Gość: waps IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 22.12.06, 04:17 Pomysly na zmiejszenie masy mota? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nyorker nie ma jak uzycie kotka do odchudzenia motka IP: *.dyn.optonline.net 22.12.06, 07:14 www.ktosiad.webd.pl/zakatek/data/media/3/koty050.jpg zaloze sie, ze naczytales sie tego bloga: kakakarolcia.blog.pl/ cytuje: "motek jest to piesek lorraine, ale beyonce bardzo duzo z nim czasu spedza" (niedlugo niezbedna tu bedzie sekcja dla wyczynowcow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: zmniejszenie masy IP: *.scansafe.net 22.12.06, 11:24 zmiana kompletnego ukladu wydechowego na np carbon, felgi zmienic tylny wachacz wymienic wszystkie elementy na lzejsze(podnozki itp) wywalic elementy pasazera owiewki na carbonowe heh zalozyc micro indicators ;) tail tidy heh i rozwiazanie ekstremalne, wywalic rozrusznik i mozna pomyslec o jezdzie torowej ;) ale generalnie jak pisal jeden eMOwiec to najlepiej i najtaniej odchudzic jezdzca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MO Re: zmniejszenie masy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 20:17 I podtrzymuję. Pierwsze pieniądze na tuning powinny pójść na doskonalenie kierowcy, który po udoskonaleniu przestanie przeszkadzać motocyklowi w szybkiej jeździe. A potem to już można kupować. Ja bym zaczął od karbonowych kół. Bardziej opłaca się zdjąć 1 kg z masy nieresorowanej niż resorowanej. Nawiasem mówiąc opony tego samego rozmiaru potrafią się różnic wagą do 0,6 kg. Wywalanie rozrusznika bardziej służy łatwiejszemu wkręcaniu silnika niż redukcji masy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: zmniejszenie masy IP: *.dyn.optonline.net 23.12.06, 17:06 opony wyscigowe v. drogowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Re: zmniejszenie masy IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 22.12.06, 20:17 "micro indicators" - a co to za bestia? OK, tylko ze takie odchudzanie to powalajacy koszt. A co z demontowaniem niekoniecznie niezbednych czesci. Moze jaks lzejszy i mniejszy akumulator? Myslalem o wywaleniu podnozkow pasazera. Tak sie jednak sklada, ze prawy podnozek to jednoczesnie mocowanie wydechu. Szperalem na stronach, ale nie moge znalezc info na temat odchudzania przez demontaz bzdetow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacu3 Re: zmniejszenie masy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 20:42 A możesz mi wytlumaczyć co Ci da odchudzenie motocykla o pareset gram a nawet 1-2 Kg ? Ja nie widze sensu .Poza tym zastanawiam się jakie " BZDETY " są zamontowane w motocyklu...no tak do jazdy potrzebna jest kieronica bak koła rama i silnik cóż więcej trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker nie rozumisz IP: 70.19.14.* 22.12.06, 21:21 to juz wyczyn. po roku w siodle sv650 (kazdy to ma) i siegnieciu kresow w psychomotoryce zaczyna sie desperacko poszukiwac ukrytych mozliwosci sprzetu. w poszukiwaniu nadgramow urznalbym koncowki manetek. Odpowiedz Link Zgłoś
mrmisquamacus Re: zmniejszenie masy 22.12.06, 21:00 waps micro indicators to sa kierunkowskazy, ale to napisalem w formie zartu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Re: zmniejszenie masy IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 23.12.06, 09:06 Zmniejszenie masy to same korzysci. Od zastosowania mota w akcji poczawszy, na zuzyciu paliwa skonczywszy. Nie chce w to ladowac kasy, bo moto nie z tej polki. Znalazlem co prawda opisy paru gosci, ktorzy z SV zrobili cos, czego Suka nawet nie byla sobie w stanie wyobrazic. Niektorzy doslownie wykroili polowe nadwozia, ale... Jednak, jak ktos zauwazyl, w mocie raczej nie ma czesci niezbednych. A jak w pewnym sensie sa, to trzeba je zastapic lzejszymi substytutami za spora kase. Mysle, ze felki z karbonu kosztuja z tysiac piecset dolca. Dzezu, to juz chyba rozsadniej sprzedac moto, dolozyc i kupic cos z wiekszym polotem. Tylko, ze ja kocham moja SV i jej genialnie bezkonkurencyjne zuzycie paliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: zmniejszenie masy IP: *.dyn.optonline.net 23.12.06, 17:05 "mniejszenie masy to same korzysci. Od zastosowania mota w akcji poczawszy, na zuzyciu paliwa skonczywszy." "Tylko, ze ja kocham moja SV i jej genialnie bezkonkurencyjne zuzycie paliwa." waps, to naprawde nie jest cruiser albo jakis turystyk, by mial jakas znaczaca nadwage. i pewnie chodzilo ci o czesci zbedne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Re: zmniejszenie masy IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 24.12.06, 03:24 No jasne, wlasnie o to chodzi. Juz samo wywalenie - relingu/uchwytu dla pasazera, - podnozkow pasazera - kluczy daje kilka WYRAZNIE ODCZUWALNYCH kilogramow. W necie widuje zboczencow, ktorzy po wymianie (SVS) zestawu wydechu na tytan, felg na karbony, zawieszen, doslownym odcieciu siedzenia pasazera i montazu lamp pod siedzeniem kierowcy... - biora sie za wymiane srub na lzejsze. Do tego montuja jeszcze ram air i odcinaja jakies kabelki ograniczajace moc. Jeden gosc utrzymuje, ze wywalil polowe chlodnicy, a w zawiechy wlal lzejszy olej. Taka suka rozklada na czynniki pierwsze wszystko i wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacu3 Re: zmniejszenie masy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 12:54 "suka rozklada na czynniki pierwsze wszystko i wszystkich" faktyczne jak bym zobaczyl suzi z powyżynanymi elementami jak to mówisz dosłownie powyżynanymi to by mnie to rozwaliło na miejscu ! i coś bym sobie pomyślał o kierowcy ale nie powiem co :P a jesli chcesz żeby całkowita masa była mniejsza (kierowca + moto ) to moze jak masz zamiar jezdzic to dzien wcześniej nic nie jedz i duzo kozystaj z WC bedzie tanio i szybko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps iluminacja IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 27.12.06, 21:31 I to jest rozwiazanie Pacu, ale tylko czesciowe. Calosc prawdy ujmuje otrzezwiajace stwierdzenie autora ksiazki Sport Riding Techniques: "Quit worrying about two clicks of rebound or "needing" a pipe and jetting for more horsepower. Work on your engineering skills to find your bike's best performance." - wniosek Nicka Ienatscha po przegranej na torze z poczatkujacym Kevinem Schwantzem (FZ Ienatscha miala 30 koni wiecej od FJ Schwantza). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: iluminacja IP: *.scansafe.net 28.12.06, 11:02 szczerze mowiac, gdybym mial zaczac odchudzac moja salate, aby uzyskac przyrost mocy to juz wolalbym zainwestowac pare ££ w np R1 lub Bladego, bo wyszloby taniej i mniej pieprzenia sie. SV650 - chyba nie jest akurat budowana jako potencjalny material do tuningu, wiec jezeli chcesz cos zmieniac, to chyba lepiej zmienic motocykl. PS zmieniles tlumik? (Kumpela od sv po tym jak sie wysypala, nie kupila Leona, totez dzwieku obiecanego zamiescic nie moglem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Re: iluminacja IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 29.12.06, 07:34 Nie zrobilem upgrade'u tlumiczka i nie zainwestowalem w bzdety, o ktorych nie wspominalem - wlasnie z powodu doswiadczen iluminacyjnych. Wyglada na to, ze w moj sprzecik musialbym wrzucic za dwa kolka dolca. I wlasciwie niczego by to nie zmienilo, bo umiejetnosci wciaz pozostawiaja wiele do zyczenia. Tak sobie mysle, ze pobujam sie jeszcze i potrenuje. Chwilowo wkurza mnie jezdzenie na cwierc gwizdka od swiatel do swiatel. Combat Global Warming - zacznij od ograniczenia jazdy samochodem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavek Re: zmniejszenie masy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:11 Wystarczy wypróżnić sie przed jazdą. W zależności od organizmu od 0.25 kg do 2 kg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Jacek Re: zmniejszenie masy IP: 62.87.24.* 08.02.07, 22:08 mozna tez zrzucic pare kilogramow... z motocyklisty :) czasem nawet do ze 40 :) Odpowiedz Link Zgłoś