patmate 26.12.08, 21:13 kidyś poruszaliśmy ten temat na forum. czy ktoś przetrenował ostatnio temat i jeździł na wetach w zimie? jakie wrażenia? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zi-k Re: Wety na zimę? IP: *.chello.pl 27.12.08, 09:25 Każdy się wstydzi to może ja zapytam. Co to są wety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: Wety na zimę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.08, 11:57 No właśnie.. mnie to z vetami sie kojarzy, ale tym się raczej nie jeździ... Może to jakieś opony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simson Re: Wety na zimę? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.08, 12:54 może o weki chodzi? trzymam w piwnicy, ale jeszcze na nich nie jeździłem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woo Re: Wety na zimę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 13:05 :) chodzi chyba o opony do jazdy na mokrej(wety)nawierzchni :),ale na wekach z piwnicy może być ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Wety na zimę? 27.12.08, 13:58 Są to torowe (czyli bez homologacji drogowej) opony na sporta. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wety na zimę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 19:12 Drogi Kolego , koniecznie musisz jeszcze dodac ,ze sa to opony na mokry tor, z angielskiego "wet" - "mokry " . Chyba raczej nikt nie zakłada takich opon do sporciakow na zime bo w zime sportami sie nie jezdzi, chociazby z racji niskich temeratur nawierzni i braku mozliwosci rozgrzania opon . Mozliwe ,ze ktos probował w supermoto . --- Pozdrawiam Jacek FireBlade '01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: Wety na zimę? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.08, 23:03 Teoretycznie, oprócz specjalnego bieżnika, guma ta jest bardziej miękka więc powinna bardziej trzymać od zwykłej gumy... Jacek, jeździ się w zimie, jeździ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wety na zimę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 17:03 Spiwor - no co niektorzy jezdza tylko czy to mozna nazwac jazda czy raczej toczeniem ? :)Wiem ,ze ciagnie do motocykla kiedy tylko zaswieci slonko i zrobi sie choc troche powyzej zera ale .... powtorze sie , jazda na oponach ktore wymagaja dogrzania a na takich jezdze ( Pirelli Dragon Supercorsa Pro )i 150 KM na tylnym kole troche mija sie z celem . Na zime to jakis crossik albo lekkie enduro . Wiem, ze ludziska nadal jezdza i tym ktorzy to robia zycze ostroznosci :) --- Pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: Wety na zimę? IP: *.subscribers.sferia.net 29.12.08, 09:28 może nawet nie tyle ciągnie do jazdy co się opłaca, a wręcz zmusza. Taka przykładowa Warszawa i jej korki. Wczoraj widziałem trzy motocykle, sam swój odstawiłem. Ale sobie tak myślę że te Wety do jest dobry pomysł, jest to super miękka mieszanka więc napewno trzyma lepiej od uniwersalnej gumy, przegrzanie się jej chyba też nie grozi. No i 180/55 to rozmiar nie tylko dla 150 konnych motocykli, poza tym wiadomo , w zimę jest to bardziej przemieszczanie się niż pałowanie. Ogólnie gdybym musiał teraz jeździć motocyklem, to bym sobie kupił i założył i sprawdził. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Wety na zimę? 29.12.08, 10:38 Miałem nadzieje, że ktoś używa i się podzieli wrażeniami. A sprawa była już poruszana tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=17760673&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=8781961&v=2&s=0 Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: Wety na zimę? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.08, 09:44 W mieście owszem to lekka porażka, można zapomnieć o jakichkolwiek gwałtownych ruchach, może własnie 'wety' by pomogły ale poza miastem - na prostych praktycznie można rozpędzić się do prędkości letnich, w zakrętach nie będzie już takich niskich pochyleń jak latem ale dalej mogą być takie przy których adrenalina buzuje, i zimna wtedy nie czuć :) Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.dziawer Re: Wety na zimę? 30.12.08, 15:25 Gdyby ktoś zdecydował się poćwiczyć temat, mam parę kompletów do sprzedania. Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Wety na zimę? 30.12.08, 19:53 czy może do gixera tysiączki K8? bo cos mi sie szykuje w temacie... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś