Dodaj do ulubionych

sznurowadla aka sznurowki

IP: *.icpnet.pl 11.01.07, 00:49
to banal, ale sznurowadla maja super sklonnosc do wkrecania sie w dzwignie zmiany biegow, u mnie
bylo smiesznie ze 2-3 razy; raz np. stanalem sobie w zatoczce dla abusow za pl.Bankowym i
kombinowalem jak to rozplatac; przyszlo mi do glowy, ze czasem moze byc niebezpiecznie przez taka
glupote, warto uwazac, nie zawsze jezdzi sie w butach na motor na zamki
Obserwuj wątek
    • Gość: MANHATTAN Re: sznurowadla aka sznurowki IP: *.szczecin.mm.pl 11.01.07, 02:08
      Kiedyś się przez to wyp*******łem na światłach :D Wkręciła mi się sznurówka w
      biegałkę a ja przeważnie zatrzymuję się podpierając się lewą nogą he he he. Ale
      wstyd był...
      • Gość: nyorker Re: sznurowadla aka sznurowki IP: *.dyn.optonline.net 11.01.07, 05:42
        zastanawiam sie, z ktorej strony masz te 'biegalke'. poza tym sznurowadla
        wystarczy zawiazywac. to dla tych co nie lubia zamkow, bo tutaj, za atlantykiem,
        wynaleziono velcro juz jakies 40 lat temu.
        • Gość: kons6 Re: sznurowadla aka sznurowki IP: *.bcc.com.pl 11.01.07, 10:17
          ja to z trudem przezyje; jeden z ostatnich moich autorytetow podupada, jakby
          biskupa warszawskiego (taki lokalny temat, ktory za ocean pewnie wedrujac
          utonal) bylo malo, to jeszcze moj forumowy mistrz...
          jak to, z ktorej manhattan ma te swoja 'biegalke'? "romalnie": z lewej; lewa
          noga zwykle sie podpiera, lewa sie zaplatala, przypuszczam (tak na 51% :) ), ze
          na lewa strone gleba; nie zeby to moja wyobraznia, to po prostu wspomnienie:
          jadac z przywiazana lewa noga, powtarzalem sobie w glowie: podeprzyj sie tym
          razem prawa; na szczescie mi sie udalo
          • Gość: MANHATTAN Re: sznurowadla aka sznurowki IP: *.szczecin.mm.pl 11.01.07, 12:50
            Może nyorker jeździ jakimś starym Angolem i nie dopuszcza do siebie myśli, że
            Świat jednak montuje biegałki po lewej stronie :)
        • Gość: MANHATTAN Re: sznurowadla aka sznurowki IP: *.szczecin.mm.pl 11.01.07, 12:58
          Ja rozumiem, że mieszkając w USA można popaść w kompleksy tzw. "wielkiego
          świata" ale Amerykanie, mimo mojego do nich szacunku, velcro nie wymyślili. Koła
          też nie.
          • Gość: nyorker Re: sznurowadla aka sznurowki IP: *.dyn.optonline.net 11.01.07, 14:18
            nie wiem dlaczego, ale przekonany bylem, ze velcro wymyslili amerykanie (gdyby
            wymyslili nasi, to nazywaloby sie welkro albo zalep).
            skoro masz biegalke z lewej, to po cholere lubisz podpierac sie lewa noga? lewa
            noga ma jakies praktyczne przewagi, czy moze jestes polskim robertem carlosem?
            • Gość: MANHATTAN Re: sznurowadla aka sznurowki IP: *.szczecin.mm.pl 11.01.07, 14:43
              Wiem, że do hamowania używa się przedniego hamulca i lewa noga powinna w tym
              czasie zajmować się redukcją biegów. Niestety odzywa się we mnie zły odruch
              wpojony mi jeszcze przed laty przez niedouczonego instruktora. Ale walczę z tym :)
            • ireo rzep a ogon 12.01.07, 16:31
              Gość portalu: nyorker napisał(a):

> nie wiem dlaczego, ale przekonany bylem, ze velcro wymyslili amerykanie (gdyby
              > wymyslili nasi, to nazywaloby sie welkro albo zalep)...

(nazywa się rzep)

ja też nie wiem dlaczego, ale Ci powiem: Amerykanie wierzą w to dlatego, że w
              filmie "Men in Black" (1997) przedstawiono ten wynalazek jako produkt obcej
              cywilizacji, przypisywany następnie NASA (agencji słynącej z innowacyjności.
              choćby dlatego, że do tej pory używa dyskietek. w tym celu wykupuje stare
              zapasy tychże i dlatego jest pożyteczna)

Amerykanie wierzą też, że wynaleźli całe mnóstwo innych rzeczy, ale czasem po
              bliższych dociekaniach okazuje się, że w rzeczywistości wtedy, kiedy je
              wynaleziono, pracowali jeszcze nad pionową postawą i ukrywaniem ogona, dopóki
              nie zaniknie
              • Gość: t0g Re: Velcro wynalazł Polak! IP: 12.45.62.* 12.01.07, 19:40
                Konkretnie, oficer pracujący w komórce kontrwywiadu, której zadaniem za czasów
                PRL-u było "trzymanie oka" na ambasadzie USA. Oficerowie ci m. in. dokładnie
                przeglądali wszystkie śmieci i odpadki wyrzucane z ambasady. No i któregoś dnia
                ok. roku 1970 w tych śmieciach własnie jeden z tych oficerów wynalazł velcro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka