Dodaj do ulubionych

ćwiczenie dla aktorów - amatorów

21.03.03, 18:28
Czy znacie może jakieś ćwiczenia, ale tych, którzy na razie bawią się w teatr
i chcą poprawić swoją dykcję i sposób gry?
Obserwuj wątek
    • aja10 Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów 21.03.03, 21:28
      na dykcje:
      bierzesz orzech wloski i wkladasz go do buzi miedzy dolnymi i gornymi zebami i
      czytasz jakas ksiazke
      ewentualnie mozesz wciaz 2 orzechy i wlozyc je do buzi tak, aby twoja buzka
      przypominala buzke chomika :)
      i rowniez coz czytac przy tym
      pzdr.
      • Gość: zdegustowana Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: *.ip.netia.com.pl 14.09.13, 17:48
        Litości, nie buzia, tylko usta. Buzię ma dziecko, my dorośli mamy USTA!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Teatr Pod Metrem Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.03, 13:25
      Hej,
      My się czymś takim zajmujemy w naszym teatrze. Jeśli jesteś z Warszawy,
      zapraszamy (Dom Kultury 'Stokłosy')

Jeśli chodzi o ćwiczenia, jest ich całe mnóstwo. Możemy Ci przemejlować
      fringe@o2.pl

Pozdrowienia,
      Teatr Pod Metrem

to nie reklama!
      • Gość: agata Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 19:23
        ja nie jestem z warszawy. czy wiec moglabym prosic o przeslanie cwiczen mailem?

sferowa@poczta.fm

z gory dziekuje.
      • Gość: magda Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: *.duna.pl 07.04.03, 22:37
        Gość portalu: Teatr Pod Metrem napisał(a):

> Hej,
        > My się czymś takim zajmujemy w naszym teatrze. Jeśli jesteś z Warszawy,
        > zapraszamy (Dom Kultury 'Stokłosy')
        >
        > Jeśli chodzi o ćwiczenia, jest ich całe mnóstwo. Możemy Ci przemejlować
        > fringe@o2.pl
        >
        > Pozdrowienia,
        > Teatr Pod Metrem

czy tez moge dostac maila ze wskazowkami?:))))
        26nov@interia.pl

magda
        >
        > to nie reklama!
      • Gość: tancerka Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: *.wiml.waw.pl 21.04.03, 11:42
        heja!
        jestem z wawy ale mieszkam na bemowei to dosc daleko
        moglabym tez dostac cwiczenia mailem?
        zajmuje sie troche teatrem
        aniadance@poczta.onet.pl
        dzieki
        pozdrawiam ania
    • tanina Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów 22.03.03, 16:41
      Dzięki za podpowiedzi!!!! Jak na razie z samozaparciem (aż rodzina ma mnie
      dosyć) powtarzam "pocztmistrz w Tczewie" i inne taki łamigłówki językowe.
      • gooblin Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów 08.04.03, 13:19
        Ćwiczenia dykcyjne, tak? Mogę co nieco poskanować i Ci przesłać mailem. Jednak
        na początek proponuję ćwiczenia przy pianinie, jeśli takie posiadasz. Gama C-
        Dur stacato oraz możesz przerobić tekst: Czar-na Kro-wa wkro-pki rdza-we, wczo-
        raj-rano-gry-zła-tra-wę. Krę-cąc-raz-po-raz-rog-ami, rwa-ła-tra-we-wraz-zjas-
        kra-mi. itd. Oczywiście to na gamie C-Dur w góre i z powrotem. A skąd jesteś,
        znacie Teatr Klaps?
        • Gość: skandal Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 18:48
          ja słyszałem o teatrez KLAPS! (O Mandragorze zreszta też) a co? - czyżbys był
          członkiem któregoś z nich? jak tam "Miłość bliźniego" idzie?
          • gooblin Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów 17.04.03, 16:48
            No się zgadza. Jestem członkiem Teatru, ale młodszej grupy, dlatego nie gram w
            Miłości bliźniego. Z tego co wiem, to na sztukach Klapsa, jak narazie full
            ludzi. Pełna sala i jeszcze więcej. Aaaa, Mandragora zrobiła coś nowego, jeżeli
            nie słyszałeś to zapraszam. Czyżbyś Ty też był kimś związanym z tym teatrem?
            • Gość: skandal Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 15:30
              czy jestesm związany? ba! jestem główną gwiazdą ;) - dzieło Mandragory
              faktycznie warte uwagi - zapraszam jak nie widziałeś, a wy chyba teraz
              bedziecie robić MOMO, co?
              • gooblin Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów 19.04.03, 12:17
                Kurcze, kim Ty jesteś? Skąd wiesz że zaczynamy MOMO? Zresztą Tośka mówiła aby
                nikt się nie dowiedział.:P Mówisz że cholernie dobry spektakl? Powiedz, na
                podstawie czego został zrobiony? Czy jest to spektakl śpiewany? Byłeś w ogóle
                na nim? Jak wrażenia, opisz je troszku obszerniej co?
                • Gość: skandal Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.03, 18:33
                  No wiec - show na podstawie wierszy Preverta z dołączonymi piosenkami,
                  Szerszunowiczowi z Porannego się podobało ;)podobno niezłe ale nie moge ocenić
                  obiektywnie... gramy pojutrze w Zenicie - wpadaj jak masz chęć (Michale,
                  Adrianie, Robercie, Pawle... ?)ja dam z siebie wszystko ;)
                  • gooblin Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów 23.04.03, 06:59
                    No, no! Spektakl niczego sobie! Gdyby jeszcze trochę lepszy muzycznie, no ale
                    wiadomo, produkcja teatru w 100% amatorskiego! Wielkie brawa ode mnie. Tośka
                    odwaliła kawał dobrej roboty:) Teraz Twoja kolej, kogo grałeś. Najlepiej opisz
                    siebie po stroju. Skandal:P Pozdr. dużo dobrych spektakli

PS. Najlepiej nie zwracaj uwagi na godzinę, zaraz wychodzę do szkoły...
                    • Gość: skandal Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: 212.33.80.* 23.04.03, 11:18
                      nie domyslasz się ? nie widziałeś kto był bezapelacyjnie NAJWIĘKSZĄ
                      ewidentnie "gwiazdką"? strój był absolutnie zwyczajny - marynarka itede za to
                      mógł wyróżniać mnie śpiew... miło że sie komus podobało...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka