na 4um - o
                tragicznej smierci mlodego motocyklisty rozszarpanego zabkami malego, mozna by
                rzec milego, gryzonia....
                przykro mi Brembo, Twoje oddechy sa juz policzone i kazda chwila przybliza Cie
                do tego ostatniego...

a ja, skoro i tak przezywac bedziesz niewyobrazalne meki, ze swojej strony
                wybaczam Ci "puchata poruchawe". moje kung-fu dzis jest doskonale i deska boi
                sie mnie panicznie (znaczy lamie sie sama pod wplywem mojego kung-fu spojrzenia)

a dominator najlepszym motocyklem jest i basta! nie obrazaj mi tu mojej
                przyszlej padaki (tak, nie marze juz o chądzie R1)
                • Gość: brembo Re: sie kliklo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 12:51
                  wiec w agoni przed śmiercią wydam tylko z siebie dźwiek: nie znosze gryzoni,
                  dominatorów, i kolesi na nich jęźdzących! nie wspomne juz o xlv750R to juz
                  geyowskie tematy;)

chąda afryka
    • Gość: Maltanski Re: Jakie moto? (Bandit 600?) IP: 217.149.249.* 29.04.06, 20:12
      Wszyscy się wypowiadają o Hornecie, a może ktoś w końcu napisze się o bandycie?
      Bo porównując parametry to hornety są mocniejsze jednak zazwyczaj jak wraz z
      wzrostem stosunku mocy do pojemności maszyny robią się mało elstyczne. Jak
      wygląda ta kwestia w tych 2 modelach?
      • miitch Re: Jakie moto? (Bandit 600?) 29.04.06, 21:55
        no jak juz pisalem elastycznosc to jego mocna strona silnik bardzo elastyczny a
        motor niezawodny

co do banditow coz nie znam polecam to co znam
    • patmate Re: Jakie moto? (Bandit 600?) 30.04.06, 11:28
      Najpierw sprawdź czy w ogóle pozycja za sterami pasuje, bo skoro jeździsz
      choperowatym, to moze rozejrzyj się za większym Intruderem, Maruderem. A jeżeli
      nie to sprzęt z półowiewką (Bandit, SV650S czy Fazer 600). Bandit jako
      najtanszy z 600-setek dobrze sie prezentuje (zwłaszcza w oczach zaczynających
      przygode z czymś większym), ale to wszystko, spróbuj jazdy na innych-gwarantuję
      że na Bandita już wsiadać nie będziesz chciał.
      Pzdr
    • Gość: gosc Re: Jakie moto? (Bandit 600?) IP: *.range86-142.btcentralplus.com 30.04.06, 11:48
      A co powiesz o kawasaki z750- piekny naked, serce troche o zacieciu sportowym,
      tak wiec jest czym odkrecic, pozycja za kierownica wygodna, jest mocnieszy od
      szescsetek za te same, albo nizsze pieniadze, ale pewnie wiekszosc mnie
      skrytykuje, bo nie wiem czemy panuje opinia ze honda jest najlepsza, potem
      yamaha i na koncu reszta- nie do konca sie z tym zgadzam, bo wystarczy poczytac
      chociazby prase zagraniczna, aby dowiedziec sie ze poziom techniczny w obrebie
      tych samych segmentow jest porownywalny, a jezeli tak jest to po co placic za
      nazwe??????
      • Gość: brembo Re: Jakie moto? (Bandit 600?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 13:05
        tylko hornet albo fazer
      • Gość: Maltanski Re: Jakie moto? (Bandit 600?) IP: 217.149.249.* 30.04.06, 23:07
        Z Tobą się zgodze, bo to jest za*ebisty motocykl. niestety dosyć nowy i trudno
        znaleźć w miare tanich egzemplarzy :/ (w przeciwieństwie do hornetek i banditów)
    • Gość: nowy Re: Jakie moto? (Bandit 600?) IP: *.range86-144.btcentralplus.com 30.04.06, 18:10
      i znowu honda i honda:) a jak nie to yamaha i yamaha:)
      • miitch Re: Jakie moto? (Bandit 600?) 30.04.06, 19:28
        napisal ze chce jezdzic na kole wiec najlepiej niech sobie kupi triala i tutaj
        nie polecimy hondy tylko gas gas :P
        • Gość: nowy Re: Jakie moto? (Bandit 600?) IP: *.range86-144.btcentralplus.com 30.04.06, 19:31
          Na Kole podbiegunowym najlepiej jezdzic na sankach:)
          • Gość: brembo Re: Jakie moto? (Bandit 600?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 19:48
            a tam na sankach !

afryką oczywiscie tylko !

static.flickr.com/55/137591614_fe037ad616_o.jpg

• mariusz-ef Re: Jakie moto? (Bandit 600?) 01.05.06, 00:14
              i tak nie mialaby szans z dominatorem :-P
              • miitch Re: Jakie moto? (Bandit 600?) 01.05.06, 20:28
                przez grzecznosc nie wspomne o drag starze 1100 hehe ;)
                • Gość: nowy Re: Jakie moto? (Bandit 600?) IP: *.range86-142.btcentralplus.com 01.05.06, 21:32
                  ...I tak najlepszy jest Mariusz Pudzianowski:)
                • Gość: nowy Re: Jakie moto? (Bandit 600?) IP: *.range86-142.btcentralplus.com 01.05.06, 21:33
                  I tak najlepszy jest Mariusz Pudzianowski:)
                  • Gość: chuck Norris Re: Jakie moto? (Bandit 600?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 15:28
                    Wcale że nie bo Chuck Norris:P
                    • mariusz-ef Re: Jakie 09.05.06, 21:04
                      wcale nie bo Piękny Roman!
                      Roman Giertych!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka