Dodaj do ulubionych

Vulcan stuki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 21:07
WITAM MA M PYTANIE CZY KTOS WYMIENIAŁ ROZRZAD W VN 750 CHCIAŁ BYM SIE DOWIEDZIEC CZY NA PROWADZENIU ŁANCUSZKA DO GÓRY JEST LUZ CZY NIE CHODZI O LUZ MIEDZY PROWADZENIEM ŁANCUSZKIEM I SCIANA GŁOWICY
Obserwuj wątek
    • Gość: azareth Re: Vulcan stuki IP: *.gdynia.mm.pl 23.01.08, 21:28
      zalezy co rozumiemy za luz, ale w sumie to tam latac nic nie powinno
      • Gość: WOJTEK Re: Vulcan stuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 21:55
        POD KAPĄ SA DWA WAŁKII ŁANCUSZEKI I Z JEDNEJ STRONY DO GÓRY JEST TAKZWANE PROWADZENIE ŁANCUSZKAI DO GÓRY JEST LUZ OKOŁO 2MM
        • Gość: baba_zanetti Re: Vulcan stuki IP: *.subscribers.sferia.net 23.01.08, 23:17
          nie wiem, o co Ci się rozchodzi. Domyślam sie że chodzi Ci o ślizg
          łancuszka rozrządu, tylko jaki jest ten luz? Na boli, miedzy
          łańcuchem a ścianką, czy góra dół?
          • Gość: wojtek Re: Vulcan stuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 21:21
            tak na boli miedzy łancuszkiem a slizgiem i scianka głowicy
            • Gość: baba_zanetti Re: Vulcan stuki IP: *.subscribers.sferia.net 24.01.08, 22:17
              Gość portalu: wojtek napisał(a):

> tak na boli miedzy łancuszkiem a slizgiem i scianka głowicy

to sie samo przez sie wyklucza:/ no nie ważne, powiem tak, slizg
              może mieć jakiś tam minimalny luz, po jakimś czasie gdy sie wytrze
              do łancuszka nawet 2mm, jeśli Ci cos stuka to raczej napewno nie
              jest to ślizg, i to pewnie nie przez ten luz słyszysz stuki.
              • Gość: azareth Re: Vulcan stuki IP: *.gdynia.mm.pl 24.01.08, 22:31
                baba_zanetti, z tego co pamietam, juz pan Wojtek juz był na forumie ze stukami w silniku, wtedy obstawiałam rozrzad, panewki i zawory- z czego oststnie okazały sie pomyłką;)a było to tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=72737878&v=2&s=0
                wiec pytanie do Wojtka- sprawdziłes panewki? moze tam, a nie w rozrzadzie jest problem?
                • nowymoto Re: Vulcan stuki 24.01.08, 23:41
                  Według mnie przyczyna stuków pochodzi od zbyt słabych napinaczy (
                  bolączka tych modeli ) od górnych łańcuszków, które w tym zestawie
                  są najdłuższe i najszybciej się wyciągają, a napinacz jest zbyt
                  słaby i ma za małą regulację. Sam śmigam na Vn 750 i coś o tym wiem.
                  A tak w ogóle to te silniki charakteryzują się taką lekko stukającą
                  pracą (lekko).
                  Z którego roku jest moto?
                  Bo chyba od 1993 napinacze poprawiono.
                • Gość: baba_zanetti Re: Vulcan stuki IP: *.subscribers.sferia.net 24.01.08, 23:49
                  no tak, już kojarze:) być może to rzeczywiście łańcuszek rozrządu
                  był. Zresztą znalazłem w tej serwisówce, której linka podałaś:) że
                  20 ogniwek fabrycznie powinno mierzyć 127-127,4mm więc może warto
                  zmierzyć tą wartość dla starego łańcucha. Jak był rozciągniety to
                  mogł stukać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka