IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 13:48
www.e-teatr.pl/pl/artykuly/40299.html
Przeczytałam i ręce mi opadły...
Czytam takie kolejne cuda w wykonaniu Panów,pożal się Boże, krytyków jak
Mościcki i Wakar i miałabym ochotę im jaja pourywać, gdyby je mieli...
Nie chodzi o to, że im się nie podobało, ich święte recenzencki i widzów
prawo. Ale poziom dyskusji, którą proponują, a właściwie którą takimi
durnotami ex katedra rzucanymi zamykają, woła o pomstę do recenzenckiego
nieba. Cieplak zrobił kawał osobistej, mądrej i bardzo udanej roboty (to moje
zdanie, nikomu go nie zarzucam) zaproponował dyskusję, nikogo nie obraża, nie
poniża- co próbuje zrobić Pan Mościcki w swojej recenzji. Cieplak zrobił
bardzo uczciwe przedstawienie, które można analizować na bardzo wielu
płaszczyznach. A jeżeli Pan tego, Panie Mościcki nie umie, to niechby Panu w
końcu odebrali te łamy i dali je komuś innemu, kto umie. I komuś, komu nawet
jeśli mu się to nie podoba, to umie napisać o tym że mu się niepodoba, a nie
wylewa żałosne frustracje podlane tym samym dokładnie sosem co w każdej
recenzji, w której się Panu coś nie podoba.
Gdybym chciała zejść na poziom dyskusji, który Pan zaproponował to bym
napisała że jest Pan głupi. Ale nie, Pan jest po prostu żałosny z tymi swoimi
frazesowymi tekstami.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość1 Re: Idioci! IP: *.jmdi.pl 11.06.07, 15:09
      Podpisuję się. Aż żal czytać Mościckiego. Kto mu w ogóle na to pisanie pozwala.
      Mam wrażenie, że jedyny teatr, jaki pan Mościcki rozumie i aprobuje w zupełności
      to bożonarodzeniowe jasełka. Najlepiej w wykonaniu katolickiej szkoły spod
      Raciborza.
      Aby zrozumieć Cieplaka, trzeba być oczytanym, inteligentnym i wrażliwym
      człowiekiem. Jak widać te cechy nie są konieczne, by pracować w gazecie, nie
      mówiąc już o pisaniu o Teatrze.
    • lulu53 Re: Idioci! 11.06.07, 20:25
      Ja znalazłam na to tylko jedno lekarstwo (jak na razie) - przestałam czytać. Ze
      szczególnym upodobaniem nie czytam p. Mościckiego. Pan Wakar też już kilka razy
      przesadził. Ale lubię też nie przeczytać pań: Czapskiej i Podhorodeckiej. Tą
      ostatnią przeczytałam raz i mi wystarczyło.
      Łączę się w bólu z tymi co jeszcze czytają i wiją się w mękach.
      • judyta78 Re: Idioci! 11.06.07, 22:05
        Najgorszy i tak jest p. Pawłowski ze soim uwielbieniem Laboratorium Dramatu i
        nienawiścią do Teatru Narodowego... Bardzo to smutne, bardzo. Pozdrowienia dla
        p. Głowackiego, którego tak źle się nie czyta po tym, co wypisuje p.Pawłowski.
        • Gość: gość3 Re: Idioci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 10:05
          Pawłowski przynajmniej jest oczytany, czego nie można zarzucić wyżej
          wymienionym.
          • Gość: ... Re: Idioci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 15:13
            No i Pawłowskiemu, mimo jego nie ukrwanej przecież niechęci wobec Powszechnego,
            udało się być ponad to. Musiał chyba pisać i płakać krwawymi łzami, że dobrze o
            Powszechnmi jego produkcji pisze, ale zdobył się na to.Ale przecież to tak
            naprawdę nie chodzi o to żeby recenzje były dobre czy złe. Wystarczy żeby były
            rzetelne i uczciwe.
            • Gość: Tomek Re: Idioci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 16:29
              Recenzja Mościckiego jest na zamówienie zapasiewicza i sawickiej. To zemsta za
              to że cieplak nie wziął jej do obsady. Teraz chcą kierować powszechnym przez
              urzędnika biura miasta, nieudanego rezysera - buchwalda.
              • Gość: zsu Re: Idioci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 21:06
                to fakt, ale pan M musi tez spelnic oczekiwania Dziennika...
                • Gość: b Re: Idioci! IP: *.chello.pl 12.06.07, 22:58
                  Nie ma nawet o czym pisać! Wiadomo, że nieszczęśnik Moscicki to kretyn!
                • jan_telecki Re: Idioci! 13.06.07, 11:37
                  > to fakt, ale pan M musi tez spelnic oczekiwania Dziennika...

-----------

spelnia tez (moze juz podswiadomie) oczekiwania "Naszego Dziennika"
                  • sutekh1 Re: Idioci! 13.06.07, 16:24
                    a dwa dni temu w trójce był cieplak przez półtorej godziny i tak mi się
                    podobało że długo się wy po w i a d a ł
                    • Gość: fanka Re: Idioci! IP: *.jmdi.pl 13.06.07, 17:09
                      a dziś rano w Kawie czy herbacie:) mądry człowiek, robi mądre spektakle i tym
                      bardziej postawa niektórych pseudorecenzentów taka skandaliczna
                      • Gość: widz Re: Idioci! IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 18:58
                        Apowiedzcie moi drodzy czy to była jedyna zła recenzja?
                        no, no powiedzcie proszę!
                        Zgadzam się ,że brutalna,ale jajestem człowiekiem starym i pamiętam jweszcze
                        recenzje Słonimskiego.Poczytajcie i porównajcie.
                        • Gość: gosc widz II Re: Idioci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:40
                          czytalem, porownywalem i wychodzi, ze tombak to nie zloto, ze zamowienie to nie
                          imperatyw, ze wygadanie to nie inteligencja.... No i namiastka to nie
                          autorytet. takie czasy, tacy ludzie...
                        • Gość: gość Re: Idioci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 13:51
                          No BŁAGAM!!! Nie porównujmy Słonimskiego do Mościckiego!!! To tak jakby
                          porównać Mont Everest do świńskiej górki albo śląskiej hałdy odpadkowej.
                          Czytałam Słonimskiego i zapewniam że nijak nie da się go z Mościkim czy Wakarem
                          porównać. No chyba że w ty,. że wszyscy piszą o teatrze, ale to jedyne
                          podobieństwo. Różnica klas, proszę Pana- i nie wydaje się żeby wyżej
                          wzmiankowani mieli choć chęć próbować ją przeskoczyć...
    • Gość: gość Re: Idioci! IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.07, 10:14
      Pani Krystyno nie ma Pani RACJI
      • micia-kicia Brawo, Mościcki! 17.06.07, 03:49
        Brawo, panie Mościcki! Jeśli taka sfora idiotów rzuca się na Pana, to znaczy,
        że ma Pan rację. Nieuk Pawłowski nienawidzi Pana również za to, że jest Pan
        lepiej wykształcony, a te bałwany, które precież niczego nie czytały, poza
        postami na forum, uważają, że Pawłowski jest wykształcony.
        • Gość: idiotka Re: Brawo, Mościcki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 20:31
          Dziękuję Ci, miciu-kiciu, widocznie jestem nieoczytaną, niewykształconą,
          zazdrosną idiotką. A pan Mościcki jest niedocenionym matuzalemem. No to teraz
          już wszystko wiemy, dziękujemy Ci, o oddana apologetko Mościckiego i
          przyległości- my, idioci...
          • Gość: znowu ja idiotka Re: Brawo, Mościcki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 20:33
            I jescze a'propos.Ja bym bardzo chciała przyznać Panu Mościckiemu rację, lub
            móc się z nim nie zgodzić- ale do tego on musiałby jakieś sądy bądź poglądy
            formułować, z którymi w ogóle można się zgadzać lub nie zgadzać. Ale on, tak
            jak Ty, bryluje w obrzucaniu kalumniami. Poza dyskusją...
            • Gość: Jan Kott Muzykant Re: Brawo, Mościcki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 12:51
              A mnie jest tylko żal ludzi, którym się to słabiutkie przedstawienie Cieplaka
              podobało. Ale jak ktoś mało ogląda, to może się mu podobać także amatorskie
              przedstawienie z Nowego Targu i będzie swojego zdania bronił do upadłego.
              • wampuka Re: Brawo, Mościcki! 26.06.07, 13:16
                Inna sprawa, że amatorskie przedstawienie z Nowego targu może być dobre :)
                Widziałem kilka DOBRYCH amatorskich spektakli.
                Fajny nick :)
              • Gość: ... Re: Brawo, Mościcki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:12
                A jak ktoś widział dużo, a może nawet bardzo dużo i mu się podobało? I swoją
                drogą gratulujęnowatorskiego podejścia do teatru- do podobania się są
                spektakle "profesjonalne", a amatorskie to już wstd, te już nie powinny podobać
                się broń Boże, jak rozumiem? No niezła definicja, i gust jak widzę wsoki i
                bardzo wsublimowany, pozazdrościć tylko.I zapisuję się na listę do żałowania,
                może w wolnej chwili jakąś litanię Pan w mojej intencji i mojego kiepskiego
                gustu machnie ze swojej wysokości...
                • Gość: ... Re: Brawo, Mościcki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:04
                  Znowu dorzucę swoje trzy grosze. A właściwie nie moje tylko wyczytane:
                  www.e-teatr.pl/pl/artykuly/41200.html
                  Brawo, Proszę Pana, Brawo...
                  • Gość: ... Re: Brawo, Mościcki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:47
                    Cytowany tekst jest dla mnie pięknym dowodem na to jak Ci którzy bezlitosne, a
                    często bezzasadne i okrutne krytykowanie uczynili swoim przywilejem (czy odnosi
                    się to do radosnych ataków Mościckiego czy rzeczywiście okrutnej napaści na
                    Grzegorzewskiego)- sami nie są w stanie znieść najmniejszego nawet prztyczka w
                    nos, każdą uwagę na swój temat uważają za absolutnie niesłuszną, godzącą w ich
                    dobre imie, idiotyczną, pozbawioną podstaw itd, itp. Cudo. Uwielbiam!
                    Obrażalskie panienki...
                    • jan_telecki Mościcki lecz sie sam! 04.07.07, 17:15
                      ze zacytuje ŁUKASZA DREWNIAKA z dzisiejszego 'dziennika':
                      Mościcki lecz sie sam!

www.e-teatr.pl/pl/artykuly/41352.html
                      brawo panie Łukaszu!

• Gość: gosc1 Re: Brawo, Mościcki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 20:38
                    Tak na marginesie: skoro już p. Mościcki tak ochoczo napada na
                    młodych krytyków (którym faktycznie błędy rzeczowe często się
                    zdarzają) to może powinien jednak wiedzieć, że w spektaklu
                    Jarockiego to nie ikonostas pojawia się w finale, a powiększona
                    reprodukcja prawosławnej ikony, którą przycięto na kształt bramy
                    powitalno/pożegnalnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka