Gość: gch10 IP: *.lubzel.com.pl 08.05.08, 08:48 Jakie preferujecie opony turystyczno-szosowe, oczywiście kompromis między ceną, przyczepnością a żywotnością opony. W rozmiarze 120/70 ZR 17 / 180/55 ZR 17 W salonie proponują mi Metzelera. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: HAN Re: Opony IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 08.05.08, 08:53 Michelin Pilot Road 2 :-) jak dla mnie.. generalnie temat rzeka... kazdy powie Ci co innego zależnie na co kogo stać i co kto lubi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dingo Re: Opony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 11:16 Tak jak kolega - Michelin. Dodałbym jeszcze Pirelli Diablo - przejeździłem cały ubiegły sezon i byłem bardzo zadowolony. I wcale szybko się nie zużywały. Teraz mam Qualifiery d209, ale zrobiłem dopiero 1000km więc nie chciałbym się mądrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAN Re: Opony IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 08.05.08, 11:39 to bedą moje następne :-) sa bardziej miękkie niż MPR 2 ale podobno super... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Opony IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.05.08, 12:06 Przyczepne-michelin, zywotne -dunlop, metzeler - kompromis...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Opony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 19:39 A to zalezy jaki preferujesz styl jazdy . Jesli blizej sportu to przyczepnosc na pierwszym miejscu , zywotnosc w tym wypadku nie bedzie duza ale cos za cos .Do jazdy sportowej : Metzeler Sportec M1 lub M3 , Michelin Pilot Power , Pirelli Diablo Corsa . Na tych jezdzilem i moge polecic bo to pewne gumy . Na turystyce sie nie znam wiec nie bede wymyslal :) ale Michelim Pilot Road czy Metzeler Roadtec Z6 bylyby chyba w sam raz . --- pozdrawiam Jacek ( Fireblade 01') Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: Opony IP: *.subscribers.sferia.net 08.05.08, 22:16 shinko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siurniety_krolik Re: Opony IP: *.chello.pl 08.05.08, 22:24 ujeżdzam juz drugi komplet metzelerów Z6 latam cięzkimi i szybkim xxsem w trasie super ( dzisiaj zrobiłem 260 km z czego 1/3 dystansu w deszczu - złapałem tylko jeden uslizg ale ewidentnie z mojej winy ) aha i dają również na poznańskim torze latałem na kilku innych kompletach i jak dotąd te mi najbardziej przypadły do gustu pozdr, siurniety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: Opony IP: *.subscribers.sferia.net 09.05.08, 09:07 siurnięty to Ty XXem na grandysach latałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: Opony IP: *.aster.pl 09.05.08, 13:20 ja latałem na M1 teraz na M3 są jeszcze lepsze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siurniety_krolik do baba-zanetti IP: *.chello.pl 10.05.08, 18:33 tak latałem srebrnym xxsem na grandysach :) i w tym roku chetnie polatam ponownie chociaż niektórzy sceptycy twierdzą że tym parostatkiem sie nie da pozdr, siurniety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Re: do baba-zanetti IP: *.111.48.80.easy-com.pl 10.05.08, 20:01 Wszystkim się da . Ale sprzęty z małym prześwitem są potem całe starte z boków . Owiewki , podnóżki , w tłumiku można porobić dziury .A i przednia opona u mnie starcza na 1-2 godziny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Metzeler Roadtec Z6 IP: *.subscribers.sferia.net 12.05.08, 01:54 gumy są godne zaufania. latam w każdej pogodzie i git. pozdro Mad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kap Michelin Pilot Road 2 IP: 194.181.193.* 12.05.08, 12:26 W tym sezonie założyłem na FZ1 nowe Pilot Road 2, już nawinąłem na nich ponad 4tyś i są suuuper, na lepszych jeszcze nie śmigałem ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akira 77 Re: Michelin Pilot Road 2 IP: *.plustelecom.ru 13.05.08, 16:58 Podpisuję się oboma (obiema?) rękami. Też założyłem nową Pilot Road 2 na tylne koło VFR 800 w grudniu i przejechałem na niej już 6 tysięcy. Zaliczone między innymi Dolomitenstrasse w obie strony, guma prawie zamknięta (z pasażerką i kuframi na pokładzie). Trzyma się pięknie a do tego zużycie na razie nie wyczuwalne. Poprzedni Battlax 020 po takim przebiegu zaczynał się wypłaszczać powoli - czuć to było przesuwając po profilu opony w poprzek dłonią. Zresztą rok temu był w "Motocyklu" test opon. Nie podano tam jednoznacznego zwycięzcy bo było kilka typów zależnie od wymagań. Generalnie najlepiej wypadły tam Metzeler Z6 zdaje się, Pirelli (nie pamiętam modelu dokładnie) i właśnie Michelin Pilot Road 2. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Opony IP: *.elkomtech.com.pl 21.05.08, 08:05 Wpoprzednim sezonie jezdzilem na Pirelli diablo corsa - w sumie bardzo dobre, tył wytrzymal 12000 km w tym jedna wizyta na torze (jakies 500 km), na tor troche za twarde ale na moje umiejetnosci wystarcza. Teraz mam Dunlop Qualifier D209 i te napewno sa lepsze na tor, bylem raz na nich na treningach Grandysa i bardziej sie zdezelowaly od Pirelli ale za to zadnych uslizgów nie czułem, na jeszcze jeden wypad spokojnie starcza, środek praktycznie nietkniety, co do zywotnosci na drogach to moze pod koniec sezonu bedze wiedzial narazie zrobilem jakies 2000km. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gch10 Re: Opony IP: *.lubzel.com.pl 21.05.08, 08:11 Ostatecznie zdecydowałem się na taki same jak miałem oryginalnie w mojej kawie z750s czyli Dunlop D208 spotrmax Odpowiedz Link Zgłoś