IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 17:55
Zobaczyłem dzisiaj suzuki gsr 600. Co to za moto, jakie opinie ? OD jakiegoś pół roku przymierzam się do motocykla. Jaki byłby dobry, ten gsr myślę, byłby idealny, czytałem testy, piszą,że jest świetny, jeździł ktoś, dobry na początek ? Nie chce podobnych hornetów, chce gsra. Nie jest za mocny na początek, da się opanować to bydlę ? Ja nie będę go kręcił, chcę jeździć po mieście ale głównie w trasy. I nie przekraczać tych 100 kmh, jeszcze mi sie fajnie żyję.
Obserwuj wątek
    • Gość: gsr? Re: GSR 600 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 23:51
      prosze pomóżcie, to dla mnie naprawdę ważne.
      • Gość: stanik83 Re: GSR 600 IP: 79.97.0.* 27.08.08, 09:40
        I ze niby na 98 konnym moto nie przekroczysz 100km/h?
        To tak jakbys deklarowal jazde audi A6 z predkoscia przepisowych
        90km/h... ah...
        • Gość: gsr? Re: GSR 600 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 12:07
          chodzi o to ,że póki się nie nauczę gsra to nie będę szalał, o to chodziło,
          proszę o opinie GSRa .
          • Gość: patmate Re: GSR 600 IP: *.chello.pl 27.08.08, 23:33
            Jeździłem w zeszłym roku (dni otwarte Suzuki) fajny sprzęt,
            porównywalny pod każym względem ze starym Fazerem 600 którego
            ujeżdżałem parę lat.
            Pzdr
            patmate
            • Gość: zi-k Re: GSR 600 IP: *.chello.pl 28.08.08, 07:30
              No to już czysta złośliwość patmate,przecież kolega napisał że nie chce
              podobnych hornetów, a ty fazerujesz !!
    • Gość: mmacias Re: GSR 600 IP: 170.194.32.* 28.08.08, 12:47
      Silnik trzeba bardzo kręcić żeby jechał, niebo odbija sie mocno w
      zegarach, moto nie ma owiewki (beznadzieja - zwiewa Cie z siodła,
      ale skoro nie chcesz przekraczać setki...), jest dosyć krótki. Jak
      chcesz coś do miasta, co będzie wąskie (dobrze jeździ między
      autami), to weź SV 650 (mam porównanie, jeździłem sporo obydwoma,
      wiem co mówię).
      Plus GSRa to to że jest ładny. To tyle moim zdaniem.

Pozdro.
      • Gość: gsr? Re: GSR 600 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 14:32
        dzieki mmacias :)
        wyswietlacz biegow ma :) fajny sprzecik, dzieki raz jeszcze mmacias !!
        • Gość: Majkel Re: GSR 600 IP: *.171.114.5.crowley.pl 29.08.08, 07:44
          Ja też bym Ci raczej polecał SV 650. Ma owiewkę, relatywne odejście, a i nie
          bzyczy jak komar z uciętymi jajami. W takich realiach, w jakich chcesz jeżdzić
          będziesz na pewno bardzo zadowolony.

Dźwięk gsra na wysokich obrotach kojarzy mi się z wiertłem dentystycznym. Mam go
          dość, jak tylko usłyszę...
          • Gość: bizio Re: GSR 600 IP: *.chello.pl 29.08.08, 08:31
            A ja juz widze ze on wybral...i wasze doradzanie na niewiele sie juz
            zda.
            • Gość: gsr? Re: GSR 600 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 08:54
              no nie do końca wybrałem, racją jest ,że nie ma owiewki. Te sv to chyba trzeba
              się bardzo pochylać. Tylko czy on mnie nie zabije ? Ma tak dużo mocy ? Da się
              nim spokojniej jeździć , bo gsr jak się go nie kręci to potulny strasznie.
              • Gość: Patryk Re: GSR 600 IP: *.chelmnet.pl 30.08.08, 09:22
                Witam
                Jestem posiadaczem juz drugiego GSRA600 i nie mialem z nim zadnych
                problemow no chyba ze z serwisem w trojmiescie. Wyczytalem ze ktos
                tu napisal ze sciaga z siodla wystarczy sie lekko przechylic do
                przodu i mozesz jechac ponad 100km/h no chyba ze chcesz leciec ponad
                200km/h to musisz sie przykleic do baku ja jechalem nim 240km/h.
                Na miasto jak najbardziej sie nadaje jest dosyc zwrotny wcisniesz
                sie wszedzieb. Na trasie terz sie spisuje tego lata zrpbilem nim
                troche kilosow gdansk-zakopane-gdansk troche bylo (tylek nie boli)
                A ktos tu jescze napisal ze nie ma owiewki to jest urok tego typu
                motocykli przeciez to jest motocykl typu naked po drugie gdy bys
                mial stluczke lub gorzej nie musisz owiewek wymieniac ktore nie malo
                kosztoja.
                • Gość: gsr? Re: GSR 600 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 11:25
                  a jeszcze mi chodzi ,czy da się go opanować, można zaliczyć go do tych motocykli
                  "dla początkujących" ??
                  • Gość: Patryk Re: GSR 600 IP: *.chelmnet.pl 01.09.08, 17:17
                    Powiem tak opanowac sie go da delikatnie manetka operojac.
                    jezeli to jest twoj pierwszy motocykl bedziesz musial sie
                    przyzwyczaic do tego ze nie ma owiewki z przodu tylko lampa ktora do
                    tego sie kreci wraz z kierownica przynajmiej ja tak mialem troche
                    dziko sie jechalo przez pare kilometrow ale to juz kwestia
                    przyzwyczajenia.
                    Czy dla poczatkujacych powiem tak to byl moj pierwszy motocykl jaki
                    sobie kupilem w 2006 i dalem sobie z nim rade a poza tym ze sie
                    zatrzymalem sie nim na sarnie i nic z niego nie zosatlo to nic
                    powoli nie jechalem :) teraz mam drugi. Moim zdaniem moze byc dla
                    poczatkujacych, jezeli bys sie nie czol na silach moge tobie
                    zaproponowac inny motocykl ktory mam tez SUZUKI Bandit 650SA. Ma
                    mniejsza moc i jest troche ciezszy ale prowadzi sie tez super tak
                    samo polecam i ten tez sie nadaje dla poczatkujacych no i nim mozesz
                    sokojnie jezdzic no i nawet jest wmiare cichy.
                    Wybor pozostawiam tobie, obydwa sa super na trasy i na miasto
                    spalanie gsr 600 5L/100km przy tym ze nie jedziesz szybciej niz
                    120km/100 no i go nie krecisz na wysokie obroty a Bandit 650SA
                    5,5L/100 to wszystko na trasie a w miescie to dolicz 1L do 1,5L przy
                    spokojnej jezdzie. jezeli bedziasz chcial je krecic to licz sie z
                    duuuuuużym spalaniem ale to chyba wiesz :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka