tanina 21.03.03, 18:28 Czy znacie może jakieś ćwiczenia, ale tych, którzy na razie bawią się w teatr i chcą poprawić swoją dykcję i sposób gry? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aja10 Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów 21.03.03, 21:28 na dykcje: bierzesz orzech wloski i wkladasz go do buzi miedzy dolnymi i gornymi zebami i czytasz jakas ksiazke ewentualnie mozesz wciaz 2 orzechy i wlozyc je do buzi tak, aby twoja buzka przypominala buzke chomika :) i rowniez coz czytac przy tym pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowana Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: *.ip.netia.com.pl 14.09.13, 17:48 Litości, nie buzia, tylko usta. Buzię ma dziecko, my dorośli mamy USTA!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teatr Pod Metrem Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.03, 13:25 Hej, My się czymś takim zajmujemy w naszym teatrze. Jeśli jesteś z Warszawy, zapraszamy (Dom Kultury 'Stokłosy') Jeśli chodzi o ćwiczenia, jest ich całe mnóstwo. Możemy Ci przemejlować fringe@o2.pl Pozdrowienia, Teatr Pod Metrem to nie reklama! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 19:23 ja nie jestem z warszawy. czy wiec moglabym prosic o przeslanie cwiczen mailem? sferowa@poczta.fm z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: *.duna.pl 07.04.03, 22:37 Gość portalu: Teatr Pod Metrem napisał(a): > Hej, > My się czymś takim zajmujemy w naszym teatrze. Jeśli jesteś z Warszawy, > zapraszamy (Dom Kultury 'Stokłosy') > > Jeśli chodzi o ćwiczenia, jest ich całe mnóstwo. Możemy Ci przemejlować > fringe@o2.pl > > Pozdrowienia, > Teatr Pod Metrem czy tez moge dostac maila ze wskazowkami?:)))) 26nov@interia.pl magda > > to nie reklama! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tancerka Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: *.wiml.waw.pl 21.04.03, 11:42 heja! jestem z wawy ale mieszkam na bemowei to dosc daleko moglabym tez dostac cwiczenia mailem? zajmuje sie troche teatrem aniadance@poczta.onet.pl dzieki pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
tanina Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów 22.03.03, 16:41 Dzięki za podpowiedzi!!!! Jak na razie z samozaparciem (aż rodzina ma mnie dosyć) powtarzam "pocztmistrz w Tczewie" i inne taki łamigłówki językowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gooblin Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów 08.04.03, 13:19 Ćwiczenia dykcyjne, tak? Mogę co nieco poskanować i Ci przesłać mailem. Jednak na początek proponuję ćwiczenia przy pianinie, jeśli takie posiadasz. Gama C- Dur stacato oraz możesz przerobić tekst: Czar-na Kro-wa wkro-pki rdza-we, wczo- raj-rano-gry-zła-tra-wę. Krę-cąc-raz-po-raz-rog-ami, rwa-ła-tra-we-wraz-zjas- kra-mi. itd. Oczywiście to na gamie C-Dur w góre i z powrotem. A skąd jesteś, znacie Teatr Klaps? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 18:48 ja słyszałem o teatrez KLAPS! (O Mandragorze zreszta też) a co? - czyżbys był członkiem któregoś z nich? jak tam "Miłość bliźniego" idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
gooblin Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów 17.04.03, 16:48 No się zgadza. Jestem członkiem Teatru, ale młodszej grupy, dlatego nie gram w Miłości bliźniego. Z tego co wiem, to na sztukach Klapsa, jak narazie full ludzi. Pełna sala i jeszcze więcej. Aaaa, Mandragora zrobiła coś nowego, jeżeli nie słyszałeś to zapraszam. Czyżbyś Ty też był kimś związanym z tym teatrem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 15:30 czy jestesm związany? ba! jestem główną gwiazdą ;) - dzieło Mandragory faktycznie warte uwagi - zapraszam jak nie widziałeś, a wy chyba teraz bedziecie robić MOMO, co? Odpowiedz Link Zgłoś
gooblin Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów 19.04.03, 12:17 Kurcze, kim Ty jesteś? Skąd wiesz że zaczynamy MOMO? Zresztą Tośka mówiła aby nikt się nie dowiedział.:P Mówisz że cholernie dobry spektakl? Powiedz, na podstawie czego został zrobiony? Czy jest to spektakl śpiewany? Byłeś w ogóle na nim? Jak wrażenia, opisz je troszku obszerniej co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.03, 18:33 No wiec - show na podstawie wierszy Preverta z dołączonymi piosenkami, Szerszunowiczowi z Porannego się podobało ;)podobno niezłe ale nie moge ocenić obiektywnie... gramy pojutrze w Zenicie - wpadaj jak masz chęć (Michale, Adrianie, Robercie, Pawle... ?)ja dam z siebie wszystko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gooblin Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów 23.04.03, 06:59 No, no! Spektakl niczego sobie! Gdyby jeszcze trochę lepszy muzycznie, no ale wiadomo, produkcja teatru w 100% amatorskiego! Wielkie brawa ode mnie. Tośka odwaliła kawał dobrej roboty:) Teraz Twoja kolej, kogo grałeś. Najlepiej opisz siebie po stroju. Skandal:P Pozdr. dużo dobrych spektakli PS. Najlepiej nie zwracaj uwagi na godzinę, zaraz wychodzę do szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: ćwiczenie dla aktorów - amatorów IP: 212.33.80.* 23.04.03, 11:18 nie domyslasz się ? nie widziałeś kto był bezapelacyjnie NAJWIĘKSZĄ ewidentnie "gwiazdką"? strój był absolutnie zwyczajny - marynarka itede za to mógł wyróżniać mnie śpiew... miło że sie komus podobało... Odpowiedz Link Zgłoś