Dodaj do ulubionych

Ciekawa praca

IP: 217.153.180.* 07.10.06, 19:21
Witam . jakie znacie ciekawe zajecie zwiazane z motocyklami. mechanikiem nie jestemw iec to odpada, sprzedawca - tez odpada. zamierzam zmienic prace, i szukam czegos zwiazanego z motocyklizmem. ktos moze spotkal sie z tym watkiem , badz sam ma doswiadczenia z praca zgodna z zainteresowaniami. ??

pozdrawiam

Pawel
Obserwuj wątek
    • Gość: nyorker Re: Ciekawa praca IP: *.dyn.optonline.net 07.10.06, 20:21
      dziennikarz, dizajner (projektant). do obu trzeba miec inna wiedze i smykalke.
      ale moje wlasne doswiadczenie podpowiada, ze wystarczy chciec i poswiecic temu
      pare lat by wspiac sie do wejscia.
      • Gość: brembo Re: Ciekawa praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:46
        niu joreker wlazł tam swoim przełożonym w dupe aż dopchał sie przez cały układ
        żywieniowy, przez migdałki do us. czyli wejscia ;)

a co do pytania to może kurier motocyklowy. szukam kogoś na motocyklu do pomocy.
        • Gość: nyorker Re: Ciekawa praca IP: *.dyn.optonline.net 07.10.06, 20:51
          "szukam kogoś na motocyklu do pomocy"

ma cie obejmowac, zebys nie spadl, czytac ci gazete, wskazywac droge, trzymac
          parasol?
          • Gość: Pawel 27 Re: Ciekawa praca IP: 217.153.180.* 07.10.06, 21:37
            Dizajner - to moze byc ciekawe, lecz nie u;ega watpliowci ze trzeba sie znac na projektowaniu, i najlepiej skonczyc studia inzynierskie. moj kolega projektowal lamy w valeo, a teraz projektuje pralki w bosh - program do obslugi podobny.
            slyszalem ze w ret - bike potrzebowali handlowców, dowiadywal sie ktos. ?
            jezeli chodzi o kuriera - to tylko podziwam tych ludzi, sam bym sie nie zdecydowal. czy moze ktos sie staral aplikowac do generalnych przedstawicielstw - mitsui, suzuki poland ??
            ktos pracuje w jakims interesujacym miejscu zwiazanym z motoryzacja szczegolnie motocyklami.

pozdrawiam.
            • tony100 Re: Ciekawa praca 08.10.06, 00:34
              Kurier?Jezdziłem w zime dwa lata wstecz.Na moto niestety cięzko(10godzin na
              powietrzu-brrr.....zimno)Za dwa tys? Niewiem czy warto.
    • Gość: x Re: Ciekawa praca IP: *.elpos.net 08.10.06, 00:51
      Zawsze mozesz rozwozic pizze itp ;)
      • tony100 Re: Ciekawa praca 08.10.06, 11:21
        Pizzadriver? No thanx:P
        A gdzie rozwój zawodowy?
        A ktos znajomy mnie by zobaczył-wstyd jak h...ra.
        A pensja?Chyba na waciki hehe.
        To dobre na pierwszą prace dla młodego,zeby zdobyc jakiekolwiek doswiadczenie.
        • Gość: brembo Re: Ciekawa praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 13:32
          jak massz kibel do jazdy to nic oinnego nieznajdziesz
          • tony100 Re: Ciekawa praca 08.10.06, 20:59
            To nie taki zwykły kibel.Jest szybki(120km/h)ale własnie przymierzm sie do zmiany.
            Kawasaki eliminator,virazka,lub cos w tym rodzju.
            • Gość: brembo Re: Ciekawa praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 00:23
              spoko, jak bys miał jeszcze dowód osobisty bylo by łatwiej
              • tony100 Re: Ciekawa praca 09.10.06, 08:25
                Niby z czym łatwiej,i skąd przypuszczsz ze nie posiadam dowodu?
                Posiadam,i nawet nie wiesz jak długo.
                I zejdz ze mnie:P

Ciekaw jestem dlaczego wszyscy doradzają mi krosa?
                • Gość: nyorker Re: Ciekawa praca IP: *.dyn.optonline.net 09.10.06, 08:37
                  piszac 'wszyscy' wpisales sie w krag forumowych idiotow. wpisales sie po raz
                  kolejny, bo pisanie samemu z soba jest nie tylko preludium, ale tez
                  pelnowartosciowym podaniem o czlonkostwo.

kros nie dla ciebie, posiadaczu dowodu.
                  • tony100 Re: Ciekawa praca 09.10.06, 08:51
                    wszyscy-miałem na mysli większosc(znajomych ,posiadaczy krosów zresztą)

>>wpisales sie w krag forumowych idiotow<<-Szczerze? Leje na to.
                    • edwin.sk Re: Ciekawa praca 09.10.06, 09:04
                      >>wpisales sie w krag forumowych idiotow<<-Szczerze? Leje na to

dom, szkoła teraz forum....też bym się przyzwyczaił...
    • Gość: Potas Re: Ciekawa praca IP: 195.128.228.* 09.10.06, 09:32
      skoro machanik - odpada, sprzedawca - odpada, kurier -odpada, to może spróbuj
      jako prezes Suzuki Motor Corporation. Albo zastąp Rossiego, bo wyraźnie idzie
      mu coraz trudniej.
      • Gość: Pawel 27 Re: Ciekawa praca IP: 217.153.180.* 16.10.06, 21:06
        no coz mierze sily na zamiary, i raczej za daleko mi do prezesa Suzuki Motor corp, a i także do, pewnie jeszcze dalej do Rossiego. przelknalem te sczypte ironi Potas , myslalem ze ciekawsze wypowiedzi sie pojawia. a jednak kazdy gdziez tam rzezbi w innym fachu, gdzie do motocykli daleko. chyba nie jest jeszcze w polsce wiele firm na tyle preznych by inwestowac w kapital ludzki, a istniejace przypominaja interesy rodzinne, wujek , stryjek i znajoma.
        a czy ktos ma moze doswiadczenia z biznesu samochodowego ?
        mysle ze wiele jest posiadaczy moto - wlascicieli firm , ci pozostaja anonimowi.

pozdrawiam .
        Pawel
        • jdn1 Re: Ciekawa praca 16.10.06, 23:53
          hmmm ..... jeszcze chyba bardzo młody .... zacznij od podawania kluczy i
          jeszcze za to zapłac .....potem szukaj drabiny.............
        • Gość: Potas Re: Ciekawa praca IP: 195.128.228.* 17.10.06, 11:17
          No dobra. Moja firma poszukuje jednego gościa do pracy w motocyklach. Praca
          jest w Czosnowie ok 25 km za wawka w kierunku Gdańska na stanowisku product
          manager. Ogólnie chodzi o wyszukiwanie nowych dostawców, kontakty z
          istniejącymi, zamawianie towarów itd. Trzeba nieco znac angielski i znac sie na
          rynku motocyklowym (producenci klocków, łańcuchów, plastików, filtrów,
          popularne w polsce motocykle, sklepy, serwisy itd.). Od roku nie możemy znaleźć
          gościa łączącego te dwie cechy. A wydawałoby się że to proste :)
          Jak jestes zaintersowany to ślij CV na maila: lech.potynski@intercars.com.pl
          • Gość: mania Re: Ciekawa praca IP: 81.210.83.* 17.10.06, 17:18
            ...sama chętnie bym zaaplikowała, ale nie bardzo chcę siedzieć w łancuchach i
            klockach. Jeśli chodzi o prace związana z rynkiem moto to wydaje mi się, że
            firmy, które organizują imprezy łączące rozrywkę z moto w roli głównej.
            Prowadzić takie coś to chyba mix przyjemnego z pożytecznym. Wysyłaj swoje CV,
            nie bój się;)
            • Gość: pawel 27 Re: Ciekawa praca IP: 217.153.180.* 20.10.06, 15:47
              np cardinal - firma organizuje zdaje sie motor bike show, oraz nowy świat motocykli - to moze byc intesujące.
              kiedys juz tu o tym pisalem , mianowicie chodzil mi po glowei interes z wypozyczalnia motocykli, lecz teraz doszedl jeszcze pomysl na organizowanie wypraw. dla tych co to znajomych za wielu nie maja, albo sami sie boją gdzies dalej pojechac, - a tak bedzie wszytsko jak na talerzy. trasa , nocleg, rozrywka. - oczywiscie trasy juz sprawdzone.
              widzalem ze na zachodzie cos takiego funkcjonuje.
              co sadzicie o tym ??
              pozdrawiam.
    • Gość: Penetrator Re: Ciekawa praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 20:09
      WItam . .

Moja praca nie jest może związana z motorami .. ale z samochodami

Pracuje w firmie w SKawinie kolo Krakowa produkującej wycieraczki. Jestem
      Inżynierem produktu.
      W skócie objasnie bardziej ciekawą cześć mojej pracy bo część pracy to
      standardowe flaki z olejejm :)
      - np jeżdże po wystawach samochodwych lub akcesorii samochodowych (oczywiscie
      pod kontem wycieraczek samochodowych - pióra wycieraczek), przykład... tydzien
      temu byłem w paryżu na targach motoryzacyjnych.
      - prowadze projekty: tworzenia, testy, wdrażania nowych wycieraczek
      samochodowych ... głownie chodzi o najnowsze Flat Blady ... w trakcie całego
      projektu dokonuje testów predkościowe .. tzn .. albo jade na tor testowy do
      Francji - Clermond Ferrand albo załatwiam specjalne pozwolenie na autostrady w
      niemczech i tam jeżdze po autostradzie i testuje jakość wycierania do predkości
      250 km/h ..
      ...
      mysle ze to nawet ciekawa praca .. .. ale mówie ze to jest cześć mojej pracy ..
      reszta to nuda .. :)) .. pozdrawiam i miłego weekendu.
      • Gość: nyorker Re: Ciekawa praca IP: 70.19.14.* 20.10.06, 21:23
        fajnie, produkcja wycieraczek motocyklowych - nikt tego jeszcze nie wymyslil:)
        • Gość: ghost Re: Ciekawa praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 23:08
          WOW!!! Cóż za zadziwiająca praca umysłu!! Wycieraczki proponuję założyć na
          okulary robocze, mogą się przydać w czasie deszczu, hehe ;)
          • Gość: nyorker Re: Ciekawa praca IP: 70.19.14.* 20.10.06, 23:45
            pokaze ci, bo nigdy takich nie widziales:

www.homedepot.com/prel80/HDUS/EN_US/diy_main/pg_diy.jsp?CNTTYPE=PROD_META&CNTKEY=misc%
            2fsearchResults.jsp&BV_SessionID=@@@@2055554830.1161380536@@@@&BV_EngineID=cccga
            ddjeggglmhcgelceffdfgidgnl.0&MID=9876
            • Gość: ghost Re: Ciekawa praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 23:57
              Telezakupy?? Następnym razem proponuję TESCO albo AUCHAN.
              • Gość: Pawel 27 Re: Ciekawa praca IP: 217.153.180.* 21.10.06, 07:58
                Do Penetrator.
                Witaj, czy ta firma od wycieraczek to jest Veleo ? wiem ze zbudowali fabryke pod krakowem , lecz nie jestem pewien czy w skawinie. moj kolega pracowal w valeo, lecz teraz pracuje w bosh a na porzednia firme mowi valę to.
                z tymi wyjazdami to ciekawa sprawa.

pozdrawiam .

pawel
                • Gość: Penetrator Re: Ciekawa praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 15:21
                  Tak to valeo... w sumie jakby nie te ciekwe urozmaicenia w pract to pewnie juz
                  bym znalazł za podobna kase inna robote ... tak czy tak to prace predzej czy
                  poźniej zmienie .. pod warunkie że kasa bedzie grala i pracodawca też bedzie
                  Ok ..
    • mario325 Re: Ciekawa praca 21.11.06, 11:57
      A ja właśnie zaczynam myśleć o dealerstwie, konkretnie o Kawasaki. Zastanawiam
      się jednak czy warto. To inwestycja wymagająca zapewne dużych pieniędzy i
      zobowiązań, stąd moje wątpliwości. Zastanawia mnie też fakt przychodów-wiadomo
      motocykle to pojazdy sezonowe- zatem czy ktoś orientuje się, ile można na tym
      zarobić? Nie chciałbym wkładać kasy w coś, z czego później nie da się wyżyć.
      Może są tu jacyś dealerzy, którzy mogliby podpowiedzieć, jakie zasady
      obowiązują w Kawasaki?
      • Gość: Pawel 27 Re: Ciekawa praca IP: 217.153.180.* 21.11.06, 13:39
        Witam .

Czy to będzie Warszawa.?? pierwszy motocykl, także samochód sprzedaje dealer, ale już nastepny sprzedaje serwis. Jeżeli bdzie dobry serwis to klient kupi u Ciebie nstępną maszynę. tak przynajmniej jest z samochodami.

pzdr.
    • Gość: qunio Re: Ciekawa praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 15:04
      Ja tez szukam czegos zwiazanego z motocyklami, skończyłem anglistyke, znam sie troche na mechanice chociarz papieru na to nie mam, nieprzeszkadzaja mi długie godziny w siodle , opary bezyny, zapach oleju, itp
      • Gość: Paweł 27 Re: Ciekawa praca IP: 217.153.180.* 22.11.06, 09:42
        Witam .
        juz o tym pisalem ,a le sie przypomne. interes połączona wypożyczlania + organizacja wypraw. najlepiej pod szyldem marki. to doskonala promocja dla marki . takie biznesy funkcjonuja na zachodzie. lepszej pracy nie potrafie sobie wyobrazić.
        qunio. napisz do Potasa. mial oferte do intercars. (kilka postów wyżej)
        pozdrawiam .
        pawel .
        Suzuki bandit 600 S '03
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka