Dodaj do ulubionych

Prosze o opinie.

07.12.03, 16:34
Witam,
Zastanawiam sie na kupnem Kawasaki GPX 750R (1989). Czy mozecie powiedziec mi
cos na temat tego motocykla. Jakie sa jego mocne i slabe strony itp.
Pamietam, ze w starszych SM opisywane byly rozne sportowe Kawy - czy ktos z
Was posiada moze jakis skan artykulu (o ile w ogole taki byl) opisujacego w/w
moto?

Z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam

BUSH & LTD 750

Obserwuj wątek
    • szymon.dziawer Re: Prosze o opinie. 09.12.03, 11:24
      > Czy mozecie powiedziec mi
      > cos na temat tego motocykla.

Niewiele, oprócz tego, że jest na szczycie mojej osobistej listy najbrzydszych
      motocykli świata.
      Pozdrawiam
      Szymon
      • sunshine600 Re: Prosze o opinie. 09.12.03, 16:48
        Panie Szymonie, nie ma motocykli brzydkich. Sa tylko motocykle ogladane ze zlej
        strony. (a tak na powaznie to faktycznie GPX i GPZ do najpiekniejszych moto nie
        naleza).

pozdrawiam
        live to ride, ride till die
        • szymon.dziawer Re: Prosze o opinie. 10.12.03, 12:08
          > nie ma motocykli brzydkich.

Nie ma? To uwaga. Podaję absolutnego lidera z mojej listy - jak dotąd nie
          pobity i - o zgrozo - nadal produkowany:
          Kawasaki GTS 1000
          I co Wy na to???
          ;)))
          Pozdrawiam
          Szymon
          • janczar0 Re: Prosze o opinie. 10.12.03, 14:03
            Panie Szymonie ten motor to chyba Kawasaki GTR 1000?
            motorek ten moim zdaniem ma ładną turystyczną sylwetkę, której nic nie brakuje.

Pozdrawiam
            • etz Re: Prosze o opinie. 19.12.03, 15:28
              Jest GTS! To jest turystyk z wachaczem pchanym z przodu. Tylko czy to jest
              Kawasaki? Nie pamiętam:-).

Pozdrawiam Kamil Tomaszewski.
              • etz Re: Prosze o opinie. 19.12.03, 15:29
                Nie to jednak jest Yamaha...
              • djsw Re: Prosze o opinie. 17.02.04, 19:36
                GTS to bodaj Yamaha i taka znów brzydka nie jest (nie lubię takich obudowanych mamutów, ale jak na mamuta to jest znośna).

Jest natomiast coś takiego jak Kawasaki GTR 1000, zewnętrznie za bardzo nie zmieniony od lat chyba 20tu i paskudny jak zbiornik osadowy przy KWK Bobrek. Jest taka fajna stronka -www.motorbikes.be -spora baza danych różnych modeli, dane na ogół (i moją skromną wiedzę) odpowiadające rzeczywistości i poglądaowe fotki :) Pewnie i nie wszystko jak w aptece (nie ma np. w ogóle Hondy NTV revere), ale można sobie pooglądać.

3mcie się wszyscy, idzie wiosna!
    • rysiek24 Re: Prosze o opinie. 18.12.03, 22:09
      lepiej kup pierwsze cbr 600 niz gpx 750 trwalsze i ladniejsze a z 90 roku i
      mocniejsze bo juz 100 konikow
      pozdrawiam
    • cabaniero Re: Prosze o opinie. 17.02.04, 23:05
      Kumpel ma GPX 600...faktycznie, urodą nie grzeszy, ale technicznie wypada nie
      najgorzej...(wziąwszy pod uwagę niski koszt zakupu tego motocykla)... motocykl
      ma coś ok 40 tys. i kulturą pracy bardzo pozytywnie mnie zaskoczył... no i jak
      dotąd kumpel nie miał z nim żadnych problemów... silnik GPX 750 z tego co tam
      wyczytałem to też solidna i udana jednostka...(jak na tamte czasy) nie bez
      powodu wykorzystano ją w sportowym ZXR (oczywiście po lekkim przekonstruowaniu)
      Jeśli znajdziesz sprzęta w dobrym stanie z w miarę niskim przebiegiem to
      powinieneś być zadowolony z tego motocykla...
    • juha1 Re: Prosze o opinie. 23.02.04, 20:02
      hej kolego co ty chcesz kupić starocie jakieś chcesz sie kurwa zabić!!!!
      • dj.high-tech Re: Prosze o opinie. 27.02.04, 12:05
        Nie rozumiem wypowiedzi typu: "hej kolego co ty chcesz kupić starocie jakieś
        chcesz sie kurwa zabić!!!!". Przecież to nie chodzi o rok ani cenę tylko stan
        techniczny. Wiadomo przecież, że nawet za idealny motocykl z 89 roku nikt nie
        weźmie 20 tys. zł. Trzeba poprostu mieć oczy w dupie przy zakupie. Przecież nie
        każdy motocyklista zaczyna od motocykla za ok. 20 tys. zł - tyle kosztuje nowy
        gs500 lub kilku letni niby dobry motocykl.
        Ps. czy właściciel nówki może mieć 100% pewności do swego moto jeśli serwis mu
        coś spierdzieli???
        Powodzenia przy zakupie.
        Mój kumpel miał gpx750 za 4 tys do malowania. Śmigał dobry rok i nic z nim nie
        było.
        Pozdro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka